11:e November - Några rader om min morgon och förmiddag

Snart dags att sova nu då. Jag är faktiskt ganska så trött, så jag hoppas att jag somnar relativt fort.
Det har varit lite jobbig morgon och förmiddag för mig.
Som jag berättade igår så hade jag hjärtklappning. Vad det berodde på denna gång, visste varken jag och läkarna till 100%, men läkarna trodde det kunde ha att göra med att jag hade så lågt blodvärde igår.
Men idag klockan åtta ungefär, då jag vaknade av att sjuksköterskan kom in med mina morgon mediciner så kände jag att hjärtat slog snabbt fortfarande, trots dem enheter blod jag fick igår. Borde det inte ha gett med sig tänkte jag?

Så det tog jag upp med sköterskan och hon skulle föra det vidare till ronden berättade hon innan hon gick ut från mitt rum.
Men hon kom inte en liten stund senare och ville ha ett EKG på hjärtat. 
Jag fick även prata med kirurg läkaren som berättade att en hjärtläkare skulle komma och kolla till mig.
När den läkaren kom så berättade han att han tyckte jag skulle åka till Hjärtavdelningen för att få medicin och "ställa om" mitt hjärta till normala slag igen. 
Anledningen till att han ville ha mig dit är för att när man får medicinen så måste man vara övervakad. 
Den medicinen har jag fått förut då mitt hjärta inte vill sluta slå fort så jag visste precis vad jag hade att vänta mig och blev lite nervös.
Tack och lov fixade läkaren utan min vetskap personal från Hjärtavdelningen som kom till mig. 
Han hade med sig medicinen och en liten ryggsäcksliknande grej som var övervakningen i mini size! Hehe!

Medicinen jag fick är så fruktansvärt obehaglig. Först blir man lite varm i bröstet. Sedan känns det som hjärtat stannar och får en skjuts upp i halsen. Sedan känns det som hjärtat slår några stora volter och man får svårt att andas. 
Känslan är i några sekunder, men sedan släpper det och förhoppningsvis har hjärtat slagit tillbaka till normal takt. Vilket det gjorde hos mig nu - tack och lov. Men tidigare har det hänt att hjärtat inte har blivit hjälpt och man får ta dos nummer 2, och stå ut med allt en 2:a eller 3:e gång.. Usch! 

Ett nytt EKG togs och där efter fick jag åka till operation för omläggning. Så var min förmiddag och jag hoppas hjärtat väljer att inte slå sådär konstig på ett bra tag.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0