Fyfan vilken morgon!!

Vaknade till runt 08:00 och slängde en blick på stumpen under täcket.
Ser då att det är blod i ena hörnet på kudden stumpen ligger på.
Tänkte "Nej! Inte nu! " Och tillkallar hjälp från mamma. 
Hon plockade fram opdukar och linda och så lindade hon tryck. Nu ligger jag här i sängen och har tryck och en fruktansvärd smärta jag inte ens önskar min värsta fiende. 
Pysslat!

Kan inte riktigt sova just nu så jag har pysslat ihop den bruna ugglan på bild nedan. Dem andra två har jag gjort tidigare men jag tänkte att dem alla får vara med på bild för dem hör ihop i ett litet pysselkit från Ica.
I det materialsatsen fick man alltså material till tre stycken ugglor i olika färger. Enda man behövde var lim och en nål.
Alla delar var t.om färdiga, så jag har sytt ihop huvud och kropp på alla samt stoppat med vadd. Sedan limmat på näbb, ögon osv.
Jätte smidigt kit, perfekt till pysseltokiga i dem flesta åldrar!
Och kitet för dessa tre kostade enbart 50kr - knappt någonting! 

Tycker dem är jätte söta! 

Jag tog även en bild utan blixt så ni ser hur dem glimmar lite.
Mellis!

Mår inte så bra idag. Hostar jätte mycket fortfarande och har jätte ont i stumpen, som jag dessutom har haft hela dagen. 
Nu börjar det ge sig en aning men istället är jag helt slut för att jag har kämpat så med smärtan. Assistenten gav mig även lite massage så jag kunde fokusera på det istället. Så det var skönt! 

Det blir att ta det ganska lugnt idag. Ligger just nu i sängen och ska käka majskolv till mellis. Det är så gott! 


Efter det ska jag försöka städa en liten stund.
Hoppas ni mår bra! Kram på er! 
Grattis till mamma!

Idag är det ingen vanlig dag, idag är mammas födelsedag. Hurra hurra hurra!
Torsdag!

Är på sjukhuset så här som vanligt på torsdagar. Tagit lite prover då jag kom, vilket jag borde ha fått svar på nu. Så jag ska fråga om det. 
Om inte annars så borde svaret komma när som helst. 
 
Har även hunnit duscha innan middagen som serverades strax efter 17. Gick bra att duscha, förutom att duschmunstycket satt lite löst så det sprutade vatten åt alla håll, både höger och vänster, högt och lågt. Haha! 
Så det bara att skruva åt de ordentligt och duscha vidare. 
Middagen serverades strax efter jag kom ut ur duschen av sjuksköterskan. Fick först nå konstig gryta som jag faktiskt inte har nå aning om vad det var för något, och det såg inte gott eller aptitligt ut heller. Såg verkligen ut som en spya, med lite ris bredvid.  Och jag kände: Ska jag äta det där?! Började peta lite i det med gaffeln och precis då kom undersökterskan in med en matbricka och utbrast: Har du fått mat? 
Tack och lov att hon kom in, så jag fick byta mat. Vågade mig inte på det där andra. Jag skulle ha tagit bild på den sörjan och visat er. Att jag inte tänkte på det! 
Nu fick jag iallafall pasta, någon sås och nörkött strimlor. Den är faktiskt helt okej. Helt klart bättre rätt! 
Har även en liten efterrrätt kvar som jag ska käka upp som består av kladdkaka med grädde och lite Pepsi till det. 
 
Klockan 20:00 börjar Familjen Annorlunda (tv4) vilket jag ska se och efter det är det Berg & Meltzer i Europa (5an) som jag med ska se. Så får försöka hitta på något tills dess.  Tänkte att jag kunde lämna lite rader här, även om det egentligen är rätt "dött" på fronten här hos mig. Är fortsatt förkyld och hostar något enormt. Och har ont samt är tjock i halsen. Tänkte be om inhalation senare innan natten.  Det hjälper iallafall en liten stund. 
 
Hoppas ni mår fint idag! Kram på er

God natt!

Ska lösa Vecko Revyn en liten stund och efter det försöka sova.
Jag hoppas så att jag får lite sömn inatt och inte störs av hostan och detta knaster när jag andas.
Det är så jobbigt, jag vill ju sova och jag behöver sova - men jag kan inte! 


Tack och lov att Veckorevyn har kommit hem i brevlådan! Tung, hängig och trött..

Ligger i skrivande stund i sängen. Är trött, tung i huvudet och lite små hängig. Har åkt på en förfärlig hosta och även ont i halsen. Vilket tär på mig jätte mycket. Sömnen störs något oerhört av hostan och jag sover väldigt "lätt".
Hostan kände jag av lite smått redan i helgen, men då var det knappt så jag tänkte på det förutom jag oroade mig att det skulle bli värre, vilket det såklart tyvärr blev måndag till tisdag natten. Då fick jag inhalera på sjukhuset för jag kände mig så tungandad.
Fick även inhalera en gång på tisdagen under kvällen innan jag åkte hem. Det var så skönt, men synd det hjälper sån lite stund. Men det är ju ändå skönt och helt klart bättre det än inget. 
Idag är det ungefär lika som igår, och jag har bara varit hemma och tagit det lugnt. Hela familjen är sjuka förutom min lillasyster, och jag har tack och lov inte feber (än iallafall) haha!
Blir att ta dessa ett tag framöver för att lindra lite:


Men det får gärna försvinna, för jag har ju tid till Uppsala (Akademsika) nästa vecka för den där Hjärtkateteriseringen som aldrig blir av. Detta är väl 5:e kallelsen nu? Jag skojar inte!
Är detta något tecken på att jag inte bör göra den undersökningen?God natt!

Har fått inhalera lite för en stund sedan, samt fått lite extra vätskedrivande intravenöst. Känner mig lite tungandad och flåsig just nu, vilket är väldigt jobbigt. 
Dock var inte syre "mätningen" så dålig. Det låg på 95, men det kändes som det låg ännu lägre. Vilket är knepigt!
Men nu efter inhalationen och vätskedrivandet så känns det något bättre och det är skönt, men det är fortfarande inte helt okej. 
Anledningen till detta tror jag beror på att jag hostar och rosslar lite. Har troligen åkt på nå "tråkigt" igen.  Det känns som jag var förkyld nyligen. Men jag har märtk att så fort någon är sjuk hemma så blir jag med det förr eller senare. Det är jobbigt, men men.. 
Det är relativt lugnt än så länge iallafall, men jag är rädd att hostan ska bli så extrem. Jag vet att det inte hjälper att vara orolig för det, egentligen får jag försöka ta det då om det sker. 
 
Nåja, jag ville bara lämna lite rader om läget för tillfället. Ska fortsätta kika runt lite på nätet i en - en och en halv timme till, innan jag ska försöka sova lite. 
Har fått omläggningstid imorgon 07:30 så det är skönt det är tidigt! 
 
 
 

Tankar ang massage

Har precis fått massage av mamma i hela framsidan av kroppen i ungefär 45-50 minuter.
Jätte skönt var det och mamma är verkligen duktig på att massera! 

Har just nu svår värk i min benstump, så därför kändes det extra bra att få fokusera på massagen än värken. Många gånger när jag får massage då jag har extremt ont, så "växer" sig massagen starkare än smärtan. Det är precis som smärtan sänks och lägger sig lite undangömd i kroppen. 
Och det är verkligen skönt att kunna fokusera på massagen en stund. 
Jag är glad att jag kan få massage så ofta som jag kan.

Det är något jag önskar att alla med svår värk kunde få!
Nu till min tanke: Hur häftigt vore det inte om man kunde prova att ta in mer massage beredskap till exempel sjukhusen till patienter som har ont?Tänk om det faktsikt skulle gå att minska smärtstillande till patienterna? 
Kawaiibox och godis!

Igår fick jag min andra box från KawaiiBox. Fick detta, denna gång:
Bland annat:
• Ätpinnar
• Adress/contact tag till väska
• Pennfodral
• Godis
• Stickers 
Osv osv 

Boxen kan rekommenderas till er som gillar söta småplock från Asien.
Provade godiset idag, med hjälp av en kompis på Facebook som fick översätta japanskan med hur man gör. Tur jag har honom som studerat språket lite.


Det är super kul att prova sånt godis från Japan. Man blandar pulver i olika mängder vatten.
Just detta var verkligen inte alls gott och jag har egentligen ingen som helst aning vad det är jag stoppar i mig, men som sagt. Det är jätte skoj att kladda lite! Jobbig dag..

På sjukhuset i skrivande stund.. Skönt det var att få vara hemma över natten. Även om jag har haft fortsatt ont. 
Men det är skönt att jag har kunnat klara mig på mina smärtstillande vid behov. 
Men smärtan får ju gärna ge sig helt. Det är så frustrerade att ha ont och jag har ingen ork till något.

Nu ligger jag i sängen på sjukhuset oc spelar 3DS. Och väntar på att Familjen Annorlunda ska börja klockan 20:00. Efter det blir det Berg & Meltzer i Europa.


Har även fått en påse blod påkopplat. 
Mitt blodvärde låg idag på 75, så det är lite lågt.

Blir en till påse efter det. 

Åka hem!

Smärtstillandet jag fick på uppvaket, kunde trappas ur under natten och jag kunde sedan åka till avdelningen vid 06:00 på morgonen.
Sov några timmar till och sedan har jag bara gjort mig klar för att åka hem och fått i mig lite lunch.

Mår fortfarande lite mysko so illamående som växlar, samt skakis, men jag tror det är känningar efter medicinen jag fick. Den är så stark och jag var verkligen drogad.
Men annars så är det rätt lugnt och jag gissar på att denna mysko känsla också försvinner tids nog.Rocka sockorna 20:e mars!

 
 
Jag vill berätta om evenemanget Rocka sockorna som sprids just nu i hela Sverige som löpeld. Kanske har du missat det? 
 
Evenemanget startades av Nathea (med hjälp av sin mamma) som är 10år gammal. Nathea har en storasyster som har Downs syndrom. 
Nathea älskar sin syster som är för henne är världens bästa. Tyvärr får hennes syster (och Nathea) vara med om att bli uttittad, höra fula och elaka saker o.sv. Vilket ingen ska behöva göra. 
Nu har Nathea, med hjälp av sin mamma startat detta evenemang på Facebook, där det går ut på att man ska bära olika par sockor fredagen den 20:e mars. Dem vill nå ut till folk att det är bra att vara annorlunda och inget fel med det, samt hylla dem som är annorlunda och olika. 
Alla är lika värda oavsett sjukdom och funktionshinder 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu.. + några rader

I skrivande stund är jag på uppvaket. Blödde under omläggningen vilket resulterade med att läkaren som la om, lindade ganska hårt. 
Jag vaknade upp efter omläggningen och hade jätte ont. 

Så jag har legat här på uppvaket hela dagen med tunga tunga smärtstilllanden. Känner mig helt ärligt drogad men har inte ont just nu iallafall. 
Personalen som jobbade dag här på uppvaket, såg till att jag fick upp min dator från avdelningen. Så det är jag glad över! 
 
 
Taget med camen på datorn:
 

Jobbig dag!

Min måndag och start på veckan är ingen bra.
Mina sår vätskar något oerhört så det gör att vi har satt förstärkning, som dessutom behövs bytas emellanåt. 
Det är även så blött att det svider i benstumpen. Allt känns liksom uppluckrat..

Humöret är på botten och mitt tålamod är kort just nu. 
Vill bara att dagen ska ta slut. Inte nog med det så är jag så överdrivet trött, vilket jag inte har förklaring till.
Värdena är inom okej gräns och jag sover, äter och dricker okej..
Vad händer egentligen?


Lite fler bilder från igår:

Här kommer lite fler bilder från igår på showen taget med assistentens kamera. 

Här är en scen när Anna blev "skadad" (efter att ha lekt med Elsa då dem var barn i salen) hos trollen och dem ska göra så hon inte kommer ihåg Elsas krafter

Elsa i sitt is slott (tjejen i mitten) klänningen är egentligen ljusblå på henne.
Dem andra tjejerna runt om i vita klänningar är snön. Alltså, Elsas krafter.


Scenen på denna bild är också från is slottet hos Elsa


Tjejerna i vitt är Elsas krafter (snön)


Om jag inte minns fel, var denna scen mot slutet. Någonstans där Elsa och Anna finner varandra igen,


Avslutnings finalen. Alla från skridskoskolan till tränare och tävlingsåkare. Så häftigt! 

Som sagt, det var jätte häftigt och så coolt att dem tolkat filmen både som skådespel och konståkningsvis.
Det var helt klart sevärt och jag hoppas verkligen dem gör fler shower :)

Avslutar med bild på mig och Johanna! 

Lördag lördag!

Idag smygstartade min dag klockan 08:00 då jag bokade fördtjänst till Hallstahammar, där efter somnade jag om och vaknade vid 11:00 av att assistenten kom. 
Var verkligen jätte jätte trött idag, hade även problem idag med ögat och jag kände bara: "varför idag av alla dagar?"
Så det var bara att försöka vakna till och inte tänka på ögat som rann och det kändes som det var ett stort gruskorn i.

Vi började med att kolla stumpen om det var något som behövdes åtgärdas innan jag skulle iväg tillsammans med assistenten, för då kan det vara skönt att ha det gjort.
Men det såg jätte fint ut så det var skönt. Käkade en smörgås till frukost och till det en kopp te. Var inte så hungrig idag. 
Därefter kikade vi en stund på reprisen av Let's Dance från igår i väntan på att taxin skulle komma. Jag borstade även tänderna och håret innan.
Cirka 40 minuter innan så tog jag mig sakta ut. Tänkte att det var så skönt ute så det gjorde inget att vänta lite ute för min del. 
Taxin var här lite tidigare och hämtade, än utsatt tid, men det gjorde mig inget för jag fick reda på att min vän Johanna var på väg till Hallsta Arena dit jag skulle med taxin.
Anledningen till att jag skulle till Hallsta Arenan, Mälardalenskonsttåkningsklubb, Hallstahannar och Västerås hade en isshow / föreställning idag. Dem tolkade filmen Frost (Frozen)
Föreställningen började 15:00 och höll på till 17:00 , så 2h med paus var det.
Det var super mysigt att se om dem var så fantastiskt duktiga. Det var allt från skridskoskolan med till tränare och tävlingsåkare med i showen.

Innan starten av föreställningen

Precis vid starten.


Lite bilder från showen.


Som sagt, dem var super duktiga. Det var konståkning blandat med teater. Så gjorde dom massa olika nummer från filmens början till filmens slut.
Och det var så himla mysigt att alla fick vara med i showen oavsett hur länge man har hållit på. Dem minsta var nog säkert runt 5-6 år. 
Det var jätte kul att se, och dem var så villiga att hjälpa också. Vi fick komma in först i hallen, eftersom vi har rullstol. Så fick vi hjälp till en bra plats och så.
Det gjorde den bra, och jag tror assistenten och Johanna med var nöjda!

Efter showen gick vi till centrum för att käka. Det blev pizzerian Maistro till middag. Käkade pasta. 


Med nå sås, oxkött och pasta då. Den var helt okej men blev väldigt mastig till slut av all grädde. Så åt ungefär hälften.
Vi avslutade Hallsta turen med Ica där vi köpte lite gott hem till b.la mello + att assistenten köpte lite assistansfika till jobbet hos mig. Sedan sa vi adjö för denna gång till Johanna och åkte hem. 

Klockan 20:00 var vi bänkade framför tv:n och Melodifestivalen. 
Så himla spännande, var det. Jag gillade Linus, Jon och Måns låt. 
 Men jag förstår verkligen inte varför dem har internationella juryn med och ger poäng till Sveriges melodifestival?
Det är ju ändå Melodifestivalen här i Sverige, då ska väl ändå vi rösta på det nummer vi vill skicka vidare, utan någon jury? 
Nej usch, dem borde plockas bort och enbart räkna svenska rösterna. 
Det är ju ändå vår melodifestival? Dem andra i Europa får hålla sig till tåls och rösta på Sveriges låt i Eurovision song contest sedan om dem gillar vår sång. Men nej inte redan nu! 

Eller vad tycker ni om det? 
Nog pratat om det. Jag och assistenten hann även med strecha benet, massage och spola katetern innan hon slutade och nu gör jag inget speciellt. 
Är jätte trött just nu men jag mör annars rätt fint, ska strax sova men jag ville bara skriva någon rad här. Även om det kanske inte blev så bra skrivet nu.
God natt på er! 

Melodifestivalen FINAL ikväll! <3

 
Ikväll är det final i Melodifestivalen! Det har väl ingen missat? Jag är verkligen super taggad då det är många låtar som är rätt okej iår med och tävlar. Brukar ni se Melodifestivalen och ska ni se finalen? 

Vilken är er favorit i år? Berätta gärna! 
 
Själv så ser ni mina favoriter nedan i startfältet. Dem är märkta med ett varsitt hjärta. Men jag tycker nog att Jon Henrik är allra bäst. Hans jojk berör mig verkligen och säkerligen många fler runt om i Sverige. Jag tror faktiskt att han har en stor chans att vinna och de blir nog en stor kamp mellan honom och Måns, och kanske Eric. 
 
 
Nu vill jag bara att klockan ska bli 20:00 (och dagen har knappt startat),  ni har väl laddat hem mello appen? 
 
 
 

Fredag 13:e - Brukar du få otur?


Nu är det egentligen bara skrock. Men brukar du råka ut för något extra vid denna dag? 
Tack och lov gör det inte det för mig snarare tvärt om för mig. Mina dagar flyter ofta på rätt bra. Konstigt nog!

Jag är som ni ser vaken tidigt. Klockan är sju. Väntar på att få veta tid till omläggning. Hoppas på tidigt som vanligt med det återstår att se.
Hoppas ni får en fin fredag!  
Min dag!

Låg och drog mig till ungefär 11:30 idag för då kom assistenten till mig. Hon var på Apoteket innan och hämtade ut min Apodos, så därför blev kom hon senare till mig. Det gjorde inget för jag var så trött ändå så! Hehe! 
När hon kom så började vi med att kolla in stumpen. Det hade blödit lite igår, så vi kollade om det var någon förändring gällande det, samt om det behövde åtgärdas något annat. 
Men det var lugnt och vi behövde inte ens linda idag. Det enda som hade hänt var att lindorna glidit ut lite på stumpen så det bildas som en hatt på toppen. 
Så där tog vi långa tejp bitar från översidan till undersidan + en lång tejp från höger till vänster och försökte dra åt och trycka tillbaka lindorna lite. Det blir såklart inte 100% bra, men det duger och blir helt klart bättre än inget. 
Efter fix med stumpen blockade vi fram grejer och material för att spola min kateter, i väntan på att mamma skulle komma hem efter ett ärende i stan. Hon hade även med sig mat. 
Men precis när vi skulle börja så kom hon hem. Så jag väntade med att spola och käkade istället. Idag blev det McDonald´s. Tänk så gott det kan vara ibland! Speciellt deras små ostburgare (fast dem är lite slibbiga) och deras chicken nugget. 
Idag blev det en lilla meny med ostburgare och pommes. 
 
När jag sedan käkat upp så gjorde jag mig redo och klar för att åka till sjukhuset. Spolade då katetern, borstade tänder och så. 
Klockan 15:00 kom taxin. Och vilket underbart väder vi har fått nu. Våren är fantastisk!  Förutom det lilla negativa att det är så fruktansvärt ljust så tidigt på morgonen. Man vaknar ju redan vid fem - sex tiden och är relativt pigg. Det är ju inte jätte kul, enligt mig.. 
Det får gärna vara tvärt om. Ljust på kvällar och mörkt på morgonen. Hähä! Eller vad säger ni? 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska så direkt. Därefter blev det ett litet uppehåll till middagen som är vid fem tiden. Roade mig med att måla lite i min målarbok jag brukar sysselsätta mig med. Det är faktiskt riktigt skoj!  Och även rogivande att måla. Speciellt dessa som är mer avsedda för äldre barn, ungdomar och vuxna. 
Undersköterskan kom in med middagen och sa att inget var beställt men det fanns ändå över, så idag fick jag köttbullar, potatismos, gräddsås och lingon. Helt okej att äta. Den rätten har tack och lov blivit bättre. Jag har hört att sjukhuset här gör köttbullarna själva. Alltså inget fabrikat. Det är coolt! 
Efter middagen så blev det dags för dusch. Jag hade även fått en påse blod påkopplat som jag fick ta med mig in i duschen. Hängde upp den med hjälp av personalen där duschdraperiet hänger. Haha! Funkar super bra än att ta med sig hela droppställningen in. Jag hade ändå inget i själva pumpen då för tillfället. 
 
Efter duschen så har jag kikat på TV, Familjen Annorlunda och Berg & Meltzer i Europa. Älskar dem programmen! Berg & Meltzer hade säsongspremiär idag faktiskt. Dem var i Paris 
Har även hunnit måla lite till, och blev även klar med bilden. Detta blev resultatet, bilderna i boken, går i det stuket. 
 
 
Avslutar med en bild tagen på mig, idag. Hade lite lockigt hår efter flätor 
 
 
Nu väntar jag på kvällsmackor som jag ska trycka i mig innan tolvslaget då jag ska fasta. Det gör jag varenda gång inför omläggning! Man har sina rutiner! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omläggningen idag,

Omläggningen idag blev jobbig för mig. Jag var uppe på operation  klockan 07:35, vilket är extremt tidigt. Men samtidigt är det otroligt skönt att få det gjort, än att ligga och vänta till efter lunch på tisdagarna som jag gjorde förut.
Visst jag har egentligen inget problem med att vänta, men har man (iallafall för det mesta) ont, det är dyngsurt och svullet från benstumpen så blir det en pina med väntan..

Nog om det. En stund senare då dem var klara, vaknade jag upp i operationssalen och Hade väldigt ont.
Så fick start smärtsillande intravenöst. Tror jag fick Ketalar som är en av dem allra starkaste smärtstillande. Den får mig att bli relativt snurrig i huvudet, känns som jag är fjäder lätt och få lite svår kontroll över kroppen min. Skumt är det, men jag hade inte ont iallafall. Jag kördes vidare till uppvaket där jag låg till ungefär tre-fyra tiden. Under dem timmarna fick jag smärtstillande (men en annan) lugnande och så sov jag på det. Till och från. 
Dem tog även blodprov för det hade blödit på omläggningen. Uppskattningsvis 150ml och mitt blodvärde var något lågt så en påse blod fick jag. 

På avdelningen fick jag sedan smärtsillande med. Först tablettform men det hjälpte inte så bra. Och så fick jag Ketogan som är liknande morfin. Det hjälpte lite mer, och jag somnade sedan och sov fram till mamma ringde på telefonen.
Middagen kom sedan in som jag nu käkar, men jag är så trött!
Måndag!

Är i skrivande stund på sjukhuset. Kom hit vid 13:00 ungefär.

Har tagit lite blodprover för att se om jag behöver blod. Och sa har pappa varit hit en sväng, men han åkte för ca 20 minuter sedan.
Nu målar jag i väntan på att få duscha. 


Sköterskorna frågade om jag kunde göra det runt fyra tiden, så det är gjort innan maten sedan vid fem.
Det är helt okej för min del att ha det avklarat så kan jag bara ta deg lugnt senare.
Får se sedan vad blodvärdet låg på.
Jag idag. Kör lite cozy stil. Så skönt! 

Min lilla lördag!

Idag när jag vaknade visste jag inte vad jag skulle hitta på idag, och jag ville verkligen inte vara hemma.
Först tänkte vi vara ute men det har varit ruggigt idag så då kom jag på den goda idén med att vi kunde käka ute idag och att jag vill bjuda denna gång.  
Så frågade även hela familjen och syrrans kille om dem ville hänga på vilket dem ville.
Bokade sedan taxi till 17:00 och fixade mig sedan iordning för att gå ut till 17:00 för att vänta på taxin. Hade sällskap av katterna. 


Chauffören kom strax innan 17. Tog mig in i taxin och frågade om han tar kort som betalning för att jag inte hade kontant.
Men programmet som dem behöver för att ta betalt fanns tydligen inte på surfplattan. Han fick syn på min mammas sambo och frågade om han hade pengar.
Men vill inte låna av honom och inte av någon egentligen så kom på att jag har en sparbössa inne med 10:or i, som jag ringde in till mamma bad henne ta 40kr ifrån och komma ut med. 
Så hon kom ut och gav betalningen (som hon trodde var 40kr eftersom det var det jag bad om) genom förarfönstret till chauffören.
Chauffören började sedan att köra och jag reagerade på att jag inte fick växel. Så jag sa:
- Gav hon dig 40kr så ska jag ha 5kr växel tillbaka.
Chauffören:
- Jag räknade inte riktigt *och tar ut pengarna ur sin jackficka för att räkna*
Chauffören:
- Jag fick 35kr.
Jag:
- Eh men jag frågade efter 40kr? Vad konstigt.
På pizza hut kom det sedan fram att mamma visste gav honom 40kr, vilket gjorde både mig och henne riktigt irriterade.
Visst vi går inte back för den femman, men det är så otroligt fult gjort när jag dessutom påpekade om betalningen. Usch så vidrigt beteende!
Och vem vet, han kanske har lurat fler? Samtrafik ska kontaktas imorgon. 
Dessutom tänkte chauffören hoppa över bältet på mig. Nu har jag ju mål i mun och kan prata, men vad gör man om det sitter någon som inte kan föra talan?
Kan rent ut sagt bli livsfarligt! 

Jag kom iallafall fram hel och välbehållen till Pizza Hut och vi hade det riktigt trevligt. Det var så gott också!
Här är lite bilder:


Kolla bror, haha! Vår mat vid mitt bord. Syster och killen satt vid bordet bredvid.Jag var sedan lagom hemma till Melodifestivalen som jag har kikat på fram tills nu. 
Är så glad att Linus gick till final. Var precis det jag ville. Nu blir det att tagga finalen nästa vecka. 
Heja Linus och Jon Henrik! 

Haft en fantastisk trevlig kväll. Det var så lyckat att vi alla kunde komma iväg. Det är så sällan vi åker alla. Ofta är det någon som fattas. Det gjorde mig glad! 


Melodifestivalen ikväll!

Ikväll är det Melodifestivalen - Andra chansen. Detta är startordningen och vilka som duellerar mot varnadra:


Dem verkar ha ny andra chans tävling. 4st bidrag ska till final istället för 2st bidrag. Det blir spännande!

Heja Linus Svenning! 

Sjukhuset

När jag kom fram till sjukhuset idag så tog sjuksköterskan kontroller ganska så direkt. Allt såg bara bra ut. 
Hon berättade sedan att vi skulle vänta lite med provtagningen för det är en ny sjuksköterska här på avdelningen, som vill vara med att se hur det går till då man tar blodprover ur en port-a-cath som jag har. Hon hade inte sett det tidigare nämligen. 
 
Men såklart är det ju inte hennes fel. Det är ju utbildningarna som har blivit så konstiga tycker jag. Tycker dem har blivit "sämre". 
Jag kan ju ha fel, jag har ju inte studerat så själv. Men jag tycker det är många gånger det är nya sköterskor som inte kan så speciellt mycket för att dem inte fått lära sig saker och ting under utbildningen. Nej istället blir det som så att man är färdigutbildad och sedan får lära sig efter då man får tjänst. 
Det är konstigt tycker jag. 
 
Nog om det. Såklart är det okej för mig att kvinnan är med och kollar på. Men tillslut kom det annat i vägen och sköterskan tog proverna själv ändå utan den nya kvinnan. Dem har tydligen mycket idag på avdelningen. 
Strax efter 17:00 så fick jag middag, som idag bestod av korvstroganoff med ris. Det är en av dem få rätterna som är helt okej här att äta. 
Till det får man broccoli vid sidan om. Men jag brukar ta lite av det och skära i smådelar och blanda i maten. Det är smart om an behöver få sig lite nyttigt men inte gillar såndant egentligen. 
Men nog talat om mat. En stund senare efter att alla hade ätit. Patienter som personal, så fick jag hjälp in i duschen. Jag fick även reda på att mitt blodvärde låg fint fint idag så jag slipper blod. Det låg på 90 så det är super skönt! 
Sedan har resten av kvällen varit lugn och fin. La mig till rätta i sängen efter duschen. Med nya sängkläder o.sv. Och tänkte se på Familjen Annorlunda på TV4. Jo men visst! Det var ju Eldsjälsgalan idag vilket jag totlat hade glömt bort. Hade ju varit roligt att spela. Men ja ja, det får bli en annan gång. Kikade bara denna gång. 
Molly Sandéns nummer i början med låten Phoenix är ju fenomenal! Så bra!  Såg ni det numret? 
 
Avslutar med färska selifes från idag 
 
 
 
 

Underbart väder idag!

Är i skrivande stund på väg till sjukhuset. Måste bara inflika att vilket underbart väder det har varit idag här i Västerås! 
Så fantastiskt skönt ute och man blir genast mycket piggare och gladare. Är vintern slut nu? Det känns vårigt i luften! 
 
 
 
 
 
 

Vaken än..

Är det fullmåne idag? Det känns verkligen som att det är det. Jag får verkligen ingen ro att sova. Det som vanligtvis tar 1-2 timmar att somna tar då 3-5 timmar att somna. Och jag skojar inte. 
Gillar inte alls när det är fullmåne ute.
Har någon av er problem med sömnen vid fullmåne? Tar tacksamt emot tips på hur man kan varva ner, för även om jag är trött, så somnar jag väldigt sent.


Nu ska jag försöka sova igen, och jag ska väl lyckas någon gång. God natt? Hoppas jag,


Blod påkopplat

Fått blod påkopplat. Mitt blodvärde är idag bara på 76 så det var ju inte jätte mycket. 


Jag har käkat lite middag som idag bestod av pasta och köttfärssås. Som var helt okej. 
Till efterrätt fick jag en kiwi som var jätte mjuk så den skippade jag. Kan verkligen inte äta mjuka kiwis. Dem får gärna vara lite "hårda" för min del.
Men jag åt maten.

Nu har klockan passerat 18:00 och jag fördriver tiden genom att spela lite 3DS.


Känner att jag har det lite småtråkigt nu i väntan på att klockan ska bli åtta då det börjar bra på TV. Därför tänkte jag att jag kan lämna ett "tramp" här i bloggen med läget här exakt nu.Har lite bloggtorka då det inte händer så mycket här just nu.. 
KawaiiBox ☆Jag tänkte berätta om Kawaiibox jag har börjat prenumerera på som jag dessutom nyligen fått min första Box ifrån.
Fick pengar i julklapp av min gudmor och gudfar och valde då en 3månaders prenumeration.
Har aldrig provat det tidigare men jag gillar Japan och prylar där runt omkring, så jag gav det en chans.

Vad är då Kawaiibox? 
Man får ca 10-12 st utvalda grejer från Japan och Korea samlade i en Box en gång i månaden. 
Man får allt från godis, accessoarer, nyckelringar, block och pennor. m.m till ett pris av 150-160kr omvandlat i svenska kr.
Jag valde 3 månaders prenumeration. Men det går även att välja att betala Box för Box för sig och då avsluta prenumerationen när man vill. Det går även att ha 6 månaders prenumeration samt prenumeration för ett helt år. 

Jag tycker det är jätte roligt att få hem en låda med lite prylar även om allt kanske inte kommer till användning av mig. 
Lite bilder:
Just nu + God natt! ☆

Ligger just nu i sängen och käkar godis och ser på Orphan som går på kanal 5 just nu. Jag gillar den filmen. Det är en skräckfilm men inte så läskig. Den är perfekt att se på enligt mig!
Har nu tips på liknande filmer? Lämna gärna en kommentar här då.

Men det var inte bara det jag skulle skriva. 
Egentligen förstår jag inte varför jag är vaken just nu. Är egentligen trött efter dagen, då jag var in till stan med assistenten. Vi kikade runt i butiker men jag hittade inte så mycket mer än en ögonskuggspalett från Isadora, ett begagnat 3DS spel och nå liknande kräm till kroppen från The Body Shop. Det är inte body lotion eller body byter. Det var något annat mjukgörande, men nu står det still vad den sorts kräm kallas. Body sorbet kanske? 
Doften är iallafall clementin/satsumas och den luktar såå gott! 
Så de fick följa med mig hem. Och godis såklart! 

Vi gick sedan mot Varda där vi tänkte prova att äta för vi har aldrig ätit där, men det såg inte så lockande ut så det struntade vi i. Gick sedan till Jensens men där var det tydligen fullbokat så vi promenerade sedan vidare till Strike för att käka. 
Där fanns de lite ledigt! 
Vi provade en ny rätt (för oss alltså) som bestod av friterad kyckling, sötpotatispuré samt svartpepparsky och majskolv till. Det var super gott!


Men jag gillar nog deras entrecote mer tror jag. Men det är nog en smaksak. Dock så gillar jag deras potatispuré, den är verklien super god! 
Någon gång man äter där kanske man skulle fråga om de går att få potatispurén till entrecote? 
Det kanske är super gott!
Vi åt upp våran mat, sedan behövde vi ge oss där ifrån ganska fort för taxin skulle komma om bara några minuter. 
Väl hemma har de inte hänt så mycket. Bara kikat på TV, repris på Faking it och sedan Melodifestivalen.
Tyckte inte alls det var bra ikväll faktiskt. Tycker bästa tävlingen var förra veckan då Jon Henrik Fjällgren var med.

Vad tycker ni?
Nu är jag så taggad till Finalen, men först är andra chansen. 
Får heja på Linus Svenning där. 

Efter Melodifestivalen fixade jag lite kvällsfika och gjorde klart det som skulle innan assistenten åkte vid 23:00.
Sedan har jag bara kikat på filmen. Tror inte det är så mycket kvar av den nu.
Kommer säkert ångra imorgon när jag vaknar halvdöd vid 10:00 att jag var vaken så sent..
Jaja, men god natt på er! 


RSS 2.0