Earth Hour!



Ja, ikväll är det dags igen för det årliga "Earth hour".
Det är en timme mellan 20:30 - 21:30 som man släcker ner och även stänger av alla el apparater.

Själv så tycker jag att det är en cool idé men jag är tveksam om det verkligen hjälper.
Men det är ändå mysigt att släcka och bara ha tända ljus..

Kommer ni vara med i Earth hour?






Väntar och väntar...

Väntar just nu på att få åka upp till operation och få min omläggning. Tyvärr trodde dom att det blir i eftermiddag
Vad sjutton ska jag göra fram tills dess?

Funderar på att kolla på någon film.. Det kanske känns som tiden går lite fortare då?



Bild tagen från google men jag tycker den stämmer ganska bra ibland!

Torsdag!

God kväll på er!
Dagen börjar gå mot sitt slut. Hoppas ni har haft en fin dag? Jag har faktiskt haft det helt okej.
Min dag började med att man blev väckt mellan 10 och 10:30. Kommer inte riktigt ihåg när för jag var så trött. Men den som väckte mig tyckte väl att jag skulle vakna till..
Jag är så fruktansvärt seg på mornarna. Förstår inte? När jag jag blir väckt så har jag ögonen öppna i mellan 20-30 sekunder, och sen så somnar jag typ nästan till, tills någon säger:
- Saara vakna!
Då öppnar man liksom ögonen fort som fasen och säger.
- JA JA! Jag är vaken! Haha!

Aja.. Käkade lite frukost och sen efter det har jag förberett mig och packat inför turen till sjukhuset. Fick även årets första milkshake hemma!
Jag sa till mamma att "gud vad det skulle vara gott med en milkshake!" Då var hon snäll och fixade det. Min fina, snälla mamma!
God var den också!



Sen strax efter 15:00 så åkte jag till sjukhuset.
När jag kom fram så tog man prover ganska direkt och sen har jag bara kollat på TV. Vid 17:30 så bestämde jag mig för att testa komma upp i rullstolen för jag ville ut och till kiosken en stund. Det var ju så fint väder ute. Så jag gick ut för min ytter dörr här på mitt rum och tog utevägen till kiosken. Sen handlade jag lite gott som jag ska försöka spara hem till helgen. Får se hur jag lyckas med det!





Mitt köp. Boken är en självbiografi som lät himla intressant. Det handlar om ett föräldrar par som har barn som riskerar att dö i en obotlig sjukdom och dom blir dem första i Sverige att genomföra gallring av embyron i jakt på ett identiskt barn som kan donera benmärg b.la till det sjuka barnet.

Som sagt, den lät intressant. Kan kanske skriva en recension när jag har läst den? Dock har jag typ 7-8 böcker hemma som jag inte har läst än, så vet inte när jag ska läsa denna. Men jag köpte boken ändå trots att jag har så många olästa hemma. Det var den sista i kiosken och det gjorde mycket!

Nog pratat om min dag. Klockan börjar bli mycket och jag väntar min andra blodpåse. HB är lågt som vanligt. Så snart kommer sköterskan med blodet och lite kvällsfika som jag ska få i mig innan 00:00 då jag ska fasta.
Nu ska jag kika runt på nätet och eventuellt beställa hem lite kläder!

Onsdag!

Hej på er!
Hoppas ni har det bra? Jag har det helt okej. Ska inte klaga på något just nu
Det är ganska lungt här hemma. Jörgen kom precis hem, mamma håller på med tårta. Ska fira henne lite idag eftersom hon fyllde år igår. Och Sanna har en vän här.
Jag har inte så mycket att göra så därför tänkte jag göra ett "av tramp" här. Är jätte sugen på tårta, men undertiden den fixas så ska jag visa mina senaste paket jag har fått hem nyligen.

Detta kom igår:



Kaninskalet kommer från Runns

Detta kom idag:



Från Cocoo! Men tror de var det sista som jag beställde. Halsbandet finns nog i andra färger dock.

Nu ska jag käka smörgåstårta och sen efter det tårtan mamma gjorde nyligen. Mumma!
Sen ska jag nog försöka utmana syrran och hennes kompis på WII - Mario Cart! Hehe! Om dom vill, alltså.

Väntar...

Väntar just nu på taxi så jag kan komma hem någon gång. Men den kommer inte förrän runt 22:00, oftast lite efter det t.om men men. Kollar på House på kanal 4 under tiden. Tänk om man hade en sådan läkare? Han är ju bra men är lite speciell, eller vad tycker ni? Hehe! Sen när jag kommer hem så ska jag väl troligen göra mig iordning för att sova för jag är jätte trött efter dagen.. Önskar er en god natt redan nu! Kramar!


Mamma 40 år idag!



Grattis mamma på din födelsedag!

Jag älskar dig!


Måndag!

God kväll på er!
Hoppas ni mår bra och har haft en fin helg?
Min helg har varit helt okej, men det är skönt med en ny vecka och nya tag. Visserligen ser ju mina veckor likadana ut, men men..
Måndag idag då!
Jag är på sjukhuset som vanligt så här på måndagar. Kom hit strax innan 13:00. Kollade på TV i väntan på att lymfterapeuten skulle komma men hon dök aldrig upp. Vet inte vart hon är, hon kom inte förra veckan heller fast hon sa det. I såna här tillfällen önskar man att man visste om att hon inte kommer så man kan åka senare hemifrån. Jag menar, varför ska jag åka till sjukhuset 12:20 på en måndag om hon ändå inte kommer? Åker till sjukhuset och kollar på TV typ.. Hoppas hon dyker upp nästa vecka då.

På eftermiddagen tog man prover och på kvällen har jag duschat. Mina provsvar var inte alls bra. Kalium låg på 6,0 och HB låg på 70, tyckte jag hon sa. Så hittills har jag fått två doser Resonium (inte samtidigt då) och så får jag blod. Den andra och sista påsen droppar in nu.



Nu ska jag käka lite mackor och "göda" upp mig innan jag fastar Hehe! Sen ska jag kolla runt lite på nätet innan jag ska försöka sova.
Måste först berätta om en skum grej som hände imorse. Jag vet ärligt inte om jag drömde eller om det har skett, men jag antar att jag har drömt.  Nu till saken:

Jag drömde att Sannas kompis kom hem till oss och bara jag var hemma. Han frågade efter min mamma och frågade även om hon hade åkt nyligen. Jag svarade att hon skjutsar Sanna till skolan.
Sen säger han att han går ut i vardagsrummet och väntar så länge och så jag kan fortsätta sova.

Är det inte sjukt egentligen hur konstigt man kan drömma. För jag antar att det var en dröm trots att den var super verklig? Läskigt! Jag menar, jag var hemma själv en stund och mamma skjutsade Sanna till skolan idag.
Det är jätte läskigt!

Har ni varit med om någon dröm som man blir osäker på om det har hänt eller inte? Berätta!

Mitt senaste paket!



Från



Mobilskal Färgen är lite ljusare i verkligheten!



En ring i form av en rosett. Fast den var lite stor så får försöka "krama" till cirkeln. Den är justerbar!

Sen köpte jag förut ett armband som jag inte har visat upp. (Se nedan)



Hon har så sjukt söta och fina grejer! Dom är jätte trevliga som jobbar där och leveransen är snabb!
Super duper! Klicka HÄR för att komma dit till sidan!

God morgon!

Ville bara önska er en god morgon! Assistenten är här för att jobba igen. Vi har inte setts på jätte länge p.ga att jag har legat inne på sjukhuset i flera dagar. Men nu så! Är jag hemma igen och hon ska jobba!



Ha en trevlig dag alla!

Blir inget inlägg än detta idag..

Tänkte bara meddela att det inte blir något mer inlägg än detta idag.
Har precis ätit och är nu proppmätt och nu tänkte jag se om jag kan föra över lite grejer från datorn till min extra hårddisk.



Eller det är ganska mycket grejer. Tror det är bra att föra över. Dels mår nog datorn bättre av att inte vara så fylld och ifall hårddisken skulle paja så är det skönt att ha mina saker på nå annat ställe.
Jag menar, datorn har varit inne på lagning tre gånger. Vad händer här näst?

Sen tänkte jag bara kolla upp en grej på datorn och sen läsa någon bok tror jag. Är ganska trött och kommer nog släcka tidigt idag. Men jag har haft en bra dag!

Ett god natt inlägg! (min torsdag)

Är tillbaka till sjukhuset. Kom hit strax innan fyra igår. (Klockan är efter 00.00)
Det vart en snabbvisit hemma men det var otroligt skönt att komma hem! Var helt slut hemma dessutom på kvällen. Vet inte varför, men kanske berodde det på att man har varit inne på sjukhuset i över en vecka där allt är så segt, man är ensam och inget händer och helt plötsligt är man hemma i en annan miljö.
Men jag älskar det och min familj!

Som sagt, jag kom hit igår. När jag kom fram så väntade tandhygienisten här. Jag gör nämligen tandbehandling med honom. Det går till så att jag har skenor med ett speciellt tandkräm i munnen i ca 15 minuter. Sen kikar han igenom och kollar så allt är bra.
Han är riktigt trevlig han Vi brukar prata om de mesta undertiden jag har skenorna i munnen.
Sen efter det så har jag tagit blodprover. Det mesta var bara dåligt tyvärr...  Högt kalium, lågt blodvärde och så vart det något annat som var högt. Tyckte det var nå njur värde.
Läkaren tyckte inte att jag skulle ha åkt hem över natten för värdet var redan lite dåligt i onsdags. Men jag ville verkligen inte vara kvar och det gällde bara natt. Men nu var värdet ännu sämre. Men jag tycker att jag mår bättre. Det är konstigt det där?

Jaja.. Klockan börjar bli mycket nu. Vet inte om jag ska släcka än för att min sista blodpåse har inte gått klart. Då hinner jag väl lagom somna tills det är klart och sen blir man väckt igen när dom håller på här inne med droppet..
Kanske ska kolla på någon film?

Önskar er en god natt iallafall! Ni kanske sover redan?


Åka hem idag då!

Yes, yes!
Läkaren var in hit och sa att jag har fått min sista antibiotika kur nu och allt börjar se bättre ut.

Jag får alltså åka hem idag! Yes, yes!
Nu ska jag ringa sjuktransport och sen packa.




Omläggning!

Ska nu upp på operation för min omläggning. Jag var ärligt talat lite nervös ett tag för mitt kalium var högt. Är det för högt så vill dom inte lägga om. Men nu låg det på 5,2 som är (inte helt bra) men okej för omläggning. Åh vad jag är glad!


Mitt halsband jag beställde förut! <3

Tänkte visa mitt halsband som jag beställde förut.



Det står Jenny på det och på baksidan står det 10-02-05. Det är det datumet som Jenny gick bort.
Halsbandet är i äkta silver och hjärtat i 18K guld. Min tanke är att jag alltid ska bära det!

Saknar Jenny så mycket!

Tillbaka från ultraljudet.

Har varit på ultraljud nu för hjärtat. Det var en vanlig rutin undersökning.



Läkaren sa att hjärtat fortfarande är lite förstorat men måtten från förra gången (undersökningen) såg typ likadana ut.
Sen pratade han om nå tryck i lungorna som hade blivit mindre och det var tydligen bra.

Det är bara skit...

Är fortfarande vaken trots att jag egentligen är helt slut. Har så fruktansvärt ont och är hemskt ledsen... Jag är så trött på att varenda natt nu för tiden bara är skit, jag är så trött på att hela tiden slåss mot smärtan. Jag vill bara få sova på nätterna som de flesta andra... Ledsen..


Hittekattsbandet!

Jag beställde hittekattsband förut men tror inte att jag har skrivit om det än så tänkte göra det nu.



Vad är då hittekattsbandet kanske ni undrar?

Jo. Hittekattsbandet är ungefär som det välkända Rosa bandet. Ett unikt handgjort band som är skapad för att den som bär det är engagerad och stödjer hjälp till hemlösa katter.
Bandet kommer att knyta samman alla oss som brinner för att Sveriges alla katter en dag ska finna ett hem och vara älskad och värdefulla individer.

Läs mer om bandet och beställ här!

Lördag!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men ändå känner jag för att göra det.
Kan ge en liten uppdatering här..
Pratade med läkaren tidigare idag och han sa att värderna börjar bli bättre och det såg även bättre ut på omläggningen i fredags. Så det går åt rätt håll!
Men däremot visste väl han inte riktigt än hur länge jag skulle bli kvar här för att få antibiotika. Man vill ju vara på den säkra sidan att allt är bra innan jag får komma hem.

Så jag har alltså varit kvar idag. Har inte gjort något speciellt på hela dagen. Bara glott på TV och spelat nå spel på mobilen som jag hittade gratis. Man ska typ bygga Zoo. Hehe kul va?



Finns massor med såna liknande spel som man typ ska bygga. Allt från egen farm, till djuraffär och restauranger.

Mamma, Sanna och Rasmus var hit en sväng på kvällen med liten leverans hemifrån. Dessutom hade dom handlat med sig cola för jag var så sugen på det. Dom är ju för söta min familj! Tack till er!

Leveransen hemifrån bestod av en FRIDA tidning, lite paket jag fått hem på posten, godis.

Detta var i paketen:



Bok skriven av Micah. Det är en självbiografi.



Ett halsband som det står Jenny på. (Tänkte visa en annan gång för halsbandet ligger fortfarande i lådan)

Nu ska jag nog käka lite och kolla på Bröllopsduellen som går på kanal 4.. Känner att hungern börjar komma!
Avslutar med en bild på min söta lillebror som Sanna tog kort på idag!



Helg! Men kvar på sjukhuset..

God kväll på er!
Eller det är ju snarare natt men ändå. Jag är vaken och tänkte vara det ett tag till. Har precis fått lite natt macka som jag tänkte äta och samtidigt kolla runt lite på olika bloggar som jag läser. Har inte setat vid internet sen i onsdags så kände att jag gör det nu en stund.



Äter så mycket jag orkar och så mycket som magen tillåter. Får antibiotika just nu och magen känns känslig för allt i stort sett. Jag ni som har ätit pencillin eller antibiotika vet nog hur det kan vara? Tänkte även skriva att jag är kvar på sjukhuset, men jag har inte haft någon mer hjärtklappning sen i tisdags. Det är jätte skönt att det är okej med hjärtat just nu och att man inte har några hjärtklappningar.
Ska förresten på ultraljud och kolla hjärtat på måndag- hoppas det ser bra ut!

Men det återkommer jag med. Nu till fikat! Passar på att önska er en god natt!

Onsdag och kvar på sjukhuset..

Tänkte skriva kort att jag är kvar på sjukhuset. Men mår bättre nu i hjärtat "peppar peppar".
Vet inte om jag ska skriva så mycket mer idag. Tänkte nog kolla på film istället. Det blir Tjenare Kungen eller Livet är en shlager. Började aldrig att kolla på Tjenare kungen förut så kanske ska göra det nu då?


Moa Lignells video till hennes låt When I held ya'


Tycker den är så fin och låten så bra. Se bara själva!





Kvar på sjukhuset..

Som rubriken lyder så är jag kvar på sjukhuset och det hade jag faktiskt inte räknat med när jag vaknade på morgonen och var på väg till operation för omläggning. Fick en tidig tid tack och lov!
Var nog på operation runt nio snåret och var klar ganska snabbt med omläggningen och låg sen på uppvaket. Men där började mitt hjärta pumpa på snabbare igen.
Kommer faktiskt inte ihåg vad som hände under tiden dom försökte få tillbaka rytmen men jag blev iallafall kvar på uppvaket fram till ca 20:00 nu ikväll då jag nu är tillbaka till avdelningen.

Har fått en sån där saturationsmätare på fingret som håller koll på puls och syre mätningen, så sköterskorna har koll på om hjärtat spökar igen. Dessutom tutar även själv maskinen om något går på tok. Sen får jag även antibiotika intravenös.

En rätta utsliten tjej men grejen på fingret. Men det bjuder jag på!



Nu ska jag äta lite macka och kolla på Tjenare Kungen en liten stund. Länge sen jag såg den, men det blir nog inte att se hela filmen ikväll. Det orkar jag inte!


EB föreningen!

Fick hem min beställning från EBföreningen och tänkte även skriva lite om det för jag tror det är ganska få som vet om denna hemska sjukdom.





Två fjärlipins för sammanlagt 60kr!

Epidermolysis Bullosa (EB) kännetecknas av en ärflig benägenhet för blåsbildningar i huden och i vissa fall även slemhinnor. Ingen svensk benämning finns men epidermolysis betyder "avlossande av överhuden" och bullosa "blåsbildande"

Idagsläget finns ingen bot mot EB. Möjligheterna till behandling vid EB är än så länge begränsade till utvärtes behandling. Alltså skyddande förband och motverkande mot infektioner. I det svåraste fallen behöver barnen specialistfård direkt efter födseln. Vid svårare former kan man behöva hjälp av hudläkare, sjukgymnast, dietist, ortoped, tandläkare, ögonläkare m.m...

Läs mer på EBföreningen HÄR eller klicka på bilden nedanför!



Här är bloggar om tre barn som har sjukdomen.

Lilla Natalie
Lilla Elly
Lilla Hugo

Gör som jag och skänk en gåva och ge dessa och andra barn chans till ett bättre liv. Ingen gåva är för litet och inget är för stort!

Fortfarande vaken...

Känner mig super trött och vill egentligen bara sova.. Men oroligheten tar över för tillfället..
När ska jag få sova?


Ett tag sen nu! (lång text)

Hej på er!
Nu var det ett tag sen jag bloggade. Jag har inte lagt av. Utan det har varit så att jag inte har mått så bra dom här dagarna.  Kan berätta lite.

Fredagen: Jag hade omläggning som vanligt. Eftersom jag har haft så ont efteråt så ville man testa en ny smärtlindring då på uppvaket. Visst, jag tror den funkade bra men den stora nackdelen är att jag blev så fruktansvärt trött. Kunde knappt hålla ögonen öppna. Det resulterade med att jag låg kvar till lördagen.
Lördagen: Åkte hem och började känna av att hjärtat slog fortare. Så då tog jag det lite lungt på dagen fram till kvällen då Melodifestivalen började. Men då var jag så trött så jag såg kanske en tredje del av programmet. Resten halvsov jag igenom. Vaknade liksom till och från.
Söndagen: Min hjärtklappning fortsatte och jag började även få det jobbigt med stumpen. Mycket kladd och så. Tänkte först att jag kunde visa er hur det ser ut, det där kladdet men sen tänkte jag att det kanske finns några känsliga personer där ute. Och det förstår jag ju!

Men så såg min helg ut ungefär. Och nu är det en ny vecka. Jag är på sjukhuset just nu som vanligt och det känns bra att vara här när det är lite jobbigt. Dom har ju bättre koll på en här och bättre grejer utifall något skulle ske.
Jag åkte hit som vanligt 12:20 fast ville åka tidigare (p.ga stumpen och hjärtat som fortfarande krånglade) men det är svårt att få skjuts när man nästan ska åka.
Eftersom det känns blött i stumpen så började jag fundera på att "vad händer om man är i taxin på t.ex E18 och det börjar blöda?"
Mamma frågade chauffören och han sa att då skyndar dom sig in och kunde även få polis eskort (heter det så?) om det fanns en bil nära på plats. Undrar om han skämta eller om det verkligen är så?

Nog pratat om det. Framme på sjukhuset så kom Pilla och Benjamin på besök ganska direkt och sköterskan var redo med EKG apparat, sån där grej man kollar puls och en annan grej man kollar blodtrycket och så tog hon även prover. Eftersom jag hade hjärtklappning när jag kom in. Lika bra att kolla upp det. Det sliter ju på hjärtat.
När sköterskan vart klar med sina kontroller och jag var med Pilla och Benjamin så känner jag hur det blir en klump i halsen och nästan ett lugn kommer och hjärtat slog om och vart långsammare! Det är ju jätte bra!
Nog pratat om hjärtat. Det vart ju rätt bra tillslut!
Mamma och Rasmus kom hit en sväng. Dels skulle mamma hämta ut mina mediciner och sen kom hon till mitt rum och hälsade på Pilla och Benjamin. Det blir kul sen om något år när dom kan leka, Benjamin och Rasmus! Hihi!

Strax innan 16:00 kom Carro en sväng förbi. Hon hade haft lite ärende här i närheten och undrade om hon kunde komma en stund och jag tänkte självklart får hon det! Hon och jag träffas så sällan så jag blir jätte glad när jag får se henne! Hon träffade även Pilla och Benjamin en snabbis och jag tror ta mig sjutton att Benjamin charmade Carro också. Han gör det verkligen till alla! Det är så gulligt!
Jag längtar tills min söta lillebror börjar le och skratta! Det är så mysigt med barnskratt ju!

Jaja.. Nu ska jag avrunda innan texten blir alldeles för lång. Jag ska försöka fixa med min Iphone. Det är fortfarande lite grejer jag inte förstått mig på och det gör mig smått galen... Grr!

Jag har beställt:

Tänkte visa vad jag har beställt ganska nyligen.





Skyddsänglar! Hittade en sida på nätet där en dam gör skyddsänglar och säljer. Sen går hälften av priset till barncancerfonden. Jag tycker det är en toppen grej av henne att göra och jag ville självklart köpa något och bidra. En ängel kostar 50kr. Jag känner att man behöver inte bidra med så mycket. Lite är bättre än ingenting och skulle alla strunta i.. Vad ska vi säga? Fredagens cola för ca 10 kr och ge till någon organisation så blir det otroligt mycket tillslut!

Ge en gåva du med! Jag hittade änglarna HÄR

God morgon!



God morgon på er! Just nu väntar jag på min omläggning. Har inte hört något så jag har ingen aning om när det blir av. Kanske ska sova en stund till? Sov lite halv dåligt inatt..

Blir ingen större blogginlägg idag..

Tänkte bara meddela att jag inte kommer skriva något längre blogginlägg idag.
Det är så att idag har jag fått igång min iphone 4s, och jag tycker att det är en hel vetenskap det där med att lära sig. Allt är nytt. Så det är det jag håller på med just nu.

Nu ska jag försöka lära mig att få musik på mobilen. Trodde det skulle vara enkelt med USB kabeln men där hade jag väldigt fel!



Så det ska jag hålla på med så länge jag orkar.. Eller ja, tills jag ger upp eller kommer på det..

Jahaja..

Blir kvar på sjukhuset över natten. Hade alldeles får svårt smärta för att åka hem. Men imorgon så!

Mot operation!

Nu ska jag upp till operation där jag gör mina omläggningar. Det ska bli så skönt!

Gillar!

Måste dela med mig av ett klipp som jag absolut gillar! Ni som har följt melodifestivalen har säkert hört den.



Men jag kan lyssna på den om och om igen nästan! Det jag kan fundera på när jag lyssnar är: Undrar hur mycket dom har fått traggla med texten innan man kan den helt och hållet? 

God natt!

Jag ska bara kolla klart på några få sidor och sen försöka sova. Önskar er en god natt!



Måndag!

God kväll med er!
Hoppas ni har haft en fin helg och ett fint lov (ni som har haft det) och är utvilade inför nya tag denna vecka!
Själv så ser ju mina veckor rätt likadana ut - fram och tillbaka till sjukhuset för mina omläggningar. Men jag tycker om det ändå. Omläggningarna ser jag faktiskt oftast fram emot att göra. Jag känner mig som fräschast sen efteråt.
Nog pratat om det. Måndag idag. Vad har hänt mig?
Hemma har jag bara fixat mig och packat inför sjukhuset som vanligt. Var jätte trött när jag vaknade men jag sov bättre denna natt än förra. Fast denna natt var jobbig ändå, men liite bättre!

När jag kom fram till sjukhuset så kom Pilla och Benjamin ganska direkt. Benjamin var på ett toppen humör! Skrattade mycket när han kollade på mig och han är en riktig charmknutte. Jag kan lova er att han charmar alla här! Sen blir jag lite fundersam... Undrar vad han tänker när han tittar på mig och skrattar? Hm?
Sen kom lymterapeuten en sväng och masserade.



När hon kom så sa jag till henne: Vilken tur att du kom nu! För jag börjar få ont!
Nu undrar ni kanske "vad sjutton pratar hon om?" Men faktum är att massagen nästan hjälper bättre än smärtstillande i vissa fall. Man liksom glömmer smärtan för en stund och fokuserar på det sköna som massagen ger. Det är ju jätte bra!

Man tog även prover på mig och mitt HB låg på 82 så jag har fått en påse blod.
Nu på kvällen har jag bara duschat och sen tagit det lungt. Börjar få ganska ont igen, men tänkte försöka kolla runt lite på nätet och försöka skingra tankarna.

Måste bara avsluta med att säga att jag har köpt en IPHONE idag! Dock har jag inget kort som passar i den än men det fixas sig evetuellt på onsdag. OM jag längtar!
Har hittat en massa fina skal som jag ska köpa och så! Hihi!

God morgon!

Ville bara önska er en god morgon!

Assistenten är här och det är väl dags att jag börjar fixa iordning mig och packa inför sjukhuset. Taxin kommer som vanligt 12:20 Pilla och Benjamin kommer till sjukhuset på besök! Det ska bli trevligt!



God natt!

Nu ska jag läsa resten av min nya Frida tidning och sen försöka sova.

Jag hoppas verkligen min natt bli bättre än förra. Hoppas ni sover gott iallafall!


Söndag..

Orkar inte skriva någon större uppdatering idag. Är jätte trött och har jätte ont.
Har haft det ganska jobbigt hela dagen.  Känt av en smärta som jag aldrig nästan har känt förut. Den smärtan började redan inatt, så min natt blev ju ganska lidande. Framåt morgonen gav det med sig lite och jag fick lite blund.  Jag vet inte alls vad det beror på, så jag tror jag måste ta upp det med läkaren imorgon.

Nu ska jag kollar runt lite på nätet i väntan på att Big brother börjar. Det är ju så himla kul att se!
Såg att Hanna W är nominerad att åka ut. Hoppas inte det! Hon har ju så knäppa kommentarer och är så pinsam att det är så kul att se!



Kollar någon av er på Big brother? Var ärliga nu!

Omläggningsdagen!

Även om det har gått över till lördag så tänkte jag ändå bara skriva en kort rad här.

Jag fick min omläggning till slut igår. Kl 13:45 skulle jag vara på operation.

Tycker det är bra att få omläggningarna senare på fredagarna. Eftersom det blir så långt till nästa gång som då är tisdag. För mellan Fredag och tisdag så blir det ju en extra dag, än tisdag till fredag.


Så om jag fick bestämma mina tider för omläggningarna så skulle det vara tidigt på tisdagar men sent på fredagar. Men i stället är det tvärt om typ.. Gaah!
Fredagarna förstår jag varför det blir tidigt för då har om knappt någon operation och dom slutar tidigare. Men tisdagarna (med risk för att låta ego) förstår jag inte varför jag kan gå först?
(Så länge det inte är något akut såklart)
För om jag har fattat rätt så gör dom en opeartions plan/lista varje dag och då kan man ju skriva i Saara först!
Nej men nu ska jag vara mer seriöst. Jag förstår att det jag säger inte kommer gå igenom. Men jag tror säkert att skulle jag ha mina omläggningar så som jag vill så skulle jag säkert må bättre. 

Nu kom jag av mig... Hm? Men iallafall, omläggningen gick bra. Men hade väldigt ont efter så jag låg på uppvaket några timmar mer än vad jag brukar och fick dessutom mer smärtstillande än vad jag brukar. Missade klockan 20:00 taxin hem så dom hade beställt en taxi senare som jag kunde åka med men det vart så sent
(inte för mig! men andra tyckte det) Så därför är jag kvar fredag till lördag natten.
För ingenting liksom.  Känns dumt det! Men men. Och så måste jag betala lördagens vistelse här 80kr fast jag inte har gjort något.. 




Kolla vad jag fick av Kirurg OP igår! En smurf i virkat! Det är tydligen en där som håller på med sådant. Tack till er och ett större tack till dig som gjorde den! Tycker virkade figurer är såå söta!
Smurfen ska få stå brevid det där trollet i min hylla sen. Trollet fick jag förut av kirurg op!

Tack igen!


God natt!

Tänkte skriva några rader här och b.la önska er en god natt!
Själv så ska jag kika klart lite på nätet först innan jag ska sova. Är rätt trött så får se hur länge jag orkar.

Glömde blogga igår (torsdag) fast jag hade tänkt göra det. Men men!
Min torsdag har i allafall varit bra. Assistenten har börjat jobba igen hemma.  Hon har nämligen varit sjuk. 
Hon kom vid nio tiden på morgonen men jag låg och drog mig ett tag till. Sen hemma har jag bara packat och fixat mig för att åka till sjukhuset som vanligt sådär på torsdagar.

Jag var på sjukhuset strax innan fyra tiden. Man tog prover ganska direkt och pappa och Annabelle kom ungefär i samma veva.
Det krånglade lite när jag tog prover så jag blev lite nervös. Eftersom nålen har krånglat förut så trodde jag att det skulle gör det igen. Men sköterskan fick igång den sen! Jag tänkte bara: Yes!
Nog pratat om det. Pappa och Annabelle stannade en stund. Har inte träffat honom på minst 3 veckor så det var ju trevligt. Vi pratade lite och kollade på TV.

Senare på kvällen var det dags för dusch igen som vanligt inför omläggningarna. Duschen gick jätte bra och det är ju super skönt!
Fick även reda på provsvaren. Mitt blodvärde låg på 81 så jag har fått en påse blod och nu droppar desferalet på som är så drygt. Det tar så lång tid innan jag har fått den dosen jag ska ha. Nästan ett helt dygn tar det! Usch!
Fick även reda på mitt Kalium värde. Det låg på 5,5 så jag har fått en dos Resonium så jag hoppas det går ner även om det inte är så högt att dom skulle ställa in omläggningen imorgon.

Jag har med en kort mening: Haft en hyffsat bra dag idag!

(Fast jag ville inte åka till sjukhuset ärligt talat! Ville vara hemma och få igång mitt WII som jag köpte igår, men det får jag ta till helgen. Har något att se fram emot)


RSS 2.0