31:a Juli - Några rader..

För ca en timme kom jag ut ur duschen. Blev rätt tidig dusch idag för personalen på avdelningen frågade om jag kunde tänka mig det idag. 
Har ju inget planerat här på sjukhuset idag så det gick ju bara bra för mig. 
 
Har även hunnit få middagen serverad. Det är nå sörja som ska vara Köttfärsgryta. Blev några tuggor men inte mer än så. Sjukhusmaten här i Västerås smakar så fruktansvärt illa för det mesta.  Vet inte hur det är på andra ställen?
Nu ligger jag i sängen och kollar på Big Brother från år 2006. Hittade massa avsnitt på Kanal 9 play. Big Brother är ju så bra. Längtar till nya säsongen börjar!  Hahaha! 
Annars då? Är rätt trött idag. Var uppe ganska sent inatt för jag kunde inte sova. Hade så sjukt mycket nattfjärilar i mitt rum. Jag skojar inte men jag hade nog en 8-9 stycken som jag försökte mörda till och från inatt. Tycker nämligen det är så äckligt när man typ ligger och sover och så landar dem på kroppen och börjar "promenera runt". Jag sover med öppen mun ibland. Känns även som man kan få in dem där. Usch! 
 
Väntar just nu på att få blod påkopplat. Det kan väl också göra att jag känner mig segare och slö i kroppen. Ska få två påsar idag för mitt blodvärde låg bara på 77 idag. 
Nu ska jag sätta ut lite annons på Facebook och sedan fortsätta kolla på Big Brother. 
 
Avslutar med lite "selfies" från tidigare idag 
 
 
 
 

29:e Juli

Har ganska så nyligen kommit hem från sjukhuset.
Johanna kom in en sväng också så vi gick till kiosken och köpte glass som vi käkade vid huvudingången. Sedan tog vi en promenad runt sjukhuset och gick sedan till en pizzeria i närheten för att käka. 
Vi satt där och snackade om allt mellan himmel och jord. Sedan tog vi en promenad till.
Strax efter 22:00 åkte vi hem för då kommer min transport på tisdagar. 

Väl hemma så landade jag lite. Sedan fick jag detta av mamma. Verkligen så gott! 


Nu ska jag käka upp det och kolla på TV. Sedan ska jag försöka sova. Är rätt trött och seg just nu.
Önskar er en god natt!


28:e Juli

Tänk vad mycket i kroppen kan förändras efter bara några timmar. Igår var det fortfarande hyfsat bra med mig och min benstump. Nu låter det kanske som jag och benstumpen är två olika "individer" men det är inte så jag menar, vilket jag hoppas att ni förstår? 
Idag då jag vaknade var det fortfarande hyfsat bra, bara något ont hade jag. Det var alltså bra, för att vara måndag. Måndagar är enligt mig ingen bra dag vanligtvis. Det brukar då oftast vara väldigt kämpigt fram till tisdagen och då det är omläggning. 
Men nu på eftermiddagen så kände jag att jag har ondare och dessutom är det mycket blötare i benstumpen. Det vätskar något enormt därifrån. 
 
Det är det jag blir lite förundrad övet, att det kan ändras så mycket i kroppen på en sån liten tid. 
 
Men jag får försöka härda ut till imorgon så gott det går. Har ju fixat det förut, men det är så tufft! Jag gillar inte alls söndagar och måndagar. Allra minst måndagar. 
Ska bli så skönt att lägga om imorgon, men det känns som det är ett tag dit. Visserligen en natt men den blir väldigt lång när man inte mår bra. 
Annars då? Jo jag kom ut från duschen för ca en timme sedan. Tog en ganska kall dusch, vilket var skönt. Dock tog det väl ca 2-3 minuter efter jag kom ut från duschen, till jag kände mig äcklig igen. Hehehe! 
Ni kanske känner igen det? 
Nu väntar jag på att få blod påkopplat. Hade blodvärde på 81 så jag ska få en påse idag. Mat är det egentligen också men det är pannkaka och det vill jag inte ha så ny tänkte jag bara fördriva tiden här vid datorn. 
 

27:e Juli - Just nu och god natt!

Ligger i sängen med tidningen Vecko Revyn i knät och en tallrik med smörgås och vattenmelon till kvällsmat. 


Blir nog att läsa lite samtidigt som jag äter, och sedan försöka sova.
Är ganska trött just nu så hoppas jag finner ro att sova.
Annars mår jag ganska bra. Mår inte toppen men för att vara dagen söndag, så är det ovanligt bra i stumpen. Och det är så skönt, för nu brukar det vara så mycket värre.
Bara njuta nu medan det inte är allt för hemskt! 

Vill önska er en god natt och hoppas ni har haft en fin helg!

27:e Juli - Ni frågar, jag svarar!




Tack för din fråga. Ber om ursäkt att det tog så lång tid innan jag svarar.
Jo jag har mycket problem med min benstump.
Dem flesta sår kom till då jag amputerades då jag var ca 12-13 år. Sedan dess har dem väl aldrig riktigt läkt ordentligt. 
Min sjukdom gör att det är svårläkt. Dessutom lider jag av kroniska infektioner i såren, samt så är huden väldigt skör och tunn, på min kropp. Allra helst på benstumpen. Det gör med att det blir jätte svårt att läka. Det räcker med att något tex skaver lite eller att huden är lite spänd på något ställe. Så spricker det upp små sår direkt som genast blir svåra att läka.
Tror ärligt att jag aldrig kommer att bli helt sår fri tyvärr.. 



25:e Juli - Några rader..

Idag har jag haft omläggning som vanligt. Vaknade runt halv åtta på morgonen av en sköterska. Skulle ta mina mediciner och så fick jag reda på när jag skulle upp på omläggning.
Kvart över åtta hade jag tid. Tänkte att jag ligger och väntar då och knappade på telefon. Jodå, måste nog ha somnat om igen för vaknade sedan med ett ryck strax efter åtta av att en undersköterska sa: Hej Saara! 
Han skrämde mig faktiskt. Hahaha! Och mobilen låg så fint på magen.

Nog om det. Låg på uppvaket ungefär hela dagen. Strax efter 17:00 åkte jag till avdelningen igen.
Har så himla ont på senare tiden. Det har jag en teori om varför. Jag ber ju läkaren att linda hårt när dem har lagt om. Jag vill det med tanke på att det är varmt nu och stumpen svullnar upp så himla lätt. Därför tror jag att jag har ondare efter omläggningen just nu och det får jag nog ta sålänge jag vill att det ska vara hårt.

Nog om det. Jag var tillbaka till avdelningen. Käkade lite och sedan var det bara att göra mig klar genom att vägas, packa mina säker hem, ta hem de omläggningsmaterial jag behöver osv. Sedan åkte jag vid 20:00.
Hemma har jag inte gjort så mycket. Kollar nu på filmen: I am Sam och äter nötter. Den går på TV4film och är ju såå fin! 


Efter att filmen slutat så är det nog dags att försöka sova. Är rätt trött just nu.
Men det är ju så varmt så att sova är inte det lättaste då jag vill ha svalt hela tiden. Allra helst när jag ska sova som sagt.
Nu ska jag avrunda och fortsätta kolla på filmen.

Önskar er en:




24:e Juli - Min dag!

Hallå där i värmen! 
Sommar med Ernst står på kanal 4 just nu. Ligger i sängen och gör inget speciellt just nu. Tänkte lämna lite rader här. Sedan ska jag betala räkningar. Tråkigt men det måste göras och är så skönt när det är gjort! 
Min dag då? Jo den började runt 09:20 idag. Jag brukar vanligtiv sova ett tag till men idag behövde jag gå upp tidigare för skulle åka tidigare till sjukhuset istället för klockan 15:00 som jag annars åker. 
Jag började dagen med att spola min kateter då min assistent kom. Kollade sedan stumpen om något behövde förstärkas eller åtgärdas, tex linda. Behövde bara tejpa på en dyna för det hade vätskat. Annars såg det fint ut. Efter det så käkade jag frukost som bestod av en sug-o-läsk, sedan två varma mackor i ugn. Eller nja, en och en halv. Kastade resten till hunden som så glatt käkade upp det.  Till det ett stort glas med mammas egna hemmagjorda hallonsaft. Såå gott!  Inte så där "tillgjort" som saft i affär kan smaka. Detta smakar verkligen riktiga hallon. 
När det är varmt ute blir jag inte lika sugen på saker och ting att äta. Utan jag dricker mest kalla saker samt får i mig kalla eller "torra" saker som nötter, kex, skorpor. osv.. 
Äter jag varmt så blir det oftast lite mindre mängd. 
 
Tycker dock det där med att dricka är svårt. Alltså inte själva drickandet. Men jag är rädd att jag dricker för stor mängd. Kan verkligen inte hejda mig då jag bir törstig för minsta lilla samt torr om läppar, i munnen och ibland värsta fall ner i halsen. 
Just nu säger dem på avdelningen att jag ska dricka mycket, eller ja försöka. Men vad är "mycket" för dem kan man ju undra? 
Är lite rädd för den dagen när man kollar vikten och man visar att man har samlat på sig en del i kroppen. Då kommer dem att säga att jag ska försöka dricka mindre. Åh! Det är svårt det där! 
 
Nog om det. Klockan 11:40 kom taxin och det var bara att ta sig ut. Plockade ut en handuk som legat i frysen (blöt och urvriden av vatten innan den lades i frysen) som jag hade med mig i taxin och svalkade mig med. Det funkar faktiskt rätt bra och det tipsar jag om till er som behöver svalka er! 
Väl framme på sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Sedan var det bara att ta sig till Käkkirurgin där jag hade tid idag 13:30. Det var anldeningen till att jag behövde åka tidigare idag.
När jag kom dit så fick jag vänta i ungefär 15-20 minuter innan jag kom dit trots att jag var där i tid. Sedan när jag kom in så kollade tandläkaren in mina visdomständer som krånglar lite. 
Han sa att jag kommer att få en ny tid för röntgen av munnen + så man ser tandrötterna. I höst blir det troligen att dra ut visdomständerna. Han pratade om alla nu idag. Men får väl se längre fram kanske vad röngen visar och så. Men det skulle vara skönt att bli av med dem då dem bara är i vägen på alla sätt och vis samt ömmar och känns och svåra att få rena 
 
En stund efter då jag kommit tillbaka till avdelningen så kom pappa och Annabelle hit en stund. Dem stannade en snabbis. 
Käkade sedan lite hårdmacka samt fil och efter det var det dags att duscha. 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Ska nu betala räkningar, sedan beställa lite från fyndiq tror jag. Älskar deras sida och utbud över saker och ting 
 

23:e Juli

Idag är det fruktansvärt varmt ute. Näst intill olidligt och jag sover så dåligt om nätterna. Men skulle gissa att jag inte är ensam?
Idag har dem väl t.om sagt att vi har haft värmerekord och så har det gått ut en varning till äldre, kronisk sjuka att vi helst inte ska vara ute nu, gärna vara inne och dessutom från solen, och tänka på att få i sig vätska och hålla kroppen någorlunda sval, så gott det går.

MEN - Trots det så envisades jag med om att jag ville ner till stan. 
Så jag och min assistent åkte ner och mötte sedan upp min vän Carro för en shoppingtur.
Hade det väldigt trevligt trots denna värme, försökte gå mest i skuggan, och tänkte på att få i mig något att dricka.
I affärerna var det mycket svalare, vilket var otroligt skönt.
Jag kom hem vid 19:00 och assistenten jobbade 1h till och slutade vid 20:00.

Har inte gjort så mycket mer idag. Är jätte trött och seg nu. Orkar knappt tänka klart..
Nu ska jag ta mina mediciner och sedan bara försöka ta det lungt. Assistenten la in en blöt (urvriden) handduk i frysen som jag snart ska svalka mig med. Det är ett super tips som jag gillar! 
Jag skulle även behöva äta snart men är verkligen inte sugen. Är mer törstig just nu. 

Har som sagt haft en trevlig dag på stan. Får se om jag får "äta upp" det senare. Gissar på att mina sårbakterier har trivits som fisken i vattnet i mina sår.. Vilket är så tråkigt och jag har dessutom märkt en förändring ju längre jag har samma omläggning. Tex söndag kväll och måndagen. Det kladdar något oerhört från såren. 
Samma dag som man har lagt om (menar såklart efter) samt dagen efter är oftast väldigt bra. Då känns det bra för mig när det inte är så kladdigt, blött och luktar. 



21:a Juli - Ingen bra dag..

Ingen bra dag idag. Precis allt är jobbigt med benstumpen. Dessutom känner jag mig som en jävla flodhäst i kroppen - dvs svullen..
Allt jag vill är att dagen ska ta slut så det blir omläggning imorgon! 
Är så så less på det här.

20:e Juli - På sjukhuset

Som rubriken lyder så är jag på sjukhuset redan nu. Jag har så ont och det smärtstillande jag kan ta hemma har inte hjälpt mig. Så då åkte jag in.
Vart bokad ambulans. Alltså inget akut in, utan ambulans för att dem i taxin inte är sjukvårdsutbildade som ni säkert förstår.
Åkte ambulans ifall jag behövde hjälp med något..
Nör jag kom fram så fick jag smärtlindrande direkt och nu ligger jag bara och väntar på att det ska bli bättre.
 
 
Det är så tråkigt när det strular i kroppen. 
Hoppas ni mår bra, kram på er?

19:e Juli - Cirkus idag {Bildbomb}

Idag var jag på cirkus med min assistent och min vän Johanna. 
Johanna kom dit först och så mötte vi henne på plats.
Vi var framme strax efter 15:00, mötte Johanna och gick sedan till kassan för att hämta ut hennes biljett. Jag hade redan min till mig och assistenten.

Att Johanna följde med vart lite i sista minuten men det var super trevligt tycker jag.


Sedan efter det så gick vi upp till Bombardierarenan, men den var stängd.


Vi gick in i "förtältet" som ät öppen ca 1 timme extra. Köpte korv att käka, popcorn och läsk. Dem andra köpte ungefär liknande.
Sedan kollade vi in hadikapptoaletterna för att se om det fans utrymme för oss med hjälpmedel.
Fanns en ramp upp till herrarnas sida på ena toalettvagnen. Det var den vi fick ta, men vad hade vi för val liksom?

Klockan 16:00 började showen.


In kom kinesiska lejon. Häftiga! (Johanna tog fotot på dem)


Kan tillägga att jag inte tog kort på alla nummer. Vart mer i andra halvan av showen efter pausen som jag tog kort som jag tänkte visa.

Jag och Johanna!


Lite olika cirkus nummer som var:

Olika akrobatik










Han blir jagad av hästen! 



Konster med jojoliknande grej



En kvinna med sina papegojor. Helt underbara!




Akrobatik med levande ljus:




"Dödshjulet" som var mest spännande. Killar som sprang runt i hjulen och utanför hjulen med dem även snurrade. De hoppade även hopprep och hade ögonbindel.
Helt galna!!




Var även massa nummer som jag inte tog kort på. Typ första delen med mer hästar, hundar och annat skoj.
Hade riktigt trevligt och går lätt nästa år. Såg även han. Bronett såg jag i slutet och tackade för showen. Berättade även att jag gick förra året!

Bild på assistenten och Johanna som kollade på hästarna utomhus då dem gick i hagen. 



Nu är jag hemma och har feber.. Så jobbigt, men annars fin dag! 

18: juli - God morgon!



Usch vilken natt och morgon jag har haft. Har så fruktansvärt ont och på grund av det har jag inte alls sovit många timmar. Snarare runt 3timmar så jag är helt slut nu,

En possetiv grej är att jag har fått tid till operation 08:15 så jag hoppas det inte skjuts upp pga något akut. Det ska bli så skönt att få lägga om snart!
Efter omläggningen så får jag se om jag ska hitta på något innan jag åker hem.
Kanske ut och käka någonstans?

Önskar er en fin fredag och trevlig helg på er! 

17:e Juli

Oj vad jag har sovit länge idag. Vaknade strax efter 12 idag. Hade så svårt att somna inatt nämligen..
Beror inte på blödningen, där är det fortfarande lungt sedan igår verkar det som vilket är skönt.
Hade så fruktansvärt ont inatt.

Nu då? Jo, kollar på The Hills på MTV. Gamla avsnitt men jag gillar dem.
Senare blir det att duscha. Har även tagit blodprover så jag får väl se bla hur Blodvädret är.
Är så tacksam över att jag fick komma direkt till avdelningen igår och inte slussas via akuten. 
Dem har sagt att om det verkar vara lungt efter någon har satt tryck på blödning så är det okej. Vilket är skönt! 

16:e Juli - Oväntad resa..

Kvällen slutade med en nu oväntad resa i ambulansen till sjukhuset. 
Började att blöda hemma. 


Assistenten satte tryck och sedan ringdes ambulansen som kom ganska fort.
Dem var gulliga och satte på sirenerna i några sekunder på gården åt min bror (han är ca 2,5 år gammal) som tycker det är så fashinerande med bilar av olika slag.


Läget är stabilt sedan assistenten fixade tryck. Kanske blev det ett stopp nu, vilket jag naturligtvis hoppas.
Nu är jag iallafall på sjukhuset, för observation till omläggningen.

Blir lite ledsen på läkarna och deras omläggning. Lägger dem mindre material så kommer det gärna igenom på en gång. Och lägger dem mer material och gärna med marginal (lite utanför såren) så det sticker ut en del ur lindningen så verkar det hålla sig något bättre. Varför ska det vara så svårt att få till det? Känns som jag påpekar om omläggningen iprincip hela tiden.
Och så har jag bara läkarens ord i huvudet "att jag klagar" då jag vill önska om omläggningen. Det gör att jag tappar lusten till att be om hur jag vill ha det.
Nu var det ett tag sedan läkaren sa det och jag minns så tydligt att han även sa: Snart kommer ingen att vilja lägga om dig.
Det gör mig också jätte ledsen. Man säger väl inte så till en patient? Det är ju jag som ska ha det här till nästa omläggning, och det är väl mig det ska kännas bra för?
Och jag klagar verkligen inte på deras omläggning. Jag har önskemål om hur jag vill ha det och det är en väldig skillnad på klaga och att önska?! 

Ska avsluta nu. Jag behövde bara få ur min frustration och ledsamhet över det här med vården. 

16:e Juli - Bytt gardiner!

Har tillsammans med assistenten bytt gardiner hemma i mitt rum.
Blev hissgardiner denna gång vilket jag aldrig har haft förut. 
Vi satte dessutom upp gardinerna upp och ner först, hahaha!
Så var det med den saken men tillslut blev det riktigt bra. Sött och fräscht!




Nu ska jag käka lite lätt samt flytta innehåll i en väska till en annan. Har köpt en ny då min nuvarande håller på att ge upp. 
Vid 16:00 kommer min syster Pilla med familj hit. Ska bli trevligt! 

15:e juli

Åkte till operation klockan 08:00 idag. Men var inte tillbaka på avdelningen förän strax efter 18:00. Har legat på uppvaket hela dagen vilket är skittråkigt. 
Men vissa omläggningar har jag ondare efter och det är helt enkelt så det är. Men så tråkigt när man planerar att göra annat efter omläggningen.

Nu iallafall mår jag bättre och är ute och tar en promenad. Har tagit ett varv runt sjukhuset. Hehe!





Klockan 22:00 åker jag hem igen. 

14:e Juli - Tävlingen avslutad!

 
Tävlingen är nu avslutad. Antalet tio är 74 eller 740kr. Båda blir rätta svar. Närmast blev  " //L " som gissade på 62st tior. 
 
 
Jag kontaktar dig inom kort! 

12:e Juli - Några rader..

Haft en fin dag idag. Något som började med en tro om att bara ta det lungt med mamma och bror hemma slutade med att min vän Johanna kom hit en stund på besök. Spelade lite spel, bjöd henne på hemma lagad hamburgare som mamma gjort.
Och bara pratade massa strunt om allt mellan himmel och jord.
Mysigt var det!

Annars har jag inte gjort så mycket mer. Ligger i sängen med feber under täcket och fryser.. Usch vad jag inte gillar detta!
Troligen infektion som spökar, jag blev aldrig bra från min senaste antibiotika kur..

Väntar nu på att varma mackorna ska bli klara i ugnen. Sedan blir det bara att kolla på film. Ska även få massage av mamma ikväll. 
Önskar er en trevlig kväll, och helg!





10:e Juli

Jag mår inte så bra. Det är så varmt och jobbigt nu ute och det funkar ingen bra för mig nu. Såren vätskar och kladdar något fruktansvärt på grund av denna värme och jag är allt annat än glad just nu.
Vill bara att denna värme ska ta slut..


10:e Juli - Min gårdag

Klockan har passerat 00:00 snåret men skriver ändå om min gårdag:
Min dag började klockan 08:00 då jag skulle ta mina morgonmediciner. Beställde även färdtjänst i samma veva då jag skulle in till stan senare på eftermiddagen. 
Men det brukar vara bra att beställa i tid, dels för jag behöver buss och dels för att jag bor utanför staden. Efter att jag bokat mina färdtjänst så somnade jag om och sov till 11:00 då assistenten kom för dagen. 
Käkade lite frukost och borstade hår och tänderna. Sedan fick jag hjälp att linda och förstärka min benstump för det behövdes. Jag sminkade ögonen lite sedan och sedan hade vi inte så mycke tid kvar innan taxin skulle komma. Så jag tog mig sakta ut och satte mig sedan i skuggan i väntan på taxin  
Den var lite tidig vilket viserligen inte gjorde något. 
 
Var en ny taxichaufför, en kvinna som var super trevlig. Det gillas!
Vi blev avsläppta på Grekiska kolgrillsbaren nere på City. Gick först för att hämta ut biljetterna. Gud vad det är fint på Biografen! Har aldrig varit på de nybyggda i Västerås. Riktigt riktigt fint! 
Sedan gik vi vidare till Tacobar där vi käkade lite.
 
 
Jag och assistenten hade aldrigt provat det, men det var helt okej. Kändes dock lite som att det var lite sunkiga människor som kom dit. Som gubbar och dricka öl i baren. Satt te.x en där nu som kollade in oss typ hela tiden och gav i från sig alla möjliga konstiga ljud som lät som att han stöna typ men lite raspigare.. Typ: "Öööhrrghh" flera gånger. Lite snuskigt kändes det! 
Vi kastade i oss maten rätt fort och gick sedan in i ett shoppingcenter och kollade lite. Köpte b.la en grej som min syster Sanna ville ha. Vi gick sedan in till New Yorker där assistenten hittade lite och Sanna kom sedan dit för hon hade varit till frissan. Super fin blev min syster! 
Sedan promenerade vi sakta till bion där vi köpte snacks och sedan gick till våran salong där videon skulle visas, Vi såg denna: Förr eller senare exploderar jag.
 
 
Den var rätt okej tyckte jag. Lite seg emellanåt och jag hade nog för höga förhoppningar då man har fått höra från några att dem tyckte den var super bra. Men enligt mig - Helt okej. Mer vill jag inte säga för ifall det är folk som inte har sett den men vill se. 
Jag hade bästa plasten i salen. Längst fram och i mitten. Hahaha! 
 
 
Där i platsen med bortplockade biostolen satt jag. Super bra plats! 
Sedan efter bion så kom mamma, Jörgen och hämtade upp Sanna. Jag och assistenten väntade på taxin som skull komma 20:30. Annars har vi inte gjort så mycket mer idag. Käkak kvällfika och assistenten har slutat för dagen.
Mår rätt bra förutom att det kladdar en hel del brunt varfrån min benstump. Det är något jag får räkna mer nu när det är varmt. Mina bakterier lär ju stortrivas i värmen och typ föröka sig. 
Ska nog strax försöka sova om det går. Det är som sagt varmt och jag kommer inte till ro då..
 
Tack Nellie Berntssonatt jag blev en av de lyckliga vinnarna av biobiljetterna till filmen. Haft en mysig dag! 
 
 
 
 

9:e Juli - Jag har tråkigt!

 

Jag racear med min elrullstol i väntan på taxin. Haha! - Häng på! 

 

8:e Juli - Några rader just nu.

God kväll!
Kom hem från sjukhuset för strax över en timme sedan.
Käkat lite hamburgare och har precis kollat på Ghost Whisperer som gick på 7an ganska nyss.
Ska nu göra mig iordning för natten och sedan försöka sova.
Är ganska trött just nu så hoppas jag kan sova. Dock är det ju så himla varmt just nu. Jätte klibbigt, och det är så störande och jobbigt. Helst av allt vill jag ju ha svalt när jag ska sova.
Men trots två fläktar är det sjukt varmt. Jag har en i taket och en på sängbordet.. Usch usch!

Bortsett från de då?
Jodå, det är rätt okej. Haft omläggning idag och det brukar vara rätt bra efter. Oftast iallafall. Det är så här man önskar man kunde få känna varje dag.
Omläggningen har dessutom gått bra. Har knappt blödit alls fick jag reda på. I fredags blödde det mer än normalt. Det verkar växla väldigt i blödningen? 
Nåja. Som mamma sa: Huvudsaken du mår hyfsat okej Saara! 

6:e Juli - Vill berätta för er..



1) Tävlingsbidragen kommer jag troligen att publicera samma dag i tävlingsinlägget som jag la ut 2:a Juli här på bloggen. Väldigt få just nu med att tävla kan jag berätta!

2) Vissa kommentarer publicerar jag inte för jag upplever att det känns som vissa kommentarer är mer riktade mot mig och inte så att alla läsare även kan se.

Ville bara berätta detta så ni inte funderar på varför vissa kommentarer inte kanske syns. 
Som sagt: Vissa (väldigt fina) kommentarer känns som att det enbart är till mig även fast ni inte nämner något om det. 
Skriver ni kommentar någon gång och absolut inte vill att jag ska publicera det så kan ni ju lämna någon rad.

Var det jag ville berätta! 



6:e Juli - Brunch!

Brunch som består av svamp på macka. Så gott det är!
Och kolla på The Hills på MTV.

Jag är jätte trött idag och har ont. Förmodligen från igår - MEN det är det värt!! 




5:e Juli - Min lördag!

Dagen började med att min assistent kom till mig vid 11 snåret. 
Var fortfarande rätt trött, för jag var ner på Power Meet igår och det var dessutom rätt varmt inatt så kunde inte sova så bra.
Men när hon kom så vaknade jag till liv. De första jag gjorde var att ringa färdtjänst för skulle in till stan idag med assistenten. 
Tänkte göra det redan på morgonen vid 08:00 då jag tar mina mediciner men jag orkade inte och somnade om. Haha!
Fick bilar 15:45 dit och 20:15 hem.

Sedan efter samtalet med Samtrafik så rensade jag svamp som jag ville ha till frukost på macka. 
Kantarell svamp, fy fabian vad gott det är! Det var så länge sedan nu.
Så det käkade jag till en kopp te. Sedan borstade jag tänder och håret. 
Kollade sedan stumpen för att se om något behöver fixas innan trippen till stan. Sedan fixade jag mig iordning.


Strax efter det var det dags att ta sig ut. Har ju flyttbara ramper så det tar en stund innan man kommer ut.
Man måste liksom få dem på plats och tillräckligt ifrån varandra osv. 
Taxin kom dessutom 5min innan vilket bara var bra.
Blev lite irriterad på honom. Han fäller ut rampen till bussen. Går in i bussen och ställer sig där och pekar att "hit ska du köra". Jo visst jag försöker ta mig dit. Sedan säger han åt mig att backa och ställa mig rakt och stanna osv. 
Jag säger åt honom att: "ska jag köra dit så måste jag göra såhär tro mig".
Då säger han att jag ska parkera permon på ett annat ställe i bussen.
Förklarar: "Du säger åt mig att köra dit men säger åt mig att stanna här. Lite svårt att förstå vad du menar"
T.om assistenten såg och hörde det, och reagerar.
När vi sedan mot E18 för att ta den till stan så ska han lägga ifrån sig något på sätet fram. Tror ni inte han håller på att väja ner i diket?
Tror han tappade ratten i samma veva och både jag, assistenten och han blev rädda. Han greppade snabbt tag och gjorde snabb sväng upp igen medan assistenten utbrast: "Oh my god!"
Dessutom kör han tok för fort. Läskig chaufför!
Men vi kom fram hela till stan tack och lov. Väntade på Carro och hennes assistent som kom ganska direkt. Vi gick sedan in på Ica där jag köpte snacks och två drickor. Vi betalade sedan och gick mot Subway där vi köpte smörgås som mat och tog med till vårdat slutmål.
Jag köpte Steak and cheese. Aldrig ätit den förut men hört att den ska vara sjukt god vilken det dessutom var!
Äter den lätt igen!

Sedan promenerade vi ner mot hamnen och Lögarängen här i Västerås. Ville ner och kolla på bilar eftersom cruisingrundan går där nere. 
Hittade en plats i folkmassan. Dock var det i solen vilket var jobbigt för mig men det fick gå.
Vi käkade, pratade och kollade på folket och bilarna.





Efter ett tag gick vi runt och kollade på stånden och bilarna som kom. Sedan vände vi och gick tillbaka mot hamnen. Vid halv 8 så gick Carro och hennes assistent vidare dit dem skulle och jag och min assistent gick vidare dit vi skulle bli upphämta. 
Gick lite sakta och strosade längst vägen där bilarna åkte.




När vi väl var framme vid Coop extra så var vi 20min tidiga typ så vi satte och där och kollade en stund tills taxin skulle komma.
Dock var det väldigt fullt där med människor också.




20:15 kom taxin och vi åkte ut från parkeringen vid Coop. Tänkte åh vad skönt det ska bli och få komma härifrån ut på E18. Var trött i kroppen och knoppen. Men givetvis så skulle han in åt andra hållet så vi hamna mitt i smeten i rundan för vi skulle lämna en annan före. Chauffören var ju lagom glad, tutade (fick massa irriterande och långa tutningar till svar tillbaka) och snirklade så gott det gick mellan bilarna.



 
Först kändes det bara drygt att vi hamna i smeten. Sedan kändes det bara bra. Man såg ju jäkligt bra från taxin. Så jag och assistenten satt och var superglada där längst bak i lilla bussen! Hahaha!

Resan som vanligtvis tar 15-20 minuter från stan tog ca 45 minuter hem. Haha! 
Väl hemma har vi inte gjort så mycket. Jag har stretchat, fått massage på kroppen och så bara käkat.
Är trött i både kroppen och knoppen fortfarande så kanske ska sova snart? Jag får se.
Säger iallafall god natt för idag! 

5:e Juli - Video från Power Big Meet


3:e Juli - Vänligen läs och kanske skriv under?

Ska försöka dra detta lite kort. Zenitha förlorade förra året i juli sin dotter Eva-Marree som blev brutalt mördad. 
Eva-Marree lämnade kvar två småbarn på jorden. Två barn som genast togs om hand av dem sociala myndigheter, då mördaren är fadern. Zenitha är alltså mormor till dem två barnen. 
 
Nu till saken. Barnen är flyttade till ett familjehem. Till personer utan något som helst blodsband. Zenitha har under detta år inte haft någon kontakt med sina två barnbarn. Hon har i princip förlorat sina barnbarn med i samband med sin dotters död. 
 
Myndigheterna har skött detta så fel. Tagit småbarn ifrån sin familj och släkt till helt okända personer. Dessutom ingen kontakt med mormodern. Den enda släkt dem har just nu är hon och det enda Zenitha har kvar från sin dotter är barnbarnen. 
Skriv gärna under och stödj Zenithas kamp om att få hem sina barnbarn till tryggheten, och få ge dem de uppväxt och kärlek dem behöver. Detta får bara inte fortsätta ske! 
 
Jag har skrivit under, gör det du med! 
 
 
Zenitha bloggar en del efter händelsen förra året. Följ henne gärna i hennes kamp om rättvisan!
 
[Always rise again]

3:e Juli - Just nu + tankar

Har precis kommit ut ur duschen för ca 1h sedan.
En undersköterska gjorde flätor i mitt hår.

Nu har jag precis tagit kontroller som blodtryck, satration (syre och puls) samt tempen. Ligger på 38grader just nu. Känner mig lite småfevrig också. Törstig och har ont i huvudet.
 
Innan duschen började det att blöda lite ur stumpen. Så jag bad om förstärkning på stället så vi har lagt opdukar och tejpat tryck. Det har inte kommit genom något mer nu efter det.
 

Jag önskar läkarna kunde komma på något bättre omläggning. Tex att lägga omläggningsmaterialen lite utanför lindorna där lindan slutar på höften och så. Men dem lägger ju alltid med så lite marginal. Blöder det så kommer det ut på en gång vilket är så frystrerande, pga  det.
Dem får gärna lägga blodstillande också  på såren där det ofast blöder. Speciellt nu på fredagar då man ska hem sedan över helgen. Blöder dem hemma så förstör det en hel del för mig. Blir rätt osäker och vill inte göra någonting. 
 
Tycker jag alltid är på läkarna om önskemål. Dem lyssnar ibland och gör rätt likt mina önskemål. Det tycker jag inte är så mycket begärt? Det är ju jag som ska ha detta till nästa omläggning och jag som ska tycka att det känns bra. Då är det viktigt att omläggningen blir bra från början.  
Sedan har jag börjat fundera på vad läkarna säger ang såren och blödningarna. Dem säger att det ser fint ut och knappt blöder på omläggningarna. 
Ibland kännas det som att bara för det har sett fint ut på omläggningen och inte blödit så minskar dem omläggningsmaterial. Men det är ju hemma som det alltid går igenom kladd, vätska eller blod. 
Förstärk mycket från början!!! 
 
På tal om något annat. Mitt blodvärde låg på 76 idag. Vart tar blodet vägen i kroppen?
Första påsen påkopplad. Andra kopplas på efter. 

Nu ska jag avrunda och sedan käka. Fick in lite kvällsfika av undersköterskan. 



2:a Juli - Tävling!

Eftersom min blogg fyller 5år idag så tänkte jag fixa en tävling.

Vinsten är ett lottpaket!



Lämna en kommentar med signatur och mail, samt antalet tior du tror att det är eller hur många kronor det är i glaset.







2:a Juli - Bloggen 5år!

Idag blir min blogg 5år. Startade den 2:a juli 2009! 
 
 
 
 
 

1:a Juli - Just nu.

Har varit iväg till Max och käkat lite. Provade Supreme målen, vilket jag aldrig gjort förut.


Var jätte gott faktiskt! Dock var ju hamburgaren jätte kladdig. Dem på Max dränker verkligen dem i dressing. Jag var nog den som kladdade mest på Max. Hahaha!
Strunt samma. Gott var det, även om jag inte orkade käka upp all pommes. Men burgaren slank ner.

Efter drog jag till Coop och handlade lite smått. Rullade sedan tillbaka till sjukhuset. 
Nu sitter jag inne på mitt rum och kikar på Allsång på Skansen.


Petra Marklund gör ett bra jobb, men jag saknar Måns Zelmerlöw. Snäppet bättre! 

22:00 åker jag hem. Ska bli skönt! 

RSS 2.0