Jag har blivit....

 
Min stora syster har fått en liten flicka idag. Så nu är man en stolt moster för andra gången. Det är jätte kul att hon har fått en flicka. Nu har hon en av varje. Både en son och en dotter. 
 
Grattis till dem! 
 

God natt!

Är verkligen jätte trött just nu. Ska läsa nyheterna och sedan sova. Det har varit en lång onsdag för min del. Började med att jag väcktes på sjukhuset mellan 8-9 på morgonen. 
Fick hjälp med att linda stumpen och sedan fixade jag mig lite och fräschade till mig, innan jag skulle till ett läkarbesök på hjärtmottagningen.
Det läkarbesöket tog ca 15 minuter och vi pratade bara om sånt jag redan visste. Det besöket ska man betala 320kr för. Kändes rätt meningslöst att ens ta sig dit. Hehe!
När jag kom tillbaka pratade jag lite med mamma och vi bestämde oss för att ta oss ut till Hälla en stund. Vi möttes upp där och började med att gå in på Rusta. Hittade en dagkräm från Garnier, lite julpyssel där och lite godis. Sedan rullade jag mot Pizza hut där vi bestämde oss för att käka. Gud vad gott det var!
Jag har inte ätit där på några år. Det är pinsamt länge sedan! 


En liten bit av min pizza. Jag tog en Hawaii (storlek small)
Det är roligt att pizzorna är så små men ändå blir man fruktansvärt mätt. Jag vart det efter 3/4 av pizzan men tryckte även i mig den sista.
Tack mamma för maten! 


Min bror!
Sedan efter maten så åkte dem hem och jag gick vidare mot Toys'R'us men hittade inget där. Sedan gick jag in vidare mot Kicks, Kappahl och H&M. Sedan in på ICA Maxi. Var bara på Kicks som jag hittade en Tangle Teazzer som är som en skonsam borste för håret och så hittade jag mer godis. Har sett andra ha sån och jag ville med ha. Hahah! 
Vid 17:00 åkte jag tillbaka till sjukhuset en stund.
Trodde ärligt jag skulle missa den taxin för jag stod i kassan inne på ICA Maxi när klockan vart runt 16:57.. Sedan började det krångla för en gubbe framför mig med kortläsaren. 
Jag kände bara: Vad gör jag nu? Backar bak in i butiken (trots att det stod människor i kön bakom mig) och lämnar varorna i butiken, struntar i dem och drar till taxin eller ska jag stå kvar och hoppas att taxin väntar?
Jag valde det sista och taxin stod kvar. Tack och lov bar det en trevlig som sa: Man ska inte stressa! *Haha*

När jag kom till sjukhuset plåstrade jag om min CVK i halsen, packade och lite så.. Sedan var det bara att åka hem. 
Detta vart förresten mitt köp idag:


Jag är rätt nöjd. Som sagt, nu är jag trött. Tror t.om jag struntar i att läsa. Ska nog sova!
God natt med er! <3

Så himla vackert!

Åh jag tycker detta är så himla fint! Hittade på youtube och ville bara dela med mig av videon 
 

Just nu! + en massa tråkigheter bara..

Har istort sett sovit fram nu från strax efter klockan nio. Försökte få i mig kvällsfika som bestod av två smörgåsar, en näringsdryck och varmchoklad mellan klockan 19:00-20:00.. Jo tjena, jag fick i mig näringsdrycken och 2/3 av en smörgås och lite av dem varma chokladen. Sedan började jag må illa och kände att jag måste avbryta innan det blir värre. 
Fick en tablett mot illamående och sedan försökte jag bara att vila till Teen Mum, och strax efter nio som sagt så somnade jag. Var skönt att få sova lite och nu mår jag lite bättre. 
Grejen är att jag måste få mig mig något! Jag har ätit jätte dåligt i ca en vecka för det river fortfrande bak i strupen när jag sväljer och det gör rätt ont. 
När ska det vända undrar jag? 
 
För övrigt då? Haft lite dåligt blodvärde idag. Värdet har legat på 78 så jag har fått två påsar blod och den andra påsen har gått in nu precis. Sedan luktar stumpen något oerhört och jag känner hur det liksom kladdar innanför lindorna och jag känner mig så extremt äcklig med denna lukt. 
Jag längtar så oerhört till omläggningen imorgon. Att få känna sig någorlunda fräsch och torr! - En liten stund iallafall 
En annan sak som är jobbig som har hänt är att jag misstänker att mina stämband börjar ta stryk. Min röst försvinner mer och mer och nu är det mer väsande ljud. Att ropa på någon är t.ex helt uteslutet. Jag är nog stum innan jag är 30 - Skoj! 
 
Nu ska jag försöka få i mig lite jordgubbskräm och mjölk och kolla på webbTV.

God natt!

Ska kolla en stund på plattan och sedan sova. Eller åtminstone försöka för det är upp rätt tidigt imorgon eftersom det är måndag.
Har rätt ont i huvudet så jag hoppas det ska gå lätt att somna men det visar sig. 
Har förmodligen haft lite feber ikväll för det visade 37,7 när jag tog och kollade och då är det alvedon temp. 
Tråkigt om jag håller på att få någon infektion. 
Men samtidigt får infektionen gärna "komma" nu isåfall och inte bryta ut typ dagar innan jul eller något.
Visste ni förresten att idag är det endast en månad kvar. Nu går det fort! 


God natt med er! Kramar! 

Är så otroligt tacksam!

Tänk vilka otroliga människor det finns där ute i världen. 
Har fått hem en massa pysselmaterial av en kvinna som var för mig helt okänd i början.
Vi fick kontakt på Facebook och det var där det började.

Stort tack till dig! Som jag sa där på Facebook: Du är nog en liten mänsklig ängel!
Jag blir så glad att det finns så goda människor där ute.


Massa pyssel och material i både det stora kuvertet och även förpackningen till höger! 


Torsdag!

Min lilla torsdag i rader då: 
Vaknade runt 10:00 av att mamma väckte mig. Jag var även vaken inatt runt 03:00-04:15 och var klarvaken. Så jag låg i mörkret i mitt rum och käkade godis. Fråga mig inte varför? Hahaha! 
Nåja, när mamma väckte mig var jag verkligen såå trött. Somnade om i stort sett hela tiden och mamma liksom "Saara?!" så man ryckte till. Kan ju tillägga att jag var riktigt sur när hon väckte mig vid den tiden. 11:00 tycker jag är bra. 
Mamma frågade om jag ville ha pizza bröd och smör på till frukost och självklart vill man ju det! Alltid gott att variera frukosten med något annat för oftast blir det ju samma sak som smörgås, smörgås och smörgås..
Håller ni inte med om det? 
Innan vi började käka frukost (mamma och jag) så hjälpte hon mig med att linda stumpen och sedan eftter frukosten gjorde jag mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt. 
Åkte 70 minuter tidigare in idag till sjukhuset för mamma var rolig och tyckte att jag inte skulle vara hemma själv nu när jag var så här trött. Men men.. 
Kom till sjukhuset runt 14:30 och då tog man prover direkt och sedan var det bara att vänta till Arbetsterapeuten och någon annan skulle komma från Habiliteringen och göra en så kallad HAB-plan med mig. Jovisst - 40-50 minuter senare hittar jag ett nummer och kommer fram dit. Då får jag reda på att Arbetsterapeuten är sjuk. Tack för den informationen! 
Jag tycker det är så dåligt att någon inte kontaktar en vid såna situationer, så man får veta vad som har hänt. Detta är ju helt värdelöst! Jag menar, hon är ju inte ensam i hela huset på Habiliteringen.
Inte heller så får man reda på om dem har fått mitt ena däck lagat från en punktering på min permobil, som DEM gjorde förra veckan då det var hemma hos mig. Jag menar, när ska jag våga använda permobilen utan att vara rädd att jag förstör den ännu mer? 
Jag blir så rosenrasande och ledsen när kommunikationen inte fungerar!! Fi fan! 
 
Nog om det. Ska väl avsluta detta inlägg och kolla runt på nätet efter en väska samt lite andra sidor. Hoppas ni har haft en fin dag iallafall! 
 
 

Ser ni?

Har fått ärr efter att dem tog ut min port-cath förut. 
Det var visserligen ett tag sedan och dem har nu tagit bort förbandet för det behövs inte då detdet mesta är läkt.
Men det finns ett ynka litet stygn kvar. Ser ni den? 
 
 
Det är såna stygn som kroppen tar hand omn själv på något sätt. Men det finns såklart ett ynka stygn kvar. Men det har nog snart försvunnit det också. 
Men jag ville bara visa! 

Upddatering: Det är ingen bröstvårta ni ser på bild. Kanske är likt till en viss del men min port-a-cath låg där förut och den var rund närmast huden så den formade min hud lite (för att jag inte har något riktigt underhudsfett)
Och det mörka där är vad dem har stuckit då dem har bytt nål så det är helt vanlig ärrvävnad. Har ju trots allt blivit stucken på samma fläck på kroppen vääldigt länge. 
Så nej - absolut INGEN brsötvårta på bild!

Hemma!

Har precis kommit hem från sjukhuset.. Skulle ha åkt hem redan igår men jag hade så ont efter omläggningen så det gick inte. 
Kunde inte ens komma till avdelningen igår för att jag hade så ont. På uppvaket har dem starkare mediciner än på avdelningen. 
Så jag låg där hela natten till idag tidigt på morgonen.

Nog om det.. Gjorde även Magnetkamera röntgen undersökning igår. Fick gör den i narkos då jag sa som det var att jag aldrig skulle kunna ligga still så länge i ett så trångt utrymme på ett hårt underlag. 
Fick sövas lite "lätt" så man blev "lullig" redan innan jag hade kommit på röntgen britsen för jag hade så ont och fixade inte att ta mig över till den.
Narkosläkaren som var med (som för övrigt är jätte bra) berättade även att om det står en sal som är tom på operation när jag var klar, skulle dem köra mig direkt dit och göra omläggningen .
Vilket dem måste ha gjort för jag minns verkligen inget mellan röntgen och innan omläggningen. Hehe! 

Bild jag tog i taxin:



Måndag!

Måndag måndag och äntligen är helgen slut! 
Jag hade det lite jobbigt igår med stumpen och ville bara att dagen skulle ta slut och det kunde bli måndag. Bortsett från stumpen igår så hade jag det ganska bra. Spelade b.la lite WII med lillasyster  Det är kul att umgås med henne och vi gör det allt för sällan tyvärr.. 
 
Alltså jag måste fråga er om en sak: 
Är det någon av er som har haft ont när ni sväljer föda, typ i en punkt bak mellan nacken och ryggen där matstrupen är och maten åker ner? 
Smärtan är som om det river "blandat" med att man skulle svälja stenar i strupen. Det håller i sig i flera dagar och känns varje gång när man äter men inte lika mycket när man dricker? 
Om ni har det så hör gärna av er på antingen mail eller lämna en rad här i bloggen. För jag har så nu och det är så fruktansvärt jobbigt. 
Någon som vet vad det beror på? Jag kan ju inte ens äta ordentligt och blir så trött i kroppen då jag inte får i mig riktig näring.. 
 
Nåja nog pratat om det. Hoppar lite här mellan olika ämnen känner jag men strunt samma!  
Vaknade idag av att assistenten kom vid 09:30. Hon ville jobba idag så mamma fick ledigt från mig. Heheh! Käkade min andra halva av barnkebab rulle till frukost, som jag hade kvar från igår. Det tog ett tag att få i sig den lilla halva just för det besväret jag har att det känns som jag sväljer stenar och det gör ont. Så jag fick ta småtuggor, tugga ordentligt och dricka emellanåt. Usch att det är så här! 
Hade jag inte haft besväret så hade jag fått i mig den där halvan på nolltid typ... 
Sedan var det bara att fixa iordning resten, som packa och fixa mig så någorlunda det bara gick. Fick hoppa över sminkningen idag för det hann jag inte.
12:20 kom taxin hem för att hämta mig. Ni börjar kunna den tiden nu va? Hahaha! 
Väl framme på sjukhuset så tog man prover nästan direkt. Sedan låg jag bara och kollade på TV tills det var dags för vägning. Jag håller den vikt jag ska vilket är super bra!  Peppa peppa ta i trä!!
Fick jätte ont när jag vägdes så efter det fick jag vila och ta igen mig lite innan jag det blev dags för dusch.
I samband med vägningen fick jag även reda på att jag hade tid till magnetkamera röntgen imorgon. Fick en liten blankett jag skulle fylla i inför undersökningen. Det stod lite frågor som b.la: 
- Använder du medicinplåster?
- Har du svårt att ligge still 30-60 minuter
osv.. osv.. Sedan stod det något om man svarar "ja" på någon/några av frågorna så skulle man höra av sig till röntgenkliniken innan undersökningen och dem frågor jag skrev nu skulle svaret bli "ja" på båda. 
Så jag sa det till sköterskan, och nu ska vi se om det går att göras i narkos. Men då kanske man måste skjuta upp tiden eftersom det behövs förberedelse. Så jag får se vad som händer..
Duschen gick bra förutom att jag hade ont mot slutet. Så det var skönt att lägga sig i sängen och bara försöka koppla av . 
Fick även första blodet påkopplat. Mitt blodvärde låg på 77 så ska få två påsar idag. Den andra har precis droppat in klart. 
Annars har det inte hänt så mycket mer. Kollat runt lite på nätet men mest kollat på TV. Nu ska jag avrunda och hitta på något annat. Jag funderar på att pyssla lite!  Det är ju så roligt! 
- Men FÖRST, betala räkningar! Yeey! 

Pysslat!

Har testat ett nytt pyssel. Och även återvinning - vilket är super bra!
Det jag har använt är äggkartong, hobbylim och sax.

Så här vart det: Rätt sött faktiskt! 


Eftersom det var första gången jag gjorde dem så gjorde jag inget steg för steg. 
Men nästa gång ska jag göra det ifall fler vill testa! :)

Ni frågar, jag svarar! (Långt inlägg)



Hej!
Tack för din fråga. Jag är 22 år. I den åldern i Sverige har dem flesta gått ut skolan. 
Men jag kan berätta lite om min skolgång. Jag har gått grundskolan som vanligt. Men i nian var jag ofta hemma pga infektioner och värk osv. Det gjorde att jag kom efter lite det året.
Men jag gick ut nian och grundskolan, men utan betyg i teknik, fysik och Engelska (det sistnämnda är ju ett bas ämne tillsammans med matte och svenska och dem MÅSTE man ha minst godkänt i för att vara behörig till gymnasiet)
Men jag gick så kallad IV-program på gymnasiet i ett år för att plugga upp engelskan. Det var svårt men jag blev sedan godkänd och kunde komma in till ett "riktigt" program. 
Valde Barn-fritid programmet. Till hösten sedan då det var dags att börja fick jag reda på att det programmet inte funkade "något" bra tillsammans med all min sjukhusvistelse. Under första året skulle man dessutom praktisera och det kunde inte jag vilket man bl.a var tvungen till för att bli behörig till andra året.
Fick hoppa av BF programmet och började sedan Mediaprogrammet (för det var mitt andra hands val)
Men upptäckte att det skulle bli för jobbigt med gymnasiet i mitt liv. Pluggade bara matte hemma på distans ett år men blev inte klar med matte kursen.
Sedan valde jag att välja mellan "studierna" eller "fokusera på min hälsa" - jag valde det sistnämnda.
Studierna kan jag ta sedan, man har bara ett liv...

God morgon!

 
Snart är det dags att åka till operaton för omläggning. Dock kommer dem från tandvården till operation, före själva omläggningen som jag brukar göra. 
Dem passar på att laga en tand som jag har bitit sönder + lite hål som jag har. 
Det är så skönt att dem gör det samtidigt, för då slipper jag känna och höra borrningen. 

En fundering..

Tänkte skriva några rader om en fundering som jag har. Detta kommer säkert att bli snurrigt men jag hoppas ni förstår ändå vad jag funderar över och vill få ut. 
Det gäller min släkt. 
Jag har märkt att många av mina vänner har god kontakt med sin släkt. Det gör mig lite ledsen - inte för att dem har god kontakt med dem flesta i sin släkt, men för att kontakten jag har i min släkt är så fruktansvärt dålig.
Nu menar jag inte att man ska ses och sådant. Men kontakten hade ju kunnat varit bättre. 
Jag menar, vi är ju vänner med varandra på facebook (vi kusiner + dem andra som har facebook) då kan man väl skriva till varandra någon gång iallafall? 
Som det är nu så skriver vi grattis till varandra på facebook då man fyller år. Det är knappt det! 
Vilket är jätte tråkigt...
Jag har försökt att få det att fungera men det är någonstans som det brister. På min pappas "sida" är dem sämst kontakt. Jag vet inte hur gamla dem är, vart dem bor, vad dem gör om dagarna osv.. 
Ett min ena kusin "E" kom hit förut och lämnde ett mobilskal han hade målat åt mig, uppsakttade jag verkligen. Vi pratade lite kort om släkten och han tyckte istort sett samma som mig. Att det är lite tråkigt att kontakten inte är bra och att alla verkar "köra sitt race".. 
På mammas sida har jag kontakt med min mormor och lite med min morbror som kommer hem till oss ibland. Sedan har jag även rätt god kontakt med min gudmor (mammas faster) och gudfar som bor i Skåne. 
Jag hade nog haft en liten kontakt med min moster om hon hade funnits i livet men tyvärr så blev det inte så. Men dem människorna på mammas sida, det är dem jag känner att dem bryr sig om mig och hur det går för mig. 
Med risk för att låta ego - Men jag är ju trots allt svårt sjuk. 
 
Även om jag är glad om mycket tacksam över den kontakt jag har med dem få personerna så jag jag inte låta bli att fundera på vart det är som det brister, sedan kan jag inte låta bli och fundera på vad dem andra tycker om detta. Kör dem bara sitt race eller vad är det frågan om? 

Mitt senaste pyssel!

Detta är mitt senaste pyssel här hemma.   Moroten virkade jag för det mesta på beskrivning (gjorde om den lite) Ballerina kakan gick jag efter min hjärna och hur jag ville göra den.

Är inte så jätte "haj" på virkning och det tar sin lilla tid när man virkar. 


Dessa har jag gjort hittills. Det ska komma lite mer bakelser och troligen någon grönsak eller frukt.
Än så länge är jag jätte nöjd!




Fråga + Svar!

 
 
Hej! Jo jag har en pappa. Men jag har aldrig riktigt haft en bra relation till min pappa som dem flesta andra har. Under hela min uppväxt har han haft missbruk och problem och det är väl det som är största anledningen till varför man inte riktigt har fått en jätte bra relation.
Många gånger har min mamma fått "agera" som både en mor och far gestalt för mig, då min pappa har valt annat och inte funnits där till 100%.
Nu träffar jag min pappa då han kommer till sjukhuset någon timme ungefär var andra/tredje vecka. Men jag ska väl inte klaga då, han inte har någon kontakt med någon av sina andra döttrar. Vilket jag inte vet varför? 

Måndag!

God kväll!
Ligger i sängen här på sjukhuset med datorn på magen och dricker blåbärssoppa. Konstigt egentligen att man inte tyckte om det förut men nu dricker jag det och tycker det är jätte gott! 
Det är knepigt det där! 
 
Nog pratat om det och nu till prat om mig. Det kommer inte bli någon vidare lång uppdatering idag. Jag är verkligen jätte trött. Jag har även dåligt blodvärde så får blod idag.. Har hållit på att somna flera gånger med dator på magen. 
Än så länge har jag tack och lov vaknat till av att datorn har glidit lite på magen så man har hunnit fånga den  
Det är farligt att sova med datron på magen. Dyrt kan det bli också! 
Önskar er en god natt. Själv så kommer jag nog att kolla på webbTV och snoka runt på facebook tills jag somnar (för natten) Hahaha!
 

Lyx frukost!

Käkar pizzabröd till frukost. Mumma!! <3




Grattis på farsdag :) <3




Gårdagens köp!

Detta vart mitt köp igår när jag var på stan. Blir dock inte i tur ordning som bilderna kommer upp.

H&M
• Puder
• Ögonskuggs pensel
• Top lack till naglarna som gör att färgen blir matt
• Ögonskugga

Panduro
• Garn (till virkning)
• Nagel stickers


Sist men inte minst:
Julkalender köpt på Kicks! 


Nu vill man bara att det ska bli 1:a december så man kan få börja att öppna sin kalender. Haha! 

Det tråkiga är att dem har en öppnad i affären men jag försökte att kolla så lite som möjligt på den. Det är ju ingen roligt om man vet vad man ska få. 
Dessutom har jag hört att det ska stå på baksidan på kalendern men där tänker jag inte heller kolla. 


Hemma!

Är hemma nu och tar helg. Men får jag feber igen måste jag åka in. 
Mår för tillfället rätt bra förutom att jag är trött och har väldigt ont.
Jag vet inte om det är så men det känns som jag har gått ondare i stumpen nu till  kvällar och nätter?
Vill verkligen inte att det ska vara så. Jag menar - Vi alla behöver sova och dagarna blir kaotiska hur man än gör. Alltså välja att sova på förmiddagen gör att man inte kanske hinner göra det man ska. Jag menar, tid försvinner..
Väljer man att gå upp tidigt så blir man istället sjukt trött och på det kan man bli grinig och ha ont i huvudet.
Det känns som man får välja mellan pest eller kolera... Usch tvi!
Nu kan jag visserligen vara trött och ha ont för att jag har varit på stan idag med en kompis (vet inte om han vill nämnas med något namn så vi kallar honom "J"
Hade en skoj runda på stan trots det regniga vädret.
Såg nu på en kommentar på tidigare inlägg där jag frågade om någon visste vart man kan köpa handsprit som luktar gott. Att det finns på The Body Shop!
Varför i allsin dar gick jag inte in dit? Jag gick liksom förbi butiken 2gånger och bara slängde blicken in.. Ångrar det så hårt!! Vill SÅ gärna ha handsprit som luktar gott! 
Men får väl nöja mig med den jag har från Apoteket som nästan gör en snurrig i skallen vid användning.. Hehe! 
Nu ska jag avrunda detta inlägg. Jag bara babblar på om allt och inget!

Hoppas ni har en fin lördag och får en fortsatt fin lördag! 
Kramar

Vaken.. Än...



Ligger fortfarande vaken här på sjukhuset. Är verkligen jätte trött och slut i kroppen men jag kan inte sova.
Har alldeles för ont för det. Usch vad jag blir less!
Det är snart morgon och bara det gör mig stressad och då kan jag inte sova pga det. Stress stress!
Men får väl försöka sova på förmiddagen typ... Sömn behöver man ju för att "fungera" någorlunda normalt i kropp och knopp!
Har precis fått smärtis intravenöst så hoppas verkligen det hjälper. Fick i tablett tidigare men det hjälpte inte så jag känner mig tveksam. Det känns som det är en sån här dryg smärta som kommer att ge med sig själv men att det kommer att hålla i sig ett tag. Fi fan!! 
Hoppas ni sover gott iallafall! 

Blev kvar på sjukhuset..

Som rubriken lyder så blev jag kvar på sjukhuset idag stället för att ha åkt hem vid 20:00.. Anledningen är att jag ska få antibiotikakur ikväll 20:00 och imorgon 08:00 direkt i blodet. 
Sedan skulle dem ta nya "ställningar" imorgon och se hur det blir med antibiotikan. Om detta räcker, om jag ska få en hel kur eller så kanske dem bestämmer sig för tablett? 
Som sagt. Nya ställningar imorgon på ronden. 
 
Nu på kvällen har jag kollat på Idol. Sedan kom mamma förbi och lämnade lite godis, bakelse, ölkorv (älskar det) och dricka. Tack mamma! 
Vi kollade tillsammans på Idolutröstningen som är efter Nyheterna. Jag vart lite chockad över att Elin stod bland dem två sista. Hon är ju bra tycker jag! 
Vart lite rädd att hon skulle åka ut. Sa till mamma att då bojkottar jag Idol! Haha! 
Men tur som var, så fick hon stanna!  Yes yes yes! 
Nu är jag ensam. Mamma har åkt vidare och jag ska nu kolla runt på nätet och käka upp det goda mamma kom med!  
 
 

Min dag + mår inte bra...

Jag mår inte så bra just nu. Har världens huvudvärk, är jätte trött och värst av allt - jag har 38:8 i feber.. 
Det var det sista jag behövde just nu. Allt har ju varit så bra ett tag! Nu ska sjuksköterskan kontakta läkaren som har jour och så får man väl se vad han säger. Troligen blir det väl att blododla för att se att det inte växer bakterier i blodet eftersom jag nyligen har haft lätt blodförgifting..
Fan!

Bortsett från det, så har jag haft en ganska bra dag idag. Vaknade mellan 09:30-10:00 idag av att mamma väckte mig. In kom en super glad lillebror springandes mot mig!  Han tänkte väl: "Jippi, nu är syster vaken!" 
Han är super mysig!
Till frukost så käkade jag en omelett med skinka och en smörgås. Det var jätte gott. Sedan vill jag tipsa om denna viltost (märket Kavli) som verkligen är supergod! 
Det är ett tips om ni inte redan har provat den. Denna viltost är oftast det jag brukar ha på mina smörgåsar nu för tiden, för jag bara älskar den! 
 
 
Efter frukosten packade jag och gjorde mig iordning medan mamma körde bror till dagis. När hon kom tillbaka fick jag hjälp att linda om stumpen. Sedan åkte mamma till sitt andra jobb och jag sminkade mig och gjorde iordning det sista för att åka till sjukhuset. Taxin kom som vanligt runt 15:00 på torsdagarna. 
När jag kom fram tog man prover nästan direkt och sedan sa jag att jag behövde ta mig till Apoteket här på sjukhuset för att köpa lite små stuff. 
Då fick jag hjälp till rullstolen och sedan åkte jag iväg dit. Detta vart mitt köp: 
 
 
- Apotekets "Body lotion"
- Nässpray (min förra är spårlöst borta?)
- Läppstift
- Idomin till läpparna (den är också spårlöst borta tillsammans med nässprayen)
- Handsprit
 
Är jätte nöjd med mitt köp men dock undrar jag om det finns något ställe där man kan köpa handsprit som luktar gott (men ändå som funkar bra givetvis) Vet ni vart man kan köpa det?
Lämna gärna en kommentar då, för det vore verkligen jätte snällt. Handspriten luktar så starkt ftast tycker jag... 
Efter apoteket rullade jag vidare till kiosken där jag b.la köpte frimärken. Behövde verkligen det så jag kan få iväg beställningar som jag har gjort. Mest smyckn hittills! 
Det är jätte skoj! 
 
När jag kom tillbaka till avdelningen fick jag reda på att människan som gav ut middagen hade råkat blanda ihop mig med en annan. För jag och den presonen har ungefär samma siffror på våra rum + våra sängars platser. Så hon råkade ge min önskekost till den personen. Men hon bad om ursäkt och det tycker jag är jätte viktigt att göra! Så råkar ni göra något lite mer galet för någon. Be om ursäkt! 
Nåja, jag tog en vända till, till kiosken och köpte med mig en baguette och en MER flaska. Det fick bli min middag idag. Gott var det!  (och ja! det är min permobil i bakgrunden) 
 
 
Efter jag hade käkat så fick jag min första blodpåse kopplad och sedan klev jag in i duschen. Sedan har jag bara setat vid datorn (bortsett från en kort stund då jag somnade) 
Mår som sagt inte helt okej. Är jätte trött och har ont i huvudet p.ga febern så nu ska jag bara sitta på Facebook och kolla på webbTV eller film resten av kvällen. 
Jag hoppas ni mår bra! Kramar på er! 
 
 
 

Vunnit en tävling, min vinst!

Har nyligen vunnit en tävling från Pony Bracelets. Fick hem min vinst idag! 
 
 
Dessa två vann jag. Det är som resår band som man kan ha som både armband och hårtofs. Egentligen tror jag att man bara skulle vinna ett sett. Men jag skrev fler alternativ på vilka jag gillade för hade så svårt att välja en bara. Så då fick jag två sett på posten. Jätte snällt! 
Jag tänkte att jag kan vara snäll att länka deras hemsida: ---> HÄR <---  
Ett sett kostar 49kr och det finns många fina och söta band att välja mellan. Jag är jätte glad att jag blev en av sammanlagt tre vinnare.
Pony Bracelets finns även på Facebook

Ni frågar, jag svarar!

 
 
Hej! 
Tack för dina frågor! Vi börjar med din första fråga om läkningen: Om stumpen kommer att läka helt vet man inte. "Situationen" jag är i, är så ovanlig och det finns inte så mycket kunskap inom detta i världen. Så det är det ingen som vet om det kommer att göra..
Nu utgår jag efter vad jag tror. 
Ärligt talat så tror jag inte att det kommer att läka helt. Jag har trots allt haft mina sår sedan jag var 12-13 år och är 22 år idag.. Under den tiden så har vissa gått igen, men sedan spricker dem upp igen. Jag upplever att dem aldrig hinner läka allihopa samtidigt. Som det har varit så upplever jag det mer som att något kanske läker igen men annat sår finns kvar. Sedan spricker ett upp igen (min hud är så tunn och skör + att stumpen är så svullen b.la) och ett annat läker ihop. 
Jag får helt enkelt hoppas på att dem snart kommer på någon bra lösning samtidigt som jag får försöka peta i mig zink och sånt som är bra för huden och sårläkningen. 
Nu till svar på din andra fråga: Att det tär på kroppen att sövas ner har du helt rätt i att det gör. Men jag har och läkarna har valt att fortsätta söva mig vid omläggningarna.
Även om det tär på kroppen så funkar det ändå bäst för mig. Jag skulle inte fixa att vara vaken fysiskt och psykiskt. Dels den smärta man skulle få känna av under omläggningarna och den oro som sakta smyger sig på redan någon dag innan omläggningarna men är som starkast precis innan man lägger om och under själva omläggningen. Jag har lagt om i vaket tillstånd förut för några år sedan så jag vet vad jag pratar om och det är inget jag vill göra igen! 
Jag känner att det spelar ingen roll om man sövs eller om man är vaken, det tär ändå på kroppen och mig på något sätt oavsett hur man gör. Så jag väljer att sövas ner och det har funkat bäst hittills 
Hoppas du fick någorlunda svar på din fråga! Kram!

God morgon!

 
Dags att vakna till liv nu då. Käka lite frukost strax och göra mig iordning lite Och sedan åka hem. Blev kvar på sjukhuset för jag hade så ont efter omläggningen.. Det är andra gången nu i rad som jag har blivit kvar för att det gör så ont. Det är tråkigt när det blir så för tiden hemma blir så kort.
Nåja, Sedan får jag se vad dagen har att erbjuda och vad jag ska hitta på hemma idag. Jag önskar er en trevlig dag! 
 

Artikeln i VLT igår som jag var med i också - TEXT!

 
Många petienter blev drabbade
Alla planerade operationer ställdes in i fredags. Saara Naumanen hade fastat i nästan ett dygn i väntan på operation. 
- Vi måste prioritera de mest akuta, säger sjukhuschefen Liselott Sjöquist.

På grund av ett strömavbrott under fredagsmorgonen fick alla de planerade operationerna ställas in på sjukhuset i Västerås.
Reservkraften som sätts in vid sådana händelser räcker endast till punktinsatser i verksamheten.
- Den ersätter inte den vanliga strömmen, utan avdelningar som intensivvården, förlossningen, akuten och vårdavdelningarna, säger sjukhuscheften Liselott Sjöquist. 
Vid lunchtid hade felet spårats till en trasig kabel som kunde bytas ut men flera operationre hade fått skjutas upp.
Saara Naumanen skulle ha opereratis klockan 8:30 och hade fastat i 17 timmar när VLT pratade med henne.
- Det är jobbigt, värst är att inte veta när det blir av. Nu börjar jag ju bli hungrig.
Saara Naumanen åker till sjukhuset två gånger i veckan för att lägga om sina sår sedan hon tvingats amputera ena benet.
- Jag förstår ju att dem måste prioritera. Jag hoppas bara att det blir min tur snart. Om inte mina sår läggs om börjar de lukta och vätska sig.
Hon tycker det är märkligt att inte reservkraften räcker till fler.
- Man tänker ju att det ska fungera även vid strömavbrott, det är ju ett sjukhus ändå.

Min dag! (lång text)

God kväll på er alla! 
Måndagen börjar gå mot sitt slut och jag känner mig både trött och seg i kroppen. Har vaknat hyfsat tidigt idag och har även gjort lite nytta idag, så det känns nu. Framförallt i huvudet. Vill bara blunda, men det ska jag inte göra riktigt än. Ett tag kvar ska jag försöka vara vaken. 
Då hinner det säkert slå om och man helt plötsligt är pigg igen. Det brukar ju vara så. Hehe! 
 
Mina dag började runtn 09:30.. Började med att få hjälp att linda av mamma. Det hade kommit en blodfläck ungefär i jumsken så förmodligen är det något jag har på stumpen som har tryckt och skavt lite där. 
Vi lindade tryck och sedan packade jag medan hon körde bror till dagis. Mamma och jag käkade lite när hon kom tillbaka och sedan gjorde jag iordning det sista jag hade kvar och sedan var det bara att vänta på taxin för att åka till sjukhuset som vanligt så här på måndagar. 
När jag kom fram till sjukhuset så kom en rullstolstekniker från Hjälpmedelcentralen till mig för att fixa min elrullstol som jag har. Mina armstöd var inte jämna med varandra och dessutom var dem för låga så han fixade det idag. 
Lite roligt var det när han kom för han sa att det behöver man inte verktyg till.  Det finns spakar på rullstolen som man vrider och snurrar för att få det rätt. 
Men det visste ju inte jag sa jag, men han tyckte det var kontstigt att inte sjukgymnasten borde ha vetat om att det inte behövs verktyg. Det är nämligen hon som skickar arbetsorder på sådant som behöver fixas. Heheh jaja..
Fick iallafall det fixat nu efter ca 2,5 månader. Det går inte fort här inte! 
På tal om sjukgymnasten. Pratade med henne idag på telefonen nästa vecka för hon och arbetsterapeuten på HAB ska komma hem till mig nästa vecka och göra en så kallad HABplan. Hon berättade även att dem kommer att hämta min permo på sjukhuset och köra hem den för att se om den går att köra omkring på hemma. Jag vill ju ha en till elrullstol så jag har en på sjukhuset och en hemma. För hemma har jag en manuell.. Men hon menade på att det kanske inte ens finns plats för en elrullis hemma. Men min manuella jag har hemma är ungefär lika stor som en permobil och den är dessutom jätte tung att rulla med. 
Just därför vill jag ha en permobil hemma och ta bort den manuella.  Min sjukgymnast menar på att en permobil är längre... Eh?
Ibland kan jag uppleva att dem på Habiliteringen gör nästan allt för att jag inte ska få en till elrullstol. Men är man i behov av det så borde man ju få det.
 
 Tycker jag? 
Försökta argumentera emot sjukgymnasten då jag pratade med henne i telefonen men givetvis så bröts samtalet för jag var påväg till sjukhustandvården och var nere i kulverten här på sjukhuset.. Så det vart inte mer med det. 
Jag hade tid till tandvården och min tandhygenist idag för han skulle putsa tänderna med sån där tandkräm som är lite småkornigt  Hehe! 
Sedan fick jag något lack som han kallade bananlack (?) hahaha! 
 
När jag kom tillbaka till avdelningen så tog man prover eftersom jag inte han det tidigare. Sedan duschade jag rätt tidigt idag. 
Mitt blodvärde låg på 80 så har fått blod. Dock vet jag inte om jag ska få en påse eller två för 80 är på gränsen till två påsar för mig. Men jag antar att det bara vart en påse för ingen kommer in med någon mer. Hehe! 
Nu gör jag inte så mycket. Tänkte kolla på svtplay..
Kanske fråga efter isbitar. Känner mig så törstig. Men vill inte "hälla" i mig för mycket vätska. Isbitar är jätte gott enligt mig! 

Med i tidningen!

Är med i vlt idag! Dem skrev om strömavbrottet som blev på sjukhuset i Västerås i fredags.




Senaste pyssel!

Detta är mina två dagar senaste pyssel. Den ena gjorde jag i lördags (röda) och den andra (prickiga) igår (notera klockan är efter 00:0)

Två småhjärtan!

Dem är jätte söta! Ska göra några till. Syr dem för hand faktiskt! 
Hittills är jag nöjd! 

Önska er en god natt! + prat om min nyaste assistent

Helgen börjar gå mot sitt slut. Jag har faktiskt haft en ganska bra helg. Dock har den varit lite kort. Det känns så iallafall eftersom jag kom hem igår från sjukhuset istället för fredags kväll. 
Det vart ju så p.ga det där strömavbrottet dem hade på operation i fredags. 
 
I helgen har jag inte gjort något speciellt. Bara varit hemma typ. Mamma har varit ledig från mig som assistent nu i helgen så den andra assistenten har jobbat. Hon har faktiskt jobbat hela veckan förutom tisdagen som är ett kort pass på kvällen eftersom jag kommer hem så himla sent då. 
Den assistenten - jag vill inte nämna namn ifall hon inte vill. Men vi kan kalla henne "N"! Hon är iallafall väldigt bra tycker jag Jag gillar henne jätte mycket! 
Hon är bara ett år äldre än mig. Alltså 23 år men hon är jätte mogen, och är förstående. Vilket är viktiga punkter för mig. 
Dessutom tror jag dem andra i familjen också gillar henne! 
Jag som sa att jag skulle ha någon runt 30 år. Att den nya inte fick vara ung. Men så vart det denna tjej. Jag har nu lärt mig att man inte kan gå efter siffror (dvs åldern) utan man måste gå efter hur dem är som person och vad dem har för erfarenheter. 
 På onsdag kommer hon igen och ska jobba så det blir bra det! 
 
Ännu till idag. Vi har typ städat i mitt rum och plockat med mina saker. Har även rensat bort lite. Jag brukar egentligen ha storstädning på lördagar men jag kom hem igår som sagt så vi struntade i det. Kände inte för att komma hem och typ städa samma dag så vi tog det lugnt då. 
Jag har faktiskt mått ganska bra i helgen. Det har knappt kladdat igenom på stumpen så omläggningen i fredags måste ha blivit ganska bra iallafall. 
Ännu ska jag avrunda. Ska pyssla lite och kolla Facebook (ska nog inte vara uppe så länge till ikväll). Får se om jag lägger upp något av mina resultat till salu, när jag är klar. Beror väl lite på hur dem blir.. Hehe! 
Önskar er en god natt! 

Snart åka hem!

Har varit en sväng till kiosken för en stund sedan. Nu har jag precis ätit lunch. Vart hamburgare och klyftpotatis här på sjukhuset. Det var helt okej, dock är det lite tråkigt att man inte får något annat än köttet och lite dressing på hamburgaren. 
Jaja.. Snart ska jag åka hem. Om 45 minuter rättare sagt. Så måste packa lite nu och så. 
Sedan får jag äntligen ta helg! 
 
 
Hoppas ni alla mår bra och ha en fortsatt trevlig helg! 

Uffes Saker Och Ting!

Jag vill tipsa om webbshopen uffessakerochting
 
 
Uffessakerochting ägs av en man vid namn Uffe. Hans webbshop öppnades år 2011 och han köper in varor från överskott från butiker och även butiker som gått i konkurs. 
Idag går det att beställa, inte bara från Sverige. Utan även från Norge, Danmark och Finland.
 
Du som kund kan känna dig trygg att det du handlar är prisvärt. Lite av det han säljer i sin butik är: 
mobilprylar (mesta till iPhone och Samsung) smink och sminkverktyg, barnsaker, smycken och annat smått och gott. 
 
Litet urplock:
 
 
Anledningen till att jag vill tipsa om Uffe och hans webbbutik är för att jag har beställt några gånger därifrån. Oftast till min mobil. Jag har alltid varit nöjd över servicen och det jag har fått. 
Både servicen och leveransen är mycket snabba, vilket jag tycker är jätte bra. 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till avdelningen!

Nu har jag kommit tillbaka till avdelningen från omläggningen och även IVA där jag fick ligga några timmar efter för att jag hade så ont. - Det har inte hänt något allvarligt med mig. Utan uppvaket (där man egentligen stannar efter operationer, stänger inför helgen) då är det IVA istället som har öppet och det är där man hamnar en stund. 
Fick min tid strax efter 17:00 igår till operation. 
Jag var rejält hungrig, trött på ovissheten om att skulle det bli omläggning eller inte. Trodde först att jag skulle ha fått vänta till lördagen. 
Men tack och lov kom jag dit igår. NU ska jag äta , är vrålhungrig, och sedan troligen sova!! Har varit utan mat i ett helt dygn! 
 
Min mat. Bilden blev lite mörk men det är pastasallad och Ramlösa! 
 
 
 
 
 

Men åhå!

Skulle ha haft tid till min omläggning 08:30 idag.. Dem ringer ungefär en kvart innan till avdelningen och säger att jag inte kan komma för dem har fått stömavbrott där.
Strömavbrott på operation?! Av alla ställen, och har dem ingen form av reservkraft?
Jag menar, strömmen borde ju verkligen fungera där tycker man ju.. Tänk om dom får något akut som måste ske. Typ någon som har något livshotande och måste genomgå operation för att ha större chans att överleva och bli bra. 
Nåja, jag hoppas dem kommer på vad felet är snart och framförallt att dem får igång strömmen så snart det går. Denna ovisshet om när man får åka dit är inte kul.. 
Nu ska jag jag försöka fördriva tiden med något skoj.. Pyssla, sova eller datorn...

RSS 2.0