Hahah!

Vart bara tvungen att berätta om en sida som jag hittade.
Väldigt töntig egentligen och man kan ju undra vem som har den idéen att komma på något sådant. Den heter fjortisomvandlaren och det man skriver ändras om till "fjortis" text. Haha!
Kan man ju roa sig med om man har tråkigt och är på den låga nivån som jag kan vara på ibland! Hihihi!

Här är ett exempel som jag har gjort:



Igentligen, vad ska den sidan vara bra för? någon mer som vet någon knepig sida som typ denna?

Söndag!

Nu har snart hela veckan gått och jag har knappt skrivit någonting. Mycket beror på att jag har varit på sjukhuset sen måndag till fredag. Det blev inte som jag ville den veckan alls..

Som vanligt på måndagar åker jag in lite tidigare nu än vad jag gjorde förut och det är för att få lymfmassage.



Efter det så är det provtagning ifall jag behöver blod och minns jag rätt så behövde jag det. (fick blod lite då och då den veckan)

Tisdag: Då var det dags för omläggning och även koll av mina kärl. Omläggningen gjordes på angio som ligger vid röntgen istället för på operation. Resultatet av omläggningen blev katastrofalt dåligt och det fick jag dras med tills på fredag. Visste att samma människa skulle lägga om då så jag var smått nervös dom dagarna.
EFter va det ju meningen att jag skulle hem men jag mådde inte bra alls och hade ont så jag bestämde mig för att åka hem på onsdagen.

Onsdag: Gjorde istort sett ingenting på sjukhuset. Kollade på TV och värken var bättre. När taxin skulle komma och jag hade förflyttat mig till båren så såg jag två blodfläckar på kuddarna som jag har som stöd under stumpen. Då var det bara att hoppa tillbaka till sjukhussängen och säga "hej då" till taxi gubben.
Väntade på besked om jag fick åka hem eller inte. Jag ville så gärna hem. Fattar nu varför jag ville hem när det blödde i stumpen för annars brukar jag vilja vara kvar just för blödningen. Haha! Jaja..
Hem fick jag åka fick jag reda på sen eftersom inget hade kommit igenom på mer än en timme. Så vi ringde efter en liggtransport. Fick en tid 00.30.
Och jag tänkte jo tjena, åka hem då? Då kan jag lika gärna vara kvar eftersom jag ändå ska tillbaka på torsdagen eftermiddagen.
Hade velat åka hem speciellt också för att Emma Jangestig skulle komma till Hallsta och föreläsa. Mamma gick på det och tog med sig min bok som Emma skrev några rader i. Så jätte snällt!
Emmas bok heter: Varför gråter inte Emma? (har skrivit en recension tidigare om den)



Det hon skrev i min bok. För er som inte ser så står det: Tack Sara för att du vill dela max och saga med mig genom att läsa boken (och hennes namnteckning)
Emma verkar vara en underbar och stark människa! Beundrar henne!

Och torsdagen var som vanligt, dusch, fick blod och så. Minns att HB var ganska lågt då men exakt vad det låg kan jag inte säga för de minns jag inte.

Sen kom fredagen som jag var så nervös över. Men omläggningen blev mycket bättre nu senaste gången och inget har kommit igenom stumpen vad jag vet och det är skönt!
Jag var faktiskt skit nervös innan jag skulle sövas och bad dem om och om igen att säga till kärlkirurgen att inte gör så och gör si och bla bla bla typ. Ville t.om hålla en narkospersonal i handen för jag var så nervös över resultatet.

Jag hade ont efter. Skit ont och var rädd att jag inte skulle orka med att åka hem men det gjorde jag. Hade varit på sjukhuset så länge och ville bara hem! Hemma tog jag det lungt. Tittade på lets dance och tråkigt att Anders Bagge åkte ut. Han är ju så Charmig!



Igår så kom Johanna förbi en liten sväng. Vi pratade lite och gjorde inte så mycket mer än så. Hon smsade med lite folk och jag gjorde detsamma med andra (du vet vem du är, som jag smsade med) 
Vi fikade lite också. Vart choklaadpudding och baguette senare med vitlöksgrejs i. Mumma!

Sanna var på bio med Pilla och Pilla hade lite grejer till mig! Som vanligt! Hon är jo så goo min syster! Eller alla är ju det av mina systrar!



Godis med en studsboll på toppen och en hello kitty figur! Dem finns att få i Happy Meal på McDonald´s så nu JÄVLAR ska jag äta! Höhöhö! Nej då men jag gillade figuren. Har plander att sätta upp lite olika Hello kitty figurer på någon snygg hylla sen någongång. Har en massa små som jag fick förut av Pilla och även några själv.

Måste bara visa den snygga väskan jag fick av henne förut när vi ändå talar om Pilla och Hello Kitty!



Snygg va? I love it! Det ska stå Hello Kitty bredvid huvudet men det syns inte i bild..

Nu ska jag försöka sova. Hade gott och god natt! kram!

Snart åker jag hem!

Snart åker jag hem från sjukhuset. Har varit här sen i måndags. Nu är det äntligen snart dags att få vara hemma. Taxin kommer 19.55. Vill att den ska komma Nu Nu Nu! (Okej kanske inte riktigt, är inte på klädd till mina kläder och lite sånt. Men den hade gärna fått komma om typ 10 min) ska försöka blogga mer när jag kommer hem om min lilla vecka. Hörs så länge!

Pyssel!

Tänkte äntligen visa upp ett pyssel som jag har gjort för länge sen. Bara att jag inte har lagt upp det i bloggen.

(inte världens bästa bild men men)



Till dem julpynten har jag använt:

1. Potatis säck "tyg" typ.
2. Filt i rött och vitt.
3. Bokärken med glitter på.
4. Hobby lim för att fästa filtet på "säck tyget" och dessutom för att limma fast bokmärkerna på filtet.
5. Vit och röd tråd. (OBS! det röda ska vara till vita filtet och det vita tråden ska vara till röda filtet)
6. Träpärlor i vitt och rött. (OBS! samma sak där, vita träpärlor där det är röd filt och röda träpärlor där det är vitt filt)
7. Bjällror
8. Band

OBS! Nu skrev jag inte grejerna iordning vilket material man ska använda först och så men ni kanske förstår. Jag fick mitt i materialsats. Men det går nog att skaffa delar om man inte vill göra lika många och i andra färger.
Pysslet var väldigt enkelt att göra och väldigt kul!

Och jag är helnöjd!

Jisses!

Jisses vad jag är trött. Inte mycket sömn inatt kan man säga. Släcker vid 03.00 för upptäcker då att klockan är så mycket. (Var så insatt i datorn) Hihi!
Jaja men sen var det bara att släcka och försöka sova. Det tog ju sin tid så klockan hann väl bli ännu mer.
Sen vaknar jag strax innan 10.00 och försöker somna om men det går ju inte för var så pissnödig. Haha intressant läsning va?
Jaja vaken är man men jag vill gärna sova en stund. Ska kanske vila sen men det finns så mycket jag vill göra. Jag vill läsa, titta på film, skriva ner roliga pyssel från en PANDURO katalog o.sv
Fick låna en jätte bra bok av syrran när hon var på besök på sjukhuset i torsdags. Den heter: Bara jag kommer hem.
Den är verklighetsbaserad. En självbiografi med andra ord eller vad det nu kallas.
Kommer bli en recension sen om den då jag har läst ut den
Sen senare idag blir det nog till att plugga. Måste komma längre in i boken och det är ju mitt ansvar eftersom jag pluggar på distans. Men jag ska klara det!


Boken jag läser!

Haha just ja. På tal om en annan grej. Måste berätta hur mycket en liten katt kan skrämma mig. Jag åker ju alltid sjukresa med bår. När jag kom hem så väntade vi på en taxi bil till som skulle komma och hjälpa bära upp. (Som en bärhjälp typ)
När jag ska förflytta mig från båren till sängen så står oftast vår ytterdörr öppen ut till trappen. Ni kanske tycker det låter knäppt men man ser om någon skulle ta sig in och det går ganska fort att flytta över sig.  Jag var inne ca strax efter halv 9 på kvällen. Och vanligvis kommer hon alltid fram och börjar jama och så, men det gjorde hon inte. Sen tänkte jag inte mer på det på kanske en timme. Då jag frågar mamma:
- Vart är Doris?
- Hon ligger väl och sover.
Fick jag till svar. strax innan 22.30 frågar mamma om hon har kommit fram och jag svarar nej. Då börjar mamma leta och vi ropar: DORIS! DORIS! kisse kisse kisse!
Men hon kommer inte fram. Då börjar vi misstänka att hon kanske kan ha lyckats ta sig ut då dörren stod öppen den korta tiden. Mamma går ut och ropar lite men hon kommer inte fram.
Men DÅ när mamma kommer in så ser hon en trött katt öppe i Sannas loftsäng. Och mamma säger:
- Där är hon ju!
Doris måste ha sovit så ljupt dom ca 2 timmarna att hon inte har hört oss. Den katten skrämde mig rejält igår! Det höll på att sluta i "katt"astrof! Men jag är glad att hon är hittad!




Där är den katten som höll på och skrämma skiten ur mig! Älskade katt!

Bye bye sålänge! Nu ska jag käka lite skinka och dricka saft. Haha! Sen får jag väl se vad jag gör... Hm?

Grattis!

Grattis till min syster som fyller år idag! Hoppas du har haft en bra dag!


Bozz och Doris


Bjuder på en video. Sannas hund Bozz och katten som busar. Och min barnsliga röst! Blir alltid så när jag pratar med djur i stort sett. Haha!


Recension

Varför gråter inte Emma?



Handling:

Boken handlar om Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma till en dotter och en son. Hon hade mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

I boken väljer hon att träda fram och berätta sina känslor. Hon möttes av en djup beundran men också misstro. Med sin sorg ifrågasatt tog Emma sig igenom två rättegångar. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro.
Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp att ta sig tillbaka till livet.

Vad jag tycker:

Varför gråter inte Emma är en otroligt stark bok som jag rekomenderar till lite äldre folk att läsa. Det är en bok med mycket känslor. Allt från sorg till hopp och tro. Det är en bok som berör och går rakt in i hjärtat på en. Iallafal mig. Jag i stort sett sträck läste den för ville veta vad som skulle hända os.v.
Dessutom vill jag påpeka att mycket i boken har inte framkommit i media utan det är berättat av Emma.

Se bokvideon här from Markus Junghard on Vimeo.

 

Mitt betyg:

 


Vem vinner och vem försvinner?

Snart är det dags för "fångarna på fortet"

Vem tror ni vinner och vem försvinner?
Ska bli kul och se. Gillar varken hårdrock eller dansbandsmusik men hejar på Hammerfall iallafall!



Tråk dag...

Vilken dag. Bara en massa tråk. Har varit ensam den mesta del av dagen med syrran för mamma har jobbat. Och är på jobbet nu.
Men det går bra ändå. Har sovit halva dagen. Gissa om det var skönt? Hihih!
Fast ska snart plugga lite matte och käka skinka. Hehe! Ska börja med bråk delen nu. Det kan vara ganska kul tycker jag. Men jobbigt att jag ligger efter. Känner STOR press men jag får helt enkelt skylla mig själv för att jag har haft en så dålig motivation i höstas. har i och för sig inte mått helt bra heller och då blir det jobbigare, så man får passa på medans man mår någorlunda hyffsat!



Min mattebok. Väldigt bra och enkel att förstå! Det är toppen!

Igår hade jag omläggning. Skulle ha tid klockan 9.00 men det vart akuta operationer så jag fick tid vid kvart i 2 typ. Skit sent. och jag hade skjuts hem 19.55 så det vart stressigt men det gick. För er som inte förstår så tar omläggningen inte så lång tid men sen hamnar man på uppvaket i några timmar. Jag var tillbakak till avdelningen runt 18.00. då var det bara att käka lite, packa, mamma kom en snabbis och sen åka hem.
När jag kom hem så tittade jag på Lets Dance. Hejar på Alexander och Malin! :)
Sen öppnade vi skumpa som jag fick i julklapp! :) Gott gott! Haha mamma fick öppna den för jag vågade inte ;)
Sen var det att försöka sova någorlunda tidigt (för mig alltså) Mamma började jobba halv åtta och innan hon åker så måste hon hjälpa mig om jag behöver hjälp med något. Men det gick bra imorse! :)

Jaja. Nu ska jag plugga lite. Hörs!





Skumpan! ;D (alkoholfri) Så ni vet! Är faktiskt inte så mycket för alkohol.

God natt!

Har precis borstat tänderna och ska nu ta mina mediciner för att sen försöka sova. Har haft en lugn onsdag och det har varit skönt.
Har knappt haft ont heller eller känt något obehag så det har varit en bra dag! Och det är toppen!
Det jag har gjort idag är sovit (så himla skönt) Sen har jag tittat på film. Vart harry potter och halvblodsprinsen. Kollade i och för sig bara på slutet typ. Sen tittade jag på några avsnitt av Livet enligt Rosa. Tycker det är en bra serie för unga flickor och pojkar..
Sen har jag inte gjort så mycket mer än pluggat matte också. Har haft en väldans dålig motivation i höstas så jag har en del och göra nu men det ska väl lösa sig.
Jaja. Vart en liten uppdatering. Nu ska jag ta mina mediciner och sen försöka sova. Hoppas det går för råkade somna till igår eftermiddags.
Jag har ju insomningstablett och ta men helst vill man klara sig utan. Helst skulle man vilja sova som dom handra gör här hemma. Man hör hur högt dom sussar! Hihih!



Slänger in en gammal bild då jag precis hade kommit tillbaka till avdelningen från uppvaket. Fortfarande trött och dåsig som ni ser? ;) Hihi!


Besviken..

Är så sjukt besviken på sjukvården.
Natten till fredagen hade jag förberett mig så gott det går på att vakna upp med kateter i magen. Men tror ni det var någon där sen när man vaknade? NEJ!
Jag känner mig sjukt besviken och ledsen på att det är såhär. Tycker inte att man som sjuksköterska ska säga något som inte ens kommer att ske. Nu i och för sig kanske det inte var hennes fel utan det kanske var något under OP som dom upptäckte eller såg att det inte kommer gå. Jag vet igentligen inte för ingen har berättat för mig. Men ändå blir man ledsen. Man har förberett sig på det och jag sov ganska dåligt den natten. För låg och funderade på hur det skulle bli och kännas med en sådan os.v..
Sen är det andra grejer dom har bestämt utan att jag fått veta. Vill inte ta upp allt i bloggen men det är grejer jag fick reda på av min kontakt sjuksköterska. Varför frågar dom inte vad jag tycker, känner och vill?
Hatar att det blev såhär... Men jag ska skriva ett brev till OP och förklara för dem så kanske dom lyssnar och kan försöka tänka sig in i min situation? Vet egentligen inte men det är alltid värt ett försök!

God natt!

Nu ska jag försöka sova. Tror det kommer bli svårt att somna. Har omläggning på morgonen och fick reda på av nattpersonalen att jag ska få kateter i magen. Så man funderar ju lite hur det kommer bli och hur den är och så. Ser inte fram emot det denna gång...
Men igentligen ska jag väl inte ta ut något i förskott. Får se sen när jag vaknar helt enkelt och enligt personalen så var det på prov tills nästa gång.
Jaja.. God natt!

God natt!

Nu ska jag försöka sova. Klockan börjar bli jätte mycket.
Men känner mig inte så trött. Har även svårt till att få ro. Men har precis tagit min insomningstablett så hoppas den verkar snart. Den börjar sluta hjälpa. Antar att kroppen vänjer sig vid tabletten och den dos jag har.  Ska den funka så måste jag även ta avslappnande. Och den har jag tagit för ett tag sen.
Kanske måste ta upp det med läkarn. Eller berätta till sjuksköterskorna imorrn så dom kan föra det vidare. För det finns verkligen nätter jag behöver ta insomningstablett.

Jaja. Mamma har sagt att hon ska väcka mig tidigt. Undrar hur tidigt då? Inte som hon gjorde igår hoppas jag. Hon väckte mig fem över 8. Och vet ni varför? - Jo för hon ville säga att det rann i mitt öga.. Suck! Jag menar, det kunde jag ha tagit sen då jag vaknade av mig själv.. Men jag torkade bort det och sa till henne att det hade hon inte behövt väcka mig för. Mammor!
Jag hoppas hon är trött imorgon så man kan få sova. Annars får jag väl säga till henne att jag inte tänker vakna. Haha!

Jaja. Annars har jag tagit det lungt idag. Varit hemma själv med syrran en stund på eftermiddagen och det har varit bra. Har tittat lite på film och kollat runt på nätet. Har inte haft så ont idag och det har ju varit toppen verkligen!
Har bara tagit en extra smärtstillande idag och det är ju skit bra! Men däremot känner man att det är ganska blött i stumpen. Det vätskar mer nu för tiden och jag vet inte varför. Det är verkligen jätte jobbigt med det. ag önskar att det kunde sluta vätska så mycket som det gör. Hoppas det gör det snart.
Så länge får jag väl stå ut.

Men nu så mina vänner så ska jag släcka och sova. God natt med er! (ni som kanske är vakna)




Pyssel!

Ett av mina senaste pyssel som jag har gjort. En liten trälåda målad med rosa och gul hobbylack färg och även använt decupage på. Blommor som ni ser.

Vart faktiskt nöjd med lådan och tycker den var gullig!

Vad jag ska ha i den är en annan femma... Hmm?



God natt!

Bloggar nu från en dator. Woho!
Det känns som om det var en evighet sen. Men det var ju i och för sig ganska länge sen. Mer än en vecka?
Hoppas ni har haft en bra jul och nyår. Min jul var ju inte så bra. Blev ju inlaggd. Var verkligen uttorkad och hade olika dåliga värden. Yrade också när jag pratade. (alltså inte yr i huvudet utan sa grejer som inte ens stämde typ)
Så jag har legat inne en vecka och fått dropp av olika slag. Allt från antibiotika till annat mojs.
Antibiotikan gjorde så att jag nästan mådde ännu sämre tycker jag. Fick knappt i mig mat för mådde illa och resten kan ni kanske räkna ut själva.
Dagen innan julafton hade jag omläggning och då fick jag reda på att jag hade en spricka i stumpen. Den hade tydligen kommit dit för att jag inte använder stumpen. Men sprickan är borta nu. Det var tydligen som en flisa som dom tog bort sen under en omläggning ganska nyligen.
Läkarn tror inte att det gör något att den biten inte finns. Men det gör det nog inte heller.
Ja, som sagt. Julen fick jag fira här. Åt ingen julmat p.ga magproblemen jag hade men julklappar fick jag några. Mamma var snäll och tog hit lite så jag fick öppna här Och lite var kvar tills jag kom hem.
Fick åka hem i fredags som jag tror ni vet. Det kändes toppen att iallafall komma hem till nyår.
Min nyår bestod att bara vara hemma med mamma och Jörgen och ta det lungt. Käkade god mat och efterrätt. Sanna firade nyår med sin kille.
Hemma fick jag dom resterande julklapparna. Fick pengar, USB-minne, bok "varför gråter inte Emma", Hello Kitty kudde och hello kitty dagbok, pussel m.m.. Tack tack mamma och Jörgen!

Jaja.. Lite kort om vad som har hänt. Nu är jag på sjukhuset igen. Bara för omläggningens skull, och inget annat höhö! Så jag åker hem imorrn kväll igen. Ska bli himla skönt med omläggning för nu är det blött i stumpen. Skit äckligt! Tänk er en våt svamp mot kroppen hela tiden? Så känns det. Och inget kan man göra åt saken heller förutom omläggning.
Nu ska jag avrunda detta inlägg. Ska sova nu. God natt med er! Kram kram

Mobil blogg

Önskar er en god natt! Har precis fått massage på benet av mamma. Super skönt! Hon är väldigt duktig. Det var så skönt att jag rös i hår bottnet. Haha! Jaja. Nu ska jag göra mig iordning för att sova. Imorrn bär det av till sjukhuset igen. Det är omläggning på måndag och det är därför. Inget annat. Och det ska bli super skönt med om lagt. Det är så blött just nu. Man nästan känner hur det vätskar. Blä! :(

RSS 2.0