6:e November

Åh hujeda mig vad jag är trött och seg! Det var upp tidigt idag. Redan vid 09:00 var assistenten hos mig för att jobba. Tyvärr blev det så idag med tanke på att jag behövde åka in tidigare idag till sjukhuset pga en tid jag hade att passa. 
Ringde väldigt sent igår kväll och ändrade om taxin till idag. Mycket var fullbokat så jag fick ta den tid som fanns helt enkelt och jag har mig själv att skylla.. 
Nåja, upp vid 09:00. Kollade om något behövdes göras med stumpen, men till min förvåning behövdes det inte göras någonting. - Otroligt skönt!  Tänk om det kunde vara så varje dag? 
 
Frukost käkades som bestod av smögås och en kopp te. Testade min nya teboll och det funkar super bra. Ser riktigt söt ut när den är i muggen. Precis som en näckrosblomma är på vattnet ute. 
Där efter fixade jag mig iordning och sedan klockan 11:20 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. 
När jag kom fram så tog man prover, ganska så direkt. Det var lika bra att det var gjort. Så kunde dem planera för eventuellt blod när jag var borta på Habiliteringen som jag hade tid till klockan 15:00.. Sedan hade jag lite dötid i väntan på att ta mig dit, men jag drog i lagom takt innan jag skulle vara där. Dels hade jag lite packning med mig som en laddare till permobilen (som inte används) + två rullstolsdynor till permobil. Så jag såg inte mycket när jag tog mig dit för jag hade allt i knät, men jag kom fram. Haha! 
Mötte på min assistent som också hade kommit dit precis. Gick in och anmälde mig och så var det bara att vänta till klockan blev 15:00.. I såna där Habplan jag gjorde idag, som det kallas. Så pratar om man om det som skrevs i förra habplanen (mitt förra var 2012) och ser om det är förändringar. Både possetiva och mindre bra förändringar i livet. Allt från hälsan. hobbys, hur det är hemma, assistans och så.. Och så ska man ställa nya mål (dels mål där, och även mål på hemmaplan) samt prata om man uppnådde dem gamla målen som skrevs förra gången. 
Därför tänkte jag att de kanske är bra om assistenten är med och lyssnar om hon själv vill och kan. 
Nu var det vi pratade om mest possetivt. Jag mår bättre och det går bättre för mig än vad det var då. Det enda är väl att träningen inte är så jätte bra, men mitt träningschema jag har är gjord 2010 om jag inte minns fel. Vi kom överens om att det schemat som gjordes då kanske inte är aktuellt idag eftersom min livsstil såg lite annorlunda ut. Så det har min sjukgymnast en upgift att se över.. Ett aktuellt träningsschema och det är b.la ett av mina mål. Det kortsiktiga målet - få in en träningsrutin! 
Strax innan 16:00 var vi klara och jag drog mot sjukhuset igen och assistenten åkte hem. 
 
Passade på att känna på snön som hade kommit, medan jag gick från Habiliteringen till sjukhuset. Det är i två skilda hus. Mysigt med snö tycker jag, det behöver inte bli så mycket mer om jag fick önska. 
 
 
Innan jag gick tillbaka till avdelningen så drog jag till kiosken. Köpte lite gott med mig till avdelningen. Sedan på kvällen har det blivit dusch. Fick även reda på mitt blodvärde som idag låg på 85. Det är väl gränsfall för en påse blod egentligen men läkaren tyckte inte jag skulle behöva, vilket gjorde mig lite irriterad. 
Visst, det är inte kul att ha dropp, men förra veckan var det likadant och då gav dem inte heller blod på torsdagen. Då slutade det med att jag fick blod på fredagen och var nära på att bli kvar pga droppet som går efter som tar nästan ett dygn. Det höll på sabotera första delen av min helg. Jag vill inte att det ska bli så igen, jag har planer på lördag nämligen! 
Så det blev jag irriterad över. Det är väl bättre att tanka på en påse nu när det är gränsfall? Så det inte blir så fruktansvärt lågt imorgon att dem riskerar göra något åt det då, och så förstör det min helg... 
 
Kommer bli arg imorgon om jag får blod, men det återstår att se då.. Nu ska jag se på Svenska Hollywoood fruar. Gunilla Persson in action! Hahaha! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0