Gott nytt år!

 

Just nu!

Hoppas ni har en trevlig kväll allihopa! Jag är på sjukhuset som vanligt på måndagar fast det är nyårsafton. Vill ju detta själv. Precis som jag har nämnt förut så tycker jag inte alls om att flytta runt på omläggningsdagarna. Jag vill gärna ha det tisdag och fredagar så gott det går. 
Min nyår hittills har jag spelat Bingolotto. Var super nära att vinna 50.000!  Men nära skjuter (tyvärr) ingen hare! 

 
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Andra Avenyn, dricka lite cider och käka chips. Sen klockan 23:15 blir det att kolla på kanal ett då dom visar "tolvslaget från skansen". Det blir min nyår i år. 
 
 
Denna hälsning fick jag i fredags av sjukhusclownerna! 
 
 

Nyårsafton!


Tips till hund och kattägare som har rädda djur vid nyår!

Eftersom att det är nyårsafton i morgon så kommer det smällas raketer hela kvällen/natten och t.om redan tidigt på dagen. Det kan innebära en hel del rädsla för djuren.
Här nedanför vill jag berätta om dem tips jag vet som kanske kan hjälpa för just din hund eller katt. 
 

- Låtsas som att du inte har hört ljudet från smällarna och håll dig lugn. (Tips till hund + kattägare)
- Dra för gardiner där möjligheten finns i rummen och sätt på lite hög musik eller TV (Tips till hund + kattägare)
- Om möjligheten finns, se till att djuret har en trygg plats att krypa undan. (Tips till hund + kattägare)
- Gör inga "onödiga" promenader med hunden och håll det kopplat. (Tips till hundägare)
- Har du utekatt? Håll den inne. (Tips till kattägare)
 
 
Dalta inte med djuret och försök inte att trösta det om den visar rädsla. Då är risken stor att rädslan förvärras. Man ger nämligen signaler till djuret om att det som låter är farligt. 
Det man kan göra är att aktivera djuret genom att leka med dess leksaker. 
 
Sen får man inte heller glömma att det finns dem fall där djuret har ren panik och kanske behöver hjälp med någon form av lugnande eller rogivande. Ni som firar er första nyår med era djur, Var mycket uppmärksamma på hur djuret reagerar.
Vid minsta lilla osäkerhet, kontakta veterinären. För ditt djurs bästa!  
 
 
 
 
 

Lite kort!

Haft en toppen dag med två vänner hemma. Jag har bjudit dem på mat, druckit gott, spelat Yatzy och pratat.
Det vart kött och potatisgratäng. Mamma kom på en idée om att vi kunde fixa en taco kväll snart och det tyckte jag lät lysande och jag hoppas dem båda håller med. 
Det är inte alltid alltid dom två går så jätte bra ihop
(men det är ju fullt förståeligt, dom har varit vänner förut och man växer ju från varann ibland)
men när jag är med så går det galant! 
 
Tack för en trevlig dag tjejer! 
 
 
Nu nu halvligger jag här i min säng och äter chips och dricker lite vin. Ha en trevlig fortsatt lördag! 

Video på vad jag har fått från avdelningen i Julklapp!

 Här kommer det en video. Rätt ointressant och jag fick en konstig röst men den bjuder jag på ändå 
 
 
Blir ingen mer uppdatering idag. Jag måste betala lite räkningar och käka innan jag ska fasta klockan 00:00.
Blir nog att käka först och räkningar sen, så risken är mindre att man slipper stressa och kasta i sig mackorna 
Såg ni förresten "Min stora Gala" ikväll?
 
 Underbart måste jag ändå säga om det och alla barn som kämpar på 

Min Julafton hemma + En massa bilder!

Till att börja med hoppas jag ni alla har haft en riktig bra jul. Min har varit helt okej, men det är skönt att den är över. Men i detta år fick vi iallafall snö till jul. Förra året om jag inte minns fel så var julen rätt grön, grå och blaskig.
 
 
 
Hästen på julhälsningen som kom upp tidigare idag är förresten min lillasysters ponny. Det är en shetlandsponny om ni vet vad det är. 
Nåja. Ska börja skriva om min julafton nu. 
Mamma väckte mig klockan tjugo i tio. Här är jag: 
 
 
Hon tyckte jag skulle se julkalendern som kom 10:00 på ettan. Sen sa hon att jag fick somna om efter det men det gjorde jag inte. Kollade på Astrids jul som gick direkt efter. Även om man har sett dem klippen förut så kan man inte låta bli att se dem om och om igen så här vid jul. Dem är ju så mysiga! Jag tror inte att det är många som växer ifrån hennes böcker och filmer som har gjorts! 
Fick även frukost samtidigt som jag kollade på programmet. Det vart två tunnbrödsrullen med julskinka i och en kopp te. Jätte gott!  Strax efter Astrids Jul så kom Madicken på Junibacken på kanal 4 som jag kollade på. Det vart ännu mer Astrid! Men som sagt, filmerna är ju bra! 
 
 
Här är förresten vår lilla julgran vi har i år. Någon måste i stort sett vakta den hela tiden, för annars är lilla Rasmus där och rycker i något han tycker är spännande i granen. 
Här är det paketer under som mamma tog kort på: 
 
 
Strax innan Kalle började så börjades även fixet med maten igång här hemma. Åh vad jag var hungrig då. Ville bara att allt skulle vara klart. Haha!  Jag vet inte varför det har blivit så men förut var jag ganska kräsen när det gällde julmat. Åt nästan bara julskinka, prinskorv och köttbullar då, men nu åt jag ganska mycket. 
Här är maten i ugnen: 
 
 
Min tallrik. Skinkan hade jag i en skål vid sidan om: 
 
 
Åt inte upp riktigt allt. Lite av dem där "klumparna" på höger sida blev kvar. Jag höll mig mer åt vänster, köttbullarna och och klumpen i mitten som ser ut som äppelmos  Ärligt talat vet jag inte ens vad det var som ni kanske märker? 
Strax efter vi ätit så började vi med julklapparna. Kan börja med att visa vad jag fick av Jörgens föräldrar som jag öppnade redan igår när jag kom hem på kvällen. 
 
 
1500 kr och ett lottpaket som jag vann 120kr på!  Syrran vann 20 kr. Kul att vi båda vann! 
Paketer från mamma, Jörgen och Rasmus kommer nu: 
 
 
Glögg och Vin.
 
 
Måttsats, smörkniv och skärbräda till mitt framtida kök. 
 
 
Bok!
 
 
Laptop bräda som man har i knät. Mamma tycker inte om att jag har den under kuddar och så. Hähä! 
Sen var en julklapp på vift men den får jag när den kommer fram...
 
Tuggummin av Jörgen:
 
 
Detta fick jag av Sanna: 
 
 
Ett mobilskal i gummi (tror jag). Dem två små sakerna jag har i min hand är såna man sätter i högtalaruttaget. Dem är jätte gulliga och skalet hel coolt! 
Efter att vi hade öppnat paketen så tittade vi bara på TV och tog det lungt. Jag drack lite av glöggen jag fick. 
På kvällen mellan 18:00 och 19:00 kom min mormor och morbror på besök och ville önska god jul. Fick en liten julklapp av henne också. Nämligen detta: 
 
 
 
En halsduk, 100kr och tre trisslotter! Och nå samlartomtar som jag skulle dela upp med Sanna 
Dom stannade på fika. Jag tog lite mer glögg och käkade lite pepparkakor, sen tog jag det bara lungt resten av kvällen. Var rätt trött.
KLockan 22:00 kom taxin som skulle köra mig tillbaka till sjukhuset. Här har jag tagit prover, käkat, gett avdelningen en julklapp som dom blev så glada för och nu sitter jag här. 
 
Tack för Julklapparna allihopa! 

God Jul!

 

Lördag!

Jahaja, Lördag var det här!! 
Ja ja, fin början. Hm..
Vad gör jag nu? Jag ligger här och gottar i mig popcorn och godis. En massa godis. Ja,, gud ja,ni skulle bara
veta!  Fast det får ni inte, då skäms jag! 
Vad har jag gjort idag då? Jo. Jag halvsov hela förmiddagen och började min dag runt klockan 11:30. Låg sen och kollade på TV tills lunchen kom. Det var hamburgare med klyftpotatis och någon dressing till. Maten är verkligen jätte kass. Till hamburgaren får man absolut ingenting förutom en köttbit. Kan dom inte ha lite sallad och sånt vid sidan om? Det kan ju inte vara så svårt? Och klyftpotatisen är ljusgul och i konstig konsistens. Men som tur är så går det att äta. 
Efter maten satte jag på datorn och började med min God jul hälsning som kommer komma upp på Julafton här i bloggen och samtidigt spelade jag Runescape med lillasyrran som var inne, i väntan på att min kompis och hennes assistent skulle komma. 
Tiden kändes så sakta när jag väntade. Hade inte träffat henne på jätte länge och jag ville så gärna se henne. Tillslut kom dem. Vi babblade en hel del och bytte även julklappar som vi uppnade idag. Ingen väntan till julafton här inte för någon av oss.  Haha! 
Detta fick jag! Tog kort med blix för att man lättare ska se att det liksom skimrar och glittrar på sig lite. 
 
 
Fint va? Det är på min mobil nu. 
Vännen och hennes assistent hade med sig tidningar och godis till mig. 
 
 
Tidningarna var från hennes assistent och godiset från min kompis. Tyckte det var jätte snäll. Och att hennes assistent köpte - Var ju jätte gulligt! 
Mellan 17:00-17:30 kom mamma upp med godiset + en smörgås med sånt som tillhör julen på smörgåsen. Alltså, lax, sill, köttbullar, kalkon m.m.. 
Smörgåsen var helt okej förutom rödbetssalladen. 
 
 
Vid 18:00 drog kompisen och assistenten vidare. Jag kollade på TV, fast de inte fanns ett skit att se på. Haha! Men sen klockan 20:00 början Körslagen "julspecial" och det var rätt okej att se på. Så jag kollade på det och har målat mina syskons julklappar. Dem är inte så där jätte stora och märkvärdiga. Men det är i allafall något 
Och nu sitter jag här..
Funderar mycket på hur jag ska göra med Julen. Jag har två alternativ eftersom det var så ont om bussar. Eller snarare sagt: Vi var för sent ute med att boka transporten. 
Mina alternativ är att åka tillbaka till sjukhuset Julaftonsmorgon eller Juldagsmorgon. Mitt val lutar åt Julaftonsmorgon. Då är jag visserligen på sjukhuset hela dagen och hela julen men jag är trygg och säker. Skulle jag åka tillbaka till sjukhuset Juldagsmorgonen så skulle det innebära att jag får vara orolig hemma då jag firar jul eftersom det aldrig känns bra i stumpen Måndag eftermiddagar, kvällar och nätter. 
Det är inte lätt att välja - Speciellt inte när vissa ur personalen "trycker" på och säger: Men då får du ju vara här hela julen, hur kul är det? 
Absolut INGEN vet hur det är att leva med denna stump.. Det är väl huvudsaken att jag får må hyffsat bra? Kan inte alla bara hålla käften och lyssna på vad jag tycker och känner?! 
 

Chirstmas in heaven

Jag såg att låten Christmas in Heaven som jag la upp för några dagar sen är borta för att användaren har tagit bort sitt Youtube konto. Här kommer den för er som inte har lyssnat. Den är så fin! 
 
Snälla ta er tid att lyssna på den tack 
 
 

Pyssel!

Pyssel som jag har gjort klart ganska nyligen. Tog några dagar på mig. Har målat med hobby lack på gips. Det är ett väldigt roligt pyssel och passar alla - stora som små. 
 
 
Lite suddig bild men jag blev rätt nöjd. Det var rätt pilligt att måla bilden men jag lyckades ganska bra 
 
 

Fan!

Det har sett bra ut i stumpen nu ett tag på omläggningarna och det har även varit bra för mig...
Nu hörde jag att det hade blödit en del.. Ska det börjas igen?
Är jag på ruta ett igen?

Just nu!

Äter jag Marshmallows, dricker nyponsoppa och ser på Andra Avenyn. Visst var det förresten en fin kombination på det jag äter? 
Blir nog att göra det resten att tiden innan 00:00. Vet inte riktigt annars vad jag ska göra. 
 
 
Fin min jag gör, men den bjuder jag på! 
 
 
 
Smurfgodisar! 
 
 
 

Frågade 118118 som en kul grej :)

Jag frågade 118118 som en kul grej vart jag skulle bo i framtiden. 
 
 
Fick svar: Hej! Vi trot det finns en stor chans att hon kommer att bo i Los Angeles i framtiden! 
Trevlig jul! Mvh Eniro 118118 sms.
 
Haha det vore inte illa pinkat att bo där.  Tänk om dem kunde ha rätt, men dem ger ju bara svar som en rolig grej när man ställer såna frågor. Fast lite kul är det! 

Min onsdag

God kväll på er!
Tänkte bara skriva några rader om min lilla onsdag här på sjukhuset. Jag hoppas ni har haft en fin dag. Min dag har varit ganska lång tråkig. Jag har sovit största delen av dagen för att jag har haft ont i huvudet igen. 
Läkaren kom in på förmiddagen och pratade lite snabbt. Frågade vad jag tänkte och ville om julen. Jag sa som det var att är jag hemma så kommer jag in som vanligt på måndag, men senare och så lägger jag om som vanligt på tisdagen. Han sa att det gick, och sen pratade han lite om att dom här två senaste "klister" behandlingarna har tycks gett resultat och det är ju jätte kul att det ger någon resultat eftersom när man mår så dåligt efter.
Första gången hade jag en fruktansvärd smärta och fick starka smärtstillande - Riktigt kraftiga smärtstillande. Jag hade ont i huvudet flera dagar efter smärtstillandet blev utsatt. Andra gången jag gjorde behandlingen så fylldes hela jag av vätska.
Undrar hur nästa gång blir? Det ska gudarna veta.. Huja! Jag ser inte fram emot det. Men som sagt, skönt att det ger resultat. 
Han pratade även om att jag skulle få tid till röntgen och jag skriver strax om det igen.  Sen en stund runt 13:30 tiden så kom mamma och Rasmus med mat från MAX. Det var toppen för maten här var inte så där jätte god idag. Hehe! Rasmus är ju så rolig. Mamma gav honom lite strips som han mumsade gott på. Sen när han inte fick någon ny så såg man sakta på honom att han blev irriterad. Söta killen!
Dom stannade i ca två timmar och sen var dom tvungna att åka vidare på andra ärenden. Jag kollade min post som jag hade fått. Fick b.la fin julpresent från mitt assistansbolag: 

 
 
Presentkort på tidningskungen snällt va?
Nu medan jag ändå håller på och visar vad jag har fått så kan jag ju passa på och visa vad jag har fått får fint från  en kvinna på operation som har varit utomlands. Tycker verkligen det var gulligt att hon tänkte på mig när hon var borta privat på semester. 
Detta fick jag: 
 
 
Marshmallows som för övrigt var super goda. Riktig mjuka och nästan bara smälte i munnen. Har några kvar bara. Uhuh!  Dom kommer försvinna fort om jag tar en. Men jag ska försöka spara någon till imorgon.
 
 
Armband och drömfångare. Drömfångaren tänkte jag se om den gick att hänga på sjukhussängen 
 
 
T-shirt. Nu tog jag bara kort på trycket för ni vet ju hur en röd t-shirt ser ut  Hehe! Grejerna var jätte fina och godiset jätte gott. Tack till dig! (vet inte om du läser min blogg?) Vet att det finns folk lite här och där på sjukhuset som gör det. 
Känn er träffade!!  Men det är bara en massa godingar! 
Nåja. På kvällen runt 19:30 så kom en ur resursen som jobbar på avdelningen in på mitt rum och sa att jag hade fått tid till röngen och kolla huvudet. Det var bara att åka ivåg. 
Kom in på röngen direkt och det tog ungefär 3 minuter att göra det och så var jag tillbaka till mitt rum på avdelningen. Jag kan säga att jag är nervös att något är fel. Men jag hoppas innerligt att allt är bra! 
Men det borde det vara. Dem skulle annars väl ha sagt något? 
 
Aja.. Annars har jag inte gjort något annat idag. Bara kollat runt lite på datorn, mest youtube faktiskt. Nu ska jag kolla på ett avsnitt Andra avenyn och sen sova. 
 
   

Ny design!

 
Tack till: 
 
 
För din hjälp. Jag hade absolut inte gjort det snyggare själv. Så tack! 

Julafton och tankar...

Tänkte då skriva lite om hur jag känner och så. 
Jag ser fram emot det jätte mycket  Gör ni det? 
Tycker det är så kul att få ge ut julklappar, äta god mat (dock är jag kinkig så det blir mest prinskorv, köttbullar och skinka) men ändå. Kalle Anka får man inte glömma och sen den goda stämningen av att veta att det bara är jul också. 
 . Har julklapp till mamma och Jörgen klar för dom får ibland en gemensam från både mig och Sanna. Sen har jag till en kompis klar som jag hoppas få se snart. Vi brukar byta julklapp..
I år har jag jag har fått beställa det mesta från nätet eftersom jag har varit inne på sjukhuset så mycket nu. Jag hoppas resten av det jag har beställt kommer nu i veckan. Annars vet jag inte vad jag gör.. Lite kommer fortfarande få köpas via mamma. Tur hon ställer upp medan jag är kvar här på sjukhuset. 
Min drömjul i år är att få vara hemma måndagen till eftermiddagen (om jag har fått vara hemma över helgen) efter Kalle Anka och sen åka in till sjukhuset måndag eftermiddag och lägga om tisdagen som vanligt trots att det är en röd dag då.
Jag mår bäst av att ha dagarna som vanlig och inga massa byten och ändringar. 
Sen hoppas jag att på tisdagen, efter omläggningen att kunna åka hem igen.

Men eftersom jag fortfarande är inlaggd just nu och inte vet när jag kommer hem så kanske jag är kvar till jul. Eller till fredag och får vara hemma över helgen. Börjar misstänka något av dem två alternativen och det accepterar jag.
Julafton kan betyda mer ensamhet och sorg för vissa och det är ju självklart väldigt tråkigt.  
Det finns även en tomhet hos oss 

Ta er tid och lyssna på låten. Varma kramar till er! 
 
 
 

Rabatt kod!

 
Nu har caseapp en rabatt på iPoneskal.
 
Har man ingen iPhone så går det även att beställa stickers i stickerapp med rabatten.
 
Eller varför inte beställa ett presentkort till någon annan som kanske har iPhone? 
 
.
 
'
 
Ni kommer till sidorna genom att klicka på länkarna eller bilderna. 
Fixa eran beställning som ni vill ha och skriv sedan: 
 
i rabattkod rutan och klicka sedan på "aktivera" bredvid så får ni nya priset. 
Vill man ha sin beställning granterad till jul så bör man beställa:
Skalen idag 17/12
Presentkortet senast 19/12
 
Annars räcker rabattkoden fram till 24december 
 
 

I mörkret..

Ligger här i mörkret med datorn framför mig och smuttar på min nyponsoppa som jag har börjat gilla mer och mer. Vart väl då under den tiden jag bara fick ta flytande. Nåväl, jag har väl inte så jätte mycket att skriva. Det har blivit söndag och jag vet inte vad som sker här idag. 
Blir kanske att ta det lungt? Det är ju oftast det jag gör.  Om inte någon kommer hit. Kanske ska tvinga pappa? 
Jaja.. Igår (lördags) kom Johanna hit en sväng. Det är ju himla kul när mina vänner kommer på besök. Hon gullepannan hade även med sig en julklapp till mig. Hon är så rolig när hon säger att jag måste vänta till jul. Det är liksom bara att lyda och säga "ja ja okej" fast känna på den kan man ju alltid göra. 
Berättade till henne att hon också skulle få en julklapp men jag har inte fått hem den än så hoppas den kommer snart. Kanske blir en nyårspresent annars. Känns ju dumt att säga "God jul" på nyårsafton. 
Men är det så, så är det så! 
När hon var här så pysslade vi och pratade om allt och ingenting ungefär. Det är så det brukar se ut när hon är här men det är alltid lika trevligt ändå! 
Detta målade Johanna, men hon blev inte klar så jag skulle fortsätta det lilla projektet.
 
 
En liten träkorg! 
Detta gjorde jag, som inte heller blev klar. Det måste ändras om en hel del. B.la bokstäverna som blev lite tjocka. Det är en träplatta som jag har målat på. Vet inte vad jag ska ha den till. Funderar att testa skicka som ett Julkort på posten till någon. Se om det kommer fram som ett vanligt vykort. Varför skulle det inte göra det? 
 
 
Strax efter Johanna åkte så käkade jag middag. Och eftersom deras middag var sådär idag på avdelningen så beställde jag thai-mat med personalen. Det var mycket bättre 
Det vart lite kyckling med jordnötsås. Det är ju så förbannat gott! Sen köpte jag även räkchips för såg på menyn att dem hade det att beställa. Hade ätit en chipsbit tidigare från min assistent som hade med sig hem till mig för jätte länge sen. Tänkte nu att då kan jag ha chipsen som snacks här inne på rummet. 
 
 
Så det har jag mumsat på, och även bjudit mamma, Jörgen och Rasmus som jag tror alla tre käkade det för första gången idag. Dom kom förbi på besök. Jag tror dem tyckte om det. Iallafall lilla Rasmus
Jörgen passade på att monterade ihop min nya golvfläkt. Den förra började ha gjort sitt. Fungerade som den ville själv helt och hållet. Verkligen jätte knepigt. Det är nästan så man kan fundera om någon annan styrde den jag hade då.  
Så tack til honom att han gjorde det. Inte kul att ligga och vara varm.. Det vet ju alla, och man kan ju inte ta av sig hur mycket som helst. 
 
Nåja, nog babblat om ingenting egentligen. Förstår inte hur det kan bli så och att jag faktiskt har läsare som läser mitt svammel och babbel. Ni är ju för roliga!  Nu ska jag kolla på Andra avenyn och sen sova. Har världens huvudvärk och är jätte rosslig i halsen. Det stör min sömn rätt rejält just nu.

Snart så!!


Mumma!

Sa till en undersköterska att jag var sugen på något gott.  Men dom har ju inte så mycket gott här. Det är ju mest det gamla vanliga som dom har. 
Då sa hon: Jag ska gå ut och kolla vad vi kan få fram! 
Titta vad hon kom med, lite choklad, glögg och en saffransbulle!
 
 
Det är från deras egna fika. Verkligen jätte snällt! Dom är så gulliga här! 
 
Denna glögg och saffransbulle är det första jag dricker och äter för den här vintern. Smarrigt! 

Svullnaden minskar!

Vilken förändring på cirka 4-5 dagar! 
 
 
Fast är fortfarande småsvullen lite här och där.. Men hoppas det ger mer sig också snart. 

Film Recension

 
Flicka 3 - Country Pride
 
 
Handling:
 
Medan pojkflickan Kelly Jenkins kompisar uppslukas av sms och mode känner sig Kelly utanför. Men det är inte allt. Kellys mamma Lindy har problem med sin hästgård, och enda chansen att rädda den är genom att vinna den kommande ryttartävlingen. Kelly är fast besluten att hjälpa sin mamma och börjar träna Flicka – en vildhäst som ägs av nye stallchefen Toby. Om Kelly kan göra en vinnarhäst av Flicka, kanske hon också kan återfå sitt självförtroende och gården. Mamma Lindy måste bara våga lita på Flicka och sitt eget hjärta.
 
Vad jag tyckte:
 
Jag tyckte filmen var jätte bra, hände lagom mycket och den är inte så overklig som många filmer kan vara.. Det är en perfekt familjefilm och för den häst tokiga. Filmen passar i alla åldrar tycker jag.
 
Ger den:
 

 
 

Fått en mickro!!

Jag har glömt att berätta en grej för er som är rätt kul! Jag har fått en mickrovågsugn. En alldeles egen gratis från en tjej här i Västerås. 
Det var via skänkes/bytes sida på facebook som jag frågade efter en om någon hade en fungerande som bara stod. Då var det en tjej som kunde tänka sig att byta mot något litet. 
Så vi hade lite kontakt, jag berättade att jag är svårt sjuk och frågade vad hon ville byta mot. Många vill bara ha ett kaffepaket eller typ kakpaket. Berättade även att mamma skulle få hämta och byta "grejerna". 
Då var hon så snäll och sa att jag kunde få den och mamma bara kunde komma och hämta. 
Det var verkligen jätte snällt! 
Detta är också ett bevis på att det faktiskt finns folk som kan hjälpa och skänka och inte bara vill ha och ha..
 
HÄR är en skänkes sida på facebook i Västmanland dock.
HÄRär en bytes/ges/doneras i Västerås området, för er läsare som bor där. Var i den gruppen jag fann mickron! 
 
Det hela började med att jag var så trött på maten jag fick här på sjukhuset i början då jag blev inlaggd. Då sa mamma: Kolla om du kan få någon skruttig fungerande gratis på gratissidorna på facebook? Utseende och strlek spelar ju ingen roll, bara den funkar.
Det förslaget nappade jag på. Det är så att jag inte får värma mat om någon skulle komma med det här till sjukhuset i deras mickro. Det har med hygienen att göra. Att skydda andra från dem bakterier som vi och framförallt jag har.
 
En stor stjärna och ett stort tack, till tjejen som gav ut sin mickro! 
 
 

Ingen uppdatering,,

Det blir ingen uppdatering ikväll. Dels har det inte hänt något, är kvar på sjukhuset och dels har jag inga tankar att skriva nu heller och dela med mig av.
Det enda som har hänt är att Clownetterna har kommit och sjungt lite lucia sånger. Blev så överrskad och det var super kul! 
 
 
Kort från dem  Den med randiga Byxor är Vimsan och den andra är Doktor musik.
 
Här är det rullande skåpet som Doktor Musik spelar Keyboard på. Dom är fantastisk duktiga! 
 Man blir så glad när dem kommer och jag är så jätte glad att dem kommer trots att jag är på vuxen nu och inte barn. Jag hörde att dem sjöng här i väntrummet till någon äldre och den människan tyckte om det. 
Egentligen borde det finnas någon form av vuxen grej som motsvarar lekterapin och vuxen grej som motsvarar clownerna.
Eller vad säger ni? Tror det skulle uppskattas verkligen!
Eller jag VET det! Hörde det nu bara i väntrummet!
Ska nu äta och kolla på film undertiden. Sen julpyssla lite julkort. Såg att sista "skick" dagen är 16:e december när det gäller julkort.  

Trevlig lucia! (tidsinställt)

 
Ville bara önska er en trevlig Lucia dag. Hoppas ni får se något/några luciatåg. Det är ju alltid så himla mysigt tycker jag! Därför är detta tidsinställt. Orkar inte sitta så tidigt vid datorn för ville bara säga att Lucia på TV går på svt2 klockan 07:00 och det går även klockan 18:00 igen i samma kanal.
 
 
Animerad av Evan (fann ingen sida)
 

2 veckor nu..


Så jag ser ut just nu..

I förra inlägget pratade lite om att har har svullna händer, fingrar och tår.. Men nu - Kolla!
 
 
Är jätte svullen i ansiktet men inte alls lika mycket i fingrar och tår längre tycker jag. Men mage, armar och så är jätte svullna. Det är jätte jobbigt. Är trött och ska nu kolla på film och ta något att äta.
Läkarna misstänker hjärtsvikt det rosslari halsen också.
Seb har jag fått en blåsmakapär som jag ska blåsa i så mycker jag kakn, för lungornas.skull.
 
 
Nu ska jag avrunda. Jag hoppas innerligt att svullnaden ger sig. Jag känner den verkligen runt ögonen..

Hm?

Den här "klistringen" jag gjorde i fredags har gått bra. Dock så fick jag svullnad i händerna och ont i mitt friska ben istället. Jag hade inte ont alls i mitt onda typ, men i det friska så sjukt ont!  Jag får inte riktigt det att gå ihop? 
Nu har jag iallafall lyckats sova lite nu på kvällen så kommer säkert att vara vaken hela natten, men då får jag vara det.. Är inte mer med det. Har fortfarande väldigt ont i mitt friska ben, 
men svullnaden i händerna verkar har gett med sig mer och mer. 
 
 
Jag just nu. Får extra syre för syremätningen kan gå ner när man får starka smärtstillande vilket jag får just nu. Nu ska jag försöka käka lite och kolla på Webb TV: Finns lite program som jag har sett i helgen men inte minns så mycket av p.ga att man inte mått så bra. 
 

Tidsinställt!


Lite rader...

Är fortfarande vaken. Kan inte sova för jag får ingen ro. Imorgon (idag egentligen, klockan är efter 00:00) ska jag till ett ställe som heter Angio och ligger på röntgen. Ska göra en "klister" bhandling av kärlen och när man har gjort det så ska man lägga om såren. 
Ärligt talat så är jag lite orolig. Det är nog det som gör att jag inte kan sova och slappna av. Jag är inte orolig för själva "behandlingen" utan det är efteråt som jag är lite orolig för. Sist jag gjrde det i november så fick jag så fruktansvärt ont. Det gjorde så ont att jag inte ens kan beskriva smärtan och jag fick så starka smärtstillande att jag var helt borta i huvudet. Såg suddigt och så. Kunde inte ens vara på avdelningen för det gjorde så ont och dem har inte såna starka smärtstillande där. Jag fick ligga på uppvaket två nätter och intensiven en natt. Intensiven låg jag för att uppvaket är stängt under helgerna och för att dem skulle försöka trappa ner på det starka smärtstillandet jag fick då.
Sen fick jag ont i huvudet flera dagar efteråt och det berodde nog på just det där smärtstillandet som jag fick.. Ska man behöva gå igenom det igen? Ha så ont? 
Jag hoppas innerligt att det blir bättre denna gång. Men är ändå glad över att det finns hjälp att få! 
 
Nu ska jag kolla på svtPlay. Dem två senaste avsnitten av Julkalendern. Sen blir det kanske att pyssla eller plocka lite på bordet, och efter det - Försöka sova lite. 
God natt! 
 

Saknar!

Nu har man varit på sjukhuset så länge att man börjar sakna sin lilla kisse. 
 
 
På mattes mage (min alltså) trivs man bäst!  
 
 
 
 Älskade söta katt!  

Min stora dag - Stöd du med!

Min stora dag är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn i Sverige att förverkliga sina önskedrömmar.
Det insjuknar hundratals barn i svåra sjukdomar varje år. Stiftelsen Min stora dag hjälper barn mellan 3-18 år som behöver uppmuntran när behandlingar och sjukhusbesöken är tuffa.
 
I ett barns fantasi kan allting hända. Att få träffa sin idol, åka utomlands, simma med delfiner, få ett nytt renoverat rum är bara några få grejer exemplar som Min stora dag har fixat åt barnen. 
Stiftelsen grundades år 2000 på initativ av Claire Rosvall. 
Min stora dag får inget bidrag av staten utan den drivs med hjälp av andra stiftelser, företag och privatpersoner och har ett 90- konto övervakat av Svensk Insamlingskontroll. 
Vill du kanske skänka en summa och förgylla någons dag? 
 
 
Det går även att smsa och skänka en gåva:
 
Sms:a dag till 72 970 så skänker du 50kr.
Sms:a dag 25  till 72 970 så skänker du 25kr.
 
Det finns även lite minstora dag produkter med Minstoradags logga, man kan köpa och stödja.
Jag har en reflex som ser ut så här + ett kort om stiftelsen:
 
 
 
Vill du ha mer information om vilka sätt du kan stödja verksamheten på så kan du gå in [HÄR]
Vill du läsa lite om olika upplevelser barnen har fått så kan du gå in [HÄR]
 
Till sist vill jag säga att jag själv har fått uppleva en massa roligt tack vare Minstoradag.
Jag har fått gå på två konserter och fått en egen bärbar dator och en bunt DVD i samma paket.
Jag har även fått biobiljetter från sjukhusets Lekterapi. Lekterapin på sjukhusena runt om i landet får biljetterna från Min stora dag.
Många kan tveka när det gäller stiftelser och organisationer om pengarna verkligen kommer fram. Men jag vet att dom gör det till denna stiftelse! 
 
 
 

Uppdatering!

Somnade sent natten till idag. Vart lite stressad tillslut då. Kände bara att "jag måste sova, Jag måste sova"!
Pilla skulle komma förbi idag på förmiddagen och jag ville vara hyffsat pigg då. 
Tro det eller ej, men jag var vaken och kände mig pigg då hon kom strax efter 11 tiden. Det var nog p.ga ena kirurgen som kom in runt halv 11 då jag låg och sov  Han pratade lite om det här med magen som för överigt bara blir bättre och bättre. Han sa att jag fick börja äta lätt tuggad mat. Han pratade om smörgåsar, men mer då? Vad räknas som lätt tuggad? Tror jag måste googla lite sen.. 
Nog pratat om det. Pilla kom och det var kul att se henne igen. Det var ett tag sen nu. Benjamin var på dagis så hon kom ensam. Det kändes lite konstigt att inte han var med. 
 
 
Gammal bild
Man är ju så van att ha en liten kille här inne med Pilla. Men det var jätte trevligt ändå. Vi pratade lite om allt möjligt, vad som har hänt och så. Känns så skönt att man känner en sån bra tillit till henne! 
Vid ett tiden gick hon för det var dags att hämta killen på dagis. Vädret har ju inte varit det bästa idag så det var bra att hon var ute i god tid. 
Efter det så har jag kollat på TV och även sovit en liten stund. Vart så himla trött på eftermiddagen. 
Sen har man kollat på TV igen typ och pysslat lite.. Tiden går rätt långsamt här på sjukhuset.. Finns inte så mycket att göra. 
Det kom även en annan läkare och kände på magen. Han kände typ 3 gånger och sa sen: Men det känns mjukt och bra! sen gick han. 
Man ba: " Ja tack och hej liksom " 
 
Nu sitter jag här vid datorn. Spelar lite Runescape för att försöka skingra tankarna. Har ganska så ont just nu. Tycker inte smärtplåstret jag har fungerar så där jätte bra tyvärr.. 
Är det någon av er som spelar det spelet så bli vän med mig vett jag! Jag heter Lady_cat91 där! 
 
 
Där är jag och promenixar! 

God natt!

Är fortfarande vaken för jag har ont.. Ska nu ta extra smärtstillande, pyssla en stund och se om smärtstillandet hjälper så att jag sen kan få sova lite.
Syster kommer på besök imorgon och jag vill ju inte vara trött!
 
God natt! 
 
 
 
Håret är uppstatt i en knut ifall ni undrar varför det ser ut som det gör 

Svar!

 
 
 
Jag delar upp dina frågor i olika "siffror.
 
1. Om stumpen kommer att läka helt och hållet är det ingen som vet. Sjukdomen och denna situation är så ovanlig. Men läkarna gör allt för att det ska bli så bra som möligt för mig. Och jag fick reda på idag att såren ser bättre ut, men dem är fortfarande väldigt stora. 
2. Det kommer påverka mitt framtida liv otroligt mycket om det inte läker. Men man får försöka leva utifrån det så gott som det går. 
3 och 4. Självklart hoppas jag att jag en dag kan få jobba. Kanske inte hel tid men ha något jobb eller praktik någonstans. Jag har lite alternativ som jag vill göra, som t.ex jobba med barn på något vis, i någon butik eller kanske media som att skriva. 
5. Jag kommer att flytta hemifrån när jag känner mig redo, men inte än. Jag har ju personlig assistent och flyttar jag hemifrån så kommer troligen det att fortsätta + att man får ett så kallat trygghetslarm som man kan använda då man kanske behöver hjälp dom tider assistenten inte jobbar.
6. Det finns risker med graviditet om man har Klippel trenaunay syndrom. Kan inte så mycket om det, men det jag vet är att man svullnaden i den del man har syndromet kan öka. Det kan även bli ett annat tryck i kärlen.
Har även hört att man kan få mer ont i den del där syndromet sitter p.ga att trycket och svullnaden kan öka.
 
Det var mina svar. Jag hoppas du blev nöjd! Tveka som sagt inte att ställa frågor. Jag försöker svara så gott jag kan! 

Omläggning!


Pyssel!

Jag tänkte visa ett pyssel som jag har gjort för ett tag sen men inte visat än så jag gör det nu. Det är en liten uggla som jag kallar Hugo! 
 
 
Jag tror ni ser hur jag har gjort så ingen beskrivning tror jag behövs.
Man behöver lite tyger i olika färger. Det spelar absolut ingen roll om tygerna är olika.
Min har olika tyger. ett i strech och ett i filt tyg. Ögonen kan man göra i tyg och sy dit om man vill det, men jag hade inget vitt tyg så det fick bli knappar på min Hugo som jag målade med Hobby lack. Ugglan sydde jag för hand. 
Det som är lite kul med den här stortens uggla är att man kan göra vilken storlek som helst. Allt i från ett mjukisdjur till en liten nyckelring 
Jag är nöjd med min, tycker den blev söt! Funderar på att göra en lite mindre att hänga på min väska. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Himla skön tjej alltså!

 
 
 
Vill bara tipsa om en himla rolig och skön tjej på youtube. Jag lovar att man inte kan låta bli att le eller skratta när man ser hennes videosar. 
 
{HÄR} Kommer du till hennes kanal!!
 

Rubrik var det här...

Jag vet inte vad jag ska skriva så detta kan bli snurrigt.. Dagarna är långa här på sjukhuset och man är så ensam. Försöker få tiden att gå genom att pyssla, sitta vid datorn och kolla film och TV. 
Det blir tydligen bättre verkar läkarna tycka men jag vet inte? Är fortfarande tveksam till om dem verkligen vet vad det är?
Jag menar, dom misstänker att det har varit hål någonstans i magen. Antagligen magsäcken eller tarmen. Men ska det då göra ont på både höger och vänster sida i buken till och från, även under vänstra revbenen hugger det ofta till och det gör ofta ont i vänstra axeln. Jag får inte ihop det? 
Nåja, enligt dem så verkar det väl bli bättre. Får nu dricka vad jag vill och äta flytande mat som soppa. Gissa om jag är hungrig! Inte sjutton blir man mätt på soppa. Jag ser dessutom själv att jag har blivit smalare och troligen gått ner i vikt och det är inte alls bra. Skulle egentligen behöva gå upp några kilo..
Kommer bli jätte svårt att göra det...Hm?
Idag har man även tagit bort alla mina smärtstillande tabletter och gett mig smärtplåster. Tycker inte om det. Är så tveksam till smärtplåster.. Någon som har någon erfarenhet om det och vill berätta lite vad ni tyckte? 
 
Nog babblat om skitsaker egentligen. Haft pappa och Annabelle på besök och det var ju trevligt! Annars har jag inte gjort så mycket mer. Kollat på TV, pysslat och haft mamma en stund på besök på kvällen..  Pysslet kommer förresten komma upp sen här på bloggen!
 
 
 

Saknaden är enorm!

Gick in i en "tröst grupp" på facebok för folk som har mist någon..
Började genast att tänka på Jenny 
Tårarna rinner, kan fortfarande inte fatta att hon är borta och aldrig mer kommer tillbaka! Funderar ofta på vad hon tänkte och vad som rörde sig i hennes huvud den dagen? 
Snart är det jul och jag och familjen vill bara ha henne hos oss. Att hon dessutom skulle få träffa sin lillebror ♥ Men det går ju inte.. Det är tomt utan henne. Hon fattas! Vi alla saknar dig enormt Jenny! ♥ :'(
Älskade syster! Jag är så ledsen! 
 
 
Bild tagen av mamma
 
Den dagen då Rasmus blir äldre och förstår mer så kommer jag berätta för honom hur fin Jenny var och han skulle ha älskat henne lika mycket som vi gör 

Liten liten uppdatering...

Är kvar på sjukhuset. Har fortfarande ont i magen/buken på högra sidan. Men smärtan är inte så svår som den var då jag åkte in akut i onsdags. Men smärtan är likadan som den har varit i torsdags. Tycker inte det blir bättre eller sämre och detta börjar bli jobbigt. 
Sen får jag den uppfattningen om att ingen riktigt vet vad det är, men jag kan ha fel? 
 
Hur mycket ska man orka egentligen? Har nog med min grundsjukdom..

RSS 2.0