30:e Januari - Torsdag..

God kväll! 
Ligger i sängen på sjukhuset nu igen som vanligt. Gör inte så mycket just nu. Har rätt tråkigt faktiskt, så därför tänkte jag att jag kan skriva lite här i bloggen. 
Min dag började med att jag blev väckt strax eftter elva av mamma som tyckte att jag skulle vakna. Hehe! 
Det var bara att lyda henne men jag var jätte trött efter igår. Den dagen var verkligen lyckad och jag tänker fortfarande på stunden nere på Strike. Det var så trevligt och roligt att vara där. Det säger jag inte bara för att jag känner ägarna. Utan det var verkligen det. Dem verkar ha så god stämmning i personalen där. 
Det var faktiskt fint att se! 
 
Nog om det och tillbaka till idag. Käkade flingor och mjölk till frukost. Sedan fick jag hjälp av mamma att linda stumpen för det behövdes. 
Efter det så sminkade jag mig och fixade mig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kom som vanligt runt 15:00. Det var lite roligt när taxi chauffören kom. För han kom och knackade på och frågade om jag var hemma och mamma svarade att jag var det. 
Tydligen så hade han varit hem då jag låg på IVA och ingen hade varit hemma. Det vekade då som att det hade blivit nå miss i avbokningen av taxi. 
Strunt samma. Mamma sa: "Du hörde vem det är som kör va?" till mig. Och jag svarade "Ja, Pero"
Mamma undrade om han hette så. Sedan fick jag lära mig att det betyder prutt på finska. (och ja, mamma kan prata finska)  
Nu kommer jag ju tänka på det varenda gång han kommer.. Hm!
Framme på sjukhuset så tog man prover på mig ganska direkt och sedan så tog jag mig till apoteket och kiosken för jag hade lite jag skulle köpa där och även lite att posta i brevlådan som är där vid Entrén där allt finns typ. 
Köpte .b.la en egen febertermometer på apoteket, samt nässpray och tandkräm som jag behöver ha inne på mitt rum här på sjukhuset. Gick sedan och postade lite brev och efter det till kiosken. 
På kiosken köpte jag b.la en smörgås, MER festis, riskakor m.m som jag åt till middag. Var inte så sugen på mat faktiskt så tänkte att jag kan ta något lätt idag. 
Sedan gick jag tillbaka till avdelningen. 
 
 
 
Stannade på vägen och tog två bilder på mig när jag äter "krokofanter". Dem är rätt goda faktiskt. Det är typ skummgummi godis i mitten, tunn choklad runt och strössel på. Fick tre såna där "rader" för 10kr. Dem käkades upp rätt fort! 
På avdelningen käkade jag min lilla lätta middag. Sedan var det bara att ta sig in i duschen. Fick även reda på mitt blodvärde som låg på 83 idag så fick en påse blod idag igen. Hoppades att blodvärdet skulle vara bra för ville träffa en kompis efter omläggningen om jag mår bra. 
Men får jag blod så måste jag ha Desferal dropp som går efter och det tar så många timmar för den att droppa in. Men dem ska tydligen ta upp på ronden imorgon (fick jag höra nu) om det går att avbryta den lite tidigare imorgon om jag mår bra. Så hoppas! 
 
Nej men nu ska jag avsluta. Ska kolla runt lite på nätet nu och se om jag hittar nå intressant att läsa eller se. 
Avslutar med ytterligare en bild på mig som togs idag, men på mitt rum. Ibland är man flitig med bilder på sig själv. Hehe!
 
 
 
 
 
 

29:e Januari - Bra dag!

Åh vilken bra dag jag har haft idag. Min dag började klockan 08:00 av att jag fick mina morgonmediciner på sjukhuset. Blev ju som sagt kvar eftersom jag hade så ont av port-cath bytet igår.
Nåja, sov sedan till 10:00 då jag bestämde mig för att vakna för dagen. 
Fick hjälp med att linda stumpen och sedan fixade jag mig lite. För jag ville ner på stan en stund. Bla in på Panduro och sedan leta efter en födelsedagspresent till min lillebror som fyller 2år på lördag. 
Nog om det. Jag fick bil 13:05 till stan och sedan 17:00 därifrån. Men kvart över ett så hade fortfarande inte taxin konmit så jag ringde Samtrafik och frågade vart den är. Fick då reda att det inte fanns någon bil bokad.
Varför ger dem tider till den som vill boka bil eller buss sedan finns det liksom ingen. Det är ju riktigt dålig service. 
Frågade om det fanns någon buss hyfsat snart och fick då en 13:50 istället. Det var ju bara det att jag och en vän hade bestämt att vi skulle käka lunch ihop nere på Strike på deras lunchbuffé.
Men nu kom jag senare, men hon var jätte snäll och väntade på mig så jag också fick käka. 
Jag har nämligen inte varit där nere på Strike på jätte länge. Nu snackar jag flera flera år sen, och då var jag bara ner och tittade hur det såg ut. Men dem har gjort om jätte mycket (dem äger Strike, hehe) 
Och vad ska jag säga om det stället då. Jag är djupt imponerad över hur fint dem har fått till det, maten är super god och personalen är jätte trevliga och roliga. Åh vad jag gillar stället! 
Dem har en hel del roligt man kan göra där också, hänga i baren (haha nej då) bowla (både "vanlig" bowling och disco bowling, spela biljard, köra bil monitorer, tror jag det hette?
Ja, som sagt. Jag gillar det och jag hoppas jag snart kan få prova att bowla där. Har bara varit på Bellevue som det andra bowlingstället heter i Västerås. Men dem är inte ens i närheten över hur fint det är på Strike. 


Vid 15:00 gick jag därifrån. Jag skulle vänta på en annan vän nämligen. Gick då till Panduro för att kolla efter det jag sökte (samtidigt som jag hade smskontakt med min vän jag väntade på) hon försökte få tag på färdtjänst nämligen för att ta sig ner på stan. Inne på Panduro hittade jag dock inte allt jag sökte, så kanske måste beställa från nätet då. 
Sedan efter det så gick jag till BR för att kolla födelsedagspresent men hittade inget. 
Fortsatte även ha sms kontakt med min vän som jag väntade på men Samtrafik strulade för henne med. 
Tänkte att jag går runt i lite butiker med jag väntar. Gick även in i TGR och Zetterlunds. 
Hittade faktiskt födelsedagspresent på Zetterlunds. Köpte sån där "ritplatta" som man kan rita på och så drar man med en grej nedanför ritplattan så "suddas" det man ritar ut. 
Det är iallafall något. Min kompis kom sedan ner på stan och vi fikade en snabbis på Systrarna Eriksson, tror jag det hette. 
Har aldrig fikat där förut men det var gott. Dock var jag fortfarande mätt sen lunchen för åt rätt mycket. Men det var ju så gott! Haha! 
17:40 åkte jag från stan. För tiden jag fick först fanns det ju ingen bil knepigt nog. Men är glad att dagen blev lyckad ändå! Tack för en fin dag "C" och "L"


29:e Januari - Kvar..

Som rubriken lyder, så är jag kvar på sjukhuset. Har inte blivit dålig eller något sådant. Däremot var dem tvungna att ta bort min port-a-cath och sätta in en ny. 
Jag får alltid så himla ont efter bytet. Det är därför jag är kvar.. Men åker hem imorgon. 
 
Såg på min statistik att jag har fått mer läsare! Vad roligt, och jag vill Välkommna er till min blogg! 
 

27 Januari - Måndag

God kväll! 
Måndagen börjar gå mot sitt slut. Hoppas ni alla har haft en fin helg och en bra start på denna vecka. Min helg har varit bra. Har bara varit hemma med familjen, vilket har varit skönt. 
Samtidigt är det skönt med ny vecka. 
 
Hemma har jag inte gjort så mycket. Har bara fixat mig iordning för att åka till sjukhuset och så har jag käkat brunch. Min pizza. En barnpizza för orkar aldrig en hel stor. Hehe! 
Försöker oftast att äta något "större" på måndagar. Dock inte alltid pizza förståss!  
Som jag skrev tidigare så åker jag alltid 12:20 på måndagar och det innebär att jag alltid precis missar lunchen på sjukhuset. Och för att jag inte ska hungra ihjäl framåt tidig eftermiddag så är det därför.
Äter jag typ bara smörgåsar hemma så brukar jag köra varianten ibland att jag går till kiosken och handlar något här på sjukhuset. Det går också.  
 
När jag kom fram så målade jag lite i min Mandala målarbok som jag har här i väntan på att ta prover. Givetvis när jag skulle ta dem proverna så funkade det inte att spola i min port. 
Det gick verkligen super trögt. 
Sköterskan tog in någon läkare. Vet inte vem då jag aldrig har träffat henne själv (vad jag vet) har bara sett henne i korridorerna och ute på avdelningen. 
Men iallafall, hon fick inte igång den. Så då fick vi höra med någon kirurg om någon kunde komma och försöka få igång den. Han tröck och vred på själva dosan i kroppen jätte hårt. Sedan fick han igång den rätt så bra. 
Men ville spruta in Trombolys i slangen och typ dosan så det fick "verka" en timme.
Medan det "verkade" så tog jag vikten. Del för att kolla att jag har gått ner dem kilorna jag gick upp då jag samlade på mig vätska. Sedan är det för att jag nu ska börja ta vikten på måndagar då jag kommer in till sjukhuset. Det tror jag är bra så man har koll. 
Jag har nästan gått ner till min normala vikt och det känns skönt. 
 
Efter en timme så provade sköterskan igen men det var förstfarande trögt. Hon lyckades t.om duscha ner mig när hon försökte spola i slangen. Hahaha! 
Vi bestämde sedan för att ta proverna i armvecket istället för båda jag och sköterskan var nästan helt säkra på att min port-a-cath inte skulle komma igång. Något verkar vara fel och dem får kolla det på omläggningen sedan. 
Mitt HB låg på 81 så skulle sedan få en påse blod. Var seda tvungen att stickas igen för att få in en infart till att få in blodet i. 
Men den infarten funkade inte bra. Det sved och gjorde ont och så slutade blodet att droppa in efter ett tag. Så var tvungen att stickas om ytterligare. Men då sprack kärlet. Sprack sedan ytterligare och sedan fick en annan sköterska prova. Hon lyckades sätta infart, så det var skönt att det lyckades.
Förstår att det inte alltid lyckas men att bli stucken om och om igen blir man lite småstressad över. 
Förstår inte varför kärlen har blivit så svåra att sticka i? Tycker jag jämt får blåmärken och att kärlen spricker 
Men blodet droppar iallafall på nu som det ska och Desferalet är även påsatt som droppar på.  
 
Nu håller jag på att äta lite innan jag ska fasta för omläggning. Sedan ska jag kolla runt lite på nätet ett tag innan jag ska sova. Önskar er en god natt!
 
 
 

27:e Januari - Måndag!

God måndag!
Käkar pizza till brunch. Åker ju nämligen till sjukhuset runt lunch och missar lunchen där. Då är det bra att äta något "större" än någon smörgås.
Har ni provat pizzan Opera med svag sås på? Det är jätte gott!
25:e Januari - Shopping med Carro igår (fredag)

Var till Erikslund idag med Carro och shoppade lite. Kände att jag behövde göra något roligt och tänkte att jag då kan passa på att ta mig dit innan jag åker hem.
Frågade Carro om hon skulle göra något men hon hade inget planerat så då passade vi på.
Kom dit ut till 16:00 och vi gick där ute till runt 19:00 tiden.. 
Gick in i alla möjliga butiker från Gina Tricot, City Gross till TGR och Akademibokhandeln. 
Trodde faktiskt det skulle bli stressigt att gå där för alltid när jag är där så får jag stressa tycker jag. Haha!
Men nu gick tiden så långsamt trots att vi gick in i massa olika butiker. Vi hann t.om att äta middag där.
Köpte sallad på Chantal's. Dem är jätte goda där på Erikslund och man får så mycket. Dessutom gillar jag att man får plocka sin egen mix av sallad.
Det får man inte göra på stan, vilket jag tycker är konstigt för det är ju ändå "samma" fik ju?
Jaja.. Detta vart mitt köp. Hittade inte så mycket.
- Victoria's Secret, Body mist "Such a flirt"
- Canvasduk 
- Bok "Dyngkåt och hur helig som helst"
- Batterier
- Nagellack och läppstift från Nordic Cap Of Sweden
- Varma koppen (tog ej bild på det) 

Köpte även ett armband för att stödja SOS barnbyar.
Det ska typ stå för att alla barn ska ha rätt att få växa upp tillsammans med vuxna i en trygg miljö.
Den lilla pärlan ska stå för ett barn och dem stora ska stå för en förälder.


Testade även att köpa varm choklad från Espresso house för första gången. Den var riktigt riktigt god. Dock var väl inte priset lika roligt. Kostade 34kr för ungefär 1,5 dl varm choklad. Det var den lilla jag tog. Undrar hur mycket den större kostar? Hehe!
Men visserligen fick man grädde, marshmallows och chokladsås på. Som sagt, riktigt god var den. Vill verkligen tipsa om den! 

Avslutar med en bild på mig som jag tog när Carro var på toa.


Hade en riktigt trevlig stund med min fina vän! 


25:e Januari - Svar!

 
Hej! 
Tack för din fråga. Den är mycket intressant faktiskt och jag har aldrig fått den frågan förut. Ska försöka svara så gott jag kan utan att det låter för invecklat.
Förut var jag rädd för döden, tyckte det var läskigt och kunde få dödsångest när jag kände mig riktigt dålig för jag var rädd att jag skulle dö.
Men nu har jag mer "accepterat" döden och accepterat att det faktiskt är så att vi alla ska dö någon gång. Det är ju en del av livet trots allt. Vissa dör vi gamla av ålderdom och andra yngre av andra ting.
- Däremot kan jag tycka fortfarande att det kan vara orättvist när vissa dör. T.ex svårt sjuka barn som får sina liv släckta för tidigt.
Men när det gäller mig själv, så nej. Jag är inte så rädd längre. När min tid är inne, så är den inne och då får jag vara glad över det jag har fått uppleva. Men självklart vill jag leva mååånga år till och med den viljan kommer jag komma långt! I'm a fighter!  

24:e Januari - It's FRIDAY!

Och jag ska åka hem idag!! 
 

22:a Januari - Flyttad!

Hej på er alla! 
Ville lämna lite rader här. Som jag skrev förut så skulle jag göra en uppdatering igen då jag flyttades från intensiven. Och tänka sig - Fick göra det idag! 
Dom satte ut sista medicinen igår. Har trappat ner mediciner sakta och varit övervakad med EKG på hjärta samt kollat blodtrycket ofta. Den sista medicin, som trappades ner var Noradrenalin och den sattes ut igår. Natten till idag var mer bara övervak så man såg att allt var som det skulle och att det inte blev värre igen. 
Vad är det som har hänt kanske några av er undrar? Jo, jag började samla på mig vätska igen i kroppen. Det var det jag försökte säga till sköterskan då för ungefär en vecka sedan här på avdelningen, då jag upplevde att hon inte tog det jag sa och mig på allvar.. Skrev om det här om ni vill läsa.
Nog pratat om det. Läkaren ska prata med personalen här om att dem måste lyssna på det jag har att säga när jag känner mig konstig. Det är ju trots allt jag som känner min kropp bäst. 
 
Anledningen till att jag nu har lättare att samla på mig vätska och att kroppen börjar svikta är för att mitt hjärta inte orkar pumpa runt blodet ordentligt. (framförallt högra halvan) 
Så dem medciner jag nu fick på IVA var för att hjäpa hjärtat att bli starkare igen, samt få någorlunda bra blodtryck så hjärtat orkar pumpa ordentligt och då rinner det bättre i katetern så vätskan i kroppen kom ut. Fick även vätskedrivande direkt i blodet dem första dagarna. 
Nu hoppas jag att det håller i sig och man slipper svullna på sig och slippa IVA. Det var så jobbigt att ligga där ständigt övervakad med någon ständigt i rummet. 
Jobbigast var det då man skulle sova. Hur roligt är det att ha någon som hela tiden kollar på en? När jag sover vill jag ju inte att folk tittar på mig. Sedan var det svårt med all ljud i rummet från alla apparater.
Nej jag är jätte glad att jag är på avdelningen och äntligen ensam i rummet utan någon istort sett okänd människa. 
Nu ska jag ringa efter något att käka innan jag ska fasta. 

Avslutar med en bild på en söt mjukisnalle jag fick idag av Åsa, Dennis och Lina som var på besök. Det vart en överraskning verkligen men det var verkligen jätte trevlig. Så länge sedan jag såg dem och dem är ju så goa. 
Denna fick jag, samt godis och ett halsband som satt runt nallens hals. 
 
Update! Gud vilken snurrig förklaring jag skrev högre upp på vad som gjorde att jag hamande på intensiven. Men vet inte hur jag ska förklara för att det inte ska låta för invecklat. 
Min situation är rätt ovanlig nämligen..
 

19:e Januari - Inte glömt bloggen

Hej! 
Jag hoppas ni alla har haft en fin helg och att ni mår bra. Jag börjar må bättre men min helg var tuff. Ville bara lämna någon rad här om att jag inte har glömt bort bloggen eller något sådant. 
Jag orkar bara inte bry mig om den just nu när jag är på IVA för vård. Jag kommer att komma tillaka till bloggen och börja skriva mer då jag är tillbaka till vanliga avdelningen, men inte nu.. 

16:e Januari - Plötslig vändning till Intensiven

Ville bara medela att jag har hannat på intensivem nu ikväll. Vet inte hur uppdateringen blir dem fösta dagarna om inget annat så hör jag av mig när jag kommer ut från IVA. Har nålar, grej som kollar pus och syre på fungrarna och det gör att det biv svårt att skriva långa meningar och ett långt inlägg. 
Men ville bara berätta läget för er så ni vet!
 
Här är jag, svullen och trött. Precis haft mamma, pappa och Carro hit en srund för en tag sedan 
 
 

15:e Januari..

Ber om ursäkt, men jag orkar inte blogga ni vidare idag. Har haft väldigt ont i armar och runt halsen. Tror att jag är litesmsvullen och att det är det som kändes. Värken kom i omgångar men när den väl kom så skrek jag bara av smärta. 
Men nu är det bättre med hals och armarna. Har nu bara ont i stumpen så därför tänkte jag sitta en stund vid datorn men det blir inget bloggande. Är så utmattad i kroppen nämligen..
 
 
Utmattade Saara. Nej men det blir nog att kolla facebbok och förhoppningsvis kommer mamma en sväng sedan 
 
 

14:e Januari - Vaken än..

Klockan har passerat 03.. Och ja, jag är vaken än.. Det är mycket som inte känns bra just nu i kroppen och det gör mig både besvärad och oroad just nu. Just därför kan jag inte finna ro, koppla av och sova. 
Tidigare ikväll. Eller ja, det blir ju igår eftersom klockan är efter 00:00 och det är en ny dag så hade jag feber igen. 38,2 i alvedontemp. Är det dags för den att komma tillbaka nu eller vad är det frågan om? Efter det har man inte tagit någon mer temp men känner mig konstig i kroppen. Precis som det är någon bakterie som ligger och gror någonstans i kroppen. 
Men febern får gärna "fara" iväg för gott! 
 
Nu mitt inatten påpekade jag att jag tror att jag håller på att samla på mig vätska för jag tycker att det rinner dåligt i katetern + att jag börjar känna mig svullen i insidan av båda låren. 
Det är inte alls mycket och det syns knappt men det känns. Sköterskan menade på att det ser bra ut med katetern. Blev lite småförbannad och kände "men FÖR I HELVETE jag känner mig SVULLEN"! men jag uttryckte mig såklart inte så. 
Ibland upplever jag att dem bara verkar gå efter mängd som kommer i påsen och så säger dom att det är bra. Men är det inte viktigt HUR JAG känner i kroppen? 
Dessutom låg min vikt högre nu också. Samma sak där - inte alls mycket men det är en aning högre. 
Och nu för en stund sedan började det att blöda lite ur stumpen. Upptäckte det precis så det han inte komma så mycket och dem fick dit tryck rätt fort direkt så nu ligger jag med extra tryck på stumpen. 
Blir lite ledsen på dem två som jobbade natt, jag får nämligen berätta hur jag vill ha det men när jag väl gör det så börjar de prata i mun på mig och jag höjer rösten. 
Då säger dem åt mig att inte skrika. Men vad ska man göra när dem pratar i mun på mig och inte lyssnar på vad jag har att komma med? 
Nej det gör mig ledsen.. 
Dessutom har jag ont på olika ställen i kroppen och det är jobbigt det också. Som sagt, är lite besvärad på grund av att det är en del som inte känns bra i kroppen.. 
 
Och ja, jag har mycket att vara glad och tacksam över, men när det inte känns bra och man är orolig och tankspridd så är det lätt att "glömma" det som är bra. 
Just därför känner jag att det är bätte att göra något framför datorn än att släcka och ligga i mörkret och bara fundera. 

12:e - Liten uppdatering...

Tänkte bara skriva en kort uppdatering om hur läget är just nu. Åkte in i inatt för jag fick rätt hög feber som inte ville ge med sig. Vi ringde då och rådgjorde med avdelningen och dem tyckte jag skulle komma in. 
Men när jag var framme så hade tempen sjunkit en del och det var ju skönt. Men det var fortfarande lite förhöjd temp. 
På grund av att temperaturen i kroppen sjunkit så gjordes det inte så mycket än att man kollade blodtryck, puls och syresättningen.
Först om det fortfarande var runt dem temp jag hade hemma så tänkte man ta blododling också.
Satt en stund vid datorn och sedan släckte jag. 
 
Idag vaknade jag vid 08-09 någongång av att sköterskan kom med mediciner och tog temp. Den låg på 38 då exakt. Käkade lite smörgåsrån och drack te till frukost. Sedan somnade jag om och sov till typ lunch av att läkaren kom in. 
Han sa att jag skulle vara kvar till tisdag då det är omläggning. Får jag runt 38,5 i temp så sätter dem troligen in antibiotika direkt. 
Sen efter det så har jag bara setat vid datorn. Finns inte så mycket att göra här. Sedan orkar jag inte göra så mycket heller. Är så trött, och har så ont i huvudet.. Har ingen feber just nu, tack och lov! 
Nu ska jag dricka mitt te jag fick. Ville bara lämna en kort uppdatering om hur det är just nu. 
Hoppas ni mår bra! 

11: e Januari - Jahaja nu kommer snön..Jahaja, nu kommer snön. Det snöar riktigt ordentligt i Västerås. Lite sent kan jag tycka. 
Skulle ha kommit till jul ju.. 
Har ni mycket snö runt om i Sverige där ni bor?

11: e Januari - Kvar

Tänkte bara lämna lite rader här. Är kvar på sjukhuset till imorgon.
Det var ingen bra efter omläggningen. Hade så fruktansvärt ont efter och var bara ledsen. 
Fick stark smärtlindring och även rogivande då och då och det hjälpte men sedan gjorde set så fruktansvärt ont igen..
Nu är det bättre och jag är på avdelningen nu för ska snart försöka sova. Tror jag kom ner vid 21:00 från uppvaket.

Men som sagt, ska försöka sova nu gör har jätte ont i huvudet. Beror säkert på all den medicin jag fick i mig på uppvaket.
10:e Januari - God natt!

Ja, nu är det fredag och slutet på veckan igen. Skolla genom lite videosar snabbt på youtube, efter att jag har skrivit dessa rader. Och efter det blir det att försöka sova. 
Är rätt trött så kommer nog somna hyfsat fort nu för att vara på sjukhus. Jag har verkligen jätte svårt att somna här. I värsta fall kan det ta upp till några timmar. Usch! 
Det konstiga är att jag har exakt samma madrass och liknande säng hemma men ändå kommer jag inte till ro här på sjukhuset och tycker att jag bara ligger konstigt. 
Borde det inte vara likadant hemma då? Eller kan kroppen känna av vetskapen av att man är hemma, då kommer man bättre till ro? 
Har ni någon teori om det? 

Nåja, jag ska strax sova. Som sagt, youtube först en stund.. Jag känner att jag har blivit tröttare dem här dagarna sedan i söndags då jag sov i stort sett hela dagen. Är verkligen livrädd att jag ska dra på mig någon jobbig bakterie igen och få blodförgiftning. Jag har ju haft det 2 gånger inom loppet av några få månader. Alltså, bakterier i blodet..
Läkarna har ju sagt att dem tror jag "lyckas" få det via port-a-cathen som jag har i kroppen. Det är ju trots allt en infart i kroppen. 
Ändå valde dem att "ge" mig en igen så här tätt inpå då jag hade bakterie i bodet. Även om dosan underlättar mig något enormt, genom att slippa bli stucken i armarna så kan jag ibland känna: Hur tänkte ni nu? Till kirurgerna..
Hade feber onsdag till torsdag natten. Hur det fortsätter, återstår att se.
 
Nu vet jag inte ens vad jag ville ha ut av detta inlägg och det blev bara en massa blaj. Men jag är trött och orkar inte tänka just nu. Det är skönt ibland att bara låta fingrarna röra sig fritt typ. 

9:e Januari - Lite vinster!

Tänkte visa en rolig grej  Har nämligen vunnit tre olika vinster vid tre olika tillfällen. Det tycker jag är ascoolt! Kanske skulle dra och köpa mig en trisslott och se om jag har tur även där? 
Typ vinna 1miljon!  Hehehe! Nej skämtåsido. Men som sagt, har vunnit tre olika vinster. Ville lägga upp dem här och visa. 
 
Denna tävling var en utlottning på en grupp på Facebook. Fick: 
- Nagellack
- Shower cream
- Mascara
- Duo lipgloss
- Nagelstickers
- Ring (men den hann jag ge till mamma innan jag tog kortet, ringen var för stor) 
 
Ett armband från bloggen: Dirty Blonde
Det är jätte fint. Dock lite stort men det tror jag att man kan försöka fixa till. Håller ju på mycket med smycken 
 
 
Sedan vann jag en mjuk nalle från Babyland. Man skulle rita sin drömnalle och jag hade tråkigt en kväll på sjukhuset så jag kände: Ja, jag kan ju prova. Varför inte? 
Så jag började att rita och färglägga, så det slutade med vinst. 
 
 
Nu vart det bild lite på sidan på nallen men ni ser ju hur stor den än. Den är jätte gosig och bor nu på sjukhuset här i sängen med mig. 
Vilken tur jag har haft va? 
 

7:e januari - Tankar..

Är lite ledsen. Vet egentligen inte vad jag ska skriva och varför just här men vill ändå bara skriva av mig. Det hjälper mig otroligt mycket att få ventilera ut tankar.
Men nu till saken. Jag är inte så jätte nöjd över omläggningen. Trots att jag påminner dem om vissa saker på omläggningen så tar dem det jag säger, inte till sig. 
Det kan vara så att det blir bra 1-2 omläggningar men sedan blir det mindre bra igen. Vad är det som är så svårt att få till sig? Jag förstår inte det. Sedan tycker jag det är riktigt jobbigt att framföra mina önskningar om omläggning då en av kirurgerna tyckte det bara var klagomål jag framförde. Sedan sa han att ingen kirurg snart kommer att vilja lägga om eftersom jag bara klagar..
Det var ett tag sedan han sa det men jag minns det så tydligt och det har etsat sig fast i huvudet på mig. 
Jag tycker inte alls att jag klagar. Men däremot har jag ju önskningar eftersom jag vill att det ska bli så bra som möjligt då jag ska omläggningen till nästa gång. Men efter hans ord så har jag lite svårare att säga till. Det händer faktiskt att jag inte säger någonting och bara härdar ut och låter dem tro att det är bra. Jag vet att det egentligen är fel av mig..
Har även testat att "vända" på det och ge dem beröm då jag tycker att omläggningarna har blivit bra för att dem eventuellt ska tänka att: "Saara tyckte det var bra! Så kan jag lägga om" Men inte ens det funkar.. Nu vet jag inte längre.. Ska jag fortsätta med önskemålen? Eller klaga så som han hårt säger?


7:e Januari - Ny kategori!

Har skapat en ny kategori nu. Alltså Pyssel och hantverk till salu. Här kommer jag att lägga ut det som är till salu av det jag gör. Så är ny nyfikna eller bara vill kolla så är det bara att klicka er in i den kategorin i menyn 
 
Jag tänkte mig att om man är intresserad så kan man antingen lämna en kommentar på det inlägget man är intresserad av eller maila mig på saara91@live.se (mailen står i menyn också)
Väljer man att skriva en kommentar istället så glöm inte att lämna din mail i "mailrutan" så jag sedan kan kontakta dig sedan. Det är bara jag som ser din mail då!

Sedan fortsätter vi med pengaöverföring och adress på mailen
Mina priser jag har kommer att vara inklusive frakt. 
 
 
Det kommer att komma påminnelse om hur det kommer att gå till i bloggen om man vill köpa något. 

7:e Januari

 

6:e januari - Äntligen ny vecka!

Idag är det den 6:e januari och ny vecka. Och som rubriken lyder så tycker jag att det är skönt. Sista röda dagen idag och sedan är alla julledigheterna avklarade och man ska komma tillbaka i rutinen om vanliga dagar vilket jag tycker är väldigt skönt faktiskt. 
Vet inte vad ni tycker om det? 
 
Nu var det ett tag sedan jag körde en mer dagboksliknande inlägg på min blogg så tänkte att det skulle bli det nu 
Min dag började med att jag vaknade av att assistenten fixade med något i mitt rum. Jag tror hon skulle kolla hur det var med stumpen, om det behövdes förstärkas något. Men det behövdes inte det för det var näst intill torrt. Kan säga att det faktiskt inte brukar vara det på måndagarna. Men det är ju bara skönt att det var det idag. 
Nåja, funderade på vad jag skulle ha till frukost att käka och det fick bli gamla vanliga hederliga äggmackor som jag har ätiti nu ett tag till frukost. 
Jag vet inte men har verkligen tröttnat på att äta vanliga smörgåsar med typ skinka eller ost på. Jag kommer väl snart att tröttna på äggsmörgåsar snart också. 
Vad brukar ni äta till frukost? Har ni något tips på hur man t.ex kan göra sina smörgåsar godare eller något annat tips på vad man kan äta? All tips tas tacksamt emot!
Just nu känns det lite som att jag tvingar i mig frukosten för att jag vet hur viktigt det är och det är inte alls bra för mig att ha "tom" mage. 
Sedan efter frukosten så fixade jag mig för att sedan åka till sjukhuset. Även om det är röd dag så är det sjukhuset som gäller idag för mig. 
Åkte som vanligt 12:20 till sjukhuset. När jag kom fram så tog man blodprover ganska direkt. Det är himla skönt att jag slipper bli stucken i armarna nu. Får ju en massa fula blåmärken nu för tiden när jag blir stucken. Det ser inte så där jätte fint ut för dem är ju inte små heller, dem där märkena. Så det är skönt att slippa det. 
Efter provtagningen så var det bara att vänta på att jag skulle få hjälp in i duschen. Dem ville ta det rätt tidigt idag för att avdelningen hade många patienter som skulle förberedas på eftermiddagen och kvällen inför operationer och undersökningar. 
Men det gjorde inte mig något för skulle inte dra någonstans heller. 
Fick även reda på mitt blodvärde låg på 81 idag så en påse blod beställdes och kopplades på, på kvällen. 
Sedan har jag bara pysslat, kollat runt på datorn och på tv. 
Har haft en ganska fin dag idag och jag har mått mycket bra vilket har varit otroligt skönt! Tänk om det kunde vara i all evighet? Underbart det vore! 
 
Nu ska jag fortsätta att kolla runt på nätet ett tag innan jag ska sova. Avslutar med en färsk bild på mig. Tagen idag. Ser lite allverlig ut men jag tycker bilden vart rätt fin ändå  
 
 
 

5:e Januari - Trött!

Ingen bra dag alls.. Är jätte trött och vill bara sova. Jag har säkert dåligt blodvärde. Det känns som så. Dessutom har jag mycket ont i stumpen och jag har fortfarande ont där dem satte in dosan i kroppen..
När ska det onda gå över?

Vill bara att dagen ska ta slut och att man kan få sova inför natten. Vet inte vad jag ska göra för att få tiden att gå. Jag har inte lust till någonting just nu...

3:e Januari - Port'a'cath

Idag i samband med omläggningen så satte dem i en Port'a'cath igen i kroppen. Det är som en dosa man sticker i för att kunna ge eventuella mediciner direkt i blodet eller så kan man ta prover ur porten.
Tycker den är super smart. Nålen kan sitta i kroppen och dosan upp till en vecka, sedan byts nålen ut mot en ny på operation då jag är sövd.
Det underlättar massor för mig. Slipper ta en nålar och ha infarter i armarna.

Men! Dock finns det en stor nackdel. Det är när man sätter in den i kroppen. Får verkligen jätte ont för att det är så ömt och typ bränner. Jag får speciellt ont när jag rör mig. Att t.ex få på en tröja eller t-shirt är nästintill en plåga.
Det värsta att det onda kan hålla i sig i några dagar medan det sakta avtar..
2:a Januari - Mitt senaste Pyssel!

Tänkte visa mitt senaste pyssel som jag har pysslar "ihop". Det jag använde var ett trähjärta som är ca 10cm hög utan snöre. 
Målade den sedan vit och använde decoupage på den sedan samt skrev dit mitt namn och lite annat smått på. Bilden på Hello Kitty och blomman, är faktiskt från en toarulle som jag lackade dit.
 
Framsida:

Baksida: 
 
Jag blev mest nöjd med framsidan men det duger ändå. Och vart ska jag ha den kanske ni undrar? Jo jag tänkte att den ska få hänga på min droppställning som är så tråkig. Jag har ändå en och samma ställning jämt. 
 
 

2:a Januari - God Morgon!God morgon på er! Klockan är bara runt 09:00 och jag är redan vaken. Är verkligen hur trött som helst och skulle helst av allt vilja sova typ 2 timmar till. Hehe! Men det går inte för åker till sjukhuset vid 12:00. 
Ska nu fixa mig och sedan käka frukost. Äggen är på kokning som assistenten hjälper mig med. Sedan blir det ägg på macka. Riktigt gott faktiskt! 
Önskar er en fin och trevlig dag! 

RSS 2.0