God kväll!

God kväll på er!
Har ni haft en bra valborg och sett någon brasa?
Själv så var jag hemma ikväll. Mamma och dom var ju i Sala somsagt och lillasyster hos killen. Så jag var hemma själv med kissen.
Idag har jag ta mig fan haft bra dag! Knappt något ont alls och mitt humör har också varit bra. Hujedamig! Hihih!
Har inte gjort något speciellt idag. Eller jo, faktiskt!! Har setat uppe en stund i min rullis! Det kändes såpass bra idag! (Har inte gjort det på länge om jag ska vara ärligt) Men iallafall. Jag satt alltså uppe en stund. Ungefär 30 minuter. Tittade på TV i vardagsrummet med mamma och drack citronvatten. Hundarna vart "konstiga" när jag kom upp. Förmodligen fattade dom ingenting. Dom svansade runt mig hela tiden. Hehe!
Men efter ca 30 minuter så fick jag så förbaskat ont i rumpan så då ville jag tillbaka. Jag är så bening nämligen, så det vart som ett tryck när jag satt.



Lilla bildbeviset!

Men allting gick jätte bra och mamma vart glad att jag ville försöka. Får inte glömma att be henne pumpa på mina däck i veckan. Dom var ganska dåliga. Men jag satt typ still i stolen så det gick nog bra.

Annars har jag inte gjort så mycket annat. Setat vid datorn, tittat på nätet och spelat sims. Nu börjar klockan bli super mycet och jag är ganska trött. Det var ganska jobbigt att komma upp fast det gick bra.

Hoppas ni har en bra valborg och ta det lungt med alkoholen (ni som tänker dricka)

Kram!!



(kanske lite sent, men men)

Ett litet "just nu" inlägg + svar på fråga!

God eftermiddag!

Tänkte snabb skriva ett litet just nu inlägg. Ska nu käka klyckling baguette och dricka påskmust. Har en hel 1,5 liters för mig själv som jag fick av mammsen! Hihih! Mums!



(blev lite rosa nyans på bilden för gardinen är för draget i fönstret och den är rosa)

Ska slå på en film. Har inte bestämt vilken än men det visar sig. Kommer vara hemma själv ikväll troligen, om ingen av dom andra kommer hem tidigare. Mamma och Jörgen är i Sala. Det är crusing där!


Tänkte även svara på en fråga.



Svar: Min biologiska storasyster (Jenny) är död. Hon begick självmord förra året den 5 februari. Vill inte gå in på hur hon gjorde för det tycker jag inte att alla behöver veta. Men hon vart bara 20 år och varför hon gjorde det vet vi inte. Det svaret tog hon med sig. 

Har ni frågor om något så tveka inte att ställa! Jag försöker svara så gott jag kan!

God natt!

God kväll!
Dom flesta ligger nog och sover. Jag ska snart göra detsamma. Börjar bli trött och jag har omläggning halv 9 idag om inget akut inträffar eller något värde är för dåligt men hoppas det inte är det. Tog prover idag och mitt HB låg på 84, så jag fick en påse blod. Den håller på och tar slut nu. Så snart kan jag sova utan att bli störd av någon som tittar in på nätterna.
Vad har jag gjort idag då? Jo.. Inte mycket. Var uppe tidigt. Vid 06.00 redan. Mamma skulle jobba så jag fick hjälp innan hon stack. Sen försökte jag somna om men det var nästan intill omöjligt. Katten pratar så in i norden när mamma försvinner.
Jag vet inte om hon får seperationsångest och tror att alla ska försvinna. Men det är så jobbigt när hon gör det.



Sen låg min pump till min madrass lite galet så den mullrade och skallrade. Det håll på att gå mig på nerverna. Försökte somna med fingrarna i öronen. Haha!
Men det gick inte. Inte fick man mycket sömn idag inte.. Sen när mamma kom hem så fixade jag mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt på torsdagarna. Packade och åt. Sen var det bara att åka.
Det var väldigt skönt väder idag. Tänk om det kunde vara såhär för alltid? Det är inte för varmt och inte för kallt. Det är verkligen så synd att våren är så fruktansvärt kort...



Väl framme på sjukhuset så landade jag lite och tittade på TV. Sen kom kuratorn och vi pratade lite. Hon är väldigt trevlig. Men jag har inte "öppnat" mig helt än. Vi har setts så lite än. Och det tar tid för mig men det är hon fullt medveten om. Jag har det inte alltid lätt med att prata. Skriva går hur lätt som helst. Tänk om det vore samma sak med att prata.
Jag har lite grejer jag skulle vilja prata med henne om. Men det kommer väl!

Annars har jag inte gjort så mcyket annat. Duschat och tagit det lungt..



Fick en fråga om min dröm som jag hade, som jag ville ta upp. Jag minns drömmen mycket väl...


Frågan lyder: Var det konstigt att möta Jenny i drömmen?

Svar: Jag tyckte faktiskt inte det. Hon såg ut som en människa med hår och konturer och allt. Men var mer åt genomskilniga hållet, nästan vit. Men hennes ögon hade samma färg som hon har. Mörka bruna som jag.
När hon tittade på mig så var ögonen våta och lite ledsna men ändå vänliga.
Det jag tyckte var kusligt var det hon sa. Och det har jag svårt att släppa trots att det bara var en dröm.



Har ni fler frågor så var inte rädda att ställa! Jag ska försöka svara så gott jag kan!

Kramar till er!

Eeh? haha!

Hahah fick mig ett gott skratt när jag tittade på Hello Kitty prylar på TRADERA

Hur kan någon sälja McDonald´s leksaker där?
Tror man att man får något för det?

Undrar hur mycket isåfall!



Någon som skulle kunna tänka sig att köpa McDonald´s leksaker?

Onsdag!

Tjoho!
Här är jag igen! Väldigt trött men men. Har inte ont så det är super skönt!
Sov skit konstigt inatt. Drömde en dröm jag inte vill drömma igen. Hoppas det var första och sista gången.

Jag drömde att min lillasyster och jag var i vårat hus på landet. Hon var i köket och jag i vardagsrummet. Sen hör jag hur hon flämtar till och får fram: Jenny är här!
Jag tar mig till köket och får syn på henne. Där står hon.. Inte levande. Som ett spöke och tittar mig i ögonen.
Hon tar sig till vardagsrummet och sätter sig i soffan. Sanna vet jag inte vart hon tog vägen. Hon tittar mig i ögonen och säger: ***** kommer inte leva länge till...
Sen försvinner hon.

Ja somsagt det var en riktig mardröm. Vill bara glömma den men ändå tänker jag på den. Usch!
Jaja, det var ett tag sen jag bloggade sist. Har inte setat vid datorn varken i måndags eller igår. Kom så sent hem från sjukhuset igår så när jag var hemma så käkade jag och läste lite och sen släkte jag.
Idag har jag inte gjort något speciellt. Sovit till kl 11.00 ungefär. Sen väckte mamma mig. Jag har pluggat matte idag. Wiohoo!
Tycker matte är ett svårt ämne faktiskt. Tar så lång tid för mig och läsa ett tal. På en timme hinner jag bara göra typ 5-7 tal. Det är inte så mycket tycker jag. Haha tänk om det kunde gå fortare! Det vore skönt!!

Jaja.. Ska avrunda. Käka lite godis nu.. Bye bye!


En bra dag!

Idag har jag haft en väldigt bra dag! Har inte haft ont. Dock var sömnen lite dålig så jag har varit trött men inte så farligt.
Vaknade väldigt tidigt idag. Mamma skulle nämligen till jobbet. Hon åkte vid 07.00. Då försökte jag somna om, men tror ni det gick? Nej! Det gjorde det inte.
Katten var hel knäpp idag. Hon jamade i stort sett hela förmiddagen, hon var på påskriset ett antal gånger och hon hoppade upp och ner för min säng många gånger också. Kändes som om hon gjorde allt för att reta mig.
Sen vid lunch då jag började piggna till, DÅ somnade hon. Man kan säga att hon gick mig på nerverna den morgonen/förmiddagen. Men jag älskar henne ändå!



Snuttan då!

Jaja, hon vart hel lugn när syrran kom hem. Men jag kände att jag kan inte vila då för hon hade med sig killen hem. Vet inte om jag får säga det men det skiter jag i! Dom firade 1års dagen idag. Jätte kul för dom två!
Sen strax efter kom mamma hem efter första passet idag, och strax efter mamma så kom Johanna panna!! Wiho!
Har inte träffat henne på...hm.. Jag vet inte hur länge! Det var verkligen super kul och jag hade det mycket trevligt. Vi gjorde inte mycket men det var trevligt ändå. Vart mest flum! Hehe!



Vi ritade i min telefon. Vad tycks? Haha! Jag har en tutch telefon och det var skit svårt att rita med fingret. Eller ja, nageln fick vi ta försiktigt. Men de var lite roligt faktiskt och coolt!
Tänk vad mycket finesser det finns i telefoner nu för tiden alltså! Jösses! Jag tycker inte det var länge sen man hade dom där svart vita. Typ 3310 eller något sådant.. Utveckligen går verkligen snabbt!

Annars har jag inte gjort något annat idag. Setat vid datorn. Sanna lärde mig hur man laddar ner låtar via youtube. Coolt säger jag bara och det var väldigt lätt!
Jaja, ska avrunda nu. Ska göra mig iordning för att sova. Är väldigt trött. Hoppas ni har det bra!

Kramar!!

Påsk pyssel! (tips)

Vill visa och ge tips på ett riktigt fint påskpyssel!

(inte den bästa bilden men ni ser nog ändå)



Jag har använt:

Vaddägg
Blompärlor
(Givetvis kan man ha annan form på pärlorna)
Vaxpärlor - Grön, lila och blå (Andra färger går också bra)
Fjädrar - Grön, lila och blå (Andra färger går också bra)
Smyckestenar
(Två olika storlekar)
Skruvöglor
Stavar med ögla
(Går bra med ståltråd också men får då göra öglor själv)
Avslutningshylsor
(Till fjädrarna)
Vaxad bommullstråd - Grön, lila och blå (Andra färger går också bra)
Färg - Grön, lila och blå (Andra färger går också bra)
Tandpetare
Lim
Avbitartång och "tång man böjer med"


Så här gör man:

1. Börja med att göra prickar på äggen (med någon färg) i en cirkel runt toppen och en lite större cirkel runt botten. Låt det torka.
2. Ca 2 cm ner från toppen ska man ytterligare göra en cirkel av prickar runt ägget (i samma färg som resten). Runt ägget ska det dessutom finnas 4 mönster (som på bilden nedan). Ovanför mönstret limmar man dit en liten smyckesten och under mönstret en lite större smyckesten.
Man kan ju även göra egna mönster!



3. Trä in en stav med ögla på i botten av ägget (så "svansen" kan hängas dit) Eventuellt kan man använda lim för att få staven i botten av ägget att fästa bättre. Sen trär man på allting vart efter (Se första bilden)
Sen ska blompärlan på.
Där efter så ska vaxpärlan på och till sist fjädrarna (Samma färger som prickarna på ägget)
Använd avslutningshylsor till fjädrarna.
OBS: Använder man stavar med öglorna så får man tänka på att öglorna måste man öppna och sen stänga ihop för att kunna "trä" ihop allt. Man kan även använda ståltråd till och sen göra egna öglor. Dom färdig gjorda stavarna har bara öglor på ena änden. Man måste alltså göra egna på andra änden.
4. Häng upp ägget i vaxad bommulstråd i matchande färg som resten.

Tänk på att ska man ha detta i riset så måste riset vara lite kraftigare. Dom blir lite tunga. Men inte mycket!

Lycka till!


Lördag!

God kväll!
Hoppas ni har en fin lördag. (mitt i påsken) Med mig är det bara okej. Är ganska trött nu bara och har huvudvärk. Men ska inte klaga!
Lördagen börjar närma sig mot sitt slut. Tycker dagen har gått väldigt långsamt. Men det beror väl på att jag vaknade vid 06.00 idag. Mamma skulle jobba och hon måste hjälpa mig med det jag behöver hjälp med innan hon åker så det var därför. Var vaken till 07.30 ungefär och sen somnade jag om. Sen har jag sovit till och från hela förmiddagen fram till lunch.
Har skit svårt att sova när det är ljust och katten höll på och jama hela tiden. Så gick det med det. Tittade på reprisen av Talang idag. Såg en flicka i publiken som påminde om min syster. Min syster som har gått bort alltså. Det var lite läskigt.
Sen efter så somnade jag om till mamma kom hem från jobbet.
Då fick jag påskägg!



Det sista ägget jag får. Mamma tycker jag börjar bli för gammal för det tråkigt nog. Så detta får jag väl njuta extra av! Själv så tycker jag att påskägg och godis hör till påsken. Men men! Får skaffa mitt egna nästa år.

På eftermiddagen har jag pluggat matte och spelat sims. Har inte spelat sims på super länge och matten gick väldigt bra.
Sen har jag inte gjort så mycket mer. Har haft ont ikväll så jag har tagit extra smärtis + en "avslappnande"
Nu tittar jag runt på nätet,käkar smörgås och har även TVn på. Juno går på kanal 4. En ganska bra film faktiskt!

Bye bye!

Skärtorsdag

Hej hej!
Torsdagen början sakta lida mot sitt slut. Nu är det påsk. Ganska mysigt tycker jag faktiskt! Vet egentligen inte varför för det är inget vi firar så speciellt. Det blir godis och påskmust mest typ! Men det är ju super gott!
Synd att det inte finns must oftare. Varför ska det typ finnas vid jul och påsk för?
Många tycker det är super gott ju och det borde finnas lite mer på året. Tycker inte ni det?
Ja, nog pratat om påskmust. Jag är på sjukhuset igen. Har omläggning imorgon. Troligen är det min favorit som lägger om. Men inte helt säkert!
Hoppas jag får omläggning tidigt. Dom har ju inget planerat på OP utan det är bara akuta operationer då.
Idag kom jag hit strax efter 15.00. Tog skit fort! 10 minuter tog det in till Västerås + några minuter i Västerås till sjukhuset då.
En stunde efter jag hade kommit på plats hit kom clownerna. Super skoj! Jag hade TVn på samtidigt och det var ett par bögar på TV. (Det var det alltså)
Då sa en av clownerna: Är dom snygga? Jag svarade bara att dom är bögar. Clownerna ska ju spela "okunniga" så dom säger: Vad är bög för något? Vi är också bögar!
Gud vad jag skrattade! Hahaha!
Sen säger ena clownen: (tror hon hette Doris) Nu ska vi sjunga en bögig sång! Så dom höll på och sjöng lite.
Dom är himla duktiga på att sjunga faktiskt! Och så spelar båda på en varsin ukulele (heter dom så?) Ja, ni vet dom där "mini" gitarrerna?

Efter dogs det prover. Mitt kalium är lite högt igen och jag vet inte varför. Jag tar ju mina mediciner som jag ska och så. Men en sak var bra: Mitt HB!
Det låg på 87, så jag slipper blod! Super! Men eftersom mitt kalium var högt, (inte så mycket) så ska man ta prover tidigt på morgonen igen. Det är för att hålla koll och det är ju bra. Vill absolut inte att det ska stiga igen! Buhu!!
Men det visar sig imorgon. "jag ska inte måla fan på väggarna" eller hur man nu brukar säga?
Sen på kvällen har jag bara tagit det lungt. Tittat på TV och duschat. Ska slå på en film nu och käka något innan jag släcker. Ha en trevlig fortsatt påsk!



Lite påskgott och tidning av mammsen som jag fick med till sjukhuset! Tack!

Glad påsk!

Önskar er en riktig GLAD PÅSK!


Onsdag!

Skriver lite snabbt innan jag ska sova. Är ganska trött. Mamma väckte mig tok för tidigt. Hon kom in med gröt och sa: Nu är det frukost!
Hehe gissa om jag var sur? Så jag åt lite och försökte somna om. Men det gick inte så bra för mamma var inte så tyst.
Annars har jag inte gjort så mycket annat idag. Har haft ganska ont till och från, och på eftermiddagen höll jag på och "gå under" för att det var så varmt. Inte kul alls!
Så jag har fått tagit lite extra smärtstillande idag. Det är tur att dom oftast hjälper.
Mamma och Jörgen räddade min dag genom att fixa en fläkt. Nu har jag en bordsfläkt istället för en golvfläkt. Jörgen smorde in den och blåste bort all damm med någon 'mojäng'. Den fläkten har nämligen stått ett tag men nu är den som ny. Skiit sköönt!!
Annars har jag bara setat vid datorn och tittat på film. Imorgon är det PÅSK och jag ska till sjukhuset som vanligt. Har omläggning på fredag även fast det är en röd dag. Ni kanske tycker "åh! synd om Saara". Men nä jag ville ha omläggning fast det är långfredag och röd dag. Annars skulle jag ha fått lägga om imorgon och sen vänta ända tills på tisdag. Nästan en hel vecka. Usch!
Tycker inte om när det går för lång stund nämligen så jag är super glad att det finns läkare som vill åka in och lägga om fast dom igentligen är lediga.

Aja nu ska jag ta mina mediciner och sen släcka. God natt med er!

Present!

Glömde visa vad som stod på mitt bord på sjukhuset när jag kom dit i måndags!





(Lite rörig bild med täcke, filt, os.v) Men i paketet fanns den söta vetekudden!

Fick den av en sköterska som skulle sluta. Ganska tråkigt för jag tyckte om henne! Men men...
Söt var vetekudden iallafall!!

Måndag (påsklov)

Måndag kväll då. Även påsklov!

Idag har jag haft en bra dag. Sov till kl 10.10. Gissa om jag var trött när jag vaknade? Jösses alltså, och inte vet jag varför. När jag vaknade så packade jag till sjukhuset. Käkade frukost och sen gjorde mig i ordning för att åka.
Jag var framme runt ett. Först så togs det prover och strax efter kom lymfteraputen och jag fick min massage. Himla skönt är det!
Man önskar man kunde få det oftare och längre.. Hehe! Men jag får ganska lång tid i alla fall.
I ca 45 minuter håller hon på.
Sen kom Pernilla. Vi tittade på TV och pratade. Mycket trevligt! Alltid kul med besök från henne. Idag skulle även kuratorn ha kommit men hon fick hinder så hon kommer imorgon om jag har tid. Jag ska ju duscha och även träffa sjukgymnasten.
Hoppas det är bra imorgon så jag kan träna. Det vart inget alls med henne förra veckan för jag sa ifrån. Det var så jobbigt med stumpen då. Tyvärr kan det nämligen vara en period nu då det vätskar. Usch! Ni anar inte hur mycket jag hatar att det är blött i stumpen. Men vad ska man göra? Jag kan ju inget annat göra än stå ut.
Annars har jag inte gjort något annat. Fått blod som tog slut nyss. Mitt blodvärde låg på 85 och det innebär en påse.
Nu måste det tråkiga desferalet gå i nästan 24 timmar. Sen har jag bara tittat på TV. Som Mamma byter bo och En unge i minuten.
Nu ska jag nog slå på en film. Finns inte så mycket annat att göra här.

Ha det gott!

God natt!

Orkar inte skriva så mycket idag. Det är ganska jobbigt just nu. Har så ont och det är så obehagligt. Stumpen och jag kommer inte överens just nu.. Blä!
Annars har jag haft en bra dag. Smärtan kom givetvis nu på kvällen och den verkar inte vilja försvinna.. Man hade ju hellre velat haft ont på dagen och inte nu på kvällen när man snart ska sova.. Fast självklart vill man ju vara smärtfri!
Åh, vilket snurrigt inlägg. Jaja, nu har jag iallafall uppdaterat!

Ska dricka mitt te mamma har gjort och sen kika runt lite och förhoppningsvis kunna somna sen. Ska ju upp strax efter 10.00. Åker alltid tidgare till sjukhuset på måndagarna.


God natt med er mina söta bloggläsare! Hoppas ni har haft en toppen helg! Kram

God natt!

Orkar inte skriva så mycket idag. Det är ganska jobbigt just nu. Har så ont och det är så obehagligt. Stumpen och jag kommer inte överens just nu.. Blä!
Annars har jag haft en bra dag. Smärtan kom givetvis nu på kvällen och den verkar inte vilja försvinna.. Man hade ju hellre velat haft ont på dagen och inte nu på kvällen när man snart ska sova.. Fast självklart vill man ju vara smärtfri!
Åh, vilket snurrigt inlägg. Jaja, nu har jag iallafall uppdaterat!

Ska dricka mitt te mamma har gjort och sen kika runt lite och förhoppningsvis kunna somna sen. Ska ju upp strax efter 10.00. Åker alltid tidgare till sjukhuset på måndagarna.


God natt med er mina söta bloggläsare! Hoppas ni har haft en toppen helg! Kram

OBS! Till er som undrar vad klippel trenaunay syndrom är för något. Skriv klippel trenaunay syndrom i menyn "sök i bloggen" då kommer det upp lite enkel fakta! (ett gammalt inlägg som jag skrev förut)

Söta saker från tradera!

Jag tittade somsagt på tradera igår. Shit va fina grejer det finns alltså!

Titta bara!



Favoriten. Hur söt som helst!



Samma här. Hur söt som helst!



Gillade denna väska också väldigt mycket!



Vägg dekor!


Bakformar!

Tycker det är kul att titta på tradera. Fast helst av allt skulle man vilja ha allt!
Gissa om någon vart "kär"? 

Lördag!

Tjabba!
Hoppas ni har det bra såhär en lördag kväll. Med mig är det okej. Har små ont men det är så man står ut. Fast man är ju hellre smärtfri såklart!
Hoppas ni har en skön helg. Min helg hittills har varit bra. Sov till tio ungefär. Sen väckte mamma mig.
Jag har inte gjort något speciellt idag utan har bara "funnits" typ. Tittat på film och tagit det lungt. Det vart filmen Raise your voice med Hilary Duff.
En mycket fin film tycker jag. Sen har jag inte gjort något annat. Och nu ligger jag i sängen med datorn på magen och katten på sidan om. Min lilla pärla! Så underbar är hon!

Har ni något/några djur? Det skulle vara roligt att veta!

Fredag var det igår. Hade omläggning som vanligt. Jag hade tid halv nio men fem minuter innan ringer dom och säger att jag inte får komma för svaret från proverna som togs klockan sex på morgonen var för lågt. HB:t låg på 60 men det har jag ju inte. I torsdags hade jag 82 + en påse blod. Så det låter ganska orimligt att det skulle ligga på 60 igår. (heter det så?)
Klockan åtta på morgonen tog man nya prover och HB:t låg på 92 då. Förmoligen var det en sköterska som slarvade och inte tog tillräckligt med slask i början så blodet var nog utspätt. Men det löste sig sen och jag fick komma lite senare istället.
Men jag var lite sur för att dom slarvade. Men efter omläggningen flöt dagen på. Var ganska trött efteråt. Förmodligen är det av smärtstillande man får på uppvaket. Det är inga pluttiga alvedon inte.. Utan det är starka grejer. Men det är ju bra att det finns när man har så ont. Och igår kväll åkte jag hem 20.00.
Är hemma tills på måndag sen bär det av till sjukhuset igen.



Bild från idag! Jag och min älskade vän!

Nu ska jag fortsätta att titta på Hello Kitty grejer på tradera. Jag ska inte beställa något utan kollar bara.. Man vill ju ha ALLT! ..typ...

Natti natt!

Skriver snabbt ett inlägg innnan jag ska försöka sova. Är ganska trött. Hoppas jag kan få ro. Det visar sig. Annars får jag läsa.
Min FRIDA tidning kom idag så den kan jag i så fall kika i.
Imorgon bär det av till sjukhuset igen. En natt hemma blir det i alla fall. Skönt att få sova i sin egna säng.
Och vet ni? Jag har faktiskt haft en ganska bra dag idag! Det är varit jätte skönt verkligen. Jag somnade dock lite sent.
Typ runt fyra, halv fem på morgonen. Så min förmiddag gick åt till att sova. Jag var skit trött.
Tror jag sov till halv ett. Sen försökte jag hålla mig vaken. Annars skulle det ju bli omöjligt att sova nu inatt typ.
På eftermiddagen kom avdelningens kurator för första gången. En jätte trevlig människa. Vi pratade lite snabbt om drömmar b.la.. Sen bestämde vi att jag skulle visa henne några drömmar jag har skrivit ner som jag har drömt men jag hittar inte filen. Så det kanske inte blir av. Fast jag kan ju börja om på nytt i och för sig? Tror jag gör det.
Det är lite mysko men för det mesta så brukar jag komma ihåg mina drömmar.

Brukar ni minnas era drömmar?

God natt! Kramar!

Inlägg från sjukan..

Detta inlägg skriver jag nu från sjukhuset. Fick inte åka hem igår kväll för har fått blod igår eftermiddag. HB:t låg på 82. I måndags låg det på 86.
Ja, vad har hänt på sjukhuset dom här dagarna då? Jo. I måndags när jag kom hit kom en tjej som brukar gå med sjukgymnasten till mig. En student alltså. Hon frågade om jag ville sitta på sängkanten. Men jag sa nej och förklarade varför. Tyvärr har det börjat vätskat mer nu ur mina sår och jag tycker det är fruktansvärt jobbigt. Jag kopplar bara ihop det blöta med blod och det känns som det rinner hela tiden.
Och när jag är rädd och orolig så hindrar det mig verkligen. Det tar över allt i kroppen kan man säga. Så hon gick sen.
Strax efter kom hon som masserar. Himla skönt och då kan man slappna av. Hade inte fått min massage på två veckor innan gången i måndags så det såg jag verkligen fram emot.
På måndagskvällen ringde dom från OP och sa att omläggningen skulle ske runt tio på tisdagen så jag duschade på måndagkvällen just för att jag inte orkar duscha på morgonen. Det är riktigt jobbigt att duscha då man är trött. Är jag trött så blir värken värre för jag blir känsligare. Men det var jobbigt att duscha på måndagkvällen också. Inte för att jag hade ont utan för att det var blött. I varenda rörelse nästan kände jag hur blött det var.

Jaja, igår på morgonen kom läkaren in till mig och pratade lite. Han berättade b.la att mitt kalium är bra nu så jag har slutat med en medicin. Ett pulver man blandar i vatten. Smakar blä och ser skit äklig ut så var bara skönt att slippa den! Hehe!
Sen pratade vi om att han hade skickat remiss till en kurator på psyk. Känns skönt att det äntligen kommer igång fast det känns mer nervöst. Men det kommer kanske bli bättre när man har träffat kuratorn lite och har lärt känna varandra lite.
Sen fick vi samtal från OP om att omläggningen inte blir på förmiddagen utan efter lunch. Jag blev självklart besviken men har dom akuta så förstår jag ju självklart att dom måste gå före.
Som jag har sagt förut: Man kanske räddar liv genom att lägga om senare?
Så efter lunch fick jag komma dit och OM jag hade längtat! Jösses alltså! Det var så skönt att vakna upp och veta att det var torrt. Stumpen är stor som en fotboll nästan men men..

Efter omläggningen har jag inte gjort någonting. Bara glott på TV. Mamma var hit en sväng igår också.
Nu är klockan snart två. Kommer nog inte kunna somna än på ett tag. Var himla klantig och tog mina 'kl tolv' mediciner halv två.. Har ont men jag har mig själv att skylla.
Dessutom börjar det vätska på igen. Usch vad jag hatar det!! Det kryper i hela stumpen! Och snart ska desferalet bytas.
För er som inte vet vad det är så är desferal sånt jag får när jag har fått blod. Det är för att jag får blod så ofta. Och i blodet finns det järn. Det innebär att jag får väldigt mycket järn i kroppen. Desferalet gör att det minskar på något sett. Hur vet jag inte.
Nu ska jag avrunda. Vart ett långt inlägg nu. Hoppas ni sover gott lite här och var i Sverige!  (och orkar läsa texten!) hehe nej då

Puss och Kram!

God natt!

Skriver snabbt ett inlägg nu innan jag ska sova. Klockan är skit mycket och jag ska upp kl 10.00 typ.
Åker till sjukhuset 12.20.
Igår var det söndag. Har haft en ganska bra dag och det har varit super skönt verkligen! Har tagit det lungt hemma och sovit länge.
Till runt ett faktiskt. Sen har jag tittat på tv tills den åkte i golvet. Haha! Så var det med det. Ska jag kolla på tv nu så får jag titta typ neråt. Den står nämligen på golvet. Förut stod den i bokhyllan men den ville inte vara kvar där typ.
Mamma har jobbat på kvällen så syrran och jag var hemma själva. Vi tittade på film och käkade räksallad.
Det var lite snuskigt att skala räkorna med all rom. Tycker det är så himla äkligt att ta i det. Hehe! Men det gick bra och räkorna var mycket goda.
Jag har även tränat idag. Armarna med hantlar. Mina armar är så frultansvärt smala. Och det är absolut inget jag vill ha. Vill ha tjockare armar så därför har jag kommit på att försöka träna lite och bygga upp muskler.
Mina armar är så smala att jag får runt fingrarna med en hand och jag tycker absolut inte att det är snyggt. Man ser ännu sjukare ut då man är smal. Jag vill se någorlunda frisk ut och dessutom är det bättre för kroppen.
Så ni där ute som vill gå ner i vikt och så.
Gör inte det! Det är absolut inte bra och inte hälsosamt alls! Försök och vara nöjda med hur ni ser ut. Och är ni inte nöjda med hur kroppen ser ut så försök och fokusera på det som ni tycker är bra hos er själva istället och inte på det som man inte tycker om.
Kroppen mår bäst av att vara sund!


Nu är det väl dags att försöka sova så man är någolrunda pigg. Dessutom tror jag Pilla skulle komma till sjukhuset. Det ser jag fram emot verkligen! Alltid trevligt med besök från henne.
God natt med er! Kramar!

Nu är det fixat!

Ett stort tack till dig som hjälpte med problemet som jag skrev om i förra inlägget. Nu ska det vara fixat!

Lördag idag då. Skönt att vara hemma. Jag har varit på sjukhuset måndag till fredag denna vecka. Fast sov hemma onsdag till torsdag.
Jag fick inte lägga om i tisdags nämligen. Mitt kalium värde låg alldeles för högt och då är det inte bra att bli sövd. Så då försökte vi sänka det till onsdagen och ta omläggning då. Vilket va skit skönt!
Onsdagen var nämligen en riktigt jobbig dag kan jag lova. Det är nämligen så att ju längre jag går med lindorna desto ondare och obehagligare blir det och det beror just på att lindorna och kompresserna som jag har på mig har gjort sitt.
Sen fick jag ju åka in till sjukhuset som vanligt på torsdagen. Pilla, pappa och Annabelle kom på besök. Det var väldigt trevligt!
Igår va jag till klin fys och kollade hjärtat. Tyckte dom sa att det inte var någon förändring så det är väl bra då antar jag (?)
Och sen senare samma dag var det ju dags för omläggning. Resultatet blev inte bra alls kan jag säga.. Var så fruktansvärt ledsen igår när jag såg hur det vart. Löst lindat, stumpen är sne, min ljumske hade dom inte skyddat os.v.. Detta ska jag ha hela helgen.. Suck!
Varför lyssnar inte den läkaren på hur jag vill ha det? Jag förstår inte det. Tror t.om att mamma tyckte likadant. Hon var med då jag pratade om en grej som måste göras men ändå gjorde han inte det denna gång.

Såhär såg det ut:



Ena lindan var så lös att den var påväg ur som ni ser. Den tog mamma och jag bort. Den gör ju ändå ingen nytta när den bara "ligger" på stumpen.

Och igår kväll åkte jag hem. SÅ skönt!
När jag kom hem tog det inte mer än en minut så var katten fram och hälsade.
Min älskare Doris!

Mamma tog kort igår. Den är lite mörk men men.


Och idag har jag inte gjort något speciellt. Bara tagit det lungt. Ska titta på en film och käka glass! Ha en trevlig eftermiddag/kväll!!

Kramar!

Någon som vet?

Det var någon som undrade om jag kunde ändra på någonting men jag förstår inte vad det är. Jag är jätte dålig på datorer och så..

Någon som vet hur man gör och vad hon menar?



Ändra hur man ser hela inlägget i rrs-flödet?

Ledsen

Det vart ingen omläggning idag. Jag har för högt kalium värde. Tydligen var det farligt då man sövs men inte när man är vaken.
Det kändes lite surt. Okej, ganska mycket faktiskt. Såg fram emot denna omläggning just för att jag tycker stumpen börjar lukta. Det luktar inte gott alls! Åh!
Får hoppas att det blir omläggning imorrn och att värdet har gått ner såklart!
Det som jag stör mig mest på är att när sköterskan hade tagit upp det igår med läkaren så hade han inte sagt något om att göra något åt det. Tydligen hade han bara svarat "okej" när dom berättade om svaret.
VARFÖR kunde man inte göra något åt saken redan igår för?! Det är jag som får lida... Skit!!

Inlägg från mobilen!

skriver detta från mobilen. Orkar inte få igång datorn. Väntar just nu på omläggning. Har ingen tid än men hoppas de blir snart. Vill verkligen få det gjort! Sen är jag så himla trött. Min natt var verkligen inte att hurra för. Fick kämpa med smärtan hela natten. Sista gången jag tittade på klockan så var den halv sex. Usch! Så jag har inte fått mycket sömn. Lite nu på morgonen men inte mycket. Måste nämligen duscha inför omläggningen så de har jag gjort. Sen har jag försökt sitta på sängkanten. För er som inte vet eller är nya så kan jag berätta kort att jag försöker träna så jag kommer upp i min rullstol igen. De gick ganska bra faktiskt. Kom inte upp i 90grader sittandes men på god väg och Sjukgymnasten blev glad. Kändes bra! Sen har sjukhus clownerna varit på besök. Skoj skoj! Har inte så mycket mer att skriva. Ska nu ta lite mediciner. Smärtstillande som jag alltid har klockan tolv. Hoppas ni mår bra. Kramar!

Lördag!

Är hemma själv just nu med Nalle. Ja, Nalle är en hund för er som inte vet. HIhi! Mamma jobbar och Sanna är i stallet. Har ganska tråkigt just nu och börjar bli hungrig. Jaja.. Intressant för er? Hehe..
Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu men tänkte ändå skriva ett inlägg. Har ju inte gjort det på länge.
Ville mest meddela att jag mår bra. Skönt med att vara hemma och ha helg! Och i veckan har jag mått hyffsat bra också vilket har varit ganska skönt!
Jag har inte behövt fått något blod på sjukhuset för blodvärdet har legat på 87 både måndag och torsdag. Visst är det lågt för en normal person (tror jag) men för mig är det ganska okej.
Jag har nämligen alltid lägre än normalt. Har även tagit upp nu med doktorerna att jag inte sover bra och min "avslappnande" inte funkar. Jag fick skriva ett brev till läkarna för att något skulle hända. Så det togs upp på ronden igår. Blev lite rädd ett tag när jag skrev att "avslappnande" inte funkar. Då hade läkaren tagit bort den medicinen totalt och inte satt in något annat. Så jag bad ena sköterskan att ta upp det, att jag faktiskt behöver något ibland. Hon hade också tyckt det. Så då satte han in en annan som jag tycker funkar. Så det är ju bra.
Jaja,, nu ska jag ropa på hunden. Han röjer runt här hemma hör jag.. Hoppas ni har en trevlig kväll!




Nalle! (och vår älskade ängel i bakgrunden)

Tänk att jag minns denna dag fotot togs som om det vore igår fast det var ett tag sen. Jag låg inne på barn då den långa perioden minns jag och mamma, jag, Jenny och Sanna var ute på en vårpromenad våren 09. Vi var utanför Skiljebo centrum Pizzerian då mamma skulle köpa mat minns jag..

RSS 2.0