Uuuh!

Usch! Blir faktist ganska ledsen. Stumpen krånglar redan trots att jag hade omläggning idag.. Det vätskar som bara den och gör ont. Har alltid en kunde under stumpen (spelar inge roll om jag sitter eller ligger) Och den kudden är helt blöt av kroppsvätskan som kommer från stumpen..
Känns så jävla ofräsht när det är så och jag verkligen hatar det!

Ska det hålla på såhär så tänker inte jag dra till skolan imorrn. Då skiter jag i det.
Även om folk inte märker eller vet om att min stump vätskar så mår jag skit dåligt av det. Det känns ju inte bra i stumpen då det är blött och jag känner mig verkligen inte fräsh med en stump som vätskar och dessutom kan lukta lite ibland av vätska och så.. 

 

Sista omläggningen i Augusti månad ;P

Halloj! Tråkig rubrik va? men kom inte på nä bättre.
första gången jag vaknade idag var fakist vid halv 7. Kollar på droppställningen och ser att om glömt koppla dit näringdroppet så det fixades då, fick även lite smärtstillande och somnar ganska fort om. Trodde inte det men jag var så trött så jag kunde tydligen somna fast jag hade ont? Uhm?

Klockan åtta  kommer det in en barnsköterska och säger att jag ska vara på operation halv nio så det var bara och skynda sig så man blev klar tills dess.
Omläggningen gick för övrigt bra. Vart lite missnöjd över en grej men det berhöver jag inte ta här i bloggen. Vet ändå inte hur jag ska förklara.
Sen efter omläggningen har jag istort sett sovit ända tills kl 17 - 18 typ. Var verkligen trött efter och det kändes som om dåsigheten alrsig ville ge med sig.
Känner mig även konstig i huvudet nu med men jag kan ju inte sova mer nu. Kommer ju bli jätte svårt att sova inatt. Bara det inte blir som natten som var..

Nu ska jag se på Extreme home makover. Tänk om dom kunde komma till Sverige och göra om vårt hus? Fasen va bra det skulle vara!
Då skulle jag kunna vara hemma mer på permision för som det ser ut nu så funkar det inte. Men det är på G att fixas lite tror jag?

Kram på er sålänge!


Roliga grejer! :)

Kollade runt på www.firebox.com och hittade roliga saker jag faktist skulle kunna tänka mig att ha i min framtida lägenhet. Vart bara tvungen att visa :)




Bild 1: Skål till t.ex frukter eller godis.





Bild 2: Glas som ser ut som en upp och ner vänd flaska. Cool va?





Bild 3: Salt och peppar grej i rubiks kub.

Jag tycker grejerna var jätte coola och somsagt det är sånt jag skulle kunna tänka mig att ha för jag gillar sånt som är lite annorlunda och saker som inte typ hela "världen" har.
(okej det kan ju inte se ut hur som helst, klart grejerna måste vara lite snygga också som detta jag visade nu)


Säger iallafall god natt nu. Kommer förmodligen inte själv att kunna somna på ett tag men kommer nog stänga ner datan. Sov gott gulliga ni!


Går dagen,

Tänkte berätta lite om gårdagen. Pernilla kom somsagt. Fick present av henne. (födelsedagspresent) För vi har inte setts sen jag fyllde år.
Och om jag vart glad över presenterna! :D Vart faktist jätte glad. Hon har så bra smak min syster och vet precis vad jag vill ha och vad som passar mig typ. Hihi och det är ju super bra!
Jag fick en T-shirt, en hello kitty plånbok, hello kitty shower gel (tre olika dofter) och badskum i en stor hello kitty figur. Bild längre ner. Tog kort på allt för utom t-shirten för det var så svårt och få med allt på bild. Kunde i och för sig tagit kort och delat upp dem lite men aja..

När hon var här så käkade vi kebab. Bjöd på min stora kebabrulle som var kvar sen igår. Sen kom även Sanna och vi började kolla på film. Den hette Signs (tror jag). Skulle vara en thriller men var inte läskig men den var bra. Någon som har sett den?
Mamma kom typ mitt i filmen också. Så det vart en tjej kväll typ :) Ganska trevligt faktist. Senare på kvällen var Sanna och jag ensama här för mamma och Pernilla hade åkt.
Sanna och jag spelade Mario Cart på Nintendo 64. Hahha! Nostalgi typ ;P Nej då men det är b.la vad dom har här på sjukhuset och låna ut och det är ju bra att något finns.
Jag tror jag typ vann en omgång av tre sen vann Sanna resten. (alltså i en omgång är det 4 banor så man typ plussar ihop poängen efter dom 4 banorna och ser vilken som vann)
Vi körde alltså 12 banor sammanlaggt.

Senare kom mamma tillbaka och vi kollade på "djurens ö" på TV. Det är ju super att det finns sånt för djuren i naturen så dom kan få en andra chans då dom blir skadade. Dom har ju lika stor rätt att leva som alla andra tama djur tycker jag.
Efter det så fortsatte vi kolla på TV. Det vart då "Trollkarlens hemligheter" på kanal 5. Det kan vara ganska roligt och se hur dom gör fast vissa "trick" kan man ju även nästan räkna ut själv.
Efter det så åkte mamma och Sanna hemåt. Ska ju somsagt inte bli allt för sent för Sanna som har skola imorrn (ja idag)

Jag skulle ha bloggat tidigare men anledningen till att jag gör det nu är att jag inte har mått bra. Det är bara en massa krångel med stumpen och det är helt värdelöst tycker jag. Har haft jätte ont men nu börjar det ge med sig, istället ska det kännas obehagligt som bara den. Ligger här i sängen och är jätte rädd för vad som kan ske.. Min rädsla för allt är totalt värdelös.. Blir nog att sitta uppe inatt tills jag somnar av utmattning eller något. Dessutom så ska en medicin jag får i dropp bytas vid 02.00..
Ni anar inte hur jag LÄNGTAR till omläggningen! Hoppas verkligen att det blir idag och att det inte är så många akuta grejer..

Shit vilket långt inlägg det blev nu.. Hihi sorry!
Jag ska väl hitta på något pch försöka tänka på något annat än min hemska stump. Läsa, surfa runt på datan, pyssla.. Vad vet jag? 
 
Vi hörs! Hoppas ni har en så mycket bättre natt än vad jag har!




Grejerna som jag fick av Pilla. Somsagt T-shirten fick inte plats och den var ganska svår och fota tyckte jag.
Minns ni att jag nyligen köpte en plånbok? Kan även berätta att jag förmodligen kommer använda den jag fick av pilla till största del för den var så mycket bättre och även sötare. :)

Tack så hemskt mycket för presenterna Pilla! :) <3


väntar på besök

Hejsan alla goa läsare!
Eller alla och alla, det är några iallafall. :) Nu ligger jag här i sängen på mitt rum och får blod. Hade väldigt lågt blodvärde. Det låg på 64 tyckte jag hon sa och det är väldigt lite.
Annars har det inte hänt nånting idag. Väntar på besök av min syster som väkte mig vid halv ett och frågade om hon kunde komma snart. Hihi! Men det är bra.
Jag ska inte sova bort hela dagen trots att jag är väldigt trött. Tröttare blir man dessutom av dåligt blodvärde.

Så jag har alltså sovit hittills förutom då vi tog prover.
Jag kommer tyvärr inte upp idag för jag mår inge bra. Det är jätte jobbigt med stumpen som gör ont och vätskar m.m. Sen blodet. Hoppas man blir lite piggare sen då. Tråkigt bara med dendär medicinen efter som tar flera timmar. Snarare ett helt dygn (alltså 24timmar)
Ska nu titta på The biggest loser medans jag väntar på min syster! <3 :)

Hör av mig senare idag!

min eftermiddag och kväll

Hallojsan!
Min eftermiddag och kväll har inte bestått av så mycket. En utan personalen stack till en pizzeria/gatukök och köpte kebab rulle till mig nu till middag.Tack verkligen för att du gjorde det! :) Men den var så himla stor! :O
Fast det är ingen nyhet, dom gör stora grejer på det stället. Min kebabrulle var säkert 50 cm lång om inte ännu mer. Hahha skulle ha tagit kort så ni skulle ha fått sett! Fan då!
Jag kkade bara en tredje del för orkade inte mer än det. Så det blir till och käka kebab senare om jag är sugen. Annars imorrn.

Sen har det som vanligt blivit och läsa bloggar. Har hittat några som jag brukar följa. Dock ganska många så jag brukar inte följa alla samma dag. Kan hända om jag har tråkigt men inte annars..

Testade även att spela speler "SPORE". Det är ganska kul men jag kan ju säga ärligt att jag inta fattar något alls. Jag bara spelar typ xD Hahah! 
Men huvudsaken jag tar mig vidare i spelet (vilket jag förstår att jag verkar göra) så är det ju bra. Och så småningom så lär man väl sig hur man ska göra? Inte sant? 
Nån som föressten brukar spela det?

Svar till Muffins: Jag var verkligen otydlig med vad jag menade att jag skulle kolla i. Jag menade igentligen hoppykataloger (såna som dom säljer hoppymaterial i) FÖRLÅT för att jag var otydlig. Inte meningen..
Du pratade om flätteknik. Jag kan bara ett teknik och det finns ju så många olika. Det finns en flätteknik som jag gärna vill lära mig (som jag har som armand som jag fick då jag fyllde 18) Som jag tycker är jätte fint.
Fast dom flesta flätgrejerna blir otroligt fina och är kul och göra då man väl har lärt sig.
(Den på bild vill jag lära mig)

Vet tyvärr inte vilket teknik du pratade om eftersom det finns så många men du kanske menade dom flesta? :)

KRAM


Hej!

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har typ sovit bara och smsat lite med Emily. :) Hehe! Mamma var även hör för ett tag sen. Vart en snabb visit för henne för dom behövde tydligen någon på jobbet och mamma är så snäll och erbjuder sig! Hon är nämligen så snäll! <3 :) (Det ni) Hahah nej då!

Idag händer nog inget. Blir nog mest och ta det lungt. Gulliga personalen har erbjudit sig att sticka iväg och hämta mat till mig om jag vill ha vilket jag funderar på. För dom hade tydligen det ganska lungt. Så gulligt av dom att erbjuda sig att hämta maten! (Jag betalar då men dom hämtar den till mig) Hihi!
Nej usch jag har verkligen inget att skriva just nu.
Snackar med pappa, ska kika runt lite på nätet. Kanske kolla i någon pyssel katalog och sen fundera på om jag ska beställa mat. Det visar sig!





Detta köpte jag igår på marknaden. Är himla nöjd. På plånboken ska det vara hello kitty för er som inte ser det. Och väskan är också himla bra för den kan man använa till allt som typ skola, shopping och så eftersom storleken var så bra. En allt-i-allo väska typ :D Och priset var inte alls så farligt dyrt. Gick typ på 330 kr ungefär. Och det vr ju bra.

Aja jag ska kika vidare. Hörs!  

Marknad idag

Idag vart det marknad på kvällen. Var mycket trevligt tills regnet kom. Uusch verkligen och jag hade en tunn tröja på mig. Aja mitt eget fel.. Hehe!

Sällskapade med mamma, Jenny och Sanna och hennes vän. Fast dom var lite ensamma där för dom ville typ mest åka karuseller. :P Heheh! Det är ganska farligt och låta mig gå på marknad. Dom säljer så många fina kläder och jag skulle kunna köpa hela marknaden typ. hah! Så mycket fint som man inte ens igentligen behöver. Men jag köpte i allafall en väska, plånbok och brända mandlar. Det är ju så gott med brända mandlar och det blir ju inge marknad utan det? :P

Men sen var det ju det där regnet och jag vet att ingen har dött av lite vatten men det var inte kul alls då. Svårt och kunna ta sig tidigare hem där i från tidigare eftersom jag åker färdtjänst och det var ju en fredag kväll så många är nog ute och åker med det. Så det var bara och stanna flera minuter i stånden där dom sålde grejer eller springa från stånd till stånd.
En vända då jag skulle rulla fort som fasen från ett stånd till ett annat så körde jag i världens grop och jag flög i permon och fick jätte ont i stumpen. Usch nu känns det konstigt sen dess, Jag såg ju inte att dte var en grop, det var ju vatten över. Trodde bara att det var en liten pöl men nej där kom jag i världens fart och flög! Måste ha sett roligt ut men men..

Laddar upp grejerna imorgon som jag köpte tror jag, orkar inte göra det nu och vill gärna visa för jag vart nöjd med shoppingen :)
Trots regnet och så, så var det väldigt skönt att komma ut från sjukhuset ett tag. :D

Nu sitter jag här med en stump som krånglar.. Usch! Det gör ont, vätskar sår vätska blandat med lite blod. Jag vill ha omläggning snart men det är ju flera dagar tills dess. Kommer bli långa dagar. fasen då.. aja... Ont i huvudet har man dessutom. Har det gämt nu för tiden. Men men. 

Tror inte det bllir nå mer bloggning nu innan jag sover. så god natt! Kram

Du som skrev en kommentar om kissie och en annan blogg. Du måste ha varit väldigt sur då du har skrivit. Är du sur på kissie eller har jag gjort något dumt? Förstod inte det riktigt vad du ville komma med kommentaren. Jag vet, jag är lite trög ibland ;P

:P

Bloggar lite tidigare nu! Bra va? haha nej då..
Har precis ätit lite. Var hamburgare med bröd och pommes. Hamburgaren smakade okej. Dock är det bara kött och dressing till hamburgaren så man får göra sitt eget lilla mojs till. T.ex till maten kan man få sallad i lite bitar. Då kan man ju lägga lite hackade salladsblad på hamburgaren, ta lite ketchup och dressingen, alltså gör sitt eget lilla mojs så det blir godare. Rätt tråkigt med bara kött typ. Inte sant?

Annars har det inte häns så mycket mer idag. Somnade sent inatt och det har innebärt att jag har sovit en stor del av dagen.
Sa ifrån till både lekterapin och sjukgymnasten och dom förstod mig. Har haft mycket att tänka på den senaste tiden som har gjort mig otroligt trött o.sv..
Om jag mår bra senare så blir det marknad med familjen. Skulle vara kul! Tar jag mig dit så ska jag kika efter en väska för det behövs.. Kanske...aja.

Ska väl snart börja fixa iordning mig, aldrig roligt att stressa emot slutet. Nope inte min stil!
Hörs senare!
Hoppas ni får en trevlig fredag! Kram


Usch måste även väga mig idag. Innan jag åker hinner jag nog aldrig. Det får isåfall bli efter. Men jag gillar inte att väga mig. Äter ganska dåligt här på sjukhuset, maten är ju inte särskilt god här. (jag äter inte lite medvetet, det bara blir så.) Så förmodligen har jag gått ner ännu mer. Men det får man se sen då jag väger mig. Blir nog då jag har kommit tillbaaka om jag inte har all för ont och måste hoppa tillbaka till sängen direkt för då struntar jag i det hur mycket dom än tjatar och hur sura dom än blir.

min dag

Hej,, jag bloggar sent.. som vanligt.. Suck!
Kunde ha bloggat innan omläggningen men jag orkade ärligt inte.. Sov skit dåligt inatt för jag var rädd.. Det kändes som om det rann ur såren ur stumpen så det gjorde mig vaken tills jag somnade dödstrött..
Tur personalen är gulliga och kommer in och kollar på nätterna om an vill det. Men det hindrar faktist inte min rädsla så mycket. Jag är extremt rädd för blod (om det kommer ur min stump) annars är det okej.. Konstigt va?
Aja nog snackat om det... Inte så trevligt ämne kan man ju säga.. Hihih!

Omläggningen skulle ske vid 13.00 tiden. När vi väl kommer dit så får jag förberedelse sal 14. Sen ändrar dom det till sal 9. Korridoren så ser vi en annan patient som kör in i det rummet. Så då får vi rum 11 men det var fullt med saker och dom fick möblera om lite där inne. Så dom kan hålla på! Hahah!

Fick dock vänta en halvtimme innna jag fick komma in på operationssalen. Det var en lång halvtimmes väntan men det blir ju så är man ligger ensam i ett rum utan att ha nåt att göra typ vlket jag har ganska svårt för.. Måste jag medge.
Men ialla fall, omläggninggen gick bra. Det var stig som la om. Då blir det oftast bra. Jag fick reda på hans ålder idag och han är över 60 år, då kände jag bara att: nej Stig kanske går i pension snart! HAn som är så duktiig med det han gör!! OH NOO!!
Aja, hoppas han stannar lite längre för dom på operation sa att doktorer ibland kan stanna nåt åtr längre.

Sen hamnade jag på uppvaket, hade lite ont men inte alls så mycket. Så jag fick lite smärtstillande. Sen hamnar man inne på rummet på avdelningen när man har legat på uppvaket ett tag. Så vidare på rummet.
Mamma åkte hem sen och kom senare nu på kvällen med Jenny och Sanna.
Trevligt va? Hehe!
Nu är jag ensam för dom skulle handla tror jag och Sanna har ju skola imorgon så det ska väl inte bli allt för sent för henne. Jag har även haft lite feber.. Undrar vad det beror på? har jaft feber hit och dit, då och då i veckan.. hmm??

Jag ska kiak runt nu lite på datan (som vanligt) och se om det finns något roligt på tv.. Kanske äta något också? Har inte ätit nu idag eftersom jag har fastat, sovigt och inte vart hungrig då jag har kunna ätit. Har dessutom haft näringsdropp.

Allt för mig just nu! Hör av mig senare! Bye bye!

(nu vart det ju seriöst ett tråkigt inlägg, men så är i och för sig mina dagar. Ganska lika och tråkiga.  Men men)

Go natt!

Säger god natt nu till er för det blir inge bloggande för mig nu förän senare idag. Jag har ju omläggning idag också. Så om jag inte blogggar innnan så blir det senare på kvällen tror jag. Eftersom man brukar vara rätt dåsig och trött efteråt.

Nu ska jag ta lite smärtstillande och så och låta det verka och sen försöka sova.
Undertiden så blir det väl och kolla runt på nätet eller börja med och läsa boken jag har pratat om så mycket att jag ska göra. hehe!

Natti natt! Kram


Äuuhm?



Utanför mitt fönster, Känns som om man får tänka på vad man gör här inne på rummet. Sjukhuset kan vara lite dåligt byggt. Ser rätt över till dom andra. Eller okej jag ser inte så bra över till dom andra men det känns som om att skulle det vara någon i någon våning över (jag ligger på väning 4) mig som t.ex 5-7 så kan den se rätt ner i mitt rum. Vem vet, kanske har nån som glor ibland? (nu vet jag ju inte vad det är på den sidan om det är nå avdelning eller inte)
Man ser i och för sig bara över då det är mörkt ute. Ganska svårt då det är ljust. Äuhm? Kanske dags att vicka för persiennerna i fönstret?. Hähäh!!

....

Vad jag bloggar sent och sällan nu för tiden! Hmm?
I och för sig har inget hänt idag förutom att jag har vart på möte. Kom personal från skolan idag. Vart inte mycket klokare av mötet kan jag säga. Mer snarare förvirrad, vet inte alls vad jag vill nu mer..
Allt blev för mycket med mötet..

Eftersom jag inte kan gå i skolan alla dagar i veckan och början till slut så blir det ju svårare för mig att kunna följa kurserna.. Och nu fick jag reda på att det knappt finns något jag kan göra på distans heller. Typ matte och Naturkunskap går..
För tydligen så ingick svenskan och engelskan mycket i mediekurserna om jag förstod det hela rätt?
Men samtidigt förstod jag inte hur det kan ingå i medie ämena som hon fick det att låta som? Har man inte engelska och svenska lektioner som vanligt?
Så svårt och förklara vad jag menar... Aja sak samma. Somsagt blev mötet väldigt rörigt och förvirrande och jag vet inte vad jag vill...

Nu ska jag väl kolla runt på andras bloggar som jag läser, HAr ganska så ont dessutom. Som fantomsmärta som kommer huggande.. Jätte jobbigt verkligen!

Hörs sen!

Tävling på fokis.se!

Tjejen som har bloggen www.fokis.se har nu en tävling. Man får själv välja vinnst om man skulle vinna från en hemsida som hon länkar till på sin sida. Kika in och kolla!! :)

länken till hennes blogg är somsagt: www.fokis.se

Gästblogg

Hej på er alla!!
Ja vilken dag de har vart för mej(saaras mamma) o givetvis Saara själv..Fick äran att skriva Gästblogg i dag..Jag tror saara hade idetorka nu..
Vi har vart på skolan,den nya..Å hälsa på.Nervöst ,Nyfikna va vi båda två..Jag tror jag var mest Nervös,saara är så förbaskat COOL dotter..Himla sköna lärare, och elever,,de verka va på de bygget..
Hur artigt som helst öppna eleverna dörrarna åt sara..Skolan e ju hur stor som helst..Men de kändes tryggt ändå på nått vis..Vi blev proffsigt bemötta..(Tummen upp för det.)
De blev skoltaxi resan fram å tbx,i de fina Vädret .=0)
Nu e klockan 23:50 på kvällen,själv har jag jobbat en sväng,å så åkte jag hit,till saaras rum,på lass .Vårt andra hem,Hihi.Knäppt men sant..
Jaha nu ska jag fortsätta å umgås med saara bara..Natti natt å sov gott alla ,,,Va rädda om er..<3
Ps;
Lev livet som du vill,om de inte Går? ,så lev som de blir..

sista inlägg för idag tror jag

Som det står i rubriken, det blir nog sista inlägget idag. Har precis ätit fil med banan i :) Gott!
Nu väntar jag på mamma som ska komma hit och sova med mig nu inatt för vi ska upp ganska tidigt imorrn för att ta oss till skolan och hälsa på lärarna  och klassen och kanske ta emot lite information som brukar vara nu såhär i början av treminen.
SÅ när hon kommer så blir det väl att göra sig i ordning för att försöka sova. Hoppas det går bra bara. Känns fortfarande inte bra i stumpen och känner mig dåsig i skallen. Skit konstigt!
Så hade jag inte haft ont i stumpen så hade det nog varit lättare att somna p.ga dåsigheten.

Aja eftersom jag inte kommer skriva mer så säger jag good natt!

Skriver imorrn igen nångång! :)
Kram


Usch ja!!

HeJ!
Har inte mycket mer att skriva än att jag var på omläggning idag, allt gick bra där. Hade dock ont efteråt mn det har jag oftast.
Sen har jag tillbringat stor del av dagen att sova. Då det svärt och vara vaken när man har fått/haft narkos i sig kan jag lova för man blir dåsig efter. Sen bli man ännu dåsigare av alla mediciner man får också. Har själv börjat vakna till "liv" nu, heheh..

Det kan jag ju berätta att det är jätte jobbigt när man sover typ hela dagen på en omläggningsdag. Blir ganska pigg till kvällen då man igentligen ska bli trött och sen sova. Det gör att jag somnar jätte sent på natten till Tisdagen eller Fredagen. Ni kan ju tänka er vad jobbigt det bli om man har en tidig tid att passa dagen efter på morgonen. Det är verkligen jätte jobbigt!

Och inte är det bra nu heller. Ont i stumpen och det känns som om det rinner redan nu. Ont i huvudet. (har det gämt nu för tiden?) Mysko!!
Och ena ögat rinner. Är jätte ljus känslig just nu när det är såhär med ögat. Har helt släckt i rummet och bara datorn och TVn på..
Nu ska jag göra något annat. Blir väl och mest kisa eller blunda med ögonen för ögats skull.. Det är även  jätte jobbigt att skriva på datorn.

Hade gott alla!
Kram!!

Snart dags och försöka sova då..

Min dag (igår) var inte så bra.. Sov igenom hela dagen och förstod igentligen inte varför. Nu till kvällen tog jag och kollade febern.. Hade lite feber alltså. Det var ju svaret på varför jag inte orkade göra något. När jag får feber så får jag skit ont i huvudet, fryser ibland och blir tröttare än vanligt så det var inte så konstigt.. Tänkte även skriva ett tidigare inlägg ikväll men då fick jag ont i stumpen. Fick lite extra smärtstillande i kapsell form men det hjälpte inte så bra, så då fick jag morfin intravenöst.
Sen avtog värken sakta men säkert.

Mamma och Jenny var även förbi en sväng på kvällen efter då mamma hade jobbat klart.
Ska väl försöka sova nu lite, sen blir man väckt vid sex tiden för att dom ska sätta på näringsdropp eftersom jag fastar inför omläggningen idag. (hoppas jag får en tidig tid) HOPPAS HOPPAS HOPPAS!! :)

Är desutom hungrig men jag får inte äta något ju.. Suck! Får bara dricka klara drycker och det blir man inte mätt på.. Aja överlever nog denna natt också.
Ska kanske börja läsa på tredje boken av twilight. Men jag vet inte, har smått ont i huvudet. Har nog sagt det flera gånger att jag ska läsa men det blir aldrig av.
Kanske inte är så smart att läsa om man har ont i huvudet? Skönast kanske är att släcka ner och bara blunda..

Men kan jag inte somna så öppnar jag nog boken.
Hahah vilket tråkigt inlägg det blev. Helt ointressant. Men så är mitt liv. Helt ointressant för det mesta! haha

Ska inte tråka ut er mer, God natt!


Bjuder på en bild ^^


Kort inlägg

Blir inte så långt inlägg idag för inget har skett.. Jag har typ vilat mest, är verkligen trött sen igår och somnade sent i natt.
Men det är ju skönt att ta et lungt också. Har precis ätit, maten här lät inge vidare så dom fixae två äggmackor och en näringsryck till. Det dög bättre. hihi!
Jag tror blodprover snart ska tas inför imorrn då det är omläggning. Sen bli et väl ich ta de lungt idag för mig, jag orakar inte så mycket annat.

Kolla på TV, filmer, datan och läsa typ :)

Hörs kanske senare!

Go natt!

Nu ska jag släcka ner och bädda ner mig riktigt skönt och sen bara försöka och sova. Är lite trött och seg efter dagen. Dessutom börjar min huvud värk komma tillbaka. Imorrn vill jag inte ha någo feber på morgonen..

God natt med er! :) Kramkram
hoppas ni sover gott!



Min 18 års dag :)

God kväll!
Har inte kunnat skriva tidiagre idag (ni förstår säkert varför) ;P hihi!
Äntligen har man blivit 18! Ville det inte förut för jag ville inte bli äldre. Hehe men nu känns det skit bra. Tänka sig! 18 år. MYNDIG!! Oj oj! Hahah

Aja min dag började inte så bra. HAde hög feber som låg på 38.7 igen. Hade jätte ont i huvudet och lite ont i stumpen på morgonen. (förstod nästan att det skulle bli något på morgonen för ända sen tidigt på morgonen vid fem - sex tiden har jag frysit som bara den och det är inte likt mig som alltid svettas)  Det togs lite prover (b.la blod odling och så) Sen försökte jag vila om en stund. Jag skulle ha åkt hem idag men det var ju svårt och veta eftersom jag inte mådde så bra då på förmiddagen men jag hade en bra dag här också på sjukhuset.

Sen kom några med personeln in och sjöng för mig. Jätte mysigt! T.om Stig (han som lägger om) Och en från operation var med. Gud va gulligt att man har så många omkring sig som bryr sig. Känner mig så otroligt lottad trots all problem jag har. :)
Även sjuksköterskan Anette kom en snabbis till sjukan (hon jobbade inte idag) med blomma och gratta. Så himla mysiga är dom! Blir tråkigt och lämna denna avdelning för att flytta till vuxen sen. för även det kommer väl ske.. BLÄ!!
Så jag käkade lite tårta och försökte vila om en stund igen för jag mådde inte så bra. Vaknade vid halv 2 sen och första besöket var vid 2 så jag var lite nyvaken! haha! Min gudmor och gud far kom först (även mamma och mina syskon var här) Fick Blommor och en mängd pengar till att köpa grejer till "vuxen livet" då man ska flytta och så först och främst. Kan ju bli lite annat också av min gudmor och gudfar.. Nämner inte mängden här för det var otroligt mycket och vill inte bli klassad som bortskämd eller något vilket jag inte är igentligen. Men det är såna pengar jag inte kommer åt än. Svårt och förklara.. Ska fixa med banken och så.
Sen kom mormor och min morbror Matti med en massa godis och även hon pengar till mig. Då fick jag penagr i kontanter
Strax efter var Jörgens förälldrar här med blommor och pengar i kontanter. :) NICE!!! LOVE MONEY!!
Jörgen har också varit här idag.  Sist kom Min moster, hennes kille och en av mina kusiner. Fick lite pengar därifrån också. Mycket pengar.

Carro var ganska nyligen här med sin lille bror. Fick hello kitty grejer av dem :) Som en nessecär (stavning?) Borste, m.m

Lite bilder på vad jag har fått idag och även igår:  (pengar tar jag inte kort på för det finns ingen anledning till det tycker jag) pengar som pengar liksom...



Bild ett:
Blomma från Anette


Bild två:
Mjukis Kitty av Pappa
Spore "datorspel" av kirurg och operation
Armband som hänger på spelet och HM presentkort av avdelningen och lekterapin.
Pyssel av mammas kompis
Dom två burkarna av en sköterska som heter Angelica

Någon som har spelat spore? Vad tycker ni isåfall om spelet?



Bild tre:
Blommor av min gudmor och gudfar.
Min mormor med på bild :)



Bild fyra:
En toffifee av mamma och Sanna.
Den andra av Jörgens förälldrar.
Och resten av godeiset av mormor.



Bild fem:
Almanacka, parfym, skylten SARA (som ska vara till permon sen på skoj) kräm till kroppen och nåt till håret av mamma och Sanna tror jag räknas in där..
Deodorant av Jenny :)



Bild sex
Allt av Carro och hennes bror Linus <3

Tack alla för en underbar dag och mycket fina grejer! :)




Mamma tog en suddig bild på mig. :P

Nu ska jag fortsätta titta på filmen fjorton suger som går på Z tv. Sen blir det väl Scary movie 2 kl 23 på kanal 5. Och även läsa andra bloggar och så. :)

Kram

18 års dagen (22 Augusti) :)

Japp min födelsedag iag då. Har inte skrivit tidigare för jag hade besök av pappa först (alltså igår), sen kom mamma och mina två systrar. Mamma klippte topparna på mig. ca 1 dm. :)

Sen kom även Marie med mannen och tre av barnen och grattade. Vi höll till på lekterapin. Dagen har vart bra förutom då på kvällen då jag fick jätte ont. Av skala ett (som inte är ont alls) till tio som är jätte ont så läg det på ca 7-8.. Uuuh! Nu vill det ite ge med sigheller.
Därför har jag inte skrivit något...

Lite bilder:

Första fikat då med pappa och maria från lekterapin :)




Andra fikat då med mamma, jenny, sanna och marie och gänget :)



Orkar inte lägga upp va jag har fått idag så jag visar det imorrn..

Hoppas ni sover gott,, det gör iallafall inte jag... :( Helt värdelöset och ha såhär ont!!

God Natt!

21 augusti

Hej alla glada, sura, m.m :)
Har inte bloggat tidigare idag för jag har varit jätte trött men tänkte berätta nu vad som har hänt i dag för mig nu medans jag är ensam.
Det vart ingen skola för mig imorrse. Sov super dåligt och mådde konstigt. (en anledning kan ha varit dåligt blodvärde) Som visade sig ligga på 75.
Så imorrse fick jag blod. Och sitter jag med dendr medicinen som ska gå i snigelfart. Alltså 24 timmar sammanlagt. Det suger verkligen, är uppe och det är svårt och röra sig med en permo och droppställningen... :(

Sov väldigt länge idag p.ga att jag sov så dåligt i natt.. Sen har det varit lite firande för mig som blir 18 imorrn (såna som inte kan fira imorrn)  Pappa var även här. Och måste bara säga att det va hans dag idag. Han fyller nämligen idag! :) Grattis Pappsi! <3 (tack för presenten, älskar den! (som sagt, bild kommer sen på allt)
Fått en massa fina saker som jag ska visa upp sen för er.

Senare ska jag nog även klippa mig om jag orkar. Hoppas bara mamma kommer snart för jag börjar få ont och bli trött.. Jobbigt och sitta uppe då.
Nu ska jag kika på Projekt runaway (stavning?)
Kramkram

litet inlägg om dagen

Hej!
Blir en snabb förkortning om vad som har hänt idag. Berättade igår att Carro skulle komma men jag fick säga ifrån för hade emboliserningen klockan ett och Carro skulle ha kommit vid 12.
Emboliseringen gick bra och omläggningen likaså.
Har mått sådär nu på kvällen, haft feber. Första gången så låg det på 38.1 och sen 38.7. Mår bättre nu men har himla ont i huvudet, känner mig seg, (inte trött utan mer seg alltså) smått yr, stumpen kliar och det gör ont..

Fick nyss ett paket av en personal här. Vet ej om jag får nämna namnet så därför gör jag inte det här i bloggen. Men hon är hur gulig som helst. Fick kropps grejer (tex. shower gel) med hello kitty på. Sött! 

Nu ska jag käka och sen måste jag fixa iording mig för natten och försöka sova på beställning. Vet inte hur det ska gå när jag mår lite halvkonstigt. Mamma kommer nämligen ringa och väcka mig imorrn vid 6 tiden och se om jag mår bra.. 

Säger som dom i lönnerberga! Hujeda mig!! 

God natt! 

God Natt!

Nu är det dags för mig att stnga ner datan. Har precis kollat klart på Anna Phil på kanal 4. En väldigt bra serie tycker jag. Vet inte hur det blir med uppdateringar idag för Carro kommer vid 12 en snabbis och sen på eftermiddagen ska jag ha dendär emboliseringen och omläggningen. Kommer vara ganska så trött. Men det kanske blir nå inlägg innnan om jag hinner. Lovar inget. Men det är ju bara för er att kika in på bloggen och se sen.

Annars så får ni ha en bra torsdag! :)
Kramkram och God Natt!

God Kväll!

Ursäkta att jag inte har skrivit på hela dagen. Har inte orkat göra så mycket idag. Lymfterapeuten kom vi 11 tiden och det var himla skönt med massage. Fick reda på att det inte blir något nästa vecka och det är tråkigt för det är extremt skönt med massage.

Sen efter det gjorde jag väl inte så mycket. Det har varit mycket krångel med stumpen. Det bara vätskar och vätskar... Jätte tråkigt verkligen. (just nu blir det världens tryck utåt) Jätte obehagligt och jag blir bara rädd..
Vet inte hur jag ska göra för att bli typ orädd. Jag är rädd för det mesta verkligen. Och även orolig för det mesta..

Under dagen har det inte hänt så mycket. Pappas lilla present är klar. Hoppas han gillar den. Kan ju inte skriva här vad det är ifall han läser. Hähä!
Det har varit mycket vila för mig idag för jag har varit otroligt trött... Senare på eftermiddagen kom Pilla på besök och det var kul :)
Mamma och Sanna kom  även senare på besök. Mamma hade med sig flinta stek och potatissallad. Mumma!! (mums alltså) :P Sen drack jag upp hennes ramlösa till som hon igentligen hade köpt till sig själv. haah!
Men Sanna och Pilla gick till kiosken då bjöd mamma på en ny till mig och jag fick choklad av Pilla. Vad alla är gulliga mot mig! <3 Känner mig så lyckligt lottad att jag har en så underbar familj :) (Min familj ÄGER) ;P Nej då men dom är verkligen underbara hela högen!! :D

Mamma och Sanna åkte ganska nyligen och jag ska nu kika på lite olika bloggar jag läser och sen läsa nya frida tidingen och dricka lite LOKA.

Hör av mig senare förmodligen! Kram sålänge!

ska försöka vara "duktig"

HAha nu ska jag försöka vara duktig somsagt och stänga ner allt och släcka och försöka sova alltså. Får se om det går. Går det inte så har man iallafall gjort ett försök.

Så god natt med er!
Kramkram

sur över stumpen...

Som det står på rubriken så är jag himla irriterad över stumpen. Det vätskar som bara den och gör otroligt ont ibland. (Nu längtar jag till min lymfmassage som sker imorrn) Bara hon inte är borta. Aja det visar sig. Jag har igentligen inte mycket och skriva i mina blogg har jag kommit på, väl inte världens roligaste och läsa. Men ni gör som ni vill! hihihi!

Nu på kvällen har jag sett mycket på tv, vilat, sen kommer en sköterska in och säger att det är dags att byta bord (bytte bord för 8 dagar sen) Men aja det var inte mycket och göra åt. Det är väl för att resten ska rensas men jag trodde mitt bord var nyrensat då jag fick det för 8 dagar sen.
Bordet jag har fått nu gillar jag inte alls. Det har hjul (vilket äär bra ioch för sig men hjulen går knappt att rulla, bordet är ganska högt och väldigt ranglig. Fan om min dator åker i golvet p.ga detta bordet då får avdelningen stå för en ny till mig. Det ska jag kräva!

Uuuuh!
Aja ska inte tråka ut er mer just nu. Heheh! (det är kul iallafall att det finns lite läsare som läser) Fast det varierar rätt stort ändå`)
Nu ska jag se slutet på A shot at love with Tila Tequila!

Puss!

....

Blir punkter till rubrik när jag inte vey vad jag ska skriva..
Nu på dagen har det hänt lite grann. Var ju nere på lekterapin och fixade en liten present till pappa. Kan ju inte berätta vad det är ifall han läser. Heheh! Sen hade Maria köpt lite majs chips som vi gottade i oss. :)
Jörgen kom även ner sen. Och mamma kom senare med mat från Burger King till Jörgen och mig.

Tycker denna tid är lite jobbig just nu. Dels är det skolan man tänker på, hur det blir när man blir 18, flytt (dels annan avdelninge och sen egen kägenhet) Usch vill inte flytta till en annan avdelning, vill vara kvar hos dem här!... Men det är  väl mycket tankar  för alla i den här situationen skulle jag tro? Och inte bara min.
Så ni som träffar mig och tycker jag verkar vara åt deprimerade och tyst hållet så kan jag säga att jag är inte deperimerad utan har mycket i tankarna som jag inte vill dela med mig åt. (lite vill man trots allt ha för sig själv)
Det skulle vara skönt om tiden kunde rulla tillbaka så man typ var 5 år och slapp alla tankar och bekymmer. Då ens bekymmer var om ens syskon hade tagit t.ex en barbie docka (allts småbekymmer).. Förstår ni?
Fast samtidigt tror jag inte att mina funderingar och så är så stora heller. Det är förmodligen jag som tänker om och gör dem stora..

Mamma puttade även mig i säng till Kiosken för att köpa tidning och det var lite kul ju :P Hihi! Fick tidningen OKEJ. dom jag ska läsa senare ikväll.

Clownerna var även hit och visade mig en video från när dom åkte på kryssning. Och oj vilken kul video dom har gjort. Vart mycket skratt från mig och clownerna är hur gulliga och roliga som helst! <3
Synd att mamma missade det för hon han åka till jobbet. Men jag måste verkligen låna filmen och visa mamma och mina systrar sen. :)

Nu ska jag ta lite mediciner, se på tv och vila lite. Pilla skulle ha kommit idag men hade lite annat i vägen så hon kommer imorgon istället. Men det går ju lika bra det.
God Natt sålänge! (äh skoja bara)

Hej!

Vaknade rätt tidigt för att vara jag! Hmm? men i och för sig så la jag mig lite tidigare igår än vad jag brukar. Det ska försöka bli samma rutin nu ikväll om inte ännu tidigare. Om inte allt är åt skogen typ (alltså ont och sådant)
Har nu haft  ont nästan hela morgonen i stump och skinka och det vätskar även väldigt mycket. Kan få såna känslor precis som om det nästan rinner.
Inte kul och komma upp om det ska vara så..

Sitter nu och funderar på hur det kommer gå med skolan. Är inte alls sugen på och börja. Jo kanske på distans. Alltså att jag börjar här. För det blir svårt och vara i skolan nån dag i veckan. Dels kan det vara så att jag inte klarar och sitta uppe den tiden jag är borta, sen är det jäkligt svårt och få vänner om man inte är i skolan alla dagar typ. Det erfarenheten har jag för har redan råkat ut för det då jag gick på ett annat gymnasium. Då var jag borta några veckor och hade ingen vän då jag kom tillbaka för hon jag umgicks med hade hittat nya vänner... Jag kommer troligtvis vilja jobba på distans och mycket själv.

Aja nog pratat om mina funderingar. Hör att clownerna är ute i korridoren, det spelas mycket musik från domdära mini gitarrerna som jag inte vet vad dom heter :P
Dom kanske besöker mig sen vem vet?

Bye sålänge!

God natt!

Ville mest bara säga godnatt! Ska försöka sova nu lite tidigare än vad jag brukar. Även om det är väldigtsent nu med. Men ofta så blir det: "jag ska bara gör det, det, och det" innan jag ska sova. Ni känner nog igen det? hehe.
Mamma och Sanna kom även idag och det hade gått jätte bra på skolan och jag tror att hon kommer få åtminstonde en lärare som jag har haft ;P

Nu ska jag försöka sova! God natt med er alla goa läsare och hoppas ni sover gott!
God natt kram!!

Omläggningsdag

Jahaja, Idag var det omläggning. Det gick bra (och jag fick blod igår tillslut).
Jag var verkligen glad av att ha omläggning imorrse och det vart tidigt dessutom! Jippi! 08.10 Var jag på OP.
Eftersom jag har längtat till omläggningen ända sen i fredags så kan ni ju förstå hur det kändes! :D

Efter omläggningen så var jag lite missnöjd över lindorna. Eller ja mycket. Dom lindar ju runt midjan och stumpen för att det ska sitta men nu hade den som lagt om lindat jätte långt ner. Tänk om jag behövde gå på toa ch göra nr 2? Han hade faktist lindat såpass långt ner. Dom kanske inte tror att jag gör nr 2 på en toalett?! Hahah!! Löjligt!

Men mamma klippte till det och det vart lite bättre nu. Fast varenda gång jag går på toaletten så blir det blött där lindan är längst ner i ryggslutet. Kan nämna att jag inte går på vanlig toalett. Vad jag går på vill jag inte säga här.

Jag ska väl vila nu en stund innan klockan 8 då jag får mina mediciner.. Har jätte ont i huvudet är är verkligen jätte trött. Känner mig seg.
Ska väl även tänka lite på min syster som är på nå "träff/möte" i sin nya skola. Hon börjar ju 7an imorgon. Min lillasyster börjar bli stor :) Nu ska väl inte jag säga något som blir 18 på lördag.. .Hoppas allt går bra för henne. Eller det kommer det att göra. Känner jag på mig!

Hoppas ni mår bra eller iallafall någorlunda bra! Puss på er!

Äntligen?



Läste en artikel i aftonbladet om Handikapanpassningen i storstan (tycker det gäller dom flesta städerna).
Tycker det är bra att det äntligen har kommit ut i media om hur vi i rullstol har det ute på stan och så. Och vi har det verkligen inte lätt alls.
Visst finns det mycket ramper, hissar m.m och det är bra. Men ofta så är ramperna för branta, hissarna kan vara ur funktion. Det är trånga butiker. Färre toaletter på stan som är stora nog för att få plats med en rullstol. Tunga dörrar utan dörröppnare kan också finnas. Jag vet att det kan vara svårt och tänka er alla problemen för er som kan öppna en dörr själv, och slippa ta omvägar för att t.ex komma upp för en trottoarkant m.m


Bild tagen ur http://www.aftonbladet.se/ . Och som det står där. Man lär sig vilka ställen man kan gå till och inte. Men ska det behöva vara så? Vi rörelsehindrade har väl samma rätt att gå på vilka ställen som en person som helst? Eller har jag fel? Jag tycker det är helt sjukt att det har varit så dåligt anpassat nu i flera år.


Kopierat ur aftonbladet:
För tio år sedan tog socialdepartementet fram en nationell handlingsplan för att göra Sverige handikappanpassat till år 2010. Med sex månader kvar är planen långt ifrån i mål.

När ska allt kunna fungera för oss i rullstol som för en normal människa? Ja den frågan får man nog inge svar på...

(ursäkta för ett rörigt inlägg)


Pyssel



Ett pyssel jag har gjort. Hade dålig fantasi på hur det skulle vara så det vart en enkel dörrskylt. Den hänger nu bredvid min dörr på en krok. Anledningen till att den inte hänger på dörren är att sköterskorna nästan har ner den. På baksidan kan man ju också skriva något. Så är det liksom bara och vända på skylten och ha det man vill ska ha ståenda fram så alla ser. Men vad ska jag skriva på andra sidan? Typ " stör ej" kanske? :)

God kväll!

Anledningen till att jag skriver sent är att jag somnade väldigt sent inatt. Det vart nästan morgon. Så nu har jag istort sett sovit hela dagen förutom då pappa var här.
Vi pratade lite om allt möjligt mellan himmel och jord. (inget jag vill nämna i bloggen)
Han hade även med sig mat. Det vart mat från donken (McDonald´s) Och jag käkade en Happy Meal. Äter inte så mycket mer än så.

Sen har prover tagits hb låg på 84 vilket gör mig lite irriterad. Ska berätta varför. Om Hb:t ligger under 80 så får jag blod. Ibland när det ligger över så har dom även gett mig blod med tanke på att man kan förlora blod under omläggningen. Då får jag alltså blod imorgon om jag förlorar blod. VIlket jag inte vill ha för jag vill ha det NU! För får jag det imorrn så får jag ju även den där medicinen som tar 24 timmar sammanlagt. Kommer alltså sitta med dropp på tisdagen. Och är det bra med stumpen på tisdagen (dagen efter omläggning) så vill man ju komma upp och det går inte med dropp då. Jag kan inte röra mig fritt utan kommer behöva ha en människa konstant bredvid mig ifall jag vill flytta på mig. Vad ARG jag blir. Men sköterskan jag har nu sa att hon skulle prata med läkaren och se va den säger.

Nu är mamma och mina systrar här. Ska väl umgås med dem nu. Ciao!!

Natt blogg

Hej alla mitt i natten som är vakna (och även ni som läser detta sen) Blev en nattblogg nu eftersom jag ändå är vaken ;)
Min kväll var faktist ganska skön. Visst har det varit krångel med stumpen och jag börjar tro att det är nå infektion på gång. Men det visar sig sen frammåt i tiden.

Mamma, Och Jenny kom med en massa gott tidigare ikväll med godis, dricka, smörgåstårta m.m :)
mummi!! Hihi!
Vi kollade på Sommarkrysset och senare kom Jörgen och Sanna hir en sväng och det var mycket trevligt.
Det var jätte länge sen jag såg Jörgen. :)
Så vi kollade på snuten i hollywood 3. Jag förstår mig inte riktigt på dom filmerna men jag tror Jörgen gillade filmen. Hihi!

Nu är jag ensam. Alla åkte ca 23.20 ungefär. Och nu har jag läst klart 2a boken och ska nu börja på den 3e. (böckerna som jag pratade om i tidigare inlägg)
Ska även käka ägg. Hahah jag vet att det är mitt i natten man jag vart så sugen och ägg är ju gott! :)
Sen blir det väl och läsa något kapittel och sen försöka sova även om allt känns oroligt.

Jag längtar så tills på måndag. Det känns som om man nästan kan längta ihjäl sig. Har ni upplevt det någongång?
Sen en annan sak som jag känner just nu. Jag kommer aldrig att sluta blogga än på ett tag men det kan komma såna dagar då man skjuter bloggen vid sidan om över dagen typ men då ska jag alltid försöka meddela. Så ni vet!

Aja nu ska jag vänta på mina ägg och ta och börja med tredje delen och sen försöka sova. God natt med er!


bara så ni vet

Idag kan det hända att jag lägger bloggen åt sidan. Tänkte bara meddela det så ni vet. Mår inte bra helt enkelt. Krångel med stumpen, ont i huvudet, är ständigt orolig och trött.
Så jag vet inte om det blir så mycket mer skrivande för min del.

Nu ska jag nog kolla runt på dom andra bloggarna jag läser och sen blir det nog och läsa klart dom sista sidorna ur "Stephenie Meyers bok - När jag hör din röst, så jag kan börja på den tredje boken. Och käka lite choklad.

(ni som gillar filmen Twilight och tycker den är bra så kan jag rekomendera dom har böckerna av henne som finns i 4 delar)  - Den första heter "om jag kunde drömma". Den andra heter "När jag hör din röst" . Tredje boken heter "Ljudet av ditt hjärta". Fjärde boken minns jag inte vad den hette...


Hoppas ni mår bra!
Kram på er!




(skit också, hade nyligen sönder en spegel. Vanligtvis tror jag inte på skrock men jag börjar ju fundera när det gäller speglar som går sönder ärligt talat. Hade nämligen otur sist då jag hade sönder en spegel. Jösses! Fast man kan ju låtsas som om jag inte tog sönder den. Den gled nämligen ner från en hög grejer jag har på bordet)

är så rädd!

Jaha nu händer det som är bland det värsta för mig. Det har börjat blöda ur stumpen och det gör mig så himla rädd! Vet inte vart det blöder ifrån, hur mycket det är eller någonting. Eftersom blod ofta ser mer ut än va det kan vara. Eller hur?
Det som gör mig osäker är också att skulle det blöda mer och personalen här tycker en omläggning behövs och hör av sig till OP och kärlkirurgerna så brukar dom säga: det är bara och förstärka. Och så blir det omläggning på måndag. 
Men det vill man ju inte.. Man vill ju få nånting som stillar blodet och inte behöva känna blod som rinner vilket jag gör just nu och det är hemskt. Och det kommer kännas som tiden kommer gå väldigt långsamt tills måndag. JAg vil ha omläggnig NU NU NU!! Men i mina drömmar att det kommer ske eftersom jag hade omläggning i torsdags..
Tur nattpersonalen är så gulliga och kommer in ofta inatt och tittar till mig och stället där det blöder och dom har lovat mig att skulle det bli mer så skulle dom bråka med kärlkirurgerna.

Har en känsla av att min natt kommer bli jobbig. Jag kommer ligga och grunna på stumpen och känna efter om det rinner. Blir nog och ta "lugnande" som gör  att man blir lite lugn och så. Även om jag inte just vill ha det så kan som anse att det skulle nog vara bäst för mig.

Tycker inte om att det blöder! :(

inte som man har tänkt sig

Ja, rubriken säger det mesta. Min dag blev inte som jag har tänkt mig alls. Ville ut till Hälla med en kompis men jag kände att jag inte klarade av det.
Så nu har jag legat i sängen hela dagen för att det inte känns bra. Jag har blivit så otroligt feg efter blödningen förra sommaren. Men så konstigt kanske det inte är heller. Förlorade mycket blod då och situationen var hemsk!

Har min lillasyster här som käkar just nu. Jag ska väl käka jag med sen. Men är inte alls sugen. Är så trött och vill bara sova men jag ska försöka hålla mig vaken.
Idag har det inte hänt så mycket mer än att mamma, jenny och sanna var här ett tag. Mamma jobbar nu och Jenny är med någon vän och Sanna är här :)
Maria på lekterapin var snäll och gjorde lunch till oss och det var super gott. Var lite enkel lunch som smörgåsar med svamp på. Sanna och jag älskar nämligen svamp. För mig ska det bara vara kantarell svamp vilket det var. Någon mer som gillar svamp? Och innan lunchen så var det sjukgymnastik. Sjukgymnasten tyckte nog jag var duktig :D Kul och höra!

På tal om en annan sak. Någon som vet hur länge det kan ta innan man får sin "vinst" som man har vunnit från en tidning? Jag typ väntar och väntar...
Fast som ordspråket lyder: det som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller något sånt! :P
Nu ska jag kika på "My super sweet 16" som jag är helt galen i typ.

Puss och kram

Vilken dag..

Hej alla läsare!
Anledningen till att jag bloggar sent är att min dag har varit tuff.. Sov jätte länge och blev sedan väkt för att göra mig iordning till OP.
Själva omläggningen tror jag gick bra, men efter så har jag istort sett haft ont hela tiden förutom en stund tidigare på kvällen då jag lyckades somna en stund. Sen då jag vakna har jag haft som allra ondast. Vilket aldrig är kul..

Fick smärtstillande då jag vaknade men det var inte mycket till hjälp denna gång så nu ligger jag här och går morfin vilket jag hoppas ska hjälpa bättre, annars vet jag inte vad jag gör..

Och jag hoppas av hela mitt hjärta att jag är hyfsat smärtfri imorgon så jag kan komma upp. Har planerat och dra ut till hälla då med en vän. Jag har tur att jag har så underbara vänner som förstår min situation så bra. <3
Och att dom orkar me en känns också underbart. Jag har toppen vänner med andra ord!
Men somsagt jag hoppas dagen blir bra imorn, annars kommer det kännas somom jag förstör mina vänners dag. Jag vet att jag inte ska känna så igenligen men ändå blir det så.

Hoppas ni mår bra och är rädda om varandra!

Kram på er

Omläggning imorrn.

Nu är klockan ca halv 12 och jag har precis käkat lite ägg.. Är inte så hungrig så det blir bra med två ägg. Hehe.
Glömde berätta i tidigare inlägg att det även togs prover idag och mycket var väl inte så bra om jag förstod det hela rätt. Blodvärdet var lågt så jag har fått blod. Nu sitter jag med medicinen som tar 24 timmar sammanlagt. Första påsen ska bytas ca 3 inatt. Uj uj!
Föressten så sov jag inte så super bra inatt heller. Innan jag skulle släcka och sova så ser jag att det hade kommit en röd fläck på stumpen (alltså blod för er som inte fattar)
Och sen den där blödningen jag hade så går inte jag och blod ihop något mer. Gillar verkligen inte blod. Det har desutom en färg som gör att det ser mer ut än vad det kan vara. Usch! Nog talat om blod.

Det var även något annat som var lågt. Som man fick ha 30 som lägst och jag har 15 så det var ju absolut inte bra. (minns bara inte vad det var dom pratade om vad det var)
Så nu har min läkare sagt att jag ska äta bättre och det förstår jga men det är inte så himla lätt när sjukhus maten smakar så himla illa. Ni vet ju själv ni som har legat inne. Eller ni kanske tyckte maten var god?!
Sen ska jag även dricka 4 näringsdrycker som har 300 kalorier (en flaska) på en dag. Jag förstår inte riktigt hur min läkare tänker. Visst jag kanske måste skärpa mig lite med maten men jag tror inte jag får ner så mycket som hon vill att jag ska äta.
Aja! Nu ska jag väl be om ett gals oboy med lite is i innan 24.00 för då ska jag fasta och det är klara drycker som gäller å. Vet inte va mjölk räknas som. Så det är väl bäst att det är färdig drucket runt den tiden,
Vad duktig jag är! :) Haha nej då!

Men vi får se om vi hörs senare annars hör jag av mig imorrn någonting beronde på när omläggningen blir av. Tror att det kan bli sent eftersom jag inte ens var OP amäld.
Hoppas verkligen att det blir mycket bättre gjort imorrn så jag kan vara uppe i rullisen och må bra och ta mig ut till hälla på fredag.

Puss och kram på er underbara läsare!

Just nu

Har Johanna här. Hon har vart här sen lunch typ. Mycket kul med besök :) Tror jag skriver så i varenda inlägg. Hehe!
Vi har typ pratat, kollat på en dokumentär på tv, setat vid datan. Spanat in granne, ;P (haha nej då) Pysslat och så. :)
Skriver sent för att jag inte har kunnat tidigare. Sov till ca halv ett idag och var rädd att johanna var här redan för hon åkte strax innan 12 hemmifrån.
Hahha vore ju funt för henne och komma hit och se att jag sover xD Nä usch!

Men hon kom typ strax efter jag hade vaknat. :P
Ska väl umgås med henne nu dom sista minutrarna. Hon åker typ snart.
Och vi hörs senare!



Tagen nyss med camen :)



En lite äldre bild :)

Just nu.

Har precis kollat på Twilight och ser nu på Anna Phil på 4an. Ska väl snart släcka ner och sova. Johanna kommer sen idag så ska väl försöka vara lite utvilad.
Hoppas verkligen jag får en bättre natt nu än förra.
God Natt!

En häftig grej till hamstern

Kollade runt på firebox och hittade denna super coola grej.
 






Vart bara tvungen och visa för jag tycker verkligen det var coolt isället för ett vanligt hjul i buren. Kanske vore något att köpa hem till hamstern Miranda hemma. Haha nej då :P

Länk:  http://www.firebox.com/product/2204/Critter-Cruiser-and-Hamtrack

Hej!

Rolig rubrik va? hehe nej då. Hittills idag har det inte hänt ett endaste dugg. Jag skulle ha träffat Carro idag men fick vara tvungen att säga ifrån för jag har ont och kommer förmodligen inte upp i rullstolen vilket självklart är tråkigt men jag vill ju inte vara upp och må ännu sämre.
Så jag blir nog inne på mitt rumntyp hela dagen. Mamma har varit här och typ väckte mig. Taskigt av henne tycker jag. Och jag vet att klockan var ganska mycket men jag sov skit dåligt inatt så dom kunde väl visa lite hänsyn men ingen gör ju det i mitt liv just nu tycker jag.
Om jag säger såhär, jag tycker man ska behandla folk som man själv vill bli behandlad.
GLÖM INTE DET ALLA NI!
Jag tror nämligen inte min mamma hade varit så glad om jag hade gått och väckt henne när man somnar tidigt på morgonen.
Jaja..
Skulle ha vart på lekterapin nu vid halv ett men det sket sig. Orkar inte ta mig ner och jag har inget att göra där just nu känns det som. Har inge lust att pyssla. hihi!
Så dom kan ju inte tvinga ner en. Nyligen åkte mamma och jag ska väl snart käka något.

Fick även reda på att en embolisering ska ske den 20:e augusti. Det innebär att man typ klistrar igen kärl. I mitt fall blir det förmodligen kärl vid såren som blöder som ska klistras igen. Tycker inte om dom ingreppen och jag kanske missar skolan som börjar den 21:a.. Men skolan får man förrmodligen hoppa över då för emboliseringen måste ju göras.

snacka om överraskning!

Haha måste bara berätta!
Fick en hello kitty tidning av mamma "igår" (klockan är ju efter tolvslaget så) och jag öppnar typ den genast. Bläddrar några sidor och får syn på mitt namn. Tänkte va? Och kollade på bilden över namnet. Det var en bild på mig! haha. Jag vet ju att jag hade skickat in men jag trodde aldrig jag skulle vara en av vinnarna.

Jag: WOHO!
Mamma: Vadå?
Jag: Jag är med i tidningen!
Mamma: Va?
Jag: Jag har vunnit, Kolla!


Det var lite roligt! Mamma tyckte också det. Jag vann en pussel boll i hellokitty. Ni kanske inte tycker att det är någon speciell vinst men för mig är det jätte kul. Jag gillar verkligen Hello Kitty och det var typ första gången jag van ur en tidning. haha! :)
Nåt kul hände iallafall igår!

Nu ska jag väl snart sova. Får se om det går. Pumpen till min säg mullrar ibland för den har kommit år gaveln på sängen på nå konstigt vis.



Min bild högst upp till vänster :D Wohoo!

Bild.



Krokig va`? Svårt och tro att det  är en mänsklig del av kroppen innanför dom dära lindorna. Ser typ ut som en banan eller ostbåge typ xD hahah

(vissa kanske tycker jag är konstig som lägger in en bild på en stump men jag tycker att det är igentligen inte att det är något märkvärdigt. Det är ju som att lägga in en bild på ett ben eller en arm eller något)

Svar:

Jag har fått lite frågor och tänker svara på dem så gott det går. Vil även säga att har ni frågor så tveka inte att fråga för då försöker jag skriva om det i något inlägg. :)

Fråga: Är det kul eller jobbigt att byta rum?
- Det kan vara både och. Mysvket tror jag att det beror på humöret man är på och om det är långt. Som nu så vart det ju en annan avdelning och jag var ledsen och mådde inte så bra. Men nu känns det bra. Det som är jobbigt är att man måste plocka ner grejer från rummet hela tiden och jag som har legat inne har ganska mycket grejer gämfört med dem som ligger inne i några dagar.

Fråga: Vilken sida tycker du bäst om? NORD eller SYD?
- Nord tror jag för dom har mera isoleringsrum än syd. Det innebär att man har egen toalett i isoleringsrummen. Men syd är också okej. Rummen i syd är större p.ga att det inte finns egen toalett.

Fråga: Hur är personalen? Bra eller dåliga?
- Personalen är bra. Dom flesta är duktiga på olika sätt. T.ex. Vissa är bra på att sätta nål i armen, medans andra kan vara bättre på att göra något annat. Men dom flesta är duktiga på det mesta.

Fråga: Någon favorit i personalen?
- Ja det kan man säga att jag har. Det finns några som jag gillar bättre än andra men jag hatar absolut INGEN.
Det är ju ganska normalt att personkemin inte kan stämma på alla. Men dom flesta går jag bra ihop med och det är ju skönt det!

Hoppas du fick svar på frågorna!






Vilken dag..

Usch har verkligen inte tyckt om denna dag. Men somsagt varenda dag är ju inte en dans på rosor.
Somnade skit sent idag. Sen blir man väckt för att dom ska koppla på näringsdroppet vi 6 tiden. Hahah och föressten jag skulle inte vara på Operation 08.21. Haha vet inte varför dom sa det på Operation igår men men.

Sen kunde jag somna om och sov tills mina morgon mediciner kom. Somnade även om efter det. Till 10 ungefär. Sen gick det inte och sova mer för det började göra ont. (dendär molande värken) Nån mer som har haft sån värk?
Jätte drygt!
Aja var på operation 11.15. Det var skalman som la om (kallas skalman pga sitt efternamn) ;P
Omläggnignen var väl inte så lyckad tycker jag. och inte efteråt för den delen. Vaknade upp skit fort tyckte jag och känner verkligen direkt att man har ont. Det vätskar redan från stumpen och ni ska se hur den ser ut?! :O Världens banan till stump. Man kan inte förstå att det är en kroppsdel innanför lindorna :O.Kanske kan ta bild sen om ni vill se? hehe.

Har även bytt avdelning. Det är ju NORD och SYD som finns. Tänker inte säga rakt ut här vart jag ligger men ni vänner som läser detta vet ju kanske då att jag har bytt till andra sidan.
Nu ska jag väl sova en stund. Sov inte alls mycket efter narkosen och det börjar kännas i huvudet att man är skit trött och så. Somsagt så tyckte jag inte om dagen så mycket. Väl mest omläggningens fel.
Hade gott alla!

oj oj

Måste igentligen sova. Men det går verkligen inte. Her försökt och det känns somsagt som om jag kan erövra världen med min energi typ. :O
Vad har det tagit åt mig? Jag som sov så dåligt natten som var, trodde jag skulle vara dö trött.. Men nope!
Aja,, blir väl till och vara vaken tills man känner att ögonen går i kors och man kan få ro att sova eller något i den stilen.
Är skit törstig dessutom men ska väl inte pimpla i mig för mycket att dricka så jag behöver gå på toa ett antal ggr inatt..

Har dessutom omläggning idag. Hade fått en tid 08.21. Men det kan väl inte stämma? varför just 21 minuter över 8 på morgonen? ska dom inte räkna in lite sekunder också? Hahah!

Aja men hoppas det blir på morgonen. (runt den tiden)
Nu ska jag väl fortsätta kolla runt på internet och hoppas på att jag blir lite trött (om jag inte erövrar världen på nå vis) hahah nej då! ;P

Men vi hörs! Natti kram på er alla!

min morgon '-.-

Ja, det gick inte så bra att somna om kan jag säga. Kollade klart på båda avsnitten av "Lilla huset på prärien". Sen efter det kom sköterskan med mina morgon mediciner och efter det tänkte jag försöka somna om. Klockan var väl runt kvart i 9 då jag var klar.
Men då får jag en molande värk i stump och skinkan. Låter kanske konstigt för er men för mig är det ganska fullt normalt.
Det gjorde det hela svårt att somna. Sen blev det varmt och jag visste inte hur jag skulle ligga.

Då jag väl höll på och somna så kommer sköterskan för att visa nån människa en grej som ska lagas på toan. Har egen toalett på rummet.
Och han visade inte hänsyn till mig för fem öre vilket tyckte jag var elakt. Han hade en spark cykel med verktyg utanför mitt rum och höll till inne på toan. Jag tror han gick mellan toaletten och sin spark grej minst 10 ggr. Och han öppnade och stängde dörrarna hela tiden. Då han stängde dörrarna så small det. Han smög liksom inte.. Grrr!
Tänkte skrika till han att visa hänsyn för i helvete! Jag ligger här och försöker sova!
Men jag höll mig tyst.
Sen vet jag inte vad han lyckades med där inne för det stank skit ut till mitt rum :O
Luktade ganska mycket i mitt rum och undra hur mycket det luktade där inne då?!
Hahha men det va rätt åt den gubben!

Sen kom sköterskan och ville ta prover.
Så det var bara och inse att det inte skulle gå och sova en stund till. Kanske fick några minuters sömn om man räknar ihop allt som allt denna morgon xD
Får se det possetivt, det var skönt att få blunda och inte behöva göra något iallafall.

Nu är Emily på G hit. Vi hörs!

God morgon!

Usch, vaknade tidigt idag. Dock inte frivilligt. Hade ont b.la. Klockan var redan kvart över sex. :O
Men det är skönt att det finns smärtstillande då man har ont. Vette sjutton annars hur jag skulle klara mig!

Pilla var ju här igår och det var mycket trevligt. Vi kollade på tv och pratade.
Mamma kom även så Pilla kunde träffa henne lite.
Bara så ni vet (och jag kan läsa om det sen då jag ser tillbaka i tiden) :P Det är mest därför jag skriver denna blogg allra mest, :)

Kollar nu på Lilla huset på prärien och jag gillar verkligen den serien. Så coolt det vore igentligen att leva på den tiden. Kanske inte om man har nå sjukdom och sådant men som frisk människa :) hihi!

Aja ska se klart lite till och sen försöka sova. Emily kommer senare idag och det ska bli trevligt och fram för allt KUL! :)
God morgon på er alla som ska vara vaken nu!

Har igentligen inget att skriva

Hej!
Har somsagt inte mycket alls att skriva men jag lämnar några rader ändå för jag ska ge mig fasen på at skriva minst ett inlägg om dagen. :) hihi.
Pappa var här tidigare idag, sen kom mamma. 

Nu är min lillasyster här och duschar just nu tror jag. Hehe.. Ska väl snart umgås med henne. Väntar även på Pernilla som ska komma. Det blir kul. Liten familjedag idag. :D
Måste nog snar äta. Har inte ätit någonting idag. HÅllt mig till flytande saker.. Usch folk blir nog sura på mig när jag inte äter men jag finner inge ro till att göra det..
Men jag måste!

Vi hörs!

Fel mail?

Hoppas verkligen du som skrev en kommentar om din son. Att ni misstänker att han har syndromet. skriver igen. Försökte nämligen maila dig och det blev något fel.
Hoppas du hör av dig igen!


Tänk vad en bild kan få en att känna mycket :)



En av mina bilder jag har som jag får en glädje ifrån av att titta på. Den togs i smyg av mig i tisdags den 4/7. Och jag hade en otroligt trevlig dag då. Jonas var även med men kom inte med i bilden.
Och jag är så glad att mina syskon går så bra ihop med mina vänner :)

Haft fullt upp idag :P

Ursäkta att jag skriver så sent igen. Men jag har faktist gjort en del idag och vart lite upptagen. Vid 10 tiden gick jag upp för jag hade lekterapi tid halv 11. Då gjorde det jätte ont och jag funderade på om jag verkligen kunde vara uppe men det vart bättre.
När jag var där nere på lektarapin började jag med en ask och pysslade med men jag kan inte bestämma mig om det ska vara klar eller inte. Haha!
Men det kan jag fundera på.. Har ju all tid i världen typ..
Men jag fick förfrågan om jag ville följa med Maria till Skiljebo för att käka mat och det ville jag självklart. Tack Maria för att du bjöd! :) (maria är en lekterapeut)
Påvägen dit kom det en geting från ingenstans och verkade älska mig :O Jag blev såklart livrädd och skrek och viftade som bara den. Getingen ville verkligen inte lämna mig och jag fatta inte vad den var ute efter heller för jag hade inde sött alls som dom ofta vill ha. 

Sen påväg tillbaka till sjukhuset hämtade vi upp Carro som följde med till sjukan.. :)
Vi var ute en stund och det var himla varmt. Carro är som världens pepparkaka gämfört med mig xD Men det är verkligen fint och vara brun. Till skillnad från mig som ser ut som är vitt som ett lakan och ser ut som ett spöke.
Carro åkte hem vid tre. Sen satt jag bara i permon och gjorde absolut ingenting, jag var så trött och seg, och hade ont i huvudet och allt vad man kan kalla det. Förmodligen är det värmen och jag har druckit dåligt idag..Tack Carro för att du kom även om vi inte gjorde nå speciellt så var det kul att träffa dig <3

Senare ikväll kommer nog mamma med Jenny och kanske Sanna. Det blir kul och träffa dom också. :)
Vi hörs!

min dag

Omläggningen gick rätt okej faktist. Det var inte han som la om i måndags så det vart ganska bra. Det är ju skönt. :)
För jag var verkligen nervös innan. Ville verkligen inte vakna upp som jag gjorde då och ha ont.

Men det vart ganska bra, Var hysat pigg efter omläggningen. Okej man är ju aldrig helt pigg. Men jag sov inte på samma sätt som förut efteråt. Kanske beror på att jag inte fick så mycket mediciner som jag oftast får.

Men sen vart det av tillavdelningen och jag har fått en vana att ligga under täcket då under den färden. Haha vet verkligen inte varför. :P
(tråkig nyhet men iallafall)
Sov en stund på avdelningen. Sen åkte mamma en stuund då jag verkligen kunde få vila i fred.
Lindningen var helt okej. LIte jobbigt bak i savnskotan typ (har lindat runt midjan för att att ska hållas någorlunda på plats)
Sen var mamma hrä igen. Åkte typ nyss och jag ska väl kolla runt på andras bloggar. Har några som jag brukar följa. :P
Tråkigt med fakta det vart nu..

Ja äntligen!

Har äntligen fått tid till min omläggning! :) Kvart över ett. Men samtidigt vet jag inte om jag vill göra den. Jag måste vara knäpp och jag har somsagt inge val! :O
Träffade för övrigt sjukhusclownerna. Mysiga och roliga som bara den! :) Kul att dom är tillbaka nu efter sommaren

Nu kommer det inte bli nå skrivande på ett tag eftersom jag alltid är så trött efter. Men jag hör nog av mig sent ikväll annars :)




Dom mysiga clownerna. Bilden togs från: www.clownetterna.se.
Till Vänster så är det Doktor Musik, mitten Vimsan och höger Figge.
Det var Doktor Musik och Vimsan som var här hos mig <3

Tråkigt med väntan

Ja rubriken säger det mesta. Min omläggning har inte blivit av än. Det skulle tydligen vara någon före mig och efter det skulle det vara min tur om det inte kommer någon akut som måste opereras.
Och det har jag full förståelse för men väntan är jobbig. Man vet ju inte alls. Ska det ta 30 minuter? 1 timme till? Eller vad?

Och inte räkte blodet jag fick igår helt heller. Har fortfarande dåligt blodvärde men det har höjts lite. Så jag får även blod nu. Är ganska så trött. Har typ legat och sovit fram tills nu. ;) Och törstig som FASEN! Men man får ju inte dricka nånting nu eftersin jag fastar. Suck!
Dricka klara drycker (inge liknande som fil eller något sådant)  fick jag göra till 06.00 på morgonen och äta tills 24.00 som var.
Aja hoppas det blir min tur snart. Allt känns så obehagligt och jag börjar få ont. Men samtidigt är jag lite nervös inför det. Att vakna efter på uppvaket. Det ´var ju jätte jobbigt sist och jag vill verkligen inte att det ska hända igen.
Kan inte Stig komma tillbaka?

uuh

Dagen vart som jag trodde. Alltså ganska jobbig.. Haft ont till och från, allt känns så obehagligt.
Vart trött. Sov en stund på eftermiddagen då mamma hade åkt. Men det var svårt för alltid kom det in någon och skulle prata och säga något. Hade faktist god lust och skrika: JAG ÄR TRÖTT!

Var verkligen inte på humör då. Prover togs också och jag har fått blod. Och mitt CRP går upp. (inte bra med andra ord)
Jag vet inte hur jag ska förklara vad CRP är men det har nåt med bakterier och infektioner och skit. :P
Ju högre CRPt är desto värre är det. Då kan man ha infektion eller något.
VAd som är normalt vet jag inte men mitt CRP låg på 100. Tror även jag håller på och få feber. Det ligger lite högt och jag tog alvedon vid 20.00 och svettas nu som en galning efter det.. Puuh!

Mamma och Jenny var här nu på kvällen, dom åkte nyligen hemåt. Det är ju trevligt med besök. :)
OCh imorrn är et omläggning och ärligt talat är jag nervös inför det. Efter det som hände i måndags. Då var det inte roligt.
Nu ska jag se på TV och kolla runt på andras bloggar och även snart käka något för fastar ju efter 24.00

Kram på er

Blir nog en jobbig dag idag..

Usch dagen började verkligen inte bar. Vaknade halv 7 och hade skit ont. Fick smärtstillande typ direkt. Vilket hjälpte så jag somnade om efter ett tag. Fast det tog ju en liten stund det också. Så jag låg och tyckte att det skulle vara helg så jag kunde slå på TVn. Hehe halv 7 på helger går nämligen "Lilla huset på prärien" som jag tycker är en så mysig och bra serie.
Men iallafall. Blir väckt vid halv 9 och får mina andra mediciner och försöker sen somna om igen. Men det var ganska så svårt.
Vid 10 tiden vaknar jag och har ont igen! Det var jätte jobbigt ju. Ni vet ju själva att det aldrig är kul och ha ont nånstans och min värk i stumpen var enorm...

Lymfterapeuten skulle komma vi 11 och jag var rädd att jag fortfarande skulle ha ont då men jag hade tur i oturen. Hon var sen och min värk minskade lite.
Massagen var super skönt. Det hjälper lite mot när man har ont. Det tror jag i och för sig att ni vet?
Så då kunde man slappna av med programmet "sjukhuset" som gick på TVn.

Nu ska jag väl snart käka. Men orkar inte. hehe! Är jätte trött och har ont igen och allt känns så ofräsht med stumpen. Uuuuh! Men jag måste väl. Mamma är även här och har vart här ett tag. Tror hon gick till banken.
Känns som om det kommer bli en jobbig dag. (hoppas inte)



Haha söt bild jag hittade!


Snart sov dags

Ser att klockan börjar bli mycket men jag vet inte om jag kommer kunna somna gör jag har sovit nu på kvällen en stund. Och jag vet att det inte är smart.
Aja. Sanna och jag kollade på PAris Hilton My new BFF och det var inte sista programmet! Wiiie! Sista blir nästa vecka.
Hoppas hon väljer Brittney och inte Vanessa, men jag tror det blir vanessa. (hmm)

Sen efter det så började vi att kolla på Ghost Wisperer. Jag såg lite i början och lite då och då. Det var nämligen då jag började somna.
Sen kommer mamma från jobbet hit och stannar en stund och jag somnar igen. Och mamma pratar lite med mig som t.ex:
- Saara är du trött?
- Saara sover du?
Sen svarar typ Sanna för jag svarade knappt. Bara tittade upp typ.
- Låt henne få sova om hon vill det.
Sanna då! Vad snäll hon är! :)

Men jag var verkligen trött då för jag hade gjort så mycket på dagen, mer än vad jga brukar.
Nu ska jag försöka att sova. God natt med er!
Hoppas ni sover gott! Kramkram

dålig på att uppdatera

Shit vad jag har blivit dålig på att uppdatera och skriva här. Och det verkar inte som om jag kan skärpa mig heller. Men jag vill det och då går det väl? Eller?

Idag låg jag kvar i sängen tills mamma kom, hon hade även med sig min syster Sanna. Mamma vart nog lite sur för att jag inte var uppe då men jag behövde hjälp med mina lindor och bara hon kan fixa dem tyvärr. Personalen borde få gå på någon lindningskurs eller något tycker jag. Kanske ska tipsa om det?

Men ungefär i samma veva fick jag sms av Jonas T och han berättade att han var hos Carro och undrade om jag ville ses. Och självklart!! Jag hade inte träffat carro på skitlänge, saknade henne väldigt mycket. Och det är klart det är kul att träffa Jonas också men de var inte lika länge sen.
Vi stack iallafall till affären (sanna var med) jag köpte en pan pizza och lite naturgodis.
Sen drog vi til CArro och käkade där. Och stannade även där en stund och var även ute en stund och kastade lite femtioöringar i en damm. Det vart vår önskedamm! . Hahah
Jonas åkte hem typ då. Sen drog vi till sjukhuset där jag lämnade lite grejer. OCh Carro och jag drog vidare för att hälsa på någon människa hon kände som hade en labradorvalp. Och självklart ville jag följa med eftersom jag själv har labradorer. :)
Sanna var kvar och satt vid min dator. (som verkar vara älskad av alla) :D

Sen pysslade vi b.la och jag bjöd carro och sanna på glass och jordgubbar med grädde. Hehe det var gott.
Sanna och jag har vart till lekterapin där vi inte gjort ett dugg. VAr ganska tråkigt där och vi hade planer på vad vi skulle göra men som sagt när man kom ner så helt plötsligt förändras det.
SÅ jag drog mig upp igen och här sitter jag nu. Sanna är kvar där nere. Hon valde det och jag känner mig lite taskig som lämnade henen där.

Klockan 20.00 är det dags för sista avsnittet av Paris Hilton my new BFF på kanal 3. Ska bli spännande. Hoppas inte på att Vannessa vinner fast jag tror hon gör det.
Sen efter det som håller på en timme ska jag se på Ghost wisperer som börjar på 4an. Så det blir en filmkväll med min syster :)
 
Det var jätte roligt att dom hörde av sig, trodde ärligt inte det skulle bli något idag. men det var super kul,
tack för dagen Carro, Jonas och Sanna!

Kram på er!




Godis jag fick av Carro. Hello Kitty tuggummin men jag tänker inte tugga dem. Dom var så fina :)

förlåt

Förlåt alla att jag skriver så sent. Men jag har inte mått alls bra idag. Snarare jätte dåligt. Fick komma til operation ca halv 10.
Omläggnignen gick väl bra eftersom dom inte har sagt något annat. Men det var inte stig som la om för tydligen hade han semester enligt mamma. Igen? Uhm?  Aja,,, Tråkigt att han är borta igen

Men ialla fall. Väl uppe på uppvaket så hade jag verkligen jätte ont. Adam som la om lindade stumpen jätte hårt. Jag fick en massa lugnande och smärtstillande men inget hjälpte. Jag hade så ont att jag typ skrek och grät så mycket. Sen kommer adam och lidar om en gång men det gjorde lika ont för det.
Så det vart samma grej igen. Skrika och gråta vred och vände på mig. Vet ingentligen inte varför man gör det men jag har jätte svårt och vara tyst och inte kunna få gråta då jag har så ont.

Efter ett tag kom kirurgen skalman som jag kallar han och lindade upp ännu mer. Då saåg jag att det hade blödit lite vid sidan om. Kanske därför det var så hårt lindat?
Blev lite sur på Skalman som nästan rullade på lindan, och inte drog åt så mycket. Han ba: nej det behövs inte.
Öh?
Sen fråga jag om det kan börja blöda och han svarade att det troligtvis inte skulle göra det. Det är bara och hoppas på det för det han lindade vart lite löst men jag hade även lindor kvar på stumpen (längst in från adams linding)
OCh efter att allt var färdiglindat så fick jag skit ont. Men inte alls lika ont som innan och det va ju skönt.
(Vilket störande moment jag måste ha vart för dom andra på uppvaket) (a)

När jag kom till avdelningen så fortsatte edt att göra ont, jag var inte lika högljudd men grät och nästan hypervetilerade. Och mamma är bredvid och säger: andas, andas och försök hitta ett någorlunda bra läge där det kan kännas bättre!
Men det är inte så himla lätt. La mig på sidan att jag nästan var ur sängen men det var skönast..Fick morfin intreavenöst också för att få bort smärtan.
Den försvann inte direkt och mamma åkte till jobbet. Hon börjar föressten att jobba iag.
Strax efter det så måste jag ha somnat för jag vaknade nu på kvällen men har dock vart vaken ett tag nu.

Det var typ min dag. Och inte alls var det kul! Usch!!
Nu ska jag käka lite godis om det finns nå gott i påsen och dricka sockerdricka. HAr inte alls lika ont längre. Synd bara med lindorna. Dom verkar leva sitt egna liv genom att röra och greja på sig..

Tack föresten för www.saniro.com (en sida med en massa hello kitty grejer) som någon tipsade om. Visste inte alls om att det fanns! :D

Smart?

Vad jag är osmart. Här sitter jag och är hungrig! Skulle ha ätit mer innan. Fastar nämligen och får inte äta nånting nu efter tolvslaget. Suck!
Får typ dricka klara drycker bara. Kan man bli lite mätt på det? xD haha.. Detta suger!

Måste väl även sova snart men jag vill inte... :P
Skriver inge mer nu så godnatt med er alla goa läsare!
Puss

En liten tanke + åsikt



Om alkohol och dricka sig full.

Jag har kollat runt på många olika bloggar och ofta så ser man att dom ska ut och dricka/supa sig fulla. Har även läst om folk som har berättat att dom är onyktra och bakfulla m.m när dom skriver inlägg. (går inte in på namn)
Många av dem är ju mindre åringar. Okej även äldre dricker ju sig fulla och så. Men somsagt tycker folk börjar så tidigt nu för tiden med alkohol och tobak.
Tror man att man är cool för att man röker eller sitter med en öl eller cider burk i handen? Men äreligt så tycker jag det är coolare att våga säga nej när man är såpass ung.

Och självklart har det hänt att jag har druckit men jag har hållt mig till en burk och skulle aldrig vilja dricka mig full och må skit dagen efter. ALDRIG!
Jag har ärligt alrig testat på och röka,snusa eller något sådant även om jag har umgåtts med vänner som har gjort sådant.
Jag antar att mycket handlar om grupptryck när man är såpass ung och folk är väl rädda för att bli kallad: fegis, tönt eller vad man nu kan komma på.
Nu tycker jag självklart inte att ni är dumma i huvudet som röker och dricker men jag tycker ni borde fundera på vad ni frår ut genom att röka och dricka stora mängder. Det är så mycket som kan hända ifall det går för långt med sånt och det är verkligen jätte farligt. Vill ni riskera det?

Själv så skulle jag aldrig vilja riskera det. Man kan ha kul utan eller med små mängder alkohol.
Det var allt från mig.

Kommentera gärna om ni har åsikter


:)

Kvällen vart helt okej när alla kom. Det var Sanna, Sannas kompis, Jenny, mamma och Pilla som var en aning sen. Hehe. Och filmen vart: Dumpad. (hette så allltså)
Helt okej film. Jag var dock lite trött i början så hängde inte riktigt med. Låtsades pilla efter skräp i ena ögat för att dom skulle märka mindre att jag var trött men dom kom på det ändå. Iallafall Pernilla. :P Haha!
Till filmen så käkade vi lite gott som godis, chips, nå annat snacks och drack cola till. För min del vart det inte så mycket. Det vart lite av det där snackset, 3 godisbitar och 2 glas cola. :)

Pappa skulle eventuellt ha kommit idag men han hörde inte av sig alls. Kanske var upptagen? Vet inte..
Aja träffar väl han en annan gång. :)

Men det va ju kul att jag fick besök i alla fall. GIRL POWER! :D
Måste snart käka något innan 00.00. Sen blir det ju och fasta och då får jag bara dricka klara drycker. Jag har inte fått någon tid till imorrn och hoppas verkligen att det blir någorlunda tidigt och att det blir imorrn så dom inte skjuter upp det.





Filmen "Dumpad" handlar om Peter Bretter som lever med flickvännen Sarah Marshall. Sarah bestämmer sig för att "dumpa" Peter för att hon har hittat en annan. Peter sätter sig på ett flygplan och åker till Hawaii för att försöka "glömma"  Sarah. När han checkar in på hotellet så inser han att han inte är ensam där. Sarah är nämligen där på kärlekssemester med nya killen. Och att glömma Sarah blir inte lätt när han hamnar i rummet tätt intill deras rum. Och så händer det en massa saker. Filmen är faktist sevärd!




Jag bjuder på en ganska ful bild där jag hade ätit en klubba.. Såg förjävligt ut tidigare men nu börjar det försvinna. Tänderna var också blåa!

vilken dag..

Vänta vänta vänta... Eftermiddagen har jag istort sett tillbringat med och vänta på när resten kommer för filmtime eller iallafall någon tid för det. :) Kollade även på "två skall man vara" Så mysig film tycker jag.
Nu vet jag ioch för sig när det sker och dom borde vara här när som helst. Om dom inte blir sena.
Hahah mammor ni vet? Dom kan säga en tid och komma en annan. Hähäh (ta inte illa upp ni som läser och kanske är mammor och inte du heller mamma) :P

Aja hör av mig senare!

Tråkar

Är ensam här just nu. Mamma var hr för en stund sen. Hon hade med sig mat. Det var kött och potatis sallad. Mycket gott! Hon skulle typ käka lunch med Jörgen så därför åkte hon. Senare idag kommer nog Pilla, och några i familjen. Vi ska se på film. Det blir filmen DUMPAD.
Någon som har sett den?

Förövrigt så har jag ont och det känns obehagligt i stumpen. Känner mig även dåsig i huvudet. hm?
Klockan 15.00 på kanal 4 tror jag det var. Kommer "två skall man vara" med Mary-Kate och Ashley Olsen (för er som gillar dem) Vilket jag gör så det blir en film jag inte ska missa. :)
Nu ska jag vänta en stund och låta maten smälta, sen kanske ta någon jordgubbe och käka med grädde. Så himla gott!
Har inget speiellt och skriva eftersom det inte händer något just nu, Men jag återkommer senare!

Shiet!

Klockan är ju mycket och jag måste få i mig sömn (alltså sova nu) men jag har så satans ont. Fcik extra smärtstillande för ett litet tag sen sen luckades jag somna i ca 25 minuter och är nu vaken.

Det gör ont och är obehagligt och det känns som om jag inte kan röra mig. Jippi? Nej inte alls.
Jag måste liksom gå på toa nu innan jag ska sova och då måste man ju röra sig. Vette fan hur jga ska göra men de är ett måste som måste göras!

Och sen: SOVA SOVA SOVA SOVA! God Natt med er!

Johan Palm - Bra?

Hm. Förstår det inte. Har börjat gilla Johan Palm mer och mer. Ni kanske tycker okej va är det för fel med det?
Men det konstiga är att jag aldrig har gillat den sortens musik (har gillat sån musik som EMD gör och dom gillar jag fortfarande) och sen har jag inte gillat Johan som person för den delen heller. (Vad elak jag låter, men alla kan inte gilla alla. så är det)
Då han var med i Idol och sjöng så ville jag att han skulle åka ut direkt för han sjöng så illa. Jag vet att det finns många tjejer som är imot mig nu men det är vad jag tycker.
Plattan han har släppt tyckte jag var helt okej. Nästan väldigt bra. :) Kul att man upptäcker nå nytt som musik ibland till exempel! :D

Så nu är frågan: Är det någon utav er som gillar hans musik?

Ny vaken..

Ja, som det står på rubriken så är jag ganska nyvaken. hihi! Sov nu ett tag (passade på nu när jag är ensam) Tror nämligen mamma och Jenny kommer sen. Inte helt säkert. Då är det väl bättre att man är piggare då och lite mer social än trött och halvsover?

Sen har det som vanligt vart Tv:n som underhållning då jag har varit vaken.
Mamma var även här tidigare. Hon hade med sig en god överaskning som jag käkade till nå dokumentär. "Världens längsta tonåringar" var det. Skulle inte vilja vara så lång som dom var. :O
Tänk er och inte kunna köpa kläder i affärer för att man har för långa ben, fötter, armar, händer m.m..  Jösses va jobbigt det skulle vara? Kan knappt inte tänka mig att vara så lång..

I och för sig har jag också lite problem med och handla kläder. Fast inte så stora problem som dem. Jag har ju bara problem med byxor och får gå med mjukisar hela dagarna eller töjbara tights.

Nu ska jag käka ägg och dricka varm choklad. Har ni testat och käka stekta ägg med svart peppar på? Det är skit gott! Testa ni som gillar ägg :D




DEN GODA ÖVERRASKNINGEN!

Svar:

Folk har frågat varför jag ligger inne på sjukhuset och för att jag ska slippa skriva och berätta om och om igen så hänvisar jag till mina första inlägg i Juli. Där står det mesta om varför jag är inneliggande.
Så klicka er dit vet jag!


God morgon!

Här sitter jag med mitt Te och gör inte ett endaste dugg. För tidigt på dagen för min del. Hähä!
Nu har jag fått svar på om det är urinvägsinfektion och ja det är det..  Så blir det till och käka antibiotika typ. Ska börja min kur idag just nu (faktist) :P
Sen har jag ingen aning om vad som händer idag. Tror inte det kommer hända så mycket idag heller. Har ont och det  Händer faktist inte så mycket här på helgerna, Min kära mor kommer nog snart tror jag,



Jag för tillfället. Lite rusigt hår och så (syns inte så mycket på bilden) men det bjuder jag på iallafall.. Nu ska jag väl ligga här och dricka mitt te och börja med kuren. Får se om jag hittar nå bra och glo på, på tv eller nå roligt på datan. Bye!

God natt!

Mamma, Jenny, Sanna och Nalle var här nu på kvällen. Vi käkade lite och hade det ganska trevligt. Nu är jag skit trött och ska väl snart sova! NAtti!!!

RSS 2.0