Ett tag sen nu..

Hej hej!
Det var ett tag sen jag bloggade och skrev hur jag mår och så. Joo, jag mår väl bra men har det jobbigt med stumpen just nu. Det gör så fruktansvärt ont och det är så obehagligt. Dessutom vätskar det.
Förmodligen är det sånt jag får räkna med nu när det blir sommar och varmt men det är svårt.. Gillar inte det alls.
Men men..

Måndagen börjar lida mot sitt slut och jag är på sjukhuset nu som vanligt. Kom hit vid ett tiden. Sen har kuratorn kommit en snabbis men jag hade så ont så det vart inte så mycket prat. Kanske vart 15 minuter ungefär.
Efter det så tog man prover på mig. Mitt HB är lågt så får nu blod. Sista påsen droppar på nu. Tror HB:t låg på 76 om jag inte minns fel.
Man tog även CRP vet jag för att kolla om jag har någon infektion. Det är ju inte så super bra med stumpen och jag hade feber igår så det var nog bara bra. Fast svaret vet jag inte men antar att det är bra eftersom man inte har sagt något.
Senare på eftermiddagen kom lymfterapeuten och gav mig massage. Hade väldigt ont innan vi började, eller ja, innan hon började och vet ni vad? - efter hade jag inte ont alls!
Det är verkligen läskigt egentligen vad massage kan hjälpa när knappt medicinen hjälpte. Eller hur?

Annars har jag inte gjort något annat ikväll.. Tittat på TV och försökt fördriva tiden. Tittade på Teen mum på MTV. Ena tjejen där gav vårdnaden om sin son till sin mamma. Oj oj men det var nog lika bra. Snart ska jag titta på en dokumentär om en flicka vid namn Victoria. Det är repris från tidigare ikväll..

Vill verkligen ha omläggning NU! Det känns som det var en vecka sen.. Förlåt men gud vad jag upprepar ang stumpen.. Sorry!
Jaja, nu ska jag väl ta något att äta. Vart skit sugen på hamburgare från MAX! Men det är ju lite svårt att få tag på nu kanske. Hehe! Är så sugen att jag nästan blir lite ledsen. Det är riktigt jobbigt!



Mums!!

Nu har det blivit en lite uppdatering. Hoppas ni mår bra!! Kramar!

En dröm...

Drömde om syster inatt. Vi satt på en äng. Jag minns inte om hon sa något i drömmen men jag minns hennes varma leende.
Vart både glad och ledsen. Glad över att jag får träffa henne - i mina drömmar, men så ledsen över att hon inte finns i livet. Saknar henne så!





Älskade Jenny!

Morsdag!

Idag är det morsdag!




Va nu snälla mot era mammor och ta hand om varandra!



Mamma jag älskar dig! Du är så värdefull för mig! Puss puss!!

Vilken skillnad!

Hittade en bild på en av våra kattungar vi hade. Bild från Mammas blogg!

Vilken skillnad det är på den.



Vad tycker ni? Har han inte blivit stor? SÅ vacker!

Fredag!

Hej hej!
Det är fredag och jag ligger här i min säng på sjukhuset och har ont och skit tråkigt.. Väntar på att det är min tur att åka till OP. Men dom sa att det blir inte föränn efter lunch. Tråkigt nog!
Jag har som plan att åka till marknaden idag, men blir nu osäker på om det verkligen kommer att gå. Men jag ger inte upp än. Marknaden håller ju på ganska sent ändå så. Hoppas det går! Hoppas hoppas!

Igår var det torsdag och Sanna och Pilla kom till sjukhuset. Mycket trevligt! Pilla bjöd på mat också! Dom är så snälla mina systrar. Världens bästa! Den som fattades på den trevliga stunden var Jenny men hon finns alltid med oss i våra tankar!
Fick en dricka av Sanna igår. Gud vad söt! Och burken ska jag spara! Hihi!




Söt va?

Sen när Pilla åkte så blev Sanna kvar. Jörgen skulle komma in till sjukhuset för att pumpa min permobils däck. Det var lite dålig luft i dem. Och blir det så att jag drar till marknaden så måste dom ju vara pumpade. Jätte snällt att han kunde komma, annars hade jag fått höra av mig till hjälpmedelcentralen för att dom ska pumpa. Och det tar ju sån tid då.. Så tack Jörgen!!
Sen åkte dom hem. Så då har jag bara tagit det lungt. Var så trött igår att jag orkade ingenting typ. Låg och glodde på TV bara. Har börjat gilla Jersey Shore på MTV.

Någon mer som tittar på det?

Nu ska jag kika runt på nätet och kanske slå på en film sen. Håll tummar och tår att omläggningen blir bra!!

Ett tag sen..

Hej bloggen!
Det var ett tag sen nu. Jag mår inte så jätte bra. Skriver bara kort nu. Har väldigt ont och det känns väldigt obehagligt i stumpen. Dessutom vätskar det. Väldigt jobbigt! Men det är bara att stå ut.
Ska kolla min mail och sen om det känns bättre så ska jag nog plugga matte.

Hoppas ni mår bra! Kramar




Usch!

Hej bloggen och alla läsare!
Skriver lite kort idag. Mår inte så bra. Har jätte ont och har haft det hela kvällen. Jag har fått tagit smärtstillande efter smärtstillande.
Ja, inte allt på en gång. Utan efter ordination. När jag har tagit "vid behov smärtis" så måste jag vänta två timmar tills jag kan ta nästa. Sen har jag även tagit en avslappnande. Men det hjälpte inte så bra så jag har försökt fokuserat på andningen. Andas jag snabbt så gör det oftast ondare så jag har försökt att andas lungt och även försökt slappna av. Men det är ganska svårt när det gör ont.
Dom extra medicinerna hjälpte inte så bra så tog mina klockan 00.00 mediciner lite tidigare så nu börjar det bli bättre.
Har inte gjort så mycket idag. Mest tagit det lungt. Pysslat, läsit bok och tittade på film. Kollade på High school musical 3. Dom filmerna är ganska bra tycker jag, men låtarna är lite töntiga och tråkiga.  Hehe! Ska se om jag hittar dom två första filmerna här hemma någongång. Har för mig att dom ska finnas här någonstans.



Dom där har jag målat. Vart söta men påminner inte dom om Barbapappa?  Lite grann? Hihhi!

Ska nog snart läsa en stund. Kommer inte ihåg vad boken heter men den är väldigt bra. En ungdomsbok för tjejer tycker jag! Sen ska jag väl försöka sova. Har sovit ganska mycket idag men är rätt trött ändå.
Jag tror nämligen det var något "galej" (eller vad det heter) på samhället idag. Dom spelade väldigt mycket musik och även väldigt högt. Hörde ändå hem hit. Och dom började ganska tidigt på förmiddagen. Så då var jag vaken ett tag för det var svårt att somna om. Men somnade om sen frammåt lunch en stund. Så skönt! Kände att jag behövde det verkligen!

Aja natti natt!

Svar:

Fick en fråga.



Svar: Jag har inte gjort designen själv. Utan det har en bekant gjort. Det började med att jag fick krångel med min gamla design. Det var någon gratis design som man kunde ta från en annan blogg.

Men sen gjorde "trassel tuss" min design. Är väldigt glad över den. Gillar den väldigt mycket. Ser trevligt ut med den desingen!



Se hennes blogg till höger av sidan!

Hm?

Detta gar jag bråkat med på morgonen och funderat på nytt lösen och så..



Troligen någon som har försökt ta sig in på min Facebook antar jag? Men varför isåfall?
Kan man inte få ha sina saker ifred?

Till folk som försöker med sådant, gör inte det! Det är bara så dumt. Låt personen få ha sina sidor ifred. Tycker man ska tänka hur man själv borde känna om någon höll på och förstöra för en. Det är inte kul!

Hihihi!

Hittade lite roliga kommentarer på en artikel på aftonbladet!

Ni ser nog vilken nyhet det handlar om















Jag roade mig med att kolla kommentarer tidigare inatt. Stod en hel del kul faktiskt!

Får vi väl se imorgon då, om jorden verkligen går under. Förlåt men kan inte släppa det! Jag är inte ett dugg rädd men tycker bara det är så kul!

Fredag!

Tjohoo!
Dags att sova snart. Har omläggning idag. Viken tid vet jag inte men hoppas det blir på förmiddagen. Det börjar kännas att det är dags för det. Känns svullet men det gör inte så ont.

Igår var det torsdag och jag hade tid till tandläkarn. Har min tandbehandling som jag gjorde. Med tanke på att man nu är vuxen så är det nu dags att gå hos vuxen där. Fick träffa två personal där ifrån med en från barn som jag känner. Dom är jätte trevliga. Den ena hade en labrador.
Sa att jag också har det, fast två då. Kul kul!
Det gick jätte bra när dom kom. Dock har jag ett hål som måste lagas men men. Jag MÅSTE verkligen skärpa mig med skötseln av mina tänder. Det ser inte fan ut i munnen men det blir ju det om man inte skärper sig. Dessutom har jag problem att jag får lätt hål. Usch!
Tog med mig mitt kort som bevisar att jag har "Billigare" tandvård. Så besöket kostade 100kr istället för en förmögenhet. Det är skönt att jag har det där kortet! Men det är klart att man inte vill åka till tändläkaren ändå. Räcker ju med sjukhuset..
Senare kom pappsen. Hans tjej var inte med denna gång. Pratade med pappa mycket! Och det var trevligt! Hihih vi pratade b.la om lördagen. Jorden ska ju "gå under" då.. Hehe!
Han var hit en snabbis men skulle komma nästa vecka också. Skoj skoj!

Annars har jag inte gjort så mycket. Tittat på TV, käkat och duschat typ. Good good!!
Alldeles strax ska jag väl sova. Ska bara titta klart på nätet lite.
Sköterskan har ganska nyligen plockat bort en isekt här inne i rummet så nu kan jag väl sova lungt. Vi trot det var en bagge av något slag.
Usch hon sa att hon tyckte den var hård när hon tog i den. Fick nästan lite rysningar. Insekter är bland det värsta jag vet. Verkligen!
Men nu är det BORTA! Mohahaha!!

Och god natt på er!!


Natti natt!

God kväll!
Ska alldeles strax försöka sova tror jag. Är ganska så trött. Har varit vaken sen runt 06.30 imorse. Det är inte likt mig kan jag lova!
Brukar sova till lunch. Hehe! Så jag känner mig ganska små seg. Hoppas bara att jag kan få ro till att sova sen.
Det är konstigt det där. Ibland kan jag vara hur trött som helst men inte få ro till att somna. Då blir man ändå vaken trots att man är trött som bara den.
Hela förmiddagen har jag läst. Läser en bok som heter För tusende gången. Har nästan läst ut den. Ska kanske skriva en recension sen någongång? Har fler recensioner att skriva. Bara det att jag inte har orkat.
Sen har jag bara setat vid datorn idag. Tittat lite på film som High school musical och Flickan som lekte med elden.
Var så himla länge sen jag tittade på dem.
Jag är i och för sig ganska sugen att titta på sista filmen av triologin. Vad heter den? Luftslottet som sprängdes?
Jaja, får väl kika runt.. Tror jag ska ha den på datorn.. Någonstans..
Har för övrigt haft en ganska bra dag. Knappt haft ont vilket har varit super skönt! Jag trodde faktiskt dagen skulle bli ganska jobbig. Eller iallafall åt det jobbigare hållet. Oftast när jag är trött så blir allt så mycket värre. Blir kinkigare och tycker typ allt gör ont då, och står knappt ut med någonting. Men idag så!!
Nu ska jag höra om mammsen är vaken, ganska tyst här hemma. Hihih! Sen får jag väl se om jag kan somna.. Annars så blir det movie time!!



MJAU!

Svar!

Fick två frågor som jag tänkte svara på.



Svar: Det jag tycker är jobbigast med sjukdomen är att behöva ha så ont eller känna någon form av obehag. Jag har oftast ont eller känner obehag minst en gång per dag men i olika grader. Det är väl mest det.
Sen en annan sak som jag inte har tagit upp är att benet är så otroligt svullet. Jag har alltså så mycket svårare att köpa byxor. Jeans går inte alls. Jo, om man vill köpa många storlekar för stora och sy om dem på andra benet (det som är smalare). Men sy är inget jag är duktig på. Så jag får köpa mjukisbyxor och byxor med mycket strech i.



Sen var det någon som frågade om jag kunde visa bild på hur det ser ut på kroppen.

Svar:
Jag kan inte mer än visa bild på att jag har en stump och på lindorna. Anledningen till det är för att jag har så många stora sår under att jag tycker inte ni ska se dem. (jag ser dom aldrig själv heller) Stumpen är alltså tjock med många sår på.

Men jag kan försöka förklara hur benet såg ut då jag hade hela benet. Tänk er ett ben, hela benet är lite större än det andra. Ända upp till skinkan. Och istället för att bara ha några få synliga blodkärl (som dom flesta har) på benet så hade jag jätte många.

Jag försökte hitta en någorlunda bra bild på google som kunde visa på ett ungefär hur det har sett ut för mig då jag hade hela benet men dom bilderna var så mycket annorlunda. Nästan lite vidriga till utseendet och inte alls som jag hade det.

Här är iallafall en bild på min stump med lindor. Bilden är inte nytagen och har funnits med i ett inlägg förut. Det var efter en omläggning och resultatet blev inte så bra. Det är därför det ser ut som det gör.




Jorden gå under på lördag?

Vad tycker ni med det här att jorden ska gå under på lördag?
Själv så tror jag verkligen inte det. Känns mer som om det är en gammal gubbe på 89 år som sitter och hittar på allt. Han menar på att det har gått exakt 7000 år sedan Noak seglade ut med arken.







Ja, själv så tror jag inte på det här alls och tycker det är lite löjligt att han säger att allt står i bibeln om detta. Tycker väldigt synd om små barn som kanske får höra detta på något sätt och tror på det och folk som är rädda för just döden och har ångest för sådant. Det måste ju vara hemskt!




Han verkar ju tro sten hårt på detta men jag tycker själv att det är inget man ska oroa sig över. Undergångarna har förutspåtts flera gånger förut och inget har hänt. Senast skulle världen "gå under 21 maj 1994"...

Enligt mayakalendern kan katastrolfala händelser ske 2012...

(OBS: Vill säga också att det är absolut inget fel med att vara troende. Jag har absolut inget emot dem som är det!)

Tisdag

Väntar på taxin för att åka hem. Ska 'fira' Norges nationaldag idag! Jag har äkta norsk blod i mig. Men är inte norsk. Hur kan det gå till? Hehe (tror i och för sig att jag har nämnt det i bloggen) Och att fira gör vi bara som hem kul grej. :)

God natt!

Ska nu släcka ner och försöka sova. Har haft en ganska trevlig kväll med syrran! Vi tittade lite på videosar på youtube och drack oboy. Mysigt!

Men nu dags att släcka ner. Är ganska trött och det är en ny dag och ny vecka imorgon. Åka till sjukhuset igen!


Trött...

God kväll!
Trött, törstig och uttråkad är vad jag är.. Har inte lust till speciellt mycket heller. Tänkte att jag kan ju skriva någon rad i bloggen.
Det vart en sen natt. Somnade väldigt sent och vaknade nästan hela tiden. Usch usch! Man kan med andra ord säga att min sömn var väldigt lätt. Vaknade för minsta lilla. Sen vid 11.00 så försökte jag vakna för dagen. Då var jag ganska pigg men tröttheten kryper sakta på mer och mer nu..
Jaja.. Mamma jobbar. Är hemma kväll med syrran. Tror hon har ganska tråkigt hon också om jag ska vara ärlig.

Jag har en fråga till er. Nu dom senaste minutrarna har jag försökt leta efter någon bra beskrivning på hur man får PC spel att fungera utan skiva (när man har laddat ner alltså) men jag hittar ingen bra beskrivning.

Någon som vet hur man gör? Eller vet en bra sida med beskrivning?

Hör gärna av er här på bloggen eller mail!

Jaja.. Liten uppdatering blev det. Nu ska jag ta något att dricka. Blir väl vatten. Höhöh!
Hörs!

ESC 2011!

Igår gick ju Eurovision song contest 2010 i stapeln! Sverige var ju med och fick en väldigt bra placering!



Hans nummer från semifinalen!

Så himla duktig på det han gör. Dansar bra, sjunger bra och gör ett väldigt bra nummer. Jag är annars inget jätte stort fan av honom men är glad att han fick representera Sverige. Har glimten i ögat och ser ut att ha väldigt roligt på scen!

 

VINNARNA!

Dom var väl okej, men jag gillade Ukrainas och har börjat gillat Irland mer och mer.


Svar!

Fick en fråga förut som jag tänkte svara på.



Varför var du tvungen att amputera bort ditt ena ben?

Svar: Innan jag amputerade gjorde jag en väldigt stor operation för att hjärtat var så belastat. Efter den operationen kan man ungefär säga att benet vart så fruktansvärt svullet, cirkulationen var väldigt dålig och jag hade så ont.

Det är fortfarande väldigt svullet just nu och har fortfarande väldigt ont. Men minns då b.la att jag hade det så jobbigt att jag satt upp så fick folk bulla upp med flera kuddar under benet så det hamnade i högläge. Sen har jag ett minne (vet inte om det stämmer) av att cirkulationen var så dålig att tårna och foten skiftade lite mörkare färg.


Pyssel!

Lite pyssel jag har gjort! Denna gång vart det omgjorda smycken.



Det var från början ett armband med peace märke på. Men armbandet var för stort så jag tog en mindre kedja från ett halsband som jag inte använde och så satt jag ihop det till ett handsmycke. Jah tycker det vart snyggt och använder faktiskt det mer nu!



Samma kedja som jag använde till andra smycket. (det vart kedja över). Sen satte jag på blomman för den hade ingen kedja att sitta i.

Är väldigt nöjd över mina smycken som jag gjort. Det är väldigt lätt och blir väldigt snyggt!

Fredag

God kväll!
Hoppas ni har haft en fin fredag och inga olyckor har hänt.
Det har det inte gjort för mig förutom att jag har haft ont ungefär hela långa dagen. Usch! Vaknade redan halv tre i natt och hade jätte ont. Det kändes så spänt.  Funderade om jag drömde någon mardröm då. Men minns inte.
Sen har jag fått smärtstillande hela morgonen. Oxynorm och morfin. Men morfinet hjälpte väldigt dåligt, vilket jag inte trodde att det skulle göra med tanke på att det är starka grejer det. Men men.
Så från halv tre på morgonen så var jag vaken till klockan 09.00. Då var det dags för omläggning. Mellan 06.00 och ca 09.00 så var jag nästan smärtfri. Det var skönt!
Omläggningen gick bra, men resultatet vart sådär. Han hade lindat så himla hårt. Det kändes som blodstopp. Efter omläggningen hade jag ont igen..
Så fick ganska mycket smärtstillande. Sen sov jag fram till kvällen. Var väl lika bra att passa på medans man hade smärtstillande i sig, man var trött efter den dåliga natten och även trött av narkosen.
Gud var det var skönt att sova då!
Sen på kvällen kom mamma och hjälpte mig lite. Är så glad över mamma! Hon är bland det  bästa som finns!
Men när mamma kom så bröjade det att göra ont igen. Tror det var för all smärtstillande gick ur kroppen. Då gjorde det skit ont.
Sköterskan ringde till kirurgen som la om och frågade hur omläggningen hade gått och varför det var så hårt lindat. Hon berättade även hur jag kände. Då hade omläggningen gått bra och han hade lindat hårt för att jag hade sagt att det är skönare när det är hårt lindat. Och ja det är det till en viss del.  Men inte så det känns som blodstopp. Inte gick det att släppa på lindorna heller för dom yttersta var gansak lösa. Alltså var det dom längre in som var hårda. I och för sig ger lindorna efter sig när dom har setat på men det tar ju ett tag. Men jag får stå ut.
Det är inte hela världen.
Klockan 20.00 åkte jag hem. Hemma har jag inte gjort så mycket. Tittat på talang och käkat godis och pizza.
Men är nu skit trött så ska nog snart sova. I alla fall göra mig i ordning. Vi hörs! Kram

Inlägg i repris!

Jag kör ett "repris" inlägg om min sjukdom till er nya läsare!


KLIPPEL TRENAUNAY SYNDROM

Nu kommer det fakta om min sjukdom för er som är nyfikna och undrar. Hoppas ni får lite svar på det ni undrar, annars är det bara att fråga och så ska jag försöka svara på det så gott jag kan!

Klippel-Trenaunays syndrom är en sjukdom som är medfött. Det kännetecknas av hudförändringar, kärlmissbildningar i blod- och lymfkärlssystemet och även förstorade mjukdelar (stödjevävnader som inte består av skelett eller brosk) och skelettförändringar med begränsad utbredning. Svårighetsgraden kan variera ganska mycket mellan olika personer med Klippel-Trenaunays syndrom.

Internationellt anges att 2-5 av 100 000 nyfödda har Klippel-Trenaunays syndrom. Översatt till svenska förhållanden skulle det innebära att i Sverige varje år föds 2 till 5 barn med syndromet och det är lika vanligt hos flickor som pojkar.


Symtom

Kärlmissbildningarna är medfödda (alltså man föds med det) och kan finnas i de blodkärl som för blodet tillbaka till hjärtat (venerna), i lymfkärlen och i de tunna blodkärlen (kapillärerna). Vanligast är att de missbildade kärlen finns i ett ben eller en arm, och de leder ofta till en ökad tilllväxt av kroppsdelen. De kan ibland dessutom finnas i huvudet, i bukväggen och bålens inre organ eller i hela ena sidan av kroppen. En del missbildningar upptäcks inte vid födseln utan kan visa sig och ge symtom först senare under uppväxten, de kan inte sprida sig till andra delar av kroppen.

Det mest synliga tecknet på sjukdomen är medfödda hudförändringar av varierande storlek, så kallade portvinsfläckar. (jag har mina fläckar på ena skinkan) De orsakas av missbildningar i de tunna blodkärlen i huden och hudförändringarna kan vara alltifrån ljust röda till mörkt rödbruna och antingen helt släta eller lätt upphöjda.  Även andra symtom, som åderbråck, celluliter, ökad svettning, värmeökning och ökad behåring kan förekomma och vara besvärande.

Missbildningar i lymfkärlssystemet kan också förekomma och orsaka svullnad (lymfödem). Missbildningar kan även finnas i kärlen i inre organ, som till exempel i urinvägarna eller tarmväggen. De kan då orsaka blödningar som visar sig genom blod i urinen eller avföringen.

Eftersom symtomen varierar mycket mellan olika personer kan sjukdomen få alltifrån lindriga och knappt märkbara konsekvenser till mer omfattande funktionsnedsättningar. Både fin- och grovmotoriken samt rörligheten kan påverkas av kärlmissbildningarna och att en kroppsdel blir förstorad. Att leva med en förstorad kroppsdel kan också medföra svårigheter både praktiskt och psykologiskt. Det kan till exempel vara svårt att hitta passande kläder eller skor.

Diagnostik

Diagnosen baseras på de synliga förändringarna. Det anses att minst två av följande tre kriterier måste vara uppfyllda för att diagnosen ska kunna ställas:

  • hudförändringar (födelsemärken eller ”portvinsfläckar”)
  • missbildningar i blod- och lymfkärlssystemet
  • förstorade mjukdelar och/eller skelett (hypertrofi) med begränsad
    utbredning.

Det finns ett liknande syndrom heter Parkes-Webers syndrom och den är allvarligare. Men den vet jag inte så mycket om.

Behandling

Det går ännu inte att bota Klippel-Trenaunays syndrom, utan behandlingen inriktas på att lindra symtom och förebygga funktionsnedsättningar. Eftersom omfattningen av symtomen och funktionsnedsättningarna varierar mycket mellan olika personer måste behandlingen utgå från de individuella besvären och behoven. En del klarar sig helt utan någon behandling.

Vid begränsade kärlförändringar kan ett kärlretande ämne sprutas in i ett kärl (skleroserande injektionsbehanding). Den ärrbildning på kärlets insida som då uppstår gör att det täpps till, och blodflödet stoppas. Dessa behandlingar kan minska obehagen och blödningsbenägenheten, men de måste oftast upprepas ett flertal gånger och är inte botande.


Onsdag!

Hej hej!
Det var ett tag sen jag uppdaterade nu. Eller ja, några dagar sen. På min dator har dom två senaste inläggen inte dykit upp.  Ser ni dom? Dom heter "port a cath" och "god natt"
Vet inte vad som är fel. Kan vara så att blogg.se har strulat. Vet att det har gjort det för några. Men jaja, det är onsdag kväll nu. Ska väl snart sova. Men har så satans ont, det är så jobbigt. Hoppas värken försvinner snart. Har precis tagit extra smärtis..
Vad har hänt dom här senaste dagarna då? Inte mycket. Det gamla vanliga. In och ut till sjukhuset. Fick min massage i måndags då jag var där och det är så skönt!
Mamma hämtade ut min apodos också. (mediciner som apoteket fixar iordning) Det är verkligen inte lite mediciner man tar. Jisses alltså!



Den rullen räcker i två veckor + att jag har en massa mediciner som inte finns med i rullen.

Sen har tiden sakta rullat på till tisdag då det är omläggningsdag.
Vart ganska sent till OP, men var väldigt glad då det äntligen var dags.  På tisdagar blir det oftast sent och det är jag egentligen väldigt trött på. Så drygt att vänta halva dagen. Man fastar ju dessutom och då bli man både hungrig och törstig. Som igår, fastade och vart så sugen på en flintastek. Fy fasen vad det var jobbigt! Jag bara låg i sängen och tänkte på den där jävla steken. Det var så jobbigt att jag nästan blev smått deprimerad.

Ni kanske också har känt så någongång? Att man vill ha något som man är så in i helskotta sugen på men vet att man inte kan käka det än. Att man nästan blir lite ledsen eller arg då.

Sen vid 22.00 igår så åkte jag hem. Och idag har jag inte gjort så mycket. Varit hemma den mesta delen av dagen själv. Sanna har varit i skolan, mamma på föreläsning hela dagen så mammas sambo har åkt från jobbet för att hjälpa mig idag. Det har gått jätte bra och jag är verkligen super glad att han vill hjälpa då det ibland kan bli ungefär såna här situationer!
Annars har dagen varit ganska jobbig. Det har varit så varmt. Det känns som man ska flyta bort! Tittade på vädret idag och det ska bli ostadigare väder. Gissa om jag är glad?!

Nu ska jag ta lite andra mediciner (ur den där rullen denna gång) och sen försöka sova så småningom. Imorgon bär det av till sjukhuset igen. Troligen kommer Pilla om hon orkar. Det ska bli kul!


God natt!



Hoppas jag får en god natt sömn.. Känns som jag kommer få vakna några gånger inatt och dricka. Jag är jätte törstig hela tiden. Vet inte alls vad som har tagit åt mig? Känns som jag vill dricka hela tiden. Att alltid ha den känslan av att något rinner ner i magen. Skumt!
Jaja, måste jag dricka så måste jag väl det. Inget att göra åt saken.

Imorgon bär det av till sjukhuset igen. Ska bli skönt att åka dit. Och då ska jag ta upp att jag dricker hela tiden.
Får INTE GLÖMMA det!!

Nu ska jag dricka lite och sen försöka sova! Hahaha!
Har ont så det kommer nog bli kämpigt men det är bara att försöka.

GOD NATT OCH SOV GOTT!!

(PS. Har skrivit 2 tidigare inlägg idag men dem syns inte på min dator. Hoppas dom har dykit upp!)

Port a cath

Jag tänkte skriva ett inlägg enbart om PORT-A-CATH.

Port a cath (förkortning PAC) är en "dosa" som man opererar in under huden. En kateter (slang) är ansluten till dosan. Den katetern ligger i ett stort kärl som kallas ven.
Dom flesta sjuka får en port a cath för att man ska slippa bli stucken i armar och händer så mycket. Och även om man är svårstucken och behöver intravenösa mediciner/behandlingar.
Istället för intravenöst så kan man även säga: medicin och behandlingar direkt i blodet.
(Det kanske är lättare att förstå då)
Dosan är väldigt tålig och man kan leva som vanligt.





Så ser dosan och slangen ut som är i kroppen.

Hur min används:
Min PAC används väldigt mycket. Därför är jag väldigt glad att jag har en, istället för att bli stucken i händer och armvecken.
Nålen man sticker i dosan kan sitta upp i en vecka och sen bör man byta. Min byts då jag lägger om. Jag tycker det är obehagligt att bli stucken där. Men man kan ju få bedövningsalva som sätts på ca 1 h innan man använder den.
PAC:en används till mycket som te.x prover, blod, till narkosen och antibiotika (då de behövs) m.m.. Det är en mycket smart uppfinning.
Den jag har i kroppen nu är min andra port a cath. Jag har haft en annan tidigare men minns inte vad det var som hände med den. Och som sagt, man opererar ju in den. Och det kan kännas ett tag efteråt men sen försvinner det och man känner knappt av den.

En toppen grej helt enkelt!



Så ser det ut på mig. Ni ser att runt där nålen är stucken så är det en svag cirkel. Det är dosan som sticker upp lite under huden. Är ganska så smal nämligen..

Jag vill ha! :D

Tittade på en ny hello kitty sida idag och hittade ytterligare saker jag vill ha!



Så himla söta grejer!

sanrioshop

Snart dags att sova!

Hej hej!
Nu ska lilla jag snart sova. Är mycket trött trots att jag sov hur länge som helst idag.
Jag har inte haft en bra dag. Haft mycket ont.  Det har typ spänt, skavit och så. Jätte jobbigt! Men nu är jag så som smärtfri. Toppen tills jag ska sova!
Det kan ju ha varit så att värken har tagit slut på mina krafter kanske?
Aja, hoppas på en bättre dag imorgon. Då ska jag försöka plugga matte. Skulle ha gjort det idag men kände att jag inte kunde koppla av så jag har pysslat lite. Kan visa upp det någongång. Det är julpyssel men ändå.
Hade lite kvar som jag gjorde klart. Kul va det! Jag tycker att det är avslappnande att pyssla. Man glömmer bort allt annat som sina tankar och funderingar.



En klocka jag vill visa upp som jag har gjort för ett tag sen. Vart inte så nöjd men den går att använda.
Skulle ha satt änglarna tillsammans på nedredelen. Det ser så tomt ut på sidorna. Fast då hade det ju i och för sig blivit tomt där uppe. Svårt det där.. Kan kanske måla dit lite moln? Ja, jag får se. Annars får den vara sådär.

Annars har jag inte gjort så mycket annat. Försökt installera MSN för typ hundra elfte gången men det funkar ju inte. Då måste jag installera Service Pack 2 och jag vet inte vad det är och hur man gör. Så himla bra det går för mig...
Jaja jag får väl försöka en annan gång. Orkar inte bråka med det mer. Blir bara så trött på att det inte går som jag vill. Tänk om allting skulle "flyta" på? JÄVLAR vad bra det skulle vara då! Men tyvärr är ju världen inte så enkel.. Huh!!

Nu ska jag avrunda. God natt mina vänner! Sov gott!


Åh!!

Jag har en fråga. VARFÖR kan det inte finnas så söta grejer i Sverige också?

Finns ju bara på nätet nästan (eller på få platser i Sverige)

Titta bara!







Har redan en gaffel och en sked i hello kitty från Thailand men vill självklart ha fler!
Synd bara att det inte ferkar finnas i knivar.



En sån himla snygg väska!



Pärlor!



Söta örhängen!

Då jag kan beställa hem från tradera. Då är det "farligt"! Mohahaha! (nej då)

Torsdag!

Hej hej!
Torsdagen börjar lida mot sitt slut. Internet funkar igen! Yes yes!
Idag har min dag bestått av att sova fram till lunch. Jag sover som bäst på förmiddagen. Många tycker nog att jag slösar bort en stor del av dagen men för mig gör det ingenting.
Sen vart det lunch. Mamma lagade pyttipanna, stekt ägg och rödbetor. Smakade bra för att vara pyttipanna. Gillar inte det så värst annars.
Eftersom det är torsdag idag så är det att åka till sjukhuset som vanligt. Resten av tiden hemma spenderade jag till att fixa mig iordning för att åka.
När taxin chaffisen och bärhjälpen kom upp för att hjälpa med båren så började Bozz skälla massvis! Undrar om han var rädd för bärhjälpen?
Själv så tycker jag det är lite pinsamt när han morrar och skäller.  Har även hört att han gör det ute på promenader också.

Någon som vet vad man kan göra åt saken?

När jag kom till sjukhuset så trodde jag att kuratorn skulle komma. Men det vart inte så och varför vet jag inte. Var inte så sugen på att prata först men när jag kom fram så ville jag ta upp en sak med henne men får göra det nästa gång. Hon kanske fick något akut. Jag får ta det nästa gång.
Istället tittade jag på TV och prover togs. Mitt HB låg på 77. Jag får två påsar blod.
Undrar hur många personers blod man har i kroppen egentligen? Hihhi vilken kul tanke! 
Jag har ju även lite "norsk" blod i mig. Fick blod då jag var där. Men nu var det ju ett tag sen i och för sig. Första påsen är slut. Väntar nu på att andra ska sättas igång men det måste svalna först. Desferalet går så länge. Eller ja, det ska ju gå i ca 24 timmar.

Nu ikväll har jag dushat, tittat på TV och ätit kvällsfika. Duschen gick bra men jävlar vad jag frös. Det kändes som kroppen ville hoppa och studsa på duschvagnen men jag försökte hålla den i styr. Haha hade nog sett kul ut annars!

Nu ska jag titta på lyxfällan. En bloggare "Rosanna" var med förra veckan. Såg början på det programmet emn sen strulade internet. Hon verkar vara en riktig nöt den människan! Haha!
Sen ska jag fråga efter mer och äta. Börjar bli hungrig och det är väl lika bra innan jag börjar fasta inför imorgon. Annars blir jag hungrig så tidigt.
Jag har fått tid kl 09.00 imorgon till OP. Hoppas det blir den tiden. Hihi förra gången då jag åkte till OP så var clownerna med. Det var väldigt kul faktiskt!
Jag fick vänta i förberedelserummet där ett tag och dom höll mig sällskap med att sjunga och skoja lite.

Minns lite vad dom sa:

Narkospersonal: Kan du säga ditt person nummer?
Jag: ******-****
Narkospersonal: Har du ätit någon frukost?
Jag: Nej.
Vimsan: Gud vad dom tjatar!
Vimsan: Kan ni inte fråga om hon är hungrig i stället?
Jag och narkos"människan": Hahaha!

Det var sen omläggning då och det lät så himla kul!

Jaja,, Nu ska jag titta på programmet!
Bye bye!

Ett litet inlägg

Hejsan! Ville mest skriva att jag lever och mår bra. Mitt Internet har krånglat hela långa dagen. (skriver från mobilen) Usch! När man är utan Internet så inser man hur svårt det är att leva utan det. Tycker inte ni det? Jag har haft skit tråkigt idag och inte riktigt vetat vad jag ska göra för att få tiden att gå. Man tänker ju liksom: jag kan kolla på nätet! NEJ JUST FAN, det FUNKAR ju inte!! Jag har tillbringat dagen med att spelat sims och pluggat matte. De har gått hyfsat bra i alla fall. Jag har nästan varit smärtfri hela dagen (om man bortser från en stund på eftermiddagen). Vilket konstigt inlägg det blev nu. Men men. Förlåt att texten är i en enda klump typ men de blir tyvärr så från mobilen. Nu ska jag av runda. Vet inte vad jag ska göra nu. Hade velat läsa men har ingen bok. Den jag vill läsa är bort tappad av en viss person. Suck. Aja, kram på er och god natt!

fan fan fan!

Usch nyligen hände det som jag hatar! Det började blöda ur stumpen.. Är nu på helspänn.. Vilken natt det kommer bli..





Värst är nästan att jag oftast har omläggning på eftermiddagarna på tisdagar. Dessutom ska jag duscha och träffa sjukgymnasten imorgon. Fan! Jag som inte vågar röra mig när jag blöder.. Hur ska detta gå till?!

Cool!

Titta vad jag hittade på TRADERA!

Sån skulle man ha om man kunde cykla på en vanlig cykel




Tänk att få cykla runt på en sådan!

Tyckte den var hel cool!

RSS 2.0