31:a December - Gott nytt år!

 

31:a December - Maten på sjukhuset!

Denna mat får man på sjukhuset. Potatisgratängen var slut så istället fick vi typ 14-15 kokta potatisar (?)


Se här! Fläskfilén som man får till ser inte ut som fläskfilé och smakar inte som det heller. Den är dessutom typ 3mm tjock. Hade varit festligare med lite mer "bitar"..
Tycker synd om sköterskorna som har beställt mat (dem får göra det vid jul och nyår eftersom dem jobbar såna dagar, vet inte hur det är vanliga dagar)
ur egen ficka. Sedan får dem inte ens den maten dem har betalt för...

Dem får fan se till att göra mer mat nu!! Tycker vi har rätt att få den mat som ska erbjudas och det gäller även nyårsafton. Vi ligger inte inne här på nyår för skojs skull och personalen har all rätt att få den mat dem har betalat för.
Det är inte första gången maten tar slut. Att man inte ens får den mat man ska erbjudas på nyårsafton då det t.om är färre patienter inlagda så är det ju dags för köket att se över sina rutiner.,

SKÄRPNING NU!!

31:a December - Frågor om året som gått!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag och jag. Men det har hänt något som jag aldrig har varit med om förut. Kaninen hemma fick kanin ungar!

Hur har ditt 2013 varit? Mitt år har varit som dem flesta andra år - Som vanligt! 

Blev du kär i år? Nej.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Det finns nog lite datum jag inte kommer att glömma. Men dem tre datum som ploppar upp just nu i skallen är: 25 april då jag såg Mattias Andréasson uppträda i Thomas Kyrkan, 13 september då jag var på cirkus Scott med mamma och bror, och 28 november då min systerdotter kom till världen.                                                     

Vad är din största framgång 2013? Jag har nog ingen direkt "framgång".

Vad spenderade du mest pengar på? Det var nog min iPhone 5 jag köpte i våras.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Kanske låter lite för er, men det var nog när jag var på cirkusen. Jag älskar nämligen sånt! 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Dem sånger som kommer att påminna mig om 2013 är någ Avicii - Wake me up, Miley Cyrus - We can't stop och Wrecking Ball (dem två sistnämnda är för att man ständigt har hört dem överallt)

Vem har du umgåtts med mest? Familjen tror jag. Men räknar man bort dem så är det nog Johanna och Caroline.

Har du haft ett förhållande under 2013? Nej.

Vart reste du under 2013? Har faktsikt inte rest någonstans.

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? En fungerande rullstol hemma. Det vore underbart!

Vad gjorde du på din födelsedag? Om jag inte minns fel så firade jag den med min familj dagen innan jag fyllde år och den 22 (då jag egentligen fyller) så åkte jag till sjukhuset som vanligt eftersom det är en torsdag. Blev iallafall uppvaktad där ordentligt av dem som jobbade där just då! Dem är så söta på avdelningen.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Oj vad svårt! Nej jag vet inte...

Vem saknade du? Just 2013 saknade jag väl ingen, men jag har ju en ständig saknad efter min syster. Räknas det? 

De bästa människorna du träffade? Har inte träffat några nya personer men dem bästa människorna är ju mina vänner och familj

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Vill nog inte säga något speciellt! Hehe!

 

 
 

 


31:a December - Det här med nyårslöften..

Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut av detta inlägg. Men jag väljer att skriva ändå. Ligger här i mitt rum, fortfarande på sjukhuset och funderar. Nu är det natten till 31:a december. Ja, det har till och med blivit den 31:a. Det innebär som ni alla vet att det är sista dagen på år 2013. 
Och snart blickar vi framåt till år 2014. 
 
Jag funderar lite på det här med nyårslöften. Ska jag komma på något löfte eller ska jag strunta i det i år? Ärligt talat brukar jag inte hålla mina löften jag har heller. Visst, det kan gå ett tag, men sedan så "bryter" jag dem. 
Om jag nu ska ha något nyårslöfte så vill jag ha något smart, roligt och annorlunda för mig. Inte sådana vanliga tråkiga som "inte bita/riva på naglarna" eller till exempel "inte äta godis på vardagarna", som man oftast vet innerst inne att man ändå kommer att bryta förr eller senare. 
Nej som sagt, något smart, roligt och annorlunda vill jag ha isåfall! 
Så därför har jag kommit på att jag faktiskt ska ha ett löfte och det är: Försöka "marknadsföra" det pyssel jag gör och sälja mer än vad jag har gjort år 2013. Sedan vill jag att 2014 ska bli ett pyssel år!
Och med marknadsföring så menar jag att jag ska visa mer i bloggen och mer på facebook vad jag gör och har till slau.
Är alldeles för dålig på det just nu. Har bara sålt lite via facebook men inget mer. Nu till år 2014 tänkte jag även göra en egen kategori här i menyn på min blogg, för det jag gör och har till salu. Jag tänkte dessutom att det kanske blir lättare för er läsare att hitta ifall ni kanske blir sugna på något att köpa. Dessutom blir det enkelt om det tittar in någon ny/nya läsare till bloggen. 
Så det är mitt nyårslöfte: Att försöka marknadsföra mitt pyssel och sälja bättre, samt pyssla mer! 
 
Brukar ni ha nyårslöften? 

Måndag 30:e december - Tips! Varm choklad med polkagrissmak i.

Jag vill berätta och tipsa om en sak. Nämligen varm choklad med polkagrissmak! 
 
 
Det är ju dessutom himla enkelt att göra. Det enda du behöver göra är att värma en kopp coklad på det sätt du tycker är godast. T.ex i kastrull på spisen eller i micron. 
Plocka sedan fram polkagris och krossa. Jag hade väldigt små och smala polkagriskäppar som jag klippte i små bitar med en vanlig sax. 
Men man kan ju även lägga polkagris i en plastpåse och banka med exempel en kavel, så det blir lite mindre bitar. Sedan är det bara att hälla det i chokladen och röra om ordentligt. Man kan ju även toppa med lite grädde om man vill men jag tycker det är bra som det är. 
 
Gott gott!! 
 
 
 

Lördag 28:e december - Med Johanna!

God kväll bloggen och god kväll läsare! 
Hoppas ni har en fin helg och att ni nu vilar upp er efter veckan och julen. Jag hoppas även att ni har haft en bra jul och att ni nu ser fram emot nyår! 
Min lördag har faktiskt varit riktigt bra  Dagen började med att jag blev väckt klockan 08:00 för antibiotika och mina morgonmediciner. Sedan somnade jag om och sov till lunch ungefär. Hehe!
Jag vaknade sedan då, fast jag var trött men försökte att inte somna om igen. För johanna skulle komma lite senare och jag ville ju gärna vara klar innan hon kom.
Så jag käkade lite brunch, fixade mig (borsta håret och så) och så fick jag hjälp upp i rullstolen. Ungefär då i samma veva kom Johanna 
Det var jätte kul att hon ville komma, annars hade jag haft en jätte tråkig dag. 
 
När hon kom hit så gick vi till Entrén ganska direkt. För hon skulle ta ut pengar, jag posta brev och sedan gick vi till Caféterian där och fikade. 
På tal om Entrén. När vi kom dit så satt det jätte många zigenare där vid ingången, i alla möjliga åldrar.. Jag har absolut inget emot invandrare eller zigenare. Men jag har alltid undrat varför dom är så himla många ihop ibland?
Är det någon som vet det? 
 Jag tycker ofta att jag ser en hel hög ihop nämligen när jag ser dem. 
 
Klockan 16:00 var jag tvungen att vara tillbaka till avdelningen för att jag får antibiotika #2 då. Så då blir man ju lite låst på rummet en stund medan det droppar in. Så vi satt inne på rummet och pratade och kollade mobilerna i ca 40-45 minuter. 
Efter att droppet hade gått klart visste vi inte riktigt först vad vi skulle göra. Det finns ju inte så mycket att göra här på sjukhuset och i sukhustrakten. 
Så vi funderade en stund. Dem alternativ vi valde mellan var att dra till Skiljebo Pizzeria för att äta eller åka till Max hamburgar restaurang för att käka. Vi båda behövde ju få i oss middag. Det lutade mest åt Max för jag tror att både jag och Johanna mest var sugna på det fast Pizzeria också är gott. Började sedan att fundera på om vi skulle hinna dit och tillbaka till sjukhuset innan hon skulle åka med taxin hem. Max ligger lite längre bort än Skiljebo men det ligger inte super långt bort. Nej nej, det är de, att min permo går så sakta ute. Det är det som tar tid. Men jag trodde till 99,9% att vi skulle hinna så vi klädde på oss ytterkläderna och drog dit. 
Dessutom var det skönt att komma ut och få lite friskluft. Det måste ha sett bra roligt ut när jag och Johanna var ute. Hon sitter som jag i rullstol men har en rullstol som hon rullar själv. Men ibland när vi drar ut på promenader så tar hon tag bak på min rullstol och åker snålskjuts. Men vad gör det? Det stör ju inte mig. Hihi! 
Väl framme på Max så tog hon Chicken nugget meny och jag tog en Delifresh - Low carb Mål. 
 
 
Det är en "nyttigare" meny. Egentligen får man typ bönor till och Ramlösa om man ska vara som "nyttigast" men gillar inte bönor. Haha! 
Så tog pommes som valfritt tillbehör och cola. Cheeseburgaren man får i menyn är som en vanlig cheeseburgare men utan bröd. Istället för man stora salladsblad som håller ihop allt eller vad man ska säga. 
Det var första gången jag provade denna meny och den var riktigt god - men stor!  Jag orkade absolut inte hela kan jag säga. Även fast jag inte får i mig hela så kommer jag nog att beställa denna fler gång. 
 
Tillbaka till sjukhuset så gick vi in via stora huvudingången till sjukhuset och tog innevägen den sista biten till min avdelning. Iställe för att rulla runt ute. 
Vi såg att zigenarna satt kvar. Dem satt och fikade där i dem mjuka bänkarna och hade tagit upp rätt stor plats på Entrén. Hehe! 
Klockan 19:45 åkte Johanna härifrån. Sedan dess har jag bara setat på rummet och kollat på TV och nu sitter jag vid datorn. Är rätt trött men tänkte vara uppe ett tag till. 
Ska nog se på Paradise Hotel en stund och käka lite kvällsmat. Önskar er en god natt! 
 
Och tack för dagen Johanna! 
 
 
 
 
 
 

En hemlis om Saara!

 
 När jag ska sova så kan jag inte ha foten utanför täcket medvetet (det är annat om jag råkar sticka ut foten utanför täcket när jag sover och inte vet om det själv) 
Anledningen till att jag inte kan ha foten utanför är för att det känns som någon ska komma och hugga av foten på mig. Det låter kanske jätte konstigt men det känns verkligen som det, så därför kan jag inte det. 
Är det någon mer som har någon sådan känsla?
 
Det är samma sak gällande mina fingrar. Visst, jag kan ha armarna utanför täcket men lägger jag te.x händerna på magen (jag sover alltid på rygg) eller armarna på varsin sida om mig så händerna ligger på madrassen så kan jag inte ha fingrarna utsträckta medvetet, utan jag måste somna med dem kupade så fingerspetsarna hamnar i handflatan ungefär. Annars känns det som om någon kommer att hugga av dem. 
Känslan ang foten har jag haft sedan jag har varit liten, men det med händerna har bara kommit nu på senaste tiden helt plötsligt. 
Det är verkligen jätte konstigt att det kan vara så och att man kan känna så konstiga känslor. Givetvis så förstår jag att varken min fot eller mina fingrar kommer att huggas av! 
 
 

Fredag 27:e december

Hade omläggning idag 08:15.. Kommer dit upp till operation och får reda på att läkarn som ska lägga om ska ta reda på om det går att sätta en ny CVK (typ slang i halsen) som man kan ta prover, ge läkemedel i och dropp. 
För det är så att den näringsdroppet jag får på omläggningsdagarna då jag fastar, får man inte ge i infarten i armen. Som jag just nu har nu när jag inte har CVK. 
 
Här under är en infart inpaketerad 
 
(fick vänta i ca 30 minuter i det där förberedelserummet som man hamnar i innan man åker in till operationssalen. Det är ett rum med 4 gula väggar och inget annat. Dem där 30 minutrarna kändes långa kan jag lova er!) 
Fick även reda på då i samma veva att jag inte skulle få åka hem. Att jag behövde vara kvar på sjukhuset för att få antibiotika direkt i blodet. Tablettena som jag har tagit sedan julafton kunde jag inte ta. 
Ingen ny CVK sattes in. Det är just på grund av bakterierna i blodet som jag har. Kommer inte ihåg ordagrant vad läkarna sa om det där näringsdroppet men det är inte jätte katastrof att jag inte får det på omläggningsdagarna. Jag äter ju alla andra dagar + senare på omläggningsdagarna. 
Men jag tror dem skulle beställa näringsdropp som man kan få via armen eller handen - Beroende på vart man sätter infarten. 
 
Efter omläggningen så låg jag ett tag på uppvaket för att jag hade ont. Men sedan valde jag att jag ville åka till avdelningen för att jag ville ut på mellandagsrea med en kompis. 
Jag kom tillaka till avdelningen och smsade. Men kompisen backade ur.. Det var tråkigt för jag hade sett fram emot det och jag vart ju självklart besviken. 
Men vad ska man göra, man kan ju inte tvinga någon. Jag frågade då mamma om hon kunde följa med mig till Erikslund shoppingcenter en stund, men hon var upptagen. 
Bestämde mig för att åka själv en stund. Vill inte ligga kvar på sjukhuset för det. 
Ärligt talat var det skönt att komma ut och se lite folk.
Gick runt där i lugn och ro i dem butiker jag ville. Hittade faktiskt lite också. B.la rosa uggs på REA:n för bara 149kr. Dem är as balla! 
Mamma ska få ta mina svarta som jag har nu, för dem är för stora. Det var därför jag köpte nya. 
Hittade även lite på TGR och en sminkborste på Kicks. Kan visa sedan. (just nu är jag så trött så orkar inte ta kort och lägga in i datorn) 
Klockan 20:00 åkte jag därifrån och kom tillbaka till sjukhuset 20:10. Sedan har jag bara ätit min sallad som jag köpte där på Chantal's och kollat på Alice i Underlandet. 
Och nu sitter jag vid datorn. Funderar på att ringa efter rostade mackor och sedan kolla på Paradise Hotel på nätet. 
Har haft en fin dag idag, men som sagt. Är trött nu! 

Mina julklappar! :)

Tänkte visa mina julklappar för er. Fick även en hel del pengar som jag inte kommer att visa. För pengar är ett känsligt ämne för många och det tar jag hänsyn till.
Men sakerna kan jag visa för är mycket glad över dem!

"After Eight" - Mormor och morbror
"Godishuset" - Mamma, Rasmus och Jörgen
"Jul blandgodiset" - Mimmi och Benjamin

"Mascara, sminkborste, ögonskuggspalett och plånbok" - Pappa och Annabelle
"Mobilskal och band till tex nycklarna eller mp3:n" - Mimmi och Benjamin

 
"Smink väska och presentkort" - Mamma, Rasmus och Jörgen
"Målarbok" - Johanna

"Kryss tidning och sängkläder" - Mamma, Rasmus och jörgen
"Handsprit som luktar gott och Nagellack från Isadora" - Sanna

"T-shirt, linne och värmeljus hållare" från avdelningen, 
T-shirten och ljushållarna gör det inte riktigt rättvis med verkligheten. Det glimmar mer bla.

 
"En ryggsäck Och vattenflaska" - vår assistansbolag. 

"Halsband" - En vän som jag inte vem om jag nämna här


Julafton!

Haft en bra julafton trots allt. Vaknade klockan 08:00 på sjukhuset av att sköterskan skulle komma med med mediciner och kolla om jag hade feber eftersom jag har haft det. 
Om jag inte minns fel så hade jag 37,7 och det är ju lite högt för att vara på morgonen.
Fick även reda på då vid 08:00 tiden att jag skulle få åka hem. Och jag vart super glad! 
Packade och fixade mig för hemfärden.

När jag var hemma så mötte mamma upp mig i chaufförerna. Jag la märke till att det var ovanligt tyst för att vara så här "sent" på morgonen.
Fick till svar att det bara var hon vaken men sedan strax efter så vaknade Jörgen och Rasmus till liv och kom upp. Åh vad Rasmus är söt nyvaken när han har sovit länge! Haha! Det är så sällan man får se det eftersom han alltid vaknar upp före mig men nu såg jag. Han är skit söt, och som vanligt så vart han super glad över att se mig komma hem. Söt!
Mamma undrade om jag skulle sova en stund men jag sa nej, för julkalender började då strax och jag ville se det. Julkalendern går ju 07:15, 10:00 och 18:45 på julaftonarna (även 20:00 med teckenspråkstolkning) 
Så jag kollade på det och efter det så gick Astrids Jul med klassiska klipp från hennes "sagor" så som Pippi, Ronja Rövardotter, Kajsa kavat, Emil m.fl..
Där efter gick sammandrag från Stockholm International Horse Show. Så det vart Tv där en stund på förmiddagen med skinksmörgås. Mycket gott!

"Visste ni förresten att det är ca 260 hästar med på Stockholm International Horse show varje år? Det är sjukt mycket!"

Efter dem programmen åkte mamma iväg och handlade tillsammans med Jörgen. Så jag, Sanna och Rasmus var ensamma hemma och jag passade på att vila lite. Hade sovit så illa så jag var hel slut.
Fortsatte sedan att vila till och från fram till Kalle Anka klockan 15:00..
Fick även samtal från avdelningen om att dem nu vet att jag till 100% har bakterier i blodet och att jag måste in om jag får feber. Jag har fått antibiotika i tablett form men det är ju inte alltid kroppen och bakterierna "svarar" på allt och skulle jag få feber så skulle det med högsta sannolikhet vara så att jag inte har svarat bra. 

Efter Kalles jul så käkade vi julmat och kollade på Nightmare Before Christmas som jag tror gick på 3:an eller 5:an idag. Den var väl inte så där jätte bra och jag förstod inte så super mycket av vad dem pratade om i filmen osv.. Nej det var bara konstigt så vi valde att öppna julklapparna. Jag fick mycket fint och jag är jätte glad över det jag fick. Kan kanske visa imorgon?
Nu tänkte jag lägga ut lite andra bilder här nämligen. Blir så mycket annars.

Granen:

Lite julklappar under granen:


Julpynt och så ser ni vår gröna åker och träden utanför utan snö. Ser lite wierd ut, eller hur? 

Blommor:


Nu ska jag sova, så jag orkar upp imorgon. Natti natt! Hoppas ni har haft en fin jul och fått vara med era nära och kära! 

God Jul! <3

 
 

Åh!

Fick inte åka hem idag efter omläggningen. Hade ju hög feber igår och nu får jag antibiotika direkt i kroppen. Har bakterier i blodet nämligen. 
Tror även att jag håller på att få feber nu igen. Mår inte helt okej..


Blev ledsen att jag inte kunde åka hem ikväll för hade sett fram emot kvällen hemma med familjen och spela Bingolotto med dem. Samt äta gröt och skinksmörgås.
Men samtidigt förstår jag. Hälsan går först och livet måste man vara rädd om. Kan bli riktigt sjuk annars.
Mamma var iallafall snäll och kom med en lott hit tillsammans med must och godis! <3

Inget blogginlägg...

Orkar inte blogga just nu.. Ligger i sängen med feber. Sist jag tog så hade jag 38 i alvedontemp.. Det känns som att det är högre nu för jag typ kokar men jag svettas inte.. 
Typiskt att det skulle bli så här, så tätt in till julafton.. 
 
Ska nog bara kolla videosar på webb TV, någon film eller youtube och bara ta det lungt. Måste även få i mig mycket vätska. Det är viktigt nu vid feber! 
Hoppas ni mår bra och är taggade inför jul! (ärligt talat så är jag inte så jätte "taggad" längre som jag var för några dagar sedan. 
 
 

4:e advent och bara 2dagar kvar!

Idag är det den fjärde advent och endast två dagar kvar till julafton. Men det känns verkligen inte som att det snart är jul. Jag har noll julkänsla. Tycker bara det känns konstigt när man pratar om julmat, julklappar och hör julmusik på radion. Ingen snö har vi heller här...


Har ni någon julkänsla? Och har ni någon snö? 

Jag svarar!


Fråga: Vart får du pengar i från? Jag menar inget illa men du verkar köpa rätt mycket.
 
Hej! Jag förstår att ni kanske undrar vad jag får pengar i från. Själv så tycker jag inte att jag köper så speciellt mycket men inom det "ämnet" så kan man ju tycka olika. Hehe!
Däremot, kan jag köpa mycken när jag väl shoppar. Jag shoppar typ sällan  men mycket (bara för att jag inte orkar ta mig upp och iväg så ofta) än ofta och lite i taget, om ni förstår? 
Sedan går det i perioder där jag beställer mer från nätet och mindre från nätet. Men nu i december månad så har det blivit så att när jag har jagat julklappar så har jag även passat på att beställa lite till mig (när jag har handlat från nätet) och köpt till mig själv (när jag är i butik)
Nu till din fråga. Jag får ett så kallat aktivitetsbidrag vid nedsatt arbetsförmåga. Det är på runt 6000 efter skatt. Exakta summa tänker jag inte gå in på här i bloggen. Är ni nyfikna så får ni googla. 
Men det är iallafall en summa som jag klarar mig på än så länge. Jag bor ju fortfarande hemma så mycket räkningskostnader som man skulle ha haft då man har egen lägenhet försvinner ju pga det. Som elräkning, kostnad för mat o.sv..
Men sedan när jag flyttar till eget så kommer det ansökas om bostadsbidrag b.la. Men det behöver jag inte gå in på nu.
 
Sedan kan jag tillägga att jag har en stor sparad summa på mitt konto. Men den summan skriver jag inte här..
Hoppas det blev ett någorlunda bra svar! 
 
 

Saara svarar!

Svar: Hej! Jag har också kollat upp dem fast via en annan sida. Det står deras namn och ålder på kortet men jag har fortfarande ingen aning om vilka det är. Jag känner inte någon Kaisa och Yrjö. 
Sedan inga som är så gamla heller. 
Så det är lite mysko och spännande att någon vet vem jag är men jag har ingen aning om vilka dem är och kommer inte på det heller. Hehe! Fått en tidig julklapp!

Idag när jag kom till operation så kom det en annan kvinna som jobbar där och lämnade en överraskning till mig. 
Eller ja - en julklapp till mig, men jag blev överraskad! 
Kollade först på julkortet och läste ett julrim hon hade skrivit där i. 
Så här stod det:


Jag kom inte på vad det kunde vara, så valde att öppna den då. Denna fick jag;


En jätte fin mössa. Den ska jag använda när det blir lite kallare.
Blev jätte glad när jag fick dem.
Tusen tack till dig! <3 (tror du läser min blogg ibland?)


Nytt mobilskal! <3

Jag måste ju bara visa er mitt nya mobilskal jag har i form av Hello Kitty. Det är ju såå jäkla sött och jag älskar det! 
 
 
Dock är det lite klumpigt att hålla i och det väger ju lite mer än ett vanligt skal. Men jag gillar det ändå! 
 
 

Onsdag!

Min onsdag! 
Jag vart ju kvar på sjukhuset över natten för jag hade ont efter omläggningen och vart kvar på uppvaket längre än vad jag brukar. Det gjorde att jag inte hann med taxin hem för jag kom till avdelningen vid midnatt natten till onsdagen. 
Käkade lite då jag kom ner till avdelningen för jag var jätte hungrig. Sedan försökte jag sova. 
När jag sedan vaknade så funderade jag lite på vad jag skulle göra av dagen. Eftersom jag fortfarande var på sjukhuset och "inne" i Västerås så ville jag hitta på något innan jag åkte hem. 
Så jag bestämde med assistenten "N" att vi kunde vara på Erikslunds shoppingcenter för jag behövde kolla dem sista julklapparna 
Vi bestämde att vi skulle ses där. Vi började med att ta en fika/käka mat för att jag ville käka något. Hon tog bara en fika. Sedan gick vi runt i olika butiker här och där på centret. Var rätt skönt att ha assistent när man shoppar för det var bara att ge henne sakerna när det vart för krångligt för mig att bära själv. Haha! 
Är jag med någon kompis (dem flesta sitter i rullstol) eller själv så måste jag ju lösa det själv genom att bära eller ha sakerna i knät men jag är så rädd att tappa på golvet/marken och gör jag det så får jag inte upp sakerna igen.. Så att ha med assistenten var riktigt smidigt! 
Jag åkte därifrån vid 17:05 och var typ i shoppincentret nästan 3,5 timmar. Det var en rätt lagom tid. Då hinner man gå i lugn och ro och kolla i butikerna samt fika eller äta. Sedan är det ju rätt skönt att bara gå inomhus. Det enda jag saknar där är Panduro och New Yorker. Hehe! 
Men vem vet? Det kanske kommer? Butiker och affärer byts ju ut och flyttas lite då och då. 
 
Julfint dem har gjort vid ena ingången 
 
Jag väntar på taxin. Ser väldigt rädd ut! Haha! 
 
Var kul att vara iväg med assistenten och kul att fixa sista julklapparna och man känner sig så lättad när man är klar typ.
Det enda som krånglade för mig när jag var där, var min kateter. Min går ju in direkt i blåsan så jag har ju ett i stick i buken som sagt. Det hålet där, började läcka borta på centret och jag hade ingen omläggningsmaterial med mig och jag började ju tänka: "Vad gör jag nu?! Jag vill inte åka här ifrån redan!" (för det började läcka direkt när jag kom dit) Då kom jag på den brillijanta idèn om att jag testar dem lite tjockare pappers servetterna som man "drar" ur en sån där plastbehållare som dem ligger i bredvid handfatet som man tvättar händerna med. No shit typ?  Tog typ 3 servetter som jag vek och la innanför byxorna (på toa givetvis!) där det var blött. Sedan tänkte jag prova om det funkade, men jag tror inte det läckte någon mer. Gick dock in på toa en gång till innan jag åkte därifrån för jag tror pappret sög upp ite från det som redan hade hunnit blivit blött.. 
Sedan åkte jag tillbaka till sjukhuset en kort stund och åkte sedan hem. 
Hemma har jag inte gjort så mycket, bara busat med bror. Han ser verkligen ut att älska när man kommer hem. Han blir så glad! Det är super gulligt!  
Man märker även det när han själv kommer hem och jag redan är hemma. Det första han gör när mamma eller hans pappa släpper in honom i huset är att springa in till mig. Jag kanske kan försöka vara beredd med mobilen och få med det på video när han springer in i rummet mot mig. Hihi! 
 
Nog pratat om det. Det jag hittade på shoppingen var: 
TGR/TIGER
- Decoupagelim, 30kr
- Pärlor, 20 kr
 
City Gross:
- Puder från Wet n Wild, 69kr
- Nagellack (nu fick ni se på tumnageln och inte själva burken) 14,90
 
Lite suddig dock. 
 
 
 
 

Natt tankar an.g tisdagen den 17:e decembers omläggning..

Behöver skriva av mig..
Vet inte vad jag ska göra längre, men jag är inte alls nöjd över omläggningen.. För att från ha fått några riktigt bra omläggningar så känns det nu som att kirurgerna går tillbaka till det gamla "omläggningsmönstret".. För omläggnings resultatet som jag har nu liknar verkligen som dem la om förut då jag ofta inte alls var nöjd. 
Men som sagt, dem senaste gångerna (ja, innan gårdagens) har jag blivit nöjd och omläggningen har varit bra. Jag har till och mer berömt läkarna för ett bra jobb, men ändå läggs det mer om nu som det gjordes förut...
Som jag skrev högre upp så vet jag inte vad jag ska göra längre.. Jag har på alla sätt och vis, försökt att få dem att förstå. 
Sedan tror man att dem har förstått för att omläggningen blir bra, men det varar typ 1-2 gånger och sedan är dem tillbaka till det mönster som jag inte tycker är bra. 
Hur tänker dem egentligen? Jag ger upp snart, mig verkar dem ändå inte lyssna och på och ta sig till det jag säger. Då får jag ta mamma till hjälp så hon får bli lite bestämd mot dem
Det vill dem egentligen inte, men vad ska jag göra då när dem inte lyssnar på mig?!
Nu när jag har t.om har berömt dem för dem nya omläggningar som har varit bra, så tycker jag ju att dem borde fortsätta lägga om så och INTE som dem gjorde igår.. Dem har ju vetat om att jag har varit nöjd så varför kan dem inte bara bry sig om det och forsätta lägga om så? 
Det blir ju även roligare för dem ju när dem vet att patienten blir nöjd över vad dem gör och deras resultat.. Skulle jag själv tycka om jag vore doktor. 
 
Usch vad snurrigt detta blev men jag blir så less! Sedan blir jag orolig. Jag vill verkligen inte att omläggningarna ska bli som förut! Varför kunde dem inte bara fortsätta lägga om som dem har gjort innan? 

Fått present!

Idag när jag kom till omläggningen så stod det en kvinna och mötte upp oss när jag och sköterskorna från avdelningen kom. Hon följde med in till förberedelserummet där man väntar innan man får åka in till operationssalen. 
Sedan tog hon upp en påse och sa att de var en present till mig men att det inte var något "märkvärdigt"  
Så jag tog påsen och kikade ner och fick se en jätte söt Hello Kitty figur och rosa "metallic" sminkpalett med jätte fina färger i. 
 
Fina va? 
 
 
Och hon som sa att det inte var något märkvärdigt?  Dem är ju jätte fina ju! Jag blev jätte glad och tackade henne så himla mycket. Hur snällt är inte det? 
Paletten kommer nog att användas flitigt för färgerna är jätte fina!
 
 
 

Jag svarar!

 
 
Hej! Min syster valde att lämna jordlivet 2010, bara 20 år gammal (jag var då 18 år)
Ni kan läsa mer {HÄR} om ni känner för det. Det är mamma som som skriver och berättar med egna ord i hennes blogg om hur hon kände då det hände. Står även där lite vad som hände, jag orkar inte gå in på det just nu..
 
 
En gammal bild på systers grav. - Älskade, fina syster.. Du fattas oss! 
 
 
 

Mitt senaste pyssel + tips till er!

Tänkte tipsa och även visa mitt senaste pyssel jag har gjort. Nämligen julpysslat med ett vanligt gravljus. 
Detta vart mitt resultat och det ska till min systers grav nu till julen 
 
 
Det jag använde var: 
- Motiv från servett (man kan ju ta det man gillar. Nu tog jag tomte eftersom detta ska till syster nu vid jul)
- Gravljus
- Lack (jag använde vanligt decoupagelack)
 
Sedan är det bara att lacka fast servetten som vanligt som man gör med decoupage. Alltså, man lackar på området motivet ska vara och sätter sedan dit det. Lackar sedan med lack över servetten sedan och låter torka.Sedan lackar en extra gång över motivet om man vill ha det extra tåligt, vilket jag gör.
Ville tipsa om detta.då gravljus ofta ser så tråkiga ut.
Då kan man ju piffa till dem lite ibland så det blir extra fint vid graven
 
 

Haha!

Väntade på taxi för att åka till sjukhuset. Mamma skulle riva upp lakanet för att jag åker liggtransport till sjukhuset för att det inte riktigt är helt bra med mig. 
Som sagt, hon rev upp lakanet för att dem skulle lyfta över mig med det. 
Men det jag inte visste var att det var resår runt hela lakanet, för det är ett dra-på-lakan.
Trodde det bara var resår i hörnen för det finns såna lakan också. 
När hon drog bort lakanen i kanterna på sängen så drog resåren ihop sig och jag försvann in i lakanet. 
Det vart som en liten säck typ. Hahaha!
Åh vad vi skratta mamma och jag!
Haft fin besök idag!

Idag har vi här hemma haft fin besök idag. Av min och Sannas syster Pilla med hennes familj. Alltså hennes kille och deras två barn, Mimmi och Benjamin. Var första gången jag såg Mimmi idag och hon är jätte söt! 
Här kommer det lite bilder på mig och Mimmi och några på bara Mimmi. 

Hon jäspar! Hihi!Dessa fick hon av mig i födelsepresent nu när hon föddes. Men hon fick dem idag. Tillsammans med en napp där det står Världens finaste tjej. Men den kom inte med på bild.


Kul att dem kom förbi idag! <3

Vunnit en liten tävling!

Fick hem en vinst från en liten tavläng jag var med i. 
Minns ni att jag skrev om Pony Bracelet's för ett tag?
Det är typ fina resårband som man kan använda som både hårsnoddar och armband. Jag gillar dem grymt mycket så därför tänkte jag att jag kan vara med i deras tävling för skojs skull - och jag vann igen! 
Dessa band fick jag nu:


Fina va? Nu har jag tre set såna här. Finns hur många olika färger som helst som dem gör.
Jag är väldigt nöjd och det var kul att vinna ytterligare en gång. Dessa kommer att fortsätta användas flitigt. Det kan defenitivt garantera! 

Någon av er?

Fick hem ett julkort som jag inte har någon aning om vem det är ifrån. Det står namn på kortet men jag känner inte någon med dem namnen. 
Så här ser det ut:


Först trodde jag att det kunde vara någon som känner min mormor - då det ser ut som att den som har skrivit är äldre och så gissar jag på att siffrorna 73 och 76 är två åldrar + att det är skrivet på finska. Min mormor pratar finska hon också,
Men hon kände ingen vad hon vet. Sedan började jag fundera på om det var vänner till min farmor. Men det känns ju väldigt konstigt om det skulle vara det för min farmor har jag inte ens någon kontakt med, så varför skulle hennes vänner skicka till mig? 

Eftersom jag inte kan komma på vart kortet kommer ifrån så undrar jag nu:
Är det från någon av er läsare som har skickat? 

Ville bara önskar er!

 
 
 
 
Hoppas ni får se många fina luciatåg. Själv så ser jag den på TV en liten stund just nu. Det blir nog det enda. Jag kommer ju att åka på omläggning som vanligt och sedan ligger jag ju på uppvaket. Hade velat se någon lucia i verkligheten för jag tycker det är fint. Det var så länge sedan jag såg det nu. Men ja ja, Jag kan kanske drömma om luciatåg.. 
Ska ni se på lucia eller ska ni t.om lussa för någon/några?

Snabb uppdatering!

God kväll på er! 
Hoppas ni har haft en bra dag! Jag har faktiskt haft en bra dag idag.
Vaknade vid 11 av att assitenten kom. Funderade på vad jag ville ha till frukost.. Jag vet inte varför men jag har tröttnat rejält på smörgåsar till frukost.. Hu! 
Käkade iallafall den sista julskinkan som fanns kvar, bacon och en halva av en ostfralla som jag hade. Givetvis tog jag ju locket på frallan för den är ju godast! 
Sedan packade jag och fixade mig iordning för att åka till sjukhuset. Var rätt kul att packa idag nu när man har en ny väska att använda. Allt får ju plats nu och jag slipper att trycka ner mina saker i väskan! Jippi! 
Och jag är fortfarande sjukt nöjd över min väska. 
Det är ganska häftigt att man kan bestämma sig för att köpa något som man egentligen inte var ute efter från början. Jag ville verkligen ha en väska med nitar eller fransar för att jag älskar det. Kollade runt på en massa sidor men hittade bara såna som var jätte dyra. 
Sedan sa en sjuksköterska att man kan kolla på Zalando. Där har dom allt möjligt och även i alla möjliga priser. Så jag började kolla där och väskan dök upp där och jag kände bara: DEN SKA JAG HA! Den BLIR det! 
Som sagt, det är rätt häftigt det där. 
 
Nog pratat om min väska. Haha! Kom till sjukhuset runt 15:30.. Hade lite sms kontat med pappa som kom runt 16:00. Annabelle var inte med för hon var superförkyld och det var nog likabra det så man inte riskeras att bi smittad för har blivit lätt förkyld på senare tiden av min kära bror som är boven!  Han har ju en massa dagisbakterier som ni säkert förstår. 
Brukar inte vara den som blir smittad vilket har varit skönt men nu på senare tiden så har jag blivit det som sagt. Men jaja, förkylningar kan jag ta men sedan när maginfluensorna och magsjukan kommer (är det samma sak?) så blir det nog jobbigt eftersom jag har narkos och sövs.. Jag bara bävar för när man blir smittad med magsjuka. Åååh!
 
Sedan tog man prover på mig och det var ju lite roligt när proverna skulle tas. Jag har en slang som går till ett stort kärl i halsen som man tar blodprover ur och det gick inte så bra att få ut blod så sköterskan bad mig att kolla åt vänster. Sedan skulle jag prova att kolla åt höger, så när jag liksom rörde på huvudet så rann blodet ner i provröret.
Så hon utbrast: "Det rann när du rörde på huvudet!" 
Så jag skojade och gjorde små rörelser genom att kolla åt vänster-höger-vänster-höger och sa: "Så jag ska göra så här?"
Då sa hon: Faktum är att det rinner bättre när du rör på huvudet. Gör så igen! 
Gud vad jag fnissa! Men hon fick fart på slangen i halsen utan att jag behövde röra på huvudet. Så nej, blev inte yr. 
Runt 18:50 så hoppade jag in i duschen. Det gick rätt bra denna gång faktiskt. Ibland fryser jag som bara den att jag spänner mig och spänner jag mig så får jag ont. Det blir med andra ord; en ond cirkel. Men som sagt. Det gick bra nu. Var riktigt skönt idag att duscha! 
Nu efter duschen så har jag fått en blodpåse påkopplat som droppar på nu. Mitt bodvärde låg på 84 så det blir en påse blod idag. För övrigt mår jag bara bra. Har inte haft ont alls idag eller något sådant. Och det vätskar knappt heller. Det ända är att jag är lite tött men det kan jag stå ut med. 
Nu ska jag avrunda och kolla på dagens avsnitt av julkalendern. Den är ju så himla bra tycker jag!  Länkar till svt:s play sida ifall ni också vill se. 
Detta inlägg skulle bli ett kort och snabbt inlägg - JO tjena! Haha!
 

Ny!

Kom hem från sjukhuset idag och fick öppna mitt paket från Zalando.
Har beställt en väska och ett dra-på-lakan.
Behövde en ny för den jag brukar gå runt med har blivit lite förstörd och orkar inte laga den (fast det egentligen går att sy)
Och den jag har haft efter att min väska gick sönder är för liten. Så har inte kunnat stänga väskan ordentligt för att den har varit fullsmockad. Hehe och jag vill inte plocka bort något heller för jag anser att jag behöver allt. 
Så det blev en ny väska och jag är super nöjd:


Den är finare i verkligheten. På bilden blev den lite ihoptryckt och platt, sedan ser man inte gulddetaljerna riktigt. Men som sagt, är jätte nöjd fast det inte var någon sådan väska jag var ute efter först.
Höll mest utkik efter en väska med nitar eller fransar då jag tycker att det är galet snyggt! Men sedan kom denna och jag kände: "Den VILL jag ha!" <3

Sedan vart det ett lakan i denna färg:

Är så trött på lakan som skrynklar sig och inte ligger stilla i sängen. Så därför köpte jag ett sådan. - och nej, jag använder inte bara ett lakan.
Utan beställde ett från Zalando för jag vet inte hur kvalitén är på lakanet. 
Är det hyfsat okej så för jag se om jag beställer något mer dra-på-lakan. 

Min måndag!

Hej på er så här mitt i natten! 
Måndagen har gått mot sitt slut redan men jag tänkte att jag kan ju blogga lite ändå. Tänkte göra det tidigare innan klockan 00:00 men var så trött så orkade inte då. Nu börjar jag ju givetvis piggna till när man egentligen borde vara trött.. Hm! 
Nåja. Min dag började med att jag vaknade 09:35 för att vara exakt! Min assistent hade kommit till mig 09:20 men henne hade jag inte hört, utan jag vaknade av katten som förmodligen smet in då hon gick in. Katten hoppade upp i min säng. Det är typ det första hon gör när hon kommer in. Hehe!  Hon är så söt min kisse som egentligen är mammas. 
 
 
Fick frukost av assistenten som fixade bacon, en ostfralla och lite julskinka. Till det drack jag O´boy. Riktigt riktigt gott var det. 
Sedan fixade jag mig och packade för att sedan åka till sjukhuset som jag alltid gör på måndagar. Packade lite extra denna gång för åkte från sjukhuset sedan till ett julbord. - Mer om det senare i inlägget. 
Taxin kom 12:20 som vanligt och när jag var framme på sjukhuset så tog man prover ganska direkt. 
Väntade sedan en stund tills jag skulle duscha. Tog det rätt tidigt idag eftersom jag inte skulle vara här då det egentligen brukar duschas. 
Efter duschen så fixade jag mig iordning för att sedan åka iväg på julbordet. Det var julbord på Rocklunda här i Västerås som mitt assistansbolag bjöd alla brukare och assistenter på.  Så jag och mina två assistenter: mamma och "N" åkte dit. Mötte "N" (nämner inte hennes namn ifall hon inte vill nämnas)på plats och mamma kom lite senare för hon var lite försenad. 
Det var jag också tråkigt nog. Min taxi skulle ha kommit 17:45 men den kom 18:05.. Tycker det är så värdelöst! 
Och påpekar man det till chauffören att dem är sena flera minuter, så blir dem sura på en precis som om det vore okej. 
Men skulle jag vara sen typ 3-4 minuter. Så bara måste dem påpeka det surt och då är det helt plötsligt jätte fel! Det är knepigt! I mina öron är det nästan samma sak fast dem oftast är sena fler minutrar. 
Nog om det. Jag kom fram till slut och det var väl huvudsaken. Dock var dem flesta redan där och stod i kö till buffé bordet. Kön var verkligen jätte lång. Jag och "N" blev ledda till en bra plats som vi satt en stund medan kön låångsamt blev kortare.  Mamma han dessutom komma så vi gick och ställde oss ihop i kön. Sedan gick det rätt fort fram där. 
Fick hjälp av mamma att plocka mat till min tallrik och sedan gick vi och satte oss för att käka. Det var riktigt gott och jag blev verkligen mätt.
Det var förresten första gången jag åt i restaurangen där! Riktigt fint hade dem gjort det med lite julpynt och tända ljus vid borden, och så spelades det julmusik i behaglig ljudnivå. Ja, det var riktigt trevligt och det tror jag mamma och "N" också tyckte! 
Här kommer fyra stycken bilder: 
 
 
- Lite julsånger som skulle sjungas. Jag åkte därifrån precis innan så hann inte vara med. Men det som skulle sjungas var: "Rudolf med röda mulen", "Bjällerklang", "Jag såg mamma kyssa tomten", och "Hej tomtegubbar". Mycket bra julsånger allihop enligt mig! 
 
 
- Min mat. Nu hamnade julskinkan och rostbiffen på allt annat typ. Jag åt bara kalla saker. Eller säger man rätter? Som jag skrev högre upp - Gott var det! 
 
- Jag! Ser dock ledsen ut, men det var jag inte. Haha! 
 
 
- En annan bild på mig. Dock lite sne, för mamma höll mobilen snett. Sen vill jag passa på att säga att jag tuggar på något, därav minen jag gör. 
Åkte från julbordet vid 20:00. Det räckte för mig och jag såg att fler åkte därifrån samtidigt. 
 
När jag kom fram till sjukhuset igen. Så la jag mig i sängen och bara kollade på TV, i väntan på att få blod påkopplat. Var jätte trött och hade ont. 
Mitt blodvärde låg på 80 igår måndag så fick en påse blod. 
Annars har jag inte gjort så mycket mer. Kollat på nätet och bara tagit det lungt. Har även fått hjälp att linda om stumpen lite för en linda hade blivit lite slapp och flyttat på sig. Nu känns det rätt smetigt på en fläck så har lite svårt att få ro till att sova så blir nog vaken en liten stund till. 
Lite jobbigt är det också att skönterskorna inte kan kolla till mig mellan typ 03:00 och ett tag framåt för korridoren ska storstädas då och sköterskorna kommer inte att få springa fram och tillbaka i korridoren den tiden stortädningen är. 
Givetvis får dem ju gå där om det är nå akut som sker men annars får jag ringa om det är något och dem får gå ute vägen och komma in genom min ytterdörr. Hehe! 
Nu ska jag avrunda och kolla youtube och spela Big farm. Är det någon av er som spelar det? 
 
 
 
 

Pysseldag!

Idag är det en dag späckad med pyssel. Och inte vilket pyssel som helst! - Nämligen julpyssel!

Hittills har jag pysslat med nejlikor som jag har tryckt i en apelsin och sedan satt i rött band som mamma hängde upp i mitt fönster.


Vart rätt sött och det luktar ljuvligt av apelsinen och nejlikorna ihop. Luktar typ jul! 
Nu blir det att pyssla lite julkort. 
Lite julstämning är det idag. Dels för att det är snö ute + att det snöar och dels för att Ensam hemma 3 går på TV. Det är ju en typisk film som nästan alltid går på TV på vintrarna runt jul. Eller hur? 


Just nu!

Ute på promenad. Har inget att göra nämligen så tänkte att jag kan ta mig till affären innan jag åker hem. Fanns ingen tidig taxi nämligen så åker hem 13:30.
Ska bli skönt!


Spännande att se om jag fastnar någonstan i snön. Haha! 

Fråga till er!

Hoppas ni hör vad jag säger för jag är fortfarande så hes. 
 
 
Och ja, Jag är trött och sliten. Men det har varit en tuff dag för mig idag. Det är delvis därför jag är kvar på sjukhuset till imorgon.. 

Just nu!

Ligger i sängen på sjukhuset och har precis kollat på IDOL! 
HEEJA EELIIIIN NUU!! 

Känner mig rätt trött, sliten och har ont.. 

Brukar åka hem på fredagar. Men nu gjorde jag inte det för har haft det riktigt kämpigt på uppvaket med smärta och starka smärtstillande.
Det är inte förrän nu som smärtan börjar bli hållbar (heter det så?)
Är dock skitsugen på godis. Jag har verkligen ingenting här. Jo en julmust jag fick från avdelningen och min chokladkalender som jag har här. Är så nära att öppna några luckor för chokladen. Hehe! 


Sedan när idol börjar igen? Klockan 22:25..
Fast då lär jag ju ångra det sedan. För enligt mig så är det en lucka per dag fram till jul. Kanske får nöja mig med dagens lucka. ÅH BESLUTSÅNGEST! 

Final idag!

 
Final ikväll! Vem tror ni vinner? Elin eller Kevin?
 
 
Själv så hoppas jag på Elin. Tycker hon är den som är duktigast och hon kör sin egen grej. Kevin sjunger tyvärr många gånger falskt. Så för mig är Elin en mer värdig vinnare. 
Men jag tror att Kevin kommer att vinna. Jag upplever att hans fans skara är större än Elins. Kevin har liksom barn, ungdomar som tycker han är snygg (vilket jag inte tycker dock, hehe), äldre som tycker han är charmig och säkert en hel del fotbollsvänner. Så ja, han kommer nog att vinna. 
Fast det kanske är lika bra? Om man tänker om lite. Den som vinner hör man inget av tillslut. Man hör bara från dem i början. Ja, förutom Agnes Karlsson som det går riktigt bra för nu. Men dem alla andra då? 
Nu är det ju oftast tvåan som man hör ifrån + några andra som åker ut tidigare.
 
Nu ska jag sluta babbla och dela med mig av två låtar som jag gillar.
En låt som Elin gör bra är: 
 
 
En låt som jag tycker Kevin gör hyfsat bra är:
 

Torsdag!

God kväll!
Torsdagen börjar gå mot sitt slut vilket för mig känns rätt skönt. Har haft det ganska tufft idag. Känt mig lite nedstämd.  Kommer till det längre ner i inlägget.. 
Sov iallafall bättre denna natt än förra. Kunde ligga mer på skinkan nu, men det gjorde fortfarande rätt ont då. Nu har det släppt helt och hållet, tack och lov! 
Dagen började med att jag vaknade vid klockan 11:00 då assistenten började. Som vanligt ligger jag och drar mig medan hon gör småsysslor först. 
Käkade bacon och omelett till frukost och drack julmust till. Fin frukost va?  Gott var det! 
Sedan packade jag och gjorde mig iordning för att åka till sjukhuset. Käkade även bacon innan jag åkte. Fast med makaroner till. Som pasta carbonara typ men makaroner istället för pasta. Men det är ju samma sak! 
Strax efter 15:00 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. Har haft det ganska tufft idag för har en massa småsår (utöver dem stora på stumpen alltså) lite här och där och dem har gjort och gör jätte ont när jag rör mig. Det är en riktigt pina! 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man blodprover direkt. Sedan var det dags för dusch. Oh fy vad det var kallt att duscha denna gång! Var bara att skynda sig att bli klar.  Tycker det är konstigt att jag har börjat frysa mer på senare tiden. Förut var jag alltid varm och frös väldigt väldigt sällan. Men nu tycker jag att jag fryser oftare. Man undrar liksom hur det kan komma sig? 
Träffade sedan läkaren som la om i tisdags lite snabbt sedan. Berättade att jag inte blev så jätte nöjd över resultatet då som han gjorde. Han lyssnade och jag tror att han tog till sig det som jag sa.
 
"Anledningen till att jag har varit lite nedstämd idag är för att jag är fruktansvärt orolig över att omläggningen inte blir bra imorgon. En anledning är att det nu blir helg och en annan är att jag ska på jubord på måndag. Då vill jag gärna att omläggningen imorgon blir bra och att det håller sig hyfsat fint till måndag och julbordet. Inte att det ska vätska igenom och att det ska vara lite halvdant. Får då är det inte ens säkert att jag kan gå... 
Det vill jag så gärna för julbordet bjuder assistentbolaget på och jag har aldrig gjort något med dem för jag har inte kunnat, då dem alltid gör saker då jag lägger om"
 
Strax efter 17:00 var det dags för middag. Fick Biff a´la lindström. Smakade väl sådär om jag ska vara ärlig. Efter det har jag bara pysslat. Sydde ett hjärta men när jag tänkte fylla med vadd så såg jag att jag hade sytt fel så jag öppnade upp allt igen och sydde lite nya stygn men sedan tröttnade jag för denna gången. Så var det med det. Hahaha! 
18:45 var det dags för julkalendern igen. Det är ett "måste", att se på nu i december för mig. Nu i år är den faktiskt riktigt bra tycker jag. 
Vad tycker ni om den, och följer ni den? 
 
 
Efter det så har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på Jul med Ernst och bara setat här vid datorn. Har även fått en påse blod. Mitt blodvärde låg på 85 och det är precis på gränsen till en påse blod. Lika bra att tanka på då. Tänkte nu kolla lite på webb TV. B.la Stockholm international horse show på svtplay. Tycker deras familjematiné är så bra!  Jag hoppas jag en dag kan ta mig dit själv och se den på riktigt! 
 
 

Liten uppdatering!

Usch, hujedamig vad jag är trött. Sov verkligen inte alls mycket inatt. Har fått så fruktansvärt ont i min "sjuka" skinka att jag inte kan sitta eller ligga så skinkan stödjs. Det är så fruktansvärt jobbigt och jag hoppas det är något tillfälligt bara för annars vet jag inte vad jag ska ta mig till?
Hur som helst, så var de det som gjorde att jag inte kunde sova. För jag sover alltid halv sittandes/liggandes (beroende hur man vill se på saken) och aldrig på sidan. Sov som bäst på förmiddagen vid 10-11 tiden men det är ju då vid 11 som min assistent kommer så kunde inte sova mer. 
Men låg och drog mig lite medan assistenten tömde katetern och hjälpte med frukosten. Valde bacon och ägg och det var så gott! 
Annars har vi inte gjort så mycket mer idag, jag och assistenten. Har haft ont så har inte velat göra något. 
Vid klockan 15 så slutade hon för dagen och jag var hemma själv till Jörgen, Rasmus och Jörgens andra äldre son kom förbi. 
Pysslade klart min julklapp till min gudmor och gudfar som jag snart ska skicka ner till dem. Kan tyvärr inte ta kort på julklappen eller säga vad jag ha gjort för min gudmor läser min blogg och det är ju ingen kul varken för mig eller dem om dem vet vad dem ska få. Hehe! 
 
Nu är klockan strax efter 22:00 och jag har jätte ont i huvudet nu. Förmodligen beror det på sömn bristen som jag har för tillfället. Ska kolla på Paradise Hotel som har börjat och ta en kopp te,, sen blir nog nästan direkt att sova om jag lyckas somna. 
Önskar er en trevlig kväll och god natt på er! 

Fått mera pyssel!

Mamma var till posten och hämtade ut ett paket som jag har fått.
Vet inte om ni minns men jag skrev och berättade att jag fått pysselmaterial av en kvinna förut. Detta är också från henne! 

Massa skoj i kartongen! 

Blir så berörd och glad att det finns så vänliga själar där ute i landet som vill ge och hjälpa till!
Jag har inte ens betalat porto för dem två paket som jag har fått..
Denna kvinna som har skickat detta, är jätte trevlig och jag är verkligen glad att jag har fått lära känna henne och att hon tog kontakt med mig från en grupp på Facebook som vi båda är med i. 

Vill bara berätta!

Vill bara berätta att jag inte riktigt vet om jag kommer att blogga något mer idag förutom detta inlägg.. Tänkte försöka se om jag hittar lite julklappar på nätet.
Det känns smidigast att beställa för mig för jag vet inte när jag kommer att ta mig iväg till stan eller shoppingcentret på Erikslund annars. Och skulle jag ta mig ner på stan eller centret så är det ju inte säkert att man hittar något ändå... Så nu ska jag kika runt och se om jag hittar något på nätet. 
Det känns lite småstressigt det där med att hitta julklappar, men samtidigt är det kul. Det är en konstig blandning av känslor. Hehe! 
 
Vad tycker ni om hur det är att handla julklappar? Vet ni vad ni ska köpa? 
 
 

God morgon!

God morgon från mig och min pissemisse! 


Hoppas ni har haft en fin helg och första advent. Känner er utvilade och redo för en ny vecka med nya tag.
Det gör iallafall jag! Kram på er! 


1:a december och 1:a advent

Första advent och även första december. 24 dagar kvar till jul. Nu går det fort. 
Tänkte dela med mig av en fin adventssång som jag ofta sjung i skolan då jag gick i låg och mellanstadiet.

RSS 2.0