31:a Oktober - Lite rader!

Är kvar pp sjukhuset fortfarande. Åker hem vid 20:00. 
Skulle egentligen bli kvar till imorgon för får blod idag och då får jag desferal i dropp som tar nästan 24h.. Dem tog hb på uppvaket mitt blodvärde var lite lägre idag, än igår.
Så andra påsen droppar på nu. Den genomskinliga är bara vanlig koksalt som droppade i väntan på andra påsen med blod, för att slangen inte ska täppas igen.
 
 
 
Jag sa till sjuksköterskan att jag ska till min systers grav idag. Finns det någon möjlighet att hoppa över desferalet denna gång?
Det godkände läkarna och jag blev så glad. 
Nu har jag precis fått i pasta från La pizza. Personalen beställer alltid utemat (eller ja oftast) på fredagar. Så idag beställde jag med. Så gott! Medan jag äter blir det att se gårdagens avsnitt av Big Brother!
 

31:a Oktober - Happy Halloween!

 

31:a Oktober - Tidsinställt!

 
Jag undrar om det är någon som har denna boken? Och vad ni isåfall tycker om den? 
Klicka på boken för att komma till Alidbris för att läsa mer om den. Jag har nämligen sett lite recensioner om den och den verkar riktigt rolig!  Det är en bok jag själv skulle vilja ha.
Kanske ska önska till julklapp av någon? Boken är dessutom på engelska, då kanske jag kan träna upp det också för jag är så dålig. Hehe! 
 
 

30:e Oktober

Okej, andra gången jag skriver detta inlägg. Det försvann det jag skrev innan. Pust! 
 
Jösses vad jag har sovit inatt alltså. Jag har varit så trött!  
Vaknade bara en gång inatt av att jag höll på att frysa ihjäl och min fot var som en isklump. Sov nämligen med fönstret på glänt och ett påslakan över mig. Jag sträckte mig efter min filt som alltid hänger på huvudgaveln av sängen, kastade den över mig och somnade sedan om ganska så direkt. 
Några timmar senare så vaknade jag av att mitt fönster lät. Det visade sig att det var mamma som skulle stänga det. Passade även på att kolla klockan som visade sig att nästan vara halv nio, så jag tog mina mediciner och sedan somnade jag om ganska så snabbt igen. Hehe! 

Klockan var 11:50 ungefär när jag vaknade för dagen. Min assistent kom som vanligt klockan 11:00 men jag hörde inte när hon kom. Jag hörde heller inte när hundarna skällde. Dem skäller nämligen alltid när någon kommer till oss.  Jag var så galet trött! 
Vi började dagen med att spola genom min kateter ordentligt. Sedan käkade jag frukost som bestod av två smörgsar och en kopp krusbärsté. Riktigt gott är det! 
Efter frukosten fixade jag mig genom att borsta tändern, håret och fixa stumpen och så. Strax innan klockan var 15:00 hade jag och assistenten lite dötid. Hon såg att hennes telefon behövde laddas så hon har batteri då hon ska åka vidare från mig. 
Hon kopplade laddaren sin i min skarvsladd på golvet och la sedan sin mobil bredvid. Efter en kort stund kommer Rasmus trampandes på sin trakor i en jätte fart. 
Jag säger: 
- Rasmus! Akta assistentens mobil där. (och pekar på den på golvet) 
Han tittar på den och säger: 
- Neeh! 
Haha åh vad vi skrattade assistenten och jag! Rasmus är så rolig med sina klockrena kommentarer ibland. 
 
Sedan kom taxin och jag åkte mot sjukhuset. Idag fick jag faktiskt komma till mitt vanliga rum igen. Det var spännande då jag fick höra hur personalen ville ha i rummen. 
Men när jag kom fram så fick jag se resultatet och det var väl ingen jätte skillnad från tidigare om jag får säga det själv. Ni ser ju lite före och efter bild här. 
Förebilden är lite dålig för det är från tidigare en tidigare bild bara i bloggen. Men man ser kanske ändå.
 
 
 
TV:n är där tillfällig. Ska komma upp en ny på väggen sedan. Men så är iallafall resultatet i rummet. Inte så som jag trodde det skulle bli med andra ord. Nu känns det mer som ett sjukhus med dessa kalla och sterila färger. 
Så fruktansvärt tråkigt att det inte kan göras mer trevligare med varmare färger. Men men! Kanske blir något bättre när gardiner kommer upp och lite på väggen som TV och någon tavla kanske. Jag får se. 

När jag kom fram tog man prover direkt. Även lite prover som ska tas till mitt besök jag har till Hjärtmottagningen om några dagar. Strax efter kom pappa och Annabelle en snabbis på besök. Vi pratade lite och sedan var det dags för käk och in i duscen. 
Toaletten var mer renoverad än patientrummet tycker jag. Det är lite synd, för det är ju inte där inne an är som mest. Haha! 

Efter duschen har jag inte gjort så mycket mer. Bara kikat på TV, och käkat kvällsfika medan jag kollade på gårdagens avsnitt av Big Brother. (missade eftersom jag var på Bio igår. Det var skräcknatten i huset och gud vad jag skrattade åt dem skrämda deltagarna)
Undersköterskan gjorde kvällsfikat så fint till mig idag.  Hon tog ägg från sin egen matlåda som blev över, till min smörgås. Samt bär och stoppade i Ramlösan. 
Den lilla "gesten" tyckte jag var fin och det gjorde mig glad. 
 
 
Jag fick även reda på mitt blodvärde som idag låg på 86 så jag slapp blod idag vilket var otroligt skönt. Idag har det varit en ganska bra dag faktiskt. Har bara varit trött, men annars rätt fint. 
Nu ska jag avrunda och kika en stund på youtube innan jag ska sova. Imorgon är det omläggning 08:15. 
God natt med er! 


 
 
 
 
 

 

30:e Oktober - Jag svarar!

 
 
Jo det var det jag förstod som du skrev nu i kommentaren. För jag tror verkligen inte det var en passagerare. Dem såg ut att känna varandra ganska så väl och pratade på sitt eget språk med varandra. Det var ingen svensk som körde. Men det har såklart ingen betydelse! Fel känns det ju att det sitter en vän bredvid hur som helst. 
Då hade jag min assistent med och även hon reagerade. 
 
Det känns ju även jobbigt då dem pratar på sitt språk, för egentligen vet man ju inte alls vad dem säger. man funderar ju: Tänk om dem pratar om passagerarna? 
 
Ska se om jag hittar någon bra kontakt nummer eller mail till någon chef som jobbar på Samtrafik, så dem får kolla upp läget. Det känns som telefonisterna inte kan göra så mycket ändå. 
Det är inte första gången jag misstänker en vän med i bilen heller. Det har hänt en gång tidigare. 
 

29:e Oktober - Strax sova!

Nu på kvällen, eller ja klockan 18:05 åkte jag och assistenten in till stan för att gå på bio. Vi gick först till Ica som är alldeles i närheten för att köpa godis och dricka. Sedan promenerade vi mot biografen och hämtade ut våra biljetter och tog oss in i salongen med hjälp av en ur personalen. 

Jag tycker verkligen det är lättare och smidigare att gå på bio nu när dem har gjort om och flyttat till det nyare stället. Förut fick jag som rörelsehindrad alltid sitta i gången när jag skulle på bio för dem hade inga platser för rullstolar.
Men nu har dem gjort om så att några av stolarna på rad 1 är flyttbara. Någon ur personalen skruvar loss biostolen och rullar åt sidan så kan jag sätta mig där med rullstolen i min plats! 
Smidigt och enkelt!

Vi var inne i salongen strax innan klockan 19:00 då föreställningen skulle starta. 
Först var det reklam i ca 10 - 15 minuter. Men sedan lös dem upp salen med en strålkastare i mitten längst fram framför duken. Vi förstod ingenting, tills en ur personalen kom fram och presenterade filmen. Han berättade även att dem kommer att kolla till oss besökare med jämna mellanrum och att det kommer att stå personal utanför salongen, under hela filmen ifall det skulle vara något. 
Jag och assistenten blev lite förvånade att man gjorde så innan filmens start. Vi hade aldrig varit med om det förut och trodde ett tag att det kanske gjordes så inför skräck, thriller och så. 
Vi har nämligen inte gått filmer inom den genren på bio förut.
Frågade min lillasyster som såg samma film men i måndags om det var likadant för dem med att personalen kom fram och pratade. 
Men hon berättade att tidiagre då den filmen skulle visas hade det varit bråk och någon försökte skrämmas i salongen. Därför hade dem troligen extra koll nu på besökarna. 
Filmen startade sedan och den var riktigt bra tycker jag. Den var lagom läskig tycker jag. Vi såg filmen Annabelle!


Jag skulle vilja se filmen som kom ut förra året innan som hör ihop med denna film. Den heter The Conjuring. I filmen Annabelle så får man se hur alltihop startade innan filmen The Conjuring. 
Annabelle är även baserad på verkliga händelser, vilket är helt galet! 

20:45 var filmen slut och jag rusade ut med permon och assistenten på efterkälken. Haha!
Men taxin skulle komma 20:55 och ibland kan de ta ett tag att ta sig ut och så ska vi bort till platsen där taxi bussen skulle hämta oss.
Ville inte missa taxin och tänkte att då är iallafall jag där medan assistenten småspringer efter. 
Taxin kom dock 21:10 så vi hann. Men chauffören var skum. Han sa att "han hade stått ca 15 minuter och väntat på oss, sedan ringt samtrafik och kört till utanför biografen". 
Vi var dock där på plats 20:55, där han skulle hämta oss, så han måste ha kört bort precis. 
När jag får en tid 20:55 från samtrafik kan han inte förvänta sig att jag ska stå där innan! Trött jag blir! 
Han hade kört till utanför biografen villet jag såg från det stället vi stod så jag rullade dit, sedan svängde han bort och körde dit vi var igen. 
Rörig och knäpp chaufför men jag kom hem iallafall. 

En annan sak jag tycker är mysko är att dem som jobbar jour på natten, verkar ha sina vänner med i turerna ibland. 
Får dem ens ha sina vänner i arbetet? 
Har inte chauffören sekretess egentligen, när den hämtar och lämnar kunder?
Någon som kan sånt?

Jaja, väl hemma så spolade vi katetern. Nu ska jag engentligen spola en gång per dag men med mer mängd. Men jag tyckte det spg ut som det behövdes spolning igen.
Redovisade även lite kvitton som blev till idag av assistentkostnader. Lämnar in dem och får sedan pengar tillbaka av bolaget.
Sedan har jag bara käkat soppa. Gulashsoppa på konservburk. Super god!


Ska spela Hayday en stund och sedna sova. Är trött men ville vara uppdatera lite för jag har haft det så trevligt ikväll! 
God natt med er! 

29:e Oktober - Video!

Mysstund med katten min. Hundarna skäller för att dem ser någon ute på gården ;)


27:e Oktober - På sjukhuset.

Som rubriken lyder är jag på sjukhuset. Har ganska så precis kommit ut ur duschen och ligger nu i sängen.
Har så fruktansvärt ont idag och det är så jobbigt.
Har precis fått extra smärtstillande intravenöst och har nu en påse vanligt koksalt i väntan på mitt blod som ska kopplas på. Då slipper man spruta in blodförtunnande i nålen som annars behövs så den inte proppar igen.
Blodvärdet låg lite lågt idag men inte så farligt från förra gången. Då låg det på 85 och idag 81.


Resterande av dagen blir bara att ta det lugnt framför tv och dator i sängen. Är trött pga värken... 


26:e Oktober - Ledsen..
25:e Oktober - Min dag!

Min dag smygstartade redan klockan 07:40 av att jag ringde samtrafik för att boka taxi. Eller ja, rättare sagt färdtjänst.
Kommer fram till beställningscentralen och hinner säga: "Hej! Jag skulle vilja beställa en buss" sedan hör jag "duh duh duh" och samtalet avbröts.
Ringde upp igen vilket var lite pinsamt. Och försöker beställa en till senare. Får då höra att jag ska återkomma efter klockan 08:00 då ordinarie personal jobbar. 
Fattade inte varför men tackade och la på och ringde sedan upp igen strax efter.
Pinsamt var det igen då kvinnan på beställningscentralen skulle säga vilka tider som fanns. På grund av den dåliga teckningen fick jag höra: "det finns en tid tretton och femti...." 
Så jag sa: "Va sa du?"
Hon sa om igen men hörde inte det sista igen just på grund av dåliga teckningen.
Så jag fick säga: "Ursäkta, kan du ta om det?" Till sist hörde jag och fick mina tider. Men det var grymt pinsamt! Haha!
Där efter slumrade jag till efter en stund igen.

Assistenten kom till min klockan 11:00. Smygstartade lite med att kolla min Hay Day. 
Spolade sedan katetern som vi gör varje morgon. Och där efter käkade jag frukost som bestod av smörgås, en kopp te och lite bacon. 
Det var riktigt gott! 
Där efter fixade jag iordning mig genom att borsta hår och tänder, samt sminka mig lite lätt. Därefter tog jag mig ut. 

Väl nere på stan mötte jag och assistenten på Carro och hennes assistent. Vi började att ta ut pengar, sedan begav vi oss mot Växhuset där det var pysselmässa idag.
Blev lite fundersam på hur man skulle ta sig in. Stod en kvinna och rökte utanför som jobbade där, som vi frågade. Hon pekade på rampen som stod vid trappen och sa att den finns, om det inte är någon sidodörr öppen.
Jag tänkte: "Nej nej, aldrig jag tar den rampen!" För den var verkligen brant. Och med blöta däck på rullstolen skulle jag aldrig komma upp. Skulle nog snarare ha ihjäl mig och assistenterna. Nej usch!
Carro assistent gick in och började kolla sig omkring och kom ut via en annan dörr. 
Så vi tog oss in, det vore ju konstigt annars! Växhuset som är ett ganska "känt" hus i Västerås. 
Vi tog oss in på mässan. Gick genom den ganska fort för det var inte alls stort. Trodde det skulle vara större då, pyssel blir mer och mer vanligare att hålla på med. 
Sedan tog vi oss till shoppingcentret Punkt där Carro och hennes assistent skulle heja på assistentens son. 
Det gjorde mig absolut ingenting för då kunde jag svänga in i två av mina favoritbutiker där. Bla salong Baresso där jag köpte handsprit i märket Bath and Bodyworks


Dem luktar så gott! Därefter gick vi mot utgången. Carro och hennes assistent köpte varmt att dricka på Espresso house och jag och min assistent sprang in på New Yorker där jag köpte en t-shirt jag har spanat på. 
Detta trycket är på den. Så söt!


Sedan gick vi in på H&M för jag ville köpa fingervantar. Där har jag kollat på ett par som jag vill ha. Så dem fick det bli. 
Det börjar nämligen bli så kallt om fingrarna när man kör rullstol ute så ville ha vantar.
Dem jag köpte var i 2-pack. Ett par utan rosett och ett par med rosett. Så söta!Så det blev mitt köp i shoppingaffärerna. Vi mötte även på Carro vän och vännens assistent. Dem hängde på till Kolgrillsbaren där vi skulle käka. 
Det måste ha sett kul ut när vi tog oss dit. Vi måste ha sett ut som ett rullstolskarneval. Carro och hennes assistent gick först, Carros vän och vännens assistent efter och jag och min assistent sist för det mesta. Haha! 

Väl framme på kolgrillsbaren köpte jag Souvlaki som är spett. Jag köpte i fläskfilé men var bara det att jag fick min assistents mat som var fläskfilé och en kycklingfilé spett. Kycklingen är sådär tycker jag men det går. 
Till det var det klyftpotatis, Tsatziki, bröd och grillade grönsaker. 
Det var så fint upplagt och stället var jätte fint. Tog ingen kort där tyvärr, vilket jag ångrar. Men men..
Jag som dessutom vanligtvis inte gillar stekta, grillade grönsaker annars, men det man fick till maten där, var såå gott! 
Vi käkade i lugn och ro samt pratade. Sedan betalde vi för oss och gick ut. Jag och assistenten gick in till Ica för att handla hem lite nödvändigheter. Dem andra gick på andra äventyr! Hehe!

Klockan 18:40 kom taxin och vi åkte hem. Den var lite sen och jag blev fundersam på om det var nå strul eftersom mottagningen/teckningen var så dålig då jag ringde imorse. 
Men den kom tack och lov. Det var dessutom samma chaufför som tog oss dit.
När vi kom hem packade vi upp mina saker. Sedan redovisade vi lite kvitton till bolaget och startade med massage och stretching till Så mycket bättre som gick  klockan 20:00 på kanal4.
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Klockan har gått fort hela dagen tycker jag!
Har haft en fin och trevlig dag och är ganska trött i kroppen. Ska nog strax sova! 
God natt med er! 

23:e Oktober - Just nu!

Ligger i sängen i mitt rum på sjukhuset och har datorn på magen. Läser bloggarna jag följer. Det bara slog min nyligen att jag inte har läst bloggar på flera dagar. 
Det har varit mycket youtube och webbTV för mig dem senaste dagarna då jag har setat vid datorn. 
 
Idag är en dag då jag har fått må ganska så okej faktiskt. Har knappt haft ont idag vilket är så otroligt skönt. 
Det har bara vätskat. Ju mindre det strular med stumpen så som värk, vätskande, blödning, osv. Desto gladare och mer harmonisk blir jag i mig själv. Med tanke på att jag inte har haft så jätte struligt idag, så blir mitt humör mycket bättre, och jag blir mindre ledsen och nedstämd. 
Idag var även en dag jag slapp blod. Mitt blodvärde låg på 85 idag. Det är precis på gränsen till en påse men läkarna tyckte väl inte att det behövdes tydligen. 
Nu ska jag avrunda och snart käka lite, nu innan klockan 00:00 då jag börjar fasta inför omläggningen imorgon. Sköterskan håller på att fixa kvällsmackan. 
Medan jag käkar så blir det nog att se lite youtube så länge. Sedan ska jag nog läsa någon blogg till innan jag ska sova för natten. 
Som sagt, omläggning imorgon. Jag har inte fått någon tid. Avdelningen skulle ringa operation imorgon och höra. Dem var nå möte där och så här dem storstädning på vissa delar av operation. Så jag får se när jag får komma upp. Hoppas iallafall på hyfsat tidigt! 
 
 

23:e Oktober - God morgon!

Blev väckt av lilla Asta som mammsen passar idag.
Så snäll och så lugn är hon! Riktigt söt tjej!
21:a Oktober - Liten lycka!

Vilken lycka det är att komma hem och få se att Vecko Revyn har kommit hem i brevlådan. 
Älskar att läsa den tidningen. Speciellt innan jag ska sova för natten. Det är en liten lycka för mig!

God natt med er! 
20:e Oktober - Ett tag sedan nu..

Det var några dagar jag skrev nu. Jag har inte mått så bra i helgen. Det började redan natten till lördag, av att jag hade fruktansvärt ont i stumpen. Då var det sådan värk som jag ofta får vid feber men det var lite strakare än normalt. 
Det resluterade med att jag var vaken större delen av den natten. Framåt morgonkvisten til lördag så tog jag tempen för första gången denna helg. Då visade det 38 grader exakt. Det är väldigt mycket för att vara jag på morgonen och där fick jag dessutom svar troligen på varför jag hade så ont. 
Hela helgen har varit lite jobbig med andra ord. Febern har pendlat väldigt och så har jag haft väldigt ont större delen av helgen. Har fått tagit extra smärtstillande i högsta dos och så ofta som jag får ta.. Eftersom jag inte har sovit så jätte bra om nätterna nu i helgen så har jag varit ganska trött också.. 
 
Hur är det idag då kanske ni undrar? Feber tror jag tyvärr att jag håller på att få just nu. Känner mig lite smått tung i huvudet och jag har ont igen i benstumpen. Har varit hysat smärtfri på förmiddagen och framåt eftermiddagen, men sedan kom värken tillbaka och jag var tvungen att be om smärtstillande av sjuksköterskan. 
Jag har även duschat och ätit middag. Nu ligger jag bara i sängen och gör inget speciellt, det är nog snart dags för kvällsfika. Ska även höra hur CRP och HB värderna låg idag. 
 
Lite jobbigt att man ska behöva känna sig lite.. Låg? På grund av febern som pendlar, värk o.sv.. Hur länge ska man behöva gå "obehandlad" innan något händer och man kanske får hjälp?

16:e Oktober - Blod!

Idag får jag blod igen. Mitt blodvärde låg bara på 76 idag. Fick även blod i måndags, och jag brukar inte få två blod två gånger i veckan nu för tiden. 


Hoppas det inte är så att man ska få blod jämt och ständigt nu. Det är så drygt! 
Får jag blod ofta så finns det risk att ett värde går upp, som jag nu inte minns vad det heter. Men går de upp så måste jag börja ta medicin mot det. Och då blir det mer tabletter igen att ta. Det har med järnet i blodet att göra. Att jag inte ska få ett järnöverskott i kroppen. Tabletterna gör alltså att en del av järnet försvinner.
Men det återstår när man ska ta dem blodproverna att se det värdet. 

Ser nu att det är en blodfläck (dock ej rent blod och dessutom torkad) på stumpen. Kanske har det bödit på omläggningen i tisdags som gör att det är lågt idag?
För nör jag vaknade i tisdags hade jag fruktansvärt ont för att dem hade dragit åt så hårt med lindorna.


Nu kanske ni undrar om det är så att jag inte får reda på hur det har gått på omläggningarna? - Och nej, jag får ju inte det tyvärr.. Varför vet jag inte fast dem vet att jag vill veta, det har jag sagt ett flertal gånger.
15:e Oktober - Min dag!

God kväll på er! Åh vilken härlig dag jag har haft idag. 
Min dag smygstartade vid 07:00 av att jag ringde Samtrafik för färdtjänst till senare. Sedan somnade jag om och vaknade 10:00 av att assistenten kom. Eller jag var väl vaken lite innan. Låg och spelade Hayday i väntan på henne.
Vi började med att spola katetern som vanligt på morgonen innan dagen.
Där efter klädde jag på mig och fixade brunch som bestod av tonfisk och pasta ihop i typ en "röra" det är ganska gott faktiskt och jag kände inte för smörgås till brunch.
Därefter fixade vi stumpen genom att linda och förstärka. Det hade vätskat en hel del nämligen.
Sedan drog tiden iväg och taxin skulle strax komma så jag skyndade mig att borta håret och sminka mig lite lätt. Sedan var det bara att ta sig ut. 
Klockan 13:45 åkte vi från gården och begav oss mot stan.


Vi gick in, jag och assistenten till Punkt och in i The Body Shop där jag ville köpa en hårbårste i bambu. Den har även bambu strån vilket är coolt!
Där efter gick vi in till H&M i väntan på Johanna som var på väg från sig. Hon kom ganska direkt så då gick vi och letade efter något att käka. Vi alla var ganska så hungriga då. 
Vi pratade lite om vart vi skulle. Jag ville inte till vissa ställen och Johanna inte till vissa andra så det var lite svårt. Men sedan bestämde vi oss för att ta en runda och se om vi hittar något passande ställe att äta. Jag passade även på att gå in i en av mina favorit butiker i Punkt. Kommer aldrig ihåg vad den heter men jag bara älskar den och det dem säljer! Dem säljer en massa utländska populära märken som Urban Decay, Bath and Bodyworks, The balm, Victorias Secret, Revlon osv. Kan säga att jag vill ha massor! Men det är dyrt som bara den, så man får unna sig grejer därifrån ibland. Som idag köpte jag sminkborstar från Real Techniques.

När vi hade varit där så drog vi vidare för att leta matställen. Vi hittade senare Vivaldi som vi bestämde oss för att käka. Johanna berättade att hon har ätit där förut och gillade det. 
Där tog vi alla Entrecoteed bakad potatis. Det var så gott verkligen!


Jag äter lätt där igen, för det var super gott!
Därefter då vi var mätta och belåtna gick vi vidare in till Harmoniq där jag köpte Cream eyeliner i svart färg. Min jag har nu börjar torka och är svår att arbeta med. Så därför köpte jag ny från märket elf. 
Köpte även ett nytt Shampoo som ska vara bra för håret. Utan sulfater och så. Mitt är snart slut så tänkte att jag ska prova det. Förresten så visar jag all mitt köp i slutet på inlägget! 
Assistenten, jag och Johanna vegav oss sedan mot en hiss för att åka ner till undervåningen. Den hissen var ingen rolig alls. Läskig som bara den var den! Haha!
Jag skulle åka först för vi fick inte plats alla i hissen. Åker ner och får inte upp hissdörren trots att jag tryckte på dörröppnaren. Dörren bara lät.
Tänkte: Någon kanske öppnar och hjälper mig eftersom man typ kommer ner i ett café med den hissen.
Men nej då, assistenten och Johanna tryckte upp hissen igen och jag åkte upp. Hör från hissen hur någon av dem säger: "Hon kommer upp igen?" Haha!
Skrattade gjorde vi alla, sedan fick jag fram att dörren vägrades öppna så assistenten får tränga sig in med mig och åka ner.
Vi åker ca 1 meter nedåt. Hissen stannar! Jag utbrister: "vad gör vi nu då?" Ser även blicken från Johanna som såg allt. Sedan kom hissen igång och jag och assistenten åkte ner, tack och lov!
Johanna klickade upp hissen. Och kom ner även hon. 
Sedan gick vi vidare mot leksaksaffären för jag ville kolla på målarböcker, och ja - jag gillar att måla i målarböcker! 
Köpte en med prinsessor och djur. Prinsessor är jag väl inte super glad över men jag gillar att måla människor så den fick det bli.
Sedan gick vi in till Igor och upp mot Panduro där jag och assistenten köpte tuschpennor. Hon brukar måla hon med faktiskt. Tror hon fick lite sug när hon såg förut att jag brukar måla! Hehe!
Jag köpte även lite kedja till smyckestillverkning. Tänkte köpa i både silver och guld, men ångrade mig så det blev silver denna gång. 

Vi avslutade stan med TGR där jag köpte chokladdryck. Det smakar som Pucko. Dem är ganska billiga där. En flaska med 500ml kostar 10kr. Det var faktiskt min assistent som tipsade om dessa. Så då ville jag prova idag!
Nör vi kom till taxi stället var taxichauffören redan där. Han skulle ha både mig och Johanna vilket var soft! Då fick vi prata lite till! Haha! 

Väl hemma så spolade vi katetern och strechade mitt ben. Jag är så stel så det var skönt. Idag vid 19:00 avslutade hon. Lekte lite med Rasmus då vi höll på med skuggor av våra händer. Han var super fashinerad över det!


Han såg att det var ett hjärta! 

Annars har det inte hänt så mycket. Har bara tagit det lugnt. Mår inte jätte bra nu, för jag har ont och känner mig lite smått konstig. Precis som jag håller på att få feber med. Det är jobbigt!
Nej nu ska jag avrunda med mina bilder på köpet i stan. Hade födelsedagspengar som jag hade fått ganska sent som jag ville shoppa med. 
Detta köpte jag:


Två stycken chokladdryck (ena drack jag upp)


13:e Oktober

Usch vad jag inte gillar måndagar.
Sämsta dagen på veckan (tillsammans med tisdag tiden före omläggning)
Jag mår verkligen som sämst och har nu på senare tiden fått mycket ont dem dagarna. Det är en smärta som aldrig bli bättre, utan snarare bara värre och värre. Precis som lindorna jag har runt midjan bara borrar in sig i mig mer och mer. 
Vanligtvis är det bara friska sidan som får ta stryken, men idag är det båda höfterna som tar stryk. Det är så fruktansvärt och jag vill bara bli kvitt det här! Sönmnen blir även den, extremt lidande just nu och nätterna blir långa. 
Tyvärr är det inget som hjälper 100% mot smärtan jag har, än omläggning. Därför känns det så frustrerande att det är imorgon någon gång efter lunch - på eftermiddagen. Kommer det någon gång att bli tidigare, som dem pratat om förut? Isåfall när? 
 
Annars då? Jo, det vätskar någonstans på stumpen eller skinkan så det kommer ut genom all omläggning bredvid svanskotan. Innebär att jag typ ligger i det.. Jag är svullen i magen och känner mig flåsig i kroppen. Ungefär som en valross känner jag min nog - Ja! Det var en jäkligt bra jämförelse! 
 
 
Förlåt för en massa klagande. Men jag orkar inte vara tyst just nu. Jag är så frustrerad, så trött, ledsen och irriterad..
 

13:e Oktober - Flyttad, tillfälligt!

Idag nör jag kom till sjukhuset så fick jag ett annat rum än där jag brukar vara. Nu ska de äntligen göras om lite på avdelningen samt även målas om! 
Det skablu spännande tycker jag.

Nu nu är jag i ett annat rum och ska "bo" här i ca 2veckor då jag är på sjukhuset och vistas.
Detr lite kul tycker jag. Rummen ser ju inte helt likadana ut heller.  Som tillexempel i detta rum. Väggarna är gröna och allt blir typ spegelvänd jämför med mitt andra rum. Det är nice!
9:e Oktober!

Jösses vilken natt det var till idag!  Hade det så svårt att somna, vilket jag dessutom skrev i bloggen. Men jag fick svar på varför min sömn blev så rubbad. Fullmåne är orsaken. 
Jag vet inte varför, men jag får så fruktansvärt svårt att somna då vid fullmåne. Och den sken verkligen starkt inatt, det la jag märke till. 
 
Någon som vet varför sömnen rubbas på olika sätt hos många, vid fullmåne? Lämna gärna en rad om det i kommentar. Det skulle vara så intressant att veta. 
 
Nog pratat om det, idag vaknade jag vid 11:30 av att hundarna skällde. Jag var ensam hemma då och min assistent hade precis kommit till gården och parkerat, därav hundarnas skall. 
Idag fick hon börja sitt pass på Apoteket för jag behövde mediciner, så därför kom hon lite senare till mig idag. När hon väl landat och så, började vi med att spola min kateter. Det gick väl sådär då, för jag har så ont p.ga min troliga urinvägsinfektion. 
Därefter gjordes det brunch som idag bestod av mackaroner och lite tjockare bacon och ett halvt rått ägg i det. Det är så gott tycker jag. Det är en rätt jag kan äta flera gånger i veckan men ändå inte tröttna. Haha! 
 
 
Jag fick även lite sällskap av min katt då jag åt. Hon var väldigt sugen på min mat trots att hon precis hade fått mat själv innan jag började med min. Men hon är alltid hungrig! 
Sedan efter min bruch så borstade jag tänderna och sedan började vi fixa och dona med min stump. Pratade även med en dietist på Habiliteringen på telefon. Jag skulle ha varit dit i måndags och hämtat en massa tester på näringsdrycker. Men jag mådde ingen bra så hon gick till avdelningen och lämnade testerna till en sköterska här istället. Så då ville hon nu höra om jag hade fått dem testerna och frågade även om jag hade hunnit smaka på någon. 
Jag gillar dietisten där på Habiliteringen. Hon verkar rolig och klok.! 
Efter samtalet med henne så sminkade jag mig lite och sedan kom taxin strax innan klockan 15:00. 
Jag tycker det är lite roligt: När taxin är tidig så vet man oftast vilken chaufför det är som ska hämta mig. Haha! Men han kör alltid så himla fort tycker jag. 
 
Framme på sjukhuset var jag sedan på nolltid. Prover togs ganska direkt och så spolade vi katetern igen. Men det gick sådär igen med det. 
Därefter kom pappa hit en stund. Det var länge sedan man såg honom nu. Anna-Belle var inte med idag. Pappa och jag pratade en stund. Egentligen inte om något speciellt heller. Hehe! Sedan åkte han vidare. 
Jag tog mig sedan till Apoteket och kiosken.
 
 
 
Köpte handskar, nässpray och Xylocain där, och i kosken köpte jag lite gott!  Väl framme på avdelningen sedan, var det dags för käk som bestod av fisk, potatis och någon citrussås. Jag tycker rätten är helt okej för att vara från sjukhuset. Men gillar inte potatisen, så jag käkade fisk tillsammans med citrussås. Hehe! 
Det funkade fint det med. 
Därfter var det lite väntan och sedan in i duschen inför omläggningen imorgon. Jag fick även reda på mitt blodvärde som låg på 92 om jag inte minns fel, så det är ju jäkligt nice att det är så högt! Tror det låg på ca 72-75 sist jag var här nämligen. 
Annars då? Det har inte hänt så mycket mer idag. Men tänkte att jag kan skriva om min rätt händelselösa dag ändå. Mina dagar är mycket så i perioder, att det inte händer så mycket. 
 
Nu ska jag avdrunda detta inlägg och käka kvällsfika nu innan jag ska fasta nu vid 00:00. Till det blir det att se på tisdagens avsnitt av Svenska Hollywood fruar. Jag bara älskar det programmet! 
 
 
 
 
 
 

9:e Oktober - Vaken..

Ligger vaken i min säng och kan inte somna. Och ärligt talat vet jag nog inte riktigt varför?
Känner mig trött, men jag får bara ingen ro till att sova. Känner mig dessutom oftare kissnödig nu, fast jag har en kateter i buken.
Det brukar vara ett tecken på urinvägsinfektion. Det skulle inte vara
Så konstigt heller, då jag har haft feber till och från. Men jag orkar verkligen inte med det just nu!

Ettårig meningslöst inlägg, men jag kände bara för att lämna lite rader. Har hällt upp ett glas tranbärsjuice och ska nu lägga mig till rätta och läsa lite.


Förhoppningsvis kommer väl (John) blund till mig snart med? 
Och så ska man försöka att inte känna någon press och stress över klockan och att inte kan somna. För då blir det ännu svårare. Men det är ju inte så lätt att inte stressa upp sig..7:e Oktober - Just nu!

Har ganska nyligen kommit hem från sjukhuset. Rättare sagt för ca 40minutet sedan. Har haft omläggning idag. Fick komma upp till op runt 14:00. Tiden innan var jobbig. Hade så ont och ingenting hjälpte. 
En enorm lättnad kände jag då jag fick åka dit sedan...

Nog om det. Som sagt så är jag hemma. Jag har bäddat ner mig i sängen tillsammans med två Hänt Extra tidningar som jag har fått av mormor. Får alltid tidningarna efter henne när hon har läst klart dem.. Till det en Cup a soup från märket Knorr. Så gott!


Sedan är det dags att sova. Önskar er en God natt! 6:e September - Blod påkopplat

Blä, har fått blod påkopplat. Mitt blodvärde låg bara på 72 idag. Lite för lågt och det är inte konstigt man har varit trött och seg.
Även om det är tråkigt att vara kopplad till en droppställning och behöva få blod, så är det helt klart nödvändigt! 
5:e September - Lönnrosor!

Igår gjorde mamma och jag lönnrosor ihop. Som jag tänkte lägga upp nu och skriva hur man gör. Jag orkade inte igår. Jag gjorde en bukett av enbart lönn och mamma använde lite granris och rönnbär också till sin. 
Se våra resultat längre ner i inlägget! 

Det jag använde var:
• Massa lönnblad i olika storlekar och färger.
• Sax
• Sy tråd

Lättare tror jag det är att använda ståltråd i tunn tjocklek. Men vi hade inte det hemma så det fick funka med sytråd.

Så här gjorde jag:
1. Ta ett av det något mindre löven du har och vik på mitten. Så den "glansiga" sidan på lövet blir utåt.


2. Sedan rullar man ihop lövet. Det blir rosens mitten.3. Därefter tar man ett nytt löv. Viker ihop som första. Och bygger på runt mitten.
Ett löv blir ungefär ett av rosens blad.
Dem lite mindre löven är bäst att ha i mitten. Sedan är det lättare att ha större löv, längre ut.
4. Sedan forsätter man att bygga på. Löv efter löv, efter smak och tycke.


5. När man får rosen till den storlek man vill ha. Så tar man sytråden och virar runt några varv på baksidan så det håller ihop och blir fäst. Knyt sedan snöret.Sedan gör man om proceduren beroende på hur många lönnrosor man vill ha.
Detta blev mitt resultat:
Jag tog gröna blad och satte ytterstDetta är mammas resultat:
Perfekt som höstblomma ut till te.x allahelgona. Det klarar kylan ute och det  är toppen! 


4:e Oktober- Feber

Usch jag mår inte bra! Ligger med världens huvudvärk, värk i stumpen samt hög feber.
Det började redan inatt att bli högre. Då låg det på 38,6 grader.
På morgonen var jag feberfri, men redan efter lunch vart tempen högre och runt 37,8, vilket det inte brukar.
Annars stiger det oftast till sen kväll och natt för mig.
Jag som hade lite planer idag men jag har ärligt inte orkat någonting. Har legat i sängen hela dagen. Frågan är hur länge man vågar vänta innan febern kanske stiger och blir ännu högre? 
Jag 

2:a Oktober - Några rader just nu.

Är just nu inne på mitt rum på sjukhuset. Lite småtrött i kroppen är jag med. Förmodligen någon infektion som ligger och pyr i kroppen, men aldrig riktigt vill bryta ut.
Misstänker att det är något som spökar i nya stället där port-a-cathen ligger. Jag har fortfarande ont där och är öm, trots att det är över en vecka sedan dem bytte port och dessutom plats på mig. 
 
Idag var jag på sjukhuset runt klockan 15:30. Då fick jag höra ganska direkt att dem ville att jag skulle in i duschen. Personalen hade så pass lugnt just då, och hade fått en "varning" från kirurgdelen på lasarettet att det kan komma in mer patienter under kvällen. Därför ville dem ha mig klar. 
Prover togs innan, där efter var det marsh in i duschen! Jag hann även få till ett telefonsamtal med en dietist från Habiliteringenn innan duschen. Vi pratade om hur jag åt på dagarna och det här med proteiner, kolhydrater os.v.. Att det är viktigt att man äter ofta och får i sig mycket näring och energi. Det går åt så otroligt mycket energi till min kropp och allt vad det innebär.
 
Hon såg i journalen att jag har druckit näringsdrycker förut och tyckte att jag skulle prova lite tester på olika smaker. Så det skulle hon lämna i receptionen på måndag på Habiliteringen så jag kan ta mig dit och hämta.
Jag tror ärligt att det kan vara bra att ha näringsdrycker vid behov. Dels när man inte mår bra, så är man inte jätte sugen på mat.
Sedan känner jag tyvärr nu för tiden när jag äter att det knyter sig i magen och det tar stopp. Vilket jag förklarade till henne. Då sa hon att det är också ett tillfälle att komplettera med näringsdrycker, om man inte känner att man får i sig mer av maten.
 
Nog pratatat om det. Jag ska väl strax avsluta detta och ta mina mediciner som är på G, lite sent dock. Men bättre sent än aldrig!  Sedan blir det att kolla webbTV och youtube fram till jag ska sova. 
 

2:a Oktober - Grattis min vän!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller min vän Caroline 25 år!  Stort grattis älskade vän och jag hoppas du får en toppen dag! 
 
 
 
 

RSS 2.0