orkar inte blogga knappt idag

Som rubriken säger så har jag inte orkat blogga något idag och det kommer inte bli något mer inlägg mer än detta idag. Jag mår inte så bra och har inte mått så bra idag heller. Har haft hjärtklappningar inatt och även på morgonen. Och p,ga det så svettas jag mycket.
Har ingen hjärtklappning nu men jag har ont och mitt blodvärde är lägre än normalt. vi hörs! 

God natt!

Anledningen till att jag inte bloggade igår var för att mitt HB låg på "botten" och jag var så trött. Hade bara 68 i hb. (blodvärde alltså)
Nu är jag iallafall hemma efter lite om och men. Skjutsen var sen och det berodde på att han var tvungen att ta sig in på sjukhuset via AKUTEN. Och det är en bit mellan det stället och avdelningen jag ligger på. Haha och så tog det ungefär 20 minuter för oss att ta oss ur sjukhuset. Va fan!
Hela stället är ju låst på kvällen och det är skit svårt. Hissen till entré plan (våning ett) gick inte att komma till om man inte hade kort.  Så där åkte vi upp och ner i hissen i väntan på att någon skulle komma vilket det tillslut gjorde. Sen sprang han i korridorerna med mig i båren (han var jäkligt stressad) Sprang till och med förbi dörren till akuten och jag säger: Jaha du hade bilen på stora entrén?
Han svarar: Nej akuten! (och fortsätter springa) Så jag sa till honom att han nyss sprang förbi dörrarna. Haha!
Det var faktiskt lite kul. Och bilen hade han ställt där ambulanserna kör in då det är akut till akuten alltså. Om ni förstår? Så jag fick se hur det såg ut där!
Jaja. För övrigt har jag haft en lång dag. Väntan på omläggning. Var nog på OP runt 14.00. Dom ringde mellan 10.00 - 11.00 och sa att jag kunde få komma då. Så jag gjorde mig iordning men sen fick jag inte komma. Surt! Så jag roade mig med att spela SUPER MARIO på datorn. Min syster har hjälpt mig att ladda hem det. Ni vet det nostalgika som man hade på NINTENDO för typ tusen år sen? Det är ganska kul faktiskt!
Till slut vart det omläggning och omläggningen gick bra. Det gick även hyffsat bra på uppvaket. Fick inte mycket smärtstillande alls och det är ju super!
Dock var ju omläggningen sen och jag kom sent tillbaka så tiden klockan 20.00 kunde jag inte ta hem. Det var ju bara att ändra om. Men det förstod ni kanske med tanke på det jag skrev högre upp (att jag äntligen är hemma). Men det var ju för några minuter sen. Hade inte precis kommit då jag skrev det. Äh! Vad snurrigt allt blev! Skit samma. Nu ska jag snart sova. Ska bara kika runt lite på nätet först tror jag. Eller om jag ska spela SUPER MARIO! God natt!

 


Ett litet svar på tal!Fick en frågan hur jag trivs på nya avdelningen och om det är bra där..

Svar: Det är både ja och nej på första frågan. Jag både trivs och inte trivs. Och visst är det en bra avdelning med bra personal. Det kan jag inte säga nej till. Men nu på vuxen är det andra rutiner som gäller
(som inte har funnits på barn)
Men dom orkar jag inte ta upp. Och det är mer tider att passa. Men allt stämmer inte in på mig eftersom jag bara är där en natt, det är annat om man är där en längre tid som dom flesta andra är.

Det som är tråkigt (och som jag har full förståelse för) är att jag helst inte ska vistas ute på avdelningen p.ga mina bekterier jag alltid har i såren. Det är för dom patienter som är nyopererade och även såna som har inopererade grejer i kroppen säkerhet. Det gäller även dem som kommer och hälsar på. Dom ska också vistas så lite som möjligt på avdelningen. (p.ga mina bakterier)

Det jag inte förstår är att varför mina besökare inte får var ute på avdelningen för att te.x hämta kaffe? Visst det är p.ga mina bakterier säger dom men personalen som har varit i mitt rum med bakerierna jag har. DOM får minsan vistas i avdelningen och dessutom hos ANDRA patienter som mina besökare INTE skulle göra..
Det är knepigt tänkt. ELLER HUR?

Dessutom har jag hört att min dörr till mitt rum helst ska vara stängd. Den för var uppe vid gavel ibland. Det suger att vara instängd i ett rum och bara höra sig själv och TV kan jag lova.
Men avdelningen är fräsch. Jag har en egen ytterdörr som besökarna får komma in i. Mitt rum är stort och jag kommer alltid att ha samma rum när jag är där.

Jag kan ju börja inreda det efter min egen smak!

(nu skämtade jag, med det sista om att inreda) 

Ah JIPPI!

Klockan är strax efter halv 9 och jag har varit vaken ett bra tag. Det är söndag (en vilodag för dem flesta) och jag borde egentligen sova.. Men nej.. Syrrans hund kom och väckte mig. Första gången han väcker mig!
Han kom och hoppade upp med frambenen i min säng och gnodde runt med huvudet i sidan på mig och sen gick han. Vad skulle det vara bra för? Haha! Men måste medge att det var lite gulligt!

Det är första gången han gör så när jag sover men när han vill gosa (då man är vaken så gör han ofta så)Här är en liten "del" av vårat charmtroll!

Min tråkiga lördag

Hejsan!
Jag har igentligen inget att skriva för inte ett skit har hänt faktiskt. Blev väckt av mamma runt halv tolv. Hon kom in med frukost och där ligger jag typ nyvaken med öronproppar i öronen. Haha! När jag tog ut dem så kändes det som om jag hade världens tunnlar i öronen!
Konstig känsla det där..
Vad har jag gjort idag då? INGET! Kollat på TV. Barnkanalen gick på.. Mycket skit på TV men iallafall. Sen har datorn gått på som vanligt :)
Kollat på lite filmer och avsnitt jag har på datorn. Som t.ex livet enligt rosa. Tycker den är bra!

Ska jag tala om min sjukdom och smärta så har jag knappt haft ont idag. Det har varit toppen verkligen! Det är så skönt när man inte har ont. Jaja. Nu ska jag snart ta smärtstillande! börjar tyvärr få ont.. Tråkigt när man pratar om att det har varit bra och så, nu får man ont. Jippi! Hoppas jag kan somna sen bara...Hon som spelar Rosa!

(imorrn kommer nog ett litet svar på tal, eller vad de nu kallas)

Önskar er en god natt!

Saknar!

Saknar:Ett av dem bästa ställerna på sjukhuset + lekterapin


God natt!

Bloggar nog mer imorrn om internet tillåter det. Krånglar för fullt just nu. Bara ett under att jag har kunnat skriva det här lilla.  Hoppas ni har en bra början på helgen och att ni alla mår bra! Ska nog snart sova. Men kanske äta först? HUNGRIG!

God natt!

Önskar er en god natt! Orkar inte skriva något.. Känner mig så trött nu för tiden att jag inte förstår varför. Men nu ska jag "plinga" efter en insomningstablett. Ni kanske undrar varför jag tar det när jag skriver att jag är trött? Men det är för att jag inte får någon ro till att somna trots min trötthet..

Omläggning kvart i 9 sen. Hoppas verkligen den blir bättre denna gång och inte helt åt helsike som förra gången..

Svar på tal!

Svar: Katten var igentligen inte meningen till att "göra" något på mammas jobb utan den var väl mer meningen till att finnas där för dom boende. Mamma jobbar med äldre (inriktning dementa)
Och det boendet (finns olika avdelningar och inte bara till dementa) Har inriktning djur och natur 

Jag har inte röstat för att jag inte har kunnat tror jag. Man måste ha legg vilket jag inte har. Sen visste jga ingenting om partierna, vad dom skulle göra bättre o.sv.

Video!

En liten video jag har gjort <3


 

Himlens finaste ängel


Min måndag!

Måndagen börjar närma sig sitt slut.  Är på sjukhuset. En vuxenavdelning. Haha när jag kom hit så stod sjukhusclownerna och väntade på mig. Känns kul att ha en liten del av barn sidan kvar, som clownerna och även lekterapin <3 Älskar personerna där!
När man kom in på avdelningen så var det första man såg en gubbe, sen en till gubbe, och en till, sen en gumma och yttligare en gubbe typ... Och här kommer jag liksom.. Kändes fel. Men det borde väl vara lika mycket fel att vara på barn eftersom jag är vuxen och dom flesta som ligger inne på barn är runt 1-7 år. Men det kanske inte känns fel eftersom jag har varit där hela tiden? Jag vet inte..
Men avdelningen är bra. Trevlig personal (vissa kände jag sen förut) och trevliga rum. Stora och så har man yttedörr så man kan rymma om man känner för det. Haha nej då det ska man inte göra! Hoppas ni förstår att jag skämtar?
Nej det är bättre att man får den vården man ska ha och sen åka hem istället för att rymma. Förresten har jag fått feber.  Vet inte varför men det måste väl tydligen vara infektion igen fast på något annat ställe. Jag äter ju pencillin för urinvägsifektion och den borde ju hjälpa för den? Men den kanske inte gör det.
jahaja. Vad har jag gjort idag? Hemma har jag inte gjort så mycket. Har sovit så länge jag bara har kunnat. Somnade ganska sent gjorde jag. Men det är skönt att man kan sova ut sen. Och den tiden jag har haft kvar hemma innan jag åkte gick till att packa, äta och såna saker som är nödvändigt att göra.
Sen har man somsagt varit här. Kollat på TV. Nu på kvällen kom mamma och Jörgen förbi och checka in stället.. Tror dom tyckte det var fint
Och det är det också. En sak som jag tycker är tråkigt med vuxen är att dom har rutiner och besökstider.
Men det där med runtiner förstår jag varför jag tycker det är tråkigt. Jag har nästan aldrig haft det ärligt talat. Men dom rutiner dom har här är inte så många för mig som åker "in och ut" hela tiden typ. Tror det hade varit annat om man legat inne ett tag.
Jaja, nu ska jag käka lite och kika runt på nätet. Vi höres! God natt med er!

God natt!

Skriver ett god natt inlägg. Har inte så mycket att skriva för det har inte hänt något idag alls. Vaknade runt halv sju och hade skit ont  Och tyvärr vart jag tvungen att väcka mamma för kom inte åt mina extra mediciner.
Sen gick smärtan över tack och lov!
Så jag kunde sova lite på förmiddagen. Men tyvärr när man vaknar så får man ont igen. Men då skulle jag ta mina tolv mediciner. (alltså inte tolv stycken, utan tiden kl: 12.00)
Men det hjälpte väl sådär. Det man får försöka göra när man har ont är att slappna av och andas lungt, MEN det är ta mig fan inte lätt! Ibland lyckas jag!
Annars har jag inte gjort så mycket annat än kämpat med värken. Kollade på IDOL repriserna. Det var ju i typ 4 timmar så eftermiddagen gick åt till det.
Sen har jag bara kollat runt på datorn och tagit det lungt. För har haft ont på kvällen också.. Hatar att ha ont!
Nu på kvällen har jag gjort en bildvideo på datorn (eller vad man nu kallar videon) Tyckte den vart bra. Får se om jag laddar upp den på bloggen sen! 

Jaja. Nu ska jag kolla runt lite snabbt på nätet och sen kanske sova om jag kan. Är så fruktansvärt hungrig. Men jag tror alla sover så ingen kan hjälpa. (är snäll och inte väcker dem) Men om någon vaknar så kan jag ju fråga. Får väl hoppas på att någon blir pissnödig eller något! Hahaha!

Förresten, idag kom min lilla kissemisse tillbaka från mammas jobb! Tydligen gick det väl inge bra där. Gud vad jag är glad att hon är hemma igen!

Vad mycket smileysar de blev nu men de kan ju piggna upp inläggen lite!

Föressten har någon av er röstat i valet? (själv så har jag inte gjort det)

Mobil blogg - just nu

Skriver snabbt ett 'just nu inlägg'. Har precis käkat en bit pizza trots att jag har haft världens värk. Det tyckte jag var bra gjort! Ser på idol reprisen och ska nu ta lite mediciner. har nu bestämmt att jag inte ska ha ont något mer idag. Haha! Får se om kroppen lyder mig. Hörs troligen senare, hade bra så länge!

Lördag!

Orkade verkligen inte skriva igår. Var så otroligt trött hela tiden. Förstår inte varför. Var länge sen jag kände mig såhär trött.
Men omläggningen gick iallafall jätte bra. Skulle ha träffat min mattelärare efter lunch som skulle ha kommit till sjukhuset men jag sa ifrån för mådde inte bra innan omläggningen och även natten innan, därför var jag ganska tveksam om jag skulle må bra efter. Dessutom fick jag en omläggning kvart i tio så skulle aldrig ha hunnit tillbaka med tanke på att jag är på uppvaket i några timmar också.
Haha natten till fredagen var jag verkligen inte på humör. Hade ont i ca 4 timmar och morfinet jag fick hjälpte till en början men sen försvann det och smärtan kom tillbaka.
Senare fick jag prata med en läkare och det var inte mycket till prat. Jo han prata men jag var nära att skrika för hade så ont.
Han babblade om att han trodde min verk bestod av att jag var orolig inför omläggningen o.sv. Men jag skrek att omläggning har jag fan gjort i hundra år! Varför ska jag vara orolig nu?
Sen pratade han om att han kunde titta på stumpen så allt ser bra ut och det kanske gjorde mig lugnare. - Jo tjena! Att titta på min stump som förövrigt ser likadan ut som den alltid har gjort med alla lindor på gör ju inte att smärtan försvinner... Konstig läkare det där! Skrek dessutom att dom kunde gå ut ur mitt rum där för inget hjälpte ju ändå.
Sen bad jag om dormicum. Sa att jag hade fått det förut då jag hade ont och det hade hjälpt. Men det trodde han först inte att det skulle göra för han visste om att stesoliden (som är avslappnande) inte hjälper och han påstod att det var likadant. Men sen fick jag dormicum och jag somnade! HA! sug på den du läkaren!!

Sen efter åtta åkte jag hem därfirån för sista gången. Det är verkligen jätte tråkigt. Dom tyckte också det. Fick mat av dem från pizzeria och mamma och jag gav dem en blomma. Har jaft en jätte bra tid hos dem och inget kommer slå deras personal tror jag

Jahaja det var gårdagen. Idag har jag sovit super länge. Mormor har även varit här. När jag vaknade så hade jag skit ont och jag började fundera på om jag verkligen kunde träffa johanna som kom idag. Så skickade sms och skrev som det var men då var hon redan påväg. så hon fick komma ändå fast det gjordenont. Kan ju inte skicka hem henne igen. ;) Haha!
När hon var här så gjorde vi verkligen ingenting. Hon pillade med sin telefon och satt vid min dator och jag glodde på TV hela tiden typ. Mot slutet gick hon med på att spela kortspel. Det var det vi gjorde tillsammans! Haha! Sen har vi i och för sig pratat ganska mycket också. Och fikat :) Men annars inte så mycket mer.
Nu på kvällen då hon åkte kollade jag på Bert som har börjat igen på SVTB och även kanal ett tror jag på lördagar 19.00. Det är bra!
Sen efter det vart det dansfeber att se på men jag halvsov då för var så trött. Är det nu med och har super ont i huvudet. Bara inte CRPt åker upp igen eller något. Hoppas det bara är tillfälligt!
Jaja nu ska jag nog kolla på Film som jag har på datorn och bara ta det lungt. Hoppas ni har en bra helg! Kram på er!Slänger in en bild som jag tog från ett vykort jag har. Någon mun och fot konstnär har målat den! Häftigt va?! 

Mobil blogg

Jag vet att all text sitter ihop när jag mobilBloggar men jag orkar verkligen inte sätta på datorn just nu. Hoppas det är okej för er ändå? Är på sjukhuset just nu. Istället för att åka gamla vanliga tiden så kom taxin strax efter sex. Mycket skönt att åka senare och vara hemma längre. När taxi chaffisen kom så va jag sugen på cheese burgare och det sa jag att ja var. Då säger han att jag var den sista körningen och vi kunde ta en sväng förbi Mcdonalds och köpa mat. Värsta snällt ju! De var lite kul då han skulle beställa. Dom på Mcdonalds flina när han sa att han skulle ha happy meal. (Dom såg troligen inte mig i taxin) det var lite kul! Så när jag kom till sjukhuset så käkade jag upp det och sen duschade inför imorrn. Slog dusch rekord! (Intressant va?) Haha nej gud vad jag är tråkig. Jahaja. Just nu gör jag ingenting. Får blod. Det låg på 83 så en påse ska jag få. Funderar på om jag ska försöka sova tidigt eller vad jag nu ska göra. De känns lite jobbigt att vara här på sjukan denna gång. Det är för att jag kommer flytta till vuxenavdelning nu på måndag. Jag har ju igentligen legat över 'tiden' här på barn. Det blir säkert bra där oxå men jag tycker det är jobbigt med nytt folk och känner mig inte speciellt vuxen heller. Här på barn trivs jag så bra och personalen är verkligen toppen! Hoppas det är det på vuxen med. :/ så imorrn när jag åker hem så får jag säga hej då till alla här... Blä vad tråkigt! När jag flyttar till vuxen så HOPPAS jag verkligen att jag fortfarande får ha liten kontakt med lekterapin. Älskar att pyssla och man fördriver ju tiden ganska bra men det visar sig. Tråkigt är det i alla fall och jag skulle göra vad som helst för att få stanna kvar. Nej Nu ska jag dricka upp min oboy och äta smörgåsrånet. Fastar efter tolv inatt. God natt med er!

Torsdag!

Åker senare till sjukhuset idag! :) Gulliga mamma ändrade om taxin! Så istället för halv tre så åker jag nu tio över sex. Ska nog kolla på en film och dricka upp min milkshake som mamma har gjort. Har lite småont men har tagit extra smärtis så hoppas det ger sig. Hoppas ni mår bra idag!Kolla tjocka sugröret. Typ lika tjockt som mitt lillfinger! :O


Onsdag

Halloj alla!

Nu var det ett tag sen jag bloggade. Dels har jag verkligen inte orkat och då lägger jag bloggen åt sidan och fokuserar på mig själv istället.
Jag har varit så otroligt trött och är det fortfarande. Det är så jobbigt. Men nu är jag iallfall inte på sjukhuset längre. Kom hem igår. Mitt CRP som det heter har gått ner. För er som undrar vad CRP är så är det något med infektion att göra. Är det högt så har man troligen en infektion. (bättre förklaring kan jag inte göra)
Nu har jag även svar på varför jag hade så ont i sidan av magen. Jag har tydligen njursten. Så jag tror dom skulle kontakta urologen. Men hoppas jag kan kissa ut det istället för att man ska behöva göra något annat åt det. Det skulle ju vara skönast. Om man nu kan göra det. Någon som vet om man kan kissa ut stenen? Hihi!

Jaja. Vad har jag gjort idag? Typ ingenting. Det har varit en händelselös dag kan man ju säga. Vaknade strax innan sju imorrse och mamma hjälpte mig med lite grejer innan hon och sanna åkte till Västerås för jobb och skola. Så jag var hemma själv under tiden. Försökte sova men tror ni att det gick? - nää! Katten hade fått spel och höll på och gav mig ingen ro alls. Så när mamma kom hem så fick hon ta katten så jag fick sova. Och gud va länge jag sov! Så himla skönt alltså!
Annars har jag inte gjort så mycket idag. För några dagar sen så plockade Jörgen svamp så jag har ätit kantareller första gången i år (idag) Trattkantarell på macka! Mums!
Sen höll jag på och somna nu på kvällen igen. Förstår inte vad tröttheten kommer ifrån just nu. Har ont i huvudet också. Bara man inte får feber. Känns som om det är det som fattas typ...
Jaja nu ska jag avrunda detta inlägg. Ska försöka aktivera mitt CSN kort. Kan ju vara bra och göra det!Svar på tal..Någon ville att jag skulle berätta om min systers död. Visst kan jag berätta lite men vill inte gå ut med varför/hur hon dog. Det har jag valt för mig och min familjs skull och det hoppas jag ni förstår?

Min syster hittades hemma i sängen 5 Februari på kvällen av min mamma. Jag var inte hemma utan var på sjukhuset då. Jag fick reda på den 6 Februari att hon hade gått bort. Mamma kom in på mitt rum på sjukhuset och hade även en kurator med sig. Man såg att mamma hade gråtit. Ögonen var alldeles röda och hon kom fram till mig och viskade att något hemskt har hänt. Jag börjar självklart att gråta utan att jag visste vad som hade hänt. Sen får hon fram att min syster är död och vad som troligen har hänt och så.

Den dagen minns jag som om det vore igår. Det är en dag man aldrig glömmer. Medans mamma och kuratorn var inne i rummet så var Sanna, Jörgen och Jörgens son i väntrummet. Sen kom allesammans in i rummet och vi pratade mycket tillsammans om det som hade skett.

Saknaden är fortfarande enorm och jag vet inte om den kan bli mindre. Men jag har blivit starkare nu och kan prata mer om det nu. Det gör mig starkare som person att kunna prata och berätta lite än att hålla det inom sig.

Det är nästan bättre att prata om saker (oavsett vad det är) än att hålla det inom sig! Känner ni att ni behöver lätta på hjärtat så hoppas jag ni alla har någon ni kan prata med. Så ni inte går med det inom er som en tung börda. Ni måste vara rädda om varandra!

Mamma Mia

Ser på Mamma Mia - The Movie just nu. Älskar scenen då dom sjunger Dancing queen! Man blir så glad av den! :)Min Lördag

Har verkligen inte mycket att skriva om min lördag för jag sov i stort sett bort hela dagen. Vaknade tidigt på lördagmorgonen och kunde inte somna om förrän vid halv tio på morgonen. Men då kom läkaren och ville prata lite snabbt.
Det är ju rond på morgonen. Typsikt att komma då man höll på att somna.. Men aja det gjorde jag sen då dom gick.
Sen sov jag till typ halv 2 - 2. (vaknade lite då och då emellan)
Var så himla trött och är ganska trött nu med. Men aja. Sen var jag vaken. Tvingade mig att vara det.
Käkade lite. Det var hamburgare och klyftpotatis. Ni kanske tycker: OJ! Hamburgare vad gott!
Jo visst det är gott men det är bara kött och ketchup på hamburgaren. Haha! HAde ju varit godare med lite mer på kan man ju säga men det gck att få i sig

Senare kom mamma. Vi tittade på Sandor/Ida som gick på kanal 5. En ganska bra film faktiskt. Sen pratade vi lite om vad dom hade gjort hemma. Man saknar ju hemmet. Tråkigt att vara på sjukhuset. Och jag har varit här i typ en dag extra. Men det räcker gott och väl för att sakna hemmet!
Sen åkte mamma och jag kollade på dansfeber. Hahah! Kunde verkligen inte låta bli att skratta då Nassim Al Fakir dansade till en låt av Beyoncé! haha! Det var ju skit kul och se honom som henne och han dansade ju jätte bra!
Däremot var inte Riverdans någon höjdare och inte GREASE numret heller. Jag gillade Nassim och Annas nummer mest! Kollade någon av er på Dansfeber?
Jaja. Annars har jag inte gjort så mycket annat i dag. Har sovit nu på kvällen. Har tydligen svettats lite för det är fuktigt i sängen. Fräsht! Nää!
Jaja. Ska nu kolla runt på nätet. Börjar piggna till lite faktiskt. Ska se om dom kan göra en milkshake till mig. Är inte sugen på att äta något just nu men man kan ju alltid få i sig en sådan.

En sak jag stör mig på: När jag skriver i mitt inlägg hur jag mår då kan jag få en kommentar som "hur mår du? Hoppas allt är bra". Det är oftast av såna som bara kommenterar en gång. Jag förstår inte vitsen med att fråga när det oftast står klart och tydligt i texten att det är bra eller dåligt. Klickar dom bara in sig på ens blogg skriver en kommentar för att marknadsföra sin blogg utan att läsa mitt inlägg, tro att jag ska gå in på deras blogg att svara för att om ska få en besökare mer? Ni som gör så till mig. Förvänta er inget svar ifrån mig. För hur jag mår står oftast i inlägget.

Jaja nu ska jag kika rint på lite bloggar och sen läsa en bok som heter Kusligt lika. Den är super bra! (börjar tyävrr bli pigg) 

Pyssel!

Tänkte visa upp mitt senaste pyssel som jag har gjort. Målat en ros röd med lite guld på bladens kanter. Vet inte vilket material rosen är i men det är inte gips.Tänkte att det ska få sitta på min systers grav. <3 En ros som aldrig vissnar, en ros som aldrig dör. Likaså vår systerskap. Den dör aldrig fast hon inte finns i livet.

Det som är så häftigt med rosen är att det är 18 blad. Och i 18 år fick jag leva mitt liv med henne.
Missförstå mig inte. Det är inte ett dugg häftigt att bara leva 18 år med sin syster. Hade velat haft henne så länge jag lever!


Mobil Bloggar - snabb uppdatering

Är på sjukhuset. Kom hit som vanligt. Nu efter kl 20.00 har jag träffat två doktorer. En barndoktor och en kirurg. Berättade igår att jag hade ont i magen på sidan för er. Det är det dom har känt och pratat om. Har nämligen ont när man rör där och även när jag tar djupa andetag och rör på mig. Ska på röntgen inatt och måste vara vaken tills dess. Är Skit trött men får inte sova för ska dricka en liter vatten med nå kontrast medel i på två timmar. Det suger. Men vad ska man göra? Har inget val. Mer bloggning blir det nog inte idag. Men hoppas ni mår bra! Kram

Onsdag!

Jahaja.. Klockan börjar närma strax efter halv åtta. Klockan åtta ska jag se på Idol. Det är kul när det är addition :)
Det är onsdag idag.. Har inte gjort något speciellt. Hade tänkt plugga nu på eftermiddagen men helt plötsligt mådde jag inte bra. Vet inte vad som hände men jag fick ont i högra sidan av magen. Tårarna kom, inte kul alls men det är bättre nu. Men är ganska trött.
Det konstiga är att det kom så plötsligt. Mamma kom hem från jobbet med McDonald´s. Jag köpte till mig och syrran och mamma fick hämta det när hon slutade jobbet. Hon jobbar nämligen i närheten av en McDonald´s resturang. (men inte på McDonald´s så alla vet) ;)
Sen han jag käka och efter det så gjorde det helt plötsligt jätte ont. Det kändes som om någt gick sönder och jag var helt öm på stället.
Masserade försiktigt och mamma ringde först till barnakuten men dom kopplade mig vidare till nå liknande sjukvårdsupplysning (eller vad det nu kallas, sånt ställe man ringer innan man kommer till akuten typ) Men då hade värken gått över pyttelite och jag var väldigt trött.
När dom i stort sett hade pratat klart så beslutade vi att jag stannar hemma och inte åker till akuten. Det kändes mycket bättre när man masserade så det höll jag på med och kollade även på film samtidigt. Det vart den "nya" verisionen på Alice i Underlandet. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Människan mamma pratde med skulle ringa nu vid sju och höra hur jag mådde.
Men det är ganska okej nu. Det känns bara som om jag har ett stort hål i sidan när jag andas ljups och det är fortfarande lite ömt men annars okej. Tänker inte åka in. Jag åker ju in till sjukan imorrn, så berättar det till dem där om hur jag har mått. Det tyckte männsikan mamma pratde med också.

Jaja. Nu ska jag ta mina mediciner. Börjar få ont i stumpen. Jippi!! Har man inte ont där så har man ont någon annanstans.. typ.. Hehe nej då!
Ska väl sätta på kanal 4 och se på halv åtta hos mig.Kör ett litet svar på tal. Fick en förfrågan om jag pluggar. Ja, det gör jag men bara ett ämne. Studerar gymnasiets Matte kurs nu i höst och våren som kommer. Är klar med Svenska kursen och fick VG på det trots att jag inte gjorde någon muntlig del eller något test. Känner mig ganska stolt till det! Hade G när jag gick ut nian!

Tack för kommentaren! (du som frågade) :)

Har ni frågor så försöker jag svara på dem så gott jag kan! Tveka inte att fråga! :)

God natt!

Har precis moffa i mig en påsa BILAR, Är super trött och orkar inte skriva något långt inlägg just nu. Skriver kanske mer imorrn. (eller ja, senare idag) Ska dricka lite vatten och sen försöka sova. God natt!

Min måndag!

Jag vet att det har blivit tisdag men har inte orkat blogga igår. Nu är det en ny start på veckan. Men det innebär i stort sett samma saker för mig. Åkte till sjukhuset igår som vanligt. Vanligtvis brukar dom ta prover typ direkt när jag kommer dit men inget hände igår när jag kom så det kändes mest bara dumt att jag var där tidigt och glodde på TV typ. Tur Carro kom förbi! Annars vet jag inte vad jag hade gjort. Hon hade med sig två T-shirtar som jag fick. Verkligen super snygga. Kommer visa upp dem sen. Det var en med hello kitty på och en "ed hardey" T-shirt. Det är min första! :) Dom kläderna är verkligen super snygga! kanske borde införskaffa mig mer om jag kan? :)

Jaja. Hur som helst så hade jag det super trevligt med Carro. Vi tittade på TV, pratade skit (typ) och flumma mot slutet!
Hon tyckte jag såg pigg och utvilad ut idag. Det förstod jag inte alls hur hon kunde tycka för det kände jag mig inte verkligen. Men det är ju kul att höra det :)
Imorse vaknade jag väldigt tidigt av att det stank kattskit i rummet och jag sa till mamma som var uppe då med Sanna som sen skulle till skolan. Jag berättade att någon katt troligen har skitit i rummet och mamma sa:
- Ja... I din väska givetvis..

Jävla katt! Vissligen var dörren till kattlådan stängd men måste hon skita på något ställe där jag inte vill? Det var tur att ett block låg överst i väskan som tog skiten. Så det gjorde inte så mycket men det är klart det är tråkigt..
Nog pratat om kattbajs. Kanske inte så roligt att läsa om eller vad säger ni? 
Prover togs tillslut här på sjukan och mitt HB var lågt.. Synd att proverna togs så sent. Jag skyller på sköterskan! Hihi! Hon brukar typ inte ha mig alls..
För nu måste blodet ticka på inatt. (det håller på nu)
Ska jag sova nu så kommer jag lagom hinna somna tills den första påsen är slut. Det tar väl någon timme till för första påsen tror jag och tyvärr så tar det så himla lång tid tills jag somnar. Finner aldrig någon ro till det.

Men det löser väl sig. Om inte annat har jag ett alternativ jag kom på nyss som jag kan göra. Sätta igång en film och sen somna då jag är trött av utmattning.
Lekterapin har beställt hem nya filmer som jag inte har sett. B.la "Alice i Underlandet" (ny filmen), "Shutter Island", "Farsan" (sett början av den), "Remember me" och "Göta kanal 3". Dom har även beställt "Trollkarlen från Oz" men den tycker jag inte om. Har sett den och den är dryg. Haha!

Nu vart det ett långt inlägg. Ska avrunda nu. Hoppas ni sover gott eller ska sova gott! Puss och kram!

Hjälp?

Någon eller några som är duktiga på att redigera bilder? Nu menar jag frisyrer. Hårlängder med andra ord. Det är så att jag funderar på och klippa mig för att jag har en massa tovor i håret. Och då undrar jag om det finns några eller någon där ute som är duktig på att ändra längd på håret.

Axellångt och kortare vill jag se. Om ni kan så är det bara att leta bild på bloggen och sen maila på mailen som syns på höger sida i menyn. Det behöver inte alls se proffsigt ut.

Hoppas det finns någon som kan hjälpa!

Coolt!

Lite häftiga naglar jag såg på youtube.Med "spel kort"En av mina favoriter!Frukter


Dom två sista bilderna är mina två favoriter!

Skulle själv kunna tänka mig att ha sånt på mina naglar faktiskt. Synd bara att jag förmodligen suger på att göra sådant om man inte kan köpa färdiga?
Det är även synd att jag har mina omläggningar på sjukhuset. Då får man inte ha något på naglarna. Sen kostar det väl en del för en som är en "fattig" student. Haha!

Min dag!

Idag har jag haft en bra dag :) Inte ont alls knappt och det har varit underbart!
Sov ganska länge men inte så länge som jag brukar. Fick inte det för mammsen. Hon sa bara att jag fick sova längre på söndagen. Hoppas hon håller det. Hahah gissa om jag var sur? Låg och blundade ändå och försökte sova men nä det gick inte. Hon gick in och ut i rummet och även in och ut i lägenheten. När hon gick in och ut i lägenheten hade det inte gjort något om vi inte hade haft Bozz hemma. (hunden) Han är så sällskapsjuk och blir panikslagen om någon lämnar honom. Han trot väl att man inte ska återvända eller något. Haha!

Jaja. Efter lunch kom Johanna hit. Vi gjorde inte så mycket. Vart mest prat som vanligt. Skulle försöka bränna ner en film till henne men lyckades inte med den filmen hon ville ha men fick ner annat på skivan så det var ju bra :P Men hon fick låna hem USBminne med filmerna i istället.
När hon hade åkt kollade jag på Pip Larssons, dansfeber och har tagit det lungt. Danfeber var bättre denna gång. Speciellt då killen dansade till Manboy. Även han som dansade till Thriller var ju lite rolig! Hihi!
Jaja annars efter det har jag ätit lite kvällsmat och kollat runt på nätet. Funderar på och göra mig iordning för att sova snart. Iallafall ta mina 00.00 mediciner. Såg att Cornelias dödsannons var ute på nätet nu. Kände inte henne så mycket utan träffade henne några gånger på sjukhuset (vi hade b.la pizza kväll där) och hade även lite kontakt med hennes mamma som kom och hejade då vi båda låg inne. Den familjen är helmysig och jätte go! Cornelia var verkligen en kämpe. Våra tankar går till dem <3

Pyssel

Har gjort en träkruka på sjukhuset som jag tänkte lägga upp i kategorin "mina pyssel".
Träkrukan va redan vit och så var det nå material som man inte behövde något till för att sätta dit den. Alltså man behövde inget lim eller lack eller nåt (vad det nu finns mer att välja mellan) haha!
Utan man gnuggade bara dit motivet för det var något på baksidan som gjorde att det fastnade.
Jätte enkelt och faktist fashinerande att det kan fastna så bra.Det fäster på trä, papper, metall, glas m.m. SUPER!

Men man kan inte diska på det. Ett tips att inte göra det om någon skaffar ;)

Min dag på sjukhuset.

Nu börjar dagen närma sig sitt slut. Har som vanligt på fredagar varit på sjukhuset. Klockan 09.00 var det omläggning. Var ganska nervös denna gång eftersom det inte blev bra sist så var jag lite orolig att det kunde bli likadant. Men jag hade turen och det blev det inte.
Klart jag hade ont för det har jag i stort sett jämt då jag är nyomlaggd men inte alls som det var förra gången och det var ju super!
Haha fick reda på att på uppvaket måste man har två grindar uppe i sängen. (dom hade påpekat det för förra gången fanns det bara en grind på min säng där)
Tydligen kunde man vakna upp och vara våldsam. Hahah! skulle vilja se mig våldsam på uppvaket, vilken vacker syn. Nej då men det visste jag inte om.
Annars har jag typ sovit hela dagen. Mamma ringde och frågade om hon kunde komma och hjälpa mig vid två-tre tror jag. Jag svarade trött att hon gärna fick komma senare. Var så trött för hade precis lyckats somna på avdelningen. Fick ont då jag kom dit och då fick jag morfin insprutat i porten.
Hon kom lagom då jag vaknade och tänkte packa mina grejer hem. Det var en bra tid att komma.

Nu är jag iallafall hemma. Har inte gjort något annat typ än ätit. Var så hungrig för har inte ätit på hela dagen. Det blir så då jag har omläggning. Då äter jag alltid hemma på kvällarna. Så min kvällsmat vart 4 smörgåsar, en portion nudlar och ett paket mentos + en näringsdryck. Hahah vart ganska mycket!
Nu ska jag nog ta mina kvälls mediciner och sen snart sova. Känner mig småseg och Johanna banana kommer imorrn.

Natti natt!

Mobil inlägg - god natt

Har precis tagit en insomningstablett och ska alldeles försöka sova. Har omläggning kl 9 imorrn och ärligt talat är jag lite nervös. Jag mådde verkligen Skit dåligt sist. Hade så ont! Hoppas det blir bättre idag. Idag på sjukhuset hade jag möte med kuratorn och Arbetsterapeuten från habiliteringen vi pratade om mål och hur det går gått med vissa grejer. Det gick väl okej mötet alltså. Sen har jag duschat. Vart tvungen att duscha på tid denna gång för det var någon som skulle ha den efter men det gick bra. Och efter duschen fick jag 2 påsar blod. Mitt blodvärde låg på 75. Det är väl det som har hänt idag på sjukhuset. Mamma och jörgen kom hit en sväng oxå. <3 love them! Det va nå film på kanal 4 som vi tittade på och jag pysslade lite. Visar upp mitt mästerverk någon annan gång. Har även lite annat pyssel som jag har gjort förut att visa också. Men nu avrundar jag mitt inlägg. Hoppas ni sover gott! Natti Kram

God natt!

Jahaja onsdagen börjar lida mot sitt slut. Denna gång har jag inte alls så mycket att skriva. Har varit trött idag att jag nästan bara har sovit. På sjukhuset sov jag tills jag skulle åka hem. PÅ taxin häll jag på och somna flera gånger och hemma somnade jag när jag var ensam. (det hade jag planerat)
Jag tror anledningen till att jag är så trött är gårdagen. Då hade jag så himla ont och dom gav mig lugnande och smärtstillande gång på gång. Ingen hjälpte typ. Jag bara skrek och var så ledsen och var så borta i huvudet.. Minns att jag sa åt personalen på uppvaket att jag aldrig fick något smärtstillande av dem men det hade jag ju fått. Somsagt jag var väldigt borta igår. Sen emellan åt vart man så utmattad att man somnade några minuter. Sen vaknade man igen och det var samma visa. Därför åkte jag hem idag istället för igår.
Idag mår jag mycket bättre men är fortfarande ganska så trött. Vet inte vad det var som hade hänt igår. Var länge sen jag hade så ont.
Ska väl snart göra mig iordning för att sova. Det värsta är att jag har mina tolv mediciner som jag igentligen inte ska ta allt för tidigt. Brukar ta dem runt halvt tolv men kanske tar dem lite tidigare ändå. Imorrn bär det av till sjukhuset igen. Vart en snabbvisit hemma denna gång men men.

(Tror dom andra redan sover, om dom inte typ halvsover. Blir sydn för mamma som måste vakna sen för att hjälpa mig) men vad ska man göra? 

Min vinst!

Min vinst kom på posten idag!
Smycket jag vann hos bloggaren bissy då hon hade en tävling!Paketet! ;)

Smycket! (hjärtat är ihåligt)

Kommer från hoofstore

Mobil blogg.

Har inte orkat blogga något efter denna omläggning som skedde tisdags. Har verkligen inte mått så här dåligt på länge efter en omläggning. Fått så mycket smärtstillande och inget har hjälpt. Känns som om hjärnan är borta av alla smärtstillande och lugnand som jag har fått. Men inget har hjälpt värken. Helt värdelöst och jag hoppas det är bättre imorrn så man kan få åka hem. Har inte orkat med det ens. Nu vet ni hur det ligger till. Ska nog be om någon smörgås för försöka få i mig och sen se lite av på reprisen av fångarna på fortet (om jag inte kan somna) som jag inte såg då tidigare. Kram på er!

RSS 2.0