1:a advent - Min adventsljusstake

Fick en liten adventsljusstake av mammas sambo. En sådan man egentligen har i bil som går på batteri.
Den är så söt och jag älskar den! 
 
Den är perfekt att ha vid sängen som myslampa, vilket jag har! 
 30:e November - 1:a advent!

 

30:e November

Nu kommer detta inlägg säkert bli snurrigt. Jag är vaken än och kan inte sova, ligger nu i mitt rum hemma och tänker och funderar.
(Jag kom hem igår, lördag,för er som inte hänger med)
Varför jag funderar, kan jag egentligen inte svara på. För jag kommer ändå "ingenstans" med mina funderingar just nu, och det blir ju inte bättre av att tänka egentligen. Men ändå kan jag inte låta bli...
Tänker mycket på mina omläggningar som jag gör i veckorna. 
Igår var det redan rätt så blött av vätska på min benstump. Redan dagen efter omläggningen.. Det gör mig otroligt frustrerad och ledsen!
Att det pendlar så kraftigt med vätskandet tycker jag betyder på att kirurgerna inte lägger om och förstärker likadant. Det är jag till 99,9% säker på att dem inte gör. Det är även något jag kan se med blotta ögat och även känna att det inte görs.
Det är det jag funderar på, varför lägger dem inte om och förstärker likadant istället?
Eller ja, exakt likadan omläggning kan vara svårt att få. Men ofta är det ärligt talat inte ens i närheten. Jag har faktiskt tillsammans med ena läkaren kommit fram till en omläggning som fungerar och som jag tycker om, som inte heller är skadligt för mig. 
Så varför gör inte alla ungefär efter mina önskemål? 
Det skulle vara så mycket lättare att leva mellan omläggningarna om man får resultat som fungerar bra utan att det är dyngsurt på en gång. 
Mycket hänger på hur resultatet blir och det tror jag tyvärr inte att läkarna förstår..
Det jag skriver är inte för att klaga på läkarna eller vara elak, men jag förstår verkligen inte vad problemet är och varför dem inte lägger om hyfsat lika när det faktiskt finns sätt som fungerar hyfsat för mig och som JAG tycker om. 

Det är verkligen värdelöst när det är dyngsurt redan vid lunch, dagen efter omläggningen. 
Och detta måste jag tyvärr nu bära till nästa omläggning som är på tisdag, jag kommer få byta underlägg som jag sitter på precis som jag skulle ha kissat ner mig emellan åt, samt sätta på dynor ytterst på stumpen och byta ett antal gånger under dagarna fram till tisdag.  Det är ju inte så att vätskan torkar direkt, snarare blir det mer blött...

Fy fan, jag är så frustrerad och ledsen på det här. Även en liten del irritation.. Som sagt, jag vet inte varför jag tänker och funderar heller. Det är ju inte så det blir bättre direkt... 

28:e November - Kvar

Åkte aldrig hem idag. På eftermiddagen började jag känna mig onaturligt trött, fick ont i huvudet, och blev skakig och lite fumlig i kroppen.
Tänkte först att eftersom jag har varit sövd så kan man ju känna sig trött och skum efter narkosen.
Men sedan så tänkte jag: "Men jag mår ju i princip nästan alltid bra efter omläggning"? 
"Jag känner aldrig av narkosen nästan"

Så jag bad om att få kolla tempen och det visade sig, feber. Inte så mycket men läkaren ville ha kvar mig så man får ha koll. Åtminstone till imorgon.

Nu har mamma varit förbi med käk från Max och chips. 
Så jag ligger i sängen och ser på idol medan jag äter.


Tack mammi! 

28:e November - Systerdotter 1år idag! <3
27:e November - Min torsdag i rader

Min torsdag började klockan 11:00 av att min assistent kom för dagen. Spelade lite Hay day medan jag försökte piggna till lite. 
"Jag vet inte varför men jag tycker det är jätte skönt att ligga och dra sig lite genom att spela Hay day, när man ska vakna för dagen. Det är perfekt att hålla på med i några minuter innan man ska starta med det viktigare sakerna hemma."
Sedan fixades det frukost som bestod av smörgås med julskinka på. Samt lite tonfisk som jag käkade efter smörgåsen. Till det en kopp te. Kanske lite udda frukost, men så gott det var!  Och det är väl ändå huvudsaken? 
Efter frukosten så borstade jag tänderna och gjorde mig redo och iordning för att åka till sjukhuset. Fick hjälp att linda stumpen för det behövdes också. 
 
Tycker det är jätte jobbigt att hålla på med stumpen.  Jag vet inte om jag inbillar mig eller om det faktiskt är så, men jag tycker det har blivit krångligare att hålla på med stumpen. Speciellt med lindningen. Att tejpa på dynor och förstärka är som det alltid har varit, men just lindningen har blivit så frustrerande. Lindorna korvar sig, det viker sig och blir en massa veck när man lindar. Det är tröttsamt! 
Faktum är att det har blivit såpass tröttsamt att jag blir ledsen innan man ens har börjat, för jag vet vad jag har att vänta mig.. 
Assistenten försökte lätta på stämningen och säga: "Det går ju ganska fort att linda iallafall". Jag svarade inte så mycket utan tänkte mest: "Men det är ju de, det inte gör. Faktum är att det t.om har gått fortare förut innan dessa krångel kom till" 
Helst av allt vill jag ju att lindorna ska hålla och sitta på plats, från omläggning till omläggning. Men det funkar ju inte så. Jag hoppas så att denna jobbiga period försvinner snarast! 
 
Vi fick iallafall ordning stumpen efter lite om och men. Sedan har jag bara packat och vid 15:00 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. 
Väl framme, hann jag landa lite och strax efter kom pappa och Annabelle hit på besök en snabbis. Han har inte kommit hit på ett tag så det gjorde han idag. Pratade lite om det senaste dagarna och vad som har hänt. Sedan åkte dem igen.. Jag tog även blodprover och i väntan på svaren så drog jag till huvudentren och kiosken. 
Behövde posta brev och så gick jag och köpte middag, för jag var inte sugen på maten från avdelningen idag. 

Strax innan 19:00 var det in i duschen, och där efter har blod kopplats på. Mitt blodvärde låg idag på 83 så jag behöver en påse blod idag. 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Har bara surfat runt på datorn. Beställt julklappar idag och så har jag bara kollat på Big brother (säsong 8) på youtube. Fortsätter att mata genom alla avsnitt av den säsongen! 
Nu ska jag avrunda och kika på Svenska Hollywood fruar. Avsnittet från i tisdags. Största anledningen till att jag kollar på det, är Gunilla. Haha! 
Imorgon är det omläggning, tidigt. Så lite sömn ska jag väl få innan det också! 
 

25:e November - Några rader om dem senaste dagarna + just nu!

Usch vilket problem jag hade med mitt internet igår sent på kvällen och natten. Det funkade i ca 2-5 minuter, sedan la det av. Efter dryga 20-25 minuter så fick jag igång det igen och det fungerade i ungefär 2-5 minuter igen. Och så höll de på. 
Jag har mobilt bredband via Comviq. Men det strular allt oftare för dem, vilket är jätte tråkigt. Jag tycker annars att det har fungerat bra och är bra priser. 
Nåja, nu ser det ut att fungera igen. Och jag hoppas det ska göra det ett tag nu. Det var inte alls länge sedan jag hade problem med samma sak. Faktum är att det bara var någon vecka sedan. Gick då in på Comviqs Facebooksida och såg att både då och nu att många hade problem med samma sak och var arga.. 
Comviq är dessutom så fruktansvärt dåliga på att ge ut information när saker och ting strular hos dem. 
 
Nog pratat om Comviq, Hehe!  Jag mår iallafall mycket bättre än i söndags. Fick komma till avdelningen runt 01:00 natten till måndagen. Mitt hjärta hade klappade på fortare då igen så jag var tvungen att få den där obehagliga medicinen för att lugna hjärtat igen. Dock var jag tvungen att få den i fyra omgångar då hjärtat inte ville sluta klappa så fort. Vi trodde det skulle gå efter tredje gången för det vart lugnare i några sekunder men sedan slog det om och slog fortare igen. 
Jag var riktigt trött igår sedan, låg och sov ungefär halva dagen, sedan har jag bara tagit det lugnt genom att kolla på webbTV och youtube.. 
Idag har jag sovit på förmiddagen, nu känner jag mig pigg och väntar på omläggning. Det ska bli så skönt för allting (omläggningsmaterialen) har liksom hasat ut på stumpen, vilket bildar som en strut och är extremt jobbigt.  Det kladdar även en hel del för tillfället.. 
Tyvärr har jag ju inte fått någon tid till operation för omläggning. Men det borde bli snart, då klockan är såpass mycket. Jag hoppas det är snart iallafall! 
 
 
 

23:e November - På akuten

Som rubriken lyder så är jag på akuten här i Västerås.
Har haft hög feber ikväll som nu har sjunkit tack vare alvedon och rejäla svettningar. Hehe!
Jag har även hjärtklappning just nu. 


På akuten har man tagit olika prover, även blododling samt EKG av hjärtat.
Nu är klockan halv tolv och jag väntar på att snart få åka till avdelningen. Är ganska trött så det ska bli skönt! 

21:a November - Fredagsmys!

Fredagsmys inne på mitt rum, själv. 


Haha! Men så skönt att få vara hemma och bara ta det lungt.
Ser just nu på Helenius hörna. Efter det så blir det nyheterna och sedan IDOL!
Hoppas på att Ludvig åker. Tjejerna ska vara topp 3, eller vad säger ni? 

Jag vill även önska er en trevlig helg! 20:e November - Trött!

Usch så trött jag är. Det kom verkligen från ingenstans!  Men samtidigt så är det kanske inte konstigt till varför jag känner mig lite "off" i kroppen och knoppen. 
Att vara småkrasslig tar på kroppen, förmodligen mer än vad man egentligen tror. Då behöver man sakta ner lite och ta det lungt. Men jag känner tyvärr att det inte är så lätt heller. Mina nätter blir t.ex lidande nu när jag hostar så extremt. 
Förkylnings symtomen får mer än gärna försvinna från mig nu. Det räcker med att jag har min sjukdom att kämpa med om dagarna. Hehe! 
Nåja, Nog om lite klagomål.. Jag är på sjukhuset just nu som vanligt så här en torsdagkväll. Jag har nu under kvällen fått inhalera lite igen, precis som jag gjorde i början på veckan. Även om det bara hjälper ett litet tag så känns det otroligt skönt att få inhalera.  Jag har även fått blod påkopplat för mitt värde var en aning lågt. Det blir en påse idag, som snart dessutom är klar. 
Annars så gör jag inte så mycket. Fortsätter ta mig genom förra säsongens Big brother på youtube. Tycker det är så himla roligt att se!  Och det blir nog att se youtube och webbTV resten av kvällen. Sedan kanske jag ska prova att lägga mig i tid här på sjukhuset för en gångs skull? - Ja vi får se. 
 
 
 
 
 

18:e November - Just nu!

Är i taxin på väg hem från sjukhuset.


"Checkt lyse i taxin! Hehe!"

Hade omläggning på eftermiddagen, ganska sent vilket var jobbigt. Blir stressigt efteråt på avdelningen när jag kommer till operation för omläggning sent, det innebär ju att man kommer tillbaka sent. 
(speciellt också om jag har ont efter på uppvaket.. Det gör ju att jag måste ligga där och få smärtstillning)

På avdelningen har jag lite jag måste göra också innan jag ska hem. Som vägas, inhalera os.v.
Det gör att jag ibland måste hoppa över att äta något på avdelningen för tid finns inte trots att jag egentligen måste få något i mig efter att ha fastat hela dagen. 
Nu hann jag trycka i mig en smörgås och några klunkar te.. Får fortsätta äta hemma sedan, innan jag ska sova. 

Ikväll fick jag även reda på röntgensvaret. Ingen lunginflammation syntes till. Så skönt!
Då har jag förmodligen bara något virus i mig. Mitt infektions värde har sjunkt också vilket är possetivt. 
Men det går ju inte fort att bli frisk från detta, fast det går i rätt riktning och det är väl huvudsaken


18:e November - Varit på akutröntgen

Har ganska så nyligen varit på röngen för att rönga lungorna. Läkarna ville se så det inte är lunginflammation jag håller på utveckla eller har. Hostar jätte mycket fortfarande och har även ont i vänstra lungan. 
Sedan om det beror på något som eventuell lunginflammation eller om det är att jag har hostat så mycket att det gör ont, är en svår fråga. 
Jag får se om röntgen ger något svar, men jag hoppas såklart att det inte visar något. 
 
Bild på en infiltrad lunga. Det kan vara att tecken på exempel lunginflammation. Lånad här
 
 
Nu är jag bara i mitt rumt på sjukhuset och väntar på omläggning. Fördriver tiden genom att kolla på säsong 8:as Big brother på youtube. Så kul! 
 
 

18: November - Skriv under och sprid vidare!

 
Marias Historia: 

Maria Ahmed kom 2011 till Sverige som ensamt flyktingbarn. Hon fick lämna Afghanistan som är deras hemland, för att hon och hennes familjs säkerhet var under hot. Vid familjens flykt splittrades hennes pappa, mamma och de två systrarna.

Endast Maria kom med planet till Sverige. Sedan hösten 2011 har Maria permanent uppehållstillstånd i Sverige och med hennes dryga tre år här så har familjen vid upprepade tillfällen sökt uppehållstillstånd för att komma i säkerhet och kunna återförenas. Marias pappa har varit här sedan 2013. Just nu sitter han i häkte i Flen i väntan på avvisning. När han lämnar Sverige blir Maria ensam kvar i Örebro.

 

 
Jag tycker det rent ut sagt är för jävligt så som hennes familj blir behandlad. Så som Maria har det, ska inget barn behöva få vara med om! Protestera du också! {http://viprotesterar.nu/}
På sidan finns även en video där Maria själv talar om sina känslor. 
 
 
 
 
 

17:e November - Inhalation var det här!Hosta, försvinn nu! 

17:e November

Är i skrivande stund redan på sjukhuset. Åkte in igår (söndag). Inget har hänt mig, utan det var planerat att åka in då för planeringen var att lägga om idag istället för imorgon. 
Skulle ha åkt till Akademiska sjukhuset i Uppsala imorgon för att göra en Hjärtkateterisering på onsdag sedan. 
 
Men jag pratade med en kvinna nu på morgonen därifrån som frågade hur jag mådde och jag sa som det var att jag inte mår helt okej. Hostar något fruktansvärt, har en feber som pendlar och känner mig bara hänging, precis som man gör när man är sjuk. 
Vi kom fram till att det kanske inte är så lämpligt att göra det när jag dragit på mig nå virus. Jag vill gärna må så bra som möjligt för att det ska bli minst jobbigt för mig med undersökningen. 
Det kommer istället att bli en ny tid efter jul och ledigheterna. Jag pratade sedan med läkaren här på avdelningen och han lyssnade även på lungorna. Det togs ett crp på mig (infektionsvärde) idag igen för den hade tydligen stigit ytterligare igår från förra gången. 
Det har även beslutats att omläggningen görs imorgon som vanligt. Kommer även få inhalera lite för att eventuellt lätta andningen och det äckliga slemmet och knastret.. 
 
 

15:e November - Loom armband med 2 pennor som verktyg!

Igår gjorde jag ett loom armband med enbart pennor som verktyg.


Tänkte berätta hur jag gjorde, för man behöver absolut inte en "loom platta" till det. Iallafall inte detta sorts armband.
Det som behövs är:
• Snoddar
• Loom fäste
• 2 st pennor
• Virknål om man får svårt att greppa snoddarna då man pysslar.
(Jag gjorde min utan)


Så här gjorde jag:
1. Börja med att sätt en snodd runt pennorna så det blir som ett kryss mellan dem. Bara i starten, Det blir som ett lås så snoddarna inte går upp.


2. Sätt därefter två snoddar till. Men dem ska bara vara runt pennorna.
Ta sedan den understa snodden och trä ur pennorna så de lägger sig i mitten mellan pennorna. Se pilarna på bilden.


3. Då ska det se ut såhär.


4. Trä sedan på en ny snodd runt pennorna. (Det ska alltid vara 3 stycken snoddar innan man trär de ur pennan)
Sedan tar med den snodd som nu har hamnat underst och trär över ur pennan så det hamnar i mitten.


5. Då ska det se ut så här.


6. Sedan är det bara att fortsätta så tills man får den längd man vill ha på armbandet. På med en ny snodd överst, ta den understa och trä ur pennan och släpp snodden i mitten.
"Loom flätan" hamnar tillslut i mitten av pennorna.
7. När man sedan har fått den längd man vill ha så tar man loss öglorna lite försiktigt från pennorna. Sätt på ett loom fäste i ändarna av flätan så armbandet inte går upp. 


KLART!

13: November

Har precis kommit ut ur duschen. Usch jag är så trött just nu. Jag sover inget vidare bra p.ga hostan just för att jag hostar så mycket. Tyvärr blir det bara värre och värre också. Det har även satt sig på spändbanden så min röst är lite ändrad.. 
Nu blir det att försöka vila upp sig så det inte blir värre som luftrörskatarr eller i värsta fall lunginflammation. 
Men ärligt talat, så mår jag inget vidare heller för tillfället.. Känner mig tung i huvud och kroppen, igår kväll hade jag feber men är feberfri hittills iallafall. 
 
Köpt på mig lite halstabletter. Hjälper ju såklart inte helt och hållet men det känns ändå "skönt" och lenande för halsen att suga på dem. 
 
 
Blir även att försöka blåsa mycket i min pep pipa.. Så lungorna hålls igång lite och man orkar hosta upp det äckliga slemmet. Too much info, i know! 
 
 
 Nu blir det att kolla youtube och film resten av kvällen, sedan hoppas på lite sömn inatt! 
 
 

12:e November

Gick jätte bra att träffa läkaren idag på sjukhuset. Vi pratade rent allmänt om hjärtat och så fick jag ställa lite frågor om Uppsala som jag har tid till nästa vecka. 
Tyckte han svarade ganska så bra på frågorna och jag känner mig inte lika rädd för besöket. Dock är jag rädd att det ska kännas obehagligt eller göra ont. Dem ska ju ändå in med tunna slangar i kärlet upp till hjärtat..
Usch! 

Besöket tog ca 20-25 minuter. Vilket gick väldigt fort. Vi hade nästan 1h och 20min innan taxin skulle komma och hämta oss till stan. 
Så jag sa att jag och assistenten kunde promenera ner till stan, och avbokade taxin.
Vi käkade sen lunch på Vivaldi som bestod av bakad potatis med tonfiskröra. Var jätte gott!


Sedan han vi gå i lite butiker innan vi åkte hem. Men jag hittade inget speciellt idag. 
Assistenten slutade klockan 19:00. Efter det så har jag bara lekt lite med bror. Nu ligger jag och kollar på Bonde söker fru. Mår inte helt okej, börjat hosta jätte mycket som smög på redan igår. Tycker bara det blir värre.. Är det min tur att bli sjuk nu? 

12:e November - På hjärtmottagningen..

På hjärtmottagningen just nu. Väntar på att få träffa läkaren. Hade en tid idag klockan 14:00..
Har besök till Uppsala nästa vecka för en hjärtundersökning. 
Jag hoppas så att jag blir lite klokare ang det nu efter läkarbesöket.
11:e November - Några rader om min morgon och förmiddag

Snart dags att sova nu då. Jag är faktiskt ganska så trött, så jag hoppas att jag somnar relativt fort.
Det har varit lite jobbig morgon och förmiddag för mig.
Som jag berättade igår så hade jag hjärtklappning. Vad det berodde på denna gång, visste varken jag och läkarna till 100%, men läkarna trodde det kunde ha att göra med att jag hade så lågt blodvärde igår.
Men idag klockan åtta ungefär, då jag vaknade av att sjuksköterskan kom in med mina morgon mediciner så kände jag att hjärtat slog snabbt fortfarande, trots dem enheter blod jag fick igår. Borde det inte ha gett med sig tänkte jag?

Så det tog jag upp med sköterskan och hon skulle föra det vidare till ronden berättade hon innan hon gick ut från mitt rum.
Men hon kom inte en liten stund senare och ville ha ett EKG på hjärtat. 
Jag fick även prata med kirurg läkaren som berättade att en hjärtläkare skulle komma och kolla till mig.
När den läkaren kom så berättade han att han tyckte jag skulle åka till Hjärtavdelningen för att få medicin och "ställa om" mitt hjärta till normala slag igen. 
Anledningen till att han ville ha mig dit är för att när man får medicinen så måste man vara övervakad. 
Den medicinen har jag fått förut då mitt hjärta inte vill sluta slå fort så jag visste precis vad jag hade att vänta mig och blev lite nervös.
Tack och lov fixade läkaren utan min vetskap personal från Hjärtavdelningen som kom till mig. 
Han hade med sig medicinen och en liten ryggsäcksliknande grej som var övervakningen i mini size! Hehe!

Medicinen jag fick är så fruktansvärt obehaglig. Först blir man lite varm i bröstet. Sedan känns det som hjärtat stannar och får en skjuts upp i halsen. Sedan känns det som hjärtat slår några stora volter och man får svårt att andas. 
Känslan är i några sekunder, men sedan släpper det och förhoppningsvis har hjärtat slagit tillbaka till normal takt. Vilket det gjorde hos mig nu - tack och lov. Men tidigare har det hänt att hjärtat inte har blivit hjälpt och man får ta dos nummer 2, och stå ut med allt en 2:a eller 3:e gång.. Usch! 

Ett nytt EKG togs och där efter fick jag åka till operation för omläggning. Så var min förmiddag och jag hoppas hjärtat väljer att inte slå sådär konstig på ett bra tag.. 

10:e November - Ny vecka!

Klockan 09:30 ungefär, vaknade jag för dagen av mamma. Var så trött, men det var bara att försöka vakna till liv. Spelade lite Hay day på telefonen innan jag piggnade till lite mer. 
Men sedan tyckte mamma att vi skulle komma igång lite så det inte blir för stressigt. Det var hon som jobbade idag för min andra assistent som har den mesta tiden är sjukskriven.  Hon har förmodligen åkt på något virus som redan startade smått innan helgen. 
Men hon orkade jobba helgen och det var kul! 
Då var vi iväg till min vän Johanna i grannstaden till Västerås där hon bor. Det var mysigt. Vi köpte ute mat från Pizzeria och tog med oss till henne för att käka. Då hade jag som sagt assistenten med mig. 
Spelade även lite Skippbo och så gick vi sedan och till en fest som hennes vänner var på och hejade på dem. Det var jätte trevligt! 
Har haft en fin helg och även mått bra. Det enda jobbiga är att jag har lite lätt hjärtklappning sedan lördag kväll då jag åkte från Johanna. 
Det har hållit på så länge nu och håller på än. Tror inte jag har berättat det, men jag har en extra ledningsbana till hjärtat och den kan spöka ibland genom att jag får hjärtklappningar. Men nu har det hållit på lite för länge så jag funderar på om mitt hjärta klappar av annan orsak? 
Nåja, nu börjar jag på något nytt ämne. Jag kommer tillbaka med det här med mitt hjärta lite senare i inlägget. 
 
Mamma och jag började med att fixa stumpen. Det behövdes byta en dyna som sitter ytterst på benstumpen, som har sugit upp en hel del vätska så det gått genom till kudden som min stump ligger på. 
Sedan lindade vi lite för jag kände att det behövdes. 
Efter stump fixet så käkade jag brunch som bestod av Ungersk gulaschsoppa på burk från märket Knorr. 
 
Jag tycker den är så sjukt god!  Det är ju tyvärr inte mycket näring i dem dock. Jag brukar äta en burk i två olika omgångar fast det egentligen är 3 st portioner. Men det blir så lite annars. Vill man har mer mättande så går det ju givetvis att ha en mjuk smörgås till, blanda i mer innehåll som pasta, kött, tillsätta med creme fraishe osv. 
Där efter så packade jag mina grejer till sjukhuset och borstade tänder och hår. Sedan var det dags att åka klockan 12:20 för då kom taxin. 
När jag kom fram så togs det prover ganska så direkt. Jag berättade även om mitt hjärta som slår lite snabbare och dem skulle förmedla det vidare till läkaren sedan. 
Därefter tog jag mig till huvudentrén för att möta min finis Carro  Vi gick till apoteket för jag behövde hämta ut tandkräm som jag har på recept. Eller ja tandgel. Passade även på att köpa nagellacksborttagning för mitt hemma är nästan slut. Och det behövs dem stunder jag målar naglarna för jag målar så fruktansvärt mycket utanför. Haha!  Att måla nagellack jämt och fint över nageln, är seriöst något jag aldrig blir bättre på hur många gånger jag än gör det. Det är sjukt!  Har ni något tips? 
 
Jag fick ut min tandkräm. Apotekaren som jobbade där var lite skum. Hon kollade inte ens min legitimation när jag hämtade ut det. Ska man inte göra det oavsett? Vem som helst kan ju annars hämta ut?  
Vi tog oss även till kiosken och cafeterian för att fika och prata lite, vilket var super mysigt. Blir lika glad varenda gång jag träffar Carro 
Strax efter klockan 15:30 tog jag mig tillbaka till avdelningen och Carro skulle vidare. Jag fick middag vid femsnåret. Blod kopplades även på. Mitt blodvärde låg idag bara på 76 så jag ska få två påsar blod idag. 
 
 
Att mitt blodvärde var så lågt, kan också bero på att hjärtat slår snabbare. Och jag hoppas att det är av den orsaken och att det blir bättre sedan. Den andra påsen droppar på nu.
Känner mig inte jätte påverkad av hjärtat. Det är mer bara att jag är överdrivet svettig. Det är precis som min kropp kör värsta träningspasset sedan i lördags kväll. Haha! 
Sedan efter duschen så har det inte hänt så mycket mer. Jag bara tar det lungt och mitt blod har droppat på, har även ätit lite kvällsfika som bestått av smörgåsrån och buljong. 
Nu skulle jag behöva betala räkningar. Det är ju mindre kul, men det behövs det också! 
 
 

9:e November - Pysslat idag + recept om du vill pyssla!

För några veckor sedan provade jag och mamma för första gången på väldigt länge att "baka" med trolldeg.
Jag gjorde en vätte som vi sedan satte in i ugnen. 
Men den ville aldrig torka riktigt ordentligt utan den var ganska så mjuk i dessa veckor fortfarande. Men idag kände jag att den hade torkat tillräckligt, så jag målade klart den. 
det fick bli med vattenfärg för jag hade ingen annan färg hemma att måla med som passar. 

Så här blev mitt resultat! 


Inte så super fin. Men det var ett kul försök, även om det var ganska svårt. Delarna ville gärna lossna från varandra så det fick torka del för del innan jag limmade ihop delarna med Hobby Lim. Funkade super! 

Nedan kommer receptet på trolldeg. ifall du vill ha. Ej det recept vi använde dock eftersom det var lite strul. Så jag hoppas detta är bättre. 
Trolldeg är ett perfekt pyssel att pyssla med barn men såklart även roligt för äldre.. Ej några farliga ämnen i heller! 

Recept:
1dl salt
1 1/2 dl vatten 
1 1/2 tsk olja
3dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda salt och vatten, och låt stå tills saltet har löst sig i ca 30minuter.
Tillsätt vetemjölet och oljan. Blanda alltsammans och arbeta degen smidigt.
Bästa förvaring för trolldeg är i en påse utan någon luft i och sedan i kylskåp.

Vill man 'bränna' figurerna så görs det i ugn, 80grader i minst en timme.
Sedan kan man avsluta med att färglägga figurerna efter smak och tycke! 


7:e November - Vägningen som blev en mardröm!

När jag väger mig tisdagar och fredagar, så använder jag en lift med en våg i. 
Den är ju nästan livsfarlig!


Ikväll när jag skulle väga mig så hissade sköterskan upp mig precis som vanligt. Men mitt hår hakade fast sig på något sätt i liften samtdigt som hon höjde den med dosan. Jag vet inte hur det hände för jag hade gjort håret i en lite slarvig "bulle". Men jag kände hur det drog mer och mer i håret och skrek "Aaaj aaj"
(jag fick inte hur mig något annat) 
Sköterskan förstod inte vad som hände och kollade på stumpen, för där kan det hända ibland att jag känner av.
Jag skrek: Sänk mer mig! Men håret fastnade bara ännu mer och jag lyckades få fram: "Mitt hår" samtdigt som jag försökte lossa så jag inte kände att halva hårfästet skulle lossna. 
I det inringade området fastnade mitt hår. Staven som är i liften snurrar då man använder den, så jag misstänker att mitt hår på något sätt snurrades fast. Och det gjorde fruktansvärt ont! 


En sjuksköterska sprang in för hon hörde mig skrika ut i avdelningen och undrade vad som hände.
Vi lyckades ta vikten till slut och jag blev av med lite hår på köpet.


Nu är jag på väg hem. Ont i hårfästet har jag... 6:e November

Åh hujeda mig vad jag är trött och seg! Det var upp tidigt idag. Redan vid 09:00 var assistenten hos mig för att jobba. Tyvärr blev det så idag med tanke på att jag behövde åka in tidigare idag till sjukhuset pga en tid jag hade att passa. 
Ringde väldigt sent igår kväll och ändrade om taxin till idag. Mycket var fullbokat så jag fick ta den tid som fanns helt enkelt och jag har mig själv att skylla.. 
Nåja, upp vid 09:00. Kollade om något behövdes göras med stumpen, men till min förvåning behövdes det inte göras någonting. - Otroligt skönt!  Tänk om det kunde vara så varje dag? 
 
Frukost käkades som bestod av smögås och en kopp te. Testade min nya teboll och det funkar super bra. Ser riktigt söt ut när den är i muggen. Precis som en näckrosblomma är på vattnet ute. 
Där efter fixade jag mig iordning och sedan klockan 11:20 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. 
När jag kom fram så tog man prover, ganska så direkt. Det var lika bra att det var gjort. Så kunde dem planera för eventuellt blod när jag var borta på Habiliteringen som jag hade tid till klockan 15:00.. Sedan hade jag lite dötid i väntan på att ta mig dit, men jag drog i lagom takt innan jag skulle vara där. Dels hade jag lite packning med mig som en laddare till permobilen (som inte används) + två rullstolsdynor till permobil. Så jag såg inte mycket när jag tog mig dit för jag hade allt i knät, men jag kom fram. Haha! 
Mötte på min assistent som också hade kommit dit precis. Gick in och anmälde mig och så var det bara att vänta till klockan blev 15:00.. I såna där Habplan jag gjorde idag, som det kallas. Så pratar om man om det som skrevs i förra habplanen (mitt förra var 2012) och ser om det är förändringar. Både possetiva och mindre bra förändringar i livet. Allt från hälsan. hobbys, hur det är hemma, assistans och så.. Och så ska man ställa nya mål (dels mål där, och även mål på hemmaplan) samt prata om man uppnådde dem gamla målen som skrevs förra gången. 
Därför tänkte jag att de kanske är bra om assistenten är med och lyssnar om hon själv vill och kan. 
Nu var det vi pratade om mest possetivt. Jag mår bättre och det går bättre för mig än vad det var då. Det enda är väl att träningen inte är så jätte bra, men mitt träningschema jag har är gjord 2010 om jag inte minns fel. Vi kom överens om att det schemat som gjordes då kanske inte är aktuellt idag eftersom min livsstil såg lite annorlunda ut. Så det har min sjukgymnast en upgift att se över.. Ett aktuellt träningsschema och det är b.la ett av mina mål. Det kortsiktiga målet - få in en träningsrutin! 
Strax innan 16:00 var vi klara och jag drog mot sjukhuset igen och assistenten åkte hem. 
 
Passade på att känna på snön som hade kommit, medan jag gick från Habiliteringen till sjukhuset. Det är i två skilda hus. Mysigt med snö tycker jag, det behöver inte bli så mycket mer om jag fick önska. 
 
 
Innan jag gick tillbaka till avdelningen så drog jag till kiosken. Köpte lite gott med mig till avdelningen. Sedan på kvällen har det blivit dusch. Fick även reda på mitt blodvärde som idag låg på 85. Det är väl gränsfall för en påse blod egentligen men läkaren tyckte inte jag skulle behöva, vilket gjorde mig lite irriterad. 
Visst, det är inte kul att ha dropp, men förra veckan var det likadant och då gav dem inte heller blod på torsdagen. Då slutade det med att jag fick blod på fredagen och var nära på att bli kvar pga droppet som går efter som tar nästan ett dygn. Det höll på sabotera första delen av min helg. Jag vill inte att det ska bli så igen, jag har planer på lördag nämligen! 
Så det blev jag irriterad över. Det är väl bättre att tanka på en påse nu när det är gränsfall? Så det inte blir så fruktansvärt lågt imorgon att dem riskerar göra något åt det då, och så förstör det min helg... 
 
Kommer bli arg imorgon om jag får blod, men det återstår att se då.. Nu ska jag se på Svenska Hollywoood fruar. Gunilla Persson in action! Hahaha! 
 
 

6:e November - "Speciellt" besök

Nu för en liten liten stund sedan kom det en nyckelpiga och landade på mitt skulderblad. Den satt där i ca 3-4 minuter tills jag fick upp den i handen och armen där den promenerade minst lika länge till 
 
 
 
 
Det var rätt häftigt! Dels så är det häftigt att den kommer nu, en bit in på November. Men det blir väl så eftersom vårat klimat är lite konstigt emellanåt? Sedan gjorde den inte som dem flesta nyckelpigor brukar göra - dvs landa och sedan lyfta ganska så snabbt igen. 
Den var hos mig bra länge. Lite mer än 10 minuter! 
 
Var ju tvungen att kolla om nyckelpigan har någon symbolisk betydelse och så här står det om den. 
Nyckelpiga:
 
Står för: Tidigare liv, andlig upplysning
Lite övrigt: Någon tänker på dig med kärlek.Min gåva till dig är att känna dig älskad "På kärlekens vingar kommer jag till dig för att överlämna ett bud om kärlek. Du är innerligt älskad för den du är".Nyckelpigor agerar ofta budbärare för någon annan, men kan också komma med en hälsning från dig självtill dig själv. 
 
 

6:e November - Första snön!

Första snön för denna säsong hos mig. Jag tycker det är mysigt! Hehe!
Så länge det inte är snökaos såklart.. Då blir det bara jobbigt

Har ni fått snö? När fick ni er första snö? 


5:e November - Min dag!

Min dag startade klockan 10:00 istället för klockan 11:00 av att assistenten kom. Vi skulle på stan idag och bestämde för att börja en timme tidigare idag pga det. 
Jag började dagen med att käka frukost och till det en kopp te.
Sedan fixade jag mig iordning och vi fixade även lite på stumpen som lindning. 
Klockan 12:55 kom taxin och jag körde fort ut till soplådan som står vid brevlådan för att kasta soporna. Var bara det att jag satte mig fast i geggan där ute.
Ringde först till min assistent för att berätta det. Men fick aldrig något svar för jag misstänkte att hon hade ljudlöst på. Så fick sitta och vänta till någon kom. Vilket hon gjorde för hon undrade varför jag inte kom tillbaka. 
Men jag satt ju fast. Chauffören bara skrattade! Haha!

Han var ju lite småskum den vi åkte med. Började prata med min assistent om piercingar. För hon har ganska många i öronen. Så sa han att han mer har. Och att han har på "andra ställen" men det tänkte han inte berätta.
Usch! Tack för den infon! 
Jag och assistenten bara kollade på varandra.
Sedan nör vi åkte in till stan så började han prata om allt möjligt mellan himmel och jord. Bla vilka hus han inte kunde tänka sig att bo i och vilka han kunde tänka sig att bo i, som syntes under resans färd.
Åkte sedan förbi ICA lagret där han helt plötsligt sa: Där skulle det vara kul och leka kurragömma! 
Osv osv.. Jag kände bara: Är vi framme snart så jag får hoppa ur? 

Väl framme på stan mötte vi min goda vän L för en lunch.
Nämner ingen namn ifall hon inte vill det. Vi käkade på Strike där jag åt rökt sidfläsk, med potatis och någon sås med smak av syrligheten från äpple. Var jätte gott faktiskt men de såg lite skeptiskt ut i början! Hehe!
Vi satt och pratade om de mesta. Var ett tag sedan vi sågs nämligen. Det var jätte mysigt och jag gillar henne! 

När vi var klara gick vi mot Igor för att följa med henne till en butik. Sedan gick hon vidare och vi skiljdes åt vid hissarna inne i shoppingcentret. 
Jag och assistenten promenerade mot Panduro där jag köpte Loom snoddar och super lim.


Tänkte prova göra såna där Loom armband. Tror det ska gå utan sån där platta. Men givetvis är det nog lättare med en platta. Men jag ska prova sedan!
Jag kollade även på en julkalender jag är så sugen på inne på Panduro. En kalender där man får pyssla ett smycke fram till jul. Såg att dem sålde sån, villet lät ganska kul tycker jag. Tänk att få göra något varje dag. 
En påse innehöll nämligen ett pysselkit. Det lät skoj! Jag har ju ett tag till att fundera. Lite dyr var den och jag undrar om det är värt pengarna?
Man undrar om det mesta är sån man skulle använda eller om det bara kommer att liggas. Men samtdigt är det kul att bara göra. 

Efter Panduro så gick vi in till TGR där jag hittade en te"boll" och en flaska chokladdryck. Är så trött på te"bollen" vi har hemma på kedja som man ska hänga på kanten av muggen med en krok. Så får se om denna fungerar bättre genom att bara stå i botten. Söt är den iallafall, blir ju nästan lite flashit att dricka te här efter!


Vi avslutade med affären Leklust. Där jag köpte en överraskning till min bror. Hade lovat honom det. Så det fick bli lek lera till honom. 


Jag köpte även en födelsedagspresent till min systerdotter som snart fyller hela 1år. Tjejen börjar bli stor! 
Ja, presenten kan jag ju såklart inte visa. Nu skulle jag behöva köpa paketpapper. 
Men hoppas jag hinner det snart. 

Precis innan klockan 17:00 då taxin skulle komma gick.jag och assistenten till Espresso house där vi köpte varsin varm choklad med oss till lite fika. Ganska gott att dricka varm dryck ute. Vet inte varför men det smakar typ godare. Haha! 
Likadant som vissa hellre vill dricka Coca Cola ur glasflaskor än burkar och petflaskor. 
Undrar varför det är så? Det är ju egentligen samma sak?
Jaja. Måste berätta om en rolig grej när vi åkte taxin hem. På vägen hem lämnade vi en tant på Vallby. Hon var ju rolig. Försökte beställa sjukresa från stan hem, för hon hade varit hos familjeläkaren ca 4timmar innan taxin skulle komma. Tanten blev sur när han sa att hon skulle betala 35kr för färdtjänst. Hon muttrade: "Jag har frikort på sjukresa! Ring in!"
Det gjorde han och dem godnde inte det för det har gått så många timmar från hennes läkartid.
Så hon betalade 35kr och klev surt ur. 
Så chauffören sa till oss: "mycket får man vara med om på jobbet" och körde oss sedan vidare. 

Väl hemma så mötte Jörgen upp oss och hjälpte oss in. Jag la mig sedan i sängen för att spola katetern för det gjordes inte imorse. Där efter redovisade vi lite kvitton som blev till idag, som ska till assistansbolaget sedan. 
Sedan hann vi inte så mycket mer innan min assistent slutade för dagen. Jag hann även boka taxi till imorgon för jag ska in tidiagre pga ett möte jag ska gå på. Ska åka redan 11:20 imorgon fast jag måste vara på sjukhuset senast 14:00. Eftersom jag ringde så sent så fanns det inga andra bilar lediga. Men jag glömde totalt av det tidigare.. Suck! 
Så det får gå för denna gång.

Nu ligger jag och virkar lite. Sedan ska jag snart sova eftersom det blir upp tidigt imorgon.
God natt och sov gott!! 4:e November - På väg hem!

Som rubriken lyder så är jag på väg hem nu från sjukhuset för denna gång. 
Det ska bli skönt att få komma hem. Jag är så trött och vill bara göra det sista hemma för dagen som käka och spola katetern. Sedan sova!

I taxin ute på E18. 


Önskar er en god natt, hoppas ni fpr sova gott allihopa! 4:e November - I väntan på omläggning..

Jag har fortfarande inte lagt om. Ja, ärtligt talat så har jag inte ens fått någon tid till omläggningen. Det är jobbigt med den här ovissheten på tisdagar när man ska få lägga om. 
Det kan vara om 10 minuter, 40 minuter och till och med några timmar kvar innan man får åka till operation. 
 
Annars då, är trött så tusan! Och så har jag ont. Det ska bli riktigt skönt att få lägga om och få nygjort. När det väl blir av.. 
Fördriver tiden så länge med att kika runt på datorn. På youtube och lite bloggar. 

3:e Oktober - Insamlat!

Något jag inte har berättat i bloggen är att jag har hållt i en liten insamling under Oktober månad för Cancerfonden och Rosa Bandet. 
Jag har gjort armband som jag har sålt på Facebook.  Nu är månaden slut och även min insamling. 
Tänkte redvisa här hur mycket jag tillsammans med köparna har fått ihop: 640kr! 
 
 
 
 
 
 

2:a November - Målat!

Har målat en 3D teckning av min hand. Tänkte visa och berätta hur jag gjorde ifall ni vill göra liknande. Det är roligt och enkelt!


Så här gör du:
1. Börja med att måla motivet. Jag valde min hand att måla av. Men det går även med motiv som ett hjärta tillexempel.
2. Måla där efter raka streck från ena sidan till den andra (i mitt fall långsida till långsida), förutom i motivet för där ska strecket böjas för att skapa den där lilla 3D effekten. 
3. Fortsätt göra strecken över pappret sedan så som du vill ha.
4. Färglägg sedan i fina färger. Jag valde akvarellpennor som jag sedan drog med pensel över, så det ser ut som vattenfärg.
5. Beroende på vad man har valt för färg, kan man behöva låta den torka lite innan man fortsätter med det sista som är att fylla i ränderna med en mörk penna som tusch, bläck m.m men hoppa över motivets konturer.

KLART! 


1:a November - Julkalendern 2014

Eftersom det är första november idag och exakt en månad kvar i först december. Så tänkte jag att jag ska kriva om årets julkalender på SVT. 
Jag är en sån som älskar att se Julkalendern på TV. Det är något som verkligen hör till Decembermånaden. 
 
Bild lånad från svt.se
 
Handling:
Sam och Minna åker med sin mamma till Orkidékusten som ligger vid Medelhavet för att fira jul. När de kommer dit får de veta att Orkidékusten är hotad och att det bara finns en sak som kan rädda den. Piraten Aquilas försvunna skatt.
Minna och Sam bestämmer sig för att rädda kusten och ger sig ut tillsammans med sin kusin Bianca på jakt efter piratskatten. Det visar sig snart att de inte är de enda som är ute på skattjakt och barnen hamnar mitt i ett både läskigt och spännande äventyr.

Piratskattens hemlighet är full av spänning och magi. Magiska skattkartor och finurliga ledtrådar varvas mellan elaka skurkar och kampen mellan gott och ont. Det utlovas både allvar och skratt!

 

Vad tror ni om årets julkalender? Brukar ni kolla på dem? 


1:a November - Helt otroligt!

En video från youtube, jag måste dela vidare!  
 

1:a November

 
 

01:a November - Bildbomb från kyrkogården

Mamma, jag och min lillebror åkte till kyrkogården nu sent på kvällen. Vi mötte även min morbror Matti som kom dit. 
Tänkte lägga upp en massa bilder där ifrån som togs med våra mobiler.

När vi började promenera mot kyrkan stannade vi till och jag sa att jag ska prova fotografera. Jag hann plocka upp mobilen och sedan slänga en blick på skärmen när min mobil tog ett kort själv. Kamera ljudet lät inte heller fast jag hade mobilen på. Denna bild blev det:

Sedan tog jag lite på kyrkogården och kyrkan. Det var så fint med alla ljus. Det är precis som himlens stjärnor ligger på marken. 
Så fint! Vi promenerade först till mammas farmors grav och tände ljus. Sedan gick vi vidare till min mosters grav och tände ljus.


Efter min mosters grav gick vi till min syster Jennys grav och tände ljus, samt gjorde fint. Det glädjer mig att det fanns tända ljus på hennes plats.
Man blir nyfiken på vilka/vilken det var som varit där.
Dessa tog min morbror Matti med min mobil.
Bilderna nedanför är tagna av Matti med hans mobil.

Över kyrkogården! Bilden är inte rättvis med verkligheten.


Någon som vad det är för streck i bilden?

Tända ljus i minneslunden.RSS 2.0