27:e Februari - Min torsdag!

God kväll på er! 
Min torsdag då. Den startade runt 11:00 då jag vaknade för dagen. Assistenten hade precis hunnit komma hem till mig. Hon plockade först med lite småsaker, medan jag försökte vakna till. Men var så trött! 
Fick frukost som bestod av två äggmackor, te och lite finn chrisp med vilt ost på. Det är såå gott! Ni måste prova om ni gillar Finn crips och viltost. Smaken av dem blir verkligen jätte bra tillsammans. 
 
Det ser säkert inte så gott ut ihop. Men herregud! Jag kan föräta mig på det där. Hahaha! 
Nåja. Efter frukosten fixade jag iordning mig för att sedan åka till sjukhuset. Taxin på torsdagar kommer klockan 15:00. Men idag var han väldigt tidig. Fem i tre var jag redan på vägarna på väg till sjukhuset. Tur jag var klar! 
Fast annars hade han i och för sig fått väntat eftersom han faktiskt egentligen ska vara hos mig klockan 15:00. 
 
När jag kom fram till sjukhuset så vägdes jag direkt. Dem ville ta och väga mig eftersom jag låg plus i vikt förra gången jag låg inne (i måndags) 
Men gick ner dem kilona med hjälp av doser vätskedrivande direkt i blodet. 
Det är verkligen jätte tråkigt att vägas och det gör så ont. Men jag är ändå glad att dem gör det så man verkligen har koll på vikten. Det är ännu tråkigare att behöva åka till IVA för att få vård, när det har gått så "långt" att man inte kan ge vård på vårdavdelningen där jag är.  
Så kan man ha koll på vikten och försöka stoppa det i tid med hjälp av vätskedrivande intravenöst på min riktiga vårdavdelning så vill jag ju hellre det. 
Tyvärr var ju inte vikten bra. Jag ligger på plus igen. Ca 2kg.. Dock märker jag inte av det själv nu som jag annars brukar göra. För det brukar samlas vätska någonstans i kroppen. Men nu tycker jag inte att jag märker av något extra. Men det är ändå väldigt tråkigt. 
Sedan var jag in till mitt rum igen här och väntade på mamma, Rasmus och en tant från Försäkringskassan som skulle komma på möte. Vi pratade om min assistans för man får ju assistansen beviljad för två år framåt i taget. Sedan måste man göra ny prövning som det heter. Dels pratar man om eventuella förbättringar eller försämringar hos den som är beviljad assistans. 
Mötet gick bra. Jag har turen att jag har en rätt vettig tant därifrån som handläggare. Annars kan dem vara lite jobbiga att ha och göra med.  Det vet ni säkert själva, ni som har haft kontakt med Försäkringskassan i olika diverse ärenden. Hehe! 
 
Vi tog även upp att vi ska försöka söka assistans på sjukhuset. Huvudregeln är att man inte får det men sedan finns det ju undantag. Så får se hur det blir framåt. Jag tror att det skulle underlätta för både mig och dem andra runt omkring på sjukhuset. Så jag får väl se hur det blir sedan. 
När mötet var slut, så var det dags för middag och sedan var det bara in i duschen. 
Nu tar jag det bara lungt framför datorn (rättare sagt youtube) Har fått en dos vätskedrivande direkt i blodet och har nu en påse blod påkopplat för mitt värde låg på 81 idag. 
Ska nu avrunda och fortsätta med det jag gör på youtube. Avslutar med en bild på mig. Tagen idag! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: fan

hej jag pillar din blogg jätte mycket! jag tycker att du är sjukt modig! som vågar att prata ut om din sjukdom. du är bäst! ;)

2014-03-01 @ 04:11:48
URL: http://mylifelikechloe.devote.se
Postat av: Anonym

En fråga, måste det vara just vätska du går upp i? Kan det inte bara vara rent hull? :) Eller är 2 kg mycke för dig?

2014-03-01 @ 12:01:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0