Måndag!

God kväll på er!
Ny vecka igen då. Tänk att det redan är november imorgon. Nu går det fort.
Har ni haft en bra helg då? Min har varit helt okej. Har inte gjort något speciellt men ändå.

Nu är det måndag och jag är på sjukhuset som vanligt. Kom hit vid ett tiden och strax efter kom Pernilla och Bejamin. Vi pratade lite och strax efter två kom även mamma och Sanna. Det var kul att träffa alla samtidigt. Dessutom var det första gången för Sanna att se Bejamin.
Mamma och Sanna åkte strax innan fyra och Pernilla och Benjamin drog strax efter.
Som sagt det var kul att dom var här och dessutom var det lite roligt att Bejamin var vaken mycket mer denna gång. Förra gången dom var här så sov han mest. Alltså han är ju mysig då också, men ni kanske förstår vad jag försöker säga?
När alla hade åkt så har jag bara kollat på TV och förberett mig för duschen. Det var ganska jobbigt denna gång. Det kändes så himla obehagligt att jag trodde det blödde. Jag har ett sår högre upp på ljumsken och det pumpade jätte mycket i pulsen under och så kändes det som en våt varm fläck underlindorna som bara blev större och större. Det var super läskigt! Jag var inte så glad då..
Men det gick bra. Skönt att komma tillbaka i sängen.
Har käkat lite kvällsfika och sen bara kollat på MTV. Kollade på ett program av Criss Angel. Han är ju så cool tycker jag! Och snygg! Hehe!



Han och hans katt. Vet ni vem han är? Ja, inte på bilden då. Alltså vad han är känd för?
Jag tror inte han är så känd internationellt.. Innan jag kände till programmen så visste jag inte vem han var.

Nu ska jag avrunda och kolla runt lite på nätet. Avslutar med en bild på min plast sked som blev böjd av det varma "buljong" vattnet. Blev lite förvånad när jag tog upp den.




Happy halloween!


Önska er en god kväll (skrivet från mobilen)

Hej på er! Ville mest bara önska er en fortsatt god kväll och hoppas ni får en bra natt. Jag är jätte trött så orkade inte sätta igång datorn. Har varit vaken sen klockan sex i morse. Det är inte likt mig alls. Hehe! Så nu tänkte jag bara kolla på tv resten av kvällen och sen släcka tidigt. Ska till sjukhuset som vanligt imorgon. Nej nu ska jag kolla på världscupen i hästhoppning. God natt med er!

God morgon!




Har visserligen varit vaken ett bra tag. Sen klockan sex faktiskt.. Hehe! Jag tänkte somna om men sen vart jag så jäkla pigg. Så har spelat Runescape med Sanna. Det är ganska kul faktiskt!
Får se sen vad dagen har att erbjuda?

Jag tävlar...



... hos Yarp om en personlig almanacka..




Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Alla kan vara med. Så var med du också!

Min fredag..

Hejsan!
Nu är det helg! Skönt eller hur?
Jag orkade inte blogga igår för jag var jätte trött. Men tänkte skriva om min lilla fredag nu.
Jag hade omläggning halv nio. Den gick bra. Var tillbaka till avdelningen strax efter tolv. Lindorna hade tyvärr glidit på stumpen (enligt läkarn som fick se det) så nästan hela min såriga jumske var framme.
Så han fick komma och lägga på lite extra. Typ en "honungsplatta" som heter Duoderm och så lindade han över det så det sitter kvar.
Efter det så somnade jag en stund för jag var jätte trött. Sov tills mamma kom. Efter det så vart jag mycket piggare.

Sen på eftermiddagen då mina dropp tog slut så drog jag ut en stund. Gick till Skiljebo centrum som ligger alldeles i närheten. Det var väldigt fuktigt och disigt ute men det var ändå väldigt skönt att komma ut.
Köpte lite godis, lite cola, hello kitty dricka och en pyssel tidning. Sen gick jag tillbaka till sjukhuset.



Mitt köp. Har druckigt hello kitty drickan förut fast i en annan smak. Så testade en ny nu. Den var också väldigt god. Det var typ som juice dryck. (tycker jag)

När jag kom tillbaka till avdelningen så tänkte jag äta men fick då reda på att maten som fanns var Kåldolmar.. Så jag tänkte bara "nej tack!". Sen drog jag till kiosken och köpte en räkmacka och en pucko. Det fick bli min middag. Gott var det i alla fall!



Har lagt märke till att ska man ha räkmacka på Västerås sjukhus, så ska man nästan handla det väldigt sent eller tidigt. Det är typ då det finns. Vid lunch och tidig eftermiddag finns det oftast inte kvar om man inte har tur.
Jag köpte denna macka ungefär en timme innan stängningsdags och då var det fullt med räckmackor i "kylen". Vet inte om dom ställer fram grejerna kvällen innan?  Så det är klart när dom kommer till nästa dag?
Ingen aning.

Resten av kvällen som jag var på sjukhuset har jag bara varit på avdelningen. Jag åkte hem klockan åtta.
Hemma har jag bara kollat på TV och sen släckte jag runt tolv.
Var som sagt ganska trött.

Nu ska jag se om jag får igång min internetdosa och internetbanken.

Avslutar med en bild på mig från igår.






Jag tävlar...



... hos Yarp om en hemlig goodiebag. Det lottas ut två stycken!
Var med du också! Klicka [HÄR] för att komma till tävlingen.

Alla kan vara med!





Torsdag..

Hejsan på er!
Jaha ja, då var man tillbaka till sjukhuset. Hemma har jag inte gjort något speciellt alls.
Jag sov till kvart i ett. Hehe! Var uppe så himla sent inatt hemma. Kunde verkligen inte somna.
Så ja, min förmiddag sov jag igenom.
Jag drömde något skit konstigt minns jag. Men jag kommer inte ihåg vad det var. Jag minns att jag vaknade typ 3-4 gånger på förmiddagen och sen när jag somnade om igen så kom jag tillbaka till samma dröm.
Kände mig smått irriterad då. Haha!
Så det kan gå!

Mamma kom hem strax efter ett från jobbet. Hon hjälpte mig att linda lite och så. Sen gjorde jag mig iordning för att åka till sjukhuset.
Tråkigt väder det var idag. Det märks verkligen att hösten är här nu. Grått och disigt. Men det är fortfarande ganska skönt ute. För att vara denna tid på årstiden alltså. Jag går fortfarande ute med bara munktröja.

Någon av er som har börjat använda vinterjackan än då?

När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover på mig direkt. Mitt HB låg bara på 78. Det är konstigt att det sänks så snabbt. Jag menar, i tisdags så låg det på 88. Vart tar blodet vägen?
Så jag har fått två påsar blod.



Dom har gått klart nu och desferalet tickar på. Det tar så lång tid att gå in i kroppen att det är färdigt imorgon kväll.
Förresten! Vet ni vad? Mitt kalium låg ganska bra idag. Det är ju skönt! I tisdags låg det på 5,8 och igår på 5,0 och idag på ca 4,7. Hoppas det stannar runt den siffran.

Nu är klockan runt halv tolv och jag käkar kvällsfika nu innan jag ska fasta. Har omläggning klockan halv nio imorgon. Det blir nog bra!

Nu ska jag fortsätta äta och sen kolla runt lite på nätet.

God natt!

Nu ska jag borsta tänderna, ta mediciner och sen kolla på film. Tänkte se Camp rock2.
Började kolla på den tidigare idag men hann inte se hela. Får se hur långt jag hinner se nu innan jag känner för att sova.
Skulle ju faktiskt vara bra att sova också. Ska upp klockan 06:00 imorgon. För mamma jobbar förmiddag och behöver jag hjälp så är det bara att vakna.
I och för sig kan jag ju somna om sen när jag är själv. Hurra!

God natt!




Onsdag och god natt!

Hejsan!
Nu är jag hemma. Kom hem strax innan 20:00. Det är skönt att få vara hemma en liten stund trots att jag ska tillbaka imorgon på eftermiddagen.
Att sova i sin egna säng är alltid bäst! Eller hur?

Idag vart min omläggning efter lunch. Vid halv två rättare sagt. Det kändes som om man väntade i en evighet.
Så jag var skit glad när jag åkte upp till OP. Jag kände typ "ÄNTLIGEN!"
En liten konstig grej som jag tänkte på nu är att jag minns typ ingenting från den stunden innan dom sövde mig på OP. Jag fick lite rogivande medel intravenöst och sen hux flux så minns jag ingenting.
Annars brukar jag komma ihåg när dom sätter på EKG lapparna, grejen på fingret som kollar syre
(vad den nu heter) och blodtrycks grejen.
Sen brukar jag även minnas när jag får syrgas masken. Men nu var det ingenting. Mysko!

Så jag funderar lite nu att undrar om jag somnade av medlet eller om det bara gjorde att jag inte mindes något?
Kan kanske fråga om det på fredag, då jag har omläggning igen. Kan ju i alla fall berätta om detta. Att det var lite konstigt! Hehe!
Nog babblat om det. Jag var på uppvaket en snabbis denna gång tycker jag. Sen när jag kom till avdelningen så vilade jag lite men det var inte så att jag kunde somna. Var gansak pigg denna gång. Knepigt!
Sen kom mamma och Jörgen. Dom var snälla och köpte med Max till mig. Tycker egentligen inte om sjukhusmaten. Så jag käkade från Max. Hamburgarna där är ju så goda!



Sen när dom hade åkt så ringde jag sjukresa för att åka hem. Klockan var nog strax innan halv sju på kvällen då jag ringde och jag tänkte att nu får jag säker skjuts mitt i natten typ. För att det är ganska svårt att få liggtransport. Men jag lyckades!
För jag kände att skulle jag få en typ klockan 22:00 - 23:00, då är jag hemma ca en timme efter. Sen ska man sova och sen tillbaka på eftermiddagen dagen efter.
Fast jag hade nog ärligt talat åkt hem ändå om jag hade fått en sådan tid. Det är skitsamma om jag får vara hemma en kortis...

Nu vart det ett rörigt inlägg om allt möjligt.. Men så kan det bli ibland!

Väntar och väntar...

Hejsan!
Tänkte skriva lite snabbt här nu.
Sköterskan här på avdelningen har pratat med narkosläkaren om mitt kaluim och så, det blir omläggning trots allt. Det är ju super skönt!
Så nu väntar jag. Känns som en evighet men dom hade tydligen sagt runt lunch så jag hoppas det blir snart då?

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att tiden ska kännas lite fortare. Funderar på att kolla på något avsnitt av Huset fullt.  Kan ju och för sig kolla så långt jag hinner! Smart jag är!

Hoppas ni har en fin dag! Kramar!

Jag tävlar...




... om en härlig goodiebag hos MILLAH!




Var med du också. Klickan HÄR för att komma till tävlingen. Alla kan vara med!


Ett sista inlägg för idag..

God kväll på er!
Hoppas ni har haft en bra dag. Min dag har gått förvånatsvärt bra. Blir smått irriterad på mig själv nu att jag har oroat mig och varit ledsen helt i "onödan". Men samtidigt är det svårt att inte låta bli.

Jaja. Vad har jag gjort på eftermiddagen då? Mja..
Har tagit prover. Slipper blod denna gång. HB låg på 88. Det är ju skönt! Men tyvärr var mitt kalium väldigt högt. Det låg på 5,8. Det finns nu en risk att dom kan skjuta upp omläggningen imorgon. Det gör väldigt orolig. Nu har jag väntat en dag extra och det skulle göra mig väldigt ledsen att behöva skjuta upp en dag till. Jag vill verkligen inte det!
Sen tror jag inte heller att man kan skjuta upp det hur länge som helst heller. Jag menar, såren är ju skitiga och behöver tvättas. Samlas ju en massa bakterier annars...
Nog pratat om det. På eftermiddagen fick jag besök från Lekterapin. Hon kom med filmer, en KP tidning och lite glas pärlor.



Hon stannade även en stund så vi kunde prata. Vi pratade b.la om julen.
Det är ju så mysigt med Jul. Okej inte snön då... Men resten! Eller, ja. Det får gärna vara snö men det behöver inte vara överdrivet mycket. Enligt mig.

Vad tycker ni om snön?

Jag och lekterapeuten pratade b.la om att december är en trevlig månad. Just det där med julkalendern som går på TV, lucia, advent och så. Det tycker jag är super mysigt!

Sen efter det så har jag bara kollat på TV. Mtv i sin vanliga ordning har fått gå på. Finns inte mycket annat att se tycker jag.
Tänkte nu sätta igång ett avsnitt av serien Huset Fullt och käka kvällsfika. Länge sen man såg dem nu!

Gravstenen

Tänkte visa min systers gravsten för er. Den har kommit och den är jätte fin.
Dock är bilden lite dålig men ni ser i alla fall hur den ser ut.




Det står: Vår älskade Jenny Naumanen
För alltid i våra hjärtan



En dikt som jag skrev förut. Är inte så speciellt duktig. Men men..


God natt...

God kväll på er!
Ny vecka nu då. Hoppas ni har haft en fin helg!
Min har varit helt okej. Har inte gjort något speciellt men ändå. Dock börjar det kännas äckligt nu i stumpen och så. Man börjar lixom känna av att det är dags att lägga om. Men tyvärr har jag inte omläggning på tisdagen som jag brukar ha. Det är på onsdagen denna vecka.
Det gör mig riktigt ledsen att behöva vänta. Visst, jag klarar ju det men det är så fruktansvärt jobbigt.
Kirurgerna är inte här tisdagen denna vecka. Det är därför. (SKIT)

Men jag får försöka stå ut. Nog pratat om det. Måndag idag då. Kom hit som vanligt vid lunch trots att jag inte ska göra någt imorgon. Känns skönt att vara på plats när det inte riktigt känns bra.
Idag kom Pilla och Benjamin på besök. Även pappa och Annabelle var här. Det är trevligt! Det var dessutom ett tag sen jag såg pappa nu.
Vi pratade bara och jag fick mysa med Benjamin! Hihih!



Fotot taget av Pilla!



Sen tog jag detta fotot. Han är så söt!

Kuratorn kom en sväng också. Pratade med henne om att jag skulle vilja ha möte från HAB om ersättningar och bidrag som jag har rätt till att söka. Det tyckte hon var jätte bra att jag ville!
Enligt henne så är det dem som har hand om det. Jaja..

Sen efter att alla har gått så har jag bara kollat på TV. MTV gar gått på hela eftermiddagen. Finns inte mycket annat bra att se på.
Har även pysslat lite. Gjort armband och ett mobilsmycke av pärlor och tråd..



Har gjort ett till armband nu ganska nyligen men den orkade jag inte ta kort på. Mobilsmycket gjorde jag först av "fiske lina" men sen klippte jag upp det och tog ett gummiband. Det vart så stel med linan. Så det är bättre nu. Det är ganska dålig bild på den men det var ganska gulligt faktiskt! Hehe! Lätt och enkelt smycke.

Jaja.. Nu ska jag kolla runt lite snabbt på nätet och sen klockan 00.00 ska jag se på kanal 4. Pengarna på bordet börjar då. Såg inte det tidigare idag. Tycker det är ganska bra.


Benjamin med i VLT.

Min systers son Benjamin var med i VLT igår bland dom nyfödda. Han är så söt!



Bilden är tagen på VLTs hemsida

Lördag!

Hejsan på er!
Nu är det helg och det är skönt. Vet inte riktigt vad helgen har att erbjuda. Kommer nog ta det lungt som vanligt.
Har precis kollat på reprisen av Idol.  Såg inte hela programmet igår för åker alltid hem från sjukhuset klockan åtta, då det börjar. Det innebär att jag alltid missar typ halva programmet.
Denna gång var det Emil Elton som åkte ut. Det gjorde mig ingenting. Tyckte inte han var så speciellt bra. Dom jag hejar på mest är Moa och Molly.

Vilka hejar ni på?


Det är väl det jag har gjort idag. Är hemma ensam just nu.
Känner mig lite nere just nu om jag ska vara ärlig.  Har svårt att vara glad. Det beror på att jag igår fick reda på att omomläggning nästa vecka är på onsdag istället för tisdag.
Det gjorde mig jätte ledsen.  Jag vet att jag inte ska ta ut något i förskott men det har nästan aldrig varit bra hittills på tisdagen. Och nu måste jag vänta ända till onsdagen.
Det känns även surt att omläggningarna blir väldigt täta om dom bestämmer sig för att jag ska lägga om på fredagen som vanligt.
Jaja. Nog babblat om det. Vet att det inte hjälper att vara ledsen men jag kan ändå inte låta bli...



Bild från igår på en trött Saara. Hade ganska nyligen kommit tillbaka från uppvaket.

Ett sista inlägg för idag..

God kväll på er!
Nu är jag på sjukhuset. Eller ja, jag kom hit vid halv fyra ungefär. Taxin kom och hämtade mig fem i tre. Fast jag trodde seriöst att dom skulle åka utan mig för när han knackade på dörren så hörde han inte när jag skrek "kom in!" (Var hemma själv. Annars brukar mamma släppa in dem)
Han knackade och knackade och jag tänkte att snart tröttnar han väl på att ingen öppnar och åker. Men till slut öppnade han tack och lov.
Han sa dessutom: Ropade du kom in?

Jag tänkte bara jösses äntligen. Sen åkte vi till sjukhuset. När jag kom fram så tog man prover ganska direkt på mig.
Mitt HB låg på 84. Egentligen brukar jag få en påse blod men idag fick jag två. Kanske är lika bra? Vad vet jag?
Och mitt kalium låg på 5,3. Det är alltså lite högt igen.
Jag blir lite smått irriterad på det där. Att det åker upp och ner. Det var såpass att dom tyckte jag skulle ta ett glas Resonuim mot det.
Skönt i alla fall att det inte är jätte högt. Det ligger inom en sådan gräns att det bli omläggning. Och det är nästan huvudsaken för mig. Fast det är klart det alltid är bättre om det är lägre.. Hih!

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på TV här på sjukhuset och duschat nu på kvällen. Skönt med dusch förutom att man fryser så in i helsike! Uhuh! Fast skönast är det är krypa ner i en nybäddad sänf efter duschen. Det måste ni ändå hålla med om?

Nog babblat.. Väntar på kvällsfika som jag ska käka nu innan jag ska fasta. Tänkte kolla lite på nätet samtidigt och sen när jag är klar så ska jag försöka sova. Har omläggning 09:15 imorgon! Toppen!




Torsdag!

Tänkte skriva en kortis innan jag åker till sjukhuset. Taxin kommer 14:55. Hoppas den kommer i tid.
Är jätte trött idag. Vaknade runt halv elva för dom skulle komma från Assitens bolaget Olivia idag. Har inte berättat det tidigarei bloggen men jag ska få assistent hjälp om dagarna. Så vi har pratat lite om det.

Frågade b.la hur man skulle gå vidare nu. Och nu har jag kommit såpass långt att jag ska ansöka om assistent. Det är typ att skriva en jobbannons och sen se om någon nappar på det. Jag skriver alltså mina krav på vad jag vill att assistenten ska ha för intressen, ålder och så. Det är spännande!

Sen har jag även skrivit på en kontrakt. Så ser det ut:



Dock ser ni inte vad som står. Hehe strunt samma!

Sen efter det så kom mormor hit och hjälpte mig lite. Hon hade köpt med lite mat till mig. Snällt av henne!
Hehe dock lite mycket att äta. Förstår inte varför gamlingar vill att man ska äta så mycket? Höhöh!
Söta mormor!

Detta vart min lunch:



Så nu är jag mätt! Och nu ska jag avrunda detta inlägg och fortsätta packa det sista. Även ta mina klockan 14:00 mediciner.
Sen är det bara att vänta på taxin.
Hade gott på er!

God natt!

Vill önska er en god natt. Är väldigt trött så det ska bli skönt att släcka och sen ligga i mörkret.
Har köpt en fläkt nu och den blåser verkligen super bra. Nästan så det blir lite kallt!  Hehe! Så nu kan man sova på nätterna igen.
Jag måste verkligen ha något om nätterna som kyler ner mig eftersom jag är så varm. Det är jätte jobbigt!  Och nu börjar den tiden komma att det blir alldeles för kallt att ha fönstret öppet.

Nog pratat om det. Har haft en bra onsdag idag. Iget speciellt har hänt förutom att jag testade min dator idag. Och nu funkar den igen.  Blir mycket roligare och trevligare att sitta vid datorn när man har sin egna. Med filmer, spel och så. Men som jag har sagt förut. Det är snällt att mamma och Sanna har lånat ut sina!

Nu är klockan snart tjugo i elva. Funderar på vad jag ska göra nu. Läsa eller se på film? Hum... Blir nog att läsa en stund och sen sova.

Önskar er en god natt!




Ni frågar, jag svarar!



"Vad är din sjukdom? asså vad är det för symptom?"




Jag har en medfödd kärlsjukdom. Vet inte exakt vad du menar med symptom men kan säga att den som har Klippel Trenaunay syndrom har överflödigt med kärl i någon del av kroppen. I mitt fall så är det ena benet. Den delen som är drappad brukar även kunna vara större än andra delen. Sjukdomen kan variera olika från person till person. Vissa kan ha mer besvär och andra mindre.

Hoppas det vart ett någorlunda bra svar!

I'm so happy!

Ville bara skriva ett kort inlägg och berätta att min dator är tillbaka!




Har saknat den så mycket! Nu kommer det genast bli mycket roligare att sitta vid datorn när man har sin egna.
Hoppas den håller ett tag nu.. Hehe!

Måndag!

Hejsan!
Måndag. Ny vecka och nya tag. Mina veckor ser ju i och för sig vädligt likadana ut. Hehe!
Jag vaknade klockan 06:10 idag. Anledningen är för att mamma skulle jobba. Käkade lite frukost och somnade sen om när mamma och Sanna åkte.
Drömde en skit konstig dröm på förmiddagen. Kommer t.om ihåg den nu.

Drömde om en sköterska här på avdelningen. Fast i drömmen jobbade hon på operation. Och jag visste inte hur hennes hår såg ut. (För på operation har dom oftast mössor)
I alla fall. I drömmen så mötte jag henne sen utanför sjukhuset och sköterskan hade privata kläder och då var hon klädd och sminkad i svart med nitar och svart hår!


Det var en lite rolig dröm. Höhöh! Vart chockad i drömmen och sen vaknade jag.
Sen kunde jag inte somna om. Så jag käkade lite och gjorde mig i ordning för att åka till sjukhuset. Taxin kom som vanligt 12:20.
Sen har jag bara kollat på TV. Kändes lite onödigt att komma hit så tidigt för jag gjorde egentligen inget speciellt. Vet om att lymfterapeuten inte är här just nu för hon gör en annan grej. (Det är egentligen därför jag åker in tidigt för massagens skull)
Dock berättade hon att hon kommer jobba lite då och då. Så åker jag in så kan man ju alltid hoppas att hon är på jobbet. Men inte idag!  En annan gång kanske.
Sen hade jag hoppats på att kunna prata med kuratorn om lite saker men hon vart tvungen att gå på annat. Så det är väl samma där - En annan gång kanske.

På eftermiddagen tog man prover på mig. HB låg bara på 74 så jag har fått två påsar blod. Andra påsen tog slut nyss. Och nu droppar desferalet på. Det kommer bli klart imorgon på kvällen. Tråkigt att det tar så lång tid.



Tomt!

Vet ni vad? Mitt kalium värde låg bra idag. Det är ju härligt!

Nu ska jag kolla runt lite på andra bloggar fram till Pengarna på bordet börjar. Sen efter det ska jag nog kanske försöka sova.

Imorgon hämtas troligen min dator hem! Yeah!


Aj!

Fy sjutton vad jag har ont i vänstra sidan av magen. Speciellt när jag tar ett andetag. Det kom helt plötsligt och så strålar det upp i vänstra axeln.. Det gör jätte ont verkligen. Hoppas det inte ska göra så här ont inatt. För då kommer jag inte att kunna sova. Jobbigt! Får försöka läsa eller något då. Annars har jag haft en bra helg. Knappt haft ont alls. Undrar om det kan bero på att omläggningen i fredags vart super bra! Blev så glad när jag vaknade upp från narkosen. Hihi! Som sagt. Min helg har varit bra. Har inte gjort något speciellt. Bara tagit det lugnt. Det är skönt det med! Och vet ni? En annan sak. Min dator hämtas hem nu i veckan! Wiiho! Ska bli skoj. Sen hoppas jag att den håller ett tag sen. Tråkigt att behöva lämna in den hela tiden...

Mitt nya rum...

Tänkte skriva om mitt nya rum lite grann.



Så här ser mina väggar ut förutom en som är vit istället. Det är super fint!

Väggarna är färdigmålade och även taket så nu är det dags för mig att kolla lite på möbler och sånt.
Alltså planera hur jag vill ha allt i rummet. Det är super skoj!
Tänkte att jag skulle ha mina möbler i vitt, rosa eller ljus träfärg. Eller kanske lite blandat. Beronde på hur det ser ut. Men det ska matcha!

Jag har hittat en snygg hylla på Jysk som jag gillar väldigt mycket!



Vad tycker ni? I och för sig spelar er åsikt ingen roll. Det är jag som ska ha möblerna och jag tycker den är riktigt cool!  

Vill även ha ett sminkbord. Men det får jag vänta med tror jag. Finns inga snygga till salu. Så jag får vänta med tills de "rätta" dyker upp.
Tycker detta är super skoj. Sen har jag även tyckt att det är kul att inreda! Eller hur?

Kom gärna med tips på olika sälj sidor som är liknande som blocket!


Torsdag!

God kväll på er!
Jisses vad jag är trött! Ska nog skriva detta inlägg, sen kolla runt lite på nätet och efter det sova.
Vaknade tidigt idag.  Kände mig ganska pigg i dag på morgonen!
Dock somnade jag sen vid 10:30 och sov ungefär en timme. På den korta stunden drömde jag en skitkonstig dröm.  Drömde att utomjordingar invaderade jorden och så vart det en bilolycka i drömmen. Skit konstigt verkligen! Men det är lite kul ändå att drömma. Dom kan vara hur konstiga som helst men ändå kännas verkliga.
Har ni drömt någon konstig dröm som ni vill dela med er av?

Jaja. Sen när jag hade vaknat så gjorde jag mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt och sen åkte jag in. Det var ett väldigt fint höst väder idag. Frisk luft och strålande sol. Härligt!
När jag kom fram till sjúkhuset så kom Pilla och Benjamin på besök. Det var verkligen jätte kul att se dem och dessutom var det första gången jag såg lillkillen. Det kändes lite spännande och han är verkligen super söt!

En bild på honom:



Söt va?

Det är verkligen en snäll kille. När han var i Pillas famn så kunde jag knappt låta bli att kolla på honom. Hihi! Han är så söt! Och så låg han en stund bredvid mig i sängen.

Jaja.. När dom åkte så duschade jag och efter det har jag bara kollat på TV. B.la Robinson som går på torsdagar klockan 20:00. Tycker det är bra!
Jag slapp blod idag. Skönt skönt! Då kanske jag kan åka hem tidigare imorgon eftersom jag inte har droppet som går efter blodet som tar nästan ett helt dygn. Hoppas det!

Nu ska jag kolla runt lite på andra bloggar. Hoppas ni har haft en bra torsdag! Kram på er!


Skrivet från mobilen

Hejsan! Tänkte uppdatera lite snabbt från mobilen. Orkar inte sätta igång datorn. Ska troligen käka lite och läsa lite. Och efter det - sova. Är ganska trött. Har redan somnat typ 3ggr redan ikväll. Hehe! Imorgon ska jag till sjukhuset igen. Pilla och Benjamin kommer troligen. Tänkte i alla fall försöka. Det ska bli kul om dom kommer. Förstår att det kan bli 'förhinder' när man har en liten bebis. Jaja. Min dag idag då? Jag har faktiskt inte gjort så mycket. Kollat på tv och målat lite. Bara tagit det lugnt med andra ord. Mamma var iväg med Jörgen och köpte bård till mitt blivande rum. Fick en bild av Jörgen på mobilen. Det blir faktiskt jätte fint! :) sen är det så kul att jag får bestämma mycket själv. Och färgerna kommer mest gå i ljusrosa, vit och 'träfärg' (ljus). Har kollat lite möbler i kataloger nu ikväll. Hittade en fin hylla från jysk och även en golv lampa. Kanske borde 'slå till'? En sak som är jätte svårt att hitta som jag skulle vilja ha är sminkbord. Jag vill inte ha något skrivbord som man kan sätta speglar på utan det ska vara sminkbord! Hehe! Men jag får fortsätta leta lite på nätet. Någon gång dyker det väl upp någon man gillar? Kan visa en bild imorgon eller till helgen hur mitt rum ser ut just nu. Det är jätte fint verkligen! Nu ska jag avrunda. Blev ett snurrigt inlägg nu. Vet att det är drygt att läsa när texten sitter ihop i en enda klump och inga styckeinledningar men det går inte att fixa från mobilen tyvärr. Har inte fått tillbaka min dator heller. Det har tagit tid verkligen. Men dom sa att denna vecka ska den vara klar. Håller dom vad dom lovar så är den alltså klar imorgon eller på fredag. Jag håller tummarna!

Min dag...

Hejsan!
God kväll på er! Ny vecka och nya tag. Men jag har en känsla av att denna vecka kommer gå lika fort som alla andra veckor har gjort.
Måndagen börjar i alla fall gå mot sitt slut. Jag är på sjukhuset som vanligt. Kom hit vid ett tiden.

Hemma har jag inte gjort så mycket. Bara tagit det lungt och gjort mig iordning för att åka hit. Mamma började jobba rätt tidigt idag så jag kunde inte sova så länge.
Så idag har jag varit rätt seg och trött. Men börjar piggna till nu.. Det är ju typiskt!
Men men.. Det gör egentligen inte så mycket. Då kan jag sova på förmiddagen imorgon om jag skulle somna sent inatt. Det är ändå så drygt med all väntan tills det är dags för omläggning.  Jag tycker inte alls om det!

Jaja. Tillbaka till min dag. Kom somsagt hit vid ett tiden. Somnade ganska direkt eftersom jag var så trött. Och jag sov i ca två timmar till och från. Var ganska skönt faktiskt!
Sen när jag vaknade så tog man prover på mig. Mitt HB låg på 75 så jag har fått två påsar blod. Och mitt kalium vet jag inte vad det låg på men sköterskan sa att det låg bra. Yes!!

Undrar varför det åker upp och ner hela tiden?

Annars har jag inte gjort så mycket mer. Duschat och sen käkat kvällsfika. Ska nog ta något mer innan jag fastar. Tog tre hårdmackor men är fortfarande lika hungrig.. Hehe!
Ska även kolla på Svenska Hollywoodfruar som jag brukar göra på måndagar.  Det är lite dåligt att dom har tagit bort 3an här på sjukhuset.

Nu är det dags att avrunda. Hoppas ni har haft en fin dag!




Bjuder på en bild från mig. Tagen i fredags. Blev lite blek på bilden. Hehe!


Saara tycker till...



Läs artikeln HÄR!



" Längst fram i mitten av salongen. Endast därifrån kommer sullstolsburna kunna se bio i nya Filmstaden i Västerås. En säkerhetsfråga enligt SF:s företrädare. Men skisserna upprör flera funktionshindrade. "

Ja. Dom ska tydligen bygga om Filmstaden. Det kommer bara bli två platser för rullstolar.
Som det är nu kan vi i rullstol sitta i gångarna i salarna bredvid vårat sällskap. Jag tycker det blir alldeles för lite plats. Endast två stycken!
Jag förstår att det ska vara säkert för folk att vistas på Bio ifall någon olycka skulle ske, men jag tycker ändå att det är konstigt hur dom tänker. Två platser är tok för lite!
Jag har varit på bio då vi var fyra stycken i rullstolar sammanlagt. Det var ganska trångt redan då, men det gick med nöd och näppe. Jag förstår inte hur det blir nu?

Vi funktionshindrade ska väl ha samma rättigheter och möjligheter som alla andra?

Dom skriver även att bioduken kommer skjutas bakåt så det blir längre avstånd mellan första raden och duken. Jag kan ju säga att det hoppas jag verkligen att dom lovar och det kommer bli så också. Som det är nu när man sitter längst fram är ju inte kul. Man får typ titta upp.
Och har man kanske redan problem med muskler, leder, nerver, skelett m.m (tänker på alla skador som en rullstolsburen kan ha) så måste det ju fungera bra för dem.

Jag är lite skeptiskt till deras ombyggnad - men det kan ju bli bra... Det återstår väl att se!

Bröstcancer fondens månad..

Nu är det oktober som ni alla vet. Och det innebär också att det är bröstcancer fondens månad.
Alltså de månad där som säljer Rosa bandet prylar just för bröstcancer.

----------------------------------------------------------------------
Om bröstcancer:
Bröstcancer drabbar framför allt medelålders och äldre kvinnor. Färre än fem procent är under 40 år. 

Det ställs totalt omkring 50 000 cancerdiagnoser varje år i Sverige. Av dessa är drygt 7 000 bröstcancerdiagnoser. Omkring en fjärdedel av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. Mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag.

Män kan också få bröstcancer även om det är ovanligt. Drygt ett 40-tal män i Sverige får varje år denna diagnos. Behandling och prognos är desamma som vid bröstcancer hos kvinnor.

---------------------------------------------------------------------

Jag var ute och köpte en reflex igår. För jag tycker det är ganska självklart att stödja.
Min reflex kostade 20 kronor och det är ingenting egentligen.



Tänkte även visa något mamma köpte för någo dag sen.
Också till stöd av bröstcancerfonden.



Tveka inte att stödja fonden genom att köpa något. Det är så liten summa.
Och det gör ändå så otroligt mycket!

P:S! Ni som har frågor om bröstcancer kan ringa stödlinjen 020-595959 eller skriva till [email protected]

Samtalen är kostnadsfria!

På sjukhuset..

Hejsan!
Tänkte skriva ett inlägg nu. Har House på, på kanal 4 och käkar lite kvällsmat inför natten och dricker varm choklad. Gott!
Är som sagt på sjukhuset som vanligt på torsdagar. Kom hit vid halv 4. Tog då prover och sen har jag bara tagit det lungt fram till kvällen då jag duschade. Höll även på att somna en stund vid klockan sex ikväll. Men försökte hålla mig vaken.
Sover jag en stund på kvällen så blir natten ännu jobbigare då. Alltså, jag somnar då ännu senare.
Jag har redan fruktansvärt svårt med att somna så vill verkligen inte ha det svårare.

Anledningen till att jag är så trött idag är nog att jag blev väckt så tidigt. Mamma tyckte inte jag skulle sova mer. Hehe!
Men jag förstår henne i och för sig. Hon skulle jobba idag och åkte lite tidigare än vad jag gjorde. Eftersom hon hjälper mig med b.la linda om lite på stumpen och så, vaknade jag tidigare för att slippa stressa.  
Så jag har packat och så till sjukhuset.
Mamma ringde till Arsa dator idag och frågade efter min dator. Fick reda på att dom hade fått en fel del till datorn, så dom var tvungna att beställa om. Nästa vecka skulle den bli klar lovade han. Och han sa även att jag skulle få kompensation för att jag har fått vänta så länge.
Gud vad jag saknar min dator! Det är inte lika roligt att sitta vid datorn när man inte har sin egna. Men jag är jätte glad att mamma och Sanna lånar ut sina.

Jaja.. Fick reda på provsvaren. Kommer inte ihåg vad det låg på men det var bra denna gång. Jag slapp alltså blod idag! Det är verkligen skönt.

Nu ska jag käka upp resten av kvällsmaten och kolla runt lite på nätet tills reprisen av Robinson börjar. Och efter det ska jag nog försöka sova. Har omläggning 08:15 imorgon. Tidigt men skönt!

Kram på er!


Onsdag..

God kväll!
Vad tiden går fort. Det är redan kväll och jag har inte gjort någonting idag. Mamma har jobbat och Sanna har varit i skolan, så jag var hemma själv ett tag.
Jag har bara tagit det lungt. Läst och kollat på TV.

Läser en jätte bra bok av Katarina Von Bredow. Den heter Expert på att rodna. Hennes böcker är verkligen jätte bra! Hon skriver böcker om många olika ämnen. Dom är intressanta, roliga och ganska lätta att läsa. Det är perfekta böcker till tonåringar.



Sen när mamma kom hem så käkade jag lite sallad och satte sen på datorn. Det första jag gör är att kolla min mail och ser då att jag har fått mail igen från klarna (ang datorväskan)
Det verkar bara vara en massa krångel. Mamma blev irriterad och ringde till dem och pratade med dem. Tror det är 3e gången hon ringer till dem.
Dom verkar inte riktigt veta vad dom håller på med där... Suck!

Nu ska jag kolla runt lit epå möbler på nätet och sen kolla på Bonde söker fru. Tycker årets säsong är bra av det! hehe!

Bjuder på en bild från tidigare idag. Bozz tog ett gämfota hopp och hamnade i min säng. Gullehund!


Liten uppdatering..

Hejsan!
Tänkte skriva lite snabbt bara. Väntar på mamma som ska komma till sjukhuset.
Har haft min omläggning nu och kom tillbaka till avdelningen för lite mer än en timme sen.. Skönt att jag inte har haft så ont idag efter!
Dock mår jag lite illa, är hel röd i ansiktet (?) och har någon konstig smak i munnen. Så det jag får i mig smakar lite konstigt.
Har bara druckit lite efter och ska nu käka lite. Det blir potatisbullar och bacon här. Det är inte det godaste men det går att äta.

Nu ska Jag avrunda.
Detta blir det ända inlägget idag. Åker ifrån sjukhuset klockan 22:00 och är hemma mellan 22:30 och 23:00. Då tänkte jag göra mig i ordning för att sova. Är ganska trött.

Och imorgon ska jag försöka efterlysa min dator. Den är ännu inte tillbaka och jag vet inte hur länge det har gått nu!



Måndag!

God kväll!
Ny vecka igen då. Är det bara jag som tycker tiden går så fort nu för tiden?
Jag är på sjukhuset just nu. Kom hit vid 13:00 ungefär. Tog prover direkt och även lymfterapeuten kom och jag fick min massage. Det är ju så himla skönt alltså!
Tyvärr kommer inte hon vara här på sjukhuset på ca en månad nu för det är en annan grej hon måste göra. Det är ju lite synd. Hoppas den månaden kommer gå fort och att hon sen är tillbaka!

Vid 15:00 kom kuratorn. Jag var väldigt trött då och sa som det var att jag inte orkade prata om något speciellt. Så vi pratade en stund tills pappa och Annabelle kom. 
Det var en jäkla snabbvisit av dom kan man ju säga. Tror inte dom stannade i mer 40 - 50 minuter.
Visserligen har han aldrig varit den som har stannat så länge.

Jaja.. Mitt HB låg på 83 - 84 någonting. Så jag fick en påse blod.
På kvällen har jag bara duschat, gjort lite armband och sen har jag kollat på TV.
Tänkte kolla på webb TV. Svenska Hollywood fruar som jag brukar göra på måndagar. Hehe! Tycker det är så bra!

Efter det så ska jag väl försöka sova. Hoppas verkligen natten blir bättre nu än vad den var till idag. Sov verkligen ingenting inatt. Det vart kanske 1- 2 timmar sammanlagt. Hade så fruktansvärt ont! Usch allså!
Från skala ett till tio, då tio är värst så låg min värk på 9. Ingenting hjälpte inatt.. Och så hade jag feber på det. Det låg på 38,4. Jag somnade på morgonen för då försvann smärtan nästan.
När jag sen vaknade för dagen så var jag verkligen jätte trött. Är ganska trött nu med.

Nu ska jag avsluta detta inlägg.. Vill berätta om en kul grej också. Jag har nämligen blivit moster! Min syster Pilla har fått en liten pojke. Han föddes i fredags!  Är verkligen jätte glad!
Kika in på hennes blogg (HÄR)!


Min dag igår! :)

Hejsan!
Orkade inte blogga igår kväll. Var ganska trött då men tänkte nu berätta om min dag.
Den har faktiskt varit bra!
Hade omläggning kl 08:30. Och omläggningen gick bra. Dock är jag som vanligt jätte trött efteråt men jag bestämde mig för att inte sova. Ville så himla gärna dra ut på stan!

Jag började med att vänta på mamma som skulle komma med pengar och även hjälpa mig med en grej. Sen beställde jag färdtjänst och åkte ner på stan.
Tänkte först gå med mamma om hon orkade, men Jonas ville gärna följa med så jag bestämde mig för att gå med honom. 

Ärligt talat så var jag lite.. Vad ska man säga? Inte nervös, utan mer.. "Hm hur ska det här gå?"  och även typ lite spännande innan jag kom ner. Det kände jag för det var jätte länge sen jag såg honom och det var första gången jag umgick själv med honom.
För då jag har träffat honom så har vi alltid varit tre vänner om inte mer. Det är en person jag har träffat via andra vänner. Och jag kände lite, "vad ska vi prata om?" och så.
Men det gick jätte bra och han är verkligen jätte snäll! Jag hade alltså en mycket trevlig eftermiddag/kväll på stan. Vi gick runt i olika butiker som b.la H&M, New Yorker, Akademibokhandeln och käkade kvällsmat på McDonald´s.
Jag köpte present till en kompis som fyller år imorgon, en väst, en snygg T-shirt och två böcker.



Boken: Glöm mig inte och Räcker det om jag älskar dig?



Väst med fejk päls. Jag har inge emot dom som väljer att bära äkta päls. Men jag vet inte... Skulle nog inte vilja det själv.



Vad kallar man dom här plaggen? Topp? T-shirt? Tunika?

Jonas och jag stannade på stan till 19:00 sen åkte vi därifrån.
Taxi chaffisen som körde mig därifrån var lite skum. Han körde lite konstigt. Gjorde snäva svängar och körde fort.
I en sväng så vred sig permon t.om. Han spände alltså inte fast mig ordentligt! Jag vreds ungefär 45grader åt vänster. Hade jag inte varit nära väggen (som stoppade min "snurr") Så hade jag säkert vridits mer. För jag dunkade liksom i. Och han märkte ingenting tror jag.

Jag kom fram dit jag skulle hel och välbehållen.
Sen på kvällen har jag bara tagit det lungt och kollat på Idol. Dom är ju så duktiga i år tycker jag!

Vill avsluta detta inlägg med att skriva att jag har haft en toppen bra fredag!


RSS 2.0