1:a Advent

Tänk att det redan är första andvent. Inte långt kvar till jul nu. Känner mig som ett litet barn som längtar till julen (ärligt talat)

Men det är ju så mysigt med jul!


Gilla gilla gilla! :)

Diggar Jays verision på Lady GaGas Bad Romance

Hoppas verkligen Jay vinner hela Idol (fast det såklart, det brukar ju gå bra för tvåan och många andra också)


God natt!

Önskar er en god natt! Förresten, ni kanske redan sover? :)
Min torsdag har inte bestått av så mycket. Sov så länge jag kunde, men det är inte lätt när man har en mamma som bökar runt i rummet och en katt som slickar en i armhålan. Haha!
Ganska sur är man men det vill man inte visa. Förstår inte varför hon ska fixa och dona när man ligger och sover? Det kan diskuteras mamma! Nej då, älskar dig ändå! <3 (som ibland läser min blogg)
Sen har jag packat och kollat på super nanny på kanal 4. Tycker hon är så duktig med barnen. Det var faktiskt av henne som jag blev intresserad av att bli barn psykolog. Men det är något jag inte orkar studera till. Typ MVG och sånt i alla ämnen. Nej tack, orkar inte. Är glad om jag bara får G. Men jag vill fortfarande jobba med barn. Typ dagis eller något!
Sen som vanlig vid tre så åkte jag till sjukhuset. Det snöade och var bra kallt ute. Blä för kylan! Våren är skönast! Eller vad tycker ni?

När jag kom till sjukhuset så togs det prover. Mitt HB låg på 81. Skönt att det inte är så fruktansvärt lågt som det har varit ett par gånger. Fick en påse blod idag. Sen har jag duschat och bara glott på TV. Skönt det! Har inte haft så ont idag och har inte varit så trött förutom vid lunch då. Men annars har jag mått ganska hyffsat och det är super skönt!
Nu ska jag kika runt snabbt lite på nätet och sen ta insomningstablett för att sen försöka sova. Tror mitt internet tar slut snart. Sen idag är det omläggning. Hoppas hoppas den blir bra!
Men god natt med er! Skriver igen när jag orkar! :) KRam kram

Någon som vet?

Nu kanske ni tror att jag skämtar med er men jag kan verkligen inget om datorer och sånt. Därför undrar jag om någon vet vad som menas med detta?



Det handlar om min internet "dong" eller vad det heter.

Måndag!

Måndagen börjar lida mot sitt slut, vilket i och för sig är bra. Då kommer tisdagen! :) Wiho! (nej nu var jag tråkig)
Men jag vill ha omläggning. Det är därför det är så skönt att det liksom närmar sig. Fast morgondagen kommer kännas långsam för troligen har jag omläggning på eftermiddagen som vanligt på tisdagar. Men men..
Idag sov jag så länge jag bara kunde och fick. Är så oerhört trött och seg i hela kroppen. Sen vaknade jag strax innan Jörgen kom hem på lunchen och det vart dags att äta.
Jag har en mamma som är en hejare på att lägga upp vuxen manliga portioner. Ni skulle se så min tallrik såg ut! haha! Förstår inte hur hon kan tro att jag ska äta allt? Hehe!
Sen var det bara att packa för att åka till sjukhuset. När jag kom hit så tog dom prover. Mitt HB låg på 69 och CRP på 200 - Där fick jag svaret på varför jag inte har orkat någonting i stort sett. Läkaren sa att jag skulle få blod. Den andra påsen (och sista) droppar in för fullt just nu. Men vi skulle vänta med antibiotika. Glömde fråga varför men det kan ha med att göra att jag inte har haft någon mer feber sen i lördags. Har bara haft ont i huvudet hela tiden. Har man tur kanske CRP:t vänder av sig själv?

Jaja nu ska jag käka innan jag ska fasta. Sen ska jag kika runt lite på nätet. En blogg jag håller på och läser just nu är: www.moahenriksson.blogg.se Det är en mamma som har skrivit om sin dotters kamp med cancer. Tjejen heter Moa. Tyvärr har flickan gått bort. Endast 8 år gammal. Det är hemskt!

Så den håller jag på och läser. Hela bloggen från början till slut. Hittade bloggen ganska nyligen så det finns en hel del att läsa.
Men nu ska jag avrunda. Hoppas ni alla mår bra! Kram och god natt på er!



Slänger in en lite äldre bild då jag testar mammas glasögon. Och så har man ett fint litet sår på näsan! höhöh!

God natt!

Skriver lite kort nu. Har inte hänt så mycket idag för mig. Har inte haft någon feber vad jag vet och det är ju toppen! Men däremot har jag haft världens huvudvärk... Har varit väldigt trött idag också. Inte orkat någonting nästan. Mer än halva dagen har jag legat under täcket och blundat. Otroligt men sant!
Man får väl se vad blodvärdet visar sig imorgon på sjukhuset. Tänkte på att jag har varit så trött. Kanske är det som är lågt?
Men som sagt, det visar sig.
När jag inte har legat under täcket så har jag spelat dator spel och tittat på film. Började kolla på Snow Buddies men tröttnade och kollade sen på Zombieland. Ska kanske skriva resencion sen på båda filmerna och även dator spelet. Men ska kolla först så jag inte redan har skrivit om dem.
Jaja.. Söndagen börjar dra sig mot ett slut och snart är det måndag. Ska in till sjukhuset imorrn. Ser fram emot omläggningen på tisdag.
Det börjar kännas i stumpen. Blött och så luktar det lite. Inte så mysigt. Dessutom har jag en väldig konstig känsla i stumpen. Känns som det skaver lite här och där. Och då är det inte bara lite utan det känns en hel del. Allt det jag känner i stumpen gör mig orolig. Går det inte över tills jag ska sova så får jag be mamma om insomningstablett. Jaja. Nu ska jag fråga efter näringsdryck och kanske något att äta också.
Vi hörs och god natt med er! Hoppas ni har haft en trevlig helg! Kram kram

(så kort vart inte texten ändå, hehe)

Usch!

Orkar nog inte blogga idag. Har feber, är trött och har ont i huvudet. Säkert infektion på gång. Men skönt att vara hemma iallafall.
Ska bara ta det lungt ikväll. Se på film och vila. Man får inte glömma bort att pimpla i sig mycket vätska när man har feber.
Hoppas ni har det bra och får en trevlig fredag kväll! Kram på er!


God natt!

Nu har jag inte bloggat på super länge och kände att det är dags nu. Det har väl inte hänt så mycket sen jag bloggade sist. Har nu slutat med antibiotika helt. I måndags då jag kom till sjukhuset berättade jag om mina biverkningar och hur jag mådde av den och berättade även att jag aldrig har mått så dåligt av antibiotika som jag gjorde av den.
Sen sa jag att vill dom att jag ska fortsätta ta antibiotika så får dom ta och byta till något annat för den jag tog vill jag inte ha.
Dom tog upp det på ronden och pratade med läkare från infektion. Som jag fick träffa idag. Han berättade varför man kunde må som jag gjorde och sa att dom skulle sätta ut antibiotika helt. Det är ju skönt att slippa det! :)
Vart tvungen att stanna kvar på sjukhuset tills idag för att jag skulle prata med läkaren från infektion.
Det kändes lite surt för han pratade i ca 5 minuter. Det hade man kunnat prata om på telefon tycker jag.
Men jag tror det var meningen att även kärlläkaren skulle vara med men det vart inte så.
Honom träffade jag senare och han berättade att han hade pratat med urologen om mina njurstenar och nu planeras det att "ta bort dem". Det görs då i samband då jag lägger om i narkos. Vilket är smidigast. Sen berättade han även att dom pratat med tandvården. Och dom ska fixa alla tänder och göra "snyggt" nu innan årsskiftet för sen kostar det ju för mig. Jag har någon lagning som har gått upp och även något hål. Men de blir nog bra! :D
Annars har jag inte gjort så mycket annat idag mer än att väntat på att få åka hem.
Var klar på sjukhuset mellan 11:00 - 11:30 och fick taxi tid 16:35. Snacka om surt det kändes! Jag som ville hem likxom. Dessutom är jag typ bara hem och vänder nu. Ska ju tillbaka imorrn.

Hemma har jag tittat på Tv och pysslat lite. Kom ju hem så sent. Taxin var dessutom sen. Vart och kolla på Halv åtta hos mig och bonde söker fru. Tycker halv åtta hos mig är ganska bra faktiskt! :P
Bonde söker fru kollar jag typ på för att ha något att göra. Sen kan det vara kul att se vad som händer och om dom blir kära. Tycker inte ni det? ;)
Jaja nog skrivet. Ska kika runt lite på nätet och sen försöka sova. Önskar er en god natt! Kram på er!

Någon som vet?

Någon som vet om man kan köpa sol paraplyer i Sverige? Ni vet såna som ofta finns på Japanska bilder? Eller är det bara typ i asiatiska länder man kan köpa dem? Dom är ju så söta tycker jag 



Den med rosa blommor på tycker jag är super söt!



Underifrån.

Tänk att ha en sån en varm sommar dag. Tjusigt tycker jag!

God kväll!

Har egentligen inget att skriva. Tänkte mest önska er en trevlig kväll! Här är det bara bra med mig. Lite ont i ryggen på ryggraden vid ett ställe men det är sådant jag kan stå ut med fast känslan är ganska knepig. Det känns som någon slår till mig innifrån ibland typ, är dessutom ganska trött. Ska nog titta på filmen som kommer nu på kanal 4 och bara fortsätta ta det lungt. Det är så skönt att vara hemma igen efter mina dagar på sjukhuset. Kom hem igår kväll!




Varför?

Nu har jag fått 2 påsar blod igår och även 2 påsar blod idag. (sista påsen tickar på nu)
Varför kan mitt blodvärde nästan aldrig vara bra?


Vakna med the voice



Imorse kollade jag på Vakna med the voice.
Dom pratade om bränder b.la. Då kom jag och tänka på en grej som hände mig och min lillasyster fram för allt som jag tänkte berätta om.
Minns inte när det var exakt men vi bodde i ett hus på landet då. Jag hade mitt rum i en omgjord bod på gården.
Jag minns inte vad jag skulle göra men jag gick ut på gården. Då hör jag någon som snyftar och är ledsen, vilket var min lillasyster.
Jag trodde hon hade ramlat och slagit sig typ för när hon var yngre så var hon ofta ute och sprang och så.
Jag frågar vart hon är och hon sitter inne i huset vid ett öppet fönster. Jag förstod ingenting tills då jag kom in.
Det var rök i hela huset och min syster klagade på huvudvärk. Vilket jag förstod att hon fick av den röken. Dessutom var våra hundar hemma.
Dom kom knappt och hälsade för jag antog att dom kan har varit smått påverkade av röken. Min syster berättar snabbt att när hon kom hem från skolan så var spisen på. Dessutom på högsta temperatur och det låg en stekpanna på den varma plattan. Vi vet inte hur spisen sattes på för ingen hade använt den på morgonen och vi vet inte hur länge den har varit på heller.
Då var det bara att tänka snabbt. Vi öppnade alla fönster och även dörren. Sen var det bara att ta ut hundarna kvickt! Jag minns hur det "slog om" med hundarna då dom kom ut. Från att vara nästan lite hängiga så var det nästan som om dom fick nå kick av friska luften. Sen minns jag att jag var lite orolig då vi skulle ta ut dem. Att ha dem ute samtidigt då brukade ofta sluta med att dom busar med varandra, eller att ena hunden försöker trigga upp den andra. Men det gick bra. Dom fick sitta ute fastbundna i varsit koppel.
Sen ringde jag mamma och berättade om allt. Och allt gick bra. Vi hade ändå tur att min syster kom hem efter skolan (även om det inte var så kul för henne)
För tänk om hon hade följt med någon kompis hem? Och jag inte hade märkt något?
Då kanske man inte hade haft hundarna idag eller huset kvar (som vi har) Usch vilken hemsk tanke.

Har ni varit med om att vara nära till någon brand eller t.om varit med om en brand?

Berätta gärna!


Trött, så trött

God morgon till er som är vakna!

Själv så känner jag mig halvdöd. Är så trött, så trött, har varit vaken sen klockan sex ungefär. Vill bara sova. Men tror ni det går? Nej.
Har så fruktansvärt ont. Önskar jag kunde trolla bort skiten så man kunde slappna av och få sova en stund till.
Men under tiden så försöker jag skingra tankarna (inte tänka på smärtan fast det är skit svårt) genom att kolla runt på nätet.
Tur att det finns!


Saknar! (liten bildbomb)

Saknar kattungarna vi hade. Det är konstigt egentligen. När vi hade dom så tyckte vi ofta att dom var precis överallt men nu när man inte har någon längre så inser man hur mycket man saknar dem.
Dom små pluttarna!
















Dom två bilderna älskar jag! Det är på lilla Junior då han var liten. Han gillade att sova vid örat
Han tyckte jag bäst om för han var så social och lite speciell. Därför blir jag så himla glad över att min syster valde honom och han bor hos henne!
Då kan man få följa honom som nu har vuxit och blivit en stor kille!

Goder morgon!

God morgon, god morgon
hör fåglar sjunga glatt:
God morgon, god morgon i kör!

Eller kanske inte.. Men god morgon på er iallafall. Jag har varit vaken sen klockan sju. Vaknade och hade ont.
Men nu är jag smärtfri

Toppen! Men känner mig dock lite smått seg. Somnade skit sent. Kollade på The Osbournes på MTV i natt. Ozzy är ju hel knäpp. Minns att dom pratade om hundar och han sa att om hon köper hundar så skjuter han dem. Jag menar hallå vem säger så?
Inte nog med det så gick han förbi en massa foton på hundarna som hängde på väggen. Och då hade han format handen som en pistol och gick förbi och "pekade" och sa PANG till varenda bild.
Sorry alla Ozzy fans men jag tycker han är sjuk i huvudet!

Nu ska jag titta på I TAKET LYSER STJÄRNORNA och kanske slumra till en stund sen. Har precis ätit frukost.

Hoppas ni har en trevlig morgon!

Omläggningsdag

Nu är omläggningen över. (okej för ett bra tag sen) Fick tid till OP klockan 10.00. Så Tills dess fick jag kämpa med smärtan typ. Inte kul. Men det var skönt att få sova sen (i narkos). Typ bara lämna allt för en stund.
Fast den "stunden" känns väldigt fort måste jag säga. Det känns som man somnar och sen vaknar upp direkt igen.
När jag vaknade så hade jag självklart ont igen. Det höll i sig ett bra tag.
Det var inte stig som la om denna gång utan det var Akilles. Resultatet vart väl okej. Fick höra att det hade blödigt typ 300ml. Inte bra!
Sen om det är mycket eller lite från min stump kan jag inte avgöra. För det har jag ingen aning om faktiskt.
Jaja nog pratat om det trevliga ämnet blod. När jag inte har gråtit av smärta så har jag sovit hela dagen typ. Har varit super trött. Blir trött av medicinerna och dessutom sov jag väldigt dåligt inatt. Som ni kanske märkte med mitt tidiga morgon inlägg. Var vaken innan jag skrev det också.
Nu ska jag avrunda detta inlägg och fortsätta se på IDOL. Trevligt program med hade ju varit trrevligare om man hade varit fler. Är ensam och tittar här på sjukan.
Funderar på och öppna min energy drink som har stått hela veckan här på bordet. Ljummen och fin. Mumma! Haha nej då!


God morgon till er!


Till er! inte till mig själv för jag har banne mig ingen bra morgon. Har så förbannat ont. Har fått fulldos i morfin och även extra smärtis + stesolid på det som har en avslpannande effekt. Just nu känns det som om inget hjälper och man blir ju bara frustrerad då (Sa t.om att jag tror massage hjälper bäst men det fanns ingen som kunde och hade tid) Men ska försöka samla tankarna och se klart på ett outsider avsnitt soom jag började kolla på igår. Sen får jag väl hoppas på att omläggninigen är snrt. Jag är skit törstig! men fastar ju.. Blä!

Hejsan!

Har inte bloggat nu på ett tag som vanligt. Det har inte hänt så mycket mer än att jag är inlagd på sjukhuset sen tisdags. Eller måndag åker jag ju in som vanligt men det bestämdes i tisdags att jag ska få antibiotika intravensöst mot min urinvägsinfektion eftersom inga tabletter hjälpte. Lite kanske, kände inte så mycket problem men jag hade fortfarande feber.
Men nu har den gått ner och jag är feber fri. Gick typ ner och försvann dirket då jag fick antibiotika i blodet.
Vet inte hur länge jag stannar men en kur brukar väl ligga på typ 7-10 dagar?
Trist att vara på sjukhuset men vad ska man göra? Mina dagar går så sakta här. Har väldigt tråkigt och blir så trött och seg på sjukhuset att man inte vill göra något typ. TVn går typ på hela tiden. Kollar på såna kanaler man inte har hemma typ, för hemma har vi bara ettan, tvåan och fyran typ och dom få kanalerna som man får till som svtB.

Jaja. Vad har jag gjort idag då? Typ legat och dragit mig i sängen hela dagen och kollat på 3an som TOP MODEL, PRJOECT RUNWAY och sånt. Sen somnade jag en stund. (coolt att jag kunde somna trots min värk jag hade) Haha!
Senare kom mamma och Jörgen förbi på besök. Vi tittade lite på TV medan mitt blod tuffade på (låg blodvärde som vanligt) och sen var det dags för mig att duscha inför imorrn. (omläggningen)
Stackars Jörgen fick sitta i väntrummet/dagrummet i ca en timme nästan undertiden jag höll på. Okej, duschen tog inte en timme men det var mer som gjordes. Mamma var snäll och hjälpte till! Förlåt att jag var grinig mamma, det var inte åt dig. Älskar dig mamma!
Det är duschen jag tycker är så jobbig...
Sen åkte mamma och Jörgen till MAX och köpte mat till mig. Var skit hungrig! Dock gör det så himla ont i strupen där maten åker ner när jag sväljer. Jag vet inte alls vad det är och jag lider verkligen när jag äter. Det är hemskt!
Just nu får jag behandling mot svamp i strupen men det tror jag inte att det är för det gör så förbannat ont. Det är nästan så att tårarna kommer (men jag var duktig och åt upp allt, men det tog sin lilla tid) Ingen annan "hjälp" får man mot det. Helst av allt vil jag att dom kollar hela strupvägen och halsen då under omläggningen ifall det är något som har hänt. För detta ÄR verkligen inte alls kul.
Får snart börja äta fördig tuggad mat... Blä!



Ett gulligt mobilsmycke jag fick av mamma med nå spraygodis! Tack mamma!

Nu ska jag kika runt på nätet och dricka upp den cola jag har kvar. God natt med er!

En fundering (kanske inte så smart)

Usch fy och blä för stumpen ibland... Räcker det med att nämna krångel?
Ni kan få veta det lite tydligare: Den luktar apa, är obehagligt just nu för att det känns så blött + att jag har ont.

Hmm..

Undra om jag skulle auktionera ut den på tradera?



Kanske är någon där ute som vill ha? Till typ köttfärs?
Kanske bli jätte gott! Vem vet?

(Nej nu var jag äcklig, höhö!)




RSS 2.0