Melodifestivalen om 8 timmar :)

 
 

Ont!

Usch så ont jag har just nu. Nu vill jag bara att kvällen och natten ska vara över så jag kan få lägga om. Men det blir ju tyvärr så att natten känns lång när det inte riktigt är helt bra..
Får försöka fördriva tiden genom att läsa och se videosar om jag inte kan sova.  

Jag hoppas iallafall att ni mår bra och får en god natt! 
 

Selfies i väntan på duschen!

Körde på lockat hår efter flätor, samt fäst bort luggen med hårnålar. Lite enkelt men ändå fint! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma!

I skrivande stund är jag hemma själv. Var hemma runt 14:30 ungefär. Assistenten fanns här och tog emot mig. Men hon jobbar delad tur idag och har alltså "rast" nu.

Var tidigare idag på röntgen för ryggen. Eller ja, ländryggen. Har fortsatt ont och det är verkligen jobbigt.
Men röntgen visar inget konstigt förutom urkalkat skelett. Vilket jag redan vet att jag har. 
Läkaren sa också att det kan vara så att kotan längre ner på ryggen har pressats ihop pga mitt sköra skelett. Men då är det så lindrigt att det inte syns.

Jag får helt enkelt hoppas att det snart går över. Men det är jobbigt!
Nu ligger jag bara i sängen och dricker té. Fick hem senaste Vecko Revyn som jag kikar lite i. 


Ska nog försöka vila lite sedan innan det blir fullt hus här hemma igen. 
Inte sovit mycket alls inatt nämligen.



Kvar på sjukhuset!

Idag på omläggningen blödde jag ganska mycket. 
Tog blodprov för att kolla blodvärdet nu på kvällen. Det låg bara på 75 så jag behöver få blod och blir kvar på sjukhuset.


Jag har också väldigt ont i ryggen. Kände de redan på uppvaket och att ha ont i ryggen utöver min vanliga värk efter omläggning (som dessutom var kraftig smärta idag) var extremt jobbigt. 

Varför jag har ont i ryggen kan jag verkligen inte svara på, men läkaren tror att jag har sträckt ryggen i samband med omläggningen. Dem var tvungna att vika och vända mig åt sidan lite extra idag p.g.a blödningen.
Jag får helt enkelt vänta tills det ger med sig och försöka ta smärtstillande om det blir för jobbigt även om smärtstillande inte hjälper helt.

Tidigare idag efter omläggning. Fullproppad med intravenösa medel..



Sjukhuset!

Jag har ganska nyligen precis käkat lite middag som bestod av pasta och köttfärssås. Den är helt okej här på sjukhuset tycker jag Innan middagen var jag in till duschen och duschade. Riktigt skönt! 
 
Min taxin idag till sjukhuset var riktigt sen idag. Istället för att åka 12:20 idag, så åkte jag runt 13:00. Min assistent fick jobba över med andra ord. 
Jag tyckte riktigt synd om chauffören som körde mig. Han var verkligen jätte stressad p.ga detta strul idag. Jag åkte som sagt runt 13:00 mot sjukhuset. Klockan 13:10 skulle han vara på en annan avdelning på sjukhuset samt ha lämnat av mig. 
Det finns inte en chans att han skulle hinna med det. Jag bor ute på landet och det tar ca 15-20 minuter att köra mig dit jag ska.
Men jag kom iallafall fram till sjukhuset. Blodprover och lite kontroller som blodtryck, temp och satration togs direkt, och strax därefter kom pappa på besök. Idag var han ensam för Annabelle praktiserade. 
Vi tittade på reprisen av Melodisfestivalen och pratade lite. 
 
Såg ni programmet i lördags? Det gjorde jag med + idag. Jon Henrik Fjällgren är fantastisk med sin jojk. Jag bara älskar den. Det berör och är så mäktigt att lyssna på!  Han fick mina röster både på appen och på sms. Tror han kan ta hem det hela sedan på finalen här i Sverige. 
Vad tycker ni om honom? 
 
Sedan åkte pappa vidare. Och jag tog mig in i duschen. Dem på avdelningen hade fler som behövde duschas inför olika saker och ting imorgon. Så jag fick hjälp först in i duschen, vilket var skönt att ha det gjort tidigt. Då kan jag bara slappna av sedan resten av kvällen  Slipper blod idag för att mitt blodvärde låg på 86. Men det blir nog garanterat en eller två påsar till nästa gång.. 
Ikväll har jag goa Freddy Amigo som undersköterska här. Han är jätte snäll, go och rolig som person och undersköterska. Känner ni igen honom från Talang för några år sedan? 
 
 

God morgon!

 
Jösses så trött jag är alltså, ändå sov jag faktiskt riktigt bra inatt. Nästan lite för bra för att vara jag då mina nätter ofta består av att jag vaknar mellan 2-5 gånger. Men inatt vaknade jag ingen gång alls. Förutom på morgonen då jag tog mina morgonmediciner klockan 08:00, sedan somnade jag om. 
 
Nu ska jag försöka vakna till liv. Assistenten har precis kommit, är ingen annan hemma för tillfället mer än jag och assistenten såklart. Men det räknas inte! 
Nu frukost, packa om min väska till sjukhuset. Klockan 12:20 kommer taxin och jag ska åka. Får inte glömma att släppa ut hundrna en stund också sedan innan jag åker! 

Just nu!

Ligger i sängen. Dricker en näringsdryck och målar lite i min Förtrollade skogen målarbok. Köpte den i lördags och den är jätte rolig!
Har även den första boken som heter Secret garden som med är super rolig.
(Hemliga trädgården på svenska) 

Set tänkte jag fördriva tiden med en stund. Sedan ska jag sova. Är trött och så ska jag Upp tidigt imorgon, ny vecka!


Finns några få näringsdrycker jag gillar. Denna är god! 
Tipsar om den om de är fler som dricker näringsdrycker eller kanske känner någon som gör det. 
Den heter Resource addera plus med smak av ananas/apelsin. Den i enbart apelsin är med god. Dessa är i juice konsistens, ej mjölkig konsistens. Vilket finns med. 



God natt med er! 

Tuna Park i Eskilstuna!

Idag åkte jag till Eskilstuna. Det är första gången på flera år som jag har lämnat Västmanlandslän!
När jag åkte dit i taxin så tänkte jag "Åh vad skoj att komma iväg och vidga vyerna samt se annat" och kunde inte låta bli att le större delen av resan.

Vi åker över bron i Kvicksund

Denna bild är tagen med mammas mobil. Hon åkte efter taxin i egen bil. Större delen av vägen dit. 

Taxin körde mig nästan vilse så dem fick sedan växla plats på vägen och mamma kör först och fick guida oss fram.
Tillslut kom jag fram till Tuna Park. Vi gick runt något varv samtidigt som vi kikade på dem affärer vi ville. 

Alla påsar är inte mina! Bara nästan.

Sedan gick vi runt ytterligare ett varv innan vi tog oss en korv med bröd. Jag käkade French hotdog. Rätt gott!



Tagen av mamma!

När vi hade ätit upp var det inte jätte lång tid kvar innan taxin skulle komma. Så vi beslutade oss för att gå in i en inredningsbutik vid ingången där taxin skulle hämta oss.
Sedan väntade vi på taxin som skulle komma 17:00 men den var lite sen. 
Klockan 18:00 ungefär var jag hemma och inne i huset igen. Trött men glad att jag kom iväg! Det var kul och jag är stolt att jag orkat lämna staden en stund och t.om lämnat länet!

Mitt köp blev:
• Toppar från Lindex

• Skor från Din sko


• Teboll och löste med smak av Rabarber, Dimoda


• Pennor och Målarbok från Akademibokhandeln


• Armband från Gina Tricot



Startordning Melodifestivalen deltävling #3

 
 
Jon Henrik fick ett litet hjärta för att markera att det är min favorit här hemma ikväll. Jag som är ett Melodifestivalen freak. är så taggad. Bara 12timmar kvar nu då ungefär.. 
Brukar du se på Melodifestivalen? Vilken är din favorit? Berätta gärna! 
 
 

Blodvärde på 93 idag!

Idag har jag en av dem högre blodvärderna. Fantastiskt skönt! Det ligger på 93 idag!  Det är så otroligt sällan det är så högt och när sjuksköterskan sa adet så utbrast jag: Oh fi fan! Haha! 
Ingen blod idag med andra ord. Så skönt! 
 
 

Men däremot är jag fruktansvärt trött, så blir att bara se på youtube och webbTV resten av kvällen.
Tror det sitter i från igår då jag var iväg och träffade Carro. Känner ofta av dagen efter då jag har varit iväg. Antingen blir jag trött, får ondare eller i värsta fall både och. Men såklart är det värt det! 
Älskar att umgås med Carro. Med henne mår jag b.la som bäst.  Vi behöver verkligen inte göra någonting eller det spelar ingen roll vart vi är heller. Har det skoj ändå! 
 
Men jag ville bara lämna någon rad här. Orkar inte skriva något större. Önskar er en fin kväll och en god natt! 
 
 
 
 

Just nu!

Är med Caroline just nu. Har kikat i några butiker. 
Hittade ett par tre kvarts byxor på Cubus som jag ska ha ute när det blir varmare. Carro hittade dem först och jag tänkte: "Jag ska också ha!" Haha! 
Så det är det jag har hittat. Nu käkar vi bara här på McDonalds innan vi ska hem till henne.


Käkar Happy meal med en mellan Cola istället för liten (tog ej leksak eller kartong med) för er som undrar. Hehe!
Gott gott! Men Carro skrämmer skiten ur mig när hon är nära på att sätta sin cheeseburgare i halsen. Jisses så rädd jag blev! 
Nej men vi ska käka upp och sedan dra vidare till henne som sagt. Tror det blir Ica snabbis först. Jag ville bara lämna någon rad medan Carro knappar på sin telefon. Mår fint idag så passar på att njuta! 
Hoppas ni med mår bra! 


Fettisdagen!

Har ni käkat semla idag? Det har inte jag gjort. Men snart så! 
Fick en semla från avdelningen som min kontaktsjuksköterska tog in till mig!




Måndag!

Måndag idag då. Ganska skönt att helgen är över. Tog det rätt lungt nu och var bara hemma. Min assistent som skulle ha jobbat helgen, var sjuk och mamma opererades i torsdag som hon var (och är) sjukskriven. Så helgen fick blev som den blev och jag fick ta min lillasyster Sanna till hjälp. Men jag överlevde det med! 
Jag har alltid klarat mig på mamma som assistent + min andra assistent (tjejen som jobbar mest) men nu var båda sjukskriva. Det var ju typiskt! 
 
Annars då? Jo måndag idag. Min assistent är tillbaka till jobbet (hon är efterlängtad) haha!  Nu kanske dagarna kan bli lite mer "normala" för mig igen. 
Dagen började klockan 09:20 av att hon kom till mig. Det är då hon börjar på måndagarna. Vi började med att fixa stumpen genom att linda lite, samt förstärka för det hade västskat en del. 
Därefter fixades frukost som bestod av två sycken Skogaholmslimpa med mjukost och till det, en kopp té med smak av krusbär. Så gott! 
Fixade sedan iordning mig, det som var kvar som t.ex borsta tänder, o.sv.. Till klockan 12:20 var jag klar och då kom taxin och jag åkte mot sjukhuset. 
 
Väl framme på sjukhuset tog man prover på mig ganska direkt. Sedan var det bara en lång väntan till provsvar och middag. 
Fick reda på att mitt blodvärde låg på 84 idag så en påse blod kopplades på "Herbert"  Min droppräknare + ställning har fått namnet Herbert, som jag skrev i tidigare inlägg. Ärligt talat så blir det lite roligare när man säger "Herbert" istället för "droppställning". 
Det är egentligen konstigt att så små medel kan förenkla det. Men ni hör ju själva. Istället för något liknande som: "Droppställningen tjuter," så låter ju "Herbert tjuter" såklart mycket bättre och roligare. Haha! 
Kanske är larvig, men ibland behöver man inte vara så himla allvarlig och seriös i allt, enligt mig. 
 
Jag fick sedan middag som bestod av korvstroganoff med ris, vilket var helt okej för att vara sjukhusmat. Därefter fick jag hjälp in i duschen. 
Efter duschen så har jag bara kikat lite på TV. Sista avsnittet av Teen mom2 gick idag. Synd dem är slut nu, jag gillade att följa dessa tonårsmammor. Nu får jag hålla tummarna att det kommer fortsättning på Teen mom3 med andra mammor. En säsong med dem har redan gått. 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Mina dagar fortästter vara relativt lugna, så jag har egentligen inget viktigt att blogga om för tillfället. Men samtidigt tycker jag det är kul att spara samt berätta vidare om mitt liv till er! 
Jag kan avsluta med en bild tagen med camen på datorn. Fixade flätor efter duschen. Dem är lite ojämt placerade på huvudet och väldigt tunna, men det bjuder jag på! 
 
 
 
 

Saara pysslar! + Steg för steg!


Jag har pysslat ihop en annorlunda hänge till tex julgran, påskris os.v som ska likna en kotte ungefär.


Tänkte berätta hur jag gjorde ifall ni vill prova på. 
Det jag använder är:
• Valfritt tyg
• Frigolit boll i valfri storlek (min är ca 3cm i diameter)
• Lim
• Band
• Sax (den kom ej med i bild)


Så här gjorde jag:

OBS! Först vill jag säga att beskrivningen är utifrån dem måtten och storlek på bollen jag använde. Man får prova sig fram lite efter den storlek man har på bollen.
1. Börja med att klippa en fyrkant (ca 3x3 cm) och limma på i botten på bollen.


2. Klipp ut en ny fyrkant i ungefär likadan storlek. Vik sedan in två sidor av fyrkanten genom att limma fast. 
Då ska fyrkanten vara ca 2-2,5 cm.


3. Sätt sedan lim på den vikta sidan (ej lim på det vikta hörnet) och sätt sedan fast på bollen så det vikta hörnet "pekar" nedåt.



Det blir kottens "blad".

4. Sedan fortsätter man att klippa fyrkanter, viker in två sidor av fyrkanten och limmar sedan på frigolitbollen. Tänk hela tiden på att limma tygbitarna så det vikta hörnet pekar nedåt. Det blir snyggast så.



5. När du har kommit till ungefär hälften av bollen. Kan man öka fyrkanterna så storleken blir något större då kanterna är färdigvikta.
Jag ökade bara några millimeter. Men även där får man prova sig fram.
Och det gör inget om det blir något ojämt. Som ni vet, är ju inte en kotte jämn! 


6. När du byggt klart kotten ända vägen upp. Klipper du ut en fyrkant igen. Men viker då in alla sidor av fyrkanten.
I mitt fall blev fyrkanten ca 3x3 cm då den var färdig vikt. 


7. Limma fyrkanten på toppen av kotten. Låt sedan torka.
Sedan tog jag ett band och gjorde en rosett, som jag limmade på toppen av kotten. Tog rätt mycket lim så det verkligen håller.
Rosettens "snöre" tog jag och knöt ihop. Det får bli upphängningsöglan. 

Klart!







Saara tipsar! - Melodifestivalen appen



Är du ett stort Melodifestivalen fan precis som jag, men ibland har strul att ringa in och rösta?
Mitt fall för att jag har kontantkort "fast" på telefonen. Du funkar inte sådant som att ringa in, vad jag vet då jag har försökt, men då till ett annat program..

Då vill jag tipsa om Melodifestivalen appen!

Man laddar hem den via iTunes eller google play (beroende på vad man har för telefon) sedan gör man snabbt ett konto. Jag anslöt via Facebook och mitt Facebook konto.



Via appen går det då att rösta på sitt favoritbidrag (visserligen max 5ggr och röstningen går bara att göra under tiden bidraget man vill rösta på spelas) men det är gratis!
Man kan även tippa programmet, hur man tror det går.

Jätte smart app och den funkade så bra förra programmet. Hoppas den funkar bra igen!
Ett tips till er att prova på! 

Nu tagga till progammet start. Kom igen Linus!! 

14:e Februari

Önskar er en fin Alla hjärtans dag, och att ni får vara mer era nära och kära.
 
Själv så tillbringar jag dagen med min familj, dem jag älskar ♡ 
 
Kram på er och ta hand om er!



Herbert! + Att se det possetiva och ljusa i det mörka

Skojade med undersköterskan här på avdelningen och sa: "Det ser ut som droppställningen och du typ dansar, när du hela tiden flyttar runt den".
Jag var på väg från duschen ut i rummet då. Så fortsatte jag: "Jag kanske skulle döpa den också!"
Fick då till svar: "Ja! Herbert kan den heta!"
 
Denna undersköterska gillar jag jätte mycket! Lär känna henne bättre och bättre ju mer hon hjälper mig, dessutom känns det lättare att skojretas och så med henne och hon kan även göra det tillbaka. Det gör verkligen vistelsen roligare när man är på sjukhuset! 
 
 
Jag har nu märkt att jobbiga och tråkiga saker (i detta fall, att få blod och ha dropp) blir roligare om man kan larva sig lite och skoja till det. 
Så nu får min droppställning heta Herbert! Jag har alltid en och samma hela iden ändå. 
 
Är du i en jobbig period eller ska göra något tråkigt. Prova att försöka se det possetiva och "ljusa" i det mörka, men är det svårt så kan man försöka göra situationen possetiv själv. Exempel genom att unna sig något extra som en kopp t'e t.ex.. Tänka på något som är possetivt för stundet, som fint väder, Eller i mitt fall nu: skoja till det lite, kanske kan det bli lite lättare för dig med då? 
Det är värt ett försök! 
 
 
 

God morgon!

Låg väldigt skönt och sov. Och så hör jag en gammal biltuta, ungefär som ljudet från en elefant i en "typisk" tecknad film. Ljudet lät ganska långt borta (jag sover med öronproppar i öronen)
Vad är det som låter? Tänkte jag och tittade mig yrvaket runt omkring. Jo mitt larm på telefonen, så det var bara att vakna och se till att mamma var vaken. 

Har fixat mig iordning lite, som käkat frukost och så. Nu väntar jag på taxin, och ska snart till sjukhuset. Den borde vara här snart, då den ska komma 07:45
 
 

Bildbomb från Åsby hem & trädgård

Var idag på Åsby hem & trädgård med mamma och bror. Tänkte visa en massa bilder som togs!

Vid ingången. Jag och bror, kastade i en varsin peng i deras damm. 

Jag tar min runt och kikar lite helt ovetandes om att jag fotas.

En växt. Visst ser det ut som hornen på en stor älg?
Växten heter även något med älghorn.


Vattendammet vid Åsbys fik.


Min fika. Toast, med grönsaker och vitlökssås. Jätte gott!


Rasmus vid fiket. Samma damm som bilden lite högre upp vid fiket.



Vi gick även in till Åsby kött och vilthandel. 

Massa gott fanns där!

Medan jag kikade bland alla delikatesser hör jag helt plötsligt från mamma: "Saara rör dig inte!"
Såg sedan att jag knycklade till mattan. Att möblera om är något som händer när exempel mattor är framme eller när något är trångt. Haha!


Jag köpte med mig lite rökt älgkött (ca 250g) riktigt gott!

Mina fynd från Åsby blev förutom köttet.
Ett smyckesträd.

Äkta polkagris från Gränna


Samt en söt liten blomma till mitt rum.


Haft en jätte mysig stund med mamma i Hallstahammar och på Åsby. Har inte varit dit på jätte länge så det var kul att ta sig dit. Faktum är att jag var bara ett barn när jag var dit förut. 
Ska defenitivt dit inom en snar framtid igen! 

Nu ska jag strax sova, ska upp tidigt imorgon. Redan klockan 06:00 ringer klockan. Ska till sjukhsuet tidigt imorgon och jag kommer vara så trött. 
God natt! 



Saara tipsar!

 
Jag vill tipsa på en dokumetärserie som går på tv3 som är relativt ny. Den heter Mordet. I varje avsnitt tar dem upp ett mord och berättar utifrån den avlindes perspektiv.
Som ni vet, kan ju media få upp en annan bild av saker och ting. I programmet Mordet, så gör dem en film med skådespelare hur det egentligen gick till och någon nära till den mördade är med på intervju. 
 
Fyra stycken avsnitt har visats (senaste idag), men dem finns att se på tv3plays hemsida. Det är verkligen program jag vill rekomendera till er! 
 
 

Konversation mellan mig och taxichauffören, något jag stör mig på.

Vid lunch idag, åkte jag som vanligt med taxin till sjukhuset. Ska skriva hur vår lilla konversation gick när vi kom fram utanför sjukhuset.

Chauffören:
- Saara, kommer du ihåg numret till avdelningen?
Jag:
- Ja. *********.
{Chauffören ringer in till avdelningen och ber dem öppna min ytterdörr som är låst, så han kan hjälpa mig in}
Chauffören lägger på och säger:
- Vad duktig du är som kommer ihåg numret!
Jag:
- ... Eh.. Ja..

Men allvarligt nu. När någon behandlar mig som jag vore efter utvecklingsmässigt eller pratar till mig som jag vore ett barn, blir jag väldigt irriterad. Tyvärr blir jag flr det mesta snopen varenda gång, fast man egentligen bara vill säga:
- Jag använder hjälpmedel för att ta mig fram, och är även i behov av hjälp av människor. Men det är inte hjärnan det är fel på.

Jag kan även ta ett annat exempel (med en annan chaufför) men då skulle jag från sjukhuset, och åka hem.
När han kommer in i mitt rum med båren och vänder sig till sköterskan ich frågar:
- Vill hon sitta eller ligga?
Sköterskan ger då ett snabbt svar:
- Det kan hon svara själv på. 
I taxin kom då nästa.
Chauffören hade aldrig kört mig förut och varit ut till mig (jag bor på landet) och visste inte vart det låg.
Han knappade på GPS:en och blev lite orolig då det krånglade.
Så jag sa då:
- Men jag kan guida vägen hem.
Det ville han inte lyssna på och började knappa febrilt på GPS:en.
Så jag sa då högt och tydligt:
- Jag hittar hem! Jag vet vart jag bor!
Tillslut lyssnade den chauffören och jag var irriterad vägen hem..

Jag kan ärligt säga att vara med om detta, inte bara i taxin, utan även ute i samhället och på gatorna är inte roligt. Det är en aning förnedrande däremot. 
Skärpning nu gott folk!
Jag tycker nog ärligt istället att man ska behandla alla människor likadana, och i värsta fall får sällskapet då säga: "hon/han förstår inte" och då efter det, försöka prata så den enskilda individen förstår. 

Dessa förutfattade meningar och fördomar måste bort!






Min dag i bilder och text!

Oj oj oj vad trött och seg jag är nu, men jag har haft en fantastisk dag!

Den smygstartade vid 08:10 ungefär, av att jag ringde Kollektivtrafikförvaltningen för att boka färdtjänst.
Låter väldigt konstigt att inte säga "Samtrafik" som man sa förut, innan deras byte.
Därefter somnade jag om till någon minut innan 10:00 av att mamma och bror väckte mig. Hon sa:
- "Klockan är tio, är det inte dags att vakna? Varför ringer inte din mobil?"
Det visade sig att mamma var 2 min tidig. Jag klev upp och katetern spolades direkt.
Därefter käkade jag frukost som bestod av smörgås, clementin och ett glas O'boy.
Fixade mig sedan genom att borsta tänder och hår, samt sminka mig. Runt kvart över ett tog jag mig ut, för taxin skulle komma kvart i två. 
Det är gott att vara ute i tid fall något krånglar, att man exempel kör fast i nå snöhög eller något. Haha!
Det är så trixigt nu när snön finns. Någon måste putta på mig och rullstolen för att jag överhuvud ska ta mig framåt om det så blir lite sick-sackande.
Nu var det så fint väder på dagen så det gick ingen nöd på mig. Jag och bror var ute och kasta snö på varandra i väntan på taxin.

Strax efter 14:00 var jag nere på stan. Drog mot Strike/Torggatan 1 för att möta upp Louisa för lunch. Vi bestämde det medan jag väntade på taxin. Hon berättade att det var Marulk på menyn, tillsammans med potatispuré och räksås. 
Jag tänkte då: "Marulk? Visst är det en fisk? Men hur ser den ut?" 
Googlade och fick se vilken otroligt ful fisk det var. 
Googla om ni inte vet hur den ser ut! Ja inte är den fin, och jag blev nog ärligt lite skeptisk, men tänkte att jag provar för jag tror aldrig att jag har ätit det förut.
Mötte upp Louisa och hennes man som också var med. Vi käkade och hade det trevligt. Marulken var faktiskt god. Lite mer mättande än "vanlig" fisk då det är lite mer köttigt. 

Bild på mig och Louisa 


Jag käkade även efterrätt som var helt gudomlig att se och äta på.



Det var nå sorbet i olika smaker, samt maräng och så på. Allt gör dem själva vilket var super gott!
Det var liksom lite syrligt. Dock blev lite kvar för jag blev så mätt. Det är synd man är så liten i maten, då man ofta vill ha mer egentligen. Haha! 

Efter vår stund på Torggatan 1 så gick vi in mot Kvarteret Igår där mamma och bror väntade. Dem väntade på oss och mötte oss vid hissen. Vi gick in på Panduro där jag har kollat på en Målarbok jag vill ha. Köpte den och ett par pennor som rekommenderades till.


Vi promenerade även till andra ställen som Apoteket,Kicks.
Kicks köpte jag bara bomullstops.
Därefter sa vi hej då och jag skyndade mig in till Games där jag ville kolla på spel till min 3DS. Hittade 2 st som jag fastnade för.


Tycker det är lite farligt med spel som Nintendo DS/3DS egentligen. Dem är roliga att spela på men man tröttnar relativt fort på sina spel man har och så vill man bara ha mer och mer spel. 
Dem är ju inte billiga så man blir typ fattig. 

Gick sedan förbi New Yorker och hittade en T-shirt vid ingången som jag älskar! 
Tänkte att jag bara måste ha den!
Så den fick följa med hem. Ser ni trycket på tröjan? Såå sött och så jag!


Hann även en snabbis in till Hemmakväll där jag köpte på mig lösgodis. Var ju lite taggad till Melodifestivalen och ville ha godis dit. Hemmakvälls godis är så gott och det finns så mycket att välja på.
Klockan 17:10 hade jag taxi bokad hem. Men taxin kom aldrig då, så jag satt där och väntade. En onykter man gick vinglandes förbi där jag väntade på taxin, log mot mig och ställde sig kanske 20m bort från mig.
Där stod han och tittade på mig, sedan log han flera gånger, slickade sig runt munnen och gjorde tummen upp.
Jag tänkte bara: "Kom inte hit, kom inte hit. Kan inte taxin komma nuu?"
Försökte att inte ha ögonkontakt mot honom så jag tittade för det mesta bort, men jag ville ju även ha koll på honom så han inte närmade sig. Han var obehaglig, och jag lovar. Jag hade gått där ifrån om han närmat sig.
Sedan kom taxin och jag tänkte: "Äntligen!" 

Hemma väntade jag på Melodifestivalen som hade premiär för i år. 
Hade även besök av grannens hund som låg vid mig. Lilla Asta och Jon är så go och söt!




Låg i sängen och kollade på Melodifestivalen för jag var så trött i kroppen. Så det var skönt.
Har även fått massage av mamma nu ikväll. Riktigt skönt!
Nu ska jag äta kvällsmacka. Skicka och vindruvor är det på. Det är riktigt gott! 


Ska nog försöka sova hyfsat i tid sedan. Är lite seg i kroppen så det är skönt att blunda.
Men har haft en toppen dag! 

God natt! 

Startordning Melodifestivalen deltävling #1

 
 
 
 
 
#melodikollen

5 år sedan...

5år sedan hon gick bort. 5år sedan vi förlorade en dotter, syster och vän. 
Det är år som har gått otroligt fort och mycket har hänt i mitt liv, men jag minns dagarna för 5år sedan, som om det vore igår. 
 
Jag var på sjukhuset för vård och mamma kommer in i mitt rum med en kvinna som presenterar sig som kurator. Och jag såg på mamma att hon var extremt ledsen, då hennes ansikte visade att hon hade storgråtit nyligen och jag kände då direkt att något är fel. Det kändes som jag fick en enorm klump i magen. 
Mamma är en människa som sällan visar sig ledsen för oss barn, dock kunde jag aldrig i min vildaste fantasi förstå att det skulle vara så fel.
Hon kommer fram till mig och får tyst, tyst fram, nästan viskande: "Jenny har gått bort, Jenny har lämnat oss". 
Då brast det verkligen. Varför, varför vår Jenny? Vad är det som har hänt? 
 
Strax efter släpptes mammas sambo Jörgen, min lillsyster Sanna och Jörgens son in i mitt rum som satt ute i dagrummet och väntade. 
Vi satt och pratade tillsammans med kuratorn på mitt rum på avdelningen länge.
 
Än idag kan jag känna att jag inte riktigt har svar på mina frågor. Det har nog ingen i Jennys närhet. 
Jag kommer ihåg så tydligt kort innan hennes dödsdag att vi kollade på hund på min dator, på b.la Blocket. Jenny hade stora drömmar och en av dem var att skaffa en lite hundvalp som on kunde älska och få ta hand om. 
Men drömmarna fick ett annat avslut, inget jag verkligen kunde förstå eller ana.. 
 
Jag saknar dig syster, och kan inte tänka på något annat än dig idag! 
 
En bild jag gjorde året Jenny gick bort.
 

Krokar påsatt!

Nu har jag fått krokar påsatt på min rullstol. 
Har nämligen många gånger "saknat" att ha någon form av krok till exempel påsar, då jag är ute och handlar. Oftast har jag hängt påsar på mina armstöd, men det är inte alltid öglorna för handtaget på påsarna är såpass stora att det går runt armstöden på rullstolen. 
Nu är det problemet löst och jag ser fram emot att få använda krokarna!




På avdelningen efter omläggningen.

Som rubriken lyder så är jag på avdelningen igen efter omläggningen igen.
Riktigt trött som ni ser! Hehe!


Har haft en riktigt tuff natt med svåra smärtor så jag somnade inte förrän mellan 04-05 på morgonen.
Därför blev jag nu jätte glad att åka upp till omläggningen direkt på morgonen idag.. 
Och det ska nu provas ett litet tag, för att se om det fungerar bra att ta mina omläggningar tidigt om dagarna:
Jag hoppas såklart det!

Nu ska jag käka en smörgås, är hungrig men tog bara nå litet eftersom middagen är snart strax efter 17:00


Tog någon ny rätt vilket jag hoppas ska smaka. 
Ska nog vila en stund fram till middagen. Är trött!


Svar på tal ang "Happy kitchen" Popin cooking!

 
 
 
Jag skrev att svar i din kommentar men det kanske är svårt att finna. Så därför valde jag att skriva ett kort inlägg om denna med. Jag köpte min förut från eBay. Priserna på dessa ligger mellan ca 45-65kr (svenska kronor) 
Kan skilja något i pris, beroende på vem det är som säljer och vart den kommer ifrån. Jag köpte min med frakt inklusive och tyckte inte det var så dyrt. 
Det var jätte kul att hålla på med och jag kan "skvallra" om att jag har den i pizza nu som jag snart ska prova! 
 
 
 

Ingen rolig dag idag..

Såren vätskar något enormt och jag har fruktansvärt ont. Ingen rolig dag alls och jag vill bara att dagen ska ta slut nu.

Jag är på sjukhuset och har tagit prover, kontroller samt spolat min kateter. 
Nu väntar jag på provsvar och när jag får duscha. 
Fördriver tiden genom att måla lite Mandala. Det är rätt roligt! 


Hoppas ni har en fin måndag! 

Pysslat en portmonä av en tetra! + Steg för steg

Ikväll har jag pysslat ihop en portmonä av en tetra. Är riktigt nöjd och den var rolig att göra. 
Resultatet: 

Är du nyfiken och vill prova se då min förklaring. Ställ gärna frågor om du inte förstår så förösker jag förklara!
Det som behövs är:
- Tetra (jag valde tranbär för den tog slut fortast)
- Kardborre band
- Tyg

Även lim och sax behövs. Jag körde med linpistol samt nå trälim, men de gick fint fint! 
OBS!! Måste vara ett lim som verkligen håller! 


Så här gör du:
1. Börja med att klippa av tetrans topp och botten så det bildas ett hål rätt genom. Platta till tetran.


2. Nu kommer det lilla knepiga. Båda långsidorna ska vikas/tryckas inåt, så det ser ut som bilden nedan, och platta till ordentligt.



3. Vik sedan ihop tetran i ungefär tre lila stora delar och pressa till allt. Är man osäker kan man måtta, men jag vek bara på!


4. Vik sedan upp tetran igen. Eftersom man har vikit och delat tetran i tre delar så ser man sedan vart vecken är. Klipp sedan bort ena sidan av 1/3 bit av tetran. Se bild nedan:



Det blir locket sedan.
5. Därefter ska man öppna tetran hela vägen, i skarven där den är ihopsatt. Var försiktig medan du gör det!


5. Då ska det se ut såhär:



6. 1# Ta sedan ditt valfria tyg och limma på tetrans del där all tryck sitter.


6. 2# Klipp sedan bort överblivet tyg runt tetran men spara en del (ca 1-2cm)  så du kan vika in det i tetran och limma fast. 
Fäst tyg på hela lockets insida genom att limma fast.


7. Vik sedan ihop tetran efter skarven du tidiagre öppnade och limma igen tetran så den ser helt ut igen.




8. Limma sedan på sidan där skarvarna är och pressa sedan ihop portmonän. Låt det torka ordentligt!


9. Jag hittade spets som jag satte på locket till portmonän för att piffa till det. Men det är en smaksak och kanske har du något annat roligt att pynta med?



10. Därefter limmas kardborre banden på insidan av locket samt på portmonnäns del. Jag tog ganska långa bitar så det verkligen sitter. 



Pressa ihop allt så det verkligen sitter. 
Sedan är den klar! 


Portmonän får två fack som man kan sätta pengar i. Den är fullt funktionsduglig och jätte rolig att göra!
Jag kommer definitivt göra fler. Hoppas du med provar! 

Lillebror 3år idag!




RSS 2.0