30:e Juni - På avdelningen igen då..

Då var man här igen då. Har haft en ganska fin helg. Jag var ju iväg i lördags på City festivalen som pågick i Västerås. Igår söndag var jag bara hemma och vi hade besök av släken då min lillasyster Sanna fyllde 18 år. 
Jag kan inte riktigt förstå det fortfarande. Sanna, vår Sanna har blivit vuxen och myndig. 
Körkortet är på G, hon övningskör för fullt till och från, hon får handla ut alkohol och tobak osv. Det är helt galet! 
Jag tyckte inte det var länge sedan vi syskon bråkade om vem som skulle få putta henne i barnvagnen, jag tyckte inte det var länge sedan hon och jag lekte med Bratz eller t.ex hennes leksakshästar, då vi lekte ridskola. 
Tiden går så fort! Känns som bara jag blir äldre men ingen annan  Hehe! 
Nåja, det var en fin dag igår. Dock mådde jag inte jätte bra. Jag fick febertoppar till och från och hade dessutom febersymtom som jag brukar ha. 
Har ätit en antibiotika kur (morgon och kväl) i fem dagar men jag tycker verkligen inte att det har blivit bättre. 
Det är tråkigt att det ska vara så, att man ska behöva dras med detta.. Just nu försöker jag med "huskurer", det hjälpte mig någon gång förut, hoppas det hjälper igen. 
 
Nåja till måndagen idag då. Jag vaknade vid 07:20 någon gång av att mamma kollade till mig. Hon brukar kika stumpen. Måndagar är ju ingen bra dag då all omläggningsmaterial har blivit löst, det har flyttat på sig och typ sugit upp så mycket det bara kan göra typ. 
Sover jag och det te.x börjar blöda så känner jag ju inte det. Därför kollar hon till mig. 
Frågade om hon kunde hjälpa mig att linda vilket hon också gjorde. Sedan pratade jag lite med Rasmus och blundade sedan en stund till, till assistenten skulle komma. 
När hon kom så lindade vi igen för det behövdes. Sedan käkade jag Piha pirakka till lunch. Som jag så fint har lärt mig av min asssistent att det heter. Hahaha! 
Det är finska piroger, ni som inte vet det. Smakar helt okej! 
 
Efter det så fixade jag mig iordning för att åka samtidigt. Taxin kom som vanligt 12:20. Väl framme på sjukhuset fick jag reda på att en kompis hade ett ärende hit i närheten och hon undrade om vi kunde fika. Sa att jag inte hade det så jätte lätt i stumpen men jag försöker gärna ta mig upp ändå. Jag vet inte vad det är men man får liksom styrka och kraf från familj och vänner att försöka ändå  Tack till er!
Synd dock att det blev som det blev med mina mediciner. Kan berätta: 
Min assistent skulle hämta ut mina mediciner idag. Dock pratade hon om att hon skulle göra en grej emellan så hon skulle komma till mig senare och lämna mina mediciner. Men eftersom jag tänkte ta mig upp. Så smsade jag henne och sa att jag kan ta ut dem. Var ju bara det att hon hade hunnit det precis för det hon skulle göra innan hade fullt. 
Annars hade jag nog hunnit få ut dem själv. Så det blev som det blev. 

Anledningen till att andra gör det ibland är för att jag oftast inte mår bra på måndagar. Måndagar och tisdagar fram till omläggningen är absolut sämsta dagen för mig. 
Nåja, träffade iallafall kompisen så vi fikade i Cafeterian och pratde lite. Jag köpte en smörgås och en lingondricka och kompisen käkade mat.
Efter det så gick vi till kiosken och sedan till apoteket. Sedan gick jag mot avdelningen och hon till bussen. Fick hjälp upp i sängen av vår Västerås stjärna Freddy Amigo. Han är ju super goo människa verkligen här i vården! Jag gillar honom 
Sedan före middagen var det dags för dusch och efter duschen har jag inte gjort så mycket. Bara kollat på TV och väntat på att min dator skulle starta, vilken tog en evighet. Men nu är den igång och jag kollar runt. Tänkte kika på youtube en stund. Sedan ska jag maila en kopia på en faktura till assistansbolaget. 
 
Vi hörs! 
 
 
 

29:e Juni - Gjort klart en kompis.

Ikväll gjorde jag klart en kompis. Tänkte att jag kan visa här. Jag gillar den och blev nöjd! 
29:e Juni - Grattis älskade syster på din 18:års dag!Idag är det din dag <3

28:e Juni - Min dag

Vaknade runt 11:00 av att assistenten kom till mig. Hon jobbar extra idag då mamma har lite att förbereda till imorgon då min lillasyster blir 18:år. 

Nåja. Jag käkade frukost och velade lite om jag skulle åka in till Västerås City festival eller inte. Jag tycker det är jätte kul att strosa runt på sådant, men tappade lusten igår natt då jag skulle sova då det började blöda lite ur stumpen. Det var inte jätte mycket alls, utan det var två mörka fläckar som enkronor ungefär som inte riktigt hade gått igenom min omläggning.
Men det är tillräckligt för att jag ska tappa suget till att göra saker.
Sedan funderade jag på hur jag skulle göra och pratade ihop mig med mamma och min assistent. 
Jag är egentligen inte super rädd för blodet. Det är klart det sitter i fortfarande från mina tidigare större blödningar. Men det jag kände att det blir ju sådan dramatik om man blöder och ska tillkalla ambulans osv.
Folk är ju så nyfikna på vad som sker, det orkade jag inte med. 
Men som sagt, vi pratade ihop oss. Och sedan började jag tänka: "bara för att det kom igenom dem där två fläckarna igår så betyder det ju inte att det kommer att komma mer" dessutom löser det ju sig oavsett blödning eller ej.
Assistenten sa dessutom något klokt till mig som jag tänkte på: "Detta kommer nog stärka dig Saara, oavsett hur det slutar"
Jag bestämde mig för att åka. 15:10 fick jag buss och vi åkte från hemmet.


Vi släpptes av en bit ifrån och tog oss sedan upp på marknaden bland stånden.
Vi kom sedan på att vi måste ta ut pengar och letade sedan på den närmaste bankomat som fanns vid oss då. Det var trasig, så det var bara att ta sig visare till en annan. Men där var världens längsta kö, så då gick vi till den tredje automaten. Kön var rätt lång där med. Då kom jag på att det finns en bankomat där vi släpptes av. 
Så vi gick tillbaka dit och så gick vi tillbaka till stånden.
Kollade först runt överallt, sedan funderade vi på vart vi skulle käka. Det blev renkebab. 


Aldrig ätit det förut men det var riktigt gott. När vi åt var jag med om en riktig överraskad sak.
Två män gick förbi oss. Jag kollade upp och fick till min syn se att det var Dogge dogelito. Sa till assistenten: "Såg du? Såg du vem det var?"
Hon hann bara se ryggen på honom. Efter en liten stund såg även hon att det var Dogge dö han gick förbi igen bort från ett tält som var bredvid oss.
Så vi satt där och tittade som två fån. Hahaha!

Efter vi hade ätit så gick vi runt en stund till, vi köpte sån där lott (alltid vinst) på nalle. Man ska typ samla poäng.
Sedan gick vi in till McDonald's och fikade då det var ca 50min kvar innan taxi skulle hämta oss. 
Jag käkade en glass då och assistenten en milkshake.
Runt 18:30 kom taxin och jag åkte hem. 


Hoppade upp i sängen då jag blir så trött i både kropp och knopp av att sitta uppe längre. 
Detta vart mitt köp, hittade inte så mycket alls.
Lite hallon, kola godis och den där nallen från "alltid vinst" lott.


Köpte även en tröja till en kompis som jag la ut pengar till så länge, eftersom det inte är min så tar jag inte kort på den. 
Nu ligger jag bara i sängen och kollar på sommarkrysset som snart tar slut. Har även fått massage av assistenten. 

Dagen blev bra till slut, och jag är så stolt över mig själv att jag kom upp och iväg till marknaden och City festivalen


27:e Juni - Vunnit!

Har vunnit två stycken biobiljetter till filmen Förr eller senare exploderar jag.
Det var Nellie Berntsson som hade tävlingen. Hon har jätte mycket följare på sin youtubekanal och läsare på sin blogg. Och så blev jag en av vinnarna! 


Blev super glad då jag så gärna vill se filmen. Ska nog gå med assistenten för hon vill med se sen.
Får försöka ta det snart! Har någon av er sett den?

27:e Juni

Måste bara skriva lite. Vet inte om den personen läser min blogg. Men jag skriver ändå, för det är egentligen inte för hennes skull jag skriver - utan mitt.

Idag har ytterligare en personal slutat på avdelningen där jag ofta vårdas. Jag tycker det verkligen är jätte tråkigt.
Den människan tyckte jag om väldigt mycket faktiskt. 
Men jag hade ärligt lite svårt för henne i början, men sedan släppte det och jag gillade henne mer och mer som sjuksköterska <3
Missförstå mig inte, alla är bra som jobbar. Men givetvis får jag som dem flesta andra på olika platser - Favoriter och människor man kommer extra bra överens med osv.
Det finns dessutom en hel del kvar som jag gillar extra mycket av personalen. Jag får hoppas på att dem inte tänker sluta av olika anledningar. Tyvärr har det varit så, att många av mina absoluta favoriter har slutat till och från på senaste tiden..

Jag hoppas att hon en dag kommer tillbaka. Hon var en fantastisk sjuksköterska och jag kommer att sakna henne på avdelningen! 

27:e Juni - Godermorgon!

God morgon på er! 
Vaknade för en liten stund sedan. Strax nu vid klockan 08:00 kommer en rullstolstekniker från Hjälpmedelscentralen här, och hämtar min elrullstol. Som jag skrev igår så ska batteriet kollas om det behövs göras något åt det. Min permobil har nämligen börjat växla i hastighet. Ibland kör den jätte fort och helt plötsligt rätt så sakta. Haha! Det är lite läskigt att sitta i den om jag är iväg själv någonstans. Vad gör jag om den stannar helt plötsligt? 
Då blir jag ju stående. Så det är på tiden att det kollas upp. Hoppas han bara kommer nu vid 08:00 som vi sa igår på telefonen. 
Kvart över åtta har jag fått tid på opertaion för min omlägggning. Det är fredag och det brukar vara runt den tiden då. Alltid tidigare. Nej nu ska jag avrunda och vänta in "gubben" som ska hämta rullstolen. Får hoppas att jag är kvar då när han kommer. Men annars går det väl bra ändå. Förklarade för honom vart den fanns osv igår. Så det går nog bra ändå för honom! Om inte annars finns det ju personal här som säkert hjälper. 
 
Jag önskar er en fin dag! Kram 
 
 
 

26:e Juni - Just nu.

Kom från kiosken för ca 30 minuter sedan. Köpte med mig lite ärtbart och dricka, som smörgås, Ostkrokar, Fanta osv.


Lyckades även ta kort på mig själv, blundandes. Hur man nu lyckas med det? Haha!


Väl tillbaka till avd la jag mig i sängen. Nu har jag precis fått blod påkopplad. Det är lite lågt idag. Ligger bara på 80, så en påse ska i nu idag.


Nu ska jag ta mina mediciner som hon dessutom kom med, sedan käka min smörgås. Det är tonfiskröran i den. Super gott!

(Även medicin i muggen) 
Och så blir det Youtube. Ska väl försöka släcka något i tid idag. Har omläggning 08:15 imorgon, så det är tidigt. Sedan kommer en rullstolstekniker för att hämta min rullstol jag har på sjukhuset. Han ska kolla batteriet på den för jag har haft den i flera flera år och den har aldrig varit på service eller blivit bytt. Det är ett under att det håller!

Sedan imorgon eftermiddag - kväll hoppas jag att jag får ta mig ner på City festivalen som har startat idag i Västerås. 
Men det beror på om läkarna godkänner det. Då jag har ett dropp som går efter och den hinner väl aldrig gå klart någorlunda i tid. 
City festivalen är 1gång per år. Jag hoppas verkligen dem godkänner att avbryta lite lite innan droppet tar slut! 24:e Juni - Varning!

Vad trött jag är på såna här mail, där dem försöker få en att tro att saker och ting uppdateras, eller krånglar. Och så finns det alltid en länk där det står liknande med: "Fyll i dina uppgifter här" 
Det var nämligen inte länge sedan jag fick ett likadant där det påstås komma från Swedbank. Några få månader sedan. Vad kommer här näst? - Jag blir trött på det här..
 
Det är ju inte seriöst för fem öre, tror dem att jag går på det där? Vill gå ut med denna varning till fler. Alla kanske inte förstår att det är bluff. Helst av allt, klicka inte ens på länken! 
 
 
 
 

23:e Juni - Vaken redan...

Fy fan! Jag är vaken redan. Jag har så fruktansvärt ont.
Min natt har varit kass verkligen. Har kanske sovit sammanlagt 2,5 timmar inatt. Är så trött, men får ingen sömn för att jag har så ont. 

Tyvärr hjälper ingen smärtlindring heller, för det är en linda runt min höft som orsakar det hela. 
Det är bara att härda ut fram till omläggningen.
Har fått göra det förut med och det går ju. Men det är så tröttsamt och frustrerande att ha ont och ingen smärtlindring hjälper. Kommer inte att få någon vidare sömn fram till omläggningen heller. Det vet jag, då lindan aldrig blir bättre. Snarare kan det bli sämre. Den har liksom dragit ihop sig runt midjan på mig och all tryck hamnar på min friska höft för att jag är så smal. Aj aj aj!

Får jag inte den sömn jag behöver så blir jag dessutom känsligare både fysiskt och psykiskt...

21:a Juni - Just nu.

Sommarkrysset har precis börjat. Första avsnittet idag för sommaren.


Ska kryssa tillsammans med assistenten. 
Annars då? Mår inte super bra. Har ont i huvudet, är trött och alla symtom på feber. 
Det har dessutom blödit ur stumpen idag så ligger i sängen med lindat tryck på stumpen av assistenten.
Tråkigt men bara "gilla" läget just nu...

20:e Juni - Trevlig Midsommar!

Jag ville bara slänga in en liten hälsning. Och önska er trevlig midsommar. Själv så ligger jag på sjukhuset och väntar på att få åka upp till operation på omläggning.

Dem brukar bara ha akuta när det är "speciella" dagar, så gissar på att jag får åka upp hyfsat tidigt idag.
Om de inte får in något akut, såklart!

Hoppas ni får ha en trevlig dag och får käka god mat. Och bara ha det trevligt med era nära och kära. 
Jag hoppas dessutom att ni får något tur med vädret. För er som ska vara ute och kanske fira midsommar.

Ta hand om varandra!
19:e Juni - Några rader..

Kom ut från duschen för ca en timme sedan och ligger nu i sängen och ska käka kvällsfika. Är inte jätte sugen så det består av lite smörgåsrån och skorpa. Samt en kopp te och en glas proviva till. 
 
 
Mår rätt okej idag. Det har varit väldigt svalt ute idag och vädret spelar väldigt stor roll med hur jag mår. Har inte haft så ont idag, benet är inte så jätte svullet heller vilket det gärna blir då det är varmt. Så för min del, får det gärna vara en sval sommar. Haha! 
Men då är det större chans att jag mår något bättre. 
 
Som ni säkert vet så svullnar ju dem flesta upp något på sommaren då det är varmt. Men då man har problem med lymfsystemet och banorna kroppen (framförallt benstumpen) så blir det extremt jobbigt. Det svullnar upp lättare och kan dessutom göra väldigt ont på det. Att få benet lindat är A och O för att det ska underlätta något för mig. 
 
Tillbaka till idag. Nu när det har varit svalare så har det inte svullnat upp lika mycket alls. Dock har jag börjat få ett annat problem vilket är så frustrerande. Jag vet inte alls vad det beror på. 
Lindorna vill hela tiden kana ner på stumpen. Så det blir som "luft" mellan stumptoppen och lindan, och stumpen ser genast ut att vara centimetrar längre. Och eftersom lindorna vill kana ner så finns det ingen linda kvar längst upp mot övre höften och ljumsken, så där blir jag lätt svullen nu för att allt bara vill hasa ner. Det är så frustrerande och jag vet inte vad det beror på. Tror inte läkarna vet det heller. Sedan tror jag tyvärr inte dem förstår hur pass jobbigt det är för mig. 
Jag hoppas så innerligt att det snart kommer på något bättre som gör att materialen sitter kvar och på plats. Det vore så förbaskat underbart! 
 
Nåja, jag ska sluta detta inlägg snart. Kolla en stund på youtube och sedan googla runt efter födelsedagspresenter till min lillasyster som snart blir 18 år. Det är så galet! Känns verkligen inte som det var länge sedan hon var den lilla flickan som busade om dagarna och som man lekte med. Tiden går så fort! 
Jag har lite idéer som jag ska googla lite efter. Men kan inte nämna något här utifall hon ser. Men vad jag vet så läser hon inte min blogg. Men man vet aldrig. 
 
Nu ska jag käka. Hoppas ni mår bra! Kram kram
 
 
 
 
 

16:e Juni - Måndag

Idag är ingen rolig dag.. Det är en krångeldag idag. Precis allt krånglar i min benstump och det är svårt att vara glad när man har ont och inget hjälper, det är svullet, Lindorna vill inte ligga på plats, utan flyttar sig vid minsta lilla rörelse. Jag har tappat humöret totalt. 
 
Måndagar brukar inte vara en bra dag då det har gått som längst emellan omläggningarna. Men tyvärrr blir det så mycket värre då det är sommar. Det känns så motigt att behöva tänka på att ha det så här ett bra tag till framåt hösten. Då brukar det ofta bli en aning bättre. Speciellt det här med svullnaden, det blir så tjockt när det är varmt och stumpen känns 10+ tyngre, om inte ännu mer.. Ja, det känns ungefär som jag släpar på en cementklump till ben. Det är fruktansvärt.. 
Jag hoppas så innerligt att det kommer på en bättre lösning snart på omläggningsmaterial som gör att det är stabilt och ligger på plats, trots att det går några dagar man bär det. Det här känns ju knappt hållbart. 
Ligger redan natten till måndagen och ofta har ångest för att man ska behöva ta sig genom måndagen så här som jag gör just nu fram till tisdagen. 

Det som är possetivt är att dem brukar ta min omläggning tidigare då det är sommar för dem har inte lika mycket planerat på sommrarna då folk har semester. Det gillar jag jätte mycket! 
Hoppas verkligen det börjar tidgare nu imorgon eller rätt snart. För nu har semestrarna precis börjat! 
 
Mina benskillnader. Nu får man ju tänka att jag har omläggningsmaterial under också. Men benet brukar vara något mindre än det här som de är nu. Nu är det ju fruktansvärt jobbigt! 
 
 

15:e Juni - Min tjuv Doris!


14:e Juni - Cruising i Hallstahammar (bildbomb)

Idag var jag och kollade på massa amerikanska bilar med mamma som jobbade som assistent idag till mig.
Tänkte lägga upp en bildbomb från 
dagen:

Jag i väntan på taxin.
Bilder på en massa bilar från cruisingen som startade 18:00, men vissa gled ju runt innan med sina bilar.Mamma, jag och bror käkade på pizzeria Maistro i Hallstahammar. Var rätt gott faktiskt! Tror det var första gången jag käkade där. Och kommer nog definitivt dit igen om jag besöker Hallstahammar!
Mammas pizza, brors mos och köttbullar och min grillbiff (typ hamburger kött) med pommes.

Vi begav oss sedan till affären för att handla och sedan kolla på bilar en stund till.

Min familjs bil på bilden nedan. Mammas sambo var ute och körde i den.Nu är jag hemma. Kollar på filmen Burlesque som går på kanal 3. Sett den förut men jag gillar den! 
Ska snart få min massage som jag brukar få regelbundet om dagarna. Så skönt nu när man är trött efter att man varit iväg.

Önskar er en fin lördag! 

13:e Juni - Min torsdag (skrivet natten till fredagen)

God natt på er! 
Eller ja, jag ska inte sova än. Menar typ som "god kväll", men det är ju natt nu. Äh - Vad snurrigt det blev! Newermind! 
Jag hoppas ni mår bra. Det gör iallafall jag just nu vilket är skönt. Inte så värst mycket strul med stumpen just nu vilket är så skönt. Det känns som det är det som styr mitt mående just nu vilket är synd. Då dem bra stunderna med stumpen inte alls är mycket. Det är tyvärr mer sämre stunder än bra. 
Jag får helt enkelt försöka njuta under den tiden. 
 
Nåja min dag idag då. Jag vaknade vid 11:00 av att assistenten kom och skulle börja sitt pass. Drog mig några minuter för hon väntade viktigt telefonsamtal så det kändes ju dumt att börja med det vi brukar på morgonen. Alltså spola katetern. Det kan liksom vara svårt och klurigt, att avbryta helt plötsligt och jag tycker det är lättare att vara två när jag gör det. 
Så när hon hade pratat klart så började vi med att spola katetern. Sedan käkade jag brunch som bestod av pasta Carbonara. Det är ju så gott! Jag är verkligen helt galen i bacon. Hahaha!  Det är helt sjukt egentligen att man kan tycka om något så mycket.
 
Har ni någonting ni kan äta ofta men aldrig bli trött på typ? Berätta gärna! 
 
Efter brunchen så borstade jag tänderna och borstade håret. Jag fick sedan hjälp att linda stumpen, av min assistent och efter det så sminkade jag mig lite lätt. 
Taxin kom som vanligt 15:00 för att köra mig till sjukhuset och jag var framme som vanligt runt 15:30.. 
Det togs prover ganska direkt, strax efter tog jag mig till kiosken och Apoteket för jag behövde köpa med mig extra Alvedon hem för jag har feber till och från och får värsta febertopparna ibland. Det har hållit på så nu sedan 31:a maj. Så i snart 13 dagar då. Det är jobbigt och jag blir t.om påverkad av febern till och från. Läkarna vill inte göra något åt det så länge jag inte är riktigt dålig. 
 
"Troligen beror ju min feber på infektion någonstans. Jag har tagit både urinodling och blododling för att se om det är något som "växer" där.
Men som sagt, dem vill inte göra något så länge jag inte är mer påverkad. För min kropp och bakterier har blivit resistent mot många antibiotika kurer + att det finns kurer som jag inte tål och istället reagerar jag på dem ungefär som allergiska reaktioner.
Därför vill dem vänta in i det sista, och jag förstår dem. Dock är jag rädd att man ska bli dålig liksom "pang på" för att man har väntat så länge nu. Snart är det ju 2 veckor. Det är svårt det där.."  
 
På Apoteket hittade jag Alvedon. Jag köpte även en tungskrapa samt salivstimulerande tabletter, då jag ofta är så himla torr i munnen. Blir det av mina mediciner bland annat. 
Tungskrapan kände jag bara att jag ville prova. Haha! 
Nåja, jag gick vidare till kiosken sedan där jag köpte Sandwish (trekantssmörgås) som dem fått in nyligen. Provade en med tonfiskröra, samt köpte lite gott och en Loka crush i citron. Har aldrig provat den och kände att jag ville prova - Men seriöst, den smakar som den i päron (?) 
 
Ni som har smakat båda, vad tycker ni om dem? Visst smakar den likadant? Annars är dem ju väldigt lika i smaken.. 
 
När jag var klar i Kiosken drog jag inte direkt till avdelningen. Valde att ta mig på upptäcksfärd på sjukhuset. Det gör jag när jag har tråkigt, hehe!  Nej sanningen är att sjukhuset här i Västerås kan jag utan och innan typ. Även delar jag inte "tillhör" för jag har gått lite rundor och kikat mig runt. Nu drog jag bland annat upp till ett av dem högre husen till våning 8 för att kolla det regniga vädret vi hade över Västerås då. 
 
 
 
Vi har även ett våningshus med 12 våningar som är häftigare att vara i och se ut. Men de ligger vid kiosken och jag tänkte inte på det då att kolla ut. Huset med 8 våningar ligger närmare "min" avdelning och jag orkade inte ta mig tillbaka. 
 
 
Drog sedan tillbaka till avdelningen Satt jag även ute en stund. Och nej! Jag satte mig inte i regnet utan jag satt under taket och bara filosoferade. Det är rätt skönt att höra regnet smattra och känna doften av blöt asfalt och natur. Visst är det?
 
 
Jag kom tillbaka till avdelningen strax efter 17:00, där middagen serverades och det var Biff a`la lindström. Tycker inte om det så jag tog ca 2 tuggor och käkade morötterna. 
Tog min Sandwish och mumsade på. Som var riktigt god! 
Sedan har jag bara väntat på att få duscha.
 
 
Efter duschen har jag inte gjort så mycket mer. Jag har bara kollat Youtube och filmer online
Har dessutom fått blod påkopplat för det låg lite lågt idag. Den andra påsen droppar på nu, men är snart alldeles slut. Nu ska jag fortsätta kolla Youtube en stund och sedan sova. Omläggning tidigt idag, redan 08:15 har jag tid. God natt! Men ni kanske sover redan? 
 
 
 
 
 
 

12:e Maj - Astma och allergiförbundet!

Stödj Astma&Allergiförbundet och köp en svala.


Jag köpte min på Apoteket. Brukar stödja olika förbund. Enligt mig så är det viktigt.
Oftast är det runt 20kr som dessa olika pins kostar och enligt mig är det inte jätte mycket.
Men jag hoppas fler väljer att stödja olika förbund. Liten summa men fler personer - Blir mycket! Jag hoppar lätt över den där drickan, glassen eller godispåsen och gör detta. Gör det du med! 

11:e Juni - Liten uppdatering..

Fick omläggning igår av stumpen. Dock vart det jätte sent och tiden innan omläggningen var fruktansvärt. Jag skulle ha fått min omläggning redan 08:00 på morgonen men om jag förstått det rätt så körde det ihop sig någonstans här på sjukhuset så därför vart det senare än normalt. 
Det känns ju så typiskt! Varför ska det alltid (eller ja okej, ofta) strula och krångla när det är som jobbigast? Som nu t.ex: Jag ville inget annat än få tidig omläggning. Men givetvis så ska det strula och omläggningen skjuts upp. Tycker ofta att det är så, det kan även vara så om småsaker hemma. Att man vill att något bara ska flyta på för det inte är helt okej i kroppen och man inte mår helt okej. Nej då ska saker och ting strula... 
 
Nåja. Jag fick iallafall omläggning igår och jag är så så så glad över det! Var livrädd att dem inte skulle hinna ta mig igår. 
På grund av att det blev senare så hann jag inte med taxin hem igår 22:00. Jag var nere på avdelningen strax efter 00:00 inatt. Käkade lite och fick smärtstillande, och försökte sedan att somna om vilket gick rätt fort. Idag blev jag väckt klockan 08:10 och tog mina mediciner, sedan har jag fått hjälp med att linda och blivit vägd. 
Nu käkar jag frukost och kollar runt på datorn i väntan på att få åka hem. Min taxi kommer 11:10 idag. 
 
Just nu känns det okej i kroppen och stumpen. Men det är så ledsamt att det istort sett bara känns bra dagen efter omläggningen + samma dag, den tid som är kvar efter omläggningen. Tyvärr är det så att det fortare blir blött, löst, svullet och gör ont nu när det är sommar och är varmt. Allt blir så mycket jobbigare för mig...

8:e Maj - Borta från bloggen!

Blir borta från bloggen några dagar. Jag mår inte så bra just nu.
Stumpen krånglar en del och det är så påfrestande och gör mig så ledsen...

8:e Juni -Vaken nu..

Åh jag är vaken nu. Klockan är strax 05:00 och jag vaknade för ca 30-40 minuter sedan - Av en jävla fluga!

Den driver mig till vansinne. Tycker det är så obehagligt när dem sätter sig på te.x kinden, håret eller armen. Det liksom kittlas ganska illa.. 
Usch och blä för det här! Känns Som restrerande av natten och morgonen blir förstörd, jag kommer vara så trött imorgon.

Måste fråga er, är det någon som vet något bra man ofta har hemma och kan te.x spruta eller smörja på sig så flugorna inte vill komma i kontakt?

7:e Juni - Gladiatorerna!

Idag har jag varit till Hallstahammar hos min goda vän Johanna. Åkte dit tillsammans med assistenten min. 

Johanna har ju flyttat, men nu var det visserligen ett tag sedan hon gjorde det. Typ flyttat till eget boende från sina föräldrar.
Men jag har ännu inte sett hur hon bor och dessutom var det länge sedan vi sågs hon och jag så därför tänkte jag att jag försöker ta mig dit. Det var took för länge sedan som Johanna och jag sågs - vi måste bli bättre på de och ses lite oftare!


Var jätte mysigt att komma dit och hon har en jätte mysig etta som hon bor i. Skulle faktiskt kunna tänka mig att ha något liknande själv när jag flyttar till eget. Behöver ju inte vara så stort om man ändå bor själv
(och har assistent då och då)

Så det var trevligt att komma dit. Vid drog till asiatiska restaurangen Rice and noodles som finns där och käkade. 
Dock åt vi inte upp allt för man får ju så himla mycket mat när man äter asiatiskt. Har ni tänkt på det? Haha!
Vi bad om tre stycken doggybags - en vardera.
Sedan gick vi till Coop och handlade lite. Köpte bla lite gott med mig.

Sedan gick vi tillbaka till Johanna där vi spelade Skipbo till jag skulle åka. Var ca en timme kvar vi hade på oss för taxin kom 18:00.
Åkte sedan hem. Och hemma har jag väl inte gjort så mycket. Jag har stretchat mitt "friska" ben och fått kropps massage av assistenten. Det är något vi gör regelbundet.

Nu har ju klockan stigit över 20:00 och det innebär ju att Göadiatorerna har börjat, vilket jag kollar på nu och äter chips och dricka.


Det är ju FINAL!! 
Heja Besnik och Marika!!

6:e Juni - Sveriges nationaldagHoppas ni har haft en fin nationaldag och har en fortsatt fin kväll.

Jag är fortfarande kvar på sjukhuset men åker hem nu klockan 20:00. 
Sedan tar jag kväll och helg! Ska bli skönt.

5:e Juni - Min dag!

Min dag började med att mamma väkte mig på morgonen för att berätta att hon skulle köra bror till dagis. Somnade om sedan och vaknade igen en stund senare av att mamma skulle köra syrran till stan och tyckte då att jag skulle vakna. Vilket jag dessutom gjorde 
Gjorde dock inget speciellt då hon var borta, utan jag väntade mer på att hon skulle komma hem igen. Hehe!
När hon kom tillbaka hade hon med sig McDonald´s till mig som blev min frukost/brunch. 
 
Sedan spolade jag min kateter och väntade på min arbetsterapeut som skulle komma vid 12 idag. Dock var hon lite sen. Trodde inte hon skulle komma för det är sällan man får bokade tider med henne. Ofta är det något som gör att det måste avbokas. 
Givetvis så kan man ju inte rå för om man blir sjuk eller t.ex hemma för sjukt barn. Men dem på Habiliteringen är allt för dåliga att meddela att det är avbokat. Idag trodde jag som sagt att det var en sådan gång. 
När hon kom så försökte hon få till min fotplatta på min rullstol för den är för tok för högt upp. Efter lite om och men så fick hon ner den. Hon ändrade även ena armstödet lite snabbt och sedan var hon klar. 
 
Mamma och jag började att linda stumpen för det behövdes. Sedan sminkade jag mig lite och väntade sedan på taxin som kom som vanligt 15:00 och hämtade mig. 
Jag tog lite bilder på mig i väntan på taxin. Blev så nöjd över mina ögonfransar. Dem blev så otroligt långa idag och det är ju så fint med långa ögonfransar. 
 
 
 
Färden till sjukhuset var lite läskig tyckte jag. Bilen jag åkte i bara la av till och från. Det var tur vi inte tog E18, vi hade ju kunnat orsaka världens olycka då. Fast det hade vi väl kunnat ändå egentligen. Eller att bilen kapsejsa totalt och vi inte skulle komma fram på ett tag 
Men runt 15:30 var jag framme hel och välbehållen. Hehe! Tog prover ganska direkt och strax efter kom pappa och Annabelle hit. Han hade med sig man också, men från MAX. 
Så har ätit mycket utemat nu idag, men ibland är det okej att göra det med, enligt mig 
 
Pappa och Annabelle stannade i ca 1 timme. Vi pratade bara lite och sedan när dem gick så låg jag bara och väntade på dusch. Middagen serverades också, men eftersom jag ganska precis hade ätit från MAX så hoppade jag över den och bara väntade till personalen hade ätit klart och kunde hjälpa mig för duschen. 
Vid 19:00 kom jag in dit 
Efter det så har det inte hänt så mycket mer. Jag har fått reda på provsvar och behöver inget blod idag. Mitt blodvärde låg på 93 denna gång så det var ju skönt. 
Jag tog även ganska precis tempen nu och det visar 39:3 nu. Dock känner jag mig inte alls påverkad just nu vilket är väldigt väldigt skumt 
Blododling har iallafall nyligen tagits. Om 30 minuter tar man prover igen. Det tas för att se så man inte har någon bakterie i blodet. 
Dock misstänker jag att jag håller på att få infektion i stumpen eller kraftig urinväginfektion. Både ställena har ändrats till sämre om man säger så. Har några av dem symtom jag brukar ha vid urinvägsinfektion och min stump vätskar någt oehört. T.om såpass att det har spridit sig upp på ovansidan av stumpen. För annars brukar jag bara vara blöt under vilket jag är också.. 
Vätskan som kommer ut luktar inte som det ska eller brukar. Så förmodligen är det något som spökar. 
Så här ser det ut på stumpen just nu: 
 
Dynan täcker i princip hela undersidan på stumpen. Jag är tack och lov inte blöt på skinkan - Det är iallafall något! 
Man får liksom försöka se det lilla possetiva i det jobbiga. Om ni förstår! 
 
 
 

5:e Juni - Grattis älskade syster!

 
Idag skulle min syster fylla 25 år. Idag ja, men hon finns inte vid liv, och kan inte fira henne. Även om det har gått strax över 4 år sedan hon lämnde jordlivet så saknar jag henne än idag. Kan ofta fundera på hur det skulle vara om hon var vid liv. Kan ofta bli ledsen över att det blev så här och allt som har hänt dem senaste åren som hon har missat. Jag tror hon skulle ha älskat det som har hänt och att vi b.la har fått en lillebror 
 
Jag vill bara få se dig igen, få prata med dig, få skämta med dig, höra dig fnitter och skratt..
Idag Jenny, har jag dig i tankarna mer än någonsin!
 
 Jenny, vi saknar dig så enormt! Du fattas oss! 
 
 

4:e Juni - Kvällens mål! - Just nu

Grillat kött, sallad och potatissallad. Godare kan det ju inte bli. Inte sant?


Hur är läget annars då kanske ni undrar? 
Jo idag mår jag rätt okej faktiskt. Har haft feber och känt mig lite smått påverkad på grund idag. Men idag är det rätt okej. Är bara trött. Ska väl försöka sova tidigt idag. 

2:a Juni - Läget just nu..

Åkte in till sjukhuset igår kväll för att läggas om idag.
Vanligtvis så åker jag in måndagar och läggs om tisdagar.
Men det var ju nu planerat att jag skulle till Uppsala imorgon för att göra Hjärtkateterisering på onsdagen.
 
Men nu har det blivit inställtför jag har börjat tempa till och från. Högst var tempen i lördags då det låg på 38:9 nu ligger det strax under 38 bara. 
Men jag känner att det är något som gror i kroppen. Troligen är det infektion på G någonstans. Det är ju inte så konstigt heller då det är sommar nu. Hela sommaren och värem gör tyvärr så det blir lite jobbigare och problematiskt för mig..
 
Nåja. Jag är kvar på sjukhuset men ute och strosar på promenad. Just nu på G till Skiljebo hållet här i Västerås. ICA finns ju där så tar mig kanske dit.
 


1:a Juni - Bilder från 28:e maj

Här kommer lite bilder jag har fått iordning av fotografen som tog kort på mig den 28:e maj nere på stan. 
Jag gillar dem jätte mycket. Tycker dem är jätte fina! 
 
 
 
 
 
 
Fotografen håller till Irsta här i Västerås. Klicka {HÄR} för att komma till deras hemsida för mer information. 
 
 
 
 

RSS 2.0