Creepy?!

Denna lilla kruka åkte för en stund sedan ner i golvet bara sådär från fönsterbrädan.
Jag var ensam i mitt rum och plötsligt hörde jag hur det typ kraschade.
Mamma som stod i hallen (var på väg till jobbet) undrade vad jag tappade.
Men hon fick komma in och kolla eftersom jag sa att jag inte hade någon aning och att jag inte hade tappat något.
Det var då hon såg krukan.

 

 
Mamms innan hon ska åka: Hör av dig om någon mer kruka åker ner i golvet!
Men det var lite creepy. Vi båda undrar hur den kunde flytta på sig? Det måste finnas någon logisk förklaring, men frågan är vad? 

 


Lite pyssel!

Har pysslat lite nu på kvällen. Detta vart resultatet:
 
 
 Vart rätt nöjd faktiskt. Använde en träskiva som nästan liknar Plywood (tror jag det heter?) en Dam tidning, decoupage lack och lite hobby lackfärg. Det är egentligen rätt häftigt vad man kan hitta på saker med så lite. Dock vet jag inte vad jag ska ha den till. Som en liten tavla kanske?
 

Muuu!! (video från igår)

 

Mormor och min morbror kom hem till oss igår. Hon hade med sig denna ko till min lillebror. Jag tror det egentligen är en hundleksak,men men..

Min lillebror är hur som helst lite småskraj för denna. Jag däremot tyckte den var lite rolig. Och ja - jag har rätt torr humor ibland och det bjuder jag på. 


Min katt Doris <3

 

Min katt Doris, äter chips. Ni som har djur, äter era något konstigt som dem egentligen inte "borde"?

Berätta gärna. Det skulle vara kul att läsa! 

Update: Jag ser nu att jag säger: "Är det gott med popcorn?" i videon. Hon äter chips där som ni kanske ser. 

Vet inte vad jag fick popcorn ifrån. Haha! Men det gillar hon förvisso också!


H J Ä L P ?

 
 
Är det någon eller några av er läsare som använder videofyme? 
Hur i all sin dar lägger man upp videos och får dem sedan till sin blogg från telefonen?
 
Jag har kommit så långt att det står "Encoding.." (alltså kodning) men sedan händer det inget mer.. Gör jag fel?
Jag har lagt upp videos förut via videofyme och jag gör som jag tror att jag gjorde då. Men det händer liksom inget förutom att jag får typ dubbla videos tre av samma video på telefonen men det hamnar inget på videofyme.
 
H J Ä L P ? !

Just nu!

Är hemma just nu. Kom hem från sjukhuset runt klockan 21:30. Äter popcorn och jordgubbar just nu. Mumma!
Ska kolla på Zombieland en liten stund. Den visas just nu på kanal 6.
Önskar er en trevlig kväll och helg! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett nattinlägg!

God kväll! Eller "god natt" kanske. 
Nej men jag tänkte skriva lite om min torsdag. Det är bättre sent än aldrig.
Min dag började med att mamma väckte mig strax efter 09:00. Hon skulle in till stan och hämta Sanna som sov borta över natten till idag.
Dock förstod jag inte riktigt varför hon väckte mig innan? Aja..Halvsov sedan när hon hade åkt. Haha! 
När hon kom tillbaka var det dags för frukost. Det vart kokt Ägg på macka med ett glas juice till. Det var rätt gott faktiskt! 
Vid 11:00 kom "V" från Person Stöd som är det assistans bolag jag tillhör. Vi hade intervju med en som sökte tjänsten som assistent till mig. 
Hon verkade okej och hon var intresserad av att prova tjänsten fick jag reda på nu efter så det är ju kul. Jag ska fundera lite över helgen över vad jag tror, tycker och vill.
Vill jag "ha" henne så kommer hon hur som helst att få en så kallad introduktion hos mig. Sen får man se lite igen vad man tycker om henne som eventuell assistent och det är samma från hennes sida. Hon kanske sedan känner att "Nej, det passar inte henne"..
Men först ska jag fundera över helgen.
Efter mötet fixade jag mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt. Taxin kom som vanligt 15:00., Jag märkte då jag gick till taxin att jisses vad det var varmt idag. Nu är det ju för varmt! 
 
Väl framme på sjukhuset så väntade jag på att pappa och Annabelle skulle komma. Dem ha med sig mat från MAX för jag bad om det. Var hungrig! Hihi! 
Man fick ett jätte sött glas med Mumin.
 
 
Visst var det sött? Man får det i barn menyn. Jag skulle lätt kunna äta fler gånger där enbart för glasens skull. Detta är ju mycket bättre än plast leksaker som dem flesta snabbmatskedjor ger. Men jag tycker MAX har bäst saker. Dem ger glas, filmer, datorspel, m.m.. Ja det är ju sådant som faktiskt kan användas och har större chans att komma till användning.
Nog pratat om leksaker. Hehe.
Strax efter 17:00 (om jag inte minns fel) så tog man prover på mig. Lite sent kan jag tycka men men. Dem kanske hade fullt upp? Vad vet jag..
Pappa och Annabelle åkte härifrån vid ungefär samma veva. 
Vid 19:00 var det dags att duscha. Det är så förbaskat kvavt att det kändes som jag duschade i en "lätt" bastu. Jag kände mig inte ens ren och fräsch efter denna dusch idag. 
 
Direkt efter duschen så skulle jag vidare till akutröntgen. Fick en remiss dit för jag har en bula i huvudet som är oförklarig och den ömmar + att jag oftare har huvudvärk nu för tiden. Speciellt den del där bulan är. 
Så jag får väl se vad dem säger. Om det visar något för annars har jag ingen aning om vad det kan vara. Det liter bara så mystiskt då.
Jag vet att jag har en missbildning i hjärnan och lillhjärnan som heter Chiari missbildning. Kanske har bulan något konstigt samband med den. Fast jag tycker bulan sitter för högt upp på skallen för att vara det egentligen. 
Jag får se vad dem säger.
 
Annars har jag inte gjort något annat idag. Det var min lilla torsdag.
Nu ska jag ta lite piller som jag egentligen skulle ha tagit vid tolvslaget. Men som sagt. Bättre sent än aldrig.
 

Lite lek på ipaden!

Har lekt lite med ipaden nu så här på kvällen.
Det är faktiskt rätt kul!
Mamma stod för bilderna på mig och min Doris :)
Så ser förresten en vanlig kväll ut hemma. Katten brukar ligga på min mage <3


Varmt!!

Usch det är så varmt! Är inne med både takfläkt och bordsfläkt som blåser på mig just nu.
Dem flesta tycker säkert det är skönt, men förstå mig rätt nu. Jag kan te.x inte duscha hur som helst, jag kan inte bada ute i sjöar och pooler o.sv.. Det hade säkert varit mycket trevligare och skönare då, om man hade det lättare att svalka sig.
Jag längtar till början på hösten, när det är mer lagom varmt. Men det känns som det är ett bra tag kvar för varmare ska det väl bli?
Något bra tips på hur man kan svalka sig utan hade behöva blöta ner sig allt för mycket? Tänker på min inlindade stump (som det för övrigt måste vara 40-50 grader i)
Piuuh!!

2 år sedan..

Idag är det exakt två år sedan som vårt kära grannland var med om det hemska.
En bomb släpptes i regeringskvarteret i Oslo och strax efter var det skottlossningar på ön Utøya där Norska Arbeiderpartiets ungdomsförbund, AUF hade sitt sommarläger.
Sammanlagt miste 77 st livet i regeringskvarteret och på ön.

Kan inte förstå vilken skräck dem alla måste ha känt när bomben sprängdes och dem ungdomar som har flytt för sina liv ute på ön.
Mina tankar går till dem alla som har varit inblandade och deras nära och kära.


God natt!

Ska kolla klart på Big Brother på TV4 play och sedan sova.
Jag hoppas ni har haft en fin helg. Har själv dock inte haft en jätte bra helg. Fredagen var trevlig. Shopping med mamma och bror, men resten av helgen har varit jobbig. Det är stumpen som har krånglat rejält.
Vätskar så otroligt ur mina sår. Mamma har fått hjälpa mig att förstärka flera gånger om + hjälpt att få byta örngott på dem kuddar som stumpen "ligger" på.
För det är så blött. Det är tur att jag har galonfodral på mina kuddar. Annars hade dem blivit blöta direkt.
Att det vätskar så här som det gör just nu gör mig så otroligt ledsen..
Åh vad jag längtar till tisdag då det är omläggning och det blir nygjort!

Lite kort bara..

Vill önska er en trevlig helg. Jag har varit med mamma idag till Erikslund och shoppat lite.
För er som inte bor i Västerås så kan jag berätta att det finns ett stort shoppingcenter med dem flesta bra butiker i där. Så där var jag i ca 2timmar. Är verkligen jätte trött nu. Har legat i sängen på sjukhuset sen i måndags så det tog på mig.
Men det var kul och nu är jag hemma. Ligger i sängen igen. Hehe!
Ska nog bara kolla på TV en stund eller läsa och mumsa lite godis innan jag ska försöka sova.
Visste ni förresten att det är 'Sara' idag? Mamma skickade grattis på namnsdagen på sms tidigare idag utan att jag förstod det först själv.
Var lite roligt när jag grattade sköterskan Sara på sjukan idag. Det vart liksom:
- Grattis på namnsdagen!
- Tack detsamma!

Fick förresten en fin överraskning från lillasyster som var på Kolmården i veckan. En body lotion som luktar jätte gott. Dessutom var förpackningen underbart söt!
Tack Sanna!! :)

Vill berätta till vinnaren av skraplotterna att jag ber om ursäkt att jag inte skickat iväg dem än. Har varit så trött och inte ens varit uppe i veckan. Ska försöka få iväg dem nästa vecka så du får dem då eller att du får dem i början påBeckman därpå


Nalle Puh

Nalle puh är bra han. Tänk om flera kunde lyssna på honom? Inklusive jag själv ibland..


Vilken överraskning!

Jag glömde att berätta om en rolig grej igår. För det fösta så måste jag säga att jag är på sjukhuset och har varit här sedan i måndags och mamma var hit igår en snabbis innan jobbet och lämnade mat och lite post till mig. - Det sistnämnda visste jag inte om.
Hon sa till mig att hon skulle lämna lite tidningar som har kommit hem och ett paket. Paketet var verkligen en överraskning. Så jag frågade vad det var i det (precis som om hon skulle ha vetat det?) haha aja...
Hon svarade att hon inte visste men att det väl är något som jag har beställt. Sa som det var att nej jag har inte beställt något så jag öppnade och kollade.
 
 
Då fick jag syn på vad det var och det var ju en väska från en tävling i tidningen FRIDA som jag var med och tävlade ovarför jag tyckte att den var så söt.
 
 Blev jätte glad för jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna. Har istort sett aldrig tur i spel. Man skulle skriva en motivering och min löd:
 
"Jag verkligen älskar väskor och denna väska är hur söt som helst. Jag sitter i elrullstol och har p.ga det lite problem att hitta rätt väska. Antingen är dem för stora att ha i knät, når ner till hjulen eller är svåra att hänga upp på rullstolen.
Tror denna skulle bli underbart söt att hålla i, i knät i min "fräsiga" rullstol. Haha!"
 

Det gick tydligen hem hos dem.

Vinnaren är:

Jag var lite otydlig med varför lapparna redan var småskrynkliga innan jag knögglade ihop dem. Det var för att när jag knögglade ihop dem innan så la jag sedan ner telefonen på bröstet för att jag skulle skaka muggen med båda händerna. Då råkade jag trycka på spara videon. 

Jag vill inte att det ska bli något missförstånd. Vinnaren är: Martina! Får jag inget svar av dig inom en vecka så kommer en ny vinnare att utses! Grattis! 


Inte för att hon läser min blogg, men...

 
 
Kollar på hennes firande från Soliden, Öland just nu. Brukar tycka det är ganska trevligt. Det är bra artister detta år som sjunger för kungafamiljen och dem andra som är där  
 

Tävling avslutad

Dock har jag inte bestämt hur jag ska utse vinnaren. Det står mellan två alternativ. Det vill säga:

1: Använda random.org och slumpa där. Eller ->

2: Skriva alla tävlande på lappar, knöggla ihop och lägga i något skål liknande, Och dra lott samtidigt som jag filmar allt.

Vinnaren kommer att komma upp hur som helst i morgon eller på tisdag för då har det gått runt 2 veckor från bloggen fyllde år.


Ni frågar, jag svarar...

 
Vad tar du för mediciner?
 
Jag tar ganska många olika mediciner + att jag tar flera av dem om dagen. Dem jag tar är;
~ Alvedon 4ggr per dag / Det vet nog dem flesta vad det är.
~ Enalapril 2ggr per dag / Sänker blodtrycket och kan även behandla hjärtsvikt.
~ Furix 1gång per dag / Vätskedrivande.
~ Bisoprolol 2ggr per dag / Fungerar ungefär som Bisoprolol (om jag inte minns fel)
~ Metadon 4ggr per dag / Stark smärtstillande.
~ Fentanyl/Matrifen, stark smärtstillande i plåster som bytes var 3:e dag.
~ Calcuchew tuggtablett 3ggr per dag / Innehåller Kalcium och D3 som är bra till stärka skelett b.la.
~ Zink brustablett 3ggr per dag / Innehåller zink som är bra mot sårläkning.
~ Pantoprazol 1gång per dag / Minskar magsyra (hade magsår förut och det har med det att göra) 
~ Ferriprox 3ggr per dag / Avlägsnar järn i kroppen.
~ Gabapentin 2ggr dag / Mot smärta det också.
~ Mirtazapin 1gång per dag / Antidepressiv
 
Vid behov:
 
~ OxyNorm max 5ggr per dag / Mot svår smärta.
~ Oxascand max 3ggr per dag / Lugnande,avslappnande och även ångestdämpande.
~ Laxeriva / Håller igång tarmarna
~ Ketogan intravenöst mot svår smärta (OBS!! Bara på sjukhuset tyvärr)

Trevlig helg!

Är vaken för fortfarande för tillfället. Smärtan från he***tet kom förbi för ett bra tag sedan. Men den verkar vägra att försvinna så detta blir en låång natt!
Tyvärr. Är så ledsen...
Nog om mig. Jag hoppas ni alla har en underbar natt och att ni sover som kungar (om ni inte är vakna av någon annan anledning)

 

Vill berätta att det kommer att komma upp ett svar på en fråga om mina mediciner. Vad jag tar och så. Nu ska jag kolla på någon film på swefilmer.com. En jätte bra sida med massor av serier och filmer man kan kolla på direkt på nätet. Tipsar om det starkt! 


Glöm inte tävlingen!

Glöm inte tävlingen som jag har. Jag lottar ut skraplotter! La till en till lott till priset. Nämligen den till höger. 

Så alla lotter på bilden kan man vinna. Alltså fem stycken skraplotter!

Så var med nu. Tävlar gör du --> HÄR <--på länken 

 

 

Svar på din fråga!

 

Jo jag kan sitta rakare men då får jag verkligen jätte ont i stumpen. Det känns liksom som om cirkulation i kroppen rör sig nedåt men inte upp igen. Det blir som ett jätte tryck i det sjuka benet. Det är därför jag lutar lite bakåt när jag sitter. 

Förut lutade jag t.om ännu mer. Det kanske är svårt att tro? 

Jag vill även berätta för er som inte har kollat "närmare" på en permobil att jag har en knapp som jag trycka på när jag vill ändra lutningen. Jag brukar försöka luta upp den lite vart efter då jag sitter i den. Då går det lättare och det brukar inte göra lika ont i stumpen. Men det är klart det känns. 

Kollar jag på tv på tillexempel sjukhuset så brukar jag luta min permo så långt bak det går. Det blir som en fotölj och det är rätt skönt. 

 

Det här hör inte till frågan men jag har ävenknappar så jag kan höja och sänka hela sitsen!


Jag vill ha! :) <3

Har kollat runt på lite internetbutiker. Hittade massor som jag vill ha som jag bara måste visa er! 
Fyller ju dessutom år i augusti så har jag tur kanske jag smöra och få något då i födelsedagspresent?
 
Klicka på bilderna för att komma till sidorna..
 
Ögonskuggspalett. Love love love!! 
 
Super fint nagellack! 
 
 
 Kan inte få nog av Victoria's secret body mist. Dem luktar så gott!
 
En sminkväska. Kanske lite onödig eftersom jag redan har en. Men min är svart och tråkig. Denna var så mycket sötare.
 
 
Hittade även en grej från mihi.
 
 
En ställning i akryl som man ska ställa sina nagellack på. Så snyggt! Nu står alla mina nagellack i en enda klump. Inte lika fint. Hehe! 
Skulle även kunna tänka mig att skaffa en liknande sedan fast so man sätter sitt smink i. Men det blir troligen föränn jag har ett sminkbord. 
 
 
 
 

Morgonens tabletter!

Här ser ni alla dem mediciner och tabletter jag tar på morgonen. Det är som en hel frukost.
Gillar inte alls det! 
 
Det är 6tabletter i dos påsen.
Har ska försöka somna om en stund sedan. Ska bara ta resten av pillerna. 
"God natt igen!"

Ett "litet" tack så här mitt i natten!

Jag har fått några jätte rara kommentarer från er på senare tid. Vill bara säga tack! Blir så glad när jag läser vad ni har skrivit. Ni är ju för gulliga allihopa! 

 Varma kramar till er! 

Träffat Carro och Biblioteket.

Var för en stund sedan till cafeterian och fikade med Carro och hennes assistent.
Hon hade ett ärende i närheten och frågade om jag var här på sjukhuset. Jätte kul att hon frågade!
Sedan gick jag tillbaka mot avdelningen. Men typ ångrade mig och gick sedan för att kolla om sjukhusets bibliotek var öppet. Det var verkligen jätte länge sedan jag var där.
Dem hade öppet och jag hittade en bok som jag lånade med mig. Den verkar väldigt intressant.
Någon som har läst denna?

 
Sedan gick jag till anslagstavlan och kollade. Fick då syn på detta. Haha! Någon har varit finurlig!
 
 
 

God morgon!


Power Big Meet

Här kommer en video från Power Big Meet i fredags. Tyvärr tror jag att ni måste ha Videofyme för att se den, om ni inte ser från datorn förstås. Fick inte upp videon på något annat sätt..

 


Mina naglar för tillfället!

Tänkte visa hur mina naglar ser ut just nu. Gjorde dem ganska nyligen. Körde på en enkel look med nagelstickers. Dessutom använde jag nagellack av budgetvarianten. Ja, från Nordic Cap och Gina Tricot. Tycker inte att man ska "slösa" på dem dyrare som O.P.I, Essie m.fl.. Enligt mig funkar dem billigare lika bra! 

 
Detta var det som sagt:
 
 Någon mer än jag som tycker det är svårt att lossa stickers(en?) från den plast bit dem är på innan? Jag tycker det är rätt svårt. Tror jag slösade 3-4st när jag försökte pilla loss dem. Dem gick sönder för minsta lilla! 
 

 

 


OBS!!!

Ni har väl inte glömt tävlingen? Klicka här för att komma dit! En vinnare kommer att få hem lotter! 
Var med du också, kanske är det just du som vinner?

Bild bomb från Power Big Meet!

Nu gör jag ett nytt försök för hundrade gången med detta inlägg. Har kämpat nu i några timmar!
Jag var på Power Meet igår kväll med Carro. Vi var på lögarängen och det är typ allt där händer och allt finns så därför ville jag vara där och kolla på bilar. Tänkte lägga upp en massa bilder nu! 
 
Mörk bild kanske, men dem spelade bak på en stor svart bil. När jag hade tagit kort på dem så vinkade alla till mig. Haha!
 
Carro jag jag käkar Langos!
 
Min langos! Med skinka, ananas, ost och vitlök.
 
Jag gottar på! Såå jämra gott!
 
 
 
 
 Det jag köpte: 2st mobilskal, mössa och lite godis
 
 Jag hade verkligen jätte trevligt. Lite tråkigt var det att jag inte hitta Carro och hennes assistent direkt när jag kom till löga. Det gick inte att sms:a eller ringa heller nästan. Mobilnätet kraschade nästan totalt och jag vet att fler hade problem också. Det tog nästan 40minuter innan jag hittade dem.
Men sen hade vi det trevligt! 
Roligt var det när jag åkte tillbaka mot sjukhuset. Tog en cider igår och hade den i handen när jag körde. Dom kom det förbi ett par på en cykel och han som trampade sa till den som satt på pakethållaren
- Räknas inte det där till rattfylleri?
Det roliga är ju att det tyvärr gör det för elrullstol räknas som fordon. Tycker det är sjukt för vad ska man göra om man knappt kan sitta i en vanlig rullstol? Som i mitt fall. Jag sitter jätte dåligt i dem. Jag bara provar och provar men ingen passar och blir bra... Det är tråkigt. 
Nåja. Ska avrunda detta inlägg nu. Är jätte trött i kroppen sen igår. Det tar verkligen på en att vara i den miljön med massa folk som verkligen var över allt. All ljud från både musik som spelades högt och folk som var högljudda! Jag var helt slut när jag gick från lögarängen igår.
 
 
 
 
 

Power big meet!

Folkfesten är igång! 
 
Bilder tagna från min syster Sanna 
 
 
 
 
Någon som ska dit? 
 
Du har väl inte missat min utlottning om lotter? - > Klicka här < -
 
 
 
 

Lite kvällspyssel!

Pysslade lite här på kvällen. Det är inte jag som har kommit på det, utan jag läste och hittade idén från en annan blogg. 
Det man behöver är:
- Underlägg (typ en tidning som man kan kladda ner)
- Nagellack
- Hårnålar
 
Tror det är ganska enkelt att komma på hur man gör  Men jag skriver ändå:
Fäst hårnålarna på sidan av underlägget genom att trä in underlägget i hårnålen. Sedan är det fritt fram att måla efter smak och tycke! 
 
 
(P:S! Glöm ej utlottningen - HÄR)
 
 
 

Liten tanke...

Det är verkligen jätte tråkigt när man åker hem en onsdag. Förstå mig rätt; Att komma hem är kul. Men imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset.
Jag bara far fram och tillbaka och jag hinner knappt vara hemma känns det som. Det är det som verkligen är jätte tråkigt! 
Men jag försöker verkligen ta vara på tiden hemma. Fick nu glass av mammas kar. Det är ju gott! 

Bloggen 4:a år = Utlottning!

Eftersom att min blogg "fyller" 4:a år idag så tänkte jag köra en utlottning för er.

Det man har chansen att vinna är lotter! 

Det enda man behöver göra är att lämna en kommentar på detta inlägg och skriva något liknande som:

"Jag är med."

Jag kommer att slumpa en vinnare inom 1-2 veckor. Lycka till! 


Svar!

 
En lite pinsam fråga kanske. Duschar du själv eller får du hjälp?
 

Först vill jag be om ursäkt att svaret kommer lite sent. Jag missade totalt att svara då jag fick frågan. Tänkte att jag gör det nu.
Och nej, frågan är inte pinsam. Jag menar, alla kan kanske inte duscha själv. Vad ska man då göra? Alla behöver vi ju tvätta oss. Och då får man ta hjälp av någon om man inte kan själv.
Nu till mitt svar. Jag får hjälp in och ut ur duschen för jag använder en så kallad dusch vagn (som är ungefär som en brits) Brukar ha en handduk på mig då jag ska in och ur duschen, för jag är inte så förtjust i att ligga helt näck med folk runt mig. Och det är ju egentligen fullt förståeligt att man känner så..
När jag duschar så renbäddar sköterskan sängen i rummet undertiden och väntar i rummet utanför tills jag blir klar. 
Hoppas det var ett hyffsat bra svar! 
 

RSS 2.0