31:a Augusti

På väg in till sjukhuset nu med Taxin.

(vad jag ser trött ut på bilden) 

Det har inte hänt något speciellt mer än att min benstump krånglar.
Det vätskar något oerhört från min benstump att jag blöter ner både underlägg och en av dem tjockaste dynorna man kan ha mot benet på någon timme bara innan det har gått genom igen.
Det är så frustrerande och när man bara känner hur det läcker och läcker ur mina sår. 
Mamma fick ringa avdelningen och fråga om läkaren som har jour kunde höra med operation om man kunde få lägga om i morgon.
Som sagt annars skulle jag få vänta till tisdag efter lunch. 
Det är verkligen jätte jobbigt nu när stumpen läcker så mycket som det gör nu, att man får förstärka om super ofta..
Ingen ska behöva ha det så här.
Dessutom är det lite annat i stumpen som krånglar också men framför allt det hör med vätskandet. Det tar verkligen jätte mycket på mig.

Jag är jag glad att jag fått komma in idag. Och att dem ska försöka ta mig imorgon eftermiddag istället för tisdag eftermiddag!
Nu har jag kommit fram och ska avrunda och ta mig in.
Jag ville bara lämna lite rader här. 

30:e Augusti - Min lördag!

Vaknade vid klockan 08:00 och tog mina morgonmediciner.
Tacken var att jag i samma veva skulle ringa färdtjänst (för jag skulle iväg senare på dagen)
Men jag somnade om. Haha!
Sedan vaknade jag runt halv elva av att jag faktiskt var ganska pigg då så jag bestämde mig för att ringa färdtjänst då. Annars skulle jag väl aldrig få bil.

Min assistent kom senare vid elva tiden och jag började nog faktiskt med att äta idag. Annars kör jag alltid en kateterspolning direkt på morgonen. Men ville då i mig frukost eftersom vi sedan skulle iväg och då vill jag inte ära för sent. Jag vill nämligen "spara" mig till vi skulle äta senare ute.
Efter frukosten så fixade jag mig iordning och vi lindade även om stumpen vilket jag kände kan vara bra.

När vi var klara med det viktigaste så hade jag även tid över tills taxin skulle komma, så jag kunde sminka lite. Sedan var det bara att ta sig ut. 
Idag hade vi världens flyt, assistenten och jag med rampen. Jag tyckte jag var ute på nolltid! Haha!
Klockan 14:25 kom taxin och vi åkte mot stan. Sedan gick vi in på den där butiken igen som säljer amerikaska sminkprodukter som är svåra att få tag på här. 
Det har seriöst blivit en av mina få favoritbutiker hör i Västerås. Men jag kommer aldrig ihåg vad den heter!
Jag köpte en smink borste från "Real Technics" som jag ville prova. Den var ganska dyr men jag hade födelsedagspresentpengar kvar och ville unna mig något lyxigt till sminkningen.
Gillar jag den att sminka med så kommer jag troligen köpa förpackningar med fler i, i framtiden.

Sedan gick vi in på Glitter där assistenten ville kolla. Jag kommer typ in i halva butiken (om ens det) vilket är skittråkigt så hon fick kolla själv mest. 
Vi promenerade sedan mot Harmoniq dör jag ville kolla lite från sminkmärket "elf". Hittade lite intressant men jag ångrade mig. Tänkte att jag ska fundera!
Vi fortsatte sedan med några butiker till som Gina Tricot, där även Johanna ringde upp mig och sa att hon skulle boka taxi till stan. 
Hon skulle åka klockan 16:10 hemifrån. 
Innan hon kom hann jag och assistenten även med Hemmakväll där vi köpte dricka och sedan gick vi in på H&M där jag köpte ett puder från "Maybelline New York". Ni vet det där Fit me pudret?
Jag tänkte att det puder jag har, har jag kommit till botten i så jag vill ha en i backup. 
Nu har jag puder från "Wet n wild" som jag använder och har som favorit. Men tänkte att jag ska prova från Maybelline. Jag gillar deras concealer i Fit me kollektionen nämligen, och Maybelline New York är en av mina få favorit sminkmärken.
Mitt köp:


Nog pratat om smink nu. Vi satte oss vi några bänkar utanför H&M i väntan på Johanna. Såg att en taxi kom förbi oss men hann inte se om det var hon som kom, men jag misstänkte det då taxi. Körde samma väg som vi och skulle släppa av på samma ställe. Det låg precis bakom hörnet nämligen.
Och jag hade rätt, Johanna kom sedan snabbt till oss och vi gick sedan sakta mig Strike - Torggatan1 där jag hade bokat bord till klockan 17:00.

Vi var lite tidiga men vi fick bord ändå. Det var ganska tomt i restaurangen. Jag såg att några satt ute i terassen. Men jag tänkte att assistenten och Johanna brukar vara så frusna så vi sitter inne. Dessutom fick vi höra att det är bättre plats inne än i terassen för rullstolar.
Vi satte oss till rätta och fick menyerna. Vi allihopa gick på varmrätterna på en gång. Tänkte att jag aldrig kommer att orka äta fler rätter så vi körde bara varmrätten.
Jag och assistenten beställde någon sorts karré av något slag med potatis och skysås. Johanna tog hamburgare. Till det tog dem båda två Cola och jag tog en cider.


Maten var så god, synd bara att man blir så mätt fort. 
Så lite blev kvar av min och Johannas mat. Tror att assistenten käkade upp sin rätt. 
Fick även en födelsedagspresent av Johanna och jag blev så glad för den. Jag fick en almanacka och den är så fin!


Efter vår stund på Strike med god mat och massa prat så tog vinods vidare til Ica som ligger lite längre ner efter stan. Assistenten behövde köpa lite till jobbet hos mig.
Sedan gick vi till Hemmakväll där jag och Johanna köpte lösgodis.
Kvart över sju åkte vi både hem till sig.

Det var super trevligt på stan och käka. Annars har jag inte gjort så mycket mer. Bara kollat på Tv. Det var premiär på Fångarna på fortet ikväll som vi kollade på hemma, assistenten och jag.
Nu ska jag strax sova så ma. Får lite blund innan hon kommer imorgon för dagen igen. 
God natt!

30:e Augusti - Video på världens sötaste tjuv!

 

29:e Augusti - Stödjit Hjärnfonden!

Tänkte visa vad jag fått hem.


En kvinna gör 2st olika tè sorter och 2st olika kaffe sorter som hon har gjort och tillverkat själv, och säljer för Hjärnfonden - Hjärnforskningen!
Dem säljs för 100kr styck (all vinst på 85kr går direkt till Hjärnfonden) + 30kr i frakt då dem kommer i postens gröna S påse. 

Kontakta gärna henne om du är intresserad eller vill veta mer.

28:e Augusti

Min dag startade plötsligt runt klockan 08:00 - 08:30 av att jag hade jätte ont i magsäcken. Ropade på mamma för jag trodde hon var vaken då. Sedan smsade jag henne. Jag brukar nämligen göra det om hon inte hör mig. För då kan hon vara i en annan del av huset eller kanske snabbt ut på gården. 
Men fick inget svar då heller så ringde upp henne. Det visade sig att hon sov tror jag så hon hade inte hört. 
Berättade att jag har jätte ont i magsäcken och det dessutom har spridit sig till ryggen i samma höjd. 
Det gjorde så klart super ont och jag blev orolig att jag har fått magsår eller t.om hål i magsäcken, så magsaft och sådant läcker ut i kroppen. Jag har haft både magsår och blödande magsår förut. 
Får man magsår så det istortsett har gått hål, får man skit ont att man bara skriker: "skjut mig" för man vet verkligen inte vart man ska ta vägen av smärtan. 
I morse hade jag inte så ont. Men det gjorde ändå rätt ont, mer än magkatarr kan kännas. Så jag vet faktsikt inte vad som hände i magtrakten. Tog smärtlindring extra (vilket jag vet egentligen inte är det smartaste valet om det är magsår eller så på G) men jag ville bara få slut på smärtan. Mamma gav mig ett glas fil som jag fick smutta på samt värmde vetekudde i omgångar som jag låg med. 
Sedan efter ett tag som kändes som världens längsta stund så började det att avta. Somnade sedan om och sov till assistenten kom vid 11:00 då hon börjar för dagen. 
 
Började lite med morgongos med katten mig. Hon är så go när hon vill mysa. Min fina fina flicka! 
 
Vi spolade sedan katetern och där efter gjordes min frukost iordning. Det bestod idag av kokt ägg på smörgåsar med majonäs. Till det så blev det en kopp te. 
Därefter borstade jag tänderna och vi kollade om det behövdes göras något med stumpen. Idag behövdes ingen lindning för det var okej. Däremot behövde vi sätta på lite extra dynor för det hade vätskat igenom en del. Det var så skönt att slippa lindnigen idag. Haha! 
Kunde sedan fixa iordning mig lite mer genom att borsta håret och sminka mig lite. Såg då att jag var glittrig i hela ansiktet. Haha! 
Jag hade sovit med pyamasen jag fick av min syster Pilla med familj igår. Den hade glittrat av sig massor, så det fick jag roa mig med att ta av först så gott det gick. 
Sedan fixade jag mig iordning och åkte till sjukhuset. 
När jag kom fram så tog jag prover direkt och strax efter kom pappa en stund. Han hade även med sig mat från Max, vilket var gott. Vi pratade lite allmänt, sedan började vi prata om politik. Haha! Det var intressant att diskutera det med honom, då vi inte var helt överens på det ämnet. 
Ca 30 minuter senare så stack han. Så han stannade inte alls länge idag... 
 
Sedan var det dags för middag men eftersom jag precis hade ätit så väntade jag bara på att personalen hade ätit klart så jag kunde få hjälp med duschen. 
Tog en selife! 
 
 
Strax efter halv sju fick jag hjälp till duschen. Det var skönt att få det gjort. Fick även redan på att jag behövde blod så det har jag med fått påkopplat nu under kvällen. Idag ska jag få en påse blod. 
 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Jag är trött och vet inte varför. Men skulle tro att jag känner av för att jag var uppe så länge i sträck igår. Det är egentligen alldeles för jobbigt för min kropp, vilket jag dessutom kände i slutet, ca den sista 1,5 timmen. Då började kroppen att värka och så. 
Det är så jobbigt att det är så, jag vill ju egentligen så mycket mer. Men jag måste ju såklart lyssna till kroppen också och vad jag orkar och inte. 
 
Nåja, ska avrunda nu och kolla på youtube samt måndagens avsnitt från Idol på tv4 play. Jag missade det då, jag kollade på ett annat program som är precis samma tid. 
Imorgon har jag omläggning och jag har fått tid 08:15. 
 
 


 
 

27:e Augusti - Min dag!

Dagen min mjukstartade med att jag ringde och bokade färdtjänst klockan 08:00 för jag skulle tillsammans med min assistent, till stan på lunch med en god vän till mig. 
Då jag ringde så fick jag bil klockan 12:25 och bil 17:15 hem. Ville ha bil redan 12:00 men det fanns inte, utan det fanns en tidigare men den skulle jag aldrig hinna till, så det fick bli 12:25. Smsade och berättade det till hon vi skulle träffa, sedan somnade jag om en stund till.
Klockan 09:50 vaknade jag och klädde på mig, jag tänkte att min assistent kommer snart ändå så. För vi hade ändrat om passet lite idag så hon började 10:00 istället för 11:00. Det berodde just på att vi skulle iväg. Dessutom jobbade hon alla timmar i rad idag istället för delad tur som hon egentligen har.
Vi fixade stumpen lite och sedan fixade jag mig lite. Sedan var det bara att ta sig ut och åka strax där efter.

Runt 12:20 kom det en bil. "Åh han är tidig" tänkte jag. Jo visst. Chauffören kliver ut och säger att han ska vara bärhjälp. Förklarar att jag inte behöver bärhjälp nu och har inte ens bett om det. Det är då jag åker bårtransport. Sedan sa jag att han kunde få åka igen. Så vi väntade någon minut till på taxin som skulle komma.
Väl framme på stan så mötte vi min goda vän utanför Strike. 
Även hon och min assistent fick hälsa på varandra för första gången vilket jag tycker var kul.
Av min goda vän fick jag en CLEAN parfym i födelsedagspresent. Jag blev så glad och överraskad över den. 


Tack så mycket till dig! Det är verkligen jätte snällt. 
Vi gick in på Strike eller ja, Torggatan 1 som de heter våningen ovanför Strike (dock samma ägare, då ställena typ hör ihop)
Min vän bjöd på mat och det var super gott verkligen. Jag gillar Strikes mat.
Vi pratade en hel del om allt mellan himmel och jord. Fick även träffa några av hennes barn (som jag aldrig har träffat) samt hennes man kom och hälsade. Men han här jag träffat förut. 

Klockan blev runt 16:00 då vi gick därifrån. Kändes inte som tiden gick så fort. Hon är så enkel och naturlig att prata med tycker jag. Vilket är så skönt!
sedan är ju hennes barn riktigt söta! 
Som sagt, vid 16:00 tackade assistenten och jag för oss för vännen samt hennes dotter skulle åt ena hållet och jag och assistenten hos andra.
Hade lite (okej en hel del) födelsedagspengar jag ville kolla lite grejer för.
Vi började med Panduro där jag hittade lite lite grejer till smyckestillverkning.


Sedan gick vi vidare till Lagerhouse men hittade inget där.
Men assistenten ville dit och jag tänkte att jag kan ju hänga på och kolla där jag kommer åt. Det är lite trångt här och där i den butiken tyvärr.
Där efter gick vi till Konsum fär jag köpte kattmat, lite dricka, te och tranbärsjuice. Men det tog jag inte kort på. Det är ju tråkigt! Haha!

Sedan innan vi åkte hem, hann vi även med Åhléns och en butik där det bl.a är frisör. Minns inte vad den heter men gillar den butiken för dem har sådana sminkgrejer inne som är Amerikanskt och svårt att få tag på i Sverige annars. 
Bl.a vissa Victoria's secret, Revlon, Nyx, The Balm, Real Technics och Bath and Bodyworks med mera. Älskar den butiken mer och mer, men den är dock rätt dyr...
På Åhléns och den butiken jag nyss pratade om hittade jag:
- Åhléns: palett från Viva la diva och en concealer från Maybelline New York.


Butiken med amerikanska märken:
Body lotion i Victoria's secret och två handsprit från Bath and Bodyworks 


Är så glad över mina köp! 
Strax efter 17:30 var jag och assistenten hemma igen. Satt ute en stund med Jörgen och Rasmus. Sedan en stund efter så kom mamma från jobbet. Jörgen rökte fisk så det fick jag smaka mycket av, vilken var så gott!
Sedan tog jag mig in, ville fixa lite med smågrejer innan min assistent skulle sluta för dagen 
Strax innan 18:30 kom min syster Pilla med familj hit. Dem firade mig för att jag har fyllt år. Fick en super fin pyamas, showergel (luktar rosor och Violette) och en baby lips från Maybelline.
Blev jätte glad och pyjamasen verkar jätte mjuk och gosig!
Tack så mycket till er med! 
Nu är klockan snart halv elva. Hoppade upp i sängen vid 21:00. Har typ setat uppe 9 timmar i sträck. Det är super länge för att vara jag och jag är stolt! Hehe!
Dock trött och lite ont i kroppen nu, men det är det värt efter min trevliga dag. Kommer säkert sova gott inatt!   

Nu ska jag avrunda och fortsätta kolla på Paradise hotel. Önskar er en god natt! 

26:e Augusti - Video!

 
 
Filmen råkade tyvärr avbrytas. Men jag publicerar den ändå. Hoppas ni hör vad jag säger. Hehe! Jag önskar er även en god natt! Men ni kanske sover redan? 
 

24:e Augusti - God natt!

Är nu beväpnad inför natten pga mina obehagliga oinbjudna gäster. Haha!

23:e Augusti - Dagen!

Oj oj oj vilken dag. Den började med att jag vaknade vid 11:00 av att mamma väckte mig. Denna helgen är hennes och hon jobbar med mig.
Jag började med att ringa Samtrafik och boka taxi då jag skulle iväg idag. Eftersom jag bor lite ute på landet så är det bra om man är i god tid med att beställa. Annars är det ännu svårare att få den tiden man vill ha.
Vi spolade katetern sedan och efter det så käkade jag frukost. Senare kollade vi om jag behövde göra något med stumpen.
Det visade sig att jag behövde det då det var blött. Så var bara att förstärka då gott det går, sedan lindade vi eftersom jag ska iväg. Då är det skönt att det är pålindat som lite förstärkning än att ha bara lindorna som sitter på. Dem blir ganska slappa fort nämligen.

Sedan sminkade jag mig lite och borstade hår och tänder. 
Klockan 14:00 kom min morbror och mormor hit för att gratta mig. Av dem fick jag pengar vilket var snällt. Det kommer alltid till användning.
Vi fikade lite och strax efter 15:00 så tog jag mig ut med hjälp av min morbror, mamma och Jörgen. 
Taxin kom 15:30. Skulle egentligen ha kommit 15:45, men skönt den kom tidigare för det började att regna. Det var ju bara det att i min färd i taxin så läckte de in massor från regnet i någon luck liknande grej i taget.


Det runda är typ lyckan och den satt jag under. Det droppade massor. Trodde först jag inbillade mig. 
Sedan bokstavligen värkte det ner ute och det droppade mer i bussen. Vi körde även genom en stor vattenpöl på E18 så bussen skvätte jätte mycket vatten på sidorna och på något jätte konstigt vänster kom det även in genom läckaget så det forsade vatten på mig en kort millisekund.
Jag var lite smått blöt innan jag ens kommit fram, haha! Tänkte fälla upp mitt paraply och sitta med den bak i bussen. Haha!

Väl framme mötte jag Carro och hennes assistent som väntade på mig. Det var en assistent jag aldrig träffat förut och hon var mycket trevlig! 
Vi gick runt och kikade i väntan på att mamma skulle komma. Det han ju givetvis komma en del störtskurar emellanåt och trots paraply och regncape i knät så var jag rätt blöt. 
Satte även en plastpåse på min joystick. Carro sa att dem på Hjälpmedelcentralen hade varnat henne om att man helst inte ska vara ute i allt för kraftig regn. Den kan strejka då. Tänkte bara: "oh shit" torkade joysticken så gott det gick med kompress jag hade med mig och detta blev min lösning.


Det är så otroligt synd att det varje år på höstmarknaden ska regna. Precis varje år! 
Vi hade tänkt gå till runt 19:00, men eftersom vädret var så dåligt så var det inte super kul att gå så länge. Jag var ändå glad att jag kom iväg. Hittade lite faktiskt.
Bla ett linne med detta tryck. Köpte den för 50kr. Kostade egentligen 80. Hehe!


Sedan köpte jag en bandanas i rosa för 40kr. Och lite pärlgrejer för 130kr. Blev så glad när jag såg att det fanns i ett stånd. En liten stund innan jag åkte köpte jag rökt sidfläsk för 50kr.


Tycker rökt är så himla gott och det är typ ett måste för mig på antingen vår eller höstmarknad att köpa någonting som är rökt. Förut var alltid brända mandlar och godisremmar ett måste, men jag verkar ha uppdaterat mig till rökt kött/fisk. Så gott!
Så detta blev mitt köp. Jag fick även pengar av Carro i födelsedagspresent. Och jag vet precis vad jag ska köpa för det! 

Kvart i sex så åkte jag från marknaden.
Dyngsur, trött men ändå humöret på topp ungefär.

Väl hemma fick jag hjälp in av både mamma och Jörgen. Sedan var det bara att byta om till torra kläder.
Käkade middag som bestod av korv med bröd. Lite enkelt att få igång då vi alla ville få i oss mat fort. 
Sedan har jag betalt räkningar. 

Det hinner samla på sig en del räkningar på en månad ungefär. Av någon konstig anledning så har dem slutat skicka ut större räkningar från vården. Istället får jag hur många som helst med 50-100kr. Vilket jag tycker är så enormt drygt! Jag vill mycket hellre få större summa och färre räkningar. 
Just nu får jag ju välja mellan att betala mina räkningar ofta eller ta flera räkningar på en gång. Nu ikväll var det 6st räkningar från ett och samma ställe.
Det är ju dessutom väldigt slöseri på papper och det vill säga är ju inte så bra för miljön. Landstinget borde föregå med gott exempel! 

Nog pratat om det. Sedan kollade jag på sommarkrysset. Var sista avsnittet idag för säsongen. 
Nästa vecka börjar Fångarna på fortet! 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Fått lite massage av mamma. Och nu ligger jag nedbäddad i sängen och ska läsa lite innan jag ska sova. 
God natt! 

22:a Augusti - Min dag!

Min dag började med att jag vaknade strax innan klockan 07:30. Kollade telefonen samt appar som jag alltid gör på morgonen när jag vaknar. Hade även fått lite grattis hälsningar på sms.
Sedan smsade jag lite med mamma och fick reda på att hon stod på Brynolf-Bagare på Hälla i Västerås och väntade på att smörgåstårtan jag hade beställt skulle bli klar.
Hade beställt för att bjuda avdelningen. Brukar bjuda på något till dem när jag fyller år. Dem är nämligen så gulliga mot mig, med födelsedagspresenter! 
Förra året gav jag faktiskt Al mondy tårtor. Haha!
Smörgåstårtan, så fint i kartong! 


Nåja nog om det, mamma bestämde sig för att ta ytterdörren via dagrummet. Så när tårtan var klar kom hon till sjukhuset, och knackade på dörren till dagrummet så någon kunde öppna.
Efter en liten stund strax innan 08:00 så hör jag hur någon tar ton och sjunger: "Ja må hon leva" och resten sjunger med.
Tänkte bara: "Oj! Tur jag är vaken!"
(Fick täcka ansikterna eftersom dem kanske inte vill vara med och synas i bloggen, men nu ser man inte vilka dem är)
Det var faktiskt fler i rummet men dem kom inte med på bild. 
Fick öppna presenterna och jag blev så glad! En jätte fin termos och ett pysselkit till ett armband.

"Kanske snappade undersköterskan upp då jag skulle hem en tisdags i våras innan semestrarna hade börjat.
Jag hade nämligen kommit upp på omläggning rätt sent den tisdagen. Det gjorde att det blev stressigt när jag kom tillbaka till avdelningen och pga det han jag inte äta innan jag skulle hem. Fick smörgås och nyponsoppa i petflaska med att käka i taxin.
Då sa jag: "Nu skulle man ha haft en termos, så man kunde ta nå varmt""

Klockan 08:15 var det dags för omläggning. 
Även där sjöng dem för mig och jag fick sedan åka in i operationssalen för att lägga om.
Efter omläggningen har jag bara tillbringat större delen av dagen på uppvaket där jag sov och hade ont som jag brukar. Men vaknade till och från i olika omgångar och blev grattad.
Bla några från personalen från kirurgoperation kom igen och gav mig present. En söt katt prydnad. Den står nu i mitt fönster. Sedan fick jag godis! Mums! 
Blev även grattad från personal från barn som kom fram där jag halvsov, och det var snällt!

På avdelningen sedan var det dags att käka middag. Och jag fick även smaka på smörgåstårtan för dem hade varit snälla och sparat en bit. Det var snällt!
Sedan fixade jag det sista och tog vikten som jag gör efter omläggning. Man måste ha koll så jag inte samlar på mig vätska. 
Det hade jag tyvärr gjort. Jag var något tyngre än var jag brukar vara.
Nu för tiden har jag alltid legat ca 1,5-2kg plus. Men nu var det ännu mer. Ungefär 3kg plus.
Kände mig inte så övervätskad dock. Något tjock i magen och andfådd/flåsig var jag. Men inte mer än så..
Så det är skumt, men jag fick iallafall vätskedrivande innan jag åkte hem.

Väl hemma fick jag med öppna presenter och jag blev så glad för det jag fick.
Det här har jag fått idag:

Från kirurgoperation: prydnadskatt och godis

Från avdelningen: termos och pysselkit


Mamma, Jörgen och Rasmus: sött påslakan.

Från mamma, Jörgen och Rasmus: Tröja (nu vek jag bort en del av magen för det var svårt att ta bild. Tröjan är alltså längre) och doft påse i lavendel


Av lillasyster Sanna: rouge från Isadora och boken Förr eller senare exploderar jag.


Min gudmor och gudfar: pengar som kom på posten.

 
Fick även hälsningar från mitt assistansbolag och en tjej jag lärt känna lite. Hon hade gjort en ring och ett armband.


Tack så mycket allihopa för presenterna och grattishälsningarna. Och även ett tack till er som kommenterat grattis, vad ni är snälla!


22:a Augusti - 23 år idag!
21:a Augusti

Min dag startade av att assistenten kom vid 11:00 som vanligt. Det är då hon börjar sitt pass. Började dagen med en god nyhet. Hon har sett min katt hemma på gården. 
Min lilla katt Doris var nämligen inte alls hemma igår. Igen av oss har sett henne. Så jag blev glad över att hon var hemma igen! 
Precis som vem som helst så går även min katt mig på nerverna ibland. Men när det händer sånt här att hon inte är hemma så känner jag bara: FAN! Älskade lilla katt! Kom hem nu! 
Och så klart så kommer hon, precis som ingenting har hänt. Ibland har man så god lust att sätta nå sändare på henne! Hahaha! 
 
Nåja, hon var hemma och jag slapp fundera på vad som ev kan ha hänt. Tror ju hela tiden det värsta. 
Jag och assistenten började med att spola kateter. Börjar bli tufft att spola då jag tror jag håller på att dra på mig urinvägsinfektion igen. Tror därför jag har haft feber till och från dessa dagar.. 
Och i samband med urinvägsinfektion så får jag ont vid även spolning. Det är så jobbigt!  Sedan efter det så käkade jag frukost. Låg i sängen och kollade samtidigt på TV. Började med två smörgåsar men det var så gott idag så tog och fixade två till sedan. Till det så blev det en kopp te och ett glas tranbärsjuice. Det är typ ett måste då jag har urinvägsinfektion. Jag fick dessutom sällskap av en liten tiggare då jag käkade! 
 
 
 
Vår hund Boss! Tror jag inte har visat så många bilder på honom här i bloggen va? 
Sedan efter frukosten, så borstade jag tänderna och håret. Där efter fixade vi stumpen genom att linda och förstärka för det hade vätskat lite. 
Sedan var det lite tid kvar innan taxin skulle komma så jag kunde sminka mig lite. Tycker det är så kul nämligen! 
Vid 15:00 kom taxin som vanligt och jag åkte sedan mot sjukhuset. När jag kom fram till sjukhuset så tog jag prover det första jag gjorde. Tror det var typ månadsprover idag och då tar dem alltid fler prover, som ni kanske förstår. Där efter så gick jag till kiosken där jag köpte lite gott, jag tog även ut lite pengar för jag vet inte om jag hinner det imorgon och behöver kontanter till helgen för då är det marknad! 
Och jag tänkte att jag ska försöka gå på det i helgen. Eller ja, rättare sagt på lördag. Men regnar det så det vräker ner så kanske jag får se om lite. Det är ju inte kul att gå i spöregn på marknad. Regnar gör det typ alltid dock.. 
 
Efter kiosken och då jag tagit ut pengar så tog jag mig tillbaka till avdelningen. Middagen skulle strax serveras, och det var köttfärsgryta med potatis. Ingen höjdare som typ vanligt så åt inte så speciellt mycket. Roade mig med att ta kort på mig själv medan personalen åt, i väntan på att jag skulle duscha. 
 
 
 
Vid 19:00 ungefär fick jag hjälp in i duschen. Var rätt skönt att duscha idag. Ja det är ju det annars också, men det brukar vara så förbannat kallt jämt. Haha!  Annars har det inte hänt så mycket mer, Har fått blod påkopplat då mitt blodvärde låg på 82. Så det blev en påse idag. Annars har jag mått ganska okej idag. Vilket är skönt! Jag har fått kvällsfika nu också, men det har bara stått fram till nu, så smörgåsrånen har typ böjt sig, och teet har blivit kallt.. Ska nu börja käka det, och så blir det att se på youtube. 
 
Imorgon omläggning och jag blir 23 år! 
 

19:e Augusti - Pärlat mina hörlurar.

Tänkte visa och berätta mitt senaste "pyssel" jag gjorde i helgen faktiskt. Men jag orkade inte lägga ut det då. Detta var något som var mycket populärt förut. Jag har haft det förut jag med, men fixade det nu igen för jag är så fruktansvärt trött på all trassel som blir till. 
Nu är det nämligen svårare att trassla till dem och dem är dessutom mycket färg glada! 
 
Det man behöver är: 
- Sax (gärna i storlek som en nagelsax)
- Hörlurar
- Rörpärlor i plast (hama pärlor) 
- Och ett stort tålamod!
 
 
Så här gjorde jag:
1. Jag började med att kolla igenom så jag hade ungefär färger som räckte av dem jag villa ha. Sedan stack jag i saxen i pärlan och klippte ett snitt i sidan {se bild}
OBS! Klipp bara i ena sidan upp ett snitt. Klipper du i båda sidorna så delas ju som du kanske förstår, pärlan.
 
 
2. Stoppa sedan i spetsen på saxen i pärlan och använd saxen till hjälp för att "bända upp" pärlan lite så man kan trä i hörlurssladden genom snittet. 
Givetvis går det att "bända upp" pärlan med fingrarna men det var så mycket pilligare enligt mig. 
 
 
3. Fortsätt på samma vis tills du får den färg kombo du vill ha. 
 
 
4. Klart!
Jag tillsatte även vitt som ni ser i färdiga resultatet. Jag gillar dem! 
 
 
 
 
 

18:e Augusti

Är just nu på sjukhuset igen så här på måndagar. Kom hit mellan 12:30 - 13:00 någon gång. Det har inte hänt så mycket just nu och idag. 
När jag kom fram så tog man prover direkt som vanligt. Sedan har jag bara kollat på TV i väntan på att få hjälp in i duschen. Bestämde mig för att bara vara på rummet idag på sjukhuset. Inte ta mig någonstans till t.ex kiosken eller så. 
Det är fortsatt jobbigt i kroppen. Stumpen har börjat att krångla idag. Jag har ont och så har all omläggningsmaterial och lindor liksom hasat ut lite. Så stumpen ser längre ut och det känns som allt sitter löst och ska lossna i minsta lilla rörelse jag gör. Dessutom blir jag svullen och det vätskar ur mina sår pga det här. Denna känsla är så extremt jobbig och frustrerande.  Jag har även en massa feber känningar kavar, som ont i huvudet, törstig och bara konstig i kroppen. Jag vet inte vad det beror på och vad det är som sker. Men som jag nämnde förut. Förmodligen någon infektion på gång. Frågan är vart? Jag misstänker nämligen något mellan 2-3 ställen. Om det såklart inte är fler ställen på en och samma gång.. 
 
Jag går fortfarande och oroar mig smått om att något ska "blixtra" ut i kroppen som gör att jag måste fira hela min födelsedag på sjukhuset samt hela den helgen. Jag vill verkligen inte det! 
Vill bara ha min omläggning som vanligt på fredag och sedan åka hem som vanligt fredag kväll. Det har jag sagt att jag vill. För jag tycker verkligen inte om att ändra och flytta omläggningsdagar. Det är bland det värsta jag vet. 
 
Samtidigt som jag oroar mig så vet jag att det inte blir bättre av att oroa mig. Det är inte så att "situationen blir bra" av det och att något ändras. Jag får försöka ta det som det kommer, och ta det då.
Annars då? Det händer inte så mycket mer ikväll, mer än att jag ska ta det lungt till imorgon och omläggning. Som sagt det känns inte bra just nu i varken stumpen eller kroppen
(såklart tillhör ju stumpen kroppen, men ni förstår kanske vad jag menar?) 
Tog upp det här med att allt hasar ut, till läkaren. Han lyssnade och verkade ta sig till det jag sa, och förklarade samtidigt hur det kan komma sig att det faktsikt hasar ut ibland. Men dem ska se över det och se om det finns något dem kan försöka göra så det blir något bättre. 
Tyvärr så är ju omläggningen sen imorgon. Dvs någon gång på eftermiddagen. Semestrarna är slut och nu blir det som det brukar igen. Det gör mig så less. Det är fruktansvärt jobbigt att vänta till efter lunch. Egentligen är det inte själva väntan som är jobbig. Jag väntar gärna, men när man inte alls mår bra och stumpen bara krånglar så är det verkligen en pina. Detta är precis det jag inte ser fram emot...
 
 

Idol 2014 premiär!
16:e Augusti

Har haft en dag jag bara umgåtts med assistenten hemma. Vi har spelat mycket på våra telefoner då vi spelar i princip samma spel. Fast hon på sina spel och jag på mina. 
Detta är två appar som jag tipsar om. Jag tycker det är jätte kul och i stort sett bara det jag spelar.


Vi har även lagt pussel. Blev klara och den blev så fin! Jag ramade även in tavlan då jag troligen kommer ta med den till sjukhuset och hänga i mitt rum. Är trött på deras tavla jag har just nu! Haha! Och jag har en och samma rum hela tiden. När jag inte är där så står det tomt med mina grejer.
Så jag tänkte att jag kan ju göra de lite trevligt. Har även en Hello Kitty lava lampa i mitt fönster där och en stor mjukis nalle som bor där.
Det blir ju lite trevligare tycker jag.

Så här blev pusseltavlan. Assistenten gömmer sig bakom tavlan och håller upp den så jag kunde ta kort. Haha!


Nu är klockan strax efter 22:00 och jag kollar på nyheterna på tv4. Går en film som heter Monte Carlo som jag gillar och som jag kollar på. Var bara nyheterna emellan.
Jag mår inte helt okej. Har en temp på 38:00 exakt just nu och känner en massa feber känningar. Det är extremt jobbigt och ingenting jag vill ha nu. Hoppas verkligen inte man ska bli dålig att man måste vara inskriven helt och håller på sin födelsedag på fredag, hoppas verkligen inte det! Men de återstår väl att se? 


15:augusti - Just nu!

Har haft omläggning idag. Själva omläggningen gick bra men jag är inte super nöjd med resultatet tyvärr. 
Blev lite annan omläggning idag än i tisdags trots att de var samma läkare. 
Jag hoppas bara det inte blir jobbigt i helgen på grund av resultatet. Det är jag så rädd för!

Nu så, är på väg till kiosken här på sjukhuset. Valde att ta "ute vägen" som jag så fint kallar denna väg. Hehe! 
Klockan 20:00 åker jag hem. Sedan tar jag helg! 


14:e Augusti - Min dag!

God kväll på er! 
Nu är det bara några få timmar kvar av torsdagen. Det går så fort nu för tiden tycker jag och man märker att dagarna börjar bli mörkare tidigare nu. Vilket jag kan tycka är ganska mysigt. 
Snart går vi mot hösten. 
Jag har precis fått i mig kvällsfika och tänkte nu lämna ett inlägg här om min dag. Även om det inte har hänt något så speciellt. 
Min dag startade lite smått precis innan klockan 11:00 av att min assistent kom för dagen till mig. Hon hade precis hämtat ut mina mediciner och startat jobbet 1 timme tidigare idag. 
När hon kom så jag först mobilen (typ olika appar som Hayday och Facebook) för det gör jag typ alltid då jag ska vakna för dagen.  Spolade sedan katetern vid lunch. Sedan fixades brunch som bestod av en baguette och lite tonfisk på sidan om. Det var verkligen super gott dessutom länge sedan jag åt det!
 
Sedan efter brunchen så fixade jag iordning mig genom att borsta tänderna och håret, samt sminka mig. Assistenten kollade även hur det såg ut på stumpen, om något behövde fixas som att linda eller förstärka den. Men idag såg det tack och lov rätt fint ut och inget behövdes göras.  Vilket var jäkligt skönt! Det är så man vill ha jämt. Att det ska räcka med omläggningarna man gör. Och att det sedan ska hållas till nästa omläggning. 
Så det var bara att vänta på taxin och vid 15:00 kom den.
Passade på att ta en selfie på mig i taxin 
 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Sedan gick jag till kiosken för jag var så sugen på lite gott att käka och dricka. 
Fick skynda mig dit för dem önskade att jag duschade ganska tidigt idag. Tog en till bild i hissen. 
 
 
När jag kom tillbaka så var det bara att förbereda till duschen och sedan ta sig in. Fick även reda på att jag skulle få en påse blod för mitt blodvärde låg precis på gränsen. Min gräns är 80-85 för en påse blod och nu hade jag 85 precis.. 
Så jag käkade sedan middag som var biff a´la lindström eller torsk. Ingenting lät som en höjdare, men käkade lite av torsken. Gav sedan upp när jag började känna av en massa tjocka fiskben. Fy så här på sjukhuset! 
Jag tappade rent ut sagt den lilla lust jag hade till att äta då.. 
 
Blodet kopplades sedan på. Och jag har bara legat i sängen och surfat vid datorn. Det är väl det som händer resten av kvällen. Känner mig lite småseg och törstig. Bara det inte är feber på gång. Orkar inte det igen. Har haft lite feber till och från nu. Eller ökad temp.  Det är så jobbigt! 
Nu såg jag precis att blodet håller på att ta slut så ska avrunda detta inlägg och snart ringa på sjuksköterskan så hon kan koppla bort det. 
Ska bara låta det sista gå in. 

 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll! 
 

12:e Augusti - Tankar från mig

Jag var precis ute på en promenad i områdena runt sjukhuset  Går förbi ett lägenhetsområde där det även finns en basketplan.
En liten flicka är där och spelar basket med sin pappa. Pappan busar och snor basketbollen från henne och flickan utbrister skrattande: Nej pappa! 

Jag kunde inte låta bli att le stort, som jag tror att jag dem såg. Hehe!
Men jag blir så glad när jag ser föräldrar umgås med sina barn genom att leka eller sporta ihop. Skulle tro att det kan bero på att jag inte har haft den möjligheten fullt ut själv. 
Som barn har jag aldrig istort sett umgåtts med min pappa, genom att spela spel, leka eller sporta ihop. Och som barn fanns ju den längtan, speciellt då man hade vänner som umgicks med sina båda föräldrar, och jag hade ofta funderingen: Varför det var så här för mig?

Idag vet jag. Jag vet även att jag inte har förlorat något på det. Den enda som förlorat något, det är min pappa.
Och det har resulterat med att jag idag inte känner min pappa och pappa känner inte mig, egentligen. Det är inte mycket jag vet om honom och han vet inte så jätte mycket om mig heller. Trots att jag är det enda barn han träffar. Det är tråkigt, men det är tyvärr verkligheten och sant..

Jag blev påmind idag om vilken fantastisk mamma jag har som har funnit för alla sina barn (plus min halvsyster på min pappas sida) genom alla dessa år och fortsätter finnas och kämpa för oss barn.
Jag är stolt som får säga att du är min mamma

11:e Augusti

Jahaja då var det pannkaka igen här på sjukhuset. Verkar få det varje måndag?
Pannkaka är ingen höjdar mat enligt mig. Får bara svårare och svårare för pannkaka. Jag vet inte om det beror på att jag får i mig lite, sedan känner jag hur illamåendet av pannkaka börjar smygs fram. Det är lustigt!
Så middagen här hoppade jag över. Tig en näringsdryck istället till middag.


Och är det så att jag väljer näringsdryck istället för mat. Då är det illa med maten. Haha!

För ca 1-2 timmar sedan fick jag min första blodpåse påkopplat. Var lite lågt idag så jag behöver 2st påsar.
Mitt blodvärde låg bara på 78 om jag förstod det rätt och det är lite.
Så den första håller på att gå nu. Efter det så kopplas nästa på.Efter när personalen har fått i sig sin mat så är det dags för dusch. Och så ska sängen renbäddas.
Men sedan efter duschen så är jag hyfsat "fri" men på rummet här visserligen. Blir väl då att se på Tv och bara kolla runt vid datorn. 

11:e Augusti - Måndag!Nu är det måndag igen och ny vecka. Vilket jag tycker är skönt.
Strax ska jag åka till sjukhuset som vanligt så här på måndagar.
Äter just nu brunch som består av bröd från pizzeria, med smör och ost på. Super gott! 


Sedan ska jag bara packa lite snabbt och vid 12:20 så åker jag.

10:e Augusti - Fått!

Kolla vad jag har fått hem av en snäll människa. Lite korsstygns broderier som hon inte ville ha kvar. 
En var påbörjad och en helt ny, men inte gör det mig något. Jag vill så gärna ta emot det ändå, prova då jag tycker det är roligt med korsstygn.

Tänk vad snälla människor det finns där ute! En liten grej kan nämligen betyda så mycket mer för en annan. Och för mig betyder det mycket, då jag troligen kommer hålla mig sysselsatt en stund då och då.
T.ex när jag ligger i sängen och inte kan vara uppe för att jag inte mår bra och t.ex har ont. Tack så mycket! 
9:e Augusti

Kräft dags här hemma. Egenfiskade av mammas sambo, från vår stuga. Mums!! 


9:e Augusti - Just nu..

Städade för en stund sedan och började känna mig onaturligt törstig och har dessutom väldigt ont i stumpen. Det är en sådan värk jag alltid får då jag får feber. Varför vet jag inte?
Tänkte att "det är väl feber jag håller på att få" och kollade tempen. Jovisst, 38:1 vilket inte är jätte högt, men tillräckligt för att jag ska känna mig påverkad. Nu börjar även huvudvärken smyga sig på. Speciellt på ett ställe i huvudet där jag har en oförklarlig bula (?)
Fy jag behöver inte detta just nu...

Ligger nu bara i sängen och kollar på Sommarkrysset. Så seg blev jag helt huxflux..8:e Augusti - Just nu!

Ute och tar en glass innan jag ska hem. Taxin kommer vid 20:00, sedan tar jag helg! 


Önskar er en fin helg! 


Några rader om min torsdag!

Ligger just nu i sängen och kollar på olika klipp på youtube. Mår inte helt okej. Har väldigt ont och har haft det i stort sett i hela dagen. 
Är lindad runt midjan, dem har läkaren dragit för hårt från förra omläggningen så därför gör det så fruktansvärt ont ju längre jag går med samma omläggning. Lindan fungerar nämligen som så att den ska dra ihop sig då det blir blött, varmt eller både och. Och det blir ju smått futktigt och varmt runt midjan nu när det är varmt väder.
Så det måste jag säga till om i morgon, att läkaren måste försöka linda lösare och med fler varv runt midjan så lindningen blir bredare och inte korvar ihop sig och stasar.
Samtidigt förstår jag ju dem, att det inte kan vara lätt att hitta det rätta trycket i midjan..
 
Måste även påpeka lite andra saker till den som lägger om. Han la nämligen om i tisdags också och jag blev ine riktigt helt nöjd. 
Så förhoppningsvis blir det bättre imorgon, hoppas jag 
Nog pratat om det, annars då? Nej har inte gjort så mycket idag. Blev väckt vid 10:00 idag av mamma. Sover vanligtvis till 11:00 men min assistent som jobbar mest är på semester så mamma har alla pass just nu. Andra assistenten kommer tillbaka på onsdag nästa vecka. Det blir bra det!  Missförstå mig inte, mamma är inte dålig. Hon är super bra hon, men det känns så ovant att inte leva som man brukar riktigt. Haha! 
Nåja, Käkade smörgås till frukost, medan mamma lämnade bror på dagis. När hon kom tillbaka så spolade jag min kateter och kände att det var lite smått löst på lindorna i stumpen så det fixade vi även till. 
 
Vid 13:15 ungefär så åkte mamma till jobbet sitt och jag var ensam hemma en stund. Jörgen kom sedan hem och hjälpte hemma då taxin och bärhjälpen kom för att få ut mig till bussen och åka till sjukhuset.
På sjukhuset var jag sedan framm strex efter 15:30. Det tog några minuter extra för det var köer på E18. Jag vet inte vad dem håller på med där just nu? Antar att det är något bygge eller asfaltsläggning? 
När jag kom fram så tog man prover ganska direkt ifall jag behöver blod. Strax efter kom pappa och Annabelle hit en sväng på besök. Vi pratade lite som vanligt. Mest om branden som härjar här i Västmanland några mil från Västerås stad. Det är ju det stora snackisen just nu som ni kanske förstår! Men de är en hemsk och obehaglig bran som brytit ut. 
Strax efter dem hade gått så blev det dags för middag. Jag skulle ha fått köttbullar, potatismos och brunsås. Men givetvis tar rätten slut som vanligt så jag får som vanligt annan mat. Jag tycker det är bedrövligt av Landstinget här i Västmanland att det händer såpass ofta som det faktiskt gör. 
Nu har jag hört att dem ska ändra rätterna lite. Man ska få välja mellan 20 rätter varje dag och det är dessutom samma rätter varje dag. Så ja hoppas verkligen att det blir bättre och dessutom godare mat! 
Nu fick jag en torr kyckling, nå konstig sås och ris till. Käkade lite av kycklingen men inte mer än så. Sedan efter maten så var det dags för att duscha. Jag fick även reda på att mitt blodvärde var bra så jag slapp blod idag igen, det är super skönt! 
Efter duschen så har jag inte gjort så mycket mer, Jag har följt branden via aftonbladets webb TV och har isort sett bara setat på facebook och kollat youtube emellanåt. Samt käkat lite kvällsfika nu innan jag började fasta. 
Nu ska jag fortsätta kolla runt. Jag har tyvärr tok för ont för att sova. Det går ann när jag är vaken men att sova med detta kommer jag inte kunna göra, det vet jag av tidigare erfarenheter. 
Super tråkigt och det känns som natten kommer att bli lång. Men imorgon har jag fått tid 08:00 till omläggning. Det ska bli såå skönt! 

God natt med er nu! Hoppas ni får sova gott 
 

5:e Augusti - Röken har spridit sig till Västerås

Låg på uppvaket efter omläggningen som vanligt och kände svag lukt av brandrök. Trodde jag inbillade mig.
Men sedan nör jag kom ner till avdelningen så luktade det ännu mer. Fick då reda på att röken från den enorma branden i Västmanland har spridit sig till Västerås.
Åkte sedan till en vän. Min vän Carro alltså. Ville umgås med henne. En liten stund idag.
När jag kom fram till henne så var det verkligen jätte rökfyllt ute. Tog bilder från henne, tänkte att jag kan visa er. 

Dessa bilder togs strax efter 17:30. Det var helt galet och vilken stank!
Till och med så vi blev smått tunga i huvudet. Och då var vi inte ute länge alls. Typ från taxin till en pizzeria som ligger i närheten av henne. Typ andra sidan gatan, sedan till henne igen.
Nu är klockan strax efter 21:00 och dimman har princip försvunnit. Nu luktar det bara smått konstigt. Får hoppas det med försvinner. Det är en ganska otäck brand vi har i Västmanland. Usch och fy!
Vilka hjältar vi har som fightas dag in och dag ut med denna brand! 4:e Juli - Just nu!

Ligger i sängen och gottar Redbull och äter chips och Dajm, och kollar på youtube.


Är rätt seg idag. Somnade rätt sent och var vaken redan vid 08:00 imorse. Kändes ingen bra i min benstump nämligen. Fick hjälp av mamma att linda lite. Sedan försökte jag somna om men förgäves.
Annars då, är även seg på grund av denna värme vi har nu. Mår som jag skrivit innan inte så bra på grund av den. Min benstump "mår" inte heller bra av denna värme. Bakterierna bara älskar benstumpen nu tyvärr. Dem älskar ju värme...
Så jag bara hoppas på att det ska bli svalare. Men väderprognosen ser inte ut så tyvärr.. 
Vad tycker ni om värmen som är nu?

Ber om ursäkt att inlägget blev kort. Känner mindre sug till att göra saker och ting just nu när det är så varmt. Men kände att jag ändå ville skriva någon rad.
En possetiv grej idag är att jag slapp blod. Hade blodvärde på 92 idag och det är så så super skönt! 
Nej, men nu ska jag avrunda och fortsätta kolla youtube. God natt! 3:e Augusti - Pyssel

Jag har pysslat ihop en blomkrans till håret.


Ungefär en sådan man kan köpa i butiker. Tänkte försöka berätta hur jag gjorde om någon känner för att göra en egen
Jag använde:
• Sax
• Sidenband
• Snöre i rep liknande material
• Måttband
• Superlim och hobbylim
• Blommor i tyg (jag tog från gamla ljusmanchetter)


1. Jag började med att mäta huvudet så man vet vilken längd man behöver på snöret. Klippte sedan fyra lika långa längder.
2. Gjorde sedan en lös knut med snörena och lirkade in sidenbandet i knuten. Limmade med hobbylim i knuten och drog sedan ihop knuten hårdare så sidenbandet och snöret sitter ihop. Limmade lite runt om knuten med superlim sedan så det verkligen sitter.3. Snöret med dem fyra längderna flätade jag en fyrfläta i lagom längd till mitt huvud.
Kan man inte fläta såna flätor så går det ju givetvis bra att göra vanliga flätor.4. När jag sedan flätat i den längd jag behövde så gjorde jag samma lösa knut igen tillsammans med siden bandet. Limmade lite i knuten med hobbylimmet och drog sedan så andra änden av sidenbandet fastnat i knuten. Sedan så tog jag hobbylim igen runt om knuten.
5. Sedan klippte jag sidenbandet till en lagom länd som jag ville ha. Limmade lite med Hobbylim i ändarna på sidenbandet så de inte fransar upp sig.
Då såg den ut såhär:


6. Sedan kommer det sista. Att sätta på blommor efter smak och tycke. Jag limmade fast dem med superlim på det flätade snöret. 

Sedan är den klar! 

3:e Augusti

Usch det är så varmt att jag inte mår bra. Är just nu inne i sängen med en nedfryst gräddförpackning från frysen. Man tar helt enkelt vad man har att svalka sig med..
Denna värme är en ren mardröm just nu för oss alla. men tyvärr blir den ännu tuffare för svårt kronisk sjuka och äldre..
Har varit inne hela helgen och vill bara att denna värme ska ta över, det är så tufft nu! 
Hoppas ni mår bra och kan svalka er någorlunda i värmen. Och framförallt att ni inte tycker den är så jobbig! 

1:a Agusti

Jaha ja, nu har man gått in i augusti månad. Galet vad det går fort! 
Är just nu på väg hem. Har haft omläggning som vanlIgt idag. Det gick ganska bra idag fick jag reda på.

Tro det eller ej men det är ofast så att jag inte får reda på hur det har gått på omläggningarna, om det har blödit eller så. 
Även fast jag frågar personalen på avdelningen, det är knappt så dem vet. Vilket jag tycker är fel mot både mig och den som jobbar hos mig. Alltså min assistent eller mamma då hon jobbar. 
Men idag tog jag upp det med en av mina kontaktsjuksköterskor.
Så jag hoppas verkligen det blir bättre nu här efter.

Däremot blev jag så så glad över den läkare som jag har haft lite problem med förut.
Fick veta av en undersköterska att han hade lagt extra dynor på min benstump. Han hade sagt typ: "Att han hade lagt extra på stumpen. Det ska inte hålla på att vätska så här som det gör. Jag förstår att det blir jätte jobbigt för Saara."

Ni kanske inte förstår varför jag blev så glad för det?
Grejen är att jag kan uppleva att läkarna ofta inte förstår mig. Jag fattar ju att dem inte kan förstå till 100% men tidigare har jag känt att dem inte ens försöker lyssna och förstå.
Därför blev jag så glad nu. Jag hoppas så att det fortsätter så här med läkarna! 1:a Augusti

 

RSS 2.0