Liten uppdatering..

Vet inte riktigt vad jag ska skriva? Mina dagar ser ju likadana ut hela tiden. Har ni något tips? 
Ser ändå att min statistik kurva håller sig ganska jämn ändå trots att mina dagar ser likadana ut och att jag inte uppdaterar sådär jätte bra.  Det är ju jätte kul att ni håller er kvar ändå! 
Vad har jag gjort idag då? 
Vaknade och fixade frukost med hjälp av assistenten. Det vart kokt ägg på macka och majonäs under äggen. Det är hiskeligt gott! Efter det har jag packat och så till sjukhuset. Jag åker fortfarande dit på torsdagar. 
Denna gång fick jag åka bokad ambulans istället för vanlig sjukresa i bårtransport. Det hade blödit lite och gör de, det så vill Samtrafik som har hand om bokningar inte att jag ska åka sjukresa. 
Chauffören är ju själv där och skulle det börja blöda mer då man är i bilen så är det ju inte bra. Därför blir det ambulans eftersom dem alltid är två - En som kör och en som sitter med mig. Hon var förresten jätte trevlig! 
När jag kom fram så togs det lite kontroller som kolla blodtryck, puls och satration. Det visade väl sig att vara ungefär som vanligt. Och strax efter det togs det plodprov för att kolla mitt blodvärde. 
 
På eftermiddagen kom pappa hit. Denna gång var det bara han. Annabelle var kvar hemma. Han kom med lite käk och dricka hit så det var toppen! Vi pratade lite om allt och ingenting. Jag vet inte varför och jag har inget emot Annabelle, men jag tycker det är lättare att prata med pappa när Annabelle inte är med. 
Arbetsterapeuten kom även en sväng till mig idag. Hon hade med sig en så kallad sittring. 
 
 
Och nej, jag har inte hemorrojder och jag har inte fött barn  Utan denna har jag på prov för att madrassen på sjukhuset inte är helt bra. Blir helt paj vid sidan av svanskotan av sjukhusets säng. Jag tror det är bäckenbenet som går där bredvid. Blir ömmare än ömmast och känner mig helt mosad på sidan av svanskotan om jag har legat en längre tid. Det är en pina då när jag spänner mitt friska ben och underkroppen, och ska t.ex ändra läge i sängen. 
Det är lite ovant att sitta på den men den fungerar ganska bra 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Fått blod påkopplat som har gått klart. Det var en påse för hb låg på 83. Är det mellan 80-85 så blir det en påse. 
Men som sagt, den har gått klart. Jag har även duschat nu på kvällen. Det gick väl sådär, hade jätte ont bak i svanken och benet bredvid. Det gör ju ännu ondare i duchen eftersom duschvagnen inte är sådär jätte skön.
Men det är skönt sen när det är gjort!
Nu sitter jag här vid datorn. Ska fixa lite med min mobil i iTunes och så ska jag kolla på Andra Avenyn på swefilmer. Det är jätte bra att den sidan finns. 
Och efter det så ska jag sova. Har omläggning imorgon. Lite tråkigt att det är på min lillebrors ett års dag. Men omläggningen måste göras och jag vill inte ändra datum heller. Tycker det är jobbigt att flytta runt omläggningsdagarna. 
 
 

Svar!

 
 
 
Tack för din kommentar och fråga! Nu till svaret: 
Dem smärtstillande jag tar är Metadon 20mg 4gånger per dag, Alvedon 500mg 4 gånger per dag och så har jag även smärtplåstret Matrifen som är på 50 mikrogram/timme som jag byter var 3:e dag.
Jag har även OxYnorm 5mg som jag får ta högst 5gånger per dag. Men det är en "vid behov" tablett. Står alltså inte på den kontinuerligt.
På sjukhuset har jag även morfin vid behov. 
 
Innan jag fortsätter svara så vill jag säga att smärtfri är jag aldrig. Jag känner alltid av något i mitt amputerade ben men det är sådant som är hanterbart. Fast skulle jag inte ta mina mediciner så tror jag att min värk skulle vara värre. Men tyvärr händer det ändå att mina mediciner inte hjälper. Det kan bero lite på hur värken är också. Den kan vara så blandad. 

God natt!

Är på sjukhuset redan nu istället. Kom hit strax efter klockan 20:00 igår (klockan är efter 00:00 nu) . Mår inte så där jätte bra så det är därför. Jag har haft feber på söndag eftermiddagen och mått konstigt. 
Dock verkar det vara rätt bra just nu och jag hoppas det håller i sig. Får se vad läkarna säger om febern nu på morgonen när dom kommer hit. 
 
Jag ska alldeles strax stänga ner datorn och försöka sova.
 

Uppdatering!

Jag gjorde klistringen igår och det gick väldigt bra. Bättre än förväntat! Jag är nästan lite chockad över att det har gått så bra som det har gjort. 
Jag vaknade upp på uppvaket och hade knappt ont (för att ha klistrat kär) och var hyffsat pigg. Annars brukar jag vara både trött och ha en förfärlig smärta efteråt. 
Ont har jag ju alltid efter, men riktigt så där förbannat ont hade jag inte alltså. 
Eftersom det gick så bra så kunde jag åka till avdelningen sen på kvällen istället för att stanna kvar på uppvaket. 
När jag kom tillbaka till avdelningen så fixade vi till stumpen lite (en linda hade b.la släppt lite) och sen efter det käkade jag. Det vart Kycklingssallad.
Personalen på avdelningen brukar beställa utemat på fredagar och jag brukar beställa med ibland. Man får ju passa på!
Så jag käkade salladen och kollade på Gladiatorerna. Haha vad det någon mer som såg det? 
Jag tror den där "Psycho-Chris" (som han kallade sig) tog ut segern i förskott och var lite kaxig, mot slutet för att det gick så bra för honom i grenarna och mindre bra för den andra!  Men sen vann den andra ändå och man såg hur besviken "Psycho-Chris" vart. Det var lite roligt att se och det måste ha varit rätt pinsamt för honom. Haha!
Nåja, senare på kvällen kom mamma hit en stund. Det kändes konstigt att bara ha henne här utan Rasmus. För alltid när jag ser mamma så är ju han med, men nu var han hemma med Jörgen (hans pappa) 
Och nu gör jag inte så mycket. Ska kolla youtube lite snabbt och sen kanske sova, om jag inte kommer på nåt annat att göra. 
Önskar er en god natt! 

Arg..

Är lite små förbannad att man får reda på 3,5 timmar innan omläggningstid att det inte bara är omläggning som ska ske idag utan även klistring av mina kärl.
Då kommer jag troligen inte hem idag heller. Fan! Håller tummarna att allt går bra (att man mår bra efter klistringen) och att även omläggningen blir bra... Är nervös!

Hel tråkig vecka, hittills.. (tråkigt inlägg)

Usch vilken tråkig vecka jag har haft hittills. Åkte in till sjukhuset som vanligt i måndags. Det gick bra då. 
I tisdags hade jag omläggning som jag såg fram emot så  mycket och jag tänkte att det kommer nog bli helt hyffsad resultat. 
Men så fel jag hade. Vaknade upp på uppvaket med en fruktansvärd värk och smärta i stumpen. Det bultade, brändes och skavdes. Nästan så kändes det som någon försökte mörbulta stumpen.. 
Då såg jag dessutom att resultatet inte var bra. Det är knöligt lite var stans och väldigt ojämt. Lindar man tryck på det ojämna så är det självklart att det gör ont. Det blir ju som att linda in stenar som ligger och skaver mot min hud. Det har t.om gått hål på ett ställe på stumpen.
Sånt gör mig riktigt ledsen! Varför ska det vara så svårt att få till en bra omläggning för vissa?
Blir inte omläggningarna bra så styr det ju mitt liv rätt mycket genom att det gör ont och varenda liten rörelse är en pina ungefär. 
Hoppas fredagens omlläggning blir bra så man känner att man kan åka hem. Nu i tisdags kom jag ner till avdelningen och sen fick jag åka upp till uppvaket igen för att jag hade så ont. Dom har starkare smärtlindring där än på avdelningen. Det var därför jag åkte tillbaka...
 
Nä usch vilket tråkigt inlägg jag skrev nu.. Men jag behöver skriva av mig ibland... Jag hoppas ni alla mår bra iallafall! 

Liten uppdatering..

God kväll med er! 
Jag hoppas ni alla mår bra och har haft en trevlig helg samt ser fram emot en ny vecka med nya tag. Det gör iallafall jag. Helgen går så fruktansvärt långsamt ibland. 
Jag tänkte inte skriva någon sådär jätte uppdatering just nu. Men vill kika in i bloggen och Heja lite snabbt! 
Tänkte kolla på antingen webbTV eller film via swefilmer som har gratis filmer på nätet. Det är skit bra! Man behöver liksom ingen DVD eller ladda ner filmen. Utan man behöver ett internet som inte laggar. Haha! 
 
 
Ska även ringa efter något att käka nu innan jag ska fasta klockan 00:00.. Är inte ett dugg sugen men måste tvinga i mig. Äter jag inget nu så är chansen garanterat större att jag blir hungrig inatt då jag inte får äta. 
Nåja. Ska avrunda. Jag önskar er en god natt och hoppas även att jag kan få sova sen. Är lite orolig att det blir en vaken lång natt denna gång. Det kliar något fruktansvärt i stumpen att jag bara vill banka ordentligt på den,  och jag känner en sån olustig känsla i kroppen. 

Trött (från mobilen)

Jag sov istort sett ingenting förra natten och inget nu heller bortsett från ungefär 20minuter. Jag är verkligen dödstrött och är ledsen pga smärtan som gör att sömnen blir lidande.. Hatar detta! Vill bara ha nå smärtstillande som fungerar på nätterna och få sova som alla andra gör.. Hur orkar kroppen egentligen utan sömn?

Jag älskar er! (bomb)

 Ni är allt för mig! 
 
Lillasyster Sanna
 
Storasyster Jenny, som nu är himlens vackraste Ängel
 
Äldsta syster Pilla med hennes son Benjamin
 
Lillebror Rasmus
 
Och för att inte glömma: Min älskade mamma som alltid har funnits vid min sida, när den andra föräldern "kommer och går" när det passar honom. 
Tillsammans har vi gråtit, tjafsat, bråkat men framförallt skrattat! Hon finns där och jag är så otroligt tacksam över att hon har och finns vid min sida i mina upp och nedgångar. 
 
 
 

R U B R I K var det här!

Jag hittade en nyhet i en Aftonbladet tidning som jag tänkte skriva några rader om vad jag tycker och känner. 
 
 
"BLEV PARALYSERAD" Strävhåriga taxen Molly blev så vettskrämd när nyårsraketen smällde av utanför huset på Frösön att hon sprang rakt ut för ett stup. "Hon blev paralyserad", säger matte Anna Wesslau.
 
 
Först och främst så vill jag säga till er att det är mina åsikter. Vissa kanske tycker ungefär likadant som mig, andra inte - men det är mina åsikter jag ska prata om. Men ni får självklart skriva en kommentar om vad ni tycker om ni nu vill det. 
Okej, När jag läste denna artikel så kunde jag inte låta bli att tycka synd om hunden som blev så fruktansvärt rädd. Men sen när jag läste mer och mer så kunde jag inte låta bli att bli lite små irriterad och förbannad över Matten Anna Wesslau. Vem fan låter sin hund gå lös utan koppel när det är nyår och en massa raketer smälls?
Jag menar, även om hunden kanske inte visar någon rädsla inomhus (det framgår inte i artikeln) så har man väl ändå så pass mycket vett innanför pannbenet att man kopplar hunden om man så bara ska gå en kort kort promenad..
Det varnas t.om dagar innan nyår att man ska hålla utekatter inne och hundar ska kopplas när man ska ut på promenad. 
Hon gjorde verkligen ett stort fel men verkar ha lärt sig en läxa nu. Dock är det otroligt synd att hunden fick sitt liv avslutat...

Orkar inte blogga..

Mår jätte konstigt just nu. Har haft 38.8 i feber tidigare idag och sovit nästan hela dagen. 
Vet inte om det är någon infektion på G som gör att man mår så här. Det är jobbigt och jag tappar lusten till det mesta. 
Resten av tiden jag är vaken så blir det nog att kolla på någon film. Anringen någon som finns på datorn eller så liter jag upp någon lämplig på www.swefilmer.com. Jag får se. 
Önskar iallafall att ni har haft en god helg och en mycket god dag!
Avsutar inlägget med mitt nya skal: 
 
 
 
Skal som man kan rita och annteckna på. Praktiskt va?

Hahaha!

Vill visa en video jag hittade på en annan blogg.
Till att börja med så vill jag berätta att mannen har gjort om framsätet. Det har blivit som en kostym och när han sätter på sig det och är på plats i framsätet så ser det ut som om ingen är där. 
 
 

Liten uppdatering..

Det har varit jobbigt efteråt (fått smärtlindring och så) men tack och lov har det varit bättre än två sista gångerna jag har klistrat mina blodkärl.
Nu är jag på avdelningen där jag brukar vara. Dom två tidiagre då jag har klistrat kärl så har jag varit längre på uppvaket och IVA. Men nu vart det bara en natt! 
Väntar nu på att mamma och bror ska komma med mat. Det blir från MAX..
 
 
Ska kolla lite på youtube i väntan på dem.  Är mycket trött efter allt.. Som ni ser? 
 
P:S Tack för era fina kommentarer! Vad ni är snälla!! 

God natt!

Ska försöka sova lite nu innan det är dags att vara på Angio. Ska vara där istället för operation denna gång och lägga om.
Anledningen till att jag ska vara på Angio är att dem ska klistra kärl igen. Är lite orolig till hur jag kommer må efteråt. Det har inte varit bra dem senaste gångerna då jag har klistrat kärl nämligen.
Men nu fattade jag det som om att det inte skulle klistras så mycket. Men det visar sig efter hur jag mår.

Video!

 

Svar!

 
 
 
Svar: Det beror lite på vad jag gör när jag pysslar. Antingen tar jag ett Allround lim och den går att limma på trä, kartong, keramik, glas, textil och gips vad jag vet. 
 
 
Annars tar jag Superlim som går att limma på nästan precis allt. 
Dock får man vara väldigt försiktig med superlimmet om man använder det. Det kan nämligen limma ihop hud och ögon om limmet kommer i kontakt med det. 
 
Jag har varit nära att limma ihop tummen och pekfingret.
Nu vet jag inte hur gammal du är och om du hade tänk pyssla med något, men jag vill ändå säga att Superlimmet är inget jag rekomenderar för barn. Då skulle jag nog rekomendera att man försöker limma med Allround limmet. 

Nytt utseende!

Bloggen har fått lite nytt "utseende". Jag hoppas det ser bra ut för dem flesta som läser min blogg. 
Och tack till "L" som har hjälpt mig.
 
Gillar min bloggutseende jätte mycket!

Jag behöver er hjälp nu!

 
Jag undrar hur det ser ut på era skärmar när ni klickar på "kommentera" under något inlägg då nya sidan kommer upp. Kolla på bild 1 och 2 och gämför och skriv gjärna en kommentar med den siffran som är lik eller mest lik. 
 
Bild 1. Menyn är inte bredvid inlägget. Den är långt ner på sidan.
 
 
 
Bild 1. Menyn är bredvid inlägget. 
 
 
 
Jag skulle bli så tacksam om så många som möjligt kunde kommentera. Det räcker med att skriva en 1:a eller 2:a beroende på hur det ser ut på era skärmar. 
 
På min dator är det bild 1 och jag vet inte hur man ändrar så menyn är bredvid inlägget..
Någon som vet och kan hjälpa?

Ledsen...

Haft en toltal värdelös dag idag. Blödde nämligen på eftermiddagen idag igen från stumpen. Och så kom det mer nu på kvällen.. Fy fan! Jag blir så ledsen när det håller på så här! 
 

Fråga till er..

 
Jag vill börja med att säga att jag är helt oteknisk, därför vill jag fråga er.
 
Nu till frågan. Är det någon som vet om det finns någon surfplatta som klarar Internet kontant?

Är väldigt sugen på en surfplatta. Det är bara det att jag inte vill ha abonnemang. Jag vill kunna använda det internet som jag har till datorn och det är i kontant. 
 
Lämna gärna en kommentar om du vet! 

Ingen uppdatering

God kväll!
Hoppas ni har haft en fin helg. Jag tänkte bara säga att det troligen inte blir någon uppdatering idag. Jag kommer göra lite annat nämligen. 
 

Fråga till er..

.. som har bloggar och använder blogg.se. Vet ni någon/några bra sidor där man kan få hjälp med att lära sig mer om bloggdesign? Skulle vilja lära mig mer. Dem designer jag har haft hittills har jag fått hjälp med men skulle vilja kunna lite enklare grejer själv också. 
 
Skriv gärna en kommentar och länka till sidan om ni vet, tack!

Jag!

Två ego bilder 
 
 

Min Lördag

God kväll! 
Hoppas ni har en fin helg alla! Min har varit okej så här långt. Inga blödningar hittills. Men tidigare idag började det kännas konstigt i stumpen och ont har jag också haft men det har släppt nu. Dock känns det fortfarande konstigt och obehagligt. Jag får ingen riktig ro i kroppen. Försöker göra något för att försöka skingra tankarna från känslorna så gott det går. 
Får se sen hur natten blir. Den kanske blir som förra? 
Då släckte jag vid klockan 04:00 och låg vaken i över en timme. Sov sen på förmiddagen fram till då jag fick lunch. På eftermiddagen har jag bara kollat på TV. Kollade på MTV faktsikt. Det finns inte så mycket att se på här på sjukhuset och jag orkade inte sätta på datorn. 
Jag har även fått en påse blod på eftermiddagen. Mitt blodvärde låg lite lågt och nu droppar desferalet på. 
 
Vid 17:00 tiden ungefär. Kom min assistent hit och lämnade lite mat från Burger King. Jag ville egentligen ha grillad Kycklig på spett från en restaurang men dem hade stängt på grund av nå ventilationsproblem, därför fick det bli Burger King. 
Det ligger även en McDonald's och MAX Hamburgerrestaurang i närheten men jag kände att jag tar Burger King nu när jag har chansen. Äter i stort sett aldrig det annars för hemma är det ingen som vill ha det när vi äter ute hemma. 
 
 
Sen efter min måltid har jag pysslat lite. Har nämligen lite olika papper och lite små tyger här så har klippt och klistrat lite, och sytt lite. Detta vart det i "pappersväg" :
En uggla av papper. Till ett kort kanske? Nej jag vet faktiskt inte 
 
 
Och nu har jag setat här vid datorn och skrivit på det här inlägget i ca en timme. Haha! Men jag har gjort en massa annat emellan.. Skrivit lite, och gjort något annat och så vidare. Men nu ska jag avrunda.
Har precis lindat lite och nu har jag verkligen jätte ont. Vet inte hur det här ska gå? 

Svar!

 
 
 
Svar: Jag har en medfödd kärlsjukdom. Den heter Klippel trenaunay och är ganska ovanlig. Det innebär "kortfattat" att men har överflödigt med kärl i någon del av kroppen. I mitt fall så är det ena benet.
Sjukdomen kan variera olika från person till person. Vissa kan ha svårare och mer besvär och andra mindre.
Sjukdomen går inte att bota.
 
Tack för din kommentar! Man kämpar på! 

Fredagen...

Hade omläggning på morgonen. Den gick jätte bra och läkaren var jätte nöjd över det.
Såren ser också väldigt bra ut. Det har kommit upp lite nytt skinn i såren äntligen!
Efter omläggningen så sov jag en bra stund. Det vart nog lite över tre timmars sömn, men jag var så trött efter narkosen. Sa även ifrån mamma om stan och hoppade för middagen här på sjukhuset för att jag var så trött. 
Stan finns ju kvar. Får sattsa på att åka ner eventuellt nästa fredag kanske?
Nåja.. Vid runt halv sju kom en undersköterska in och skulle hjälpa mig att linda lite på stumpen. Det gick jätte bra till en början men sen så började det att blöda. Jag förstod inte det till en början och kände inte det heller, utan hon tröck mig i sidan och jag sa: "aj!" Då sa hon att jag blödde. 
Det är så tråkigt när det ska ske.. Speciellt nu, det var ett tag sen det blödde nu faktiskt och eftersom omläggningarna har gått bra och det inte har blödit där heller så hoppades jag lite på att det kanske ska hålla sig lungt i såren eftersom dom såg rätt fina ut. Men så fel jag hade! 
Blir så ledsen. Jag hoppades att det äntligen skulle gå frammåt och att det skulle bli bra. Jag vill inte att det ska bli värre och blöda och hålla på igen. 
Sköterskan tröck ett tag där det blödde och sen försökte hon linda tryck. Det är ju svårt att veta vart blodet kommer ifrån när man har en massa lindor och sånt på stumpen. Men hon lyckades bra tror jag för nu är det lungt och det har inte kommit igenom. Peppar peppar, ta i trä. 
Efter det var vi tvunga att ta bort lite lakan i sängen eftersom det var blodigt och göra lite nytt. Sen låg jag bara och försökte ta det lungt. Blir så orolig i kroppen när jag vet att det har blödit. Det är svårt att få ro sen..
Kollade iallafall på säsongspremiären av Gladiatorerna. Det finns en ny gladiator som heter Spirit.
Det är tjejen längst ut till höger! (Bilden är lånad från tv4.se) 
 
 
Senare runt 22:45 så kom mamma och Rasmus hit. Mamma hade med sig mat från MAX och lite godis från affären. Vi käkade och pratade lite. Jag tog MAX originalmål och lyxshake som för övrigt är super god! 
Har ni inte testat den så måste ni göra det!  Den i choklad alltså. 
Rasmus var väldigt frånvarande i början när dom kom. Tittade på allt annat förutom mig och lyssnade inte heller. Men sen mot slutet så var han sig rätt lik. Jag vet inte riktigt vad det var med honom. Mamma trodde det var tänder han höll på få. 
Vad jag förstod det som så hade han varit lite små krasslig hemma och så. Dom stannade i en timme ungefär, sen var det dags att åka och hämta Sanna och hennes kille som hade varit på BIO. 
Tack mamma för att du kom med mat! 
Efter det så har jag inte gjort så mycket. Kollat lite på Jersey Shore och setat lite vid datorn. Ska kolla runt en liten stund till och sen föröska finna lite ro och sova. 

Lite rader..

 
Ville bara önska er en god natt mest!
Jag blir nog vaken en stund till dock. Tänkte kolla runt på nätet och efter det, försöka sova lite. Har ju omläggning imorgon. 
Det blev tight mellan omläggningsdagarna denna vecka. Det vart onsdag och fredag istället. Så det innebar att jag bara fick vara hemma över natten. Inte ens ett dygn (24timmar)
Fast ändå tycker jag inte att omläggningen blev sådär super bra igår. Sa till operationssköterskan som är med att göra si och så. Och hon sa: att det är inte så lätt att få kirurgerna att göra det som man säger. 
Då förklarade jag till henne att det har varit jätte bra dem senaste gångerna. Säg bara att kirurgen ska fortsätta som han har gjort nu ett tag.. Men det vart det ju inte. Nu är jag ju tillbaka till som det var förut ungefär. 
Men det var himla skönt ändå att få komma hem och få sova i sin egna säng istället för sjukhusets. Sov som en stock den natten hemma när jag väl somnade. Annars är jag en sån som alltid vaknar varje natt några gånger. Hehe!
För övrigt har min torsdag varit rätt händelselös faktiskt. Hemma har jag bara fixat mig iordning för att åka till sjukhuset klockan tre. 
Pappa och Annabelle kom till sjukhuset idag. Det var trevligt faktiskt! Pratade lite om jul och nyår, vad vi har gjort och så. Nu var det ett tag sen dem kom hit.  Han berättade att farmor hade varit dålig och legat på sjukhus över natten till idag. Det är ju tråkigt men hon börjar bli gammal. Jag har förresten inte sett henne på flera år. 
Jo, på bild! (haha) Nej men även det är skit tråkigt. Vet inte när jag kommer få se henne nästa gång heller. Kommer väl dröja antar jag? Men jag får nöja mig med att skicka hälsningar på annat vis som nu i julas så gjorde jag ett julkort och skickade till henne. Jag skrev till och med min julhälsning på finska. Smarta jag liksom! 
Nog pratat om julen och min farmor som jag knappt känner längre..
 
På kvällen har jag inte gjort så mycket. Duschat och efter det så har jag kollat på Horton, på kanal 4 samtidigt som jag har stört mig på att den var dubbad och dem där fula figurerna i filmen som jag inte ens vet vad det är. 
Någon råttliknande sak som jag tycker jag har sett i fler Disney filmer.. 
Nu börjar mitt inlägg dra iväg till något konstigt här.. Ska nog avsluta och kika klart snabbt på nätet innan jag ska sova. 
Hittade förresten denna bild som jag tycker är så söt fast det är fötter på bild!
 
 

Dag 1, 2013

Omläggning skjuten till imorgon... Mår sämst på grund av detta...

RSS 2.0