30:e Mars - På akuten..

Som rubriken lyder så är jag på akuten. Har varit här sedan strax efter 23:00.. Var tvungen att åka in för hade hög feber, hostan är jobbig och så väser/knastrar det när jag andas. Förmodligen är det något skit som jag har dragit på mig. Misstänker att min bror är "boven" med dessa dagisbaciller. Hehe!
Har tagit olika prover, röntgat lungorna och läkare har lyssnat på hjärta och lungor.
Nu väntar jag på olika svar på allt och så får jag väl se vad som blir av.
Börjar bli segt nu och jag är trött. Vill bara sova men det går ju inte här. Tok för mycket liv i rörelse! 
 29:e Mars - Just nu..

Ligger i sängen just nu och kollar på Skruva den som Beckham. Har precis försökt fått i mig mat men, mår inte så bra. Ont i stumpen och huvudet, hostar, är jätte törstig och har feber.
Har förmodligen blivit smittad av min bror som är förkyld och snorar..
Har ingen ork alls, vill bara vila. Det är så jobbigt... 
29:e Mars - Earth jour

Ikväll är det Earth hour klockan 20:30-21:30. 
Det är världens största ljusmanifestation. Hundra tusentals människor visar sitt engagemang dör klimatet genom att släcka ljuset en timme. Släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. 


Kommer ni vara med och släcka lampor ikväll under den timmen? 

28:e Mars - På väg hem!

Som rubriken lyder så är jag nu på väg hem. 
Är inte alls glad just nu. Är jätte ledsen! Resultatet av min omläggning idag blev inte alls bra. Trots tillsägelse av flera personer både på avdelningen och operation så blir det inte alls så som jag önskade.
Förstår inte att vissa ska ha så svårt att lyssna? Och han blir irriterad när han inte tycker att vi/jag lyssnar på honom. Men det är ju samma sak här. Han lyssnar ju inte på oss/mig! Det ska väl vara lika från båda hållen? 
Jag menar ju inget illa när jag vill ha rejält med omläggning på stumpen och skinkan. Jag vill ju bara att det inte ska bli så blött direkt. Och det är vid skinkan som all vätska trycks ut. 
Trots att flera sa min önskan så vart det tvärt emot. Istället för mycket dynor som kan suga upp vätskan som rinner dit så fick jag nu istort sett ingenting.
Hur tänker läkaren? Till och med personal på avdelningen undrar hur han tänkte när han la om. Kvinnan som hjälpte mig sa dessutom: "Det där kommer att gå igenom direkt" om vi inte försöker fästa något där. Så det höll vi på med. Tror det tog runt 40 minuter innan vi var klara.

Nu är jag snart hemma. Ska avsluta detta inlägg nu. Hoppas på att ett mirakel sker och att det knappt vätskar i helgen...

27:e Mars - Min dag!

Dagen började med att jag vaknade strax efter 11:00. Då stod assitenten i rummet. Hon hade precis kommit för dagen. 
Låg och drog mig i några minuter innan jag kom igång. Jag är så fruktansvärt seg alltså på morgonen. Vet inte alls hur jag ska göra för att komma igång lättare. Jag har nämligen fått så svårt att somna på nätterma. Jag kommer liksom inte till ro. Det spelar ingen roll hur trött jag är så länge jag inte är helt utmattad förståss. Men jag kan vara trött och ändå inte komma till ro för att sova. Det är extremt jobbigt!  Jag kan t.om ta insomningstablett men utan att det hjälper..
 
Nåja. Käkade bacon och mackaroner till frukost och ett rått ägg i så det inte blir så torrt. Det låter kanske äckligt men det är faktiskt jätte gott! Har även hört att man kan ha i lite riven ost i maten. Det har jag dock inte provat! 
Men det kommer väl, då det inte är sista gången jag äter bacon och mackaroner/spaghetti. Älskar det! Speciellt med mackaroner då det ger bättre smak till baconet. 
När jag var klar med frukosten (eller tidig lunch, beror på hur man vill se det) så borstade jag tänderna och håret. 
Därefter var jag, tillsammans med assistenten tvungen att förstärka stumpen för det hade vätskat en del under natten. Sedan lindade vi lite också för en linda hade typ flyttat på sig lite..
Efter förstärkningen på stumpen så sminkade jag mig lite. Som ni kanske ser i ett tidigare inlägg? 
Käkade lite äggröra och bacon igen sedan rätt så precis innan jag åkte för jag blev rätt hungrig igen. Det går så fort att göra! 
Klockan 15:00 kom taxin och jag åkte sedan in till sjukhuset som vanligt igen. La märke till att det nu börjar bli vår. Så skönt! Solen skiner, blommorna börjar komma och fåglarna kvittrar. Just nu är det underbart ute! Önskar att det kunde vara så här jämt ute. Åtminstone för ett bra tag. Men det är väl så att sommaren snart är här och den extrema värmen. Det brukar ju vara typ vår en vecka och sedan "pang på" - sommar. Kanske inte exakt en vecka men ni förstår vad jag menar? Våren är för kort! 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover rätt direkt och sedan strax efter så kom pappa. Han hade inte med Annabelle denna gång, utan han kom själv. Stannade inte så jätte länge, fast det gör han nästan aldrig. Men ska väl vara glad att han tar sig hit. Det kunde ju ha varit som för mina syskon. Dem har han ju ingen kontakt med vilket jag tycker är konstigt. Hur kan man välja bort sina barn? Han har ju dessutom två barn barn. T.om dem verkar han ha valt bort. Det är synd för mina syskon är två jätte fina unga kvinnor och Pillas barn är jätte goa och söta! 
Strax efter 17:00 så kom middagen som idag bestod av kyckling, ris och salsasås. Såsen smakar illa så åt bara kycklingen idag. Gillar inte bara ris och kyckling för det blir så torrt ihop. För ris (torrt) + kyckling (torrt)= dubbelt torrt... Typ.  Så det fick gå idag med kyckling. 
Strax innan klockan 19:00 så duschade jag och efter det så har jag fått blod påkopplat som precis har gått klart. Så ska nu avsluta detta inlägget och ringa och be sköterskan ta bort det. 
 
Hej så länge! 
 
 
 
 
 
 
 

27:e Mars - Sminkning!

Dagens sminkning! 
 
Detta använde jag: 
Då man ser produkterna bättre nu när jag tog bilden så skrev jag ingen text till. 
 
 
1. Började med att sätta Perfect cover concealer från Nivea, där jag tycker att det behövs. 
2. Applicerar sedan BB cremén med händerna på hela ansiktet. 
3. Därefter sätter jag puder på hela ansiktet med hjälp av en makeupsvamp. 
4. Tar bara en aning av det ljusa rouget och applicerar på kindbenen med hjälp av en liten kabukiborste från H&M. Får så lätt röda kinder ändå nämligen så därför behövs det inte alls mycket rouge på mig.
Denna gång tog jag inte bronzing powder. Min BB cremé från The Body Shop är något mörkare än min hudton. Så därför behövs inte bronzing powder. 
5. Därefter sminkar jag dit eyelinern. Min är från Maybelline New York. Använder en borste anpassat från gel eyeliner.
6. När jag är klar med eyelinern så sätter jag mascara och böjer lite lätt och försiktigt efter med ögonfransböjare. Sedan när jag är klar med det så rätar jag till och tar bort eventuella klumpar med hjälp av en ögonfranskam.
7. Avslutar med att måla läppstift på mina läppar. Den är från Top Shop och är väldigt "nude" i färgen. Sedan sätter jag lite läppglans för att få lite guldigt skimmer på läpparna.
 
 
 
 
 

27:e Mars - Grattis mamma!
26:e Mars - Simpson!

Måste bara visa en rätt ny läsk som kommit. Jag tror den är rätt ny iallafall?
Det är iallafall andra gången jag dricker den.


Med Bart Simpsons på! Jag tycker det är kul att det finns olika seriefigurer och sådant på en sån simpel grej som en läskburk. 
Jag är inget fan av Simpsons men tycker defenitivt att det ser trevligare och roligare ut än tex en Coca Cola burk, 
Har ni sett någon rolig burk eller flaska? Eller kanske något annat liknande skoj?

Jag hoppas detta fortsätter och att fler serie figurer och Disney figurer finns på olika produkter.

25:e Mars - Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen. Dock har ju jag omläggning idag och fastar innan dess så blir inga våfflor för mig idag. 
Om det inte finns ikväll sent då jag kommer hem? Hoppas! 

Varför kan dem inte servera våfflor på sjukhuset till middag sedan?
Dem gör ju ändå pannkakor då och då. Jag tycker absolut att sjukhuset kunde göra det lite trevligt med att servera våfflor osv när det är såna dagar.
24:e Mars

Jahaja, ligger i sängen här på sjukhuset i Västerås. Heter numera "Västmanlands sjukhus" för er som inte visste det, sedan en tid tillbaka. Det har t.om satts upp stor text ovanför stora ingången. 
Förvånar mig inte om den texten har funnits där en längre tid. Jag brukar bli uppmärksam och lägga märke till saker och ting lite efter. Hehe! 
Jaja.. Som sagt, ligger i sängen. Dricker blåbärssoppa och äter Läkerol. Fin kombination va? Gott är det och det är väl ändå huvudsaken. 
Mår rätt bra idag förutom att stumpen krånglar något enormt. Det bara vätskar och vätskar och jag blöter i princip ner allt på cirka 5 minuter. Om ens det? 
Att det håller på så här, har det gjort i några veckor nu och det är så extremt frustrerande. Är så less på det att det är en pina för mig. Bara själva vätskandet blir ett stort "handikapp" för mig. Jag vill verkligen ingenting och har inte lust till något när jag är blöt och det till och med luktar om stumpen och mina sår. Skäms så väldigt när jag är utanför dörren och huset. Ska man behöva ha det så här när man bara är 22 år? Behöva sitta och ligga på underlägg för att man blöter ner allt? 
Jag kan ju inte göra något åt detta hur mycket jag än bara vill det. Tro mig! Jag önskar inget annat! Sjukdomen kan jag dras och stå ut med. Jag har hellre t.om även den värsta smärtan man kan tänka sig att ha. Men att behöva dras med en stump som vätskar och luktar gör mig så ledsen. Jag hoppas så innerligt att det kommer någon lösning på detta problem. 
Undertiden kan jag inte göra något annat än att vänta till nästa omläggning och fram tills dess förstärka och byta förstärkning i omgångar flera gånger per dag..
 
Jag håller verkligen tummarna att tisdagens omläggning kan flyttas fram till morgonen nu här efter. Det är verkligen ett helvete innan omläggningen. Frågade läkarn om det skulle göras eller ej, då det var på tal förra veckan till mig. Men det lät som han inte ens visste om det? 
Ibland blir man bra snurrig och förvirrad på detta ställe.. 
Han skulle iallafall föra önskan vidare till operation och tyckte även att jag skulle göra det vilket jag KOMMER att göra! Eftersom han sa så nu dock, så tror jag ju knappast att det blir tidigt imorgon. Men jag hoppas verkligen! 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ville få ut av detta inlägg.. Jag är bara så less...
 
 
 

24:e Mars - Ny Kategori!

Ville bara påpeka att det finns en ny kategori. Valde att fixa en sådan då mitt intresse för smink just nu bara blir större och större. Tycker verkligen det är jätte kul med smink! 
 
Och jag älskar hålla på med det 
 Nu kommer de passande inläggen att hamna där här efter. 
 
 

24: Mars - Dagens sminkprodukter!

 
1. Jag började med att lägga concealer för jag föredrar det, där jag tycker att det behövs (vissa börjar med foundation/BB cremé och concealer sedan)
2. Tar sedan BB cremé:n och applicerar med fingrarna för jag tycker det blir mest naturligt då på mig när det gäller BB cremé.. 
3. Använder makeup svampen som man får till pudret för att sätta pudret i ansiktet. 
4. Applicerar bronzing powder nedanför kindbenen och fortsätter lätt med att applicera rouge på kindbenen.
Sedan försöker jag att "blanda" ihop det med varandra så det flyter ihop lite. Så det inte ser överdrivet rosa ut högre upp på kinden och brunt längre ner på kinden. 
5. Klar med ansiktet och fortsätter sedan till ögonen. Gjorde det lite lättare för mig idag och lade ljusgrå över hela ögonlocket och lite mörkare grå i yttre kanten för att skugga lite. 
6. Där efter applicerade jag mascara och fixade till fransarna med hjälp av ögonfransböjare och ögonfranskam. 
OBS!! Var försiktig om med ögonfransböjaren om man fäster mascara innan. Har man otur kan det bryta av fransarna
7. Avslutade sedan med ett baby lips som ger en lätt, lätt corallröd färg.
 
Volia!! 
 
 
 
 
 
 

 

24:e mars - Godnatt!

Ska försöka sova nu. Ärligt vet jag inte hur det ska gå. Dem senaste två nätterna så har jag inte haft någon ro att sova alls. Det är såpass svårt att somna att jag har legat fram till vakten 04:30-05:30 på morgonen fast jag är rätt trött att jag egentligen skulle kunna somna.
Vet inte vad är med mig just nu, det är extremt jobbigt.
Jag behöver ju sömn precis som alla andra. 
Hoppas verkligen jag somnar snart. Ska ju upp strax innan klockan 09:30 imorgon. Fan! 

20:e Mars - Mötet med smärtkliniken.

Idag strax efter klockan 15:00 kom läkaren ner från smärtkliniken och pratade med mig. Det hade skickats en remiss dit från avdelningen tidigare då dem har noterat och lagt märke till att jag behöver mindre smärtstillande mediciner nu för tiden. 
Så han kom ner och vi pratade lite allmänt över medicinerna och sedan berättade jag hur jag hade det med smärtan nu. Jag sa som det var att den har blivit mycket bättre nu på senare tiden. Men givetvis är det en berg och dal bana det där. Att smärtan och värken kan variera rätt ordentligt. Men nu på senare tiden som sagt så har det varit bra ett rätt bra tag. Vilket är så skönt! 
Vi började att prata om mitt smärtplåster jag tar. Eller ja, är ordinerad. Men jag sa som det var att jag missar ofta att ta den för tycker det är svårt att ha koll på vilka dagar den ska bytas. Man tappar liksom bort sig och man glömmer av den. Sedan kan den även lossna och sitta på två eller tre kvart liksom. Gillar inte alls plåstret. Konstigt nog så föredrar jag tabletter. Det är lättare att ha koll på enligt mig! 
När jag berättade det först så tittade han bara på mig och berättade att om man bara avslutar helt plötsligt så kan man tydligen få abstinens. Han undrade även om jag hade känt av något. Men nej jag har ju inte det. Sedan berättade han att eftersom det kunde gå upp till 3-5 dagar innan jag bytte plåster så han ju det smärtstillande (Fentanyl) gå ur kroppen och då kunde vi ta bort det helt och hållet utan nedtrappning. 
 
Sedan gick vi över till Gabapentinen och pratade om den. Han sa vad det kunde hjälpa till vilka smärtor samt att den kunde förstärka andra smärtstillande. Men tydligen hade jag en såpass låg dog av den medicinen att han trodde att den inte gjorde någon nytta. Jag äter 600mg per dag av den och en normal dos är från 900mg och upp till 1200mg av den per dag. Så jag har förmodligen ätit den medicinen till ingen nytta. 
Trevligt att höra! 
För ärligt talat så känns det som han har rätt.Tycker inte Gabapentinet har hjälpt till något? Så det ska bli skönt att bli av med den. Men den måste trappas ut. Så ska äta hälften av dosen i ca 7-10 dagar från och med imorgon.
Sedan pratade vi om resten av mina smärtstillande och han sa att han tyckte jag skulle ha kvar Metadonet i den dos jag har för den är långtidsverkande och verkar ha hjälpt mig bäst. Där höll jag med honom också. Sedan har jag kvar mina smärtstillande vid behov som en trygghet ifall jag har extra ont. Och det känns jätte bra att veta att dte faktiskt finns något att ta, för även om min smärta har blivit betydligt mycket bättre så har jag ju fortfarande ont ibland att jag behöver ta extra smärtstillande. Men det är mycket mer sällan! 
Sedan var den "träffen" över. Jag gillar den läkaren jag fick träffa. Han är trevlig och när han kommer med förslag om olika ändringar i medicinerna så frågar han om jag är med på det och så. Det är jätte bra att man får vara med och påverka hur man vill ha det. För ibland kan jag uppleva läkarna väldigt bestämda och stressade. Men han är lugn och är lätt att ha och göra med. Innan han gick så försäkrade han mig om att jag bara kunde höra av mig till honom, antingen via personalen eller om jag möter på honom uppe på samma våning som operation där han ofta håller hus. Ifall min smärta blir värre och jag måse ändra mediciner igen. 
Det var ett bra möte och jag är nöjd över det! 

20:e Mars - Dagens sminkning!

 
Körde rätt enkel sminkning idag med några av mina favoritprdukter hemma. Pudret från Wet n wild gillar jag väldigt mycket. Tycker det täcker jätte fint i ansiktet och dessutom är den rätt billig. Tror jag köpte min för ca 69kr förut. Det är det bästa pudret jag har hittills och jag kommer defenitift att köpa den igen sedan när den tar slut. Min inhandlades på City Gross.
 
Så här vart min sminkning. Nu ser man inte säkert så där jätte bra, då jag testade en ny effekt på telefonen. Det var någon app man fick i "Dagens app" appen. Om ni förstår? 
Men jag blev rätt nöjd över bilderna och kommer att lägga upp dem ändå här. Den första ser man bäst på. 
 
 
 
 
Update! Använde ett läppglans från Isadora som jag missade att lägga upp där uppe. 
 
 

19: Mars - Hälsning av Mattias Andreasson!

Fick hem en hälsning av Mattias Andreasson som kom på posten. Visst är han go snäll?


Det är så att en kvinna som jobbar på barn känner Mattias på något sätt, minns inte hur dock. Men hon var på musikmässan hon med förra veckan. Då fick Mattias reda på att jag hade varit där och gav henne denna hälsning som hon senare skickade till mig.
Han är så snäll. Bryr sig verkligen om dem som gillar honom och hans musik! 

19:e Mars - Ja, se det snöar!

Vintern har kommit tillbaka! ... Halleluja kanske? Nej, eftersom man har fått "känna" på vår, några dagar så känns ju detta en aning surt..

Har ni också "vinter" och snön tillbaka? 

19: Mars - God morgon!

 
Eller god och god.. Jaja, min morgon känns väl inte jätte god. Har legat på uppvaket hela natten efter omläggningen. Har haft väldigt ont efter så har sovit i omgångar hela natten. 
Kom till avdelningen strax efter 07:00.. Har verkligen jätte ont i huvudet, och jag misstänker att det beror på att den sammanlagda sömnen inte blev så jätte mycket? 
 
 

18:e Mars - Evig väntan!

Denna väntan till omläggningen börjar ju bli extremt seg.. Har dessutom inte fått någon tid då jag ska åka upp till operation heller. Dessutom fastar jag sedan 00:00 inatt så börjar bli hungrig och extremt törstig! Det enda jag har fått i mig idag är några klunkar vatten till mina mediciner. Annars - nada! 
 
Tyckte dem sa igår att det skulle bli tidigare idag än vad det brukar. Jag tycker snarare att det har blivit senare idag än vad det brukar.. Vet inte vad dem pratar om här. Börjar även bli extremt irriterad. Förmodligen för att jag inte har ätit något eller knappt fått i mig vätska.. 
Fan fan fan!! 
 
 
 

17:e Mars - Min dag!

God kväll på er! 
Hoppas ni alla har haft en fin helg och är utvilade till en ny vecka. Själv känner jag mig inte alls utvilad. Jag är så trött! Förstår inte?  Eller jo, till en viss del så förstår jag. Sov verkligen jätte dåligt inatt. Somnade hur sent som helst. Fick verkligen ingen ro till att slappna av. Så jag låg och lyssnade på Gömda i ljudbok. - Av Lisa Marklund. 
Målade samtidigt. Har börjat tycka det blir fint att måla Mandala med akvarellpennor. Dessutom tycker jag att det är rätt kul också. 
Det sysselsatte jag mig med inatt tills jag skulle försöka sova. 
 
Min morgon och dag (för den delen) startade av att jag hörde någon ropa "Saara!" långt borta. Det visade sig senare att det var mamma som faktiskt hade ropat.  Hon tyckte att jag skulle vakna. 
Gäspande började jag dagen med att förstärka stumpen och byta örngotten som stumpen vtskat ner under natten. Det är verkligen skit tråkigt att det här håller på och att jag är så blöt jämt. Tappar suget och lusten till det mesta och blir så less på det här.. 
Efter förstärkningen så käkade jag brunch som bestod av något kött och rester av potatisgratäng från helgen. Rätt gott faktiskt! 
Sedan sminkade jag mig och klockan 12:20 åkte jag till sjukhuset som vanligt. Passade på att ta lite egopic's medan jag väntade på taxin. 
 
 
 
Jag gillar det. Känner att jag har börjat hantera smink och sådant bättre. För det mesta iallafall!  Hahaha!
När jag kom fram till sjukhuset tog man prover direkt och ganska direkt därefter kollade jag vikten. Ligger fortfarande lite plus vilket jag skrev i tidigare inlägg att jag troligen kommer att göra hädanefter. 
Sedan gick jag till kiosken här på sjukhuset. Köpte lite dricka, en smörgås, liten chipspåse och en glass. Provade någon ny som heter Rox.
 
 
Smakade helt okej, men ingen jätte höjdare. För det var så många olika smaker i själva glassen + att den "poppar" i munnen. För sån där "pop" grej som finns i vissa godisar, fanns även i själva glassen. Hehe! 
Jag gick sedan till Lekterapin och tänkte heja på dem som jobbar där. Men kom 5 minuter efter stägning, så där hade jag ju otur.. Men en annan gång kanske? Har inte kikat in där på evigheter nämligen. 
 
Efter min lilla promnix till kiosken och lekterapin gick jag sedan tillbaka till min avdelning. Dem ville att jag duscha ganska direkt så det var bara in i duschen sedan. 
Annars har jag inte gjort så mycket annat mer idag efter duschen. Bara kollat vid datorn och på film. Som ni kanske kan se i tidgare inlägg då jag skrev recension. 
Jag har även fått en påse blod påkopplat dessutom har gått klart. Mitt HB låg på 83 så det behövdes. Har inte fått blod på 2 veckor, om jag inte minns fel. Det känns rätt coolt! 
Nu ska jag kolla på dagens avsnitt av Talang Sverige. Det borde komma ut på tv3play nu? 
 
 

17:e Mars - Filmrecension

 
 
Handling: 
Filmen handlar om 5-åriga Lisa och hennes pappa som har alkholproblem. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar med att behålla bilden av hjältepappan. Tillslut ställs Lisa inför ett livsavgöarande val. 
Filmen baseras på en bok med samma namn. Jag tror till och med att det är en självbiografi.
 
Vad jag tyckte:
Jag tyckte filmen var rätt seg och tråkig till en början. Men allt eftersom man fick följa Lisa så tyckte jag den blev bättre. Vissa stunder var det rätt gripande. 
Sedan måste jag berätta att jag nog aldrig har sett Mikael Persbrant i en bättre roll. Han spelar sin roll så bra. Det kändes så trovärdigt när han spelade sin roll i filmen. Det får ett stort plus, när skådespelarna är bra och passar för sina roller. 
Detta är en film som jag tycker är rätt viktig att se. 
 
 

17:e Mars - Trevlig måndag !
16:e mars - Älskar!

Åh vad jag älskar nagelstickers. Det är så fint att måla något nagellack och sedan ha några passande stickers. Dessutom är det super lätt att göra. Detta gjorde jag ikväll:


Det är i samma stil på andra handen också.
Dock tycker jag det är svårt att få bort klistermärkena från plasten där dem sitter från början.
Tycker dem lätt går sönder, som ni kanske kan se på dem små hjärtorna. Men det går att använda ändå.
Någon som har tips på hur man får bort stickersen utan att riva dem itu typ?


14:e Mars - God natt!

Ska läsa en stund och sedan sova. Så önskar er en god natt.
Jag är verkligen jätte trött. Sov jätte lite natten till idag, sedan klockan kvart över åtta på morgonen hade jag tid till operation för omläggning. 
Tror omläggningen gick bra. Och jag stannade inte så länge på uppvaket efter, vilket var skönt för det resulterade med att jag var rätt snabbt ner på avdelningen igen. 
Strax efter att jag hade kommit ner till avdelningen så skulle jag vägas. Hörde av mig till min kompis carro för ville träffa henne och hon ville träffa mig. Berättade som det var att jag skulle vägas och väger jag jätte mycket så går det inte att ses för då skulle jag behöva få dos vätskedrivande intravenöst.
Men tack och lov fick jag åka iväg! Vikten är inte helt okej men dem har sagt att det inte gör något. Dessutom börjar vi tro att jag kommer ha lite extra vätska i kroppen i framtiden. Att det inte går att bli av med allt.
Så vikten kommer att ligga på lite plus hädanefter.

Nog om vikten. Var ner till stan, ville käka nämligen någonstans. Vi gick även in på panduro då Carro ville dit. Jag hittade dock inget. Panduros utbud har blivit så tråkigt. Samma saker hela tiden. Jätte tråkigt!
Efter panduro letade vi ställe att äta på. Tänkte först prova nå nytt ställe som heter Nancy's men hittade inget på deras meny som jag var sugen på. Så då gick vi till Spicy hot. Har aldrig ätit där eller ens varit i lokalen.
Visst har jag ätit mat därifrån men det har varit någonannanstans. Att någon har hämtat mat och tagit med sig.

Jag åt iallafall Oxfiléspett med jordnötssås och ris.

Ser kanske inte så där super gott ut. Men det var det! 
Fick även en bild på min fina tjej. <3

Efter middagen gick vi för att käka en glass på McDonalds. Jag var så sugen på en sån där med colasås. Det var ju så extremt länge sedan jag åt en sådan glass. Nu var jag så sugen nämligen! 
Klockan 19:15 åkte jag från stan. Annars har jag inte gjort något mer. Bara kollat på Lets dance. Benjamin Ingrosso Whalgren är ju en hejare på dansa. Så duktig är han! Hejar verkligen på honom. 
Brukar ni se Lets dance? Vilken hejar ni på?

Nu ska jag avrunda. Läsa en stund och efter det sova. God natt med er! 

14: Mars - Videos från musikmässan! (tidsinställt)

 Lite videosar från mässan igår 
 
 
 
 
 

13:e Mars - Min dag!

Min dag startade redan mellan 09:00-09:30 av att min bror öpnnade dörren till mitt rum och sprng in med mamma i häl. 
Sa till dem att dem fick gå ut för ville sova till klockan 10:00 för det var då min assistent skulle börja sitt pass. Men Ramus kom in typ två gånger till med mamma i häl. Hon hinner verkligen inte med att stoppa honom. Kanske är mamma lite seg på morgonen? Hahaha 
Men sedan gav jag upp med att försöka sova så vaknade till och bara låg medan jag väntade på assistenten. 
 
När assistenten kom så fixade vi först med stumpen då det hade vätskat under natten. Det är så fruktansvärt tråkigt när det sker och jag blir så less. Att linda och förstärka stumpen är så fruktansvärt krävande och tråkigt. Dels, brukar det kännas så konstigt efter i stumpen.. Men det måste ändå göras då det är blött. 
Efter det funderade jag på vad jag ville käka till frukost. Men kom inte på vad jag skulle äta hemma av det som fanns. Var verkligen inte sugen på smörgås idag. Då kom jag på den brilijanta idén om att skicka sms till mamma om hon var sugen på att dela på pizza, för hon var ute och åkte. 
Sedan åkte hon förbi pizzerian och köpte en Opera som hon och jag delade på. Gudars, så gott det var! 
Efter "brunchen" så fixade jag mig iordning och packade för att åka till sjukhuset.
Jag efter att jag hade fixat mig; 
 
 
Åkte in redan 13:30 idag istället för 15:00. Behövde nämligen vara inne på sjukhuset redan då. För jag hade ett möte jag behövde gå på bokat 15:00. 
Nu vart jag lite osäker på om jag ska skriva vad det var för möte. Jag vet inte om personerna läser mig blogg nämligen. Har nämligen inte berättat om mina tankar och om mötet för dem personer jag syftar på. Nämligen dem som jobbar på mitt assistansbolag jag är på. 
Är inte riktigt helt nöjd med bolaget som jag är på, och är lite inne på att byta bolag till något annat. Så hade möte med ett annat bolag idag och måste nu fundera ja eller nej och sedan höra av mig till dem.
Mötet gick iallafall bra och min assistent var med. Det tog drygt 40-50 minuter och innan mötet tog man prover och fixade till min kateter som krånglade. Det var liksom stopp i den så jag vart ju kissnödig hela tiden och det ville inte rinna i katetern. Sköterskan spolade men det gick inte heller, därefter provade hon att dra ur och då gick det helt plötlsigt jätte bra och katetern blev fixad. 
 
På kvällen runt kvart över sex så gick jag till kiosken för att handla en dricka och sedan började jag bege mig till Thomaskyrkan där det idag var musikmässa. Stod några minuter utanför och pratade med en jätte trevlig tjej. Tror hon är i min ålder? Men som sagt, hon är jätte trevlig. Skickade en liten enligt henne, men stor enligt mig - uppmuntran förut som bestod av massor med godis, pyssel och en fin Hello Kitty mapp. Nu hade hon med sig sin hund som jag fick heja på. Den är verkligen jätte fin! Hon har en labrador precis som jag har. Fast hennes är en valp och en tik. 
Strax innan 19:00 gick jag in och tog en plats i kyrkan. Var ju smockat med folk. Brukar inte gå på mässor i kyrkan, men just musikmässan tycker jag kan vara roligt att gå på. Var även dit förra året också, men nu var jag själv och lyssnade en stund. 
Mattias Andreasson från EMD kommer oftast på musikmässorna och sjunger. Tycker han har en skön röst. 
 
 
 
Utanför Thomaskyrkan. Ena gubben som jobbar i kyrkan kollade på mig, hejade och frågade: "Visst var det dig Mattias var och hälsade på, på sjukhuset förut"? 
Jag svarade: "Jajjamensan" Den där gubben kom ihåg det. Det var ju kul! 
 
När jag kom tillbaka till sjukhuset så frös jag verkligen super mycket och ville helst bara krypa ner under täcket och få upp värmen. Men nej då, behövde vägas. Men efter det så kröp jag ner. Tog även tempen då jag kände mig sjuk. Fick då reda på att tydligen så hade jag feber innan jag åkte till kyrkan. Jag bara tänkte: Jaha, tack för den informationen. 
Nu låg det på 38,8.. Därför jag kände mig så konstig. Somnade sedan för var helt slut, men har nu piggnat till lite igen. Så nu är jag "fit for fight"  Hehe nej då, men ska väl snart försöka sova igen. Hoppas jag bara kan det nu när jag redan har sovit en stund.. Men det visar sig. 
Önskar er en god natt iallafall. Ni kanske sover redan? 
 
 
 

12:e Mars - Min dag!

Min dag började med att jag väcktes av sköterskan strax efter 08:00 för att ta mina morgon mediciner.
Sedan bad jag om smörgåsrån till frukost för jag var sugen på det och en kopp varm choklad till.
En undersköterska kom in med det och jag startade datorn för tänkte kolla youtube medan jag käkade. 
Tänkte sedan vila en stund men sedan vart jag piggare så struntade i det. 
På förmiddagen vägde jag mig för läkarn ville veta vikten med tanke på att jag har legat plus ett tag nu och fått extra vätskedrivande intravenöst dessa dagar från söndag då jag legat inne. Dem vill se om det har hjälpt. Och tänka sig! Det har det! 
Nu väger jag i princip som jag brukar. Inte alls mycket som skiljer. Yes!! 
Men det är skönt. Inte roligt att ligga plus. I längden så mår ju inte kroppen bra av för mycket vätska.

Klockan 12:25 åkte jag ner till Turistbyrån/Ticnet i Västerås. Var tvungen att ändra en biljett. Ska ju på Joe Labero i abril. Och ska gå med mamma och min lillasyster. Var ju dum och köpte barn biljett till henne. Tänkte: "äh men hon är ju barn ett tag till". Men i biljettsammanhang är det ju annat. Vilket jag tycker är dumt. Men det är tur det går att ändra. Då får man betala mellanskillnaden samt serviceavgift på 45 som dem tar på Laberos show. Men nu så är det som det ska! 
Efter det så gick jag in på Harmoniq här i Västerås. Dem har ju fått in sminkmärket elf. Har hört så mycket bra från det märket men inge provat något själv så ville ju självklart dit och kolla. Hade ju 500kr kvar från julklappspengar så köpte en sneskuren rougeborste, puder och en kräm eyeliner därifrån för lite av dem pengarna.
Gick sedan vidare till Games men han i stort sett in dit och sedan ringde "L" mig som precis hade kommit ner till stan. Så drog till Strike där hon stod utanför och väntade. Så gick vi in och skulle käka lunch i lunchbuffén. 
Var ju bara det att det tog ett tag innan vi kom ner. Hehe!
"L" skulle trycka på hissknappen, var bara det att den "slocknade" efter en rätt snabb stund. Så hon provade att trycka igen, men sedan så "slocknade" den igen. Och så höll det på. Så kom det en man från våningen vi stod på och försökte hjälpa oss. Kom även en till och kollade läget hos oss. Sedan sprang ena mannen ner och kollade om det var strul med hissen nere på våningen där Strike är.
Och fattade jag rätt så stängdes och öppnades dörren där nere hela tiden då vi tryckte på knappen från vår våning? Men hissen åkte aldrig upp till våningen vi stod på. Mannen som sprang ner till Strike tryckte upp hissen till oss som stod på markplan (Strike ligger under marken)
Så tillslut kom vi ner. Plockade på mig nå potatis (åt samma potatis förra gången också - super god) kyckling och så fanns det även nå pasta som jag provade. Den var helt okej, men tog lite mer av kycklingen och potatisen. Och så lite färskt mjukt bröd till det. Helt underbart gott!
Efter lunchen på Strike gick vi till en frisörsalong och träffande hennes vän som jobbar där. Som ska fixa mitt hår snart troligen. Om vi lyckas pricka in en tid som alla kan! Hehe!
"L" har varit då otroligt snäll och fixat så jag ska få håret fixat och även bli sminkad och fotograferad. Sedan ska jag få käka och avsluta med att få Bowla. Och det är ju lite folk som blir inblandade så det måste ju klaffa med alla. Men förhoppningsvis prickar vi snart in en tid så alla kan. Men det ska bli underbart roligt! Ser så fram emot det! :)
Vi gick även in på H&M men hittade inget där. Efter det så åkte hon från stan och jag gick snabbt in på The body shop och Games (igen) handlade upp resten av 500lappen. 
Handsprit som luktar kokos och Body puré i blåbär från The body shop. Och ett spel till min DS från Games. 
Sedan åkte jag från stan.
Nu på kvällen så har assistenten jobbat några timmar. Har kommit igång lite hemma, packat upp lite saker och tränat med hjälp av henne.
Sedan fick hon sluta. Och nu ska jag avsluta detta inlägg. Ska borsta tänderna, ta lite pills, läsa och sedan sova. Önskar er en god natt!

Och tack "L" för stunden på stan! Mycket trevligt som alltid! <3 :)

9: Mars - På sjukhuset..

Är på sjukhuset redan nu istället för att åka in imorgon. Kom in idag strax efter 22:00. Valde det för jag mår inte helt okej.
Det är verkligen jätte blött och geggigt i stumpen, har även ont och feber. Känns som jag håller på att få nå infektion igen...
Sedan har jag blivit så less på att det är så blött. Det har blivit mer nu när jag ligger lite plusi vikt. Hoppas jag snart går ner så kanske det minskar med vätskandet. Hoppas annars att dem kommer på nå bra, eller ja,bättre omläggnings sätt.. Det håller inte som det är nu.
Jag hoppas även att jag kan få omläggning måndag eftermiddag istället för tisdag eftermiddag. Det känns som att det skulle bli ungefär lika långt emellan måndag eftermiddag till fredag morgon. (för då blir det ju typ tisdag, onsdag och torsdag)
Och från fredag morgon till måndag eftermiddag. (För då blir det ju lite fredag, lördag, söndag och lite av måndagen) Om ni förstår hur jag tänker? 
Ska försöka göra allt jag kan för att det ska bli så! Håll tummarna för mig! 
 
Nu ska jag kolla klart lite snabbt på nätet, sedan läsa lite i min nya bok och efter det sova. Önskar er en: 
 
 

8:e Mars - FINAL!!


Ikväll om ca åtta timmar så är det ju final i Melodifestivalen. Det ska bli så spännande! 
Kvällens startordning är:


(Lånad från SVT.se)

Vad tycker ni om låtarna i årets Melodifestival?
Själv så tycker jag inte att någon är så speciellt bra. Jag får ingen "wow" känsla. 
Men dem som jag tycker lite bättre om är. Yohio, Linus Svenning, Alcazar och Panetoz. Dock så är det nog inga låtar som jag kommer att lyssna på igen. 
Vad tror ni om årets Melodifestival? Vem/vilka tror du vinner? 7:e Mars - Film recension.

 
 
Handling: 
Linda Lovelace blev 70-talets mest omtalade kvinna efter porrfilmen Långt ner i halsen. En succé som gjorde hårdporren rumsren. Men bakom kulisserna dolde sig en värld av olika övergrepp, misshandel och droger. Linda var fånge i sitt eget äktenskap med producenten Chuck Traynor. I filmen Lovelace får man följa Linda Boreman, som hon egentligen heter, genom skärselden och ut på andra sidan som pornografins hårdaste kritiker.
 
Vad jag tyckte: 
Det var en rätt gripande och intressant film, Gillar ni biografier så tycker jag absolut att ni ska se denna. Dock är det inget för allt för unga personer enligt mig. 
 
 

6:e Mars - Gårdagens pyssel!

Tänkte visa mitt senaste pyssel. Gjorde klart den igår, men orkade inte lägga upp den då. Men vill visa den nu för jag blev rätt nöjd över den.
Vad tycker ni? 
 
 
Dock vart det svårt att sätta texten mer exakt i mitten. Tycker det är super svårt att skriva med pensel. Även fast jag har en som är hur tunn som helst i borsten. Men det blev hyfsat iallafall! 
 

4:e Mars - Hämtat biljetter!

Måste bara visa vad jag har hämtat ut idag. Nämligen biljetter till Joe Laberos show INFERNO!


Visserligen ganska långt kvar. (Sista april) men det ska bli så himla kul. Älskar trolleritrick och illusioner, men har aldrig gått på en riktig trollerishow. Och Joe är ju riktigt duktig.
Det ska bli jätte kul, verkligen. Blir jag, mamma och lillasyster <3

Efter att jag hade hämtat ut biljetterna så var jag kvar nere på stan en stund. Carro kom ner och vi käkade på Jensens bøf house. Var första gången och jag ville prova det. Riktigt riktigt gott var det! Jensens får verkligen "fem stjärnor av fem".
Det är dessutom bra service, mysig restaurang samt lagom mängd mat till ett pris som var lagom. Jag gillade det!
Blir defenitivt fler gånger. Ska bara tjata med mig någon först. Hehe!
Gick runt och kollade i lite butiker också men hittade inget speciellt. Köpte bara ett Nintendo DS spel på GAMES. Begagnat så det är billiga priser där. Gillar att man kan byta in och sälja spel där!

Annars har jag inte gjort så mycket mer. Är hemma nu och ska väl strax sova. Är rätt trött. 
God natt med er! 

4:e Mars - Tips på app!

Vill tipsa om en riktigt bra app som jag gillar. Jag har den på min iPhone och den heter LINE camera.
Det är en foto app 
 
 
Med dem appen så kan man:
- Sätta dit sticker. Allt från hjärtan, datum, stjärnor till mat och texter. m.m.
- Ändra bilden till t.ex svartvit, papper, negativ, fish eye osv. 
- Sätta dit ramar
- Göra collage
- Retuschera sig
- Skriva på bilderna
- Rita på bildera
 
Det finns hur mycket som helst att fixa och dona om. Är du som jag, som älskar att ändra bilder så lovar jag att denna app kommer att passa dig. Den är dessutom:

 
Men man kan köpa och lägga till en massa stickers om man vill det. Men det har inte jag gjort då jag anser att utbudet är så stort ändå. Så här ser själva menyn ut i appen. Den är dessutom jätte lätt att förstå.
 
 
Lite exempel på vad jag har gjort i appen: 
 
 
 
Hahahahaha!
 
 
Det är bara lite exemplar på vad jag har gjort. Men som sagt: det finns hur mycket som helst att fixa och göra. Dock vet jag inte om den finns på android. Men skulle tro det då den är rätt stor. 
 

2:a Mars - Tankar så här mitt i natten...

Ligger i sängen i mitt rum. Mitt rum är det enda rum som är tänt och jag är den enda som är vaken.
Jag vill inget hellre än att sova, som alla andra i detta hus. Är t.om trött.
Men jag kan inte. Jag kan inte sova och jag får ingen ro. Ligger och funderar. Det är heller inte bra i stumpen. 
Och den är största boven till varför jag inte kan sova just nu.
Jag har ju berättat att jag ligger ca 2kg plus i vikt. Vilket inte alls är bra för förmodligen håller jag på att samla på mig vätska.
Kom inte på vart den "eventuella", vätskan är någonstans i kroppen men misstänker nu att vätskan har troligen har hamnat i stumpen.
Stumpen är verkligen jätte tung. Det är svårt att röra på sig för stumpen känns rent ut sagt som en stor betong klump..
Sedan vätskar det en del också. För den extra vätska som troligen är i stumpen måste ju ut någonstans och då blir det genom mina sår. Så jobbigt och jag blir så ledsen över att det bara vätskar och vätskar.. 


Det är så fruktansvärt jobbig. Ligger här med ångest och svårt att slappna av. Missförstå mig inte, men jag känner mig inte rädd. Har mer ångest, är ledsen och  så. 
Sedan känner jag att somnar jag, så är det ingen som har koll på stumpen. Det är det som gör att jag faktiskt inte kan sova. Håller bara tummarna att jag för sova til lunch imorgon. Då är dem andra vakna (mamma) och kan vara "mina" ögon och ha koll..
Förlåt om inlägget är snurrigt. Men är så trött.. Vill bara sova!

2:a Mars - Köpt av syster!

Hade min stora syster, hennes barn och hennes kille på besök igår. Käkade pizza och kollade på Melodifestivalen. Var jätte trevligt! 
Hon hade även med sig sitt Nintendo DS hon inte ville ha längre så det köpte jag av henne. Har velat ha en. Del tycker jag det är roligt med olika spel konsoler. Sedan vill jag ha något att plocka med i väskan då jag åker till sjukhuset. Ett Nintendo DS är perfekt. Tar knappt plats heller.
Hade nämligen julklappspengar som jag köpte DS:en för. 
Detta köpte jag, ett i rosa. Syns det att även min syster har gillat/gillar Hello Kitty en gång i tiden? Hihi!


Ska bli så kul att kunna köpa spel till denna. Har sett en del roliga. 


1:a Mars - Nu frågar, jag svarar
Hej!
Det behöver inte vara just vätska som jag går upp i. Men oftast så är de det. För jag har jätte svårt att gå upp i vikt för min kropp gör av med stor del av den "energi" jag stoppar i mig. Om du förstår?
Går jag upp i vikt så är det som sagt oftast av vätska. Men det som gör min lite förvirrad just nu av min viktuppgång är att jag inte känner mig "svullen" någonstans som jag oftast annars brukar göra då jag samlar på mig vätska. Så just nu är jag lite osäker vad min viktuppgång beror på..
Man brukar även kunna "känna" på kroppen om det är vätskesamling någonstans genom att trycka in ett finger på kroppen där man misstänker att man håller på att samla på sig vätska, och snabbt släppa det. Då brukar det bli som ett avtryck, en kort stund där fingret har varit. Men så är det inte nu någonstans vad jag har märkt av.
Jag får helt enkelt fortsätta hålla koll och vara uppmärksam på kroppen.

RSS 2.0