10 Februari - Vänliga veckan..

Vill berätta en sak för er. Tror faktiskt inte att så många vet om det. Men mellan 10:e februari och 16:e februari - Vecka 7 med andra ord. Så är det Vänliga veckan
 
 
Den som grundade Vänliga veckan, var en trafikräknare som berättade att han, under hans pass såg 12st människor som log, 15st som såg nöjda ut medan däremot hela 8 569st såg ut som de var på väg till t.ex en begravning. Detta resulterade med att Läkarmissionens grundare Harry Lindquist år 1946 drog igång Vänliga Veckan. Den kristna tidningen Svenska Journalen (som Lindquist var utgivare av) och Harry Lindquist-stiftelsen började år 1984 att dela ut ett årligt pris till "Årets vänligaste svensk", men 1999 bröts den traditionen. 
Vänlighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen var ledorden för Vänliga Veckan som inföll då första veckan i november. Man förväntades då vara särskilt vänlig och artig. Vänliga Veckan lades ner vid millennieskiftet men 2014 återlanserar Läkarmissionen Vänliga Veckan som nu ligger vecka 7 i Februari månad och förutom vänlighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen så läggs det till "vänlighet på nätet".

Så se nu till att vara extra snälla mot varandra där ute + på nätet. Ja annars också förståss! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0