Vaken.. än...

Usch! jag är fortfarande vaken.. Jag kan verkligen inte sova. Känslan jag har i stumpen ligger på botten och jag är otroligt ledsen och oroligen. Tycker inte om att känna så här.. Blä!
Men vad ska man göra? Det är bara att stå ut. Ska nog kolla på Anna Phil. Såg att det gick på 4an nu.

Hoppas ni mår bra i alla fall?

Måndag!

God kväll med er!
Ny vecka nu då.. Eller ja, den har ju redan startat..
Hoppas ni har haft en mysig helg? Min har varit helt okej. Har bara varit hemma och tagit det lungt.

Som sagt.. Måndag. Måndagen börjar gå mot sitt slut. Vaknade runt 10:00 av att assistenten väckte mig. Hihi!
Hon hade varit och hämtat ut mina mediciner så därför var hon lite senare hos mig. Annars kommer hon runt 09:20.
Käkade lite frukost och gjorde mig sen iordning för att åka till sjukhuset.
Taxin kom som vanligt 12:20. Det gör den alltid på måndagar och resan gick bra. Lite kul bara när vi kom fram och chauffören skulle hjälpa mig över till sängen. Han typ tappade balansen. Först såg det ut som om han skulle ramla över mig men sen så vred han sig och "dök" ner i båren.
Pinsamt för honom men det såg skit kul ut! Haha!

Strax efter 13:00 kom Pilla och Benjamin hit. Dom fick "landa lite" efter sin buss resa och sen tog jag mig upp i rullstolen och vi gick till kiosken.
Jag var så gotte sugen! Väl tillbaka i rummet så hann jag nästan komma upp i sängen och sen kom lymfterapeuten och jag tog även prover samtidigt. Hennes massage ser jag fram emot varje vecka! Så super skönt!



Sen efter 17:00 så vart jag själv, för Pilla och Benjamin skulle bege sig hemåt. Fick reda på provsvaren och dom var väl lite si sådär. HB låg på 83 så jag fick en påse blod. Mitt kalium låg på 5,5. Skönt att det har gått ner lite sen i torsdags, då det låg på 6,0 men det är fortfarande högt.
Fick en dos Resonium som ska sänka kaliumet. Det var lite kul när jag skulle få det

Min och sköterskans konversation:

Jag: - Det smakar inte bra det här!
Sköterskan: - Du får dricka det fort, och sen dricka mer.
Sen gick hon ut ur rummet och jag förstod inte vad hon menade. Sen ser jag min päron MER dricka på bordet. Det var ju den hon menade!
Haha! Det tog ett tag innan det klickade i mitt huvud att det var det hon menade. Jag trodde först hon menade att jag skulle dricka en mugg till.. Och jag funderade "vadå mer? det får man väl inte?"

Jaja. Så det kan gå!
Sen på kvällen har jag bara duschat och sen käkat kvällsfika och kollat på TV. Nu sitter jag vid datorn. Tänkte sitta här till 00:00 då prgrammet En annorlunda familj börjar. Missade det tidigare idag för att jag kollade på annat. Tur det kommer igen då Fast jag har en känsla av att jag fortfarande kollar på datorn.. Hittar alltid något spännande när jag ska stänga ner. Varför är det så?


Jag tävlar...



om spelet Bezzerwizzer hos: Milliez! Klicka HÄR för att komma till tävlingen!



Skriver från mobilen

Hej! Har precis kollat på Spårlöst och tänkte nu skriva lite. Vet att texten kommer bli som en enda klump nu, men jag orkar inte sätta igång datorn. Är jätte trött och tänker ta det lugnt resten av kvällen. Troligen läsa tidningen och sen min bok fram tills jag ska sova. Kommer nog släcka tidigt. (Fast det sa jag nog igår också men släckte aldrig tidigt. Vart pigg till slut.) Fast släcker tidigt kväll gör jag nog oavsett hur jag känner mig om ca en timme - en och en halv timme. Ska upp tidigare imorgon så vill vara ut vilad. Nog pratat om det. Ska avsluta detta inlägg och ta reda på vad katten vill. Han pratar som bara den. Sötan! Önskar er en god natt!

Paranormal Activity 3

Recension på filmen Paranormal Activity 3


Handling:

Året är 1988. Det är 18 år innan det skräckinjagade händelserna i den föregående filmerna. Det unga Kristi och Katie försöker fånga spökmyten Bloody Mary på videoband. Det kommer vara den första kontakt med ande världen. Som sen fortsätter hela livet...

Vad jag tycker:

Jag tyckte filmen var bra. Den är bäst av dom tre filmerna tycker jag. Men den kan vara svår att förstå om man inte har sett dom första två vilket jag tycker man ska göra. Sen är den lite konstig också att första filmen är när dom är äldst (Paranormal activity 1) och sista (Paranormal activity 3) är när dom är yngst. Alltså det är lite omvänt. Men som sagt. Dem är bra och lagom läskig!

OBS! Från 15 år!

Mitt betyg:



Den får fyra av fem!

Vad tycker ni om filmen?

God morgon!



Jag är verkligen jätte trött men tänkte nu försöka vakna till. Det är söndag idag och assistenten är här.
Får se vad jag hittar på idag här hemma.

Nu ska jag käka frukost. Ha en trevlig dag!

Helg!

God kväll med er!
Tänkte bara skriva ett kort inlägg nu och önska er en fortsatt trevlig helg.
Har inte gjort något speciellt idag så vet inte vad jag ska skriva. Men jag kan säga att jag har mått bra idag! Inte haft ont alls vilket har varit skit skönt!
Däremot är jag väldigt trött så jag tänkte lägga mig tidigt idag om jag inte blir pigg sen då vill säga..

Nu på kvällen har jag kollat på Gladiatorerna och nu vet jag inte vad jag ska göra. Om jag ska kolla runt på nätet eller se filmen som går på kanal 4 Det är filmen Natt på museét 2. Har inte sett den.
Kan ju göra både och? Jag är ju som sagt kvinna. Kan ju göra fler grejer samtidigt. Hohoh!



God natt!

Är fortfarande vaken. Har lite svårt att koppla av, men ska strax försöka.
Vill önska er en god natt!


Torsdag!

God kväll på er!
Nu har jag inte bloggat på några dagar så tänkte att jag gör det nu.

Torsdag nu och den börjar gå mot sitt slut. Jag är på sjukhuset som vanligt. Har precis betalt lite räkningar på nätet. Det är så smidigt det där!
Nu gör jag inte så mycket. Lyssnar på lite musik och ska nog snart käka innan jag ska fasta klockan 00:00.
Som sagt, torsdag idag. Vad har jag gjort idag?
Vaknade strax efter 10:00. Vi har ändrat om schemat som assistenten ska följa. Alltså komma till mig, därför vaknade jag tidigare idag. Annars hade jag säkert legat och dragit mig till 11:30 som var tiden förut då hon skulle komma.  Det är lite kämpigt nu ibörjan att vakna till så tidigt men det blir troligen bättre sen. Hoppas jag i alla fall?

Käkade lite frukost och fixade sen i ordning mig för att åka till sjukhuset. Taxin kommer som vanligt 15:00 så jag är på sjukhuset runt halv fyra.
När jag kom fram så tog man lite prover och sen har jag fördrivit tiden genom att kolla på TV. Har haft ganska ont nu på eftermiddagen. Inte så ont så jag har behövt ta extra (tack och lov!) men ändå. Det är rätt jobbigt att ha ont.  Man har ingen lust till någonting och så blir man mer ledsen.
Fick sen veta provsvaren och det är inge glädjande svar där. Snarare tvärt om. HB låg bara på 79 så jag har fått två påsar blod och mitt kalium låg på 6,0. Det är HÖGT!
Har fått Resonium på kvällen och skulle även få det tidigt imorgon. Sen skulle man ta nytt prov samtidigt. FÅr verkligen hoppas att det går ner. Nu är risken väldigt stor att omläggningen skjuts upp om det är så högt.
Känner mig skit orolig! Men men.. Det är bara att hoppas på det bästa imorgon...

Nu ska jag avrunda.. Ska ringa efter något att käka och sen fortsätta kolla runt på nätet.
Bjuder på en bild på min Pissemisse Doris som assistenten tog kort på!



Hon får lite ryck ibland och lägger sig på dom mest konstiga ställena. Hon låg i duschen här om dagen! Min lilla Pisse misse!

Måndag!



Jaha ja. Ny vecka igen då.
Hoppas ni alla har haft en härlig helg? Min har varit helt okej. Varit hemma hela helgen och tagit det lungt och nu är det måndag igen.
Eller ja, den börjar gå mot sitt slut. Vad har jag gjort idag då? Vaknade runt 09:20 först av att assistenten kom. Vi har ändrat om lite på schemat och ska testa det nya nu. Men jag var som sagt skit trött och orkade knappt bry mig om att hon kom. Hihi! Så låg och drog mig lite till
Vid 10:00 käkade jag frukost och sen efter det var det bara att fixa iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer som vanligt 12:20. Men idag var bärhjälpen sen så jag kom inte iväg förrän 12:45 ungefär. Det är synd att bårtransporten måste lida för att bärhjälpen är sen. Jag menar, när han hade lämnat av mig på sjukhuset så hade han typ 5 minuter till nästa... Så chauffören var rätt sur och stressad. Hehe!

Jag var på sjukhuset runt ett tiden idag. Började med att ta blodtrycket. Skulle tydligen börja med det varje gång jag kom hit tyckte en läkare. Varför vet jag inte?  Strax efter kom Pilla och Benjamin hit. Vi typ väntade på lymfterapeuten skulle komma och massera mig och att sköterskan skulle ta prover. Sen efter det så satte jag mig i rullstolen en stund. Pilla och jag ville till kiosken och köpa lite att käka. Jag hade skit ont i stumpen men kom upp ändå. Det ni! Känner mig stolt!
Pilla sa att hon kunde gå ner annars men jag ville ju så gärna följa med, så därför gjorde jag det. Jag köpte lite festis, macka och lite gott. Gick även förbi apoteket tillbaka till avdelningen där jag köpte tuggummin och C-Vitamin brustablett. Jag är rätt dålig på att käka frukt och sånt som innehåller vitaminer.
När vi välvar tillbaka till avdelningen kollade vi på Unga mödrar och käkade våra mackor. Sen strax efter så skulle dom två åka. Det är alltid trevligt att ha dem här och jag vet inte, men tyckte Benjamin skrattade mer idag. Han är verkligen urgullig när han ler och skrattar! Hihi!
Sen efter när dom åkte så har jag bara kollat på TV fram tills kvällen då jag skulle duscha. Fick även veta provsvaren och HB låg bra så jag slapp blod. Det låg bra i torsdags också. Det är skönt! Undra hur länge jag kan "hålla mig ifrån blod?". Haha låter som en vampyr, men ni förstår nog vad jag menar?
Däremot var kaliumet inte bra.  Det är väldigt högt just nu. Ligger på 5,8.. Fick en dos Resonium nyligen som ska sänka. Dock lite "synd" att dom bara gav mig en dos idag. Sen ska jag inte ha mer. Mina erfarenheter säger att kaliumet inte kommer gå ner med bara en dos.. Men men. Bara dom inte skjuter upp omläggningen.. Åh!

Nu börjar klockan närma sig tio och jag ska kolla runt lite på nätet nu och sen kanske kolla på film, beroende på hur mycket klockan blir. Annars blir det kanske att läsa lite. Fick in lite KP tidningar som Lekterapin lånade ut. Dem brukar vara ganska bra tycker jag.


God morgon!


Min lilla lördag!

God kväll på er!
Visst är det skönt med helg? Fast vissa av er kanske jobbar ändå?
Jag har haft en ganska bra dag idag och det har varit bra. Har haft lite ont på förmiddagen och det berodde troligtvis på att ena lindan på stumpen var lite galet. Det känns då som om stumpen vill svullna upp och typ sprängas. Det är ingen mysig känsla. Men det fixade mamma till bra!
Sen efter det så käkade jag lite frukost. Innan så frågade assistenten hur jag ville ha mackorna. Alltså rostade eller orostade. Jag jag sa rostade för trodde hon menade såna där fyrkantiga mackor som man brukar rosta. Men sen ser jag att det var limpa mackor. Men det var faktiskt gott att rosta dem! Det kan ni ju testa!

Nog pratat om min frukost. Hehe! Vad har jag gjort denna lördag då?
Jo. Jag har faktiskt bakat idag. Okej, det var inget avancerat utan jag bakade chokladbollar med hjälp av assistenten. Hon fick springa fram och tillbaka med ingredienserna medans jag höll på med resten. Vilket team work va?





Synd bara att jag blir så illamående efter några bollar  Annars kan det vara riktigt gott!

Sen på kvällen har jag stretchat och tränat benet lite. Det känns rätt bra att göra det. Och så är det ju väldigt viktigt att försöka hålla kvar rörelserna som man har. Så dom inte blir ännu värre.
Och typ resten av dagen har jag bara kollat på TV i stort sett. Kollade på Gladiatorerna på kvällen. Det är ju så himla bra!

Och nu går det en bra film på 4an. Nämligen The day after tomorrow! Det började visserligen halv 10 men tänkte nu kolla klart på den innan jag ska sova.



God natt!

Mitt köp...

Jag var ju som sagt en sväng på stan igår. Detta vart mitt köp:



Väska. Men kommer inte ihåg vad butiken heter. Det var nå asiatisk som jag var in i för första gången.



Spargris från Korthuset och grejer till ett armband från Panduro.



Böckerna Övergiven och Egoboost från Akademibokhandeln. Köpte även ett "hjärte pin" där för att stötta Hjärt Lung fonden (barnhjärtan) Det känns som en självklarhet!



Mjukisbyxor från New Yorker.



Grejer till ansiktet från H&M!



Kofta från H&M

Skriver från mobilen!

Ville bara önska er en god natt. Jag har precis satt i mina öronproppar och ska nu försöka sova. Är verkligen jätte trött efter dagen. Eller ja, går dagen. (klockan är efter 00:00) Hade omläggning först och efter det så drog jag ner på stan. Hittade massor med olika saker som jag köpte :) kan nog visa imorgon. Men nu - SOVA

Jag vill ha #2 (tidsinställt)

Här kommer en liten fortsättning på saker från roligaprylar.se som jag vill ha!





Så himla söt!



Energi dryck!



Popcorn skål. (Största eller minsta är coolast!)



Magnet kub!



Hamburgar - eller läpp telefon <3

Torsdag!

God kväll på er!
I skrivande stund så är jag på sjukhuset som vanligt. Kom hit strax innan fyra idag.
När jag kom hit så tog man prover ganska direkt och även pappa kom hit en snabbis. Han skulle skriva på något papper..
Sen stannade han även en liten stund. Kollade på TV och pratade lite. Han pratade b.la om Sanna och sa att han måste försöka förbättra deras kontakt. Bra att han har kommit på det (äntligen)
Nu kommer det säkert ta en evighet innan han gör det också.. Men han är på G! Haha!
Jag sa till honom att det tycker jag verkligen han ska göra. Som det är nu så har dom knappt kontakt alls och det är ju han som förlorar på det.
Jag känner mig smått elak mot Sanna när jag träffar pappa. Även om det inte är ofta alls. Men samtidigt så ska ju inte jag behöva avsluta kontakten bara för att det är han som gör en mega tabbe. Jag kan ju bara tjata på honom att: Kontakta Sanna, Kontakta Sanna, Kontakta Sanna.. NU! Om han inte gör det.

Nog pratat om det.
Fick reda på mina prov svar. HB låg på 85 och kaliumet på 5,5. HB låg bra, så jag slapp blod men kaliumet ligger ju lite högt.
Har fått Resonium nu ikväll så hoppas det ger med sig lite. Skönt att HB iallafall var bra. Då kanske jag kan dra på någon lite tripp imorgon efter omläggningen om allt är bra. "Men jag ska inte ropa hej förrän jag är över bäcken" (eller hur man nu brukar säga?)

På kvällen har jag jag duschat, käkat lite kvällsfika och kollat på TV. Och nu sitter jag här och tänkte kolla runt lite på olika bloggar.


Jag vill ha!

Hittade en massa söta saker från roligaprylar.se som jag vill ha och bara måste visa er!

Vad tycker ni? Det finns en massa häftiga coola saker där ju.



Nalle lampa!



Ringklocka (För den är så cool)



Nyckelring som man kan spela på



Sockervaddsmaskin

God morgon alla!




God morgon på er!
Jag har precis vaknat och ska nu käka frukost. Sen efter det blir det att packa och göra sig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer som vanligt runt 15:00

Trevlig dag på er!

Hurra hurra hurra!! <3

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Pillas födelsedag!
Hurra hurra hurra!



Ett litet inlägg....

Hej hej!
Tänkte skriva ett litet inlägg innan jag stänger ner datorn. Är ganska trött så det ska bli skönt att sen släcka ner.
Hoppas ni har haft en fin dag?

Min har varit helt okej. Jag har inte gjort något speciellt idag men den har varit helt okej ändå. Jag har nämligen knappt haft ont. Är det inte toppen?
Assistenten har varit hos mig hela dagen och jag tycker det blir bättre och bättre. Man börjar bli lite vanare nu och man börjar ju känna henne mer och mer så det känns jätte bra. Det var så ovant till en början att ha någon annan här som man inte känner.

Vad har jag gjort idag då? Kollat på TV rätt mycket. Hehe! Har så mycket bra kanaler + en bra TV så det blir ganska mycket tittande där. Sen har jag tränat lite. Både styrka och strech. Har kommit igång med träningen mer nu så det är ju jätte bra. Hoppas bara man fortsätter med det. Det är ju så lätt att man bara lägger av... Ja, ni vet säkert själva hur det kan vara?
Det är typ det jag har gjort idag. Jag har fått någon otrolig rethosta. Det är liksom inget som finns i halsen att hosta upp, men det kliar ändå. Kanske är torrhosta det heter? Det är riktigt störande! Hoppas det ger med sig snart.

Nu ska jag avrunda. Önskar er en god natt!

Ni frågar, jag svarar!



Jag har fått frågor som jag tänkte svara på.

Har du amputerat benet?

Svar: Ja, det har jag. Jag amputerade mitt vänstra ben för ca 7 år sen och var då runt 13 år gammal.

Varför?

Svar: Innan jag amputerade gjorde jag en väldigt stor operation för att hjärtat var så belastat. Efter den operationen kan man ungefär säga att benet vart så fruktansvärt svullet, cirkulationen var väldigt dålig och jag hade så ont. Det gick helt enkelt inte att ha kvar benet.

Det är fortfarande väldigt svullet just nu och har fortfarande väldigt ont. Men inte som det var då. Minns b.la att jag hade det så jobbigt att jag satt upp så fick folk bulla upp med flera kuddar under benet så det hamnade i högläge. Sen har jag ett minne (vet inte om det stämmer) av att cirkulationen var så dålig att tårna och foten skiftade lite mörkare färg.

Fortfarande vaken...

Jag är tyvärr fortfarande vaken just nu.. Är just nu lite trött men jag får tyvärr ingen ro till att slappna av. Så jag får nog försöka härda ut tills jag blir jätte trött och somnar av tröttheten.

Anledningen till att jag är smått orolig i kroppen är stumpen. Det är blött och vätskar mycket just nu. Troligtvis är jag inne i en vätskeperiod just nu och dom är värdelösa!
Nu ska jag kolla på Anna Phil på 4an och sen försöka sova. Kan jag inte det då, så tänkte jag läsa..

Önskar i alla fall er en god natt med en bild jag tog för några dagar sen.



Tog denna bild för jag tycker den är lite rolig. Katten brukar annars i vanliga fall ta en ganska stor del av sängen. Men då jag tog bilden så låg hon så att hon tg så lite plats som möjligt. Nämligen uppe i min huvudända emellan madrassen och gaveln. Söta kisse!

Måndag!

God kväll på er!
Nu är det ny vecka och nya tag igen då. Tycker dagarna går så himla fort nu för tiden.
Det är i alla fall måndag idag. Jag vaknade runt 10:20. Det är då assistenten kommer.

Käkade lite frukost och sen var det bara att göra sig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer alltid klockan 12:20 då så jag har ungefär 2 timmar på mig att fixa allt, om jag inte väljer att gå upp tidigare då. Men det orkar jag inte. Hehe!
När jag kom till sjukhuset så kom även Pilla och Benjamin på besök. Dom stannade en stund så fick lite sällskap och pratade lite.
Fick även en jul klapp:



En Hello Kitty strandväska och en plåtväska med en massa godis i. Tack så mycket!

I eftermiddags tog man även prover som vanligt och jag fick min lymfmassage. Den är efterlängtad kan jag säga och det är ju så skönt. Tänk er att få ca 30-45 minuters massage, en gång i veckan. Det ni!



Sen på eftermiddagen så åkte Pilla och Benjamin och jag käkade lite middag.
Alltså middagen här börjar bli väldigt tråkig. Man får samma mat om och om igen. Varje rätt kommer typ vecka efter vecka och det är inte speciellt mycket att välja på heller.  T.ex på måndagar så får jag oftast nå kycklinggryta. Vaaarje måndag liksom... Rätt tråkigt..

Nog pratat om maten. Mitt HB låg idag på 81 så jag har fått en påse blod. På kvällen har jag även duschat inför omläggningen imorgon.
Nu tänkte jag kolla runt på nätet och bara ta det lungt. Kanske blir att sitta upp halva natten och kolla på en massa film.. Fick av syrran när hon var här  Hihi!

Tack för era jätte fina kommentarere! Stora kramar!


Så fint! :')


God morgon!

God morgon med er! Hoppas ni har sovit gott? Det har iallafall inte jag.
Har drömt många konstiga drömmar inatt och det har gjort att jag har spänt mig i sömnen och vaknat flera gånger av att jag har jätte ont.

Dessutom vaknde jag väldigt tidigt nu på morgonen och kunde inte somna om... Har ont i stumpen just nu. Allt känns så himla svullet och det är bara jobbigt.

Ja.. Får se sen vad denna dag har att erbjuda. Blir nog att ta det lungt och kanske vila en stund på dagen annars kommer jag inte orka.
Allt blir så mycket jobbigare i kroppen om jag har ont tyvärr.

Liten uppdatering



Tänkte skriva några rader nu. Har inget att göra just nu. TV:n är på så kollar lite då och då. Mamma lagar mat just nu så snart ska vi käka. Är jätte hungrig just nu så det blir gott med mat!
Sen klockan 20:00 så börjar gladiatorerna som jag tänkte kolla på. Har köpt lite gott som godis, coca cola och cashew nötter som jag tänke käka till..

Önskar er en trevlig kväll!

Fredag 13:e!



Någon som är skrockfull?

God natt!

Nu ska jag ta mina mediciner, kolla på Sveriges mästerkock en stund och sen släcka ner. Önskar er en god natt!


Torsdag!

på er!
Hoppas ni har det bra och har haft en bra dag. Min har varit hyffsat okej men den kunde ha varit bättre. Jag vet inte om jag är inne i någon konstig period just nu. Ingenting känns typ bra och jag känner mig inte glad alls.
Jag antar att man har såna perioder ibland? Men det är inte så där jätte kul att känna så.  Hoppas det går över snart..
Jaja.. Torsdag idag då. Vaknade mellan 11 och halv 12 idag. Packade lite inför sjukhuset och fick sen frukost.
Skönt att komma in hit till sjukhuset när inget känns sådär super bra. Stumpen har krånglat riktigt rejält. Det vätskar som bara den och kladdar också. Får verkligen hålla tummarna att det där kladdet inte blir värre och man får typ feber och infektion. Det orkar jag inte!
Fick förklaring av sköterskan nu varför det vätskar. Troligen beror det på att han som lägger om har lagt om på ett annorlunda vis. Så det kan vara förklaringen. Hoppas omläggningen blir som vanligt imorgon då och att det inte blir lika blött. Man känner sig så himla äcklig och jag kan ju inte göra något åt saken heller.

Nog pratat om min äckliga stump. Taxin kom strax efter tre tiden och sen åkte jag raka vägen till sjukhuset. Tog lite blodprover och sen kollade jag på TV fram till jag skulle duscha. Duschen gick bra denna gång. Men jisses vad jag frös! Alltså innan duschen. Det är inte likt mig alls. Så det var det som vart jobbigt med duschen. Frös ännu mer än vad jag brukar.
Efter duschen kopplade sköterskan på min blodpåse. HB låg på 81 så jag har fått en påse blod idag. Det är skönt att man bara får en påse nu för tiden då man behöver blod. Det ligger numera aldrig så lågt att jag behöver två påsar. Kanon va?

Nu ska jag avrunda detta inlägg och fortsätta kolla runt på nätet. Hade gott!

God morgon!



Har precis vaknat och strax kommer assistenten. Är verkligen jätte trött, men kan inte sova mer. Det är dags att käka lite, packa inför sjukan och även göra sig i ordning. Taxin kommer ca 15:00.

Onsdag

Hej på er!
Har inte bloggat nå bra den sista tiden. Dels beror det på att jag inte har så mycket att blogga om och så har jag ingen stor lust att sitta vid datorn just nu. Gör ingenting annat heller på datorn förutom att kolla på någon film.

Men nu tänkte jag skriva några rader innan jag ska göra mig iordning för natten. Har precis checkat till mitt bankkonto eftersom jag fick det där maliet förut. Se här!
Har fått reda på att jag troligen har blivit utsatt för bedrägeri. Min syster Pilla kontaktade mig efter att ha läst om att falska mail cirkulerar runt bland Swedbanks kunder.

Lägger upp texten ifall det är någon av er som är Swedbank kund och har missat!



Nog pratat om det. Onsdagen börjar gå mot sitt slut och det är så skönt. Jag har inte gjort något speciellt idag. Bara varit hemma med assistenten och tagit det lungt. Har mått ganska konstigt idag och det är inte alls kul...

Har haft ont till och från i stumpen och mått smått illa till och från. Nu på kvällen är det tyvärr värst med stumpen. Jag har kraftiga fantom smärtor och en skavande värk. Jag hoppas verkligen att jag kan somna sen. Om inte annars får jag väl ligga och blunda. Typ vila.

Nu ska jag avrunda. Det blev väl inte sådär jätte stor uppdatering. Men men. Hoppas ni alla sover gott inatt!


Skriver från mobilen..

Har ganska nyligen kommit hem från sjukhuset. Har precis ätit mammas goda sjömansgryta och är nu mätt och belåten. Tänkte nu läsa lite till Medium börjar på sjuan och sen kolla på det. Och sen efter det troligen göra mig i ordning för att sova. Har väldigt ont i huvudet idag och det vill inte ge med sig så jag tänkte försöka släcka tidigt sen. Önskar er en god natt redan nu. Och till dig Lisa som kommenterade inlägget "På mailen" - Tack för att du berättade om det! :)

Vill dela med mig av en sak jag har hittat på nätet!

Hundens o Kattens Dagbok.

HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:

783:e dagen i fångenskap…

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.

Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ”pälsallergi”.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.

Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.

Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias.

På mailen...



Någon har troligen försökt att ta sig in på mitt konto. Blir så less och även arg på att folk ska vara så klåfingriga och försöka komma in på andras grejer.
Varför kan man inte få ha sina grejer för sig själv? Har folk svårt att skilja på "mitt och sitt" eller vad är problemet?

Är det någon där ute av mina läsare som försöker hacka sig in på andras sidor så ber jag er att sluta. Det är inte alls roligt att få sina sidor och sånt förstörda os.v.. Det kan t.om bli riktigt svårt att få det tillbaka som det var. Nu hade jag tur att ingen troligen lyckades ta sig in! Men jag blir ändå så förbannad!

Söndag..

Hej på er! 
Jag är på sjukhuset just nu. Det är ändring av omläggning nästa vecka, så det är därför jag är här nu på en söndag. Annars skulle jag ha åkt in i morgon.
Att det har blivit ändring beror på att fredagen var en röd dag. Då jobbade inte någon av kirurgerna som brukar lägga om mig.  Då la man om i onsdags och nu nästa gång blir alltså imorgon. Det blir så långt att vänta till tisdag.
Men sen efter morgondagens omläggning så blir det som vanligt. Det vill säga, fredag.
Nog pratat om det.

Söndag idag alltså. Jag vaknade strax efter 11:00. Assistenten hade kommit och jag fick frukost. Sen var det bara att fixa och dona tills jag skulle åka till sjukhuset. Taxin kom 15:00
När jag kom hit tog man prover direkt och sen har jag kollat på TV fram till kvällen då jag skulle duscha.
Duschen var ju inte rolig denna gång.. Det känns så obehagligt i stumpen idag och jag är jätte ledsen och orolig över det.. Det vätskar och kladdar. Kladdet är typ brunt. Vill inte ha det så!

Efter duschen har jag käkat lite kvällsfika och sköterskan har kopplat på blod. Mitt HB låg idag på 85 så jag får en påse. Kaliumet låg på 5,0. Det är ju helt okej! Däremot är det en annan grej som jag har fått som inte är ett dugg kul - Nämligen feber... Troligen beror det på det där bruna kladdet.. Det luktar inte speciellt vidare heller. Usch jag orkar inte med det!  Har inte haft feber på skit länge... Nu måste jag göra allt så det inte blir värre.

Nu ska jag avrunda. Resten av kvällen tänker jag tillbringa framför datorn och kanske sätta på någon film. Jag får se..


Jag vill ha!

Har kikat lite igen på  och hittat lite sött jag måste visa er.

Det är plagg som jag skulle vilja ha! Men jag vet inte riktigt hur man beställer...







Söta va?

Natti natt!

Har precis tagit mina mediciner och tänkte nu läsa en stund innan jag ska försöka sova.
Vet inte riktigt hur natten kommer bli. Det kladdar ur stumpen och känns konstigt, och det gör mig väldigt orolig...


Min lilla lördag...

God kväll!
Hoppas ni har haft en bra dag. Jag tänkte skriva lite om min lördag. Den har varit sådär.
Började med att jag vaknade tidigt och kunde inte sova. Dels berodde det på att lindan hade kanat ner en ganska bra bit på stumpen. Och det känns när man rör sig. Allt svullnar ju upp så himla fort.
Så jag låg och väntade på tills mamma skulle vakna så hon sen kunde hjälpa mig med att linda. Jag ville inte väcka henne.
Resten av dagen har jag i stort sett kollat på TV och försökt lösa lite kryss men det gick inte sådär super bra med krysset. Hehe! Jag köpte tidningen som skulle vara lättast men jag tycker ändå att det mesta är skit svårt. Man känner sig smått dum. Haha! Och så blir man super glad om man listar ut något ord.

Nog pratat om det. Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen? Har i alla fall käkat nu så jag är proppmätt. Det vart kycklingsallad från pizzerian och så kollade jag på Gladiatorerna som började på TV igen. Det är ju super bra tycker jag!
Men skulle aldrig själv vilja vara med om jag kunde. Det verkar vara så hårt tycker jag.



Skulle ni vilja vara med?

Från mobilen.

Tänkte skriva lite snabbt från mobilen. Nu kommer texten "sitta ihop" men det går nog att läsa ändå. Ville mest bara önska er en god natt. Hoppas ni kommer sova gott! Själv så kommer jag nog sova som en kung. Det känns så i alla fall. Är verkligen jätte trött. Så ska nog snart fixa mig för natten, läsa lite och sen sova. Jag har haft en jätte bra dag idag. Världens bästa Johanna kom förbi idag. Vi pratade och kollade på en film som gick på tv. Den hette typ Mamma pappa barn. Rätt konstig va den. Hehe! Det som är så bra med mina vänner, (gäller inte bara Johanna) det är att man behöver inte hitta på något för att ha kul. Bara att ha dom vid sig är jätte trevligt! Åh vad jag älskar dem! <3 Jag har få vänner, men jag har dom bästa man kan ha :) god natt!

God morgon!


Min onsdag..



Hej på er!
Jag skriver om min onsdag idag i stället. Orkade inte igår och hade inte tid heller.
Min onsdag började med att jag blev väckt 07:30 av att sköterskan sa att jag skulle vara på operation om en kvart. Alltså 07:45. Jag fick inte vara sen, för dom hade tajt schema.
Det var bara att gå på toa och låsa in mina värdesaker fort som bara den och sen dra. Var lite stressad då men men. Är ändå glad att omläggningen blev av då. Annars kunde jag ha fått den på eftermiddagen för han som skulle lägga om hade en annan operation också. Men han klämde in mig före! Tack!

Omläggningen gick bra och jag var tillbaka till avdelningen strax innan 12:00. Jag hade väldigt ont och var väldigt trött efter. Minns inte färden tillbaka alls. Hehe!
Strax efter tolv tiden vaknad jag igen och tänkte: Shit! Jag måste ta mina klockan 12:00 mediciner!
Jag letade och letade. Men sen fick jag reda på att dom hade jag tagit när jag kom tillbaka från uppvaket (?)
Inget jag minns heller. Det är ju skit läskigt att inte minnas!
Jaja.. Hela eftermiddagen spenderade jag till att sova bort narkosen. Jag vaknade med gämna mellan rum men somnade strax om igen.
Sen framåt 17:00 - 18:00 så bestämde jag mig för att vara vaken. Fick hjälp av en sköterska att linda stumpen lite och strax efter det tog jag mig upp i permon. Det var andra gången denna vecka som jag var uppe!  Wiho!
Känner mig duktig! Jag gick iallafall till kiosken och cafeterian. Köpte lite godis, nötter, glass, dricka  och så. Det är verkligen svin dyrt där!  Man blir typ ruinerad.. Jag slår vad om att dom som jobbar där tjänar ganska bra med tanke på det dyra prisen dom har
Nog pratat om kiosken och så. När jag kom tillbaka till avdelningen käkade jag lite kvällsmat och sen packade fram till taxin skulle komma. 20:45 åkte jag hem.

Det är så skönt att vara hemma. Jag vet inte varför det är så men jag har börjat trivas mer och mer hemma. Nu menar jag inte att jag inte har trivits alls utan min trivselkänsla har blivit ännu starkare, och det är ju bra!
När jag kom hem ville Sanna kolla på film. Så vi kollade på The little girl who lives down the lane.
Det är en ganska gammal film. Rekomenderar inte den.  Hehe, den var rätt tråkig och slutet var konstig.



Någon som vet om det finns en del 2:a av filmen?

Just ja! En annan sak också. När jag var i kiosken igår så köpte jag en dricka till Sanna som jag gav när jag kom hem. Hon är ju så söt, Sanna. Tror hon vart jätte glad över den.
När jag gav den så sa hon: Köpte du en hel till mig?
Jag kollade på henne, tog sedan upp min dricka ur påsen och sa: Ja. Jag har en egen!
Sen när vi hade kollat klart på filmen så skulle hon gå och lägga sig. Då frågade hon om hon fick ta med colan. Jag svarade: Självklart! Den är ju din!

Hon är så söt min syster Det behövs inte mycket för att göra henne "glad". Jag tror hon uppskattade det jätte mycket. Älskade lillasyster! 
Det vill jag tipsa om till er. Ska ni t.ex köpa något till er som godis eller dricka. Så köp ibland något litet till ditt syskon t.ex. Jag lovar att dom kommer uppskatta det och bli glada. Och då blir man själv super glad då!

Nu ska jag avrunda detta inlägg.. Orkar inte skriva något om dagen för det har inte hänt något speciellt alls idag. Bara tagit det lungt och försökt lösa kryss. Rolig dag va? Haha!

Tisdag...

Usch vilken tråkig dag jag har haft idag.  Den har gått otroligt långsamt.
Det började med att läkaren kom in runt 10:00 - 11:00 och berättade att omläggningen blir imorgon istället för idag. Det beror på att fredagen är en röd dag. Då jobbar inte kirurgerna och skulle jag ha lagt om idag så skulle det bli så långt till nästa gång.
Det var helt okej för mig att skjuta upp. Dock kan jag bli lite sur över att dom säger det samma dag som man ska lägga om och 2-4 timmar innan jag brukar vara på operation.
Jag menar, jag hade ju inte behövt åka hit till sjukhuset igår egentligen. Kunde ju ha kommit idag. Men men nu är jag här. Dom kanske inte tänkte på att det var en röd dag? Vad vet jag.

Dagen har gått bra. Det känns rätt okej i stumpen för en gångs skull. Inte så där blött och kladdigt som det kan vara och det är ju jätte skönt att det känns någorlunda tort.
Jaja.. Vad har jag underhållit mig med idag då? Jag har hållit på med en massa kryss i korsords tidningen jag köpte igår. Det är typ det jag har gjort. Köpte den lättaste tidingen men ändå tycker jag att vissa grejer är skit svåra. Hehe!
Pappa och Annabelle var även hit och höll mig lite sällskap en stund. Det är ju trevligt!

Nu på kvällen jag jag tvättat mig och fått hjälp med att bädda rent i sängen. Det är inför morgondagens omläggning. Allt ska ju vara rent!

Nu ska jag spela lite Runescape och sen får jag väl se vad jag hittar på resten av kvällen innan jag ska sova.
Bjuder på en bild på mig och kissen!



God natt!

Nu ska jag läsa den nya Hello Kitty tidningen jag fick av Pilla idag. Efter det ska jag nog sova.



God natt med er!

Måndag..




God kväll på er alla!

Nu är det en ny vecka. Faktiskt det första på hela året! Hoppas ni har haft det bra och är redo för skola och arbete igen.
Måndagen börjar gå mot sitt slut. Cirka två timmar kvar bara. Jag är på sjukhuset som vanligt på måndagar.
Kom hit strax innan 14:00 idag. Det var så att vi glömde bort hemma att man måste ringa samtrafik och förlänga sin sjukresa efter ett halv år. Eller, jag visste inte om det. Det var mamma som kom på det när klockan var ungefär halv ett och taxin egentligen skulle ha kommit 12:20.
Så mamma ringde in till samtrafik och pratade med dem och jag fick taxi en timme senare. Trodde jag skulle få en på kvällen eftersom vi var lite sent ute. Hehe!
Jag tycker det är dåligt att man måste ringa in och förlänga sin sjukresa! Varför kan den inte bara flyta på tills man inte behöver det mer? Skulle vara så mycket smidigare tycker jag.
Jajja.. Ibland är det ju rätt knepiga regler..

När jag kom till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Mitt HB låg på 82 så jag får en påse blod idag. Jag har tänkt på en sak: Nu för tiden brukar jag bara få en påse blod. Värdet ligger oftast alltid mellan 80-85 nu för tiden. Undrar vad det beror på? Visserligen är ju det skit bra!  Kanske kan bli ännu bättre sen?
Sen på eftermiddagen kom Pilla och Benjamin på besök. Det är alltid super kul när dom kommer! Sen är det så himla kul att se om Benjamin kan göra något nytt. Hihi! Söta pojken!
Vi pratade lite och kollade på TV, Pilla och jag. Sen tog vi en sväng till cafeterian. Jag var så sugen på någon annan mat att äta än sjukhusmaten. Så då gick vi dit och satt där en sväng. Mycket trevligt!



Min mat idag. Gud så gott!

Sen när vi hade varit där en stund så gick vi tillbaka till avdelningen.  Pilla skulle fixa iordning sig och Benjamin för att åka hem och jag började förbereda mig för kvällens dusch.
Det gick jätte bra och efter duschen har jag kollat på TV och fått mitt blod på kopplat.




Mitt köp i kiosken. Tänkte ge mig på Kors & Tvärs ikväll.  Hohoh! Även om det är den lättaste tidingen så kan jag faktiskt tycka att det kan vara ganska svårt. Det är oftast därför jag inte köper dem. Men nu vill jag testa och även få tänka lite!

Liten uppdatering från mobilen

Tänkte bara skriva någon rad här snabbt från mobilen. Orkar inte sätta på datorn. Är jätte trött. Somnade sent inatt och vaknade tidigt... Nu tänkte jag tillbringa kvällen med att läsa och kolla på tv i mellan åt. Dom visar filmen Änglagård på 4an. Hoppas ni hade en fin nyår med era nära och kära, och tog det lugnt med spriten! Själv så var jag hemma med familjen och tog det lugnt. Vi käkade och drack lite gott (Okej, inte alla. Men ni fattar?) Kram och god natt.

RSS 2.0