På intensiven..

Blir ev lite dåligt bloggande nu för jag är på intensiven just nu för vård. Om jag har fattat det rätt så är det hjärtsvikt jag har haft. 
Jag är inte jätte dålig men jag är mycket trött och fortfarande svullen men det blir sakta bättre. 
Är dock livrädd över att omläggningen skjuts upp imorgon för att något värde inte är bra på mig, men håll tummarna att det blir bra! 
 
 
P:S! Har datorn med mig upp på IVA ifall ni undrar. Men orkar inte sitta hela tiden som ni förstår...
 
Och till slut vill jag gratta min fina systerson Benjamin på sin 2års födelsedag idag. Ge honom bamse kramar och blöta pussar från mig Pilla
 
 

Skit också!

Var tvungen att åka in till sjukhuset idag nu sent ikväll. Kroppen svullnar upp, hjärtat slår snabbt och jag mår inte helt okej.
Har även svårt att andas att jag nu ligger med syrgas.

Ska nu dricka lite te och fil, se lite på The Walleys och sedan försöka sova.
Det var min helg det. 
Jag som hoppades på att vara hemma i helgen eftersom jag låg inne måndag till fredag hela denna vecka..
Äntligen!

Har varit på stan idag med finaste Carro. Mötte även min lillasyster som var där nere.
 Hon satt på en bänk tillsammans med sitt sällskap och log.
När jag kom förbi där så började jag att fundera på vem det var som log.
Min syster har ju färgat håret brunt och det har jag ju inte sett eftersom jag har varit på sjukhuset. 
Därför vart det lite ovanligt. Men hon super söt i sitt bruna hår.
Nog om det... Väntar på taxin för jag ska HEEEM! Äntligen!!

Rätt coolt!

Det är egentligen rätt häftigt vilka former och figurer blåmärken kan bli på kroppen. 
Jag har ett som ser ut som ett hjärta: 
 
 
Nu gjorde inte bilden sig rättvis med verkligheten tycker jag så därför ringade jag in det också.
Har ni fått något blåmärke som har formats sig roligt? 
 

Inte så lyckat igår efter omläggningen...

Som rubruken lyder så vart det inte så lyckat igår efter omläggningen. Stumpen var verkligen hårt åtdraget och när jag vaknade upp gjorde det så ont, så ont! 
Jag skrek som en dåre av smärta och störde säkert varenda en som var där i rummet och i krokarna. Men vad skulle jag göra? Det var rent ut av sagt en förjävlig smärta.. 
Tillslut fick jag åka till operation och dem skulle testa att linda om stumpen på nytt och se om det vart bättre för det fanns ju inte så många olika alternativ. Men det blev inte bättre så natten till idag var ett rent helvete och den kändes så lång den här natten. 
Min natt bestod av: Vakna av smärta-få smärtlindring/avslappnande-sova, Vakna av smärta-få smärtlindring/avslappnande-sova osv om och om igen.
Jag fick även höra att dem öppnade stumpen igen idag. Jag hade fått så mycket mediciner i mig och en kropp fixar ju inte hur mycket som helst..
Men vet ni? Efter när jag hade vaknat upp efter denna omgång så var det mycket bättre!
Hade inte alls lika ont tack och lov! Men jag fick ändå ligga på IVA en stund efter för att få bättre övervakning just för att jag hade fått så mycket mediciner i mig innan. Sedan trodde dem alla här att eftersom det inte blev bättre när dem lindade om första gågnen så är väl chansen att det inte blir så bra nu. (om ni förstår?)
Men jodå! Vart mycket bättre nu och jag är så glad över det! Kom ner från IVA vid 19:00 idag nu på kvällen. Är jätte trött nu efter allt som har hänt, så ska nog kolla vart sköterskan har gömt mina mediciner och sedan sova.
 
 
Min extra infart jag var tvungen att ha.
 

Ny kategori = Saaras bloppis

Har fixat en ny kategori. Nämligen Saaras bloppis. Här kommer jag sälja prylar som jag inte är intersserade av längre typ hyfsat billiga priser. Så håll utkik! 
 
 

Svar och liten uppdate!

 
Fråga:
 
 
Hej! Tack för din fråga. Jag var med om en stor blödning då jag var ca 16 år. Det började med att jag var hemma och kände att "något" ville ut ur såren. Det liksom tryckte på något sättt. Jag jämförde den känslan med en champagne kork som ville flyga iväg.
Mamma hörde av sig till barnakuten och jag fick komma in så dem skulle öppna och kolla på det. 
 
När jag var där så hann dem öppna lite och sedan började det att blöda. Jag minns att sköterskan tog fram en jätte tjock dyna och tröck där det kom blod. Men det rann bara igenom och tillslut var hela mitt amputerade ben rött av blod. Samtidigt som hon försökte "strypkrama" stumpen så pumpade det ut blod ur såren.. Jag såg till och med att barnsjuksköterskorna vart besvärade tillslut och ett traumalarm gick över sjukhuset. 
Det kom människor från operation och jag fick lugnande. Jag var verkligen vettskrämd och tänkte: "nu dör jag"
Sedan skyndade personalen mig till operation och vi väntade på kärlkirurgen som hade jour och var inkallad.
Sedan sövde dem mig och jag vaknade upp på intensiven och stumpen var verkligen jätte hårt lindad. 
Jag minns att jag hade för jäkla ont, fick blod då och jag var fortfarande lite små "drogad" 
 
"Det är helt otroligt att det hände för ca 6 år sedan. Det sitter fortfarande djupa spår i mig, i värsta fall hela livet. Men jag lär mig sakta att leva med det"
 
Liten uppdatering om mig just nu och hur jag mår: 
Måndagen har gått bra. Jag har varit jätte trött idag för jag sov så dåligt inatt. Vaknade mellan 04:00-05:00 och hade fruktansvärt ont. Fick tyvärr ligga vaken länge då innan jag lyckades somna om. 
Stumpen krånglar och det gör mig jätte less. Det vätskar något enormt (t.om fått behöva förstärka stumpen för att det vätskar såpass) och stumpen luktar inte gott. 
Jag känner mig verkligen jätte äcklig men jag kan ju inte göra något åt saken. Ser så fram emot omläggningen imorgon.
En possetiv grej med dagen är att jag slapp blod. Minns inte exakt vad blodvärdet låg på men det låg mellan 85-90. Yes yes yes!! 

Måste ventilera mig, är så irriterad!

Alltså, habiliteringen i Västerås går ta mig sjutton på nerverna just nu. Fick ett samtal av min sjukgymnast om att hon skulle komma hem till mig den 16:e oktober. Vi ska prova "kuddar" att ha som stöd till stumpen och så ska en tekniker följa med för att kolla och ändra lite på min manuella rullstol hemma. 
Blev irriterad och förklarade för henne (för 111:e gången) att hur mycket man än ändrar på rullstolen så sitter jag verkligen inte bra och den är jätte svår att ta sig i och ur.. 
Hon sa att att hon "vet, att hon förstår och att dem vill att det ska bli så bra som möjligt för mig".
Sa till henne att: "Nej hon förstår inte" och jag undrar om dem verkligen vill att det ska bli så bra som möjligt?  
 
Det gör mig irriterad. Vill dem verkligen det så tycker jag att dem kan fixa en till elrullstol som jag faktiskt sitter bra i. Sjukgymnasten säger att man bara får ha en. Men det låter mycket skumt tycker jag för det borde faktsikt finnas undantag. 
Mina anledningar är dessutom väldigt goda. 
- Elrullstolen är lätt att ta sig i och ur. 
- Jag sitter bra i den.
- Jag skulle bli mer aktiv.
- Jag skulle bli självständigare.
 
För om jag nu skulle ha setat bra i min manuella så är den stor och alldeles för tung för att rulla själv. Det innebär att jag alltid behöver ha någon vid min sida för att kunna ta mig någonstans. 
Vilket man kanske inte vill! Jag är trots allt 22 år och vill "lära" mig att bli mer självständig och känna att jag klarar mycket. Men det får jag ju ingen chans till om jag ständigt behöver ha någon med mig hemifrån för att putta rullstolen. 
Jag vill te.x kunna dra ut med någon vän och inte behöva ha mamma med mig jämt. Det är inget illa menat till min mamma. Hon är världens bästa men som 22 årig så vill man ju klara sig själv och vara självständig. 
Min sjukgymnast verkar ha lite svårt att förstå det...
 
Jag har kontaktat min kurator som ska försöka hjälpa mig att få min vilja igenom. Hon är verkligen jätte bra och står på min "sida". Hon tycker att jag har alleles rätt! 
 

Fundering ang taxi chaufförer och förseningar

Har funderat på en sak. När man är sen till sin taxi som står och väntar på en. Oftast handlar det om några få minuter (jag var förresten 3 minuter sen igår) 
Då blir chaufförerna oftast sura och många måste t.om påpeka att man är försenad. Som om man inte vet det själv?
Dem tycker att det inte är okej att man är försenad. 
Ämne om man står själv och väntar på dem och dem är försenade, då är det oftast fler minuter och ibland kraftigt försenade. 
Då är det plötsligt "okej" med förseningar och det är precis som om dem skulle äga hela världen. Skulle man påpeka för dem att dem är sena så blir dem flesta chaufförer sura för att dem tycker att det inte gör något typ.
 
Det är lite störande tycker jag!
 
Igår var jag lite försenad p.ga en hiss som är alldeles vid ingången till shoppingcentret. Jag kom till hissen och såg en kvinna åka ner precis. Jag hann alltså inte in
Då går det ju inte att göra något åt saken n att vänta. Jag är inte mer än en människa och kan inte trolla eller teleportera mig tyvärr.
Ska jag då behöva tänka när jag shoppar att jag måste till hissen ca 15-20 minuter innan taxin kommer för det KAN vara något strul med hissen!
Nej nej! Det tänker jag inte göra! 
Jag sa förlåt till chauffören och tycker att dem borde vara artiga och göra detsamma när dem är försenade...
 
 
Jag vet inte vad ville ha ut av detta inlägg men jag känner mig så irriterad när det gäller det och förseningar!"

Gårdagens köp!

Jag var ju och shoppade igår. Hittade lite smått men tyvärr inget klädesplagg vilket jag hoppades på att göra. Speciellt långbyxor, för att jag har så några. Det mesta är "trekvarts" byxor. Alla i mjukis stretch för det är bara den sortens byxor jag kan ha på grund av min stump. 
Nåja. Hoppades som sagt på att hitta långbyxor. Det är ju inte jätte skönt att gå med korta byxor i vinter sedan.
Detta var vad jag hittade:
 
TGR (jätte billig butik)
- AA batterier. 10kr styck
- Målar tavlor. 20kr styck
- Tre stycken bläckpennor för 10kr tillsammans.
 
Kicks
- Hårklämmor/hårnålar. Ca 39kr
- BB crème brush. Ca 129kr (99 för kicks medlem vilket jag är)
- Plåster som drar ut porer och renar ansikte. Ca 69 (tror jag)
 
Gina Tricot
- Hår rosetter. Ca 47 (på rea)
 
 

Shoppat!

Har varit och shoppat lite idag i shoppingcentret på Erikslund här i Västerås.
Det vart inte så mycket som jag hitta tack och lov! Hehe! 
Sonja Aldén var där på shoppingcentret och sjöng.
 
 
Rätt dålig bild och man ser knappt att det är hon. Hehe! Visste inte att hon skulle komma. Det ät typ Shoppingfestival där just nu så lite kändisar kommer att komma då och då under helgen för att sjunga och så. Kul att det händer Lite! 

Armbandshållare!

Mitt senaste pyssel är en armbandshållare i - tro det eller ej, toarullar! Jag är verkligen jätte nöjd.
Tänkte att jag ska skriva hur jag gjorde ifall någon fler vill göra någoot liknande.
 
 
Jag använde: 
- 1st lång toarulle och 1st kort.
- Hobby lackfärg.
- Superlim
- Hobbylim
- Sax
- Träskiva
- Decoupagelack (inget måste)
- Servett (inget måste)
- Papper (jag använde tunt papper men jag tror det blir bättre med tjockare)
 
Så här gjorde jag:
1. Klippte ett hål i mitten av den långa toarullen. Hålet ska du sedan sticka in den korta toarullen i så hålet måste vara ungefär lika stort. Man får prova sticka in toarullen i hålet vartefter man klipper.
2. Korta av den korta toarullen så att inte armbanshållaren blir för hög. Men tänk på att en bit av den korta rullen kommer att försvinna in i långa när du sticker in den sedan.
3. Limma sedan med superlimmet runt den "skarv" som blir när man har stuckit in den korta toarullen i den långa. LÅT TORKA! 
4. När det är klart så ska rullarna bilda ett T tillsammans ungefär. Limma med superlimmet på andra ändan av korta rullen i mitten på en passande träskiva (Så att armbandshållaren blir stadig) Och låt torka ordentligt.
5. Limma sedan med hobbylim, runt om den korta toarullen i båda ändarna där du ha tidigare har limmat med superlimmet. Låt sedan torka igen!
(Känns det fortfarande ostabilt då det har torkat klart så är det bara att förstärka med lite lim där det behövs) 
6. Måla sedan armbandshållaren efter eget smak och tycke. 
 
Klart!
 
Extra piff: Lacka fast motiv ur exempel servett med decoupagelacken. 
Så här gör jag när jag lackar fast servetter:
1. Lacka på området där motivet ska vara. Lägg sedan motivet på plats. 
2. Lacka sedan försiktigt på motivet. Låt torka ordentligt!
3. Lacka på hela föremålet där man satt motivet på + lacka på motivet.
 
Klart! 
 

Just nu!

 
Precis kommit ut ur duschen och ska nu kolla på Idol och käka lite gott!
Var till kiosken tidigare idag och handlade.
Väntar även på att få blod påkopplat. Hade blodvärde på 84 idag. Det är inte så farligt lågt för att vara jag men jag får ändå en påse blod idag eftersom min gräns är mellan 80-85 för en påse blod.

Ber om ursäkt!

Hej!
Jag ville bara säga att jag ber om ursäkt att jag inte har bloggat så bra nu på senare tid. Har inte haft någon lust nu när bloggen och designen krånglar. 
Men jag tänker inte ge upp den. Har kontakt med en bekant så jag hoppas designen ordnar sig. Men det visar sig! 
Det här med koder är verkligen inte lätt.. Önskar det fanns något lättare sätt.
 
Nåja. Nog om det. Jag ville bara berätta det för er.
Nu ska jag läsa lite och sedan sova. Läser en bok som heter Skuggbarn. Tror jag har visat den på bild förut?
Iallafall, den är verkligen jätte bra. Det handlar om svenska barn som säljer sig. Alltså inte för pengars skull, utan som självskadebeteende. Som sagt. Mycket bra bok och intressant, men hemsk..
Jag hoppas ni får en god natt, ni som inte har lagt er än för att sova. 
Stora kramar! 

God natt!

Ska kolla klart på Medium på kanal 4 och sedan sova. Har tid hos kuratorn imorgon klockan 10:00.. Så jag hoppas jag får lite sömn innan så man inte är allt för trött då jag ska träffa henne. 
Update! Jag skrev ett inlägg ang mitt senaste pyssel jag har gjort + en beskrivning till er. Men tog bort det för texten blev typ ihoptryckt och trots att jag ändrar texten där man skriver inläggen så blev det ändå ihop tryckt när jag sparade hela tiden. Jag vet inte vad som är fel men jag tänkte hur som helst skriva om ett inlägg om det när jag känner att jag orkar

Bildbomb från cirkus Scott från igår!

Jag tog en massa bilder från föreställningen igår. Så här kommer en stooor bildbomb!
Det var jätte kul att gå! 
 
Cirkus taket:
 
En elefant som barnen fick testa att sitta på innan föreställningen. 
 
En man som gjorde "konster och trick" på lina. 
 
Rasmus och lite av mamma
 
Hästarna.
Åh vad Rasmus tyckte om dem! Hihi!
 
 
Dem var fler först men bilderna jag visar är dem jag tog när dem andra togs ut och det bara var en kvar. 
 
Sjölejon som gjorde trick
 
 
En kvinna som bollade med en massa fotbollar!
 
Lite musik och dans
 
Akrobatik i världsklass
 
 
Elefanterna (var två stycken som uppträdde) Visar dock bara den ena nu på bild för dem vart bäst. 
 
 
Indisk dans + musik (Bollywood stil)
 
En man som gjorde trick på band från cirkustaket (dålig bild)
 
Lite trolleri med i föreställningen. Dem korsade bla en liten vit hund och en liten svart hund tillsammans i en låda och när sidorna till lådan fälldes ner så satt det en dalmatin istället där i. Det var jätte häftigt! 
 
Föreställningen avslutades med att ett användes en mänsklig kanon. Hon flög över publiken och landade i mitten på en mjuk stor "luft" kudde. Jätte häftigt! 
 
Jag köpte även en lite souvenir från cirkusen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cirkus Scott 13/9-13


Varit på cirkus! :)

Ikväll har jag varit på cirkus med mamma och lillebror. Cirkus Scott är nämligen i Västerås torsdag till söndag denna vecka.
Det var verkligen jätte kul och jag tog lite bilder som jag sedan kommer att lägga upp!


Svar på fråga - Tidsinställt!

 
 
Hej! 
Min sjukdom är en kärlmissbildning som är medfödd. Det innebär kort och gott att man har "mycket" kärl (allt ifrån ytliga kärl till artärer och vener) i någon del/delar av kroppen. Vanligast är arm eller ben, men den kan ävan sitta på andra ställen. Men där den sitter när man föds är där den är. Alltså missbildningen kan inte spridas eller flyttas till andra delar i kroppen.
Min missbildning sitter i mitt vänstra ben, vänstra skinka och upp i vänstra buken.  
Syndromet kan variera lite från person till person och man kan även få problem med annat som högt eller lågt blodtryck, blodproppar m.m.. Jag hade även lite problem med hjärtat som var förstorat men är bättre nu efter olika operatoner och behandlingar som jag har gjort. 
 
Det går inte att bli botad. Sjukdomen är kronisk. 
 
Hoppas det var lite svar på din fråga! 

Åh nej!

 
Jag råkade paja min bloggdesign! Är så ledsen nu! Jag vet inte hur jag ska fixa en hyffsad design nu för jag är urdålig på sånt och vet inte hur man gör!
Finns det någon villig och vänlig själ där ute som kan hjälpa mig?  

Snabb uppdatering!

Hej på er! 
Jag ber om ursäkt att jag inte har bloggat på några dagar. Jag gjorde behandlingen i måndags och har varit jätte trött i kroppen och haft mycket ont så det är därför jag inte har orkat bry mig om datorn och bloggen. 
Behandligen gick bra, men som vanligt hade jag fruktansvärt ont efter. 
Fick ligga på uppvakningsavdelningen hela måndagen och natten till tisdag för att jag skulle få stark smärtlindring och rogivande över natten så jag kunde komma till ro och få lite sömn.. 
Tisdagen strax innan 12:00 slaget kom jag tillbaka till avdelningen. Men jag i stort sett sov hela dagen lång och även stor del av onsdagen för att jag var så slut i kroppen. Under den stunden svullnade jag även till lite i kroppen. Inte så jätte mycket som det faktiskt har varit förut men man såg att jag hade svullnat till lite och jag fick även dos vätskedrivande direkt i blodet. P.ga att jag var lite svullen av vätska så kände jag mig även tungandad så jag fick lite syrgas fram till idag också. 
Jag vet egentligen inte riktigt till 100% varför men behandligen tar så mycket på min kropp några dagar efter men det blir bra för stumpen och kärlen. Det är konstigt och jag önskar att jag kunde få slippa den hemska värk jag får efter och att jag blir så trött och svullen. 
Det är förrän idag som jag har känt mig typ som vanligt. Och det är jätte skönt att man börjar bli "back on track"! 

Söndag!

Vaknade någon gång mellan 11:30-12:00 av att mamma väckte mig. Jag var verkligen jätte trött för jag somnade så sent natten till idag. Klockan vart nog t.om framåt 02:00 innan jag släckte. 
Det började att kladda mer precis innan jag egentligen tänkte släcka, och efter det vart jag lite typ spänd och så i kroppen. Det kändes jätte geggigt och jag blir liksom på min vakt då när det har kommit igenom gegga. Jag vill liksom inte att det ska bli mer. 
Nåja, nog pratat om geggiga sår. 
Idag käkade jag mackaroner och falukorv till brunch. Efter att jag hade ätit så fixade jag en väns (jag har på facebook) ögonfransböjare. Jag la upp en bild där då jag pimpade min med lite "stenar" och så ville hon att jag skulle pimpa hennes. Tror det föresten är samma bild som jag la upp här förut?
Sedan efter det till runt klockan 17:00 har jag bara fixat mig och packat för att åka till sjukhuset. 
Nu kanske ni tänker "Sjukhuset? På en söndag? Varför då?" 
Och nej, inget har hänt. Jag har åkt hit redan idag för att jag imorgon ska vara på Angiolab och "klistra" kärl.. Därför åkte jag in idag för att jag var tvungen att ta prover och duscha inför imorgon. Sedan är det för att jag ska vara på angiolab tidigt tidigt imorgon. 
Jag hoppas verkligen det går som det ska och att jag inte har allt för ont efter. Men tyvärr hör det till vanligheterna att jag får riktigt ont. Tyvärr får jag såpass ont att jag måste få bland det starkaste smärtsillande dem har att ge direkt i blodet. 
Sist började jag t.om att hallucinera av allt jag fick i mig. Rummet vart som en enda degklump och det kändes som sängen åkte omkring. Det var t.om såpass att jag vart tvungen att hålla i sänggrindarna och se om sängen stog stilla. Men allt löste sig och jag kom sedan till ro sen, men tänk vad läskigt det kan vara. 
Och gången innan det så vart jag verkligen jätte dålig att jag fick ligga lätt nedsövd en natt med en maskin som hjälpte mig att få luft att andas. Det var för att min kropp skulle få vila från precis allt. Jag hade jätte dåliga värden och om jag inte minns fel så hade jag både hjärtsvikt och njursvikt..
Det är det jag känner lite oro för imorgon. Det som rör sig i mitt huvud är just: "Hur ska jag må efter denna gång imorgon? Kommer det att gå bra? Kommer det att gå mindre bra?"
För själva behandlingen går ju bra och det är jag inte fundersam och små orolig över, inte ett dugg. Men det är just det där - Efter, hur blir det då? 
Samtidigt på det så kan jag inte låta bli att fundera lite på att det måste ju finnas något annat alternativ man kan göra? Detta kan ju inte vara det enda man kan göra för mig (om man bortser från vad jag själv kan göra som att träna te.x) Eller är det det? 
Sen tycker jag att det är mycket märkligt att dem tänker göra behandlingen eller lilla ingreppet trots att jag har mått som jag har gjort. Alltså haft lite feber, varit jätte trött os.v.. 
Jag hoppas verkligen att dem vet vad dem gör? 
 
Nu ska jag avrunda innan detta blir för långt. Jag måste ändå betala lite räkningar och sedan ska jag fortsätta kolla på en japansk verision på Paranormal Activity. Har pausat den för tillfället. 

Lite rader..

Det känns som jag mår lite bättre idag än vad jag har gjort dem senaste två dagarna. Har haft lite feber och varit jätte trött + huvudvärk på det. Men nu på kvällen idag känns det som det brukar. Jag hoppas bara det var något konstigt jag hade tillfälligt.
Nu väntar jag på taxin hem från sjukhuset. Vill hem och ta helg nu! 
Jag önskar er en trevlig kväll + helg! 

Vad är det som händer?!

Från att ha haft en hyfsad dag idag, förutom att jag har varit lite trött så har det ändras rejält. Somnade vid typ klockan 15:00 då min assistent slutade för dagen och har sovit till och från fram till klockan 21:00-22:00. Jag är verkligen jätte trött! 
Ändå sov jag som en stock inatt. Om det inte vore för att jag skulle behöva få något mig och mina klockan 00:00 mediciner, så skulle jag kunna tänka mig att sova för natten.
Men nej nej! Bestämde istället att jag kan ta mina mediciner runt elva-halv tolv och sova efter det.
Inte nog med min trötthet så har jag världens huvudvärk och det känns som jag lever i en dvala. Det är verkligen jätte jobbigt! 
På allt det så har jag även förhöjd kroppstempratur.. Vad är det som händer?!
 
Nu ska jag äta lite nudlar mamma har varit snäll att göra. Efter det blir det väl att läsa en liten stund och sedan sova. God natt med er! 

Min måndag! (Långt inlägg)

God kväll alla! 
Måndagen börjar gå mot sitt slut. Min dag har faktiskt varit helt okej. Jag är glad att det är måndag och ny vecka igen! 
Min dag började med att mamma väckte mig och jag hade en halvtimma på mig att vakna till. Jag är verkligen helt "borta" på morgonen så den där halvtimmen är verkligen guld värd! 
Sedan frågade mamma vad jag ville ha till frukost. Sa som det var att jag inte var sugen på macka. Så jag fick dela en pizza från pizzerian med mamma, strax innan jag skulle åka till sjukhuset som vanligt. Det vart min brunch! 
Jag är vanligtvis inte så jätte sugen på pizza, men idag satt det fint fint! 
 
Taxin kom som vanligt 12:20. 
 
När jag kom fram till sjukhuset tog man prover direkt och sedan var det bara att vänta innan jag skulle få hjälp iväg till Tandvården här på sjukhuset.
Det var ju lite roligt när vi skulle dit. Jag åkte i sängen dit och fick hjälp av två från personalen. Eftersom att Tandvården ligger i ett annat hus bredvid lasarettet så var vi tvugna att gå i kulverten. Backarna är jätte långa på vissa ställen så sköterskorna fick ju kämpa lite i dem. 
Då kände jag att: "Åh vilken tur jag inte är en 100kg:s patient dem puttar och släpar för backarna!" 
Och jag tror säkert att dem kände typ samma. 
 Tror nämligen att sjukhussängarna väger en hel del. 
Vi gick lite fel i kulverten (så dem fick kämpa lite till)men tillslut hittade vi fram. 
På tandvården spolade tandläkaren tandköttet vid en visdomstand som det samlas typ rester i. Det är jätte svårt att komma åt med tandborsten längst bak så det är därför det samlas. Jag har dessutom en väldigt liten mun och det är trångt för tänderna. Det gör saken ännu svårare.. 
Sedan skulle hon göra en provisorisk "lagning" på en tand som jag har bitit sönder. (Riktiga lagningen sker samband med en omläggning nästa vecka då jag är sövd + eventuell utdragning av någon visdomstand) Riktigt besked fick jag inte. Men nog om det. 
Det roliga var när tandläkaren började göra den provisoriska lagningen så lagade hon ett mellanrum mellan ett par tänder (alldeles bredvid det hon skulle ha fixat) Jag kände det sedan med tungan då hon trodde hon var klar. Och så vart jag tvungen att känna stället där hon skulle ha fixat. Men det hade hon ju inte som ni förstår. 
Då vart jag tvungen att säga till henne och fråga om hon ens hade sett det? 
Det var lite dåligt att hon inte hade sett det. Det är liksom värsta "gapet" i tanden. Men jag fick det fixat tillslut. 
 
När jag var tillbaka på avdelningen så tog jag igen mig en liten stund, innan jag ville prova att sitta en stund i rullstolen. Min pappa skulle komma och jag ville till Cafeterian med honom och fika eftersom både jag och han har fyllt år. 
Men det var knappt så jag kunde komma upp för dem. Dem menade på att dem inte hade tid för dem hade mycket att göra. Jag fattade typ ingenting och var jätte sur och ledsen. Jag sa då att jag väl säger till pappa att han inte kan komma då. (för trodde jag behövde duscha ännu tidigare än vad jag egentligen brukar)
Sköterskan sa att min pappa kunde komma men att vi fick vara på rummet. Då kan jag säga att jag fattade ännu mindre.. 
Jag menar, då kan jag ju gå till Cafeterian och umgås med min pappa där. Det är ju samma sak, bara att jag är på ett annat ställe. (Har dem inte tid att hjälpa upp i rullstolen som tar en ynka stund, så är det ju fan illa! tänkte jag) 
Sköterskan fortsatte att argumentera mot mig. Tillslut sa jag lite surt: "Istället för att du har stått där (och pekade på henne) så hade du ju kunnat hjälpt mig!" 
Då sa hon inte så mycket mer och hjälpte mig sedan upp så jag kom till Cafeterian efter lite om och men.
Så vi satt där en liten stund, men sedan var jag tvungen att komma tillbaka tillavdelningen för att duscha och efter duschen har det inte hänt så mycket mer. 
Har fått blod påkopplat som även har hunnit gå klart. Fick en påse idag då Hb låg på 82. Det har legat rätt okej nu senaste tiden för att vara jag! Härligt härligt! 
 
Nu vart detta ett långt inlägg. Men det gör inget hoppas jag. Jag har ju skrivit så korta nu på senaste tiden.. 

Går kvällens sysselsättning!

Jag måste visa vad jag höll mig sysselsatt med i går. Jag pimpade min ögonfransböjare igår 
Haha vad tycks? 
 
 
Jag använde lite 'stenar' och klistrade med superlim. Vart rätt bra faktiskt. Jag tycker dock inte bilden gör sig riktigt rättvis med verkligheten. Det är lite mer bling bling i stenarna. 
 
 

Mitt köp i fredags!

Jag har dock inte nämnt det men jag var på stan i fredags.
Hade rätt mycket födelsedagspengar som jag ville sätta sprätt på. Hehe! Shoppa är kul! 
Försökte få in bilder tidigare i helgen, på vad jag hade handlat men inget ville sammarbeta så efter en timme gav jag upp. Men nu kommer det upp! 
Hittade rätt mycket faktiskt. Kanske egentligen inte är så jätte intressant för er. Men bloggen är som en dagbok om "inte för djupa" saker och händelser för mig så vill lägga upp det. 
 
Panduro: 
- Körsbärsberlock, ca 20:-
- Pins, 44:-
- "Guld stavar", mellan 30-40:-
- "Guld lås", ca 40:-
- Hobbypennor, ca 150:-
 
TGR (även kallad Tiger):
- Spegel, 20:-
- Canvastavlor, 10:- styck
- Nageldekor, 10:-
(Billigt och bra!) 
 
New Yorker:
- Tshirt, 79:-
 
The Body Shop: 
- "Body lotion", 155:-
 
Glitter:
- Iphone skal, 80:-
- Tub sjal, 60:-
- Hårsnoddar, 20:- respektive 10:- (rea på den svarta färgen) 
 
H&M:
- Maybeline New york BBcremé, typ 119?
- Hårspray, ca 20-30:-
- Läpp pennor från H&M, ca 40:- styck
- Makeup svampar, typ 20:- ?
- Sminkborstar (H&M:s egna) ca 40:- styck
-  Peeling pads, ca20:-
 
Detta var mitt köp. Det gick på rätt mycket, men som sagt, det var födelsedagspengar som jag shoppade upp 
Är jätte nöjd över mina köp! 
Och på tal om sminkborstar. Jag är egentligen inte så jätte förtjust i att köpa H&M:s egna sminkborstar eller någon annan av budgetvarianterna. Finns även på Gina Tricot. 
För jag tycker dem är för sträva för min smak och det känns mer som man bara "gräver" runt i sminket än att få det på borsten, innan man ska sminka sig. 
Men dem här ljusa med guldigt som är rätt nya, tycker jag är rätt mjuka och funkar jätte bra för mig. Dem är jag super nöjda över! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0