18:e Februari - Svar på tal..

Ni frågar, jag svarar...
 
Innan jag ska börja med frågorna så vill jag bara berätta att det strular när jag försöker fixa bilderna på bloggen så det blir nu svar utan bild på frågorna samt utan bilden med texten "Ni frågar, jag svarar" som jag alltid annars lägger över vid just såna här inlägg. 
Men jag skriver ner frågorna så ni vet vad det är för frågor. 
 
1. Vad vill du göra nu och i framtiden? 
Just exakt just nu så vet jag inte vad jag vill göra. Men jag har varit inne på att gå någon kurs som jag är intresserad av. Det vill säga: Pyssel&Hantverk, svenska eller skriva. Dock är det svårt att hitta någon lämplig då många kurser (vad jag förstått) kräver gymnasiebetyg. Det har jag inte, då jag aldrig gick gymnasiet. Jag har bara betyg från grundskolan. Har även varit inne i dem tankebanor om att plugga upp något gymnasiebetyg. Men man måste ju känna lust och ork till att plugga också. Just nu är det annat runt om. Dels "försvinner" två dagar i veckan för mig till omläggningar os.v..
2. Har du haft någon kille och vill du ha? 
Ja, jag har haft pojkvän. Men är inte tillsammans med någon just nu. Känner inget "behov" till det just nu, utan jag nöjer mig med att ha killkompisar som jag har kontakt med. 
3. Varför kan du inte vara uppe och hoppa på ditt friska ben?
Anledningen till att jag inte kan vara uppe och hoppa/stödja på mitt friska ben är för att jag dels har kontrakturer i det friska benet. D.vs att jag inte kan räta ut benet helt. Jag har kontrakturer i både knät och höften. Sedan klarar jag inte av att ha min benstump nedåt, som man skulle få om man stod upp. Det blir ett helt annat tryck i stumpen och kärlen, och det resulterar med att det verkligen gör jätte ont. 
(kan tillägga att därför har jag alltid stumpen i högläge oavsett om jag sitter eller ligger, för att minska trycket och smärtan en del)
4. Har du flera diagnoser än den du har för stumpen eller är det enda problemet?
Jag har min kärlmissbildning i stumpen, vänstra skinkan och även en del upp i vänstra buken. Jag har även problem till och från med hjärtat. När jag var yngre så hade jag ett något förstorat hjärta. 
Nu har jag mer problem med högra hjärtmuskeln som inte riktigt orkar pumpa ordentligt. Av den orsaken får inte kroppens celler tillräckligt med syre och näring. Det resulterar med att kroppen samlar på sig vätska och jag får hjärtsvikt. Jag har även blodbrist, så kallad Anemi. Det kan göra mig trött och ge mig något mindre ork beroende på hur lågt blodvärdet är.
 
Jag blir (handen på hjärtat) lite irriterad på ditt påstående i kommentaren du skrev till mig. Att du påstår att jag b.la inte kan laga mat eller köra bil.. Du vet inte orsken till varför situationen är som den är. Allt handlar inte om min sjukdom och min kropp. Det är till en viss del. Kan ta upp det angående matlagning och bilkörning. 
Vårat kök hemma är rätt litet och det är inte handikappsanpassat alls. Det går att få plats i köket, men det är ont om plats och vem vill inte ha gott om utrymme när den lagar mat?
Inte minst om man dessutom sitter i en stor rullstol. 
Det går att laga mat där, men det är svårt. För även om jag får plats rätt precis så kommer jag inte åt överallt i skåp, lådor och skafferi. 
Kan även tillägga att det är sådant jag kommer att tänka på när det blir på tal om att flytta hemifrån. Jag kommer även troligen att kunna få anpassa mer efter mina behov. 
Angående bilkörning. Javisst kan jag köra bil! Men - Just nu tycker jag att det funkar bra med färdtjänst. Men visst, om jag känner för att jag vill ha egen bil och körkort så är det bara att skaffa det precis som för alla andra.
Det är samma sak där - Bilen kan anpassas efter behovet man har.
Men som sagt - Just nu funkar det bra med färdtjänst. Sedan är det givetvis en sak som kan ändras om några år..
 
Detta är exempel på en ung tjej i min ålder som har ett svårt funktionshinder och sitter i rullstol, men har bil och körkort.  För övrigt en bra blogg. Kolla in [HÄR]
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0