Gott nytt år!

Ville bara önska er ett GOTT NYTT ÅR!



Min fredag.. (LÅNGT inlägg)

Jösses vilken fredag man har haft...
Började med omläggning som vanligt på fredagen. Minns inte riktigt när jag kom iväg men det var strax innan lunch.
Omläggningen gick bra och på uppvaket försökte jag komma tillbaka till avdelningen så fort som möjligt.
Det var för att jag ville dra på stan och shoppa.
När jag kom tillbaka till avdelningen så berättade jag direkt om mina planer. Jag gjorde iordning mig och sköterskan körde fram permon till mig. Då fick vi syn på att den har stått på. Någon har alltså glömt att stänga av den.. Suck!
Batterit var ju totalt dött i stort sett.
Jag vart ju så klart ganska ledsen. Min plan kändes totalförstörd. Denna stund på stan hade jag verkligen sett fram emot. Jag hade t.om bestämt vad jag skulle kolla efter för mina julklappspengar.

Men på avdelningen började jag, undersköterskan och sköterskan fundera på om vi kunde komma på någon lösning.
Dom satte permon direkt på laddning. Sen bestämde vi oss för att jag skulle ta mig ner på stan ändå.
Permon fick ladda så möjligt. D.vs ca 10-15 minuter innan taxin skulle komma. Visst - den blev inte helt laddad men det skulle i alla fall räcka den lilla stund jag var på stan. Det vart ungefär två timmar.

När jag kom ner så gick jag in på New Yorker och kollade lite. Fick med mig öronmuffar, två linnen som var på REA och en T-shirt, sen gick jag till Intersport och kollade efter Addidas "jacka" som jag har velat ha. Hade tur. Den fanns kvar (dock inte i den färg jag ville ha men ändå) och den var på REA. Kostade 700 kronor från början och kostade nu 350 kronor. Toppen!
Efter det gick fortsatte jag till Akademibokhandeln och Gina Tricot. Köpte boken Twilightsagan - Den illustrerade guiden. Det är en bok jag har velat ha. Även den fanns på REAN!
På Gina Tricot hittade jag även där lite kläder. Brukar inte tycka om deras kläder men nu hade dom fått in en massa snygga plagg! Super bra!
Jag slutade stan med att shoppa lite på H&M och efter det gick jag till McDonald´s för att köpa med mat. Det var typ 10 minuter kvar innan taxin skulle komma så jag kände att det fick jag ta med mig. Vill inte kasta i mig maten.

Taxin kom 19:00 och sen skulle vi hämta ett par andra människor. Det konstiga tyckte jag var att när dom hade hämtat dom andra som också satt i rullstol så skulle han lämna mig först. Det innebär att chauffören måste ta ut dom andra först för att jag ska kunna komma ut, eftersom jag sitter längst in. Sen måste han ta in dem igen och spänna fast dem igen. Förstår inte varför samtrafik ska krångla? Kunde dom inte ha satt så dom andra hämtades innan mig?
Chauffören var rätt sur. Hehe! Men jag sa att han kunde få lämna dem först, så han slapp krångla ut och in med rullstolarna och alla spännen man måste ha till sen. Det var han väldigt glad över!
Jag tyckte faktiskt det var trevligt att åka med den chauffören. Han pratade och skojade hela tiden med mig. Jätte trevigt verkligen!  Sen fick jag ju se något väldigt häftigt.
Det var en massa rådjur vid vägen. Dom närmsta stod ungefär fyra meter från taxi bussen och dom var säkert runt 20 - 25 styckna. Det var skit många! Chauffören tyckte med det var häftigt! Hihi! Synd att jag har så dålig mobil kamera. Eller den är bra, men inte i mörker.  Annars hade jag tagit kort!

Det var min fredag. Den blev bra till slut! Detta vart mitt köp:



T-shirt på New Yorker



Linnen också därifrån. Kostade bara 35 kronor styck!



Addidas "jackan" på Intersport



Från Gina Tricot



Från Gina Tricot



Lite smågrejer.
Strumpor från Gina Tricot, Öronmuffar från New Yorker, Mössa, örhängen och läppbalsam från H&M.
Boken från Akademibokhandeln.

Jag är jätte nöjd över mina köp!

Tips på Julpyssel!

Tänkte visa ett pyssel som jag har gjort som är väldigt enkel. Även barn kan göra detta.



Du behöver:

En kotte
Guldpapper
Paljetter
Glitter lim
Lim
Träplatta
Grön och brun färg (jag använde hobbylack färg)

Så här gör du, steg för steg:

- Måla kotten grön och plattan i den färg du vill ha, låt sen torka.
- Limma kotten på plattan. Jag hade ett lim som tog ett tag att torka så jag fick hålla den ett tag och sen luta kotten mot något för att den inte skulle falla av.
-
Klipp ut två stjärnor av det guldiga pappret och limma sen ihop med toppen av kotten i mitten.
- Använd glitter limmet som julgrans glitter och låt sen torka.
- Ta några små paljetter (som du tycker är fina) och klistra sedan på kottens "grenar" som julgrans kulor.

Klart!



God natt!

Med denna video önskar jag er en god natt!





Ett gäng som hade ridit gymkhana (lek till häst) och var sugna på glass!

Min torsdag!

God kväll!
Torsdagen börjar sakta gå mot sitt slut. Just nu spelar jag Runescape men tänkte skriva några rader här.
Hoppas ni har haft en fin torsdag. Min har varit helt okej.
Jag vaknande runt 11:30. Då kom assistenten. Eller jag var i och för sig vaken när hon kom men jag drog mig och orkade inte göra något. Hehe!
Var så himla trött.. Men sen var det dags att vakna till. Jag har inte all tid i världen på mig, på torsdagar. Måste packa och fixa iordning för att åka till sjukhuset. Eftersom taxin kommer runt 15:00 tiden så måste jag ju vara klar tills dess. Gärna lite innan också.

När jag kom till sjukan så tog man prover direkt på mig. Och strax efter kom pappa och Annabelle. Han hade med sig julklapp från farmor. Fick vantar och raggsockor (som hon själv stickar) sen så fick jag, pengar och godis. Kan visa raggsockorna och vantarna sen. Måste bara "göra" upp med Sanna vilka hon vill ha.  Hehe!
Hennes och min julklapp låg ihop. Vantar tycker jag faktiskt om att få. Farmor är så duktig på att sticka så det blir typ nya färger och mönster varje år. Sen stickar hon till alla barn och barnbarn.
Det blir typ... Runt 20 stycker par. Sen om hon ger både raggsockor och vantar till alla vet jag inte. Men herre jisses om hon gör det?!  Fi fan vad många det blir och vad MYCKET garn det går åt! Hoho!
Sen fick jag mig ett gott skratt när jag öppnade kuvertet med pengarna i. Det låg en massa 20-lappar. Typ 9 stycken. Haha! Man kan ju undra om hon samlar på dem?
Jag är i alla fall jätte glad för det jag fick. Söta farmor! Hihi!

Nog pratat om hennes julklappar. Sen på kvällen har jag duchat och sen bara kollat på TV. Ska nu fortsätta kolla runt på nätet och spela Runescape. Det är ganska roligt spel när man har något att göra.

Tjohej!



Något trött när bilden tog, men det bjuder jag på..

Onsdag!

God kväll på er!
Hoppas ni mår bra och har haft en fin onsdag? Jag tänkte bara skriva någon rad här och berätta att jag mår bra men har inte så mycket att skriva om just nu för mina dagar ser i stort sett likadana ut.. Och jag har lite bloggtorka.
Jag har i allafall haft en fin onsdag.  Börjar bli lite trött nu. Sov inte sådär jätte bra inatt. Sov med ena katten bredvid mig och så fort han rörde sig så vaknade jag. Men jag ska absolut inte klaga ändå. Det var ett himla mysigt sällskap!

Nu ska jag kolla min facebook lite snabbt och sen kolla på TV igen då. Det är i stort sett det enda jag har gjort idag



Här är kissen som gosade med mig. Dock en liten gammal bild.

Mina julklappar!

Det här fick jag i julklapp!



Tomte med godis i, av avdelningen



En liten nalle och biobiljetter + meny biljetter, från dom på barn



Raggsockor av mormor (fick även månads surf till mitt internet)



Almanacka av mamma



Böcker! Den till vänster är av min vän Johanna, den i mitten är av syster Sanna och den till höger är av mamma.



Kökshanddukar och skålar (som jag ska spara tills jag flyttar hemifrån)

Jag fick även en tröja, pengar och premuneration på FRIDA tidning. Tack för julklapparna alla! 

Måndag!

Hej på er!
Julen börjar gå mot sitt slut.  Jag hoppas ni har haft en bra jul och har mått bra. Min har varit helt okej.
Idag är det måndag och det innebär en ny vecka igen då. Även om det är en röd dag idag så har jag åkt till sjukhuset som vanligt. Det hade varit annat om det hade varit en röd dag (samma dag som omläggningen) då brukar dom skjuta upp. Men imorgon är det ju en vanlig dag.
Jaja.. Jag kom hit vid halv två tiden. Då kom sköterskan och tog plodprover ganska direkt. Sen på eftermiddagen har jag bara kollat på TV. Det visas ju så himla mycket bra filmer så här runt jul och nyår. Det gillas verkligen!
Jag kollade på Skönheten och Odjuret idag.



Tycker dom borde sända mer filmer året runt. Tycker inte ni det?
Sen framåt kvällen kopplade sköterskan på blod till mig. Mitt HB låg på 84. Det är typ på gränsen för att få blod eller inte. Min gräns ligger på 85. Idag fick jag en påse blod och nu droppar desferalet på. Kaliumet låg på 5,0. Hyffsat där med. Slipper ta medicinen mot kailumet idag. Bra bra! För det är inte sådär super gott. Smakar grus och sand typ.. Min droppställning som desferalet droppar i verkar krångla lite just nu.  Den piper och "meddelar" att det är stopp någonstans (i slangen) ganska ofta men det är inte det. Hoppas den inte ska hålla på och pipa så inatt så sköterskan måste springa in och ut som hon har gjort nu.
Lite sömn vill man ju ha!

Nåja.. Nu på kvällen har jag duschat och sen fram tills nu pysslatt. Har gjort lite sen julpyssel. Hehe! Tycker det är kul att hålla på. Kan visa er sen och skriva hur jag gjorde. Det jag har gjort nu är perfekt pyssel för mindre barn!

Nu ska jag kika runt lite på nätet och ringa efter något att käka innan jag ska fasta.

Jul pyssel!

Ett pyssel som passar folk i alla åldrar!



Jag använde:

1 toarulle
Rött crepe papper
Hobby lackfärg - Röd, vit och beige
Vitt silkespapper
Papper i guld, svart, vit och rött.
Garn tråd
lim

Så här gjorde jag:

1. Måla toarullen. Beiga delen på rullen blir ansikte. Röda delen är där luvan ska sitta och vita där skägget sen ska vara. Låt torka!
2. Limma på crepe pappret på rullen och knyt sedan ihop garntråden (spara lite tråd för upphägning) i mitten av pappret så det vart en "luva".
Pappret måste gå minst ett varv runt rullen!
Sen klistrade jag dit två stjärnor.
3. Tog sen det vita pappret och klippte två avlånga cirklar till ögon och en röd till näsa, och klistrade dit. Därefter klistrade jag dit två lite mindre cirklar av det svarta pappret till pupillerna.

Det går säkert att måla dit annars!

4. Klipp till en lagom stor bit av det vita silkespappret så att det räcker minst ett varv runt toarullen. Sen får du klippa till längden beroende på hur långt "skägg" du vill ha. För att få till skägget måste du vika pappret så att det blir som ett "dragspel". Alltså viker upp ena längden ca 1cm, sen vänder du på pappret och viker åt andra hållet ca 1 cm igen så blir det som ett dragspel tillslut.
5. Limma skägget på rullen. KLART för upphängning!



God morgon!



Får se vad jag hittar på idag då på hemma plan? Hmm..

Min julafton!



Hoppas ni har haft en fin jul. Min julafton har varit helt okej. Dock ett litet minus. Har inte haft någon dirket julkänsla i år. Tror det beror på vädret. Det är väldigt grönt ute där jag bor. Hur är det med er då? Har ni snö?

Dagen började med att jag vaknade runt 11:00.. Eller jag låg och "degade" mig tills då. Sen kom mamma in med en macka och skinka på, och till det fick jag apelsin juice. Jätte gott!
Sen åkte dem till Hallsta för att hämta lite prylar och sen skulle Sanna bara kolla till hästen som är i ett stall på vägen dit.
Medan var jag ensam hemma. Låg och läste lite och tog det bara lungt. När dom kom tillbaka så kom Jörgens son ganska så samtidigt. Jörgen och han började fixa med min nya TV. Fixade upp den på väggen. Känns super bra verkligen! TV:n är super stor. Hela 46 tum och är en "smart" TV. Den har ALLT! Det är skit bra!



Min TV. Jämför skärmen med dörren så ser man hur stor den är på ett ungefär.

TV:n fick dom alltså igång strax efter 15:00 tiden. Då kollade vi alla på Kalle Anka. Det är ju ett måste varje år. Fast man har sett de typ 100 gånger. Fast det är ju kul att det är någon ny video snutt varje år. Detta år hade dom från Nalle Puh och Lejonkungen. Det var verkligen jätte länge sen jag kollade på gamla Disney filmer. Dom är ju riktigt bra! Och efter det kommer ju alltid filmen Kan du vissla Johanna? Det är ju samma där, Måste ju kolla på det varje jul.

Efter det så käkade vi julmiddag. Det är ju så gott! Favoriten är julskinka. Hihi! Vad gillar ni då på julbordet?



Sen på kvällen har vi bara tagit det lungt. Kollat på TV och öppnat lite julklappar. Fick lite smått och gott som: En tröja, böcker, biobiljetter, nalle, almanacka, raggsockor, comviq surf, skålar och kökshanddukar (som jag ska spara tills jag flyttar hemifrån) Kan kanske visa bild en annan dag?
Julklapparna var helt okej. Men bäst var nog ändå att få igång min TV idag. Så tack Jörgen och Jörgens son (nämner inte namn ifall han inte vill)

Nu börjar klockan bli ganska mycket och jag ska ta någon macka och sen kanske sova. Är jätte trött.



God jul! <3

Önskar er en riktig GOD JUL!!



Hoppas ni får en mysig dag med era nära och kära!

Min torsdag!

Hehe bloggar nu mitt i natten. Har pysslat hela kvällen igår (klockan efter 00:00) så jag har inte setat vid datorn förrän nu.
Så tänkte nu att jag skulle skriva några rader.
Det var ju torsdag igår. Det innebär att jag åkte till sjukhuset som vanligt klockan 14:55. När jag kom hit så försökte man ta prover ganska direkt. Jag sa innan dom skulle spruta in koksalt i slangen att "Nålen säkert inte kommer fungera för den var super trög förra gången". Jag hade ju helt rätt.
Sköterskan försökte ett tag men det gick inte. Hon lämnade "sprutan" i och gick sen iväg för att se vad man kan göra åt saken. Sen sa dom att det bara var att vänta på läkaren och se om han kunde fixa..

Strax efter 16:00 tiden kom pappa och Annabelle hit. Dom stannade i ca 30 minuter bara. Enligt honom var det för att han inte hade så mycket lösa mynt. Men jag vet inte?
Ska kanske inte klaga på att jag ser honom så sällan? Jag menar, han träffar nämligen aldrig Sanna. Har inte ens någon kontakt på telefon eller sms. Det är knepigt det där tycker jag .
Jag har sagt åt honom att jag tycker det är konstigt och att det känns fel att jag och han har kontakt men inte dem. Sen sa jag även att jag hoppas han snart hör av sig. Mer kan jag inte göra. Jag hoppas verkligen han tar tummen ur röven och hör av sig till henne.. Gör han inte det så får han skylla sig själv - Han håller på och förlorar en dotter till...

Nog pratat om det. Jag blir bara så arg... Tillbaka till idag. Jag fick vänta ett tag till läkaren skulle komma och kolla till nålen och eftersom han "aldrig" kom så tänkte jag testa själv om det gick att spruta in koksaltet. Sprutan var ju kvar och jag har ju sett hur dom har gjort tusen gånger typ, så jag testade och testade. Testade sen att trycka lite på min port-a-cath och då gick det! Whululu!!
Så jag larmade på sjuksköterskan och sa att "Nu funkar det! Visserligen är det jätte trögt.. Nu behöver inte läkaren komma!"
Så då tog vi proverna. Mitt HB låg på 80 så jag har fått en påse blod. Och mitt kalium låg på 5,8. Det är ganska så högt tyvärr.. Vet inte varför det stiger såpass ibland?

Sen nu på kvällen har jag typ kollat på TV och pysslat.. Gjort en smällkaramell och en annat typ av smällkaramell. Det är rätt kul att klistra och klippa





Nu ska jag kolla på onsdagens och gårdagens jul kalender och efter det sova.. God natt!

Onsdag!

God kväll!
Har precis käkat mat. Vart rättare sagt fem stycken korv med bröd. Var rätt hungrig, hehe!

Onsdag idag då. Vaknade strax efter nio tiden idag. Det var för att sjukgymnasten från HAB i Västerås och en från Köping kom hit. Eftersom jag "tillhör" hallsta fortfarande så har dom flyttat mig till Köpings HAB.
Själv så tycker jag det känns jätte onödigt. Jag kommer tillhöra Västerås när som helst... Men men..
Dom var i alla fall här idag.
Det gick bra. Vi pratade om att jag måste försöka börja träna mer. Jag håller faktiskt med, har varit jätte dålig på det. Men nu ska jag försöka ändra mig! Har ju assistenten här också så det kanske blir bättre nu? Hoppas det!

Sen en stund efter lunch så sov jag en stund. Var verkligen super trött.. Men piggnade till lite sen, även fast det inte var så mycket. Assistenten hjälpte mig med att stretcha knät. Det känns ju verkligen när man gör det men det känns skönare sen.. Benet blir som spaghetti. Alldeles "darrigt" typ. Hehe!

På eftermiddagen kollade vi på film. Vi kollade på filmen Dolphin tale. Den är lite i Rädda Willy stuket men jag tyckte denna var bättre. Jätte gullig film som rekomenderas att se. För alla i alla åldrar!





Idag har jag också köpt en TV! En 46 tummare. Det kommer bli toppen bra. Hoppas man snart kan få upp den också.



Allting vart på 12.593 kr. Haha!

På väg hem. Skriver från mobilen.

Hejsan. Nu är man äntligen på väg hem. Är jätte trött så när jag kommer hem så ska jag nog bara ta något att käka och sen försöka sova. Har haft omläggning som vanligt idag. Fick tid strax efter 12. Omläggningen har gått bra när resultatet blev också bra. Dock gjorde det väldigt ont på uppvaket. Kändes som om jag fick fick smärtstillande hela tiden. Hehe! Dock så tycker jag det man får mot smärtan inte är jätte bra. Eller jo,, det hjälper men inte alls länge. Men på avdelningen har jag knappt haft ont. Har mått såpass bra att jag t.om kom upp i rullstolen en liten sväng. Var så gotte sugen så jag drog till kiosken och köpte en massa gott... Mums!

Måndag..

Måndag idag då.. Bara kvar till julafton. Nu går det fort! Snön har i alla fall kommit. Hoppas den kan få vara kvar till julen är över.
Som sagt. Måndag idag. Jag vaknade runt 10:00. Eller jag var vaken tidigare, men låg och blundade. Var väldigt trött.
Assistenten kom ungefär 10:20. Då käkade jag frukost och gjorde mig sen iordning för att åka till sjukhuset. Kom hit lite senare idag för det krånglade med taxin. Bärhjälpen hittade inte ut till oss. Han var typ ute i Dingtuna och det är några kilometer bort. Hehe!
Men sen till slut kom jag fram. Vid 14:00 kom lymfterapeuten och jag fick min massage. Strax efter att lymfterapeuten hade kommit så kom Pilla och lilla Benjamin. Han har blivit ganska stor. Det är en väldig skillnad sen jag såg honom sist. Han är mer vaken, kollar mer runt och pratar mer. Det är gulligt!
På eftermiddagen har man även tagit prover på mig som vanligt och så har jag träffat kuratorn och lekterapeuten snabbt. Kuratorn stannade bara i ca 4-5 minuter. Det var en sköterska som tittade in i mitt rum och då trodde väl kuratorn att jag skulle ta prover så hon gick. Hehe!
Jaja henne får jag träffa efter jul. Då skulle hon komma igen.




Den här julklappen fick jag från dom på barn. Tänkte vänta med den till julafton. Men har klämt och känt på den en del. Hehe! Var ju super snällt att jag fick den. Dom är ju så gulliga där!

Sen fram åt 16:00 tiden så gick Pilla och Benjamin. Har bara kollat på TV fram till nu ikväll då jag duschade. Det är skumt att jag bara fryser då jag duschar. Alltså blir blöt. Då fryser jag super mycket men annars fryser jag i stort sett aldrig. Ganska jobbigt att vara så varm! Men jag fryser inte alls länge då jag fryser heller. Får upp min värme super fort. Det är konstigt...

Nog pratat om det. Ska nu ringa efter något att äta och så ska jag kolla på helgens avsnitt av julkalendern.

En onödig sak ni inte visste om mig!



När jag äter choklad ur julkalendern så suger jag alltid på bitarna istället för att tugga!

(Smaken varar längre)


God natt!

Orkar inte skriva något längre inlägg nu ikväll. Har precis fyllt på min internet och mobil via internetbanken. Det är ju super smidigt att göra det!  Dock tog mitt internet totalt slut så kom inte in på internetbanken med min, så jag kom på den geniala lösningen och lånade mammas/sannas internet.

Nu ska jag snabbt kika lite runt och sen försöka sova. Ska upp klockan 10:20 imorgon. Åker ju till sjukhuset lite tidigare.

Bjuder på en fräsch bild på mig och pilutta Doris!


4:advent <3



Önskar er en riktigt trevlig 4:e advent!

4:advent <3



Önskar er en riktigt trevlig 4:e advent!

1 vecka kvar till jul!

Äntligen kom jag in på bloggen! Yeah! Det tog mig typ 16 minuter att komma in på en sida.. WTF?




Ser ni? Alltså internet jätte segt. Har aldrig varit med om maken.. Man känner inte så där jätte stor lust att sitta inne på internet knappt. Blir typ irriterad när det inte går och man måste ladda om sidan ett antal gånger.. Ja, ni har säkert varit med om det också någngång?

Jajja.. Nog pratat om det, nu är jag inne.. Idag är det det 17:e typ en vecka kvar till jul. Nu går det fort!
Idag sov jag väldigt länge. Assistenten kom vid 11 tiden men jag typ fortsatte sova ett tag till. Var så himla trött.. Det är mitt eget fel. Sov nästan hela eftermiddagen igår efter omläggningen.
Därför var jag ju ganska pigg och klarvaken när jag väl skulla sova till natten..
Vet ni vem som föresten jobbade dag på avdelningen? Jo - Freddie Amigo! Västerås operasångare!



"Känd" från Talang!

Nog pratat om fredagen. Lördag idag.. På eftermiddagen kom Johanna ut hit till bysingsberg. Det var faktiskt första gången för henne. Det gick bra.
Vi pratade, kollade på film. Hon hade med sig Rädda Willy 4. Den var faktiskt bra! Vädligt söt film!
Fick även en julklapp. Var skit suugen på att öppnade den idag men hon sa nej. Jag ba: ja ja! Haha! Vänta till jul!



Hon åkte hem klockan 19:00. Sen kollade jag och assistenten igenom lite grejer som jag har. Alltså kolla igenom typ vad jag ska spara och inte spara. Men jag typ sparade allt. Hade faktiskt glömt bort det mesta och sen när jag såg det igen så vart det liksom "Åh men den här vill jag ha! Och DEN där!" osv.. Haha!
Så det höll vi på med nästan i stort sett tills hon skulle åka hem.

Det har varit en bra dag. Har knappt haft ont heller! Jo.. Lite på kvällen men det beror väl på att jag glömde ta mina klockan 20:00 mediciner.. My bad!



Torsdag!

God kväll med er!
Hur har ni det? Jag hoppas ni har det bra och är friska! 
Torsdag idag då. Är på sjukhuset just nu. Som vanligt vid den här tiden på torsdagar. Kom hit strax innan fyra tiden. Chauffören som körde mig hit tyckte jag inte om sådär jätte mycket. Visst han var trevlig och så, men han slog i med båren lite här och där och var rätt oförsiktig. Tycker inte om det. Får så lätt ont om man slår i Men jag kom fram.
När jag kom hit till avdelningen så tog man prover ganska direkt. Mitt HB låg på 81 så jag fick en påse blod.. Har fått det nu varenda gång på sista tiden. Värdet är aldrig helt bra. Vet inte riktigt vad det beror på heller?
Tycker det är så segt att få blod. Speciellt så här på fredagar. Oftast vill jag ut efter omläggningen. Men nu måste man vara här om inte något "under" sker.
Hade nämligen velat dragit iväg imorgon ut till Erikslund Shoppingcenter. Jag har aldrig varit där förut. I och för sig står ju stället kvar, men ändå... Så nu kommer jag få vara här hela långa dagen imorgon. Nåja!
Tur man har datorn. Dessutom har lekterapeuten kommit hit med lite pyssel. Har inte kollat igenom hela påsen än men det finns säkert något roligt att göra där.

Jaja.. Förutom att ha fått blod så har jag typ duschat och efter det bara tagit det lungt. Har kollat på JulLotta på Liseberg. Tycker det är ganska mysigt med allsång! Speciellt jul sånger som det är nu.

Nu ska jag avrunda. Ska nog kolla på Julkalendern på svtplay. Kollade inte så mycket nu på kvällen. Låg och typ blundade i väntan på duschen. Var så trött.. Sen har jag dessutom inte sett gårdagens avsnitt. Har fortfarande inte TV hemma på mitt rum. Det är skit segt utan TV.. Senhör man när dom andra kollar på TV och jag är i mitt rum.. Då tänker man "Åh jag vill också se"



Avslutar med en bild på sjukhuset i Västerås. Det är både gamla och nya sjukhuset på bild!

God morgon!



Har legat och slappat tills nu. Snart kommer assistenten hit och det är dags att börja göra sig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer 14:55.

Nu ska jag packa, käka m.m.. Ha en fin dag!

Onsdag!!

God kväll på er!
ÄNTLIGEN kom jag in på bloggen! Hoppas ni har haft en fin onsdag? Min har varit helt okej.
Först och främst så vill jag säga att jag inte orkade blogga igår för jag var så trött. Dessutom har vi flyttat (familjen)
Vi har flyttat tillbaka ut på landet. Det känns okej. Jag är jätte glad att få se katterna igen.



Men mindre glad över att jag inte har någon TV än så länge i mitt rum och att det blir krångligare för en kompis att komma ut till mig. Hon bor i Hallstahammar, och att komma ut till mig kostar en enkel resa 105 kr. Alltså tur och retur 210 kr. Det är svin dyrt!
Förstår inte varför det måste kosta en förmögenhet när man är funktionshindrad... Helt sjukt!

Det var dels därför jag inte bloggade igår heller. Ville checka läget här ute! Och som sagt.. Det känns bra att flytta hit. Mitt rum är jätte fint dessutom.



Så här ser mina väggar ut, förutom en som är vit. Fin va?
Jaja.. Onsdag idag. Assistenten kom hit vid 11:00 tiden som vanligt så här på onsdagar. Jag fick lite frukost då. Var super trött. Sov väldigt konstigt natten till idag. Vaknade flera gånger och dom gånger jag vaknade så hade jag super svårt att somna om.
Lika dant på morgonen. Tror jag sov ca en timme på morgonen. Jag fick verkligen ingen ro alls. Jag vey inte vad det berodde på?

Efter jag hade käkat så målade vi lite. Hon höll på med mandala målning och jag målade i målar böcker. Jag tycker det är ganska avkopplande att måla. Vet inte riktigt varför. Kanske har något att göra med att jag inte tänker på något annat än hur bilden ska bli i stort sett?
Sen på efter middan kom "två personer" från assistantbolaget och gav oss en varsin julklapp. Jag fick en syper mysig filt (kan visa bild en annan dag) och mamma och assistenten fick varsin biobiljett. Tycker verkligen assistant bolaget är hel mysigt! Så gulliga personer allstå! Och en rolig grej är att jag har kollat på filtarna tidigare själv i katalog. Och nu fick jag en! Tack ni på Olivia!



Sen på senare eftermiddag/kvällen så har vi kollat på film, assistenten och jag. Vi kollade först på Madagaskar 2 och sen på Jag saknar dig.
Det är typ så min dag har sett ut idag. Den har varit bra! Har knappt haft för ont heller. Lite då vi skulle linda hade jag dock. Lindorna hade glidit på stumpen lite så det hade hunnit svullna upp. Det gör ju tyvärr det så otroligt snabbt.. Därför fick jag troligen ont..

Nu ska jag kolla facebook lite snabbt och sen ta mina kvällsmediciner och sen försöka sova.

Lucia!



Önskar er en riktig mysig Lucia dag. Hoppas ni mår bra och får se något eller några fina lucia tåg!

visat dom lucia klockan:

07:00 och 18:00

Fixat översättning till bloggen.

Ville bara berätta att jag har fixat google translate nu på min blogg.



Ni ser den på höger sida i menyn. Dock vill jag bara säga att översättningen blir kanske inte 100% felfri men man förstår i alla fall det jag skriver. Och texten kan se lite annorlunda ut om man ändrar språk.

Tänkte att det i alla fall kanske kunde underlätta för någon som kanske tycker något annat språk är lättare

Måndag...

Måndag igen då.. Idag är det den 12:e. Det innebär att vi har lika många dagar som det har gått i december kvar nu till julafton. Någon som tycker det ska bli mysigt?
Själv så har jag alltid tyckt att julen är mysig att fira. Men jag vet inte... Sen jag förlorade min syster så känner inte jag samma sak för julen längre. Man vill ju fira med hela familjen. Och vi blir aldrig hel igen..
Men jag vill inte gå runt och vara små ledsen över det heller. Jag vet att Jenny alltid ville oss väl och hon vill att vi ska vara glada.

Nog pratat om det. Åkte till sjukhuset 12:20. När jag kom hit så kollade jag på TV tills det var dags för prov tagning.
Sen har jag väntat på lymfterapeuten för jag trodde hon skulle komma, men sen vart klockan så mycket så jag förstod att hon inte skulle göra det. Varför vet jag inte?
Det var ju synd. Massagen är ju så skön. Jaja.. Jag har kollat på TV hela dagen. Var ganska onödigt att jag kom hit så tidigt då eftersom jag ändå inte fick massage. Hehe!

På kvällen runt 19:00 tiden så duschade jag. Duschen gick bra men jag fryser så fruktansvärt när jag duschar. Då blir jag bara sur och grinig. Dessutom spänner jag mig så jag får ont. Det är ganska jobbigt!
Skönt att jag inte fryser så ofta då. Det är i stort sett då jag duschar som jag fryser. Annars gör jag inte det. Det är helt sjukt! Hehe!
Direkt efter duschen kopplade sköterskan på blod. Mitt HB låg på 84 så jag skulle få en påse. På senaste tiden har jag fått blod varenda gång men det har legat inom en sådan gräns att jag bara får en påse. Det är konstigt vad värdet kan variera! Mitt kalium var inte heller så bra. Det låg på 5,4 så jag har fått en dos resonium. Kalium värdet är inte jätte högt men lite.
Nu börjar klockan närma sig tio tiden. Jag har käkat kvällsfika och kollat på nytt avsnitt av Teen mom på Mtv. Tycker dom är bra, så det är kul att det är helt nya avsnitt!

Nu ska jag kika runt på nätet. Funderar på att kolla på webb TV. Sen innan tolv nu inatt så ska jag käka igen. Efter tolvslaget så fastar jag.

God morgon!



Har ganska nyligen vaknat. Assistenten kommer typ strax och jag ska nu göra mig iordning för att åka till sjukhuset.
Typ packa, käka och lite så.. Taxin kommer om två timmar!

Ha en fin dag!

En intervju med Moa från Idol!

Hittade en fin intervju med Moa från idol som jag vill visa för er.

(Visserligen är den lite gammal men ändå)



3:e Advent!



Dagen börjar gå mot sitt slut. Jag har haft en bra helg. Hoppas ni också har haft det!
Nyligen gickassistenten hem och jag tänkte kolla runt lite på nätet nu innan jag ska försöka sova. Är lite små trött men inte sådär märkvärdigt.
Söndag idag då. Vad har jag gjort? Jag vaknade vid 12:00 för att Sanna kom in med frukost. Sov väldigt länge idag för jag sov så illa natten som var och sen sov jag även väldigt dåligt på morgonen. Beror på att mamma var in och ut i rummet.. Grr! Hehe! Nej men jag är sådär när jag sover. Behöver ha det knäpp tyst. Annars kan jag inte koppla av. Sen på dagen så har jag umgåtts med assistenten. Vi har målat, kollat på film, pratat och kollat på TV då hon inte har behövt hjälpa mig med något.

Söndagarna är inte så där jätte roliga för mig. Jag är trött, seg, det känns inte bra i stumpen os.v.. Oftast tar jag det bara lungt dom dagarna. Det är en jobbig dag. Så man vill bara att dagen ska gå fort, vilket jag tycker den faktiskt har gjort också. Hyffsat fort ialla fall...
Nu ska jag kika runt på nätet och sen efter det försöka sova. Ska upp lite tidigare imorgon eftersom jag åker till sjukhuset vid lunch. Och dessutom kommer assistenten en stund. Blir inte en lika lång dag. Bara två timmar imorgon faktiskt.

God natt med er!

Recept!


 

Mamma och jag har bakat mjuk pepparkaka idag och jag tänkte dela med mig det vi gjorde till er.

 

Sätt på ugnen på 175 graders värme.

 

Vi använde:

2 st ägg.

2 dl strösocker.

100 gram rumsvarmt smör i bitar.

1,5 dl lingon sylt.

3,5 dl vetemjöl.

1 ½ tsk ingefära.

2 tsk kanel.

2 tsk bakpulver.

1,5 dl mjölk.

 

Så här gjorde vi:

1. Häll i ägg och strösocker i en bunke.

2. Vispa poröst med elvisp.

3. Häll sedan i allt förutom mjölken.

4. Rör om igen.

5. Häll sedan i mjölken och rör om.

6. Häll sedan smeten i en form som du har smort med smör och ströat med ströbröd och, ställ sedan in i ugnen längst ner.

7. Håll koll tills du tycker den ser bra ut.

 





Min fredag :)

God kväll på er!
Tänkte skriva lite om min fredag. Hade en bra dag då!
Kvart över åtta på morgonen var jag på operation för min omläggning. Skönt att jag fick den tiden dom hade sagt. För på senaste tiden har tiderna hela tiden skjutits upp.
Omläggningen skulle göras av en "ny" sa dem. Blev lite nervös över det. Visst han har varit med och kollat när dom andra kirurgerna har lagt om men ändå. Fast omläggningen blev helt okej. Varken bra eller dålig. Så det var bra för att vara första gången.
Efter omläggningen så hade jag lite mer ont än normalt men det var inte mycket. Sen var jag skit trött, sov tills mamma kom.
Sen på eftermiddagen så drog jag ner till stan en stund. Så himla kul att komma ner! Jag trodde verkligen inte det eftersom jag fick blod på torsdagen. Tänkte att "Nu är det kört med det, kommer aldrig hinna ner"
Jag fick en påse desferal. Det var den sista dom hade på avdelningen, så skulle jag behövt en till så hade dom fått beställa från Apoteket. Så dom hörde med doktorn om det. Och jag slapp den andra påsen!

Jag var nere på stan runt 16:00 tiden. Det var ganska dåligt väder men julpyntningen var väldigt fin där. Det var ljus slingor i nästan varje träd och granar lite här och där. Super fint!
Gick runt i alla möjliga butiker, allt från: Leklust, Accent, Gallerix, Akademibokhandeln, Gina Tricot, BR, Åhlens m.m och avslutade stan genom att käka på McDonald´s.. Var där nere själv i tre timmar. Det var faktiskt ganska skönt att gå, strosa runt och kolla på julklappar. Personalen var super trevliga och alla var glada. Personalen
hjälpte mig med allt jag behövde hjälp med, pratade med mig och önskade mig trevlig helg och god jul. Super trevligt! Det gillas verkligen!

Drog ifrån stan klockan sju. Var jätte trött men glad. Nu har jag fixat nästan alla julklappar och det känns super bra.
Chauffören som körde mig hem var ju lite rolig. Skojade mycket och istället för att vara "enkel" och lägga mina påsar och väskor på golvet, så skulle han vara "avancerad" och sätta allt på ett säte och binda fast allt med remmar. Haha! Skojig han va!



Här sitter allt fast med bälte och remmar.





Mina köp + julklappar (men dom kan jag inte visa)

Vinnare Amanda Fondell

 

Vinnare vart Amanda Fondell!

 

Är jätte glad att det inte vart Robin. Trodde faktiskt att han skulle vinna. Jag röstade 4 gånger på Amanda. Grattis!



 

Hoppas det går bra för Amanda sen. Så det inte slutar som det har gjort med dom andra som har kommit etta.

Vart har Daniel Lindström, Erik Grönwall, Markus Fagervall m.m tagit vägen?


Ni frågar, jag svarar!



Vill först säga att jag formulerade om frågorna lite men det frågorna var är:

Hur mycket klarar du att göra om dagarna?

Det beror lite på hur jag mår. Men ärligt talat är det inte så mycket som jag skulle vilja. Jag vill så OTROLIGT mycket men rädslan och oron jag lever med är tyvärr starkare än min vilja...
Jag hoppas att jag en dag övervinner min rädsla och oron. Jag har kommit en bit på väg.

Är du uppe och går eller är du sängliggandes?

Det svaret jag skrev överst stämmer ganska bra in här också. Jag kan vara uppe i rullstol men det är väldigt sällan. Det beror också på rädsla, oro och även värk. Har ofta väldigt ont när jag sitter. Samma sak här. Jag måste försöka övervinna mina känslor.

Finns det någon möjlighet till protes eller transplantation?

Nej det gör det inte just nu. Och transplantation vet jag faktiskt inte helt säkert men jag tror inte det går.

Hoppas du fick ett någorlunda svar på frågrna. Är det något ni undrar så tveka inte att fråga! Försöker svara så gott det går!


God natt!

Tänkte kolla på TV en stund nu och sen ska jag sova.
Har omläggning 08:15 idag (klockan är efter tolv) Hoppas jag får den tiden också och att inget skjuts upp.. Det har ju gjort det dom senaste gångerna nu.


Torsdag...

God kväll!
Hoppas ni har haft en fin dag. Min har varit helt okej och det har varit skönt. Nu har föresten vintern kommit till Västmanland. Men frågan är om den har kommit för att stanna? Har ni fått snö än, där ni bor?

Just nu är jag på sjukhuset som vanligt så här på torsdagarna. Kom hit strax innan 16:00. Brukar vara här runt 15:30 men bärhjälpen hemma var lite sen så jag kom hit lite senare. Men det gör ingenting för jag har egentligen inte så bråttom hit. Alltså någon tid att passa har jag inte.
Tog prover som vanligt ganska dirket. Sen har jag bara kollat på TV, samtidigt som jag har fått blod. Hb:t låg på 81, så jag fick en påse.
Det var lite synd att jag fick blod. Hade velat gå på stan imorgon och kollat på julklappar men det kan jag troligen inte göra nu eftersom jag har fått blod. Då jag får blod så får jag ett annat dropp (Desferal) som tar nästan ett helt dygn. Alltså droppet blir klart imorgon kväll. Surt!
För hade behövt kollat julklappar för jag har inte köpt till någon och jag vill det så gärna!
För er som inte riktigt förstår så är inte alla dagar bra för mig att vara uppe av olika anledningar. Så då brukar jag försöka ta det på fredagen samma dag som omläggningen då allt är nytt och fräscht och man mår bra.

Jaja.. Nu har klockan precis passerat halv tio och jag har käkat lite kvällsfika och godis, och kollat på JulLotta på liseberg. Tänkte nu kolla runt lite på nätet och sen kanske ta något mer att äta innan jag ska fasta klockan 00:00




Syrran sålde burkar med massa gott i till en studieresa/klassresa som dom försöker samla till. Självklart vill jag ju bidra. Vill ju att dom ska kunna komma iväg om det går! Det är till Frankrike dom ev. ska till.

Nu ska jag fortsätta kolla runt lite på nätet och se på TV! Ciao!

P:S Fick en kommentar till inlägget om videon jag la ut tidigare. Någon skrev att den inte är "sann". Egentligen spelar det ingen roll om den är sann eller inte. Jag fick mig en ordentlig tankeställare ändå. Det finns så många barn och även vuxna som har det så här ute runt om i världen. Och det ska inte behöva vara så. Absolut INGEN ska behöva leva så!

Whats goin on...


Ni har säkert sett eller hört talas om denna video som cirkulerar runt på nätet? Om ni inte har det så vill jag att ni tar er tid att kolla på den. Hela filmen. Jag har gjort det och tårarna rann.
Jag blir så otroligt ledsen och arg att folk kan bli behandlade på detta vis som denna pojke blir. Jag önskar att jag pånågot sätt kunde stoppa det. Därför vill jag visa denna video även på min blogg. Visst, mobbning stoppas inte. Men jag vill att ni som får folk att må dåligt eller kanske känner folk som mobbar tänker om. Mobbing är aldrig okej. Alla människor är unika på sitt sätt och lika mycket värda!
Ser du någon som blir utsatt - gå fram till den. Heja på den och fråga om den vill vara med! Det gör så otroligt mycket!
Vi alla måste ta hand om varandra!


Jag tävlar...



... Om en personlig almanacka hos: mamma Marlie



Har du facebook och blogg så kan du också vara med!




Onsdag!

God kväll!
Assistenten har nyligen gått hem och jag tänkte nu skriva lite här i bloggen och kolla runt på nätet lite innan jag ska försöka sova.  Är ganska trött.
Onsdag idag då. Har haft en väldigt bra dag idag. Lite nytt har hänt här hemma. Dom här dagarna jag är hemma hela dagen. Det vill säga onsdag, lördag och söndagar så kommer jag för det mesta ha en assistent hemma. Jag har inte riktigt lärt mig schemat än vilken som jobbar då och så. Men det lär man sig lite vart efter.
Men i alla fall. Att ha någon ny hemma är en väldigt stor.. Vad säger man? - Omställning?
Inte bara för mig utan för hela familjen. Vi är ju så vana att mamma hjälper mig och helt plötsligt kommer hon inte göra det lika mycket mer. Men jag vill säga att det känns jätte bra.  Och jag hoppas det känns lika bra för dom andra som är inblandade (familj och assistenten)

Jaja. Tillbaka till idag. Vaknade strax innan 11:00 för assistenten kommer då.  Har för det mesta bara pratat med henne och lärt känna henne ännu mer. Sen har hon även börjat få göra mer här hemma. Vi sa att vi kör en liten mjukstart första veckan.  Så hon hinner lära sig hur det funkar här hemma och hur vi gör.
Klockan 13:15 kom två från assistentbolaget och vi hade ett litet möte. Pratade lite om hur det hade gått och sen fick jag lite mer papper därifrån som information och så.
Tycker personalen där är så himla "sköna" och roliga. Trivs verkligen med dem och jag är så glad att jag valde Olivia assistentbolaget.
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag.. Bara tagit det lungt och kollat på film. Vi tittade på 50 First dates.



Den var faktiskt ganska bra. Jag förstod inte riktigt allt dock men det förklarade assistenten så bra.
Sen på kvällen blev det mest TV tittande.
Bonde söker fru b.la. Ville se hur det hade gått för alla bönder.
Ena bonden hade ju t.om förlovat sig och även gifta sig. Det tycker jag kanske är lite tidigt.  Men det är ju dom som bestämmer och dom var faktiskt väldigt söta ihop! Tycker inte ni det?

Nu är klockan strax efter 23.00 och jag ska fortsätta kolla runt lite samtidigt som jag spelar Runescape en stund. Och hoppas på att smärtan vill försvinna. Har ont och har haft det nästan hela kvällen. Det går ann när man är vaken men jag känner att jag aldrig skulle kunna somna med denna smärta. Jobbigt!  Önskar er en god natt!

Bjuder på en bild från idag. Nu har snön kommit!


Skrivet från mobilen

Tänkte bara skriva ett litet inlägg nu. Har haft omläggning idag. Kom tillbaka till avdelningen för ungefär 3timmar sen. Omläggningen vart sent. Fick först en tid klockan 14.00 men strax innan får jag reda på att den skjuts upp mellan 14.30 - 15.00. Men sen fick jag åka efter två. Jag hann ut i korridoren här på avdelningen och sen blev jag stoppad och fick åka tillbaka in i rummet. Strax innan 15.00 åkte jag igen för en ny chans och då gick det bra. Inget kom ivägen och jag fick min efterlängtade omläggning. Hurra! Nej men ärligt talat. Tycker det är skit drygt när det hela tiden skjuts upp. Jag förstår ju om det kommer in någon akut, men det är klart man blir ledsen ändå. Och nu när dom hela tiden sköt upp tiden idag så var det ändå väldigt kort tid emellan. Man undrar ju vad dom gjorde som gjorde att det sköts upp? Jaja. Strunt samma. Nu har det hänt och det är bara att glömma det nu. Väntar nu på taxin som ska köra mig hem. Den kommer vid 22.00. Är förresten jätte hungrig. Kanske kan fråga om han har tid att köra förbi MAX (drive in) innan man åker vidare? Hm.. Vi får se. Förlåt att texten sitter ihop utan styckedelningar. Det blir så när jag skriver från mobilen.

God natt!

Ska nu stänga av datorn, kolla på TV en stund (SOS västkust) och sen försöka sova.




Måndag!

God kväll på er!
Dagen börjar gå mot sitt slut och jag har precis slutat hicka. Haha!  Tycker det är så enormt störande att hicka. Eller hur?
Jaja. Måndag idag. Ny vecka och nya tag. Nu är det inte långt till jul. Har ni önskat er något roligt? Själv så är min störtsta önskan att jag får vara hemma med min familj och må bra. Förra julen låg jag inne på sjukhus. Var riktigt dålig då. Usch!
Nu drog jag iväg till något annat ämne än det jag skulle. - Tillbaka till idag!

Som sagt. Måndag idag. Jag vakndae vid 07.00 första gången. Var vaken till halv åtta ungefär och sen försökte jag somna om. (Kollade på julkalendern på morgonen) Tycker den är bra!
Sen nästa gång jag vaknade var vid 10:00. Mamma väckte mig för hon tyckte jag skulle vara vaken när assistenten kom för första gången hem till oss som anstäld. Hihi! Och ja, det har ju mamma rätt i. Kanske inte är så fint att sova.  Hehe! Men i alla fall. Det gick jätte bra när hon kom. Jag tycker hon verkar super bra och snäll! Dessutom går hon bra tillsammans med andra i familjen. Både människor och djur hemma. Det är ju också väldigt bra.

Klockan 12:20 åkte jag till sjukhuset. Någon timme senare kom Pilla och Benjamin på besök. Hon hade med sig McDonald's så vi käkade lite.
Fick även en hello kitty tidning av henne.



Var ju super snällt!  Gillar tidningen (massa pyssel, recept, målarsidor m.m) och jag har inte lyckats hitta den. Men det gjorde Pilla! I tidningen fick man såna där klistermärken man kan sätta på väggar. "Wallsticker".
Någon som vet hur det blir om man har såna på väggen och sen tar bort dem? Blir väggen förstörd på något vis?

Vill gärna veta det ifall man bir sugen på att sätta upp någonstans. Om det är någon som vet, berätta gärna!
Jaja. Hann käka lite och sen kom sköterskan och tog prover och i ungefär samma veva kom lymfterapeuten och masserade en stund. Tänkte att hon fick komma fast jag åt. Tror det bara finns två lymfterapeuter här på sjukhuset. Dom har alltså mycket patienter och fullt upp. Då får man typ ta den tid man får och dessutom är det så himla skönt att man vill ju inte hoppa över det!
Efter det så hade jag en liten stund för Pilla och Benjamin själv innan dom skulle åka. Vi pratade lite och kollade på TV. Tycker det är så mysigt när dom är här! Hihi!

På kvällen har jag fått blod och så har jag duschat. Mitt hb låg på 84 (ganska bra för att vara jag) så det vart en påse.  Nu droppat desferalet på. Det blir typ klart imorgon kväll. Tar så himla segt det där droppet.

Nu ska jag kika runt på nätet och strax ringa efter kvällsfika. Måste käka innan jag ska fasta inför imorgon...



God natt!

Ska alldeles snart stänga av datorn. Är sugen på något att tugga på så jag kanske ska ta något om det finns.. Är inte direkt hungrig utan vill mer bara ha något i munnen. Hihi! Sen ska jag också försöka sova.
Imorgon kommer assistenten hit för första gången.  Det är så spännande! Och jag är faktiskt nervös. Över vad, har jag inte kommit på. Jag menar, det blir ju som vanligt hemma, bara det att det är en annan som hjälper mig och inte mamma.
Men jag tror det kommer bli jätte bra. Hon som jag har valt verkar jätte mysig och snäll.



Min lilla söndag..

God kväll!
Tänkte skriva lite om min dag. Jag vaknade mellan 10:00 - 11:00. Sen gick det inte att sova mer.
Jag satte på datorn och har kollat runt lite på nätet. Spelade även lite Runescape. Tycker det är så himla kul ibland!
Har ju spelat det ett tag så jag är ju ganska duktig. Brukar hjälpa dom som har börjat spela genom att ge pengar och saker (i spelet)



Sen på eftermiddagen åkte mamma och jobbade en stund så jag var ensam hemma med Sanna. Fick väldigt ont på eftermiddagen så jag tog det lungt en stund. Det är så jobbigt när det gör ont.  Oftast så kommer smärtan dessutom hux flux. Det är oftast inget som känns lite grann och sen blir det värre och värre. Utan smärtan kommer pang på.
På kvällen kollade jag på film med Sanna. Det fick bli Harry Potter - Dödsrelikerna del1. Jag ville egentligen se på del2 men den ville inte spelas upp i min dator, så då fick det bli del 1. Sanna är ju lika glad för det. Min lilla Harry Potter fantast!



Men det var mysigt. Tycker om att umgås med mina syskon. Älskar dem över allt annat! Och ärligt talat så är det inte så jätte ofta jag gör något med mina syskon av olika anledningar, som jag har förståelse för. Så det gäller att ta vara på den tiden då man gör något med dem. Den tiden är värdefull!

Nu ska jag logga in på Runescape igen och spela lite. Kram!

2a: Advent..



Hoppas ni har en trevlig 2:a advent med mycket mys!

Kram

Ett sista inlägg för idag..

God kväll!
Har ni haft en fin lördag? Min har varit helt okej. Har bara setat vid datorn och tagit det lungt.
Har knappt haft ont heller vilket är super skönt! Hoppas det blir likadant imorgon
Däremot har jag blivit typ skinnflådd vid kanten där mina lindor går och någonstans där kladdar det lite. Det känns inte sådär jätte mysigt.  Men det finns inte så mycket att göra åt än att sätta något för det vilket mamma har hjälpt mig med.
Nu börjar klockan bli ganska mycket. Spelar runescape just nu men vart sugen på något att tugga på. Ska höra med mamma om det finns något.

Önskar er en god natt!

Kramar!

Söta kläder jag vill ha!

Kollade runt lite på fokiwa och hittade super söta kläder som jag vill ha.  Som jag bara måste visa er!











Dom två sista är mina favoriter.. Kanske är något man ska fundera på att beställa?

Lördag..



Har kollat lite på reprisen av Idol idag. Tanken var ju att jag skulle se hela programmet men jag var så trött att jag såg ungefär lika mycket som igår. Jaja, så det kan gå.
Jag sov rätt illa inatt så det är nog därför jag var så trött. Jag hade inte ont men det var en konstig känsla i stumpen som gjorde att jag inte kunde slappna av. Det liksom molade och gnodde. Den stortens känsla var det verkligen länge sen jag hade i stumpen.
Som sagt så jag hade det svårt att slappna av. Tog en "avslappningstablett" och testade om det skulle hjälpa. Det var faktiskt inte mycket till hjälp, men det släppte lite. Tycker inte "avslappningtabletten" jag har hjälper nå bra längre.

Nog pratat om det. - Nu till Idol. Moa åkte ut. Det var lite synd tycker jag för jag tyckte hon var bäst. Men men. Det kommer troligen gå bra för henne ändå.

Så här svarar folket på Idol sida. Om det var rätt person som åkte ut.



Hittade en intressant artikel i Aftonbladet om Moa b.la..







Skriver från mobilen

Nu kommer all text sitta ihop för jag skriver från mobilen. Orkade inte sätta på datorn. Har precis käkat kebabrulle. Delade en med Sanna. Och snart ska jag nog göra mig iordning för att sova. Är verkligen jätte trött. Sov inte sådär jätte många timmar förra natten och sen har jag varit vaken hela dagen (förutom narkosen då) Jag fick omläggning till slut. Rättare sagt, halv två va jag där. Skönt att det blev av. Jaja. Ska nog göra mig iordning nu för natten. Hoppas ni sover gott! Kramar

Väntar..

Har fortfarande inte kommit iväg på omläggning än. Skulle ha varit där klockan 09:00 men något kom ivägen.
Börjar känna nu hur hungern och irritationen blir större och större... Men är det något akut som har kommit ivägen så går det självklart inte att göra något åt det.

Irriterad är jag för jag hade velat ta mig ner på stan efter omläggningen en stund innan jag åker hem ikväll. Men tror det "sket" sig..


Torsdag..

God kväll på er!
Hoppas ni mår bra och har haft en fin dag. Min har varit helt okej. Kollade på Julkalendern imorse. Det kanske är svårt att säga hur den verkar vara med tanke på att det bara har gått ett avsnitt, men jag tycker den verkar bra. Tänkte försöka följa den så gott det går.

Har ni kollat på den? Vad tycker ni om den?


Efter jag hade kollat klart så somnade jag om igen. Kan aldrig vara vaken en hel dag om jag går upp så tidigt. Dessutom bir dagen hemsk. Jag blir så mycket känsligare. Alltså får ont för ingenting och så.
Så jag sov till typ tolv. Sen kom mamma hem med McDonal´s som jag fick till lunch.  Det är aldrig fel!

Efter det så har jag bara packat och gjort mig iordning för att åka till sjukhuset. När jag skulle ut till taxin så tänkte jag på att vilket konstigt väder vi har för att vara december.  Det t.om dugg regnade när jag var ute. Jätte knepigt! Undrar när snön kommer? För mig får den gärna slippa komma nu men den får gärna stanna veckan runt jul och nyår. Sen får den gärna försvinna igen. Det behöver inte vara flera decimeter och snökaos.
Det orkar jag inte!

Nog pratat om snö. När jag kom till sjukhuset så tog man prover på mig direkt. Och strax efter det så kom pappa en sväng. Det var kul att han kom.  Vi typ pratade och kollade på TV. Som vanligt! Hehe!
Sen har jag pysslat lite. Försökte göra en sköldpadda av små glaspärlor och fiskelina men det gick ju inte. Tror man ska använda tunn ståltråd egentligen men det hade jag inget av här i rummet.  Kan testa en annan gång.
Annars har det inte hänt så mycket. Duschat nu på kvällen inför imorgon och sen har jag bara kollat på TV.
Hb låg på 85 så jag slapp blod. När det ligger på 85 så är det lite sådär på gränsen. Ibland händer det att jag får någon påse blod då, Men somsagt slapp det nu.  Det är bra för mår jag bra imorgon så tänkte jag ta mig ner på stan och kolla efter julklappar. Det börjar ju bli dags.
Fast först måste jag ta mig igenom omläggningen. Hoppas verkligen den blir bra. Den var inte så super bra förra gången nämligen så det gör mig lite orolig att det kan bli lika dant igen.

Nu ska jag kolla runt lite på nätet och ringa efter något att käka innan jag ska fasta.

Tidsinställt inlägg..

God morgon till en första december!
Detta är ett tidsinställt inlägg.. När detta kommer ut på bloggen så ligger jag i sängen och kollar på julkalendern. Det måste ju ses! Någon mer som brukar kolla på det?



Tycker texten "Tjuvarnas jul" påminner om texten som är i "Harry Potter". Visst gör den?

Jaja.. Efter jag tittat klart så somnar jag om en stund

Önskar er..

... God natt! Jag ska bara läsa klart en blogg och sen ska jag släcka. Om jag inte lyckas hitta något intressant som jag "bara måste" kolla innan jag stänger ner.




Mysig bild

RSS 2.0