God morgon!

God morgon alla glada, sura, ledsna os.v ;) Hoppas ni har haft en bra natt. Jag har sovit som en kung av någon konstig anledning. Men det är ju ioch för sig bra!
Dock inte lika bra nu på morgonen. Har ont nu och det känns kladdigt från stumpen. Blä! Ska kika på några avsnitt av någon gammal julkalender och sen försöka sova lite till.

God natt!

Snart är söndagen och även morsdagen slut. Hoppas ni har haft en trevlig helg och dag! Jag har haft det bra idag förutom att jag har haft ganska ont på eftermiddagen. Men det löste sig med extra smärtstillande. Tur att det finns för annars vet jag inte va jag skulle ta mig till.
Idag har inte så mycket hänt. Har bara varit hemma. Mamma hade bakat tårta som vi fikade med idag. Gott gott!
Sen har jag kollat på film idag. Tittade på Hannah Montana The Movie och nu har jag precis kollat klart på I know who killed me.

Ska nu käka lite för vart hungrig och sen ska jag väl göra mig iordning för att sova. Ska till sjukhuset igen imorgon.

God natt med er!



3/4 Av tårtan!

Mors dag!

Idag är det morsdag. Hoppas ni får det trevligt! (Ni som firar det) Själv så har mamma gjort en tårta här hemma så vi ska väl fika senare :)




Min fina mamma <3

Eurovision song contest vinnaren...



Grattis tyskarna! Själv så tyckte jag Danmarks och Azerbajdzjan bidrag var bäst. :)

Hörde att Sverige kom på 11:e plats i torsdags. 5 poäng från 10:e plats. Det känns ju lite surt! :P
Hade man haft dom där 5 poängen så hade vi ju varit i finalen..

Hjälp?

Någon som vet någon bra artikel på nätet som har med handikappsanpassning att göra?
Det spelar ingen roll vad som står utan huvudsaken det har med anpassningen att göra. Jag har lite svårt att hitta.
Länka gärna om ni vet! :)

Hundvakt

Familjen är hundvakt åt en liten blandras. Jätte söt. Selma heter hon :)
(en riktig liten fröken)


Fredag och marknad

Sweet home alabama! Woho! Nej då.. Men skönt att vara hemma igen :) Höll på och få riktigt ont i magen ett tag för trodde jag hade glömt modemet på sjukhuset. Började fundera på hur jag ska klara mig då. Heh!
Idag har man haft omläggning som vanligt. Fick tid halv 9 och omläggningen blev jätte bra. Dock så hade jag ont efteråt och dom på uppvaket hade hört att jag skulle ut på eftermiddankvällen så hon ville igentligen inte ge mig så mycket smärtstillande för att man blir så trött av det men vadå? Hellre trött och smärtfri än pigg och har skit ont. Så där låg jag och gnydde med min smärta typ. (iaf vad jag minns, var väldigt trött av narkosen också)

På eftermiddagen köre Jörgen min permo till sjukhuset för att jag kunde få gå på marknad som är på Rocklunda. Så himla snällt av han för det måste ju ha varit ett jobb med att få hit den och jag har inte förklarat till honom hur glad jag är att han ville ställa upp. Ska säga det till han! För det är verkligen inte ofta jag gör något roligt och inte just nu med tanke på att jag inte har rullis som passar mer än permon. Permon kommer ju inte upp i lägenheten som vi har. Finns tyvärr ingen hiss men vi ska ansöka om trapphiss.

Jaja. Senare på eftermiddagen åkte jag till marknaden med Carro :) Super kul att se henne! Vi var även där med mamma, Jörgen, Sanna, (valpen) och Josephine. Det enda jag köpte var ett par örhängen.
Hittade inget annat. Köpte även brända mandlar, godis remmar och mat. Jag vet inte varför det är så men när det är marknad går jag alltid runt och äter. Haha! Vi hade även väldigt tur med vädret. Det började regna då jag skulle åka tillbaka. Åkte först till sjukhuset där jag hade alla mina grejer och packade och sen åkte jag hem där ifrån i liggläge och Jörgen tog permon på samma vis hem igen.
Och nu är jag hemma. skönt för jag känner mig ganska seg och lite hungrig just nu (trots att jag har ätit en del på marknaden) Ska ta upp dem remmar jag har kvar och knapra på och sen ska jag väl äta något annat.



Mina örhängen :)

God natt!

Dagen börjar närma sig mot sitt slut. Är på sjukhuset och hoppas jag kan sova inatt. Ska försöka med det snart. Sitter just nu och dricker varmbuljong och äter smörgås.
Ska fasta sen klockan tolv. Omläggning imorgon halv nio. Hoppas det blir bra då för blir det de, så ska jag på marknad på eftermiddagen :)
Jörgen är snäll och kör hit min permo. Han ska ha den på något släp (som han annars brukar köra skotern på) om jag förstod det rätt. Verkligen super snällt men de kommer se roligt ut :P

Idag har jag tränat med sjukgymnasten. Hon kom hem strax efter klockan ett. Tjatar om att jag ska sitta på sängkanten men vill inte det då det inte känns bra. Förstår att hon vill mig väl men det blir tjatigt när hon håller på...
Kvart i tre åkte  jag till sjukhuset. Tog prov och kollade mitt blodvärde och gissa! Det låg bra! :D 98 låg det på så inget blod behövdes! Wihi! Hoppas jag inte får det imorrn bara nu när jag har bestämt att hitta på något roligt..

Sen var det meningen att Pilla skulle komma idag men hon skulle komma senare och då gick det inte för mig eftersom jag måste duscha. Dom vill inte att jag duschar för sent så Pilla ska jag träffa nästa vecka. Kanske kan pappa också komma då?
mamma var hit en sväng nu på kvällen. Annrs har jag varit ensam. Kollat på eurovision song contest. Haha gick ju inge bra för sverige må jag säga. Men det förstod man nästan. Låten är inge bra men det hade ju varit kul om vi hade gått vidare så man kan sitta och heja på sitt land på lördag. Nu känns det ju inte lika stor mening att se det. Kolla på en massa andra länder som tävlar.. Jaja..
Ska fortsätta käka min smörgås. Hade bra och god natt med er! Puss

Onsdag

Har precis kollat på film med syrran. Typ 25 minuter kvar av filmen så säger hon att hon inte orkar se mer. Haha! Jaja..
Varmt är det idag usch usch! Dom flesta gillar väl värmen men jag tycker det kan vara jobbigt..

Nu ska jag googla runt och se om det finns nå bra artikel som har med handikappsanpassningen i sverige och göra. Det är till svenskan.

Fick en fråga förut om jag hade någon/några favorit sköterskor på sjukhuset.
Svar: Ja, jag har några favoriter som jag går jätte bra ihop med och några som jag inte gillar alls. Det är fullt normalt. Namnen säger jag inte här (för jag vet att det finns personal som läser bloggen)

Min dag..

Idag har jag haft omläggning. Det vart sent vilket är jobbigt. Men jag slappade och sov fram tills dess. Förutom några gånger då man vaknade då. Men sen var det bara att somna om igen. Det har ju varit svalt ute inatt och idag så då har jag mått bättre och även kunnat sovit jätte bra inatt. :) (mer sånna dagar tack)!
Haha det vill inte dom flesta tror jag? ;) Dom vill nog ha sol och varmt.

Undra hur min pappa har det? Han är nere i Phillipinerna. Där måste det vara varmt!

Jaja halv 2 fick jag omläggning. Det var A1 (finns två som börjar på "a" så det får bli 1 och 2) som la om. Han börkar lära sig hur jag vill ha det även om det inte är det bästa än. Men det kommer väl. Har ju laggt om hos dem i ca 2 år nu. ÄNTLIGEN LÄR HAN SIG! :D Haha! 2 år senare liksom...
Efter omläggningen har jag bara sovit och nu är jag hemma. :) Kollar just nu på Euro vision song contest kvalen. Inga bra låtar men ändå.. Skönt att vara hemma. Har inte ont heller och det är ju skönt :)

Nu ska jag kika runt på nätet innan batteriet dör. Hade bra!



Lite av tshirten som jag fick igår. Har somsagt ingen kamera och det var svårt att ta kort på tshirten men man ser ju. :)

Mobil blogg

Hejsan bloggen! Bloggen och bloggen, hej på er kanske det heter. Är på sjukhuset nu. Har varit här sen kvart över tre på ett ungefär. Direkt då jag kom hit så togs det prover. Mitt hb var inte så bra så nu får jag blod. Två påsar. Andra påsen går just nu. Nu ikväll har jag tvättat mig i sängen istället för duschen. Det går verkligen inte längre på måndagar. Det känns ingen bra. Man har ondare och så. Vet inte om det är värmens fel. Tyvärr trivs ju bakterierna i värme och stumpen känns blöt och luktar illa. Blä! Det vart så klart tjurigheter innan dom gick med på att det skulle sängtvättas men det får jag ta. Och nu har dom bestämt att man ska ta upp det med någon läkare. Men dom fattar ju ingenting och dom kan inte tvinga mig. Ska dom bära in mig i duschen? Dom ska vara glada att jag tvättar mig över huvudtaget på måndagar. Jaja. Nu ska jag titta på norska hollywood fruar och sen måla.. Hihi! Min milkshake är slut som en gullig barnsköterska gjorde. Jag fick förresten en tshirt med mattias från emd autograf. Visar den en annan dag. Tror inte jag kan få igång datorn här. Finns inget uttag till laddaren och av någon konstig anledning får man inte ha skarvsladd på sjukan? Jaja. Hade bra! (Sorry att all text sitter ihop men det blir så från mobil bloggningen, hoppas ni kan läsa ändå) Kram

God natt!

Ska nog snart sova. Sen imorrn bär det av tillsjukhuset igen. Ska bli skönt att åka dit denna gång för det känns ingen bra i stumpen. Vet inte varför det känns bra. Det förändrar ju inget i stumpen men det kanske är för att man känner sig säkrare där och man känner ju att hjälpen kommer ju fortare om man är på plats ifall något skulle ske.

Hoppas jag kan sova bra inatt. Annars får jag ta insomningstablett. Inte för att den hjälper så bra längre men men. Ska även ta mina mediciner som jag tar regelbundet snart. DÅ kanske smärtan går över sen. Men det obehagliga får man försöka stå ut med. Det är tur mamma är kunnig ifall något skulle ske.  Vad vore man inte utan sin mamma?

Nu ikväll har jag ätit kebabtallrik. Det vart inte alls mycket. Mår ju tyvärr illa ganska lätt nu för tiden och jag vet inte varför. Men det har blivit bättre :)

Jaja gof natt med er! Kram

Blue Man Group

Tycker dom är sjukt coola men samtidigt lite "läskiga" i blicken. Och det är coolt att någon har kommit på idén att skapa dem!

Men en sak som jag undrar: Är det någon som vet vilka det är? (alltså inte känner dem utan hur dom ser ut) Eller är dom typ "anonyma"? :)


Usch!

Usch har varit orolig nu ett tag. Mamma och Jörgen är inte hemma. Är hemma med Sanna och hennes kille. Försökt fått tag på mamma utan resultat. Det gör mig orolig. Tycker faktist att man ska kunna få tag på henne. Tänk om något skulle ske? Nu är jag ju inte ensam i och för sig men dom två andra sover. Fick tag på Jörgen så nu känns det bra.
Skönt att dom är hemma snart. Då ska jag nog göra mig iordning för att sova tror jag. För övrigt har jag inte gjort något speciellt idag. Kollat på film. Det vart A cindrella story och tonårsliv. Helt okej att se!

Hoppas jag kan sova sen. Har väldigt ont i huvet, är hungrig och det känns inget vidare i stumpen. Den ser ut som en klubba. Ute på toppen på stumpen är den störst och vid låren är den smalare. Det ska ju vara tvärt om. Man är ju smalare där knät är och större vid låret. Jaja.. Önskar er en god natt!



Bjuder på en gammal bild på mig då jag låg inne på sjukhuset. Mina bilder tas ju med mobilkameran (inte det bästa jag vet) Och kameran funkar inte mer! :O Något har hänt och jag vet inte hur jag ska få igång den heller. Blä!

Hihih!

Jag gillar googles första sida. Man kan spela Pacman! :D



(har faktist spelat några gånger) ;)

Förstår inte riktigt..?

En sak måste jag ta upp.
Det är inget intressant men jag förstår inte riktigt grejen med det. Kanske finns det någon som kan förklara. Okej nu ska jag komma till saken:
Ofta när jag kollar runt på dom större bloggarna och deras kommentarer dom har fått så läser man ofta: "Ja! Första kommentaren" eller typ "första kommentaren woho!" och sen lite längre ner kan man se en kommentar från samma person igen där det kan stå nå liknande med: "nu kan jag skriva det jag igentligen ville skriva. Var rädd att någon skulle hinna skriva före mig annars".
Det jag undrar är: Vad är det som är så viktigt med att vara först med att skriva. Alltså skriva den första kommentaren? Jag menar alla får ju skriva. Vilken ordning spelar väl ingen roll? Finns det någon som förstår?

God natt!

Oj oj. Har precis ätit kycklingsallad från pizzerian och nu känner man sig sådär konstig imagen igen som jag nu har gjort i en vecka. Det har blivit bättre men inte helt bra - än.
Känns som om magsäcken är en stor ballong och man mår illa. Ofta kommer det efter att jag har ätit så jag äter ju inte mycket just nu.

Jaja. Fredagen är snart slut och det innebär helg! Ska bli super skönt och bara få sova! (i och för sig sover jag mycket annars också men nu när det är helg känns det mer tillåtet på något vis)

Idag har jag haft omläggning. Den gick ju som den gick. Vart inte så bra men men. För försöka klara mig tills tisdag ändå. Har inget val. Men det ska nog gå bra. Annars har jag inte gjort något mer än omläggningen idag. Sov hela dagen för var super trött efter narkosen och smärtmedicinerna som jag fick på uppvaket. Men sov inte så värst bra. Det var ljust, varmt och så hade jag dörren öppen till mitt rum på sjukhuset (för det vart liite korsdrag då) Men då fick man ju höra allt ljud istället och det var någon unge som lät.

Hemma har jag endast bara kollat på tv. Vart slutet på Talang och sen Mordern Family. Tråkigt att det gick vidare sångerskor igen till finalen i talang. Visst det är ju en talang och sjunga men det blir så mycket sång tycker jag. VAd tycker ni? Jag tycker det skulle vara roligare med lite varitaion och vad jag vet så är det bara folk som sjunger som fortsatt hittills till finalen? (fast det är ju semifinaler kvar, hoppas på något annat också)

Jaja. Nu ska jag göra mig iordning för att sova. Ska bli skönt och släcka och bara vara. Sen sova länge imorrn. God natt mina läsare! Kram

Mobil blogg

Önskar er en god natt! Själv så blir det nog ganska svårt att sova. Är på sjukhuset som är en orsak. Har börjat fått svårt att sova här och så mår jag inte bra. Krångel med stumpen. Har en tidig omläggning imorrn. Halv 9 så hoppas det blir bra. Och en annan sak. Jag vet att min blogg inte är så rolig någon mer och att jag skriver dåligt men vet inte riktigt vad jag ska skriva och mina dagar ser ju väldigt likadana ut. Jaja. Hoppas ni mår bra och god natt med er! Kram Kram

God natt!

Önskar er en god natt! Ska snart sova här. Imorrn bär det av till sjukhuset igen. Blä! men hej här kommer jag typ för 1000e ggn dit. Känns det som. Har i och för sig inte så stort val tror jag.

Måste sova tidigt för att jag ska orka gå igenom ansökan för merkostnader eller vad det nu va med mamma. Vi måste kolla igenom vad som kostar extra för mig pga min sjukdom o så. Skulle ha gått igenom det idag med henne men jag glömde totalt bort det.
jag har kommit på vad jag ska skriva om i svenskan. Ska skriva och argumentera om den usla handikappanpassningen som finns.
Nu ska jag bara hitta lite bra sidor på nätet och se om det finns någon nyhet om det och läsa lite om själva ämnet och sen ska jag väl förhoppningsvis få ihop någon text. :S Känns skrämmande för det var svårt.

Jaja... Hoppas jag kan somna snart då. Det molar i skinkan och jag har fortfarande ont i magen till och från. Blä.. God natt!

suck

Usch måste snart försöka börja med min svenska uppgift.. Ska skriva en utredande text om något ämne som samtidigt är en argumentation. Vette sjutton vad jag ska ta för ämne. Får väl börja med och fundera på det. Känns inte helt lätt. Någon som har nå bra ämne man kan skriva om? tips?

För övrigt gör jag inget speciellt just nu. Är ensam hemma och det är skitvarmt i rummet trots att jag har fläkt på som går. Bläh för värme. Nästan lite kvavt! Skriver nog mer senare..

Min måndag

Idag är det måndag och det innebär en ny vecka! (lät kanske dumt för det fattar väl ni också att det innebär) Aja.
Är på sjukhuset just nu. Har precis tvättat mig och kollar nu på Top modle och dricker Lime saft.. Vart sängtvättning för det är ingen vidare just nu. Ont och blött ì stumpen! Blä! Drygt att hela tiden ha så men nångång ska jag väl vänja mig. Man kanske inte vänjer sig alltid? Hm.
Kollade mailen igår och har även fått en uppgift i svenska. Inte den lättaste uppgiften vill jag säga. Känns nervöst för den måste ju fixas innan sommaren och jag har inte direkt någon lärare som kan hjälpa. Kanske får be er om hjälp om jag fastnar? hihi! nej då men det ska väl gå men jag är lite nervös.
Får börja ta tag i det imorgon kväll då man är klar i huvet efter narkosen.

Får blod nu. Mitt HB låg på 73. Inte bra. En tanke som jag har haft flera gånger är. Undra hur många olika personers blod man har i sig? Skärmmande! ;)

För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Mamma väckte mig vid elva (tror jag) och tyckte att jag skulle vakna. Men GLÖM DET! typ hihi! Sen började hon föra ett jäkla liv i rummet. Sopade och greja. (tror jag för det lät som det och jag låg under täcket och försökte sova) Haha!
Sen har vi rett ut mitt hår. Okej halva typ. Har en stor tova kvar i typ halva håret och andra halvan är fint. Ni kan ju tänka er vilken frilla man har. Hehe!
Idag har en grej varit bra. Min mage har varit ganska okej. HAr inte kännt av så mycket av det konstiga i magen. Det kom några ggr men inte så farligt. Hoppas det är påväg att försvinna.

Nu ska jag forstätta se på Top Model. Det är kul att dom "korta" personerna får en chans för det är bara korta i denna säsong. Bye!

(mycket hopp det vart i texten men men)

Trött

Usch vad jag är trött. Kunde knappt somna inatt. Varför jag hade så svårt vet jag inte. Låg och funderade för mig själv och tänkte en del. Började tänka på min syster Jenny som har gått bort b.la.. Känslorna kom tillbaka. Det är så orättvist att hon har dött. Dö ska man göra när man är gammal och har levt ett helt liv men inte 4 månader före sin 21 års dag. Det är tok för tidigt!
Sen är tanken så svår att hon aldrig kommer komma tillbaka. Vår Jenny! Det är hemskt. Varför vart det såhär?
Att aldrig mer få höra sin stora systers skratt, fnitter, hennes röst och att få tjaffsa som dom flesta gör med sin syster. Den tanken är verkligen hemsk! Men samtidigt måste man förstå det och försöka leva vidare. Jenny ville alltid oss det bästa och ville aldrig att vi skulle må dåligt. Men det känns somsagt så orättvist att inte Jenny är med och får uppleva det som sker idag med oss. Saknar henne så mycket! 

Ja idag är det söndag. Ska inte göra något speciellt. Blir och ta det lungt. Det är inte ett dugg bra med min mage. Det är en skitjobbig kännsla jag har i magen och jag mår så illa. Bläh! Har bara ätit en smörgås hittills och drick yoghurt. Jag är så rädd att jag ska få upp allt igen. Detta är skit jobbigt. Det känns som om det är magsäcken som krånglar. Hur ska det bli bra igen med den? Vill inte ha det såhär. Är rädd att jag kommer gå ner i vikt nu när jag äter sämre. Jag går tyvärr ner jätte lätt i vikt. Inte bra..

Usch vilket inlägg det blev nu. Inget glatt direkt.



Gammal bild på Jenny och Sanna. Tog den då jag låg inne på sjukhuset. Jenny och Sanna busade på Lekterapins gård. <3

Usch!

Usch detta är inte kul. Mår så konstigt just nu. Har gjort det sen igår. Det är någon jätte konstig känsla jag har i magen och magsäcken (som är värst). Går inte och förklara och den känslan gör att jag känner mig totalt illamående..Vågar knappt stoppa i mig nånting heller och tanken att äta något gör mig ännu mer illamående. Dricka går bra. Men vad är detta? Vill inte må såhär. Det enda jag har ätit idag är en smörgås och sen har jag druckit drickyoghurt och en kopp oboy (även vatten då)

Usch!

Hoppas på en bättre dag imorgon. Blir inge mer bloggande för mig ikväll (tror jag)


Haha läskigt!

Testade en kul grej på facebook. En "spåkula". Då fick jag detta till svar:


Hihi tyckte det var lite läskigt. Har nämligen "problem" med mitt hår. Hur gick det till på facebook igentligen?

Säsongspremiär

Ikväll är det säsongspremiär för:



Killarna i EMD ska vara programledare har jag hört. Det måste ses!



Och snart ska jag sätta på en film. Bandslam eller Alvin och gänget 2. (Lånade från lassarettet)

Omläggningsdag

Nu är det helg! Wohoo!
Idag hade jag omläggning. Det var Adam som la om. När han gör det så bli det okej. Inte fullt bra som jag vill ha det men men.
Sen annars har jag bara sovit idag typ efter omläggningen. Blir väldigt trött av narkosen och sen all smärtstillande dom pumpar i en på uppvaket för att man har så ont. Man bli typ "hög"! Haha nej då.

Idag vart det ingen blod efter som det vart i tisdags av någon konstig anledning och är glad att jag inte fick något iddag. Så jag åkte hem nu på kvällen. Är hemma alltså :)
Min taxi chaffis (åker ioch för sig med fler) men han som körde mig idag skulle gå i pension. En super bra gubbe. Kallar man dom det? :) Hihi! Mamma gav honom en vinflaska som present. Han berättade att han såg fram emot pensionen och jag var hans sista körning. Kul! :)

Nu hemma har jag inte gjort så mycket. Är ganska trött. JAg har bara tittat på tv, ätit äggsmörgåsar med majonäs och räkor. (så gott) Va länge sen jag åt det. Sen har jag läst. Läser boken; Maskrosungen. En mycket bra bok.

Nu ska jag kolla runt på andra bloggar och sen kanske äta nå mer. Bye!

Min torsdag

Torsdagen börjar lida mot sitt slut. Har ni haft det skönt med ledighet? (antar att många har varit lediga?)
Jag är i stort sett alltid ledig så för mig är det ju inte en så stor skillnad.
Ja, vad har jag gjort idag. Jo, är på sjukhuset nu som vanligt på torsdagar. Hemma har man inte gjort så mycket kollat på Barnen i Bullerbyn som gick på kanal 4 tidigare idag. Mysigt att kolla på Astrid Lindgrenfilmer :)

Sen har man ju åkt till sjukan. Konstigt att bärhjälpen var först av taxibilarna. annars brukar den med bår komma först. Men det gör ju inget.
Här på sjukhuset har det tagits prover och jag har duschat. Inge blod denna gång. Vet inte vad HBt låg på för svaret var så "snurrigt" av sjuksköterskan. Hehe! Men saksamma.

Sen har mamma, Sanna, jag och Pillan haft filmkväll. Käkat godis och sådant. Mycket mysigt! Mina tjejer <3 Vi tittade på Bröllopsduellen. Jag hade sett den men det gjorde inget. Tror dom gillade filmen lika mycket som jag. Den är bra :)

Snart så ska jag väl käka och sen blir det och fasta inför imorgon. Känner mig sådär just nu. Har ont i stumpen och det känns obehagligt. Sen börjar jag få ont i magen. Vet kanske inte om det blir så mycket och äta. Möjligtvis en frukt och drickbuljong kanske. Sen får det nog räcka.

Snart mamma!

Titta magen! :D





Längtar såå!!

Hemma

Nu är man hemma. Varit det i ca 1timme och 30 minuter (ganska exakt) ;) Skönt att vara hemma igen. Dricker just nu Oboý och funderar på att kolla på en film. Hörs!



Hem ljuva hem. Typ?

Omläggningsdag

Idag är det tisdag och det innebär omläggning för mig idag. Fick åks till OP klockan 10.00 så det vsr verkligen super skönt. ÄNTLIGEN kändes det som :)
På uppvaket då jag vaknade hade jag ont och hade desutom en blodpåse bredvid mig. Hade jag blödigt under omläggningen? Hb:t låg ju på 88 igår. Hm. Fick dessutom en påse till. Så det vart två påsar. Är iallafall glad att omläggningen gick bra! :)

Nu på kvällen har mamma och Sanna varit hit en sväng Mamma lindade till en linda på min stumpen och Sanna spelade SIMS2 på min dator. Sen käkade vi Pommes från kafeterian.
Mycket annat har inte hänt idag. Nu funderar jag på och sätta på filmen Flickan som lekte med elden och vila lite. Känner mig seg efter omläggningen men inte så seg som jag brukar.

Just ja. P.ga medicinen som jag får efter jag har fått blod så får jag inte åka hem ikväll. Medicinen tar 24timmar typ och få i sig.
Vi hörs!

Min dag!

Usch min start på veckan har inte varit bra. Haft så ont och det har varit så obehagligt. Har varit väldigt nere idag med humöret. Vilket jag tycker är förståeligt. Ja ja vad har min dag bestått av då?
Jo idag kom sjukgymnasten och någon student. Det vart väldigt plötsligt. Hon hade ringt mig hela morgonen typ och så strax efter lunch så pratade jag med henne och hon kom hem då. MEn jag sa ingen träning eftersom jag inte mådde bra och de skulle det inte bli. Studenten ställde frågor och vi pratade alla.
Sen frågade sjukgymnasten självklart om jag kunde försöka träna någonting. Men säger jag ingen träning så menar jag det. Typiskt dem att hålla på så ;)

Jaja sen senare åkte jag till sjukhuset. Taxin som skulle hämta mig kom med båren jag inte gillar så taximannen va super snäll och ändrade så en annan bil kom och hämtade mig med båren jag gillar :) Det var super sjysst!

Så nu är man på sjukhuset. Har tagit prover och HB låg på 88 så jag behöver ingen blod. Jippi! :D
Har även pratat med kuratorerna om lite ansökningar som b.la aktivitetsersättning och nå ansökan för merkostnader och så. Shit all dess papper man får och ska fylla i! Man orkar fan inte. Men vi bokade en ny tid för jag mådde verkligen inte bra då. Hade svårt att tänka och koncentrera mig. Mamma har även varit på besök hit. :)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Skippade duschen idag och tvättade mig så gott det gick i sängen. Det är jätte jobbigt att duscha nu på måndagar. Det har blivit en hemsk dag! :( Jaja
Nu ska jag ta något att äta. Fastar sen klockan 00.00. Har en preliminär tid imorrn. (omläggningen) Klockan 10.00. Hoppas det blir den tiden för jag vill verkligen lägga om! LÄNGTAR!

God natt!

Önskar er en god natt! Ska snart försöka sova jag. Är så orolig och osäker att jag har ställt alarm mitt i natten så jag kan kolla stumpen en gång. Det finns ju ingen annan som gör det när man är hemma och då blir jag ännu mer osäker när det inte är bra. Det kanske låter korkat men det är bäst för mig.
Vill ju vara så trygg som möjligt.
Nyligen låg Sannas hund Bozz hos mig och sov. Så mysig han är när han är trött! :)

God natt!

Nu så!

Nu är man medlem i facebook. Ni som har facebook får gärna bli vän med mig. Min profilbild är samma bild som profil bilden här. Det är bara att leta upp mig! :)


:) <3

Har glömt visa en grej som jag redigerade ihop för några dagar sen. Jag tyckte det vart snyggt.
Saknaden efter min syster är enorm. Det är tufft att tänka att man aldrig kommer att få se henne mer. Att hon adlrig kommer tillbaka. Ni som har förlorat någon förstår nog vad jag menar men annars är det väldigt svårt att förstå.. Mår mycket bättre när jag håller på och fixar med bilder. <3




Dikten:
Det finns en ros, röd som blod. Det är den finaste som finns på vår jord.
En dag mister den sina blad en efter en.
Vi har förlorat Jenny, en dotter, syster och vän.

Söndag..

Idag är det en sådan dag när man inte orkar göra någonting. Är verkligen super trött och har det jobbigt med stumpen. Känns inte bra längre och det är nästan så man önskar att man kunde få omläggning nu. men näpp - på tisdag är det omläggning. Imorgon åker man in till sjukan.

Usch orkar inte vara rädd.. Men det är svårt att inte vara det heller. Men man är ju rädd att något ska hända med stumpen. Och händer det inget så har man oroat sig och varit rädd i onödan att man blir arg på sig själv.. Det är typiskt mig! ^^

Snurrigt inlägg blev det kanske nu men men. Nu ska jag dricka cola från LIDL! Cola som cola ;) sen vet jag inte vad jag ska göra...

Nora Foss - Framtidens sjärna?

Norsk 11 årig flicka sjunger halleluja. Helt fantastiskt!

 

Här är hon 12 år och sjunger Gabriellas sång. Får rysningar i refrängen!

 

Om hon låter så nu och inte har fullt utvecklad röst. Undrar hur det är i framtiden om några år? Helt fantastiskt!


Ont..

Vet inte om jag kommer blogga något mer idag. Mår inte så jätte bra just nu. Har ont och det går knappt över. Var smärtfri en stund nu på eftermiddagen men nu har det kommit tillbaka. Orkar inte tänka på bloggen då. Men det förstår ni nog. Sorry att bloggen är ganska tråkig. Men men.

En rolig grej kan jag berätta om som jag tror jag har glömt berätta. Vi väntar tillökning i familjen! Katten ska få ungar! :) Det ska bli skoj! Jag har inte sett hur hon ser ut för hon bor inte hemma just nu men jag har hört att hon är tjock. Hoppas det är dags snart! <3



Snart blir hon mamma!





Två bilder då hon var liten.

Vår prinsessa! <3

Mobil blogg

God kväll! Orkar inte skriva nå långt inlägg idag. Är ganska trött. Och är väldigt mätt. Käkade kyckling sallad från pizzerian. Shit vad gott! Vart dock väldigt vattnigt av kycklingen och alla grönsaker så mamma fick 'tömma' doggybagen (heter det så) genom att stänga den och hälla ut vattnet. Jaja. Idag har jag haft omläggning och det har gått bra. Lite pinsamt innan sövningen. Skulle försöka hoppa över från min säng till op bordet men det kändes så obehagligt att jag inte vågade eller ville. Snacka om dum man är för skulle det börja blöda så var man ju verkligen på rätta stället och jag skulle ju lägga om då. Men är man rädd så är man. Inte nog med det. Nu ska jag läsa lite och sen försöka sova troligen. God natt!

Min Torsdag!

Halloj mina läsare! Hoppas ni har en bra kväll runt om i landet :)
Min kväll börjar bli okej nu. Känner mig dock lite smått rädd över stumpen men men. Har duschat nu och nu slipper jag oroa mig för det. Mamma var med. Det gick väl sådär i duschen. Var mycket ledsen och livrädd verkligen och en viss person där inne var lite snurrig. (var två st inne med mig i duschen)
Men nu är det gjort! Halleluja!

Idag har jag för övrigt haft besök av pappa, Pilla och hennes vän. Verkar vara en jätte trevlig tjej den där vännen :) Pappa hade med sig mat från MAX. Super gott! Älaskar deras hamburgare. Med dressing och sallad, inte alls som McDonald´s som typ har ketschup,ost och något mer. Men det är ju gott det också. (nu pratar jag om barnmenyerna som jag äter) Vilken hamburgerkedja gillar ni mest? MAX, Burger King eller McDonald´s? Berätta gärna :)

Men det var jätte kul och ha dem har. Trevligt med besök. Och så fick jag låna böcker av Pilla. Tror dom är jätte bra. Hade nämligen ingen bok hemma och läsa för min kära mor har tappat bort dom som jag inte har läst. Men nu har jag lånat 4 st så hon kanske har en god tid på sig att leta ;) Jaja. Tittar just nu på TV men det finns inge bra alls. Ska snart äta innan jag ska fasta, börjar dessutom att bli hungrig. Sen blir det och kolla runr på nätet och sen kanske påbörja på någon bok.
Har omläggning imorgon klockan 8. Vill inte ha det så tidigt för det är jobbigt när det är en dag extra (syftar på måndagen) Det är ju kortare tisdag till fredag än fredag till måndag om ni hänger med? Det är därför. Vill helst ha så sent som möjligt i morgon men p.ga att det är fredag så tror jag dom inte har så många operationer.

Nu ska jag avrunda detta inlägg.. Ganska tråkigt liv man har igentligen och inläggen är inte särskilt roliga. Men ni verkar hålla er kvar ändå vid min blogg några stycken! Det är ju kul. Vi hörs mina vänner! Kram på er

Öuhm?

Jag vet att bilden inte är den finaste och ser ganska rolig ut men kolla min näsa.
Är den inte lite sne?



Mellan näsborrarna?

Onsdag!

God kväll!
Haft en bra dag mina vänner? Jag har haft det jätte bra idag. Typ sov fram tills Johanna kom på besök. Sen har vi Käkat glass, pratat och busat med min systers hund. Det har varit super kul! :) Hunden är så busig dessutom och det är rena glädjen då han får komma upp i min säng vilket han inte annars brukar få göra. Bita på nallar är den absoluta favoriten. Filmade även honom lite men tror inte jag lägger upp klippet. Han började nämligen att små j***a med en nalle som han får bita på från mig.

Sen har det varit bra med stumpen idag också. Har inte haft ont och inget obehag så det har varit en toppen dag! Nyligen åkte johanna hem så jag får väl fundera på vad jag ska roa mig med. En film kanske. Sen senare blir det nog Andra Avenyn. Eller "nog", det BLIR andra avenyn! Älskar det programmet.

Hahaha!

Hittade på en annan blogg och shit vad jag garvade. Vissa kanske har sett detta men jag vill gärna visa så kan ni också få ett gott skratt kanske! hihihi!

Snacka om snurrig gumma!


Hemma nu!

Ligger i sängen och fryser. Konstigt nog. Jag är alltid den som svettas. Hmm. I och för sig åt jag glass ganska nyligen men det påverkar väl inte en så mycket? Aldrig gjort det förut nämligen. Vart vaniljglass med kola sås och strössel. (extra mycket kolasås) Fy fabian va gott! Skulle jag få stoppa tuben och hälla direkt i mun så hade jag faktist gjort det. Kanske inte allt på en gång men kolasås är så himla gott!

Idag är det tisdag förssten och det var omläggning. fick komma till OP vid tvåtiden. Allting gick bra som tur var. :)
Jag vart ganska länge på uppvaket för jag hade väldigt ont efter. Haaha vette sjutton var det var jag fick då jag hade ont för varenda gång hon sprutade in något i porten så somnade jag. hm?
Pga att jag var länge på uppvaket så fick jag ingen chans till att vila på rummet det var bara och packa till hem resan. Men låg sen bara och tittade på MTV. Det vart Room Raiders och The X effect. The X effect förstår jag mig inte på riktigt. Det ska vara meningen att paren ska smyga på sina X partnes och att Xen inte ska veta om det men jag tror mycket är TV

Var hemma vid 21.00. Sen har jag inte gjort så  mycket än att ätit glass som jag har pratat om ;) Är jätte hungrig så  jag måste stoppa någonting i mig. Är skit sugen på kycklingsallad. HAr varit det i flera dagar. Åt det igår men jag har fått nå jäkla "kärlek" till den maten! Det är efter den gången jag åt kyckligsallad på valborg från en pizzeria. Hahah! Ja det blir det iallafall inte ikväll. Någonting annat ska jag väl äta.
Sen måste jag försöka somna tidigt. Släcka om ca en timme ungefär. Kanske lite efter. Imorgon kommer nämligen sjukgymnasten och vi ska träna lite. Ser faktist inte fram emot den men det är väl bara och ta sig igenom programmet och vila sen tills min Johanna kommer! <3

Önskar er en god natt nu! Det blir nog ingen mer inlägg idag



Marie Picassos autograf som jag fick från en på sjukhuset igår. Jag tycker det är kul med autografer trots att det igentligen bara är deras namn på ett papper :D

Väntar och väntar

Usch vad det är tråkigt med den eviga väntan. Väntar på att få komma till op. Men jag har inte fått någon tid. Finns med på OP listan iallafall och det är ju bra :) Men vill igentligen dit NU!!

God natt!

Nu är man på lassarettet. Kom hit igår. Har inte gjort så mycket här på sjukhuset under kvällen. Skulle ha duschat men med tanke på hur jag mådde på grund av stumpen så vägrade jag. Dom blev väldigt arga på mig. Men jag tror inte heller dom skulle tänka sig att duscha om dom inte mådde bra.
Så det vart tvättning i sängen denna gång.

Sen har man roat sig med att kolla på TV som t.ex Top model och Svenska hollywoodfruar. Två ganska bra program. Mamma och jörgen var ganska nyligen här på en nattvisit ;) Hihi! Fick lite present av mamma. Inte så stora saker men jag älskar sånt ändå. Tack mamma!

Idag är det omläggning. Ni anar verkligen inte hur jag längtar dit. Och få det omgjort ska bli så jäkla skönt alltså! Men tyvärr tror jag det blir på eftermiddagen. Det brukar vara det på tisdagar. Usch! Känns som en evighet dit..

Men nu ska jag alldeles snart sova. God natt med er!



Detta fick jag av mamma. Den lilla hello kitty figuren från man ur liknande kinderägg fast med hello kitty (har faktist en hel del olika nu till min samling) Och så var det shampoo/duschcreme "två i ett" (behövdes verkligen för mitt var slut)

Mobil blogg

Idag är en sådan dag då allt känns åt skogen för min del. Vaknade för ca 35 minuter sen. Är inte alls glad. Och det beror på den känslan i stumpen jag har. Det känns som om det är världens tryck utåt som om det skulle kunna blöda när som helst. Och jag kan lova er att jag är på hel spänn. Det ska bli skönt att åka till sjukhuset men jag oroar mig för hur det blir med duschen. Jag vågar inte när det känns som det gör. Förmodligen kommer det bli världens bråk där. Nej då kanske inte bråk men jag kommer bli ledsen och dom typ tjuriga. Tyvärr. Nu ska jag packa dit. Mamma kommer nog snart hem desstom. Hörs sen!

God natt!

Har precis tagit Stesolid (orodämpande typ) och hoppas på att det ska börja verka snart.
Sålänge tänkte jag kolla runt på nätet och sen då det har börjat verka ska jag försöka sova.
Men det är inte lätt kan jag lova när man är rädd och osäker. Jag menar det finns ingen som kollar till stumpen sen då jag ska sova. Tyvärr känner inte jag om det skulle börja blöda om jag inte råkar sätta handen på stumpen i sömnen. Det är riktigt jobbigt.
Skillnad är det då man är på sjukhuset och dom kommer in på nätterna och kollar till en. Men jag ska dit idag så det ska faktist bli skönt denna gång.


Åhh!

Kollade runt på tradera och även elgiganten efter mobil telefoner. Det är inget som jag planerar att köpa just nu för min fungerar hyffsat bra. Kanske funderar på nå liknande som dessa i framtiden? Nästa mobil jag köper vill jag gärna ha tutch skärm på och gärna vara lite tjejig.

Från tradera:



Från elgiganten:



Söta va? :)

:(

Det här är inte roligt. Har upptäckt en mörk fläck på stumpen och jag vet inte om det är blod eller vätska.. Hatar att vara så orolig. Ska in till sjukhuset imorgon. Ska jag behöva oroa mig tills det? Fy!!

Inte känns det bra i stumpen heller. Gör ont och känns så obehagligt! Är så rädd! Och då kan jag inte låta bli att kolla den fläcken stup i kvarten.

Bok Recension



Handling:


Boken handlar om 14 åriga Tessan. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

Vad jag tycker:

Boken är väldigt bra tycker jag. Hade svårt att lägga ifrån mig boken när jag väl började läsa. Mycket hemskt sker i boken men samtidigt bra grejer också. Tycker det är jätte bra att personen har velat gjort en bok av en del av sitt liv och berättat om det. Den är väldigt intressant på något vis. Vill även påpeka att det som sker i boken har skett i verkligheten och det är nästan läskigt hemskt för det tjejen råkar ut för skulle igentligen kunna vara vem som helst.
Rekomenderas starkt!


Batyg fem av fem!

Min dag

Hej bloggen!
Nu kommer lite mer text i inlägget. Har varit lite mer bilder idag. Idag är det lördag som ni vet. Har ni haft en bra dag och en bra valborg igår?
Min valborg bestod att vara hemma med mamma och Jörgen och käka lite gott. Haha från pizzeria. Tog en kucklingsallad som jag vart riktigt kär i (första gången jag åt den). Så färsk och så himla goood! Mumma!
Åt faktist upp hela måltiden som jag annars inte brukar göra ;) Okej ärligt talat åkte tre oliver bort och lite citron.



Idag har jag inte gjort så mycket. Sov till halv två tror jag. Det va då mamma sa hur mycket klockan var. Sen har jag bara setat vid datorn och kollat runt på nätet och spelat lite sims 2. Kan vara ganska kul ibland. Speciellt den människan jag har som har klarat alla färdigheter.

Har haft en ganska bra dag. Mått bra och så. Men nu börjar det tyvärr att kännas blött och obehagligt i stumpen. Har även ont i huvudet och ett revben (?) Varför vet jag inte. Och misstänker att jag håller på och få feber :(..
Blä!
Nu på kvällen vart det och titta på Körslaget med familjen. Tråkigt att Moreus vann för jag tyckte Picassos team var bättre. Det säger jag inte för att dom kommer från västerås och att jag har bott där. Dom kunde lika gärna ha fått komiit från haparanda eller något sådant. Jag tror tyvärr att Moreus vann för att folket gillar honom mer och han är lite mer aktuell än Picasso som har varit borta ett tag. Vad tror ni?

Jaja nu vet jag inte vad jag ska göra. Kanske kika runt på nätet och fråga efter något att dricka. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Bilder

Hittade bilder från ett skrivblock som Jenny ritade för länge sedan. Vet inte exakt hur länge sen men det var flera år sen..





Jag minns att Jenny tyckte det var ganska kul att "kladda" såna liknande bilder förut.
Önskar jag kunde visa dem för henne och fråga om hon minns dem. Men det går inte...

Ska spara dom. Saknar henne så mycket!

Japansk flätteknik

Vill tipsa om ett roligt pyssel man kan göra. Japansk Flätteknik. Det är super kul. Enda nackdelen är väl att det kanske inte blir så vettiga grejer av det. Men man kan typ göra skosnören, mobilsmycken, nyckelringar, armband och sådant smått. Jag gillar det super mycket!

Någon mer som pysslar med det?





Kanske inte syns så super bra.. ;)

Körslaget

Ikväll gäller det! ikväll smäller det! (kanske inte smäller men..)

Vem vinner?
Team Picasso? Team Moreus?

Själv så hoppas man ju på Västerås (Team Picasso) Men tror Kalle är mer folkkär än Marie.
Vad tror ni?


RSS 2.0