Äntligen?



Läste en artikel i aftonbladet om Handikapanpassningen i storstan (tycker det gäller dom flesta städerna).
Tycker det är bra att det äntligen har kommit ut i media om hur vi i rullstol har det ute på stan och så. Och vi har det verkligen inte lätt alls.
Visst finns det mycket ramper, hissar m.m och det är bra. Men ofta så är ramperna för branta, hissarna kan vara ur funktion. Det är trånga butiker. Färre toaletter på stan som är stora nog för att få plats med en rullstol. Tunga dörrar utan dörröppnare kan också finnas. Jag vet att det kan vara svårt och tänka er alla problemen för er som kan öppna en dörr själv, och slippa ta omvägar för att t.ex komma upp för en trottoarkant m.m


Bild tagen ur http://www.aftonbladet.se/ . Och som det står där. Man lär sig vilka ställen man kan gå till och inte. Men ska det behöva vara så? Vi rörelsehindrade har väl samma rätt att gå på vilka ställen som en person som helst? Eller har jag fel? Jag tycker det är helt sjukt att det har varit så dåligt anpassat nu i flera år.


Kopierat ur aftonbladet:
För tio år sedan tog socialdepartementet fram en nationell handlingsplan för att göra Sverige handikappanpassat till år 2010. Med sex månader kvar är planen långt ifrån i mål.

När ska allt kunna fungera för oss i rullstol som för en normal människa? Ja den frågan får man nog inge svar på...

(ursäkta för ett rörigt inlägg)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0