27:e Februari - Min torsdag!

God kväll på er! 
Min torsdag då. Den startade runt 11:00 då jag vaknade för dagen. Assistenten hade precis hunnit komma hem till mig. Hon plockade först med lite småsaker, medan jag försökte vakna till. Men var så trött! 
Fick frukost som bestod av två äggmackor, te och lite finn chrisp med vilt ost på. Det är såå gott! Ni måste prova om ni gillar Finn crips och viltost. Smaken av dem blir verkligen jätte bra tillsammans. 
 
Det ser säkert inte så gott ut ihop. Men herregud! Jag kan föräta mig på det där. Hahaha! 
Nåja. Efter frukosten fixade jag iordning mig för att sedan åka till sjukhuset. Taxin på torsdagar kommer klockan 15:00. Men idag var han väldigt tidig. Fem i tre var jag redan på vägarna på väg till sjukhuset. Tur jag var klar! 
Fast annars hade han i och för sig fått väntat eftersom han faktiskt egentligen ska vara hos mig klockan 15:00. 
 
När jag kom fram till sjukhuset så vägdes jag direkt. Dem ville ta och väga mig eftersom jag låg plus i vikt förra gången jag låg inne (i måndags) 
Men gick ner dem kilona med hjälp av doser vätskedrivande direkt i blodet. 
Det är verkligen jätte tråkigt att vägas och det gör så ont. Men jag är ändå glad att dem gör det så man verkligen har koll på vikten. Det är ännu tråkigare att behöva åka till IVA för att få vård, när det har gått så "långt" att man inte kan ge vård på vårdavdelningen där jag är.  
Så kan man ha koll på vikten och försöka stoppa det i tid med hjälp av vätskedrivande intravenöst på min riktiga vårdavdelning så vill jag ju hellre det. 
Tyvärr var ju inte vikten bra. Jag ligger på plus igen. Ca 2kg.. Dock märker jag inte av det själv nu som jag annars brukar göra. För det brukar samlas vätska någonstans i kroppen. Men nu tycker jag inte att jag märker av något extra. Men det är ändå väldigt tråkigt. 
Sedan var jag in till mitt rum igen här och väntade på mamma, Rasmus och en tant från Försäkringskassan som skulle komma på möte. Vi pratade om min assistans för man får ju assistansen beviljad för två år framåt i taget. Sedan måste man göra ny prövning som det heter. Dels pratar man om eventuella förbättringar eller försämringar hos den som är beviljad assistans. 
Mötet gick bra. Jag har turen att jag har en rätt vettig tant därifrån som handläggare. Annars kan dem vara lite jobbiga att ha och göra med.  Det vet ni säkert själva, ni som har haft kontakt med Försäkringskassan i olika diverse ärenden. Hehe! 
 
Vi tog även upp att vi ska försöka söka assistans på sjukhuset. Huvudregeln är att man inte får det men sedan finns det ju undantag. Så får se hur det blir framåt. Jag tror att det skulle underlätta för både mig och dem andra runt omkring på sjukhuset. Så jag får väl se hur det blir sedan. 
När mötet var slut, så var det dags för middag och sedan var det bara in i duschen. 
Nu tar jag det bara lungt framför datorn (rättare sagt youtube) Har fått en dos vätskedrivande direkt i blodet och har nu en påse blod påkopplat för mitt värde låg på 81 idag. 
Ska nu avrunda och fortsätta med det jag gör på youtube. Avslutar med en bild på mig. Tagen idag! 
 
 
 

26:e Februari - Fått av mamma!

Familjen var på kryssning igår. Jag kom hem idag och fick se detta på mitt säng bord: <3

• CLEAN Warm cotton deodorant
• Chupa chups "jätte klubba" med massa småklubbor i
• Terva Leijona salmiak pastiller
• Kista med massa godis i

Lite bilder på mig och coola "klubban". Första gången jag har en sån och jag var ju tvungen att ta lite "selfies". Haha!


Tack så jätte mycket mamma. Vad glad jag blev! <3

25:e Februari

Har haft min omläggning igår. Fick komma upp till operation strax efter 14:00 och lägga om vilket var skönt. Tror dem sa att omläggningen hade gått bra. Vilket känns skönt, men det är jätte jobbigt när det ska börja blöda så plötsligt.. Men lite lugnande känns det eftersom jag vet att dem större kärlen är stängda, så det blir inte jätte blödningar. Men det är extremt jobbigt ändå. 
 
Nog om det. Är fortfarnde kvar på sjukhuset. Dem ville ha kvar mig till imorgon åtminståne eftersom jag ligger plus i vikt. Har fått extra vätskedrivande idag, direkt i blodet två gånger. En gång precis innan jag åkte upp till omläggningen och en gång då jag kom ner. 
Imorgon ska man kolla vikt igen. Håll tummarna att jag väger lite mindre. 
 
För er som inte hänger med. Missförstå mig inte. Jag går gärna upp i vikt och får lite mer hull i kroppen. Men INTE av vätska. 

Nu ska jag kolla på Talang Sverige som har börjat idag. Tråkigt dock att det går på tv3.. Finns ju inte på sjukhuset. Men tur det finns tv3play
 

24:e Februari - Dålig start på veckan..

Vaknade strax efter klockan 08:00 och skulle ta mina morgonmediciner som vanligt. Skulle precis försöka somna om en lite stund.
Men känner att något varmt börjar rinna. Känner med fingret och det blev rött. Ringde mamma snabbt för visste inte om hon skulle höra mig om jag ropade. Telefonen bär hon på sig jämt. Om den inte är på laddning då. Men då hade hon iallafall hört den.
Hon kom in och hjälpte mig samtidigt som hon ringde ambulans. Den kom rätt fort och jag fick flyttas över till båren och så åkte vi mot akuten. 
På akuten kollade dem snabbt hur det såg ut och om det hade kommit nå mer. Sedan så tog man prover och jag skulle skrivas in för att sedan åka till min vanliga vårdavdelning.


Ligger med tjocka opdukar på stumpen.
När jag kom till avdelningen så vägde jag mig. Ligger 2,5+ Ungefär. Det är ju inte bra. För vanligtvis har jag väldigt svårt att gå upp i vikt, om jag inte samlar på mig vätska. Vilket jag misstänker att jag har gjort lite. Jag är inte svullen i själva "friska" delar av kroppen tycker jag men stumpen har svullnat upp och känns tung. Så jag vet inte...
Annars då? Jag väntar på att få åka upp på omläggning idag redan. Istället för imorgon. Det var okej för läkaren vilket jag tycker var jätte snällt. Vet inte hur jag skulle stå ut med att vänta till imorgon annars..


22: Februari - Sista deltävlingen!

Ikväll om exakt 8 timmar så är det sista deltävlingen i Melodifestivalen. Wihoo! 
Dem som tävlar idag är: 
 
 
Har faktiskt tjuvlyssnat redan på låtarna. Kunde inte låta bli. Hehe! Jag har mina favoriter just nu men det kan ju bli ändring när man hör och ser hela numret dem gör. 
Är du som jag, och inte kan vänta till ikväll så går det att tjuvlyssna i 60sekunder --> HÄR <--

21:a Februari - Trött och sliten..

Sitter inne på mitt rum på sjukhuset just nu och äter. Köpte från "grillen" nere i Cafeterian. Skulle annars ha fått en Panpizza. Känner mig verkligen helt slut, är jätte trött och sliten. 
Har varit en jobbig dag idag. Hade omläggning som vanligt på fredagar. 
Efter hade jag ont och jag fick smärtlindring till och från samt lite rogivande. Men vid lunch så kvicknade jag till lite och kände mig mer och mer kissnödig. Började kolla min kateter jag har och såg att det inte rann något. Kollade även hur mycket som var i påsen och det var ungefär samma mängd som då jag åkte till omläggningen 08:10 ungefär. Sa som det var att jag är kissnödig och tror något strular med min kateter.
Sköterskan på uppvaket skulle testa att spola men det vart blött runt instickstället i buken. Det hon spolade kom aldrig in i blåsan. 
Med andra ord. Det är stopp i katetern. Sköterskan ringde läkaren och jan kom strax upp och skulle försöka fixa till det. Men tydligen hade katetern åkt ut såpass långt att hålet i buken som den är istucken hade växt igen. Så det var bara att ta bort katetern och läkaren sa att jag skulle få en i urinröret och ha till tisdag då det är omläggning igen.
Jag sa som det var att jag inte fixar att få kateter i vaket tillstånd. Har så mycket dåliga minnen sedan jag var barn om att få kateter där.

Nu tänkte jag att han inte kommer att lyssna på mig och att vi skulle ha fått diskuterat med varandra. För tyvärr händer det att vi blir irriterade på varandra...
Men tänka sig. Han lyssnade på mig och sa: "Men då kan vi lika gärna försöka sätta en ny kateter i buken".
Gud vad jag blev glad att han lyssnade. Kors i taket! Haha!
Så det var bara in på operation och sövas en andra gång idag. Fast lättare narkos.
Sedan har jag varit på uppvaket igen en stund. 
Strax innan 17:00 kom jag till avdelningen. Har bara segat på rummet fram till jag bestämde mig att åka till cafeterian och kiosken.


Taget nu. Sliten och trött somsagt.
Om 20 minuter åker jag hem. Ska bli så skönt att ta helg! 
Önskar er en trevlig fredag och helg! 

20:e Februari!

God kväll på er! 
Ligger och kollar på dokumentären Tonåring i en gammal kropp. Riktigt intressant tycker jag och tycker absolut att ni ska kolla på den om ni får möjligheten. Den går imorgon igen klockan 15:55 på kanal4
 
Idag vaknade jag av några få minuter innan klockan 11:00 av att hundarna skällde. Min assistent kommer till runt 11:00 hem till mig på torsdagar och jag antar att hon var ute på gården och parkerade sin bil då hundarna skällde och jag vaknade. Dem brukar göra det. 
Riktiga vakthundar har vi! Hehe, nej faktum är att dem är väldigt snälla. 
När assistenten kom så försökte jag vakna till ordentligt. Men jag tycker dem första 5-10 minutrarna efter man har vaknat är extremt jobbiga. Jag är så fruktansvärt trött och har så svårt att vakna till. 
Någon som har något bra tips att piggna på sig lite? - Lämna gärna en kommentar då! 
Käkade sedan frukost som bestod av ägg och räkor på macka + Obo`y. Riktigt gott var det! Gav även katterna lite överblivna räkor och dem blev nog väldigt glada, dem små liven  Ibland måste dem ju få lite festligt att äta! 
Efter frukosten så var det att borsta tänderna och sedan få hjälp med att linda på stumpen. 
Jag måste ju berätta en sak om min assistent och just lindning. Hon har inte lindat så jätte många gånger förut (för att ha jobbat hos mig ett tag nu) Och anledningen till att hon inte har fått lindat beror inte på henne utan det beror på mig. Jag har extremt svårt att låta nya människor "vara" på min stump. Speciellt när det gäller lindningen. 
För jag har varit med om att då nya människor har provat lindat så har det tagit (vissa fall) ett bra tag innan dem har lärt sig att linda. Och man orkar inte vara med om det igen - Att det liksom blir fel och så måste man börja om osv osv.. Det tar otroligt mycket på en och man tappar tyvärr tålamodet sedan. 
Fast samtidigt så vet jag ju att självklart lär man sig inte att linda till 100% om man inte får prova själv. Så är det ju. Men ett tag så fick hon vara med och se när mamma lindade min stump. 
Sedan var det en dag och jag kände och tänkte till mig själv: "Nej men hon måste få prova". Det som gjorde det lite lättare att låta henne prova linda är att hon har lindat förut. Inte mig dock men hon har lindat på Hemtjänsten där hon även jobbar och så har hon häst som hon har lindat benen på. 
Visst, det är inte samma sak som att linda mig och i min situation, men det är ju ändå ungefär samma princip. 
Men iallafall. För att ha lindat mig så några gånger så måste jag säga att hon gör det riktigt bra. Det känns jätte bra tycker jag och jag hoppas även hon tycker det! 
Sedan klockan 15:00 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. Jisses vad mycket snö det har kommit igen!  Det behövs verkligen inte nu. Jag känner mig så låst och kan knappt ta mig någonstans om jag är ensam, när snön finns. Hjulen får ingen grepp i snön och man blir bara stillasittande på samma punkt då. Det är skit tråkigt! Nu vill jag ha vår.. Usch för snö!
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och sedan har jag bara väntat på svaren medan jag har knappat på telefonen. Fick sedan reda på att provsvaren var bra, så det var skönt! 
Strax efter 17:00 fick jag middag och efter det och när personalen hade ätit så var det dags för duschen. Idag var det faktiskt rätt skönt att duscha. Brukar annars frysa så förskräckligt när jag duschar. Provade även ett nytt schampoo och balsam från Kicks idag. Tänkte prova de några gånger nu och se sedan vad jag tycker om det. Kanske kan vara något att tipsa er om sedan? Vi får se.  
Nu ska jag ringa efter en kopp med något varmt och sedan kolla klart på TV. Kram på er! 
 
 

18:e Februari - Svar på tal..

Ni frågar, jag svarar...
 
Innan jag ska börja med frågorna så vill jag bara berätta att det strular när jag försöker fixa bilderna på bloggen så det blir nu svar utan bild på frågorna samt utan bilden med texten "Ni frågar, jag svarar" som jag alltid annars lägger över vid just såna här inlägg. 
Men jag skriver ner frågorna så ni vet vad det är för frågor. 
 
1. Vad vill du göra nu och i framtiden? 
Just exakt just nu så vet jag inte vad jag vill göra. Men jag har varit inne på att gå någon kurs som jag är intresserad av. Det vill säga: Pyssel&Hantverk, svenska eller skriva. Dock är det svårt att hitta någon lämplig då många kurser (vad jag förstått) kräver gymnasiebetyg. Det har jag inte, då jag aldrig gick gymnasiet. Jag har bara betyg från grundskolan. Har även varit inne i dem tankebanor om att plugga upp något gymnasiebetyg. Men man måste ju känna lust och ork till att plugga också. Just nu är det annat runt om. Dels "försvinner" två dagar i veckan för mig till omläggningar os.v..
2. Har du haft någon kille och vill du ha? 
Ja, jag har haft pojkvän. Men är inte tillsammans med någon just nu. Känner inget "behov" till det just nu, utan jag nöjer mig med att ha killkompisar som jag har kontakt med. 
3. Varför kan du inte vara uppe och hoppa på ditt friska ben?
Anledningen till att jag inte kan vara uppe och hoppa/stödja på mitt friska ben är för att jag dels har kontrakturer i det friska benet. D.vs att jag inte kan räta ut benet helt. Jag har kontrakturer i både knät och höften. Sedan klarar jag inte av att ha min benstump nedåt, som man skulle få om man stod upp. Det blir ett helt annat tryck i stumpen och kärlen, och det resulterar med att det verkligen gör jätte ont. 
(kan tillägga att därför har jag alltid stumpen i högläge oavsett om jag sitter eller ligger, för att minska trycket och smärtan en del)
4. Har du flera diagnoser än den du har för stumpen eller är det enda problemet?
Jag har min kärlmissbildning i stumpen, vänstra skinkan och även en del upp i vänstra buken. Jag har även problem till och från med hjärtat. När jag var yngre så hade jag ett något förstorat hjärta. 
Nu har jag mer problem med högra hjärtmuskeln som inte riktigt orkar pumpa ordentligt. Av den orsaken får inte kroppens celler tillräckligt med syre och näring. Det resulterar med att kroppen samlar på sig vätska och jag får hjärtsvikt. Jag har även blodbrist, så kallad Anemi. Det kan göra mig trött och ge mig något mindre ork beroende på hur lågt blodvärdet är.
 
Jag blir (handen på hjärtat) lite irriterad på ditt påstående i kommentaren du skrev till mig. Att du påstår att jag b.la inte kan laga mat eller köra bil.. Du vet inte orsken till varför situationen är som den är. Allt handlar inte om min sjukdom och min kropp. Det är till en viss del. Kan ta upp det angående matlagning och bilkörning. 
Vårat kök hemma är rätt litet och det är inte handikappsanpassat alls. Det går att få plats i köket, men det är ont om plats och vem vill inte ha gott om utrymme när den lagar mat?
Inte minst om man dessutom sitter i en stor rullstol. 
Det går att laga mat där, men det är svårt. För även om jag får plats rätt precis så kommer jag inte åt överallt i skåp, lådor och skafferi. 
Kan även tillägga att det är sådant jag kommer att tänka på när det blir på tal om att flytta hemifrån. Jag kommer även troligen att kunna få anpassa mer efter mina behov. 
Angående bilkörning. Javisst kan jag köra bil! Men - Just nu tycker jag att det funkar bra med färdtjänst. Men visst, om jag känner för att jag vill ha egen bil och körkort så är det bara att skaffa det precis som för alla andra.
Det är samma sak där - Bilen kan anpassas efter behovet man har.
Men som sagt - Just nu funkar det bra med färdtjänst. Sedan är det givetvis en sak som kan ändras om några år..
 
Detta är exempel på en ung tjej i min ålder som har ett svårt funktionshinder och sitter i rullstol, men har bil och körkort.  För övrigt en bra blogg. Kolla in [HÄR]
 
 

18:e Februari - Ursöt video! <3

Vill dela med mig av en jätte söt video på en massa roliga katter. Hittades på youtube. Jag kunde inte kolla utan att fnissa och skratta. Kan du? 
 
 

17:e Februari - Hoppar över bloggen idag..

Blir inget längre inlägg idag. Är inte alls på humör. Enda sen jag kom till sjukhuset vid 13:00 krånglar och strular precis allt...
Tänker bara ta det lungt ikväll och pyssla med något eller se på film. 
Återkommer troligen imorgon. Ska försöka svara på lite frågor då jag har fått på en kommentar.
 

16:e Februari - Just nu.

Ligger i sängen med ansiktsmask på just nu. Tycker sånt har blivit skönt att ha på ansiktet. Unna sig själv lite ungefär! :)
Nästa gång jag går på stan så ska ja nog kolla efter fler.


Man blir ju riktigt tjusig i mask. Just nu har jag någon choklad/lermask. Känns jätte kall och skönt i ansiktet och jag känner nu att den håller på att torka in ordentligt lite här och där.
Medan jag har masken på så lyssnar jag på "Mig äger ingen" på ljudbok.
Den var faktiskt inte så där jätte bra som jag trodde den skulle vara. Tänkte även se filmen sedan någongång. Får se om den är bättre?
Nej nu ska jag avrunda och torka av detta. Sedan ska jag lyssna på ljudboken en stund till innan jag ska sova. Imorgon är det en ny vecka och en ny dag. Upp tidigt - Hur det nu ska gå? 
Ja, men god natt på er! 


15:e Februari - Min lilla lördag

Har precis ätit lite kvällsmat som bestod av en smörgås och en soppa i kopp. Ni vet såna man blandar i vatten? 
Finns rätt många som är goda. Men föredrar Knorrs soppor mer än Varma koppen.
Nåja. Ska kolla klart på Änglavakt som går på 4:an samtidigt som jag kollar runt på Facebook. Sedan efter det ska jag nog försöka sova.
Känner mig rätt seg idag just nu.. Men jag har haft en fin dag! 
Vaknade strax efter 11:00 av att mamma ropade SAARA!
Vaknade med ett ryck men jag var verkligen jätte trött. Konstigt egentligen för sov super bra för en gångs skull. Vaknade en gång mellan 06:00-07:00 och sedan strax innan 08:00 då jag passade på att ta mina morgonmediciner. 
Brukar vakna flera gånger på nätterna också. Men inte nu. Åh så skönt det var! Hehe!
Men däremot vaknade jag flera gånger efter 08:00. Bl.a av att Rasmus dundrade in med mamma hack i häl som försökte stoppa honom. Haha! 

Käkade omelett till frukost som assistenten fixade. (Jag har blivit så fröktansvärt trött på smörgåsar så försöker ta något annat om det finns något)
Sedan fixade jag mig till Johanna skulle komma. Hennes taxi åkte strax efter ett så hon var här till runt halv två. Vi pratade lite och sedan spelade vi skippbo som hon tog med sig. Jag har ju inte det spelet själv men ska nog skaffa sedan. 
Så slipper kompisarna ta med. Johanna vann ena gången och jag andra. Sedan käkade vi hamburgare från McDonalds som mamma hade köpt med hem. Hon var in en sväng till stan på lite ärenden samt hämta sitt gudbarn som sover hos oss över natten. 
Hon är jätte snäll och mysig flicka. Trodde hon skulle varas blyg för hon är bara (snart) 4år 
Men nej då. Hon kom och pratade med mig. Bjöd henne och Rasmus på chips och lite så. 
Sedan vart dem väldans bus på kvällen av dem. Dem sprang från mitt rum till vardagsrummet och fram och tillbaka. Jag försökte skoja med dem genom att göra lustiga ljud. Både Rasmus och hon skrattade. Haha barn är ju så goa! 

Klockan 20:00 vart det melodifestivalen som vanligt för min del. Men vad ska man tycka om bidragen? Eh?
Inga kommentarer.. Nej men. Det var rätt dåliga låtar ikväll. Det var nog Oscar Zia och Shirley Clamp som var bäst ikväll, men inga låtar jag skulle lyssna på igen tror jag. Shirley gick ju inte ens vidare. Jaja..
Efter Melodifestivalen så började filmen Änglavakt (men på 4:an då) och det är den jag kollar på nu. Ska nu kolla klart på den. Snart slut.
Önskar er en god natt! Kram på er!


14:e Februari - Alla hjärtans dag!

 
Hoppas ni får vara med era nära och kära idag och visa er uppskattning till dem. Ta hand om er! 
 Kramar 
 

13:e Februari - Min dag!

God kväll på er alla! 
Tänkte berätta lite om min helt vanliga dag, här i min helt vanliga blogg 
Nää men.. Dagen började med att jag tänkte sova till 11:00.. Men blev väckt av mamma som tyckte att jag kunde vakna tidigae för att komma igång lite fortare. Så ja, det gjorde jag då. 
Började med att förstärka stumpen med hjälp av min assistent, för det vätskar något enormt just nu. Jag vet inte varför men det tär så otroligt mycket på psyket.. Blir så less av att ständigt vara blöt! 
När vi var klara med det så väntade vi på mamma som var iväg en stund. Hon skulle hämta ut ett paket till mig på Posten och köpa bacon (posten ligger vid ICA) för jag var sugen på att äta Carbonara till brunch. 
När hon kom hem öppnade jag paketet och detta fick jag av en jätte go tjej.. 
 
 
Hade kontakt med tjejen innan hon skickade detta och visste om att något skulle skickas. Men hon sa något litet. Och då förväntade jag mig något litet. Blev väldigt glatt överraskad! 
Stort jätte tack till dig!  Väljer nu att inte skriva ditt namn för det är inte alla som vill bli nämnda och det är självklart något jag respekterar. 
Tänk vad omtänksamma och fina människor det finns där ute! 
 
Sedan efter att jag hade öppnat detta så käkade jag min brunch. Det är så gott med spaghetti och bacon. Sedan ska man ha ett ägg i det så det inte blir för torrt. Mumma! Det är något jag aldrig tröttnar på och kan t.om äta det två gånger på en dag. - Det har hänt! 
Efter lunchen fixade jag mig bara iordning för att åka till sjukhuset som vanligt vid 15:00.
"Men vilket skit väder vi har haft idag. Iallafall här i Västerås. Det har regnat och varit blött och blaskigt. Det mesta av snön är nu borta." 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och sedan väntade jag på pappa och Annabelle som skulle komma en kortis. 
Annabelle hade gjort Fillipinska piroger (hon är därifrån) som hon hade tagit med sig som jag fick smaka idag för första gången. 
Det var kyckling, potatis, ärtor, morot och russin i småbitar och så var det bröd runt om. Rätt gott faktiskt! Petade dock bort russinen för det tycker jag inte om. Men bortsett från det så åt jag faktiskt två stycken.  
 
 
Bild lånad av Annabelle.
Sedan var det dags för middag här på sjukhuset. Fick köttfärsås och "rör pasta", men pastan var kall konstigt nog. Det var jätte tråkigt. Grejen är att har det varit inne hos mig så får det inte tas till köket och t.ex värma. 
Jag åt bara lite. Tack och lov att hon hade pirogerna med sig så jag fick i mig lite mat. 
Mellan 19:00-19:30 så var det dags att ta sig in i duschen. Det blev sent idag in i duschen, men det gock bra ändå. Jag fick även reda på mitt blodvärde som låg på 96 idag. Det är ju jätte bra! 
Det låg på 99 sist så det har ju knappt gått ner heller. Super duper mega bra! 
 
Annars har jag inte gjort något annat idag. Bara setat på nätet sedan och nu ska jag ta bort mitt vattenfasta smink (som jag ej fick bort i duschen) innan jag glömmer, sedan ska jag skriva en notering och ta med till omläggningen imorgon. Lite saker dem ska tänka på. 
Hörs sedan, och god natt på er! 

12:e Februari - Mitt senaste projekt!

Tänkte visa mitt senaste pyssel projekt som nästan är klar.
Nämligen en nagellackshylla!
 
 
Den är inte riktigt klar. Det ska fixas dit en kant bak på hyllan så inte nagellacken som är högst upp ramlar ner bakom. Men jag har inte material till det just nu så får vänta lite. Undertiden så får jag ställa något bakom i värsta fall.
 
Det jag använde var:
- Kartong
- 3st toarullar
- Hobbylim och superlim
- Spets
- Hobbyfärg
- Tyg
- Sax och skalpell (heter det så?)
- Linjal
- Bläckpenna
 
Så här gjorde jag:
1. Mätte alla bitarna jag skulle ha till hyllan.
"Jag gjorde 25cm långa hyllplan och 4,5cm breda. 3 hyllor som ni ser på bild. (Men givetvis kan man ju anpassa storleken efter hur mycket nagellack man har)
Den nedersta hyllan är ca 2cm hög, mellersta är ca 4cm och översta är ca 6cm hög.
Kanterna gjorde jag 2cm högre än själva hyllplanen. Alltså 4, 6 och 8cm hög kant. Den kommer även att bli runt 8cm hög bakom översta hyllan."
2. Sedan skar jag ut toarullarna så jag hade tre bitar som var 2cm, tre bitar 4 och tre bitar 6cm. Alltså 9 bitar sammanlagt.
Dem blir basen under hyllan.
3. Sedan är det bara att limma ihop alla bitar. Jag använde ganska mycket lim för vill ju inte att det ska lossna och gå sönder. 
Så här limmade jag (hyllan underifrån):

Tror ni kan se på bilderna hur jag gjorde?
4. Låt sedan allt torka ORDENTLIGT!
5. Måla och piffa efter smak och tycke!
 
Klart!
 11:e Februari - Stolt!

Jag måste bara skriva någon rad här och berömma mig själv. Har varit till Apoteket, stan på shopping (dock ensam för ingen kunde följa med) sedan till MAX senare på eftermiddagen med Carro. 
Det blev sammanlagt ca 9 timmar. Det innebär att jag har setat upp i rullstol i 9 timmar i sträck.
Det är ta mig tusan rekord - För att vara jag. Och ja, jag är stolt över mig själv!Har för övrigt haft en trevlig dag. Hittat lite kläder och annat kul på stan, sedan var det trevligt att käka på MAX med Carro.
Nu är jag hemma och ligger i sängen. Kollar på ett avsnitt av Geordie Shore. Visserligen gammalt avsnitt men jaja. Efter det ska jag läsa lite och sedan sova. 
Önskar er en god natt!

10 Februari - Vänliga veckan..

Vill berätta en sak för er. Tror faktiskt inte att så många vet om det. Men mellan 10:e februari och 16:e februari - Vecka 7 med andra ord. Så är det Vänliga veckan
 
 
Den som grundade Vänliga veckan, var en trafikräknare som berättade att han, under hans pass såg 12st människor som log, 15st som såg nöjda ut medan däremot hela 8 569st såg ut som de var på väg till t.ex en begravning. Detta resulterade med att Läkarmissionens grundare Harry Lindquist år 1946 drog igång Vänliga Veckan. Den kristna tidningen Svenska Journalen (som Lindquist var utgivare av) och Harry Lindquist-stiftelsen började år 1984 att dela ut ett årligt pris till "Årets vänligaste svensk", men 1999 bröts den traditionen. 
Vänlighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen var ledorden för Vänliga Veckan som inföll då första veckan i november. Man förväntades då vara särskilt vänlig och artig. Vänliga Veckan lades ner vid millennieskiftet men 2014 återlanserar Läkarmissionen Vänliga Veckan som nu ligger vecka 7 i Februari månad och förutom vänlighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen så läggs det till "vänlighet på nätet".

Så se nu till att vara extra snälla mot varandra där ute + på nätet. Ja annars också förståss! 
 
 


11 - Februari


Äsch då! Kan inte sova längre. Tar lite varm choklad och smörgåsrån till frukost. Vet att det egentligen är för lite men är ingen hungrig och känner att det är bättre än inget. 
Om ett tag ska jag till Apoteket och hämta ut min apodos. Första gången jag gör det själv faktiskt. 
Vuxenpoäng - Check!

Hehe! Nej då, men det ska nog gå bra. Sedan senare så blir det nog en sväng till stan. Dock lite tråkigt att jag måste gå själv isåfall. 
Det blir tyvärr så, då dem flesta av mina vänner jobbar eller studerar på dagarna. Tror jag bara har en som inte gör något men hon var upptagen med annat. 
Jaja.. Det går ju själv också. Har ju gjort det förut. 
Trevlig dag på er! 

10 Februari - På sjukhuset...

Tänkte bara göra en liten uppdatering. Är redan på sjukhuset just nu. Åkte in igår (söndag) istället för att åka in imorgon. Jag mår inte helt okej. Har det fortfarande riktigt jobbigt med stumpen. Sedan känns det som jag håller på att åka på en infektion någonstans i kroppen. Gissar på att det är stumpen, bakterier i blodet eller kraftig urinvägsinfektion på G.. Känner mig jätte konstig i kroppen. Har dem febersymtom jag brukar ha. 
Alltså känna törst, ont och "tung" i huvudet, lätt kokande känsla i kroppen osv.. Men - Jag har ingen feber. 
Tempen är bara förhöjd, vilket i och för sig är bra att det inte är högre. 
Men det är jätte jobbigt för mig att gå runt och känna sig konstig. Dem gör ju inget åt det just nu så länge jag inte har feber och så. 
Men jag ska ta prover imorgon på morgonen eller förmiddagen. Jag får väl se lite sedan hur det visar sig. 
 
 
Västerås sjukhus. Bilden tillhör Daniel Lillman
 

9:e Februari - Vaken, ledsen, orolig och ont..

Som rubriken lyder så är jag fortfarande vaken. Är ledsen, orolig och har väldigt ont. Det är värken som gör mig ledsen och lite orolig och bekymrad.
För grejen är att jag, efter fredagens omläggning har haft väldigt ont och det beror just exakt på resultatet. För er som inte vet så har jag alltid lindat runt midjan på höfterna typ just för att ge tryck bak på min onda och sjuka skinka. Men den linda som går runt midjan är alldeles för hårt dragen så det trycker extremt på min "friska" sida som det i stort sett bara är skinn och ben på. Har absolut inget fett där alls tyvärr då jag är väldigt smal så det trycker direkt mot höftbenet och det känns skavande. 
Vanligtvis vill jag att man lindar åt lösare hållet runt midjan men hårdare på stumpen. Nu vart det tvärt om.. Åh!
Blir så otroligt ledsen över att det inte finns något att göra åt det och lätta på lindan runt midjan.. Jag får liksom försöka bita ihop ända till på tisdag eftermiddag då det är dags för nästa omläggning. 
Inte nog med att jag har extremt ont och det förstör för mig så vätskar det rätt extremt ur mina sår just nu. Fan fan fan! Hur ska jag orka bita ihop?! Det gör mig ledsen! 
 
Nej fan nu testar jag med smärtlindring och "orodämpande". Får hoppas det hjälper något iallafall. Jag behöver ju också få sova. Kommer vara som ett kolli imorgon...

8:e Februari - Kvällens bidrag.

Ikväll om cirka 5 timmar så går andra delfinalen av Melodifestivalen igång. Och som jag skrev förra veckan så typ älskar jag Melodifestivalen. Därför tänkte jag ännu en gång lägga upp vilka som tävlar. Fast ikväll förstås! 
 
Listan är lånad från Shlagerpinglan.
 
 
Är du nyfiken på låtarna och vill provlyssna i 60 sekunder, så kan du klicka här ---> HÄR <---
 
 
 

6:e Februari - Tre färska bilder + fråga till er!

Idag kommer det ingen vidare uppdatering från mig. Men vill bjuda på tre färska bilder från idag som är tagna på mig. Sminkade även mig och blev nöjd efter om och men med det. Tycker smink och att sminka är jätte kul men är så fruktansvärt dålig på det fortfarande. Jag vet inte om det är att öva, öva och öva? 
Någon som vet nå bra sida där man kan lära sig att sminka lite lättare sminkningar? Tycker sånt är så svårt att hitta.. 
Här är iallafall dem tre bilderna från idag på mig. 
 
 
 
 
Ska alldeles strax just nu ringa efter något att äta. Fastar ju sedan efter 00:00 eftersom det är omläggning imorgon. Sedan blir det väl att kolla videosar på youtube till jag ska sova. Är rätt seg och tung i huvudet. Tror det är någon infektion som spökar i kroppen och så hade jag dåligt blodvärde. Den andra påsen av blodet håller på att droppar klart just nu.. 
 
 

6:e Februari - Paket på posten..

Fick hem paket igår på posten av en snäll kvinna som har skickat till mig. Öppnade och fick se en jätte fin morgonrock i Hello Kitty, samt en handduk i Hello Kitty 
Dem är verkligen jätte fina och jag blev jätte glad över dem. Tänk att folk kan vara så snälla och skicka! Jag som dessutom älskar Hello Kitty. 
 
 
 
 

5:e Februari - 4år sedan..

Idag är det exakt 4år sedan min stora syster lämnade jordlivet.
Jag minns den tiden som om det vore igår.. Det var extremt tufft och vi alla var väldigt ledsna och chockade över det som hade hänt.

"Jag minns att jag var inlagd på barnavdelningen då. Jag var 18 (skulle fylla 19 det året) men var fortfarande kvar på barn. 
Låg inne på mitt rum på sjukhuset och kollade på TV, rättare sagt Melodifestivalen om jag inte minns fel. Väntade på mamma och familjen som jag visste skulle komma. Men det var bara mamma som kom in tillsammans med en annan kvinna som jag aldrig hade sett förut. Tittade på mamma och såg att hon hade gråtit.
Hon var alleles "röd" i ansiktet och det var även småsvullet. Ni vet som det kan bli när man verkligen gråter ordentligt?
Jag blev såklart ledsen för jag förstod att något var fel - väldigt fel.
Kvinnan. Som kom med in presenterade sig och sa att hon var kurator.
Mamma kommer fram snyftandes, kramar mig försiktigt samtidigt som hon skakade lite, och får fram tyst: "Jenny har dött"
Då brast det ju ordentligt för mig. Trodde inte att detta skulle ske! Varför? Varför Jenny? 
En stund senare kom Jörgen, Sanna och Jörgens son in i rummet. Mamma satte sig vid Sanna och Jörgens son höll mig i handen. 
Vi satt inne i mitt rum och bara pratade. Just då visste vi ingenting och hade många frågor och funderingar."

Efter någon dag så behövde ju självklart Jennys vänner få höra vad som har hänt och jag brättade även för två av mina närmsta vänner.
Veckorna efter så gick man runt som i en bubbla. Man visste inte vad man skulle känna inom sig. Det var så mycket olika känslor och frågor man bar på. 
Men pratade mycket med mamma och även fick jag se obduktionssvaren. Men dem svaret om "varför" - Det tog Jenny med sig. 
Att förlora någon extremt nära är något jag inte önskar någon. Tiden efter är extremt tuff och Det är nu efter några år som man har börjat hitta tillbaka till ett någorlunda liv igen.
Men helst av allt vill jag ju att hon ska komma tillbaka. Saknar henne extremt mycket fortfarande!
Veckorna efter Jenny lämnade oss så redigerade jag mycket bilder. Det var ett sätt för mig att bearbeta sorgen. Här är en bild jag har gjort:


3:e Februari - Måndag.

God kväll på er alla! 
Jösses vad jag känner mig seg.. Upp tidigt idag nämligen. Vaknade först på morgonen av min lillasyster som var uppe tidigt p.ga att hon måste till skolan. 
Men där somnade jag om ganska fort igen kändes det som.. Men sedan vaknade jag igen strax efter 08:00. Skyndade att ta mina morgonmediciner och försökte sedan att somna om. 
Dock var det mycket svårare. Jag vet inte om det berodde på att jag skulle vakna för dagen om ungefär en timme vid den tidpunkten. Jag var egentligen dötrött och ville somna på bums för att få sova så länge som möjligt men kroppen stretade emot. 
Runt kvart över nio kom mamma in och skulle kolla till stumpen. Blev sur och sa: "Var du tvungen att komma in nu? Kunde du inte ha kommit in kvart över nio, då jag ska upp?"
Fick: "Klockan är ju det" till svar. 
Jaha. Det var det morgonen typ. Kändes som jag lagom han somna tills jag skulle vakna för dagen. Jaja... 
Käkade äggmackor till frukost tillsammans med bror. För det var ett tag sedan som jag käkade det.. Riktigt gott var det! 
Efter det så fick jag hjälp att linda lit epå stumpen av mamma. Det har svullnat till rejält upp mot ljumsken på vänstra sidan. Tror det beror på att jag inte fick hjälp att linda samma dag som jag hade omläggningen i fredags. Utan det lindades i lördags och på en natt hinner det tyvärr hända mycket på stumpen. 
Sedan runt 12:20 var det dags att åka till sjukhuset igen som vanligt så här på måndagarna. 
 
Kom fram och tog mina blodprover hysat direkt. Sedan tog jag det lite lungt till reprisen av Melodifestivalen som gick i lördags. Såg ni programmet? Vad tyckte ni om låtarna?
Sjålv så tycker inte jag någon alls var bra i lördags. Den enda som var "okej" var Yohio och denna låt var t.om bättre än hans förra låt Heartbrake hotel som han tävlade med förra året. Men denna låt är ju inget jag skulle sätta in i mobilen och lyssna på. 
Nåja. Tog mig sedan upp och ut en stund. Det var så skönt kände jag när jag gick in och ut ur taxin så ville passa på och dessutom har jag trottoarer, cykelvägar och vägarna blivit näs intill snöfria här i Västerås. Nu kan jag börja röra mig lite smått igen om jag vill ut och är ensam. Annars måste jag vänta på att jag kan ha någon med mig ifall jag skulle köra fast i snön som ligger på marken. Hjulen får inte alltid grepp och det behövs inte mycket snö heller för att fastna..
Ni som "använder" benen till att gå kanske inte tänker på sånt. Men lite snö kan göra att det kan bli ett helsike att ta sig fram. Så nu får snön gärna "försvinna" och aldrig mer komma tillbaka för i vår. Hehe!
Nog om de. Var ut en sväng till ICA. Tänkte köpa något gott att äta till middag. Tänkte först går till kiosken som vanligt men det är så förbaskat dyrt och där har jag ju ofta den senaste tiden. 
På ICA köpte jag färdiggrillad kyckling och potatissallad för en portion. Det passade perfekt. Köpte även med Fanta med jordgubb - och smak av kiwi. Har aldrig smakat den förut så ska bli kul att testa. 
När jag gick till affären så går man vid höghus (lägenheter) så föll det isklumpar från taken. Föll en stor klump bara ca 2 meter ifrån mig. Blev lite skärrad. Tänk om man hade varit på den punkten? 
Det kom en kvinna och var på väg förbi mig. T.om hon "hoppade" till och stannade upp. 
Vill ge en varning till er nu när det är töväder på olika ställen i landet att vara försiktiga. Man kan få rejäla skador om man får sånt på sig. 
När jag kom tillbaka till avdelningen så käkade jag upp min middag och sedan var det nästan dags för dusch inför omläggningen imorgon. 
Efter det så har jag kollat på Familjen Annorlunda. Tycker det är intressant att följa hur dem får deras dagar att gå ihop. Speciellt den familjen som har 12 barn (Norrström?) 
Pappan har väl 3 barn sedan tidigare förhållande också? Han har legat i! Hahah!  Nej nu var jag nästan lite elak. Men dem verkar vara härliga och en mysig familj och jag är imponerad över hur alla orkar med vardagen. Men i och för sig vet dem ju inget annat.
Mamman i familjen driver förresten en blogg. Här kan ni hitta den -------> Norrström
Ni ska jag avrunda och ringa efter något att käka innan jag ska fasta. Sedan ska jag käka medan jag kollar på klipp från Melodifestivalen. Uppsnack och inför Melodifestivalen. 

2:a Februari - Ni frågar, jag svarar!


Fråga:

Tack för din fråga. Jag skulle väl inte säga att man kan dö av själva missbildningen i sig. Men däremot kan det bli svåra komplikationer om man blir svårt sjuk på annat vis. 
Som tex i England har jag hört att det har dött en ung kille som fick lunginflammation. Har hört att hans kropp inte orkade..
Men ur min situation har det blivit lite "kritiskt" då mitt hjärta och min kropp börjar svikta och jag samlar på mig vätska. Då har läkarna sagt att dem inte riktigt vet hur det ska gå. Om kroppen och hjärtat ska orka med allt. 
Som sagt. Det kan bli komplikationer och jobbigt för kroppen när man blir sjuk på annat vis. 
Men själva missbildningen tror jag inte man kan dö utav. 


1:a Februari - MelodifestivalenOm exakt 4timmar så börjar melodifestivalen igen. Det är så himla kul! Älskar när sånt går på TV. Det är typ höjdpunkten när det gäller TVprogram. Yes yes!
Såg på shlagerpinglan.se vilka som skulle vara med och tävla. För er som inte vet så kommer listan här. Lånade den lite.

 
1:a Februari - Grattis Rasmus!

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det nämligen Rasmus 2års dag. Hurra hurra hurra! 
 
 

RSS 2.0