God natt!

Nu ska jag tvätta och smörja ansiktet och kolla en stund på Geordie shore. Vill önska er en god natt och trevlig helg! 
En gammal bild på några av den som är med i programmet.
 
 
Förresten, min kräm jag använder ska man egentligen ta på morgonen men jag har inte smort ansiktet idag eftersom jag har varit på sjukhuset.
Någon som vet någon bra natt kräm som är bra för huden förresten? Lämna gärna en kommentar då! 

Just nu

Ute på promenad! Ska till Ica och handla glass :)
 

Mitt senaste pyssel!

Tänkte visa mitt senaste pyssel. Det var den jag gjorde igår faktiskt. Jag målade bara en sten med hobby färg. Det är ett pyssel som passar alla åldrar och man kan måla så mycket som: nyckelpiga, katt m.m..
Vart riktigt nöjd!


God natt!

Ska nu släcka ner och försöka sova. Troligtvis har tidig omläggning imorgon, så det gör visserligen inget om jag är trött då. Ska ju ändå bara sova igen. Hehe!
Förresten, en av dem bättre kärlkirurgerna slutar imorgon (idag då egentligen eftersom det är fredag och ny dag)
Det verkligen jätte tråkigt. Han är den som lyssnar och tar sig tid för mig bäst av kirurgerna.
Men dem andra börjar bli bättre men det är fortfarande inte så bra.

Nog om det, god natt!


Min torsdag!

Min torsdag började med att jag vaknade av att mamma försökte förstärka stumpen. Förmodligen har jag hostat så kraftigt att det började sippra från såret igen.

Detta är fruktansvärt jobbigt att hosta, det tär riktigt på krafterna nu. Jag var såklart ledsen och bad mamma ringa in och säga till om det för ibland kan jag uppleva att dem inte lyssnar på mig eller tar mig på allvar tyvärr. Nåja. Jag låg sedan och vilade fram till runt klockan 12:00 (min natt vart jätte kass) Sedan var det dag för brunch och det vart Ravioli. Tänk att det har varit min favoriträtt som barn. Haha!!

Efter det har jag bara packat och gjort mig iordning för att åka till sjukhuset. Det var lite roligt när taxin chauffören och bärhjälpen kom för att hämta mig. Mamma diskuterade lite med den ena mannen om vilka bolag och bilar som brukar komma och bärhjälpen sa då att han är van att det är en buss från Sandarna och en Västerås taxi. Då säger mamma: ja men det har varit två Sandarna gubb... Två från sandarna. Då fyllde bärhjälpen i: ..bbar, du får fortsätta. Vi bara skrattade! 

Väl framme på sjukhuset tog man prover direkt och jag sa till om att läkarna måste fixa bättre slemlösade för det jag fick hem förut hjälper inget vidare. Sköterskan sa då att hon skulle ta upp det på ronden. Efter provtagningen ville dem att jag skulle ta duschen, men jag ville så gärna ta mig ner till cafeterian först för jag ville köpa middag. Maten på sjukhuset är så värdelös att jag äter den så lite som möjligt helst. 

Jag fick skynda mig och direkt efter det tog vi duschen. När jag var klar pillade jag med ipaden en stund och efter det åt jag min middag som bestod av: ett äpple, pepsi max, små riskakor och en fransk baguette. Det var mycket gott! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter min middag har jag bara kollat på tv och pysslat lite. Det var så länge sen jag höll på med något att jag kände för det nu. Jag gjorde visserligen inget märkvärdigt, utan jag målade en sten till en uggla. Men den vart söt!
Nu ska jag kolla runt lite på internet. Känns ovant med en platta istället för dator. Mejar vänjer mig snart hoppas jag. Hehe!

Beställt!

Har fått hem lite grejer från fyndiq som jag har beställt.
Jag har skaffat en iPad för snart en vecka sedan för jag är så trött på att frakta tunga datorn fram och tillbaka till sjukhuset. Det är så mycket smidigare med något mindre.
Dock är den inte så jätte bra att blogga med för det går inte att göra länkar eller lägga in bilder om man bloggar via internet på den. Nu får jag göra det bästa av saken och har laddat hem samma App som finns till iphones. Dock ser det konstigt ut på ipaden för appen är inte gjord till ipads..
Ska försöka ta reda på om det kommer att komma något för ipads.
Nog om det. Detta var det som kom hem:
- Längre USBsladd.
- En plast grej som gör att ett micro sim kan bli ett vanligt simkort.
- En adapter.

 

Kommer självklart ha min dator kvar och använda den också. Det känns bra att kunna varier


God natt!

God natt nu gott folk! 
Jag ska försöka sova nu. Har dock väldigt ont i stumpen och så blir hostan bara värre och värre så får se hur natten blir. Kanske kan försöka ligga och blunda iallafall. Typ vila...
 
 

Ni frågar, jag svarar..

 
 
 
 
 
Hej! Tack för din fråga. Jag är uppe i rullstol i den mån av vad jag orkar just nu. Kryckor använder jag inte för jag kan inte stå på mitt friska ben. Kan inte räta ut det helt, jag har nämligen kontraktur i det knät och höften. 
 
Uppdate: Bilden med frågan försvann. Men hon frågade varför jag inte var uppe mer och varför jag inte använder kryckor.

Svar!

 
 
 
Hej och tack för din fråga! Nu till svaret: Jag amputerade mitt vänstra ben när jag var runt 13 år. Det är amputerat ovanför knät. Så när jag skriver "stump" eller "stumpen", så pratar jag om min benstump som är kvar på det vänstra benet. 
Mitt högra ben har jag kvar. 
 
Tveka inte att fråga om ni har frågor. Ska försöka svara så gott jag kan! 

Efter omläggningen..

Åkte upp på eftermiddagen till operation för omläggning. Det vart sent idag men det gick bra och nu är jag tillbaka till avdelningen. Ska nu packa mina saker för att åka hem och samtidigt få i mig någon smörgås. 
Bad förresten om att få något slemlösande så jag har hemma. Det är fruktansärt jobbigt att hosta så kraftigt. Det tar som sagt väldigt på krafterna. 
Sen är det inte så jätte roligt att man tar i så pass att det kan börja sippra från mina sår..
Jag fick något från avdelningen med hem. Själv så tycker jag inte att den har funkat tidigare, så jag vet inte vad jag ska göra.. Känner mig lite smådesperat! 
 
 
Vill verkligen inte vara uppe så sent på grund av hostan att man sedan somnar utmattad..

Hjälp?!

 
Någon som har iPhone och är duktig på iTunes? Jag skulle vilja få bort appar helt och hållet därifrån. Dem finns inte på mobilen så varför ska dem finnas där? =   (Se det in ringade på bilden)
 
 
Någon som vet hur man får bort det? Kommentera gärna! 
 
 
 

God natt!

Blev vaken längre än vad jag skulle och hade tänkt från början. Hehe! 
Men ska nu sova. Tror tandhygienisten skulle komma på förmiddagen. Hon skulle tydligen "demostrera" hur man bortar med en eltandborste. 
Förstår inte riktigt vad hon menar. Ska man borsta på något speciellt sätt? Själv så kan jag tycka att det bara är att låta borsten snurra på tänderna. (?)
Nog om det: 
 

Min lilla måndag!

Måndagen har gått mot sitt slut. 
Jag ska bara göra klart det jag håller på med och se klart på Andra Avenyn avsnittet så ska jag väl försöka sova sen. Nog om det.. 
Min måndag börjar med att jag vaknar av att mamma förstärker min stump. Jag har förmodligen hostat så kraftigt att det börjar sippra blod i från ena såret. Det blir ju en stor kraftansträngning i kärlen och jag hostar jätte mycket 
Sen efter det så fick jag svårt att somna om. Mamma var in hela tiden och skulle kolla så det hon hade satt dit satt fast och att det inte blev värre. Och varenda gång hon kollade så kom hon åt mig och det gjorde mig bra irriterad.. Hehe! 
När jag väl somnade om typ, så var det dags att vakna för dagen. Att gå upp runt 09:00-10:00 är bland det värsta som finns. Jag sover som bäst då och är jätte trött. Usch! 
Sedan efter att jag vaknat till liv så var det dags att käka frukost. Fick ägg på macka och te till. 
Efter det har jag bara packat hemma och åkt till sjukhuset som vanligt. 
När jag kom fram så började det ju bra. Sköterskan som skulle öppna min låsta ytterdörr låste ut sig också. När jag kom med taxin så såg jag henne gå och känna på dem närmsta dörrarna runt omkring. Det var då jag förstod det. Haha så var det med det! 
 
Klockan 14:00 så var det möte med assistansbolaget. Söker ju efter ny assistent och det var 2st intervju idag. En klockan 14:00 och den andra klockan 15:30.. Det pinsamma var att då jag hade mail-kontakt med en på Person stöd (som bolaget heter) så hade jag missat att skriva att jag kunde ha möte på sjukhuset någongång mellan 13:30-17:00 på måndagar och 16:00-17:00 på torsdagar. 
Så då trodde hon på bolaget att jag var hemma.  
Så hon ringde mig strax innan klockan 14:00 och frågade vart jag var. Det visade sig att hon var hemma hos oss. Men hon tog sig hit och fick tag på den ena som skulle komma och sa att mötet skulle vara här på sjukhuset istället. 
Sen stod hon från Personstöd hos oss ett tag och väntade in kvinnan som skulle komma till oss vid 14:00.. Men kvinnan dök inte upp och gick inte att få tag på heller. Det var ju lite konstigt tyckte jag.
Så det vart bara möte med en idag och nu ska jag fundera lite på vad jag tycker. 
Klockan 17:00 fick jag middag. Det vart ungspankakor idag och det är ju en av dem få rätter som går att äta. 
Efter middagen har jag bara spelat spel och hållit på med telefonen i väntan på att få duscha. Trodde jag skulle få göra det hyffsat tidigt på kvällen för dem sa först runt klockan 18:00, men det vart ganska sent idag. 
Fick testa att inhalera också. Se om det kändes bra för hosta och slemmet jag har i bröstkorgen. Men jag vet inte? Jag hoppas iallafall hostan och slemmet ger med sig snart. 
 
Någon som vet någon bra hemmakur mot hosta och slemlösande? Kom gärna med tips!  
  

Nygjorda naglar!

Har setat och pysslat med mina naglar nu en stund. Jag har fastnat mer och mer med att måla och greja med naglarna. Än så länge är det enkla saker och jag är inte sådär jätte duktig. Sämst blir det när jag målar med vänster handen eftersom jag är höger hänt. Men det är roligt att dekorera naglarna! 
 
Detta vart det nu. Lite blommor!
 
Det är så synd att jag måste ta bort det typ dagen efter. Eftersom jag är på sjukhuset och ska till operation och lägga om 

Minnen! <3 :)

Hittade en CD med lite bilder som vlt tog när jag låg på barnkliniken förut. Det är ett fint minne! 
Han är en jätte fin person! 
 
Musikern fraktar runt på sina instrument själv. Hihi! 
 
Tillsammans med Vimsan och Doktor Musik (som är sjukhusclowner på barnkliniken) 
 
Mattias hälsar på mig!
 
Mattias och Sanna sjunger: Jennie let me love you.
 
Ett foto på oss tillsammans.
 
Aslutar med ett på mig och Mattias
 
 

God natt!

Ska nu släcka ner och försöka sova. Imorgon är det en städ dag som gäller. Det blir ju kul. Hehe!
God natt med er!
 
 

Min fredag!

Efter omläggningen så fixade jag mig iordning och gick sedan för att vänta på min taxi, för att ta mig ner till marknaden.. Chauffören som körde mig är jätte trevlig. Han pratade om vilken bra tjej jag är och ville bjuda mig på kebaben han hade kvar i bilen efter hans måltid. 
Han frågade även vem jag skulle gå med och jag sa att han säkert har kört henne också och att hon heter Caroline. Då sa han att henne måste man vara snäll och lyda för annars ryter hon till. Hon är som en jaguar. 
Jag kunde inte låta bli att skratta då! 
 
När jag kom fram till marknaden så var Carro redan där och väntade på mig. Sen började vi att leta efter en bankomat för hon hade inga kontanter. Vi letade i ungefär 45 minuter. 
Jag vart lite irriterad för vad jag vet så finns det ingen bankomat där. Att leta efter någon som inte finns känns jobbigt och jag började bli hungrig. 
Då sa jag till Carro att vi får käka någonstans där det går att handla med kort. Men det verkade inte som det fanns så många ställen som gjorde det där. Jag köpte iallafall en langos som Carro fick en del av. 
Tycker langos är jätte gott men det är inte ofta jag äter en hel. Det blir liksom för mycket med det där friterade brödet. Hehe! 
Sen gick vi runt tills det var dags att åka därifrån. Kolla denna coola lek grej för barnen. Ser ut som en stor drake.
 
Min sockervadd som jag köpte 
 
Jag hittade en hel del lite smått och gott där på marknaden. Detta köpte jag:
- 2 st iphone skal
- 2 st armband
- Örhängen
Den röda kaninen drog jag i "snöre". Det är en tradition jag gör när jag är på marknad. Men oftast kastar jag nallarna till slut ändå. Haha!
 
En munk tröja. Fick den för 200 men den kostade mer.  Jag hade velat köpa byxor till så det hade blivit en hel dress. Men eftersom det är så svårt att hitta byxor som passar så fick jag nöja mig med en munktröja. 
 
 
 
 

Svar på tal! (tidsinställt)

 
 
 
Svar: Jag vet inte riktigt hur jag ska ge svar och förklara så ni förstår. Jag tror det är lättare att förstå om man har varit med om något liknande själv. Men men, jag ska försöka. 
Först vill jag säga att det inte längre är farligt att det blöder. Dem stora blodbanorna är stängda som kunde ställa till det lite förut. 
Men det är väldigt obehagligt när man ser att det blöder. Jag har varit med om en del olika stora blödningar tidigare och när jag var 16 år så hade jag en riktigt stor blödning från stumpen. Då var det svårt att få stopp på det och ett trauma larm gick över sjukhuset, och jag sövdes för dem var tvungna att öppna upp allt då. 
När det inträffade var jag rent ut sagt livrädd. 
 
Det sitter i än idag i psyket. Så när det blöder så blir jag rädd och får ångest. Då känns det tryggare att åka till sjukhuset och vara på plats, där det finns fler personer som kan hjälpa och mer material om man skulle behöva. När jag åker in p.ga blödningar så måste jag åka via akuten för att skrivas in på avdelningen. 
 
Nu vart det lite prat om annat också men kort och gott. Dem stora blodbanorna är stängda. Det är inte farligt att det blöder nu. Och det slutar när man sätter förband på. 

God morgon!

Jag kunde inte blogga igår/inatt för blogg.se höll på med nå underhåll för deras system. Tänkte att jag skriver några rader nu.
Jag hoppas ni har sovit gott och är redo för en ny dag och sen kan ta helg! 
Själv så har jag knappt sovit någonting inatt. Har haft ont, men konstigt nog känner jag mig rätt pigg ändå. Det trötta kommer väl senare någongång under dagen antar jag? Aja. 
Omläggning snart då, om några få timmar. Jag brukar vara den första på morgonen som får komma till operation. Har för mig att någon här sa förut att dem inte har så jätte mycket på operation på fredagarna. - Inödig info till er liksom.Haha! 

Efter omläggningen ska jag gå på Västerås årliga vårmarknad med finis och älskade vän! (Caroline)  Är så taggad!
 

Saara tipsar!

 
Jag vill tipsa om en bra app som jag gillar. Den heter Dagens app. Jag har en iPhone och vet inte om den finns till Android telefoner. Men det kan ni ju kolla ni som känner för det. 
 
Så här ser det ut när den laddar och innan appen öppnas.
 
 
Det sätts ut en app om dagen som egentligen kostar, som man kan få ladda hem gratis. Det är just därför det heter Dagens app.  Vissa dagar är det mindre intressanta appar och vissa dagar bättre appar. Jag har hittat några appar som jag har laddat hem gratis därifrån som jag gillar!
Jag upprepar igen: Det kommer alltså ut en app om dagen som egentligen annars kostar.
 
Så här ser app symbilen ut. 
 

 

Berättar om min söndag - Blödning och akuten

Min dag började med att mamma väckte mig på förmiddagen. Var fortfarande väldigt trött då så låg och blundade en stund till. Sen hostade jag till och det kändes smått konstigt i ett sår. Jag tänkte inte mer på det, men sen såg jag att det började bli rött på stumpen. Ropade på mamma - Jag blöder! 
Mamma kommer springandes och plockar fram material som vi kan trycka med där det kommer. 
En jobbig grej vid blödningar är att när det blöder så är det ju svårt att veta vart det kan komma ifrån. Mit stump är full av sår och det kan ju rinna från ett ställe men pressas till ett annat. Ja ni förstår säkert? 
Men mamma gör alltid sitt bästa och chansa att man trycker på rätt ställe när det blöder. Samtidigt ringde hon efter en ambulans. 
Vi trycker båda två på stumpen i väntan på ambulansen. Hon på ett ställe och jag på ett annat. Minutrarna känns långa innan ambulansen kommer. Men tillslut hör vi sirener och ambulansmännen kommer in. 
Sen var det bara att ta mig in i ambulansen och sedan åka till akuten. Det gick väl inte sådär jätte bra där. Tog en stund innan jag fick hjälp. Det började med att läkaren inte hittade lindorna han skulle använda till stumpen så dem fick han leta efter. 
 
Innan han och sköterskan skulle linda min stump så sa jag:
- Det är verkligen inget illa menat mot er men jag har svårt att låta nya personer linda min stump. Det skulle vara skönt att få komma upp till avdelningen och få lindad av någon där som har lindat mig förut.
Han svarar att jag får berätta hur jag vill ha det när han lindar. Sen försökte han plocka bort dem omläggnings dynor som mamma satte dit hemma och tröck med där det kom blod. Han menade på att det inte blöder mer. 
Sen när han började linda stumpen så lindade han inget tryck alls och han sa igen att det inte blöder mer. Sen fortsätter han bara. 
Då började jag fundera "Vad är då meningen att man linda på. om man inte sätter tryck? För syns skull eller?"
(Jag ångrade att jag inte sa det till honom)
Lindningen blir skrynklig och slarvig. Jag blir jätte ledsen och säger:
- Det blir ingen bra.
Jag får till svar av sköterskan och doktorn:
- Det är bara provisoriskt. Dem kommer säkert att öppna på avdelningen!
Jag svarar: 
- Det gör dem aldrig! Dom låter det vara till nästa omläggning om det inte är så att det börjar blöda igen. 
Sköterskan svarar:
- Då får dem göra om det då!
Jag fortsätter att mot argumentera:
- Är det inte bättre att göra det ordentligt på en gång och sedan låta det vara? 
Under tiden vi diskuterar så fortsatte läkaren att linda. Jag ber honom att linda ett varv runt midjan för att få tryck nedanför magen där det hade runnit ut blod tidigare hemma. Det ville han inte heller. 
Sen gjorde han klart sin slarviga lindning. Jag var så ledsen och besviken efter. Var helt förstörd! 
Jag tycker inte att man som läkare säger att jag får berätta hur jag vill ha det men sen lyssnar man inte ett enda skit på en. Det var ett jätte dåligt bemötande. Dessutom vart resultatet inte bra alls heller.. 
 
Jag har redan svårt när nya människor lindar min stump. Att det dessutom händer sånt här gör ju inte saken bättre. Är rädd det kommer bli ännu svårare att låta nya personer linda stumpen. Nåja..
Mamma kom till akuten sedan och ungefär i samma veva fick jag åka upp till avdelningen. Berättade för sköterskorna där vad jag hade varit om på akuten. Dem tyckte det lät konstigt också. Jag nämnde också till mamma som följde med till avdelningen att nästa gång det blöder så försöker vi fixa lindningen hemma och går det absolut inte att linda själva så tänker jag tvinga dem på akuten att ringa till avdelningen och fråga om det finns någon som kan linda tryck. Tror det skulle underlätta för alla. Sen berättade jag att min högsta önskan just nu är att få det omlindat.                                                                                                                           
Fick först lite mat av mamma (hade inte hunnit äta något innan och sen var det eftermiddag) som hade varit ner till kiosken och handlat. Sen var hon tvungen att åka. 
Senare på kvällen lindades det om och jag var så lättad och mycket gladare efter. 
 
Det var min lilla söndag. Räknade verkligen inte med att detta skulle hända... 

Ingen uppdatering

Haft en tuff och jobbig dag idag där det har hänt saker som man inte hade väntat sig. Ska försöka berätta mer imorgon. 

Danmark vann!!

Jaaa! Den jag hejade på vann! Jippi! 
 

Några få bilder från Pillas, Benjamin och Jonnies besök! :)

Här kommer det lite bilder från besöket vi hade. Var ute och fikade. Jag vart till och med ut en sväng. Dock sitter jag verkligen super dåligt i min stora manuella rullstol. Vet inte om det går att få en manuell som man sitter bra i? Det känns som jag har testat några nu..  Jag skulle helst av allt vilja ha två permobilar.
Men det får man tydligen inte ha? 
 
Nog pratat om det.. Här kommer bilderna: 
 
Fika gänget. Sanna är den enda som ser att jag tar kort. Jörgen står vid sidan om med Rasmus och kom inte med på bild. Benjamin står bakom vagnen bredvid Pilla. 
 
Jörgen och Rasmus. I den gröna saken rasmus sitter i var det lite vatten som mamma hade fixat till dom små ifall dem ville bada. Men det var inte populärt för Rasmus som är påväg ut ur den när jag tog kort. 
Dolde Rasmus kropp nu och satte dit vattenstämpel. Bilden tillhör mig och jag vill inte visa halvnakna barn på internet!
 
Jag! 
 
Benjamin badade tillslut. Bilden på honom är tagen av mamma. Jag hade gått in. Men jag hörde genom fönstret att han inte ville åka hem när dem skulle det. 
Men dem får såklart komma fler gånger i sommar. Dem är alltid välkomna! 
Samma sak gäller här. Cencuerade kroppen och satte vattenstämpel. Den lilla cencuerade området på bilden är Rasmus! Haha! 

 
 
 

Besök! (Skriver från mobilen)

Har syster, systerson och syrrans kille på besök. Vi visade våra två kaninungar som vi har fått till dem. Tror min systerson tyckte om kaninerna! 
Nu fikar vi.
Alltid kul med besök!

Tips på billiga rockabilly smycken! + Tävling

 
Har du facebook och gillar amrikanska bilar och smycken i rockabilly stuk?
Var då med i denna tävling! Klicka på facebook bilden för att komma till hennes sida. 
(Du måste ha ett facebook konto)
 
 
Sen kan man klicka sig vidare till tävlingen via fliken "Evenemang" som hon har på sin sida. 
 
Här är lite av hennes alster: 
 

 

Bilder från min lilla promenad! + text om min lilla vistelse här på sjukhuset fram till nu

Här kommer lite bilder på min lilla promenad jag tog idag vid sjukhuset här i Västerås 
 
Jag i mina 1 veckas nya solbrillor!
 
Solen som lyser ovanför Västerås gamla sjukhus. Och en hoj i nedre hörnet 
 
Min och min bulldozers skugga 
 
Jag igen!
 
Glassen jag köpte i kiosken och åt ute i solen. Det var mysigt! 
 
När jag kom tillbaka till avdelningen så käkade jag min smörgås som jag köpte i kiosken också. Sen var det bara att vänta på dusch som jag gör i vanlig ordning så här på torsdagarna. 
Fick även blod påkopplat i dropp. Mitt blodvärde låg bara på 71 denna gång så jag ska få två påsar blod. Den sista droppar på nu. Sen har jag även ett dropp som kallas desferal som måste ticka på i ca 22timmar. Så jag bli kvar på sjukhuset heeela långa dagen imorgon...
Nåja.. Efter duschen så har jag bara väntat på att klockan ska bli 21:00. Då började Eurovision song contest semifinal 2. Ni som kollade ikväll, vilka tyckte ni var bra? 

Själv så tyckte jag det var ganska dåliga bidrag ikväll. Men skulle jag vara tvungen att välja vilken som var bäst så var det nog Norges bidrag. Men bäst av alla är nog Danmarks. Dessutom börjar Tysklands låt fasta mer och mer. 
 
 
Det känns som att vad som helst kan ske på lördag när det väl är dags. Det finns så många olika musik genre med. 
 
 

Videohälsning!

Här kommer en liten videohälsning. Jag hoppas ni hör trots min kraxande röst. Men sanningen är att den inte är helt återställd sen jag var dålig i februari. 
Och jag ber om ursäkt för tutet som kom i första halvan av videon. Fick sms. Hehe! 
 

Mååndag!

God kväll på er! 
Måndag igen då. Även kallad Barnens dag (här i Sverige) 
Det är skönt att det är en ny vecka. Då allt återgår till sitt normala liksom, eller vad säger ni? 
Mamma väckte mig idag vid 09:00. Jag är lika halvdöd som vanligt på morgornarna. Men inatt sov jag hyfsat okej mot än vad jag brukar göra. Men jag har nog min insomningstablett att tacka...
Käkade iallafall frukost som mamma hade fixat. Det vart äggmackor. Det är jätte gott till frukost tycker jag.
Efter det har jag bara packat och gjort mig iordning för att åka till sjukhuset. Vart klar ett bra tag innan taxin skulle komma och det är skönt. Då kan man bara ta det lungt en stund sen, slippa stressa. 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Sen var det bara att vänta på att åka iväg till hjärtmottagningen som jag hade tid till idag. Skulle träffa läkaren där. 
Vi pratade bara och han berättade att då jag gör dem där klistringarna så bli hjärtat väldigt belastat efter och mina hjärtprover stiger och blir höga. Men dem blir bättre sen och återgår till som det brukar sedan.
Sen pratade han även om att min kropp är väldigt känsligt när det gäller vätskebalansen i kroppen.
Besöket tog cirka 25 minuter. Sen var det bara att ta sig tillbaka till avdelningen.
Sköterskorna ville att jag skulle duscha innan middagen idag så det gjorde jag och efter duschen var det dags för middag. 
Idag fick jag pannkakor med sylt och grädde. Det var ganska gott faktiskt! Annars brukar det inte vara så gott när det gäller sjukhusmat. Dessutom har maten blivit värre när dom fick den nya kocken. 
Fast dem säger att det ska bli bättre... Pffft!! 
Efter middagen har jag bara kollat på TV, tagit det lungt och nu sitter jag framför datorn och kollar runt lite. Fick även reda på att mitt blodvärde låg bra så jag slapp blod idag. Det låg på 87. 
Det var skönt att slippa! 

Nyfixade naglar!

Fixade mina naglar nu på kvällen. Testade en ny design och det vart riktigt coolt! 
Jag tror dessutom att det kan bli ännu häftigare om man är duktig på att måla och stabil på handen. Vilket jag inte är sådär jätte bra tycker jag. 
Men jag vart nöjd ändå och detta är definitift en design jag kommer göra igen! 
 
 
Detta använde jag: 
 
 
Så här gjorde jag: 
 
1. Började med att måla alla naglar vita. Låt torka!
2. Ta en bit av tidningen och lägg den sidan med texten på mot nageln. 
3. Blöt en bomullspad och tryck med den på tidningspappret som ligger på nageln. Ta sedan försiktigt bort pappret. (Här får man prova sig lite fram)
Fortsätt sedan på alla fingrar!
4. Måla sedan med genomskinligt nagellack på alla naglar. Det blir som ett skydd mot texten på nageln.
 
Låt torka!
 
Man kan bli lite svart runt om nageln från tidningen. Men det ger med sig ganska snabbt.
 
 
 

Sminkad av min 16åriga lillasyster.

Min lillasyster har sminkat mig idag. Tycker det är roligt att bli sminkad och hon är verkligen duktig, min lillasyster. 
Jag vill också kunna sminka bra. Men det är lätt att jag ser ut som en tvättbjörn då jag sminkar mig själv. Hehe! 
 
Lite bilder: 
 
 
 
 
Vad tycks?
Jag ser ut som en ny person, när jag är sminkad. 

Min fredag!

Tanken var idag att jag skulle ta mig ut på stan efter omläggningen med mamma och lillebror. Men jag fick blod igår och desferalet som jag får 30 minuter efter att blodet har kopplats på måste gå i cirka 21-22 timmar. 
Och då skulle det ha blivit klart rätt sent på eftermiddagen. Så stan blev inte av eftersom jag inte riktigt visste när desferalet skulle bli klart och sen om jag skulle få en taxi i tid. 
Men jag när jag kom tillbaka till avdelningen efter omläggningen kom jag på att Erikslund shoppingcenter har uppe till 20:00 så där skulle jag kunna hinna gå en stund! 
Mamma hjälpte till att beställa taxi (färdtjänst) åt mig, både dit och därifrån. 
Fick taxi väldigt snabbt så det vart bara att skynda sig så man inte skulle missa den. Jag var inte en i närheten av klar. Hade fortfarande dropp, sjukhuskläder och allt sådant på mig. Fick stressa på sjuksköterskorna lite. Men jag ville verkligen inte missa taxin. 
Taxichauffören stod och väntade på mig samtidigt som han kollade på sin armbandsklocka. När jag kom till honom så sa han: "Nu var du nära att bli bommad!"
 
Väl framme på shoppingcentret så gick jag direkt till Pressbyrån för jag behövde köpa något att dricka. Eftersom jag har haft omläggning och fastat så har jag inte fått i mig något förutom lite vatten. Och så har jag fått näring direkt i blodet då. (Kabiven)
 
Bild lånat från google.
 
Detta köpte jag på Pressbyrån. Testade Loka med smak av jordgubbsglass för första gången och den smakade faktiskt det och den var god. 
 
Gick vidare till H&M en sväng. Jag var förresten själv en timme och sen kom mamma och lillebror från sommarstugan och gjorde mig sällskap i en timme innan det var dags att åka därifrån. 
Detta hittade jag på H&M:
- Genomskillnigt nagellack
- Solglasögon
- UNICEF nål
 
Sen gick jag vidare till The Body Shop där jag köpte lite produkter som jag har velat haft.  Jag älskar verkligen den affären men jag säger som varje gång: Det är synd att det ska vara så dyrt!
- Hårolja (fick jag visserligen gratis) 
- Nagelbandsolja
- Bodylotion
- Sminkborste
 
Jag var även in i lite andra butiker men hittade inget i dem. Mötte upp mitt lilla company sällskap på Gina Tricot.
Sen gick vi tillsammans resten av tiden, mamma, bror och jag.
Hittade förresten detta på Gina Tricot: 
- Tre nagellack
- Ring (som tyvärr var för stor) 
- Sminkborste. 
- Basic tröja som också är från Gina Tricot
 
Jag beställde sedan med mig mat från Chantal's. Var verkligen jätte hungrig och jag hade ju inet fått i mig något som sagt. Det vart en sallad med mig därifrån och den var förresten jätte god. Man fick mixa sin egen sallad och det gillar jag! 
Mamma ville sedan gå in en sväng till Kappahl. Jag var väl inte sådär jätte sugen men följde med ändå. Har aldrig riktigt gillat den butiken. Jag vet inte riktigt varför?
Men det var tur att jag följde med. Hittade detta: 
- Skor
- Halsband (pengarna går till Härt-  Lungfonden. Forska mer om kvinnohjärtan)
 
 
Detta vart mitt köp och jag hade riktigt trevligt!  Det är så skönt att komma ut och vara ute bland folk. Man glömmer dem jobbiga ett tag och man får "vara som alla andra". 
Liksom gå runt och bara ha det trevligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God natt!

Klockan är verkligen jätte mycket och jag är fortfarande vaken. Ska alldeles strax försöka släcka ner och blunda så man får lite sömn innan omläggningen då man ska sova igen. Fast då med narkos "hjälp". 
Har inte skrivit något inlägg idag (torsdags) för jag visste inte vad jag skulle skriva. Men jag lever och kämpar vidare! 
 
God natt med er alla! Fast jag antar att ni redan sover?

Min första Victoria's secret produkt! <3

Nu har jag skaffat min allra första Victora's Secret produkt någonsin! 
En body mist. Den luktar verkligen jätte gott! 
 
 
Har alltid gillat produkterna och är glad att jag har en nu. Det är synd att det är så svårt att få tag på VS produkter. Det finns ju ingen butik här i Sverige och det säljs ingen annan stans vad jag vet. Defenitift inte här i Västerås som jag bor i. 
Denna beställde jag från nätet och det fanns inte mycket att välja på där. 
Aja. Men nu! Min första produkt! Wihoo!
 
En fundering.. Vad är det för skillnad på Body mist, body splash och parfym? 

Haha!

Läste precis en skvaller blogg om Sveriges största bloggeskor. Ser att min kommentar jag skrev på Fokis blogg förut är med i ett skvaller om henne i skvallerbloggen. 
Haha det var ju lite kul! 
 
Kolla!
 
 
Nu blev texten väldigt liten för jag ville få med hela "sidan". 

Måndag!

Yes nu är det ny vecka igen då! Vilket jag tycker är skönt. Eller vad säger ni? 
Kom hem i lördags från sjukhuset och har varit hemma till idag. Jätte skönt att få komma hem och bara vara hemma med familjen. Det kan bli rätt ensamt på sjukhuset där man ligger i sitt rum. 
Lördagen tog jag det bara lungt. Söndag blev en städdag av mitt rum. Brukar försöka ta hela rummet lördagar eller söndagar och småplocka lite på onsdagarna då det inte är något med sjukhuset att göra. 
Men som sagt, nu är det måndag igen. Dagarna går väldigt fort, tycker inte ni det? 
 
Jag kom till sjukhuset strax innan ett som vanligt. Prover togs och sen har jag bara spelat sims på mobilen i väntan på att Pilla och Benjamin skulle komma. Det var ett tag sen jag såg dem nu så det besöket såg jag fram emot. När  dem kom så hade dem med sig mat från cafeterian så vi käkade lite och pratade. 
Benjamin har förresten blivit stor. Blir mer och mer en liten pojke nu. 
Jätte klok är han också! Förstår mycket och är duktig på att prata för att vara så liten ändå.  Det är roligt att se och vara med om utvecklingen. 
Pilla och Benjamin stannade ett tag till efter fem då det var dags för mig att käka middag. 
Sen efter middagen var det dags att vägas och duscha. Tycker verkligen inte om när dem tar vägningen direkt innan duschen, men så vart det denna gång. 
Jag får nämligen oftast ont när jag väger mig och då vill jag gärna ta igen mig innan det är dags för nästa moment, det vill säga dusch.  
Nu ligger jag bara och tar det lungt. Fick precis mina klockan 20:00 mediciner. Lite sent kan jag tycka. 
Börjar få ont igen i stumpen. Hoppas verkligen det ger med sig och att det inte blir allt för jävligt. 
Jag orkar verkligen inte det just nu. Tror dessutom att det gör ondare nu p.ga att alla lindor har kanat ut mot stumpens "topp". Det har blivit som en hatt längst ut. 
Gillar verkligen inte det! Är rätt sur att läkaren inte drog åt lindorna ordentligt i fredags. Tror det har en stor bidragande orsak. Ska skriva på stumpen att dem måste linda hårt.
Tyvärr kan det då göra jätte ont efter omläggningen då. Men hellre det än detta kanande på stumpen! 
USCH!!
 

Hemma hemma hemma!

Är hemma!!


Torsdag! - En liten uppdatering.

Dagarna rullar sakta på. Jag är fortfarande kvar på sjukhuset. Har nu varit här sen lördag-söndag natten. Har samlat på mig vätska i kroppen och har idag börjat behandlas mot det nu. Får även fortfarande antibiotika.
Vad har jag gjort idag då? 
På förmiddagen kom tandhygienisten hit. Det är någon ny som jag ska träffa. Vi pratade bara och så fick jag en massa provprodukter för mun och tänder. Det var salivstimulerande tabletter och prov på tandkräm. 
 Hon frågade även om jag borstade mina tänder med eltandborste och jag gör ju inte det, och det tyckte hon att jag skulle skaffa för dem skulle tydligen "ta" bättre på tänderna än en vanlig borste. Varför vet jag inte? 
 
 
Efter att tandhygienisten hade varit här så tänkte jag vila, för jag sov så konstigt inatt, men då frågade pappa om han kunde komma så det vart ingen vila där. 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Skulle ha träffat psykoterapeuten idag men han var sjuk så det gick inte. På eftermiddagen tog jag blodprover och efter det har jag bara vilat. Har varit jätte trött verkligen, och det var meningen att jag skulle vägas idag (ska vägas varje dag undertiden jag är inneliggande för att man ska se om jag går upp eller ner i vikt, d.vs samla på mig mer vätska eller ej) men jag orkade verkligen inte och jag slapp det. Berättade som det var till den läkare som förstår mig bäst: att jag var trött och hade ont. Tack och lov så verkade han förstå. 
Runt 20:00 så duschade jag lite snabbt och efter det så har jag bara kollat på Lets Dance. Mamma och bror kom in till sjukhuset en snabbis. Hon hade även med sig ett paket som hade kommit hem från en tjej som jag beställde ett armband av. Det är verkligen jätte fint! 
Ska visa er sen och så kan jag länka tjejen som finns på facebook och gör smyckena. 
 
Nog pratat.. Klockan börjar bli väldigt mycket. Kollar på Andra Avenyn och får min sista påse blodplasma just nu. Har redan fått en tidigare. Och sen har jag fått vätskedrivande tidigare. Gjorde av mig med en hel del vätska på en "dos"! Halleluja prisa gud!  Hihi!
 

Ny kategori!

Ville bara meddela att jag har gjort en ny kategori, nämligen: Min shopping!
Har ju alltid lagt det jag har handlat på 'Coola och söta saker'. Men nu bli det ändring.
Härdan efter hamnar allt på Min shopping!
 

(Argt inlägg)

Jag måste fråga er en sak nu - Svarar ni, så kommer det inte att publiceras. Bara jag som ser det. Men det är en sak som jag är väldigt trött över gällande doktorer och komunikationen till mig. 
Nu till saken: Ni som har mycket kontakt med vården. Har ni doktorer som "gör" saker som ni inte vet om och är dem dåliga på att komunicera med er? 
 
Jag vet att mycket av personalen (t.om doktorer) läser mig blogg men det skiter jag blanka fan i! 
Jag väljer att gå ut med det här ändå. Kanske sker det ett "under" och det blir en förbättring då?
Kan ta gårdagen som ett exempel. Strax innan klockan 13:00 fick jag reda på att jag skulle till Akutröngen för ett ultraljud av lever och galla. 
Fick reda på att läkaren hade skickat en remiss tidigare. Tack för den dåliga upplysningen!
Fick heller inte reda på varför jag skulle det. Jag tror knappt sköterskorna visste det själva. 
 
Ett annat exempel: Jag får istort sett aldrig reda på hur mina omläggningar har gått. Tex om det har blödit eller hur såren ser ut.
 
Ett annat: När få gångerna läkarna kommer in i rummet så känns det som om allt ska gå jätte fort när dem pratar. Sen frågar dem om jag har några frågor. Jag själv blir lite småstressad och då kommer jag inte alltid på något och gör jag det är det då läkarna har gått ut ur rummet och försvunnit "upp i rök" 
Här ska man vara som en duracell kanin ungefär, och då undrar jag hur dem gör med äldre personer (som dom ofta har här) dem kan inte alltid skynda sig och så.
 
Sen är det saker runt omkring mig som man inte heller får reda på något.Tex. när jag får antibiotika intravenöst:  Hur länge dem hade tänkt att man ska ha dosen?
När får man åka hem?
När hade dem tänkt börja med klister behandlingarna igen? 
Hur resultaterna ser ut på dem alla undersökningarna jag gör.
Osv osv... 
 
Och så klagar dem på att jag komuncierar dåligt med dem?! TACK DETSAMMA liksom!!
Ska det behöa vara såhär? 

 
 
 

Lite sent kanske?

 
Men jag hoppas ni alla har/har haft en fin valborg och kanske sett någon fin brasa med era nära och kära.
Och ätit någon god mat.
Själv så har jag inte det. Jag hade hoppats på att min omläggning skulle vara tidig så jag fick komma ut till Skiljebo som ligger väldigt nära sjukhuset här i Västerås. 
Visst, det är bara eld typ, men jag tycker sådant är mysigt. Kolla på elden och känna värmen från den. Äta korv med bröd och festis, testa något lotteri som oftast finns på plats. 
Och till sist se någon raket som far upp i himelen.
Ja, sånt är mysigt och det är ännu mysigare om man får umgås med någon vän eller familjen..
 
Men det blev ingenting denna gång. Fick sen omläggning och låg sedan på uppvaket efter...
Det är tråkigt. Smsade lite med mamma nu på kvällen och jag tror hon märkte att jag var lite smådepp. 
 
 
Jag har tamig fan världens finaste familj!! Älskar dem!! 

RSS 2.0