Fredag och City festival

Var ner en sväng till Västerås city festival igår innan jag åkte hem från sjukhuset. Tänkte skriva lite rader om det och även om fredagen.
Tanken var först att jag skulle ha gått på då, med min vän Carro, men när jag skulle vakna upp ur narkosen så slutade jag andas.
Intuberades (heter det så?) och kvicknade sen till. Hamnade sedan på intensiv vården där jag fick ligga uppkopplad på övervakning.
Jag minns att jag var jätte sur och ledsen för jag själv tyckte att jag mådde som vanligt i fredags. Men nej nej!
Måste ha varit fredagens jobbigaste patient på intensiven. Haha! Jag bara grät och grät och var så besviken på allt och alla.. Framåt sen fredags eftermiddag började jag acceptera att jag inte skulle få gå på festivalen och jag började istället tjata på att få åka tillbaka till mitt rum på avdelningen. Tycker verkligen inte om att ligga på IVA. Gillar min vanliga vårdavdelning bättre.
På kvällen var kirurgen som hade jour upp och kollade till mig. Han sa att jag skulle få ligga där över natten. Men det ville inte jag.
När det sedan var läkar "byte" där jag låg så kom den läkare som skulle jobba in och kolla till mig. Sköterskan som var hos mig sa att hon tyckte jag skulle få åka till avdelningen. Då sa jag: "Säg det till honom!" och pekade på läkaren.
Hon svarade något i stil med: "Du kan säga det själv, han hör dig"
Sa som jag tyckte och jag vart förvånad över svaret. Jag fick åka till avdelningen! Det var ett steg i rätt riktning!

Lördagen:
Vaknade på morgonen av att läkaren kom in och lyssnade på lungorna. Han sa att det lät lite rossligt. Jag frågade om jag fick gå ner till festivalen. (kämpade verkligen för att få min vilja igenom)
Då sa han att han inte visste och jag tänkte att det är kört. Jag kommer aldrig att få gå. Det är dessutom sista dagen. Det var då jag skrev det förra inlägget.
Jag låg där i sängen och var djupt besviken på läkarna. Grejen är att jag verkligen älskar att gå ute på marknader och vara ute bland folk. Det är inte ofta jag gör det heller.
Nåja, jag somnade till och vaknade av att sjuksköterskan sa att jag skulle få åka hem.
Ni anar inte hur skönt det var att få höra det! Jag frågade direkt: "Men då får jag gå på City festivalen?!"
Och det fick jag ju. Jag var verkligen jätte glad!
Mamma kom in till stan och vi möttes där nere. Började med att gå runt överallt och sedan satte vi oss för att jag ville ha langos.
Det var väl inte ett jätte bra ställe vi satt på medan jag åt. Var väl runt 20-25 fiskmåsar som cirkulerade ovanför oss.
En mås lyckade t.om att pricka in en "klutt" på mammas sko. Haha det var lite kul!
Mamma var tvungen att åka hem lite tidigare men jag var kvar till 17:10. Köpte ett linne, armband, mobil väska, godisremmar och köpte nalle lott.
Vid "ståndet" där man köpte lott och skulle samla poäng till nalle så stod det en ung tjej (med ett litet tjej gäng) och kollade på mig. Jag såg att hon funderade på något men tänkte inte mer på det. När jag hade fått min nalle och var på väg därifrån så kom hon fram och frågade i jag hade blogg. Jag vart väldigt överraskad och svarade ja. Då sa hon att hon hade läst den.
Som sagt att jag vart så överraskad och svarade: "Jaha! Vad kul!"
Hehe, jag visste inte alls vad jag skulle svara för det var inget jag förväntade mig att det skulle ske.
Jag rullade sedan till taxin och gick förbi ett chokladhjul ställe. Han som hade det gav mig en nalle. Tackade och tog emot den!
17:10 åkte jag från stan tillbaka till sjukhuset för att göra det sista och sedan åka hem.
Lördagen vart bra tillslut!

Lite bilder:

Jag mumsar langos

Det jag köpte

Giraffen och hunden vann jag. Musen fick jag.

Lite reklam från mälardalens högskola

Några av måsarna som cirkulerade över oss.

Linnet jag köpte

 

Bara en massa tråkiga saker...

Vilket tråkigt liv jag har! Jag kan sällan hitta på något roligt. Jag bara finns i mitt rum på sjukhuset och VÄNTAR på att få KOMMA UT! 
Jag vill så gärna ner på City festivalen som för övrigt är sista dagen idag. Bara ner en kort stund med familjen! Det är allt jag vill!
Säger läkarna nej så kommer jag vara emot dem. Jag är vuxen och får bestämma över min egen vård. Dem kan inte tvinga mig till någonting! 
Dom får fan ta och visa lite medmänsklighet någon gång! 
 
Inte nog med det så fyller min lillasyster 17år idag så hem vill jag också och fira henne. 
Annars hoppas jag hon får en fin dag, min älskade syster! 

Lite snabbt bara!

Tänkte bara berätta lite snabbt att mamma var hit till sjukhuset tidigare idagmed lite post som har kommit till mig i veckan.
B.la material till smycken, nyckelringar och mobilsmycke. Så snart är jag igång. Ska bara komma på lite snygga "design" men det blir nog kul!

Men ett paket hade int kommit. Jag hoppas det gör det? 

En order var fel.. Det är tråkigt när det blir strul, men jag hoppas allt ordnar sig tillslut. 

 
 
Fick även hem ett idolkort från Maria Montazami! Jag tycker hon verkar vara en sån fin person och så jordnära 
Idolkort kan man "beställa" via hennes hemsida

 

Kvar på sjukhuset.

Jag blir tyvärr kvar på sjukhuset tills på fredag. Är ledsen över det. Tycker jag mår bra och har inget att göra. Jag bara knappar runt på surfplattan. In och ut på samma sidor om och om igen.
Det är så ensamt här. Allt jag ville var att få komma hem över natten. Jag ska ju trots allt tillbaka imorgon som vanligt så det är ju inte alls lång tid hemma.
Vet inte vad jag ska hitta på?!


Natten till tisdag - Ett rent helvete!

Som rubriken lyder så började jag min tisdag natt med ett helvete. Jag hade faktiskt haft känningar i just magsäcken måndagskvällen men tänkte inte mer på det då utan trodde det mest berodde att jag fick blod och att man kan känna sig konstig av det, men jag visste inte hur man kunde känna för jag har så länge jag minns inte haft känninga när  jag har fått blod. 
Ämne det jag kände gav aldrig med sig och fram  till 23:30 började jag bli kallsvettig och det kändes som jag hade luft i magsäcken som tröck sig uppåt. 
Jag vart trött, fick smärtlindring intravenöst (hade samtidigt en väldig smärta i stumpen mitt på allt) och ville försöka sova. Men det var då det kom från ingenstans. Som en blixt från klar himmel - jag var tvungen att kräkas. 
Hittade en tom apotekspåse och såg då att det var svart nästan. Det var då jag förstod att jag blöder i magen. Efter att fixat iordning med sköterskan (fick vätske dropp, tog prover och kontroller) skickade jag ett sms till mamma och berättade som det var och jag ville inte väcka henne med att ringa för det kändes under kontroll trots hur läget var. 
Men sedan var jag tvungen att kräkas igen och det kom mer denna gång. Då greps jag utav panik och ringde mamma och sa som det var. 
Hon klädde på sig och hoppade in i bilen för att köra mot sjukhuset mitt i natten. Jag ville bara ha henne hos mig. 
 
Sköterskan ringde den läkare som hade jour och jag fick komma uppvaket där man har bättre övervakning på patienten. 
Han slänga väg ett sms till mamma och hon kom strax till mig. Hon satt och försökte trösta, men jag var orolig, kallsvettades och kände mig bara konstig så det var svårt att hålla sig lugn. 
Kärektes även en tredje gång på ganska kort tid. Då var narkosläkaren där och ringde in kirurgläkaren. Hon tyckte att han skulle få komma in själv. Fick blod påkopplat och även blodplasma efter blodet.
När det sedan hade varit relativt lugnt så åkte mamma hem och jag försökte vila. Dock var det svårt och jag somnade inte förrän morgonkvisten och ändå så hade jag fått orodämpande. Men jag somnade nog sedan av utmattning.
Sov till och från hela tisdag förmiddagen och strax efter 13:00 fick jag åka på omläggning. Jag mådde bättre och proverna var bättre. Jag hade nog den där medicinen jag fick mot blödande magsår att tacka att det hjälpte så bra som det gjorde
 
Vill avsluta inlägget med att säga: Jag älskar dig mamma! 
 

Måndag!

Måndag idag då. Måndag hela veckan! 
Nej jag skoja bara. Men jag tycker på något sätt att det är skönt när det är ny vecka och helgen är slut. Söndagarna känns så fasligt långa!  Tycker inte ni det?
Fast igår var det rätt okej ändå. Mådde ganska bra tack och lov!
 
Nåja nog om det. Måndag idag. Blev väckt 09:30 ungefär. Men "halv"sov vidare till 10:00.. Mamma och jag gjorde upp igår att hon skulle väcka mig 09:30 och att jag kunde få sova som längst till 10:00.. Längre går ju inte för annars blir det ju så stressigt med tanke på att jag har taxin 12:20 till sjukhuset. 
Men jag hade gärna sovit längre! 
Det är verkligen jätte tråkigt att jag ska sova som bäst på förmiddagen. Det får gärna vara tvärt om!
Strunt samma. Jag fick en fin frukost av mamma. Två rostade mackor och te att dricka + plus göra grönsaker som gurka, paprika och även jordgubbar plockade från gården! Det är inte ofta vi äter jordgubbar till frukost.
Efter frukosten så packade jag och gjorde mig iordning för att åka till sjukhuset. Vart ju även tvungen att fixa om två av mina naglar för jag slängde en blick på dem i all hast och såg att två av mina målningar (vad säger man btw?) var typ helt vridna i designen och det såg bara mosat och mojsigt ut typ. Antar att jag har legat på fingrarna på något konstigt vänster?
Väl framme på sjukhuset tog man prover ganska direkt och sedan tog jag det bara lugnt medan jag funderade på om jag skulle ta mig till kiosken eller inte för att köpa mat med mig upp. 
Men sedan bestämde jag mig för det. Började med att ta utvägen dit men det var såå varmt så jag gick in igen och tog innevägen dit. Jag fixar knappt att vara ute när det är så varmt! 
Skuggan möjligtvis men nu stod solen såpass att det bara var sol vart jag än var. 
Väl framme i kiosken kollade jag på vykorten som dem säljer där. Min lilla syster fyller år på lördag och jag ville ha med ett födelsedagskort till presenten hon ska få då! 
Jag var väl nere i kiosken i drygt 20 minuter innan jag tog mig tillbaka till avdelningen. Kunde inte välja kortet till min lillasyster så det var där det drog ut på tiden. 
När jag var Tillbaka på avdelningen tog jag smärtlindring inför duschen som är obligatorisk med bakteriedödande "medel" inför omläggningen. Väntade ungefär 30 minute och sedan var det in i duschen. 
Sedan på kvällen har jag bara spelat Sims på mobilen, suttit vid Facebook och kollat på tv. Nu när jag har avslutat detta inlägg funderar jag på att kolla på film. Väntar på sköterskan som ska koppla bort blod droppet (hade bara 67 i blodvärde) som gått klart och så ska jag få extra smärtstillande för jag har verkligen jätte ont!

Ny mail!

Jag ville bara kort berätta att jag har en ny email. Det kan vara bra att veta ifall du vill skriva något privat. Min mail kommer även att stå med i menyn åt höger.


Ett litet nattinlägg!

Hej så här mitt i natten. Har fixat med mina naglar nu på senare kvällen och fram till strax efter midnatt. Ville visa resultatet för er. Därför skriver jag inlägget redan nu innan jag släcker.
Jag är absolut ingen mästare men jag blev ganska nöjd ändå det krävs ju övning för att bli bättre.
Vad tycker ni?


Någon som vet?

Jag har en fråga som jag skulle bli super glad om någon kunde svara på! Det är så att jag har gjort en ny mail. Heter just nu godizgrizen@hotmail.com men jag tycker det har blivit lite barnsligt. Det är jätte pinsamt när man är på något form av möte och så vill dem kanske ha mailadressen. 

Därför har jag gjort en ny som jag kommer att komma använda när jag har ändrat min mailadress på alla "ställen" jag behöver.

Jag tänkte börja med ett nytt Apple konto. Grejen är att för att skapa ett nytt konto så måste man skriva in sina kontkort siffror för att få ett nytt konto.

Det jag undrar är, är det säkert att göra så? Eller går det på något sätt att "hoppa förbi" det? Jag lyckades tyvärr inte så därför vill jag fråga er. Kanske finns det någon Apple tokig som kan sådant? 

Lämna gärna en kommentar! 


Mår inte så bra..

Mår inte så bra just nu.. Jag har jätte ont i stumpen, ont i huvudet och mår lite små illa. Har lite symtom av magkatarr. Är livrädd att det ska bryta ut såpass att jag behöver sjukvård för det. 
Det var inte så jätte länge sedan som jag fick söka vård för det och magsår. Åkte då in akut med ambulans till akuten. Jag hade såå ont då att jag bara ville sjunka genom jorden. 
Den gången pratade dem om att jag ev behövde opereras. Men jag fick stark smärtlindring,antibiotika, slang i näsan ner till magsäcken som skull "suga" magsyran typ. Sen fick jag fasta några dagar och sedan äta flytande ett tag innan jag fick lite mer normal mat. Jag vill verkligen inte vara med om det igen!! 
Ämne jag ska försöka att inte tänka på det och oroa mig. Då blir väl allt ännu sämre?!
Tillbaka till min dag nu och om hur jag mår. Jag har dessutom förhöjd temp just nu. Den ligger på 38grader exakt. 
Vad är det som händer i kroppen? 
 
Jag vill inte bli dålig just nu. (vill inte det annars heller, men ni fattar nog vad jag menar) Det är sån fel timing som det kan bli just nu!! 
Snart börjar City veckorna i Västerås med b.la City festivalen nu till helgen som kommer. Jag vill gärna gå! 
Och  första helgen i juli är det det årliga Power big meet i staden. Typ världens största raggarbilsträff! Det vill jag med på. Vi tar t.om en egen bil och kör med! 
 
Nu ska jag kolla på youtube eller nå film en stund. Jag är verkligen jätte trött men jag kan inte sova p.ga stumpen...
 

Just nu!

Målar i väntan på at Sommarkrysset ska börja. Jag brukar tycka det är trevligt att se på och jag brukar även att vara med och kryssa. (Dock ej tävla)
- Målningen då? Det får ni se sen när det blir klart!
 
 

Godnatt!

Jag hoppas ni alla hade en bra midsommarafton och att ni har fått käkat god mat!
Själv så var jag på sjukhuset hela dagen fram till klockan 20:00..
Sedan åkte jag hem. Fick hjälp av mamma att "fixa" till resultatet av omläggningen. Tyvärr vart det inte bra direkt efter omläggningen, så det var därför mamma fick hjälpa.
Efter det så har jag fått lite midsommar mat. Jag vart förvånad över mig själv att jag åt sillen. Jag är nämligen inget fan av det...
Gillar ni sill?

God natt med er alla!


Trevlig och glad midsommar!


God natt!

Ska bara kolla klart på ett avsnitt av AndraAvenyn och sedan sova. Önskar er en god natt! 
Kramar!

Ber om ursäkt!

Vill bara skriva snabbt att jag ber om ursäkt att ett text stycke hamnade bredvid en bild. Det ser inte så ut där jag skriver inlägget så jag får tyvärr inte till det. Istället blir allt bara rörigare.. 
 Jag hoppas det går att läsa ändå och att det inte blir allt för rörigt!
 

Min dag!


Min dag började med att jag vaknade någon gång på förmiddagen. Kommer dock inte ihåg hur mycket klockan var men jag minns att jag tyckte det var för tidigt och jag sa surt till mamma att jag verkligen var jätte trött och tänkte sova lite till.
Snäll som hon är så fick jag det medan hon lämnade bror på dagis. Men hon väckte mig senare ändå. Klockan 11:30 vaknade jag för dagen. Hehe!
Gjorde varma mackor med bland annat gräslök, skinka, soltorkade tomater m.m i våffeljärnet till brunch. Jätte gott var det!
Jag kan skriva receptet i helgen så ni kan prova!

Nog om det. Packade sedan och gjorde mig i ordning för att åka till sjukhuset.
Jag i väntan på taxin. Tog lite ego bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag kom fram till sjukhuset tog man prover ganska direkt. Sen funderade jag på om jag skulle till kiosken och handla mat. Jag kände mig inte sådär jätte sugen på middagen här på sjukhuset. 

Det började inte sådär jätte lyckat när jag väl hade bestämt mig för att åka till kiosken. Tog utvägen för att jag skulle få lite frisk luft. Jag tappade givetvis min telefon på marken. Eftersom jag inte når ner från permobilen så var jag tvungen att vänta på någon som kune plocka upp den. Tack ochlov kom det en kvinna ganska direkt, men vad hade jag gjort om det inte hade kommit någon på en stund? Känns lite fånigt att bara sitta där, men jag hade inte haft något val. Hehe! 

 
 När jag väl kom till kiosken så köpte jag en räkmacka, lökringar, frukt och en festis. Lökringarna käkade jag ute. 

Det är ju så gott!

 
 
 Usch jag kände världens obehag när jag skulle ut från huvudingången. I en utav rökbåsen satt det en alkolist och drack en flaska öl.
Han fick ju syn på mig och reste sig upp och började gå mot mitt håll samtidigt som han sluddrade någonting. Jag började tänka snabbt på vad jag skulle göra. Men snilleblixten slog mer och jag vände permon och åkte in igen en stund. 
Drog sedan ut och bad till Gud (typ) att han inte skulle dyka upp! Jag känner mig jätte obekväm när jag möter på någon som är påverkad av alkohol. Det finns säker folk som bli hur trevliga som helst när dem dricker men jag kÄnner mer att när man är så påverkad som denne man var så vet man inte vad dem är kapabla till att göra.
 
När jag väl kom till avdelningen så käkade jag upp min räksmörgås och "lekte" sedan med ipaden i väntan på att få duscha. 
Och nu efter duschen så har jag bara kollat runt på ipaden igen. Ska avsluta detta inlägg nu och kolla på Äntligen midsommar som visas på kanal fem. Någon som har sett den?

Skvaller :)

Vill skvallra redan nu om att den 2:a juli kommer det bli en utlottning här på bloggen. Min blogg "fyller" nämligen fyra år!
Men priset kommer jag inte berätta än. Det får ni se då, så håll utkik!

Ni frågar, jag svarar..

 

Varför fick du kateter, har du haft den länge? Kan man sköta den själv eller gör någon annan det?


Tack för din fråga. Jag valde att ha kateter för det är så svårt för mig att gå på toa annars.Jobbigast är då man inte mår bra. Alltså när man har ont och har jobbiga dagar. Då kan det vara en pina att gå på toa. Det är till och med så att man har fått behöva hålla sig för att man har så ont i stumpen och inte kan gå på toa. Så ska det inte behöva vara. Så jag valde att skaffa en kateter genom buken. Det fungerar jätte bra och är jätte smidigt. 

Hur länge jag har haft den kan jag inte svara på exakt men jag har nog haft denmligen mer än ett halvår.

Katetern kan man få lära sig själv. Det enda jag inte har provat på själv är att spola slangen som man kan behöva få göra ibland. Men det är på gång att jag får lära mig förhoppningsvis! 

 


Just nu.

Kollar lite på fyndiqs hemsida." är jätte sugen på att beställa material hem till lite smyckespyssel. Och kanske försöka sälja. Antingen blir det en succé eller så blir det en flopp. Hehe! 
 
För övrigt då? Mår rätt okej förutom att jag har en enorm huvudvärk. Beror förmodligen på att jag har druckit dåligt. Jag vet egentligen att det är superviktigt att få i sig vätska. Så glöm för Guds skulle inte det gottfolk! 
 
P:S, Skà försöka svara på en fråga innan dagen är slut. Fick av en läsare! 
 

Min senaste nagel styling!

Mina naglar jag gjorde igår. Använde ett billigt Nordic Cap lack och nagelklistermärken. Det vart riktigt snyggt tycker jag!
Dessutom är det super lätt att göra själv!


Måndag!

God kväll på er!
Måndag nu då. Vi går in i vecka 25 tror jag. Jag hoppas ni alla har haft en fin helg och att ni är utvilade och redo för en ny vecka.
Kanske har vissa av er t.om semester? 
Nåja, min dag började med att jag vaknade runt 08:30 av att min kateter krånglade. Jag tror jag har nämnt den i bloggen någon gång förut. MenLKAB nämna den igen för er nyà som kanske inte vet. Jag har en kateter (slang) i buken in i urinblåsan. Så istället för att sitta på toa och sköta "nummer ett" som dem flesta gör. Har har jag de där slangen. Det heter förresten Suprapubiskateter.
Men den har blivit lite (okej väldigt) lägesberoende. 
Måste be den som lägger om stumpen imorgon även får försöka få den i rätt läge! 
 
Nog om det. Jag käkade frukostsom bestod av stekt ägg, smörgåsar och oboy. Efter det så har jag bara fixat mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt på måndagar. Taxin kom 12:20.
När jag kom fram packade jag upp mina kräftor som jag fick med mig hemifrån. Hann inte att äta dem hemma så mamma packade med dem.  Kräftor är ju så gott!
Det är tur vi har en fiskare i huset - nämligen mammas kille. Så när han fiskar så brukar vi lägga i frysen så det finns ett bra tag fram över. Dem jag åt nu har han fiskar förut. Alltså inte nyfiskat! 
Kräsjälvkär ju självklart godast då dem är nykokta. Gillar ni kräftor? 
Sen när jag hade ätit dess tog man prover på mig.  Mån nål ville inte funka först och då blir jag nervös och små orolig. Det är jobbigt när det inte "flyter" på som det ska vid provtagningar. Tycker det gör så ont att byta nål. 
Ämne det gick med den nål jag hade. Hon testade ett annat provrör ochdå gick det så förmodligen var det väl fel på den? 
Efter provtagningen har jag bara tryckt runt på min iPad i väntan på att få duscha. Det ville dem göra innan middagen för dem hade mycket att göra på kvällen. Jag hade inget bättre för mig så det gjorde ju inget. Och då kan jag få kolla på ett av mina favorit program på MTV - Nämligen Teen mom (eller mum?) som började ganska nyligen så jag ska avsluta nu! 
Fick förresten inget blod idag! Toppen! 
 

Tavlorna jag köpte i fredags!

Här är bilden på tavlorna som jag köpte i fredags. Bättre sent än aldrig ungefär. Hehe!  

Men jag tycker dem är super söta! Det är sådan stil som jag gillar i mitt rum.

 


Min fredag (skrivet idag söndag)

 
Jag hade min omläggning klockan 08:30. Omläggningen gick hyfsat okej förutom att jag hade blödit lite. 
Fick en påse blod efter omläggningen och jag vart jätte ledsen för jag trodde att jag inte kunde åka hem då på kvällen (som läkarna hade pratat om att jag skulle få göra)
Men jag slapp desferalet som jag får i samband med blod. Det är det droppet som tar så lång tid och det var därför jag trodde att jag inte kunde få åka hem. 
Men blodet gick klart ganska fort. Såpass fort att jag t.om hann med att fika och shopping på stan med Carro. 
Vi mötte strax efter 17:00 nere på stan. Vi gick först in på Expresso house men där var det ganska mycket folk och det var trångt. Kände mig inte så jätte sugen på att böka runt där inne med permobilen som jag sitter i. 
Det är synd att det är trångt i många butiker och caféer. Jag menar, en rörelsehindrad ska ju ha samma rätt som alla andra tycker jag! 
 
Nåja. Vi käkade på Chantal's istället. Där var det tomt med folk och lättare att komma fram. 
Efter att vi hade fikat klart gick vi in i lite butiker och shoppade. Hittade mest smink och så fynda jag två tavlor som jag tänkte ha i mitt rum. 
När det var ca 30 minuter kvar innan vi skulle åka därifrån så började det regna. Det vart jätte grått på himlen och det vräkte ner. Usch!! 
Detta vart mitt köp:
 
Ögonskuggsborste och läppglans från the body shop
 
Mascara, vit eyeliner och pennvässare till eyelinern från H&M
 
Nagellack, ögonskugga och nagellacksborttagning från Gina Tricot 
 
Bilden på tavlorna ville tyvärr inte laddas upp vilket är supertråkigt. Kanske kan visa en annan gång om jag lyckas!
 
Efter turen på stan så började jag tänka på en sak. Jag tycker det känns som att folk har blivit mer hjälpsamma och vänliga till funktionshindrade nu på senare tiden än förut. Jag upplever att man som funktionshindrade har blivit mer accepterad nu än förut. Ni som är funktionshindrade, hur upplever ni folk ute i dagens samhälle? 

Svar! + några andra få rader...

 
 
 
Svar: Du har rätt att det är rätt omständigt och att det tär på kroppen att sövas. Grejen är att det tär på kroppen oavsett om man skulle göra det i vaket tillstånd eller i narkos. Skulle jag göra omläggningarna i vaket tillstånd så skulle det även tära mer psykiskt också. Det är inte små sår vi pratar om - utan här pratar vi stora köttsår.
 
 
Svar: Tyvärr kan jag inte ge ett 100% svar på din fråga. Självklart hoppas doktorerna på att såren kommer att läka någon gång. 
Men jag börjar bli mer tveksam. Jag har lagt om mina sår i ca 9 år nu och känner att det inte är någon jätte stor förändring när det gäller såren. 
Jag håller tummarna att dem kommer på någon bra behandlings metod. 
 
Liten uppdate om läget just nu:
Koilingen gick bra i måndags. Dock hade jag väldigt ont efter så jag fick ligga på uppvaket och få stark smärtlindring. Men den medicinen jag fick först var inte så jätte bra för mig. Visst, det hjälpte mot smärtan men jag började hallucinera. Det kändes som jag svävade och rummet var en enda stor degklump som någon knådade (d.vs att allting bara flög omkring och rörde på sig) 
Så jag fick nå annat och strax efter det kunde jag äntligen få någorlunda ro. 
Tisdag morgon åkte jag tillbaka till avdelningen. Sov sedan genom hela dagen och vaknade sedan upp på eftermiddagen. Är så fruktansvärt trött att det inte känns normalt alls. 
Idag onsdag: Blev väckt av sköterskan för runt en timme sen. Jag skulle nämligen ta vikten. För som jag skrev för någon dag sedan så skulle jag ta vikten både före och efter det lilla ingreppet just för att man ska kunna gämföra och ev kunna se om jag har/håller på och samla på mig vätska. Men min vikt visade strax under 2kg mindre än vad det visade i söndags (av någon konstig anledning) så då kan man ju lungt säga att inget vätska har samlats i kroppen inte. 
Annars då? Är fortfarande väldigt trött. Känner mig inte glad alls för det har kommit nya sår på stumpen som är som sprickor och dem gör jätte ont. Jag har en känsla av att dem kommer bli lika svårläkta som resten av stumpens sår. 
Sen har jag börjat tagit antibiotika mot urinvägsinfektion också. Är det inte det ena, så är de det andra. 
Fan!
 

Söndagen i rader...

God kväll på er! 
Söndagen går mot sitt slut. Har inte mycket att skriva men jag tänkte lämna några rader innan jag fortsätter med annat på datorn. 
 
Dagen började med att mamma väckte mig runt 10:30-11:00. Segade lite för jag var inte sugen på frukost, men sen valde jag ändå att äta. Valde nudlar faktiskt. Lite "wierd" frukost kanske!
Efter det så lindade mamma stumpen lite och sen har jag bara gjort mig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kom 14:30. och runt 15:00 var jag framme på sjukhuset. 
Anledningen till att jag åkte in idag, söndag är för att jag ska genomgå ett litet "ingrepp" - nämligen koiling.
 
Ingreppet går ut på att man gör ett litet snitt på ca 5-6 mm i mitt friska ljumske och går in med en "slang" i kärlen över till stumpen där man täpper igen onödiga blodbanor kan man säga.
Det brukar sedan ge god resultat genom att blödningarna minskar, det vätskar mindre och stumpen minskar omkrets. Dock mår jag inte bra efter...
 
När jag kom fram så har jag på eftermiddagen bara förberett mig inför imorgon typ. Genom att ta prover, duschat och tagit vikten. Den tog jag så man kan gämföra vikten före och efter ingreppet, eftersom jag istort sett varenda gång har samlat på mig jätte mycket vätska. 
Sedan på kvällen har jag bara kollat på TV och setat på datornr. Ska kolla på swefilmer innan jag ska försöka få mig lite blund innan jag ska iväg imorgon.. 
Är faktiskt inte så nervös, utan jag är mer fundersam och tänker. Jag hoppas läkarna vet vad dem gör imorgon och att dem har stor övervakning. Sen funderar jag på hur jag kommer att må efter. Men det återstår att se...

Ni frågar, jag svarar!

 
 
 
Svar: Innan jag ger svar på din fråga så måste jag berätta att, när jag var runt 13 år så amputerade jag mitt vänstra ben. Vid amputationen fick jag en massa stora sår på den benstump som är kvar som än idag inte har läkt. 
(blir 22år i augusti)
Dem såren lägger jag om på 2 gånger i veckan på operation. Det är det jag menar när jag pratar om omläggningar.
Har ni frågor så tveka inte att fråga. Jag försöker svara så gott jag kan! 
 

Ny klippt!

Min assistent (mamma alltså) har klippt mig idag. Klippte mig till axlarna och lugg. Det är himla skönt att bli av med håret för jag hade rätt långt. Det blir dessutom så himla varmt med det håret när det är sommar.

Vill önska Madeleine och Chris grattis till bröllopet! 

Vad tycks?


Hemåt snart!

Snart åker jag hemåt. Klockan 20:00 rättare sagt. Är trött och har ont lite här och där så det ska bli skönt att få komma hem och inatt tänker jag sova ut.
Jag har inte varit hemma sen i onsdags, så det är på tiden nu.

Trevlig kväll och helg! 


Svar!

Oj vad bilden blev liten! Frågan är: Har du gått skola och gick du gymnasiet och vilken linje i så fall?

Svar: Jag har gått grundskolan. Det vill säga sexårs till nian. Men jagar inte gått gymnasiet. Jag gick IV (individuella programmet) ett år för jag fick inte godkänt i engelskan. Efter det började jag Barn och fritids programmet men där kunde jag inte gå kvar för där skulle man tvungen att gå praktik någonstans för att sedan få betyg. Och jag gick på omläggningar 2-3 gånger i veckan och missade ganska mycket från skolan då och kunde inte gå praktiken och praktiserade man inte så fick man inte dem där betygen och vart inte behörig att börja andra året, året där efter.

Men jag jobbade lite med svenskan som man studerade på gymnasiet. Fast jag gick på skolan på sjukhuset. (det var i gymnasie "åren" som jag var med om den stora blödningen och jag vart inskriven på sjukhuset en lång tid, det är en anledning till varför jag gick jag på sjukhuset)

Sedan vart jag inskriven på Medieprogrammet men jag orkade inte gå i skolan så pluggade sedan matte på distans. Men sen har det inte blivit nå mer pluggande för min del. Jag har alltså inga gymnasiebetyg. Men får väl försöka ta igen det när jag orkar. Plugga kan man göra hela livet, ens hälsa går först! 


Svenska flaggans dag!

Idag är det nationaldagen. Eller ja, svenska flaggans dag som jag tror man säger nu?
Det låter dessutom mycket finare. Hehe!

Någon som firar denna dag?


Mina köp från stan

Nu kommer inlägget om vad jag köpte på stan. Är super nöjd över köpen!

Från Gina Tricot. I hjärtat i hörnet ser ni färgen på läppstiftet.

Från Akademibokhandeln

Från Panduro

Från Ur&Penn


Ett inlägg var det här ja!

Det vart omläggning igår. Dock väldigt sent. Jag fick tid till operation klockan 16:10.. 
Omläggningen gick nog ganska bra.  Dock hade jag ont efter så jag vart kvar på uppvaket rätt sent, och det innebär att jag inte åkte hem igår. 
Klockan var väl strax innan midnatt då jag kom till avdelningen inatt. Fick hjälp med stumpen och sen käkade jag för jag var jätte hungrig. För jag hade ju inte ätit någonting.
När jag hade ätit klart fick jag smärtstillande intravenöst och lite "avslappnande" i tablett för att jag skulle få chansen att sova lite. Jag hade foffrande ont.
 
Nu till idag. Sov hela förmiddagen. Vaknade sedan av att läkaren och sköterskan kollade på mig. Lite pinsamt jag vet
Nåja.. Fick reda på att dem ville att jag skulle röntga lungorna. Det var för att kolla så man inte har lunginflammation. Eftersom jag fortfarande hostar. (men det har blivit en aning bättre) 
Röngen visade inget tack och lov. 
När jag hade kommittillbaka till avdelningen så gick jag sedan upp i rullstolen. Rullade iväg till Max sedan. Men jisses vad varmt det var ute!? 
På Max beställde jag maxbox och mozzarellasticks som vart min lunch. När jag hade ätit klart så hade jag ingen aning vad jag skulle göra. Det var ett par timmar kvar til taxin skulle komma och jag skulle hem. (trodde jag då) Så då tänkte jag: "äh! Jag tar en snabbs ner till stan!"
Gick först in på Panduro. Hade ett presentkort som jag har fått av min gudmor och gudfar som jag hade lite pengar kvar på. Efter Panduro vart det Ur&Penn där jag hittade ett par örhängen som är ursnygga!!
Jag gick sedan in till H&M men gick sedan ut igen för kön är alltid så himla lång och nu hade jag inte all tid i världen. Jag avslutade min korta rundan i shopping centret Gallerian där jag gick in på Gina Tricot och Akademibokandeln. Mötte även på min vän Carro som var där med sin assistent. Vi hejade bara lite snabbt för jag hade bråttom.
Sedan rullade jag tillbaka mot sjukhuset. Svängde förbi Coop som ligger på vägeN mot sjukhuset där jag köpte med mig nudlar och två nagellack från märket Nordic Cap of Sweden. Dem kostar bara 10kr styck. Finns ävenläppjades och läppstift för 10kr men jag hittade inget läppstift. När jag är i butiker och kollar efter det märket så finns det bara nagellack eller genomskinligt läppglans kvar. Skulle så gärna vilja ha något läppstift! Men dem verkar vara populära?
Nog pratat om Nordic Cap produkter. Annars har jag inte gjort något annat idag. Blir kvar på sjukhuset tills fredag, för det har börjat komma igenom vätska blandat med blod på stumpen och det är därifrån det har kommit förut. Så jag valde att stanna kvar. Känner mig så osäker hemma när det kommer igenom blod.
Och jag ska ju hit imorgon igen ändå så.

Så nervös..

Är verkligen jätte nervös och orolig över att det kanske inte blir någon omläggning idag. Klockan börjar bli jätte mycket och det är väldigt sällan jag åker upp till operation så här sent.
Snälla, hoppas verkligen det blir av! Jag vill inte vänta till imorgon!

Inte orkat blogga..

Som det står i rubriken så har jag inte orkat blogga idag. Av någon anledning så är jag jätte trött och har inte lust med någonting..
Men jag kan bjuda på två bilder som är tagna idag. Den ena bilden tog jag efter att jag rufsade till mitt hår lite.

 


God natt!

Ska nu släcka ner och försöka sova. Fick ta hjälp av en insomningstablett ikväll så lite sömn hoppas jag på att få. Imorgon bär det av till sjukan igen.
Ska upp mellan 09:00-09:30. Lite tidigt om jag får säga det själv.Middagen idag!

Kvällens middag bestod av grillat, potatissallad och lite grönsaker. Har inte ätit grillat på länge så det var riktigt gott!


Less!

Jag är så less på att hålla på och hosta nu. Har dragits med detta en vecka nu och det har inte blivit så där jätte mycket bättre..
Jag är dessutom jätte rädd att jag ska råka hosta till såpass att det börjar blöda. Det har nämligen hänt två gånger på en väldigt kort tid.

En annan sak jag funderar och tänker på att jag ska genomgå en koiling den 10e juni. Jag måste verkligen vara frisk från detta. Annars måste jag säga nej och ställa in.


Fyndvagnen!

Fick i fredags hem ett armband från fyndvagnen.se 
 
 
Armbandet hittar du {HÄR}
 
Fyndvagnen är en sida på nätet som ägs av MKA Import. Dem säljer moderna smycken och accessoarer till riktigt låga priser. 
Klicka på bilden nedan för att ta dig dit. Kanske hittar just du ett nytt smycke att beställa? 
 
 
 

RSS 2.0