Torsdagen i rader...

Vaknade strax efter 11:00 av att assistenten stod i mitt rum. Hade inte hört henne när hon hade kommit och har inte heller hört hundarna när dom har skällt. Vilket dem alltid gör när någon kommer. Speciellt då nästan ingen är hemma för det var det inte nu. Bara jag, som sov. 
Det var bara att försöka vakna till. Men jag kände idag att jag var jätte trött. Onaturligt trött för att ha sovit runt 10timmar inatt..
Men tänkte sedan inte mer på det. Spelade lite Hayday på telefonen som rutin för att vakna till liv, vilket brukar fungera ganska fint för mig att lägga 10-15 minuter på 
Så det är ett tips om du, precis som jag är trött på morgonen. Spela på telefonen max 15 minuter för att vakna till lite. 
Därefter gjordes det brunch som bestod av mackaroner och bacon. Kastade i mig det och sedan fixade jag mig iordning för att borsta tänderna och håret. 
Vi lindade även stumpen för en linda hade gett med sig lite. Men annars så det jätte fint ut och inget vätskande, kladdande eller lukt alls. Det är underbart! 
Måste berätta det på omläggningen imorgon att jag blev nöjd efter förra omläggningen!  Måste berömma läkarna för det bra dem gör.
För annars hör dem oftast synpunkter och önskningar ang omläggningarna, vilket jag kan förstå är tjatigt för dem. Men jag säger ju inte det för att vara elak eller jävlas med läkarna vilket jag hoppas dem förstår? 
Jag säger ju det för att jag vill att det ska kännas bra för mig och vara bra för mig. Det är ju jag som bär det.
 
Strax innan klockan 15:30 var jag framme på sjukhuset. Pappa och Annabelle kom ganska direkt förbi en stund. Fick även choklad från honom till mig och Sanna (syster) som han hade köpt på kryssning då han var iväg. Det var ju snällt tycker jag. Att han tänkte på att köpa något till oss! 
 
Prover togs även och visade sig att HB bara låg på 70. Tyckte jag sköterskan sa. Så där har jag isåfall förklaringen till varför jag har varit så trött. Det är ju rätt lågt blodvärde att bara ha 70. 
Andra och sista påsen tickar på nu. Annara händer det inte så mycket just nu för mig. Duschat under kvällen och käkat lite kvällsfika. 
Nu ska jag slå på tv4play och se Unga föräldrar. Det är som Unga mödrar som gick i Norge och Danmark på 5an förut. Men detta på tv4play är från Sverige. Jätte intressant att följa! Vill du se det så är länk --> Här <-- Alla avsnitt finns där  
 
 
 
 

Trevlig valborg!Bild lånad från svenskakyrkan.se

Ta det lugnt med elden och alkoholen! 

Hemma nu!

Igår efter omläggningen hade jag riktigt ont. Så ont att jag inte klarade att åka från uppvaket.
Så jag fick ligga där hela tisdagen, natten till idag och var nere på avdelningen mellan 09:00 - 10:00.
Ingen förstår varför jag får så ont ibland efter omläggningarna. Inte ens jag. 
Men det är riktigt jobbigt då det sker..

Nu mår jag iallafall bättre. Och har precis landat med bilen på gården. 
Ingen rolig dag.. + tankar an.g värmen.

Idag är ingen rolig dag. En dag full med smärta och andra besvär.
 
Det är något jag får stå ut med då värmen kommer att besvären blir kraftigare. 
Ni kan tänka er hur det är att gå med termobyxor mitt i sommaren, kanske t.om två par termobyxor på varandra. Dessutom ha stora sår under på det. Bakterierna i mina sår, älskar nog detta och förökar sig nog gärna. Och det innebär att stumpen luktar betydligt mer.
Såren mår ju inte alls bra av det här med värmen. 
När det är sommar och varmt så svullnar kroppen gärna upp oss människor. Frisk som sjuk och givetvis olika mycket. Det är något som även sker hos mig, fast jag har det lite lättare p.ga mitt hjärta som ibland sviktar. 
 
Nu var det länge sedan jag hade större problem, peppar peppar! 
 
Men i och med att kroppen svullnar upp så innebär det också att stumpen svullnar upp och det börjar även vätska mer ur mina sår. Riktig kompression är A och O för mig.
Att gå ständigt med blöta material är något som tillslut orsakar smärta. Min hud irriteras kraftigt av blött material och det känns som det blöta luckrar/smular upp huden. Det blir en brännande och svidande värk. Och det är det jag känner redan idag..
 
Jag vet att jag inte ska ta ut något i förskott för jag kan ändå inte göra något åt det. Men jag kan verkligen inte sluta fundera och oroas inför det riktiga värmen som kommer. 
Dessa problem som blir kraftigre är en stor negativ grej med sommaren och värmen. Det blir så mycket jobbigare! 
Men jag har ju klarat mig dessa sommar hittills så ska väl fixa det nu med, även om det är jobbigt och nästan ett helvete. 
Får försöka hålla mig sval så gott det går. Men det är svårt när jag inte kan bada, eller duscha hur ofta jag vill. För det är det allra skönaste. Tips mottages gärna på hur man kan svalka sig i sommar! 
 
Ökar min vikt mycket i sommar för att jag svullnar upp, så ska jag nog höra med läkarna om man inte kan höja vätskedrivande medicinerna under sommaren. Jag vet folk som tar vätskedrivande som får sina mediciner höjda för att ge kroppen en hjälp på traven.  
 

Middag!

Måste bara visa husets middag här hemma. 
(pasta) Snoppar med köttfärssås!Köptes på Korthuset i Västerås. För er Västeråsare som med vill prova. 
Tyvärr vet jag inte vilka fler städer Korthuset finns i.. 

God morgon söndag!Sitter i sängen med en kopp te och ser på Disney dags. Lilla Sjöjungfrun visas. Så mysigt!

Önskar er en fin söndag! 

Ny familjemedlem!

Igår fick vi en ny familjemedlem. En vit kanin som fick namnet Hoppsan. Ett namn som passar kaninen och är lätt att säga för alla, även lillebror.
Den är jätte lurvig och söt!Torsdag!

Idag är en sådan dag. Där inget känns bra, känner mig inte glad. Nästan så jag känner mig.. Tom. 
Dagen började egentligen hyfsat okej. Assistenten kom senare till mig för hon hämtade ut min medicin innan på Apoteket.
När hon kom till mig så värmde jag brunch som bestod att pasta och köttfärs och bara blandat ihop det. Och till det en förkokt majskolv, som körs i mickron. Och sedan smöras och saltas. Det är gudomligt gott! 

När jag har käkat upp och jag borstat tänderna, så kikade vi till stumpen. Där såg jag det tråkiga att det hade blödit.. igen..
Assistenten plockade fram material för att stoppa och lindade om. Jag var ledsen, men egentligen inte jätte rädd. Men det är så frustrerande när det blöder. Det tar otroligt på psyket, och mitt humör..
Assistenten och jag satt och pratade sedan om det. Vi båda tycker att det är märkligt att det på kort tid blödit flertalet gånger vid samma område. 
Vi funderade på om det är dags att se över omläggningen där? Vilket vi båda kom överens om att jag skulle ta upp med läkarna på sjukhuset sedan. 
Den lilla tid som var kvar innan taxin skulle komma var det bara att packa och hålla koll på förstärkningen där vid blödningen. 


Strax innan 15:00 kom taxin och jag åkte sedan mot sjukhuset. 
När jag kom fram berättade jag till sjuksköterskan om läget med stumpen medan hon tog kontroller och blodprov på mig.
Hon skulle ta upp det vilket var bra! Läkaren kom även in senare strax innan jag skulle in till duschen. 
Han berättade att det är ett ställe som är lättblödande vid det området, men skulle prata med den som skulle lägga om imorgon, så det kanske går att lägga om på annat vis på det området. 
Läkaren frågade även om ett intyg jag behöver få till försäkringskassan.
Vet inte om jag har nämnt något här men, jag vill ta tag i att flytta hemifrån. Och vill då kriga med försäkringskassan om att få så mycket assistanstimmar som möjligt.
Då behövs ett intyg att det kan börja blöda när som helst i ur stumpen. För det kan det och börjar det att blöda när jag är själv så är det svårt för mig att stoppa och ge tryck. 
Det behöver alltså någon annan göra. 
Då började läkaren fråga ut hur mycket det gäller av assistansen, eller larm jag menar. 
Så jag sa att jag vill ha så mycket som möjligt assistans. Timmar får ju inte jag bestämma utan det gör försäkringskassan då jag har via dem. 
Och det är det vi ska slåss för och då behöver jag intyg.
Då säger läkaren: "Ja men då räcker det ju att skriva att du behöver tillsyn dygnet runt". 
Jo men du lär ju formulera varför i intyget?!
Sedan sa han: "Det måste ju vara jobbigt att ha person hela tiden vid dig, om det är det du ska försöka ansöka?"
Men dem verkar inte förstå att det är inte så kul heller om jag skulle vara själv och det börjar blöda. Skulle vara jätte otryggt! 
Så då har jag hellre någon hos mig ofta.  Och läkaren förstår ju inte att bara för att man har assistans ofta, så behöver brukaren och assistenten inte sitta ihop. 
Jag tycker det är så synd att läkarna hela tiden ska tjabbla imot. Det gör mig ledsen. Varför inte bara säga till sin patient: "Jag fixar ett utförligt intyg på det för det är klart det ska vara som tryggast för dig i din framtida hem"
Jag menar, vad är det som är så svårt att visa lite förståelse för patienterna, än att börja tjabbla om ämnet?
Det gör ju att ajg inte har lust att ta upp saker och ting till dem. 
Hoppas jag nu får ett bra intyg och att försäkringskassan nöjd med det. Annars får han skriva nytt. 

Blod har iallafall blivit påkopplat. Mitt värde låg på 82 så en påse idag.  


Nu ska jag avrunda detta inlägguuc. Precis käkat middag och ska nu prova efterrätten. Sedan kanske måla en liten stund.
Är ganska trött,, 


God natt!

Till min glädje har Vecko Revyn kommit hem i brevlådan. 
Blir att läsa, käka päron och sedan sova.

God natt! 
Måndag!

Idag är verkligen en så där dag där det känns som jag har gått på någon form av automat och som en zombie.
Har varit så otroligt trött och jag känner nu att det spelar ingen roll hur länge och hur bra jag sover om nätterna, är ändå aldrig utvilad.

Assistenten kom strax innan jag la ut min "god morgon bild" tidigare. Fixade lite brunch som bestod av makaroner med bacon och äggula i så det inte blir så torrt. 
På måndagar föredrar jag att käka något mer matigt då det dröjer ett tag sedan innan det blir mat igen.
Packade även iordning mina saker aom jag skulle ha med till sjukhuset och så gjorde jag mig iordning för att att åka. 
Vart lite stressigt i slutet för tiden rann verkligen iväg!
Kan ju visserligen ha varit att jag tog det lilla lugna också då jag är trött, jag hade kanske inte riktigt koll på läget och klockan. Hehe! 
Men jag hann göra mig klar till 12:20.

Väl framme på sjukhuset så kom pappa efter en stund.
Har inte träffat honom på jätte länge. Inte alls under april månad så det det var trevligt att prata lite. Han kom ensam för tjejen var hos sin syster om jag förstod det rätt. 
Fick även en del kattmat till min katt av honom, för hans katt tyckte inte om det. Så det var snällt!
 Får se om min katt gillar det då, men hon äter det mesta. 

Prover har tagits och idag låg värdet fint, så ingen blod och det är jätte skönt! 
Har ju blivit mycket blödningar och blodtransfusioner nu på senare tid, så det skulle vara skönt om båda kunde minska.
Men jag är glad att alternativet att få blod finns. Det är livsviktigt!! 
Så ni som inte ger blod och kan göra det, gör det! Ni gör livsviktiga gärningar.
Ska nog skriva ett inlägg om detta inom snar framtid då det är ett ämne som rör mig och är viktigt för mig.

Nu har jag fått in lite kvällsfika.

Så ska käka lite och så blir det att se lite på youtube och eventuellt webb-tv innan jag ska sova. 
Är fortsatt trött och har dessutom ont i stumpen. Lindorna sitter inte riktigt på plats så jag tror det har en bidragande orsak också. 
Men omläggning imorgon 07:30 och oj vad jag längtar, det är så skönt med nytt och torrt. Man känner sig fräsch då! God morgon!

 

Maximum!

Varit på cirkus Maximum med mamma och bror idag. 


Föreställningen började klockan 16:00 och höll på i ca 130-140minuter inklusive paus.
Utan att säga för mycket och avslöja, för vem vet. Kanske ska du gå på showen någonstans i Sverige?
Föreställningen var helt amazing! Lyckades verkligen blanda underhållning till alla åldrar. Allt från clowner, magi, olika sorters djur till nummer där man nästan håller andan. 


Tyckte även deras service på cirkusen var riktigt bra. Personalen höll utkik efter människor med hjälpmedel som stod i kön, vinkade in oss så vi fick komma in före alla andra. Mamma, jag och Rasmus satt säkert 30-40 minuter innan tältet började fyllas med resten. 
Jätte bra att dem har lagt upp en plan för oss som kanske inte kan ta trappor os.v..


Nu är jag hemma och trött. Visste först inte om jag skulle orka ta mig iväg på cirkus för jag hade fruktansvärt ont innan. Men jag är så glad att jag gjorde det, smärtan gav med sig när jag fick tänka på annat.
Nu har jag dock ont igen. Känner hur smärtan kryper sig på. Så ska ta mina klockan 20:00 mediciner och sedan bara ta det lugnt. Se på gladiatorerna och få massage av mamma. 

Blod + lite tankar

Som vissa kanske förstår så får jag blodtransfusion idag igen. Sista påsen droppar på nu. Mitt blodvärde låg bara på 78 idag så det innebar alltså två påsar till idag. 
Jag fick även två påsar i måndags då jag kom, för då låg mitt blodvärde bara på 76 då. 
 
 
Nu vet jag inte helt 100 om det är så, men jag upplever att det blöder mer från stumpen. Får ofta höra att det har blödit mer på omläggningarna, men inte såpass att det är jätte mängder.
Utan mer att det är att de blöder mer en normalt. Även hemma småläcker det blod till och från från stumpen. Men mer då, så att man ser genom lidan blodmärken som är mellan prick storlek till storlek som olika mynt i omkretsen. Och jag önskar så att det kunde komma på någon lösning så det inte är så lättblödande varken på omläggningarna eller hemma. 
Det tar otroligt på mig att det blöder och är frustrerande, även om det är små mängder det handlar om. 
Många gånger får jag till exempel inte lust att göra någonting för jag blir så less och en liten rädsla kommer även upp, då jag inte gillar blod, när det kommer från stumpen, en stor anledning är att man aldrig vet vart det blöder, då det kan blöda på ett ställe men syns på ett annat ställe. 
Det kan bli en stor gåta.
 
Hoppas bara att det är en jobbig period med dessa blödningar och att det snart släpper. Nu vart detta inlägg helt meningslöst men jag kände bara att min irritation och frustration över detta blödande, behövde komma ut. 
 
 
 
 

Lite eftermiddagspyssel!

Pimpade ett "fodral" till mobilen idag på eftermiddagen.
Använde mig utav:
• Mobilfodral i vit färg
• Blyerts
• Sharpie - Permanent marker penna i svart färg


Började med att skissa upp motivet med blyerts.


När jag sedan tyckte det såg okej ut så fyllde jag i blyertsen med den svarta pennan. 
And voilà!
Fick inspiration av en annan tjej som målade liknande fåglar på porslin. 
Och jag blev nöjd! Det kändes så tråkigt med helvitt. 
Hoppas det svarta håller ett litet tag! Feber!
Känner mig varm i pannan, på kroppen osv. Och har även feber ont i min benstump samt törstig.
Det är symtom jag har som brukar tyda på feber, så jag tänkte att jag kollar tempen. Jovisst, 38,5.. Blä!Ska leta efter mina Alvedon, sedan ska jag nog vila en stund. Passar på medan nästan ingen är hemma! 
Måndag!

Sitter i sängen i mitt rum på sjukhuset. Har precis käkat middag. Den blev lite sen då jag aldrig fick middag då den egentligen delas ut strax efter fem.
Varför vet jag inte då undersköterskan sa att hon skulle hämta brickan. Men hon dök aldrig upp. 
Men bättre sent än aldrig, eller hur säger man?

Blod har även kopplats på. Mitt blodvärde låg på 76 idag. När värdet ligger under 80 så innebär det två stycken påsar blod.


Är så trött, dem senaste två nätterna så har jag sovit dåligt. Har haft mycket ont och det har jag fortfarande, så jag gissar på att denna natt även den blir ganska sömnlös.Tankar, efter undersökningen i Uppsala.

Nu dem senaste dagarna så har det kommit fram mer för mig vad som egentligen hände i Uppsala under hjärtkateterisieringen. 

Har fått förklarat att jag åkte på cirkulationsrubbningar, hjärtflimmer och värden som pendlade upp och ner som en berg-och-dal bana. Det resulterade med att jag.. "Försvann".
Hjärt-akutlarm gick och hjärtkompression gavs (som hjärt-lung räddning) och det kopplades även två plattor precis under brösten (se blommorna på min fina ritning) på revbenen som ger stötar. Det kallas för elkonvertering.
 

Jag fick ju som jag nämnde i tidigare inlägg redan sova från start även om dem först ville göra det vaket. Så jag var helt ovetande om vad som hände. Men jag tycker så synd om mamma som nervös och orolig fick sitta i väntrummet och se hur all personal sprang in och ut ut salen.. 
Kan egentligen inte förstå vilka tankar hon måste ha haft den stunden. 
Vad händer inne i salen? Är det kritiskt?
Tillslut kom läkaren ut och pratade med henne och sa att läget var under kontroll.

Och jag kan bli arg på vården idag. Tydligen fanns det risk att hjärtat kunde retas upp och reagera då man förde in katetern mot hjärtat, då det är en metall på katetern som kan "reta" upp.
Men tror ni vi fick reda på det komplikationer som kunde ske? Svar: Nej! Det enda jag fick veta var att det kunde ske en blödning i insticksstället. Det var det, men inget mer.. 
Jag fick inte reda på något efter av läkaren vad som hade skett, utan fick höra bitvis från mamma och bitvis nu senare från Västerås. 
Och jag tror ärligt, att fick jag reda på att kroppen kunde reagera mer än så. Så tror jag att jag hade tackat nej redan från början till undersökningen. 
Alla pratade om att undersökningen var en sådan liten grej, men den lilla grejen blev större..  Nu är dem otroligt duktiga i Uppsala och på Akademiska, men varför utsätta sig för det? 
Vill dem i framtiden att man ska göra ny kateterisering så kommer jag med största sannorlikhet att tacka nej.
Jag känner nu att detta var första och sista gången för det är inte värt det. Det är verkligen inte det! 
Käkar på Jensens bøfhus

Precis fått vår mat. Jag tog en rumpstek med sallad. Och till det nypressad apelsinjuice. Jätte gott! 
Tror menyn heter "Fitness stek"Vi har även bett om vitlöksbröd som kommer när som helst.
Nu ska assistenten och jag kasta i oss maten och sedan rusa till bion för att se Into The Woods. Hoppas den är bra! 

Fredag!

Nu är det fredag och det innebär att jag klockan 20:00 åker hem från sjukhuset och får ta helg! Ska bli så skönt! 
När jag kommer hem blir det nog att ta det lungt och sedan försöka sova relativt tidigt och tagga för en rolig dag imorgon med assistenten! 
Då blir det käka på Jensens bofhus och sedan efter det Bio och filmen "Into the woods". Ser fram emot det jätte mycket! 
 
Önskar er en fiortsatt trevlig kväll, vad ni än ska göra! 
 
Bild lånad av: blowupapanda.se
 

Min torsdag!

Startade mellan 11:00 - 11:30 av att assistenten kom för dagen. Vanligtvis så börjar hon 11:00 hos mig men varannan torsdag så blir det lite senare då hon börjar 11:00 på apoteket för att hämta ut min apodos. 
Vi har gjort så för det funkar bra, och min assistent bor dessutom väldigt nära apoteket dit min apodos kommer. 
 
"En apodos är som en rulle med mediciner i. 
Min är 2veckor i taget i olika klockslag över dygnet. Sedan får man hämta ut en ny. Jätte skönt med apodos och det är ett tips till er som med har mycket mediciner utspritt över dagen. Det är så skönt att inte ha så mcyket medicinburkar och kartonger med massa kartor i."
 
När hon kom så klädde jag på mig, sedan gjordes frukost som bestod av smörgåsar med kaviar på och till det en kopp varm oboy. Och så käkade vi frukost jag och assistenten. 
Hon brukar ta med sig sin frukost till mig så vi kan käka ihop då hon jobbar. Det är trevligt!  Borstade sedan tänder och håret. 
Där efter kollade vi om något behövde göras med stumpen, såg b.la igår innan assistenten slutade att det hade vätskat lite, men det ahde inte blivit mer under natten så det var skönt. Och det behövde heller inte lindas så det var jätte skönt. Vi spolade katetern och sedan packade jag mina grejer jag skulle ha med till sjukhuset. 
Klockan 15:00 var det dags att åka för då kom taxin. 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog sköterskan prover ganska direkt. Sedan väntade jag för att få hjälp in i duschen. Idag kände jag att det skulle vara skönt att ha det mesta gjort redan innan middag för då behöver man inte tänka på att det ska göras sedan. 
När jag kom ut från duschen så fick jag middagen som idag bestod av pasta med köttfärsås. Jag fick även reda på mitt blodvärde som idag låg på 87 så ingen blod behövdes idag och det är skönt! 
Undersköterskan som jobbade ikväll tog upp med läkaren att jag fortfarande har så ont i bröstkorgen mitt på. Men nu fick jag troligen en himla bra logisk förklaring till varför det gör så ont. Förra veckan då jag var i Uppsala så gav dem mig hjärtkompression (samma sak som HLR men utan inblås för jag fick ju syre av maskin) för tydligen "försvann" jag ett tag.  Det känns väl sådär att få reda på nu, en vecka senare.. 
Händelsen har gjort att jag har tänkt lite som jag även har skrivit ner på datorn. Får se om jag lägger ut här eller inte. Kan kanske vara tungt och hårt att läsa för vissa. Jag ska fundera! 

Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Har haft en ganska lugn dag. Även ringt och bokat bio biljetter till lördag för jag ska gå med assistenten och se filmen Into the woods. Och innan ska vi käka på Jensens för jag har bokat bord där. Jag tror filmen kan vara bra, och jag gillar t.ex. liknande filmer som Red riding hood, os.v. 
Har någon av er sett den? Isåfall vad tyckte du? 
 

Blåmärken 1vecka efter Hjärtkateteriseringen

Vilka blåmärken man fortfarande har kvar en vecka efter själva undersökningen i Uppsala.
Kommer nog ta tid innan det försvinner helt.

Insticksstället (halsen)

Stucken med artärnål som misslyckades (handleden)


Blodprov (vänstra armvecket)


2:a sticket med artärnålen (högra armvecket)
Erikslund på shopping med Carro!

Idag hade jag bestämt "date" med min goda vän Carro.
Vi har ju inte setts på ett tag. Hon har bl.a varit på semester i nästan 2 veckor och så sågs vi inte ett tag innan och efter hon kom hem.
Dålig förklaring men ni förstår vad jag menar, hoppas jag?
Men det var iallafall super kul att träffa henne idag. Vi möttes på Erikslund shoppingcenter på eftermiddagen, för lite shopping och sedan fika.
När jag kom dit så var hon redan där. Hon räckte över en Victoria's secret påse med presenter i från semestern. Fick två Hello Kitty mjukisar och två body lotions från Victoria's secret. 

Tack snälla! Jag blev så överraskad <3 Och det är kul att jag har en Hello Kotty mjukis sedan tidigare från samma märke, men min Kitty har cheerleading kläder + pompoms. 
Det verkar som det finns Hello kittys i olika kläder, ungefär som samlarobjekt. Det är ju skoj! 
Och lotions går alltid åt, då jag har blivit en torris. Även påsen ska sparas, den är så fin!! 

Carro och jag gick runt i några butiker först. Sedan slog vi oss ned på Chantal's för att få i oss lite mat. Jag tog någon fransk smörgås med bacon, ost, rostade solrosfrön och nå till ost på.


Det såg ju himla gott och fräscht ut när jag fick det. Men den var ärligt inte god. Den där ena osten smakade typ som en get kan lukta (typ ladugård) blandat med en äggmök till fis. 
Fin jämförelse men det var verkligen lik det. Försökte peta bort ena osten, men smaken hade spridit sig vidare till brödet, så det gick knappt att äta. Fick i mig lite mer än halva och grönsakerna. 
Sedan gick vi in i fler butiker innan taxin skulle komma. 
Min skulle komma 18:05 och Carros 18:10, men hennes kom redan vid 18:00 och chauffören som skulle köra mig, ringde mig runt 18:10 och frågade om han linne lämna sin rullstolskörning först  innan han kommer till mig, för han skulle  lämna i området som är bredvid Erikslund. 
Jag vet om att det är trixigt om dem redan har en rullstol i bussen och så ska dem hämta en till i rullstol och sedan efter det, lämna den som redan satt i bussen med rullstolen. 
Man måste ut med alla rullstolar eftersom dem stolen är längst in. 
Så jag sa att det är helt okej att lämna den före. Satt ute sålänge i det fina vädret. Runt 18:25 åkte jag från shoppingcentret. Var snällt att han ringde mig för att fråga! 

När jag kom hem väntade assistenten på mig. Vi bestämde för att gå på kort promenad hemma eftersom det var fortsatt fint ute.
Vi gick till travbanan som finns här och gick runt den ett varv. För det var ingen som använde den då.
Det var mysigt att gå travbanan och det var jätte länge jag gjorde det. Blir definitivt fler gånger.
Vi gick sedan in för jag packade upp mina påsar och så. Sedan blev det dags för mat. Grillat kött! Det är gott men synd jag inte kände nå hunger riktigt. Men lite är helt klart bättre än inget.
Därefter har vi bara kört stretch + massage och sedan spolat katetern. Nu har klockat passerat 23 och assistenten har slutat för dagen.

Detta blev mitt köp idag.
Från Akademibokhandeln:
• Målarbok
• Kuvert
• Brevpapper


Från Cut&Blow (bla frisör)
• Hårolja


Under kvällen kom min lillasyster hem från studentkryssning. 
Hon hade köpt åt mig parfym och godis som jag önskat. Så det blev jag glad över att hon tog sig tid till det på kryssningen.
Så himla gott med tjärpastiller! Och Juicy Couture parfymen luktar så gott. Flaskan är ju dessutom väldigt snygg! Nu ska jag nog måla en liten stund i min nya bok, innan jag ska sova. 
Är ganska trött också så sover nog gott inatt. Men har haft en fin dag trots att jag har haft fortsatt ont i bröstet. Gjorde mig ändå gott att få komma iväg och träffa den bästa vännen! 
God natt! 

God natt!

Hemma från sjukhuset nu för denna gång. Var hemma runt 22:40 ungefär. Har käkat lite kvällsmacka och till det en kopp te med honung i. 
Nu ska jag blåsa lite i min pep pipa, ta mollipect och sedan försöka sova.
Hostar så förskräckligt fortfarande och har dessutom väldigt ont i bröstkorgen.

Var under kvällen på lungröntgen men det såg fint ut vilket kändes skumt då det känns allt annat än "fint" i bröstkorgen.
Funderar på om jag känner av i musklerna som finns i brösthöjden, efter elkonverteringen (stötar av plattor för att "knuffa" på hjärtat, då jag åkte på hjärtflimmer) som gjordes då i Hjärtkateteriseringen. 
För tydligen användes dem ändå. Och det var efter det som jag började känna av. Men det konstiga är att smärtan har blivit värre. 
Men ska väl vara lugn att det inte är nå allvarligt iallafall. Men det är klart det tär på mig för det gör verkligen ont. 

Nog om det. Ska avsluta nu. Titta förresten vad jag fick av min syster Pilla. Det låg så fint i min bokhylla när jag kom hem. Tack snälla du! 

 
Detta låg i + godis. Jätte fina! 
Men, Vad bilden blev randig? Lunginflammation?

Har en fortsatt hosta, samt rosslar en hel del när jag andas. Inte nog med det så har jag så ont i bröstkorgen vid hosta, ja jag vill knappt andas.. 
Faktum är att det gör så ont att jag nästan svettas av smärtan. Får be läkaren lyssna på lungorna imorgon. Någon som vet om man kan ha lunginflammation utan feber? 

Lite rader!

Har haft mormor och min morbror på besök hem idag. 
Fikat lite påskfika som tårta, mamma har gjort. Jätte gott!
Fick även ett super fint påskägg av dem. Lite vintage stil tycker jag! 


Igår när jag kom hem så fick jag även av mamma ett påskägg. Så har nu jätte mycket godis! Nom nom!!Har ju även ägget från avdelningen. Haha! 
Nu grejar mamma med maten. Blir lite påsk mat tror jag. 
Jag ser på Harry Potter som börjat precis på 5:an och tar det bara lugnt. Är jätte trött efter veckan. Har inte blivit mycket sömn om nätterna. Men annars mår jag rätt okej.

Önskar er en fortsatt trevlig påsk! 

Hemma!


Nu är jag äntligen hemma, visserligen bara till måndag. Men det ska bli så skönt, och jag är så trött. 
Kommer nog sova gott inatt! 

God morgon!

Väntar just nu i skrivande stund på tid till omläggning. 
"Men vadå på en lördag?" Kanske ni undrar. Jo denna gång blev det så. 
Eftersom jag ändå fick hjärtflimmer då jag var i Uppsala på Hjärtkateteriseringen, så tyckte läkaren här i Västerås att kroppen och hjärtat kunde få vila en dag. 
Det kändes lite tråkigt men samtidigt så förstår jag att det kan vara bra att vänta lite. Så jag kände väldigt blandade känslor igår.
Men nu är det förbi och jag hoppas att jag snart får en tid till omläggningen, så jag kan åka hem sedan. 

Påskägg från avd!

Anlände till Västerås och Västerås sjukhus efter midnatt inatt. Se vad som låg på mitt bord då jag kom hit till avdelningen. Personalen är ju så goa!  Tack snälla! 
 
 
 

Min onsdag och torsdag i Uppsala.

Onsdag:
Igår klockan 11:15 kom min taxi och jag åkte till Uppsala. 
Hade fått en kallelse om att göra en Hjärtkateterisering idag, men inskrivningen var igår och så träffade jag läkaren igår.
Min assistent åkte med mig i taxin till Uppsala då. 
När vi kom fram så fick vi rum. Liten som en cell men det fick gå.
Sedan kom sköterskan och presenterade sig. Han tog även prover och EKG.
Han var lite snurrig igår tyckte jag och assistenten, vilket vi hade lite roligt åt. Först så berättar han att han behövde sätta infart i armen eller handen. Jag frågar om det går med port-a-cathen för jag har ju ändå den av en anledning att inte bli stucken så ofta.
Det gick att ta prover ur den, så han hämtade in provvagnen till mitt rum. När han kommer så frågar han om jag är svårstucken.
Svarade då: "Jag vet inte, dem använder ju oftast porten att ta prover ifrån" 
Då säger han: "Ja just ja, det skulle jag".
En stund senare då han skulle ta mitt personnummer till EKG så säger han helt plötsligt sedan: "Och 15år".
Jag säger: "Va?" Och sköterskan svarar: "Ja, 15år".
Så jag frågar: "Jag? 15? Nejdu, jag är född -91 och är 23"
Hör att assistenten knappt kan hålla sig för skratt och jag skrattar jag med.
Då säger sköterskan: "Och nu är vi tysta fast jag klantar mig". 
Det gick bra, med att ta prover  EKG osv. Läkaren kom även under eftermiddagen för att berätta om undersökningen jag skulle göra, 
Sedan så har jag bara förberett mig inför   undersökningen genom att duscha.och jag fick även blod under natten till torsdagen.

Torsdag:
Vaknar tidigt redan strax innan 07:00 och manma anlände hit strax efter 07:00. För tanken var att jag skulle på undersökningen till 08:00.
Men det sköts upp till 10:00 för att jag skulle få sova i narkos under den.
Dock när jag kom dit med mamma så verkade dem ha ångrat sig och skulle ta det i vaket tillstånd.
Blev jätte nervös och rädd att det skulle kännas eller vara obehagligt, och jag var arg på läkarna att det blev ändring. 
Flyttade över till britsen och en nål skulle sättas i handen och en artärnål i handleden.
Artärnålen gjorde verkligen ont och jag blev så ledsen att jag skrek. Skrek även: "Ska det göra så här ont så vill jag inte göra det. Läkaren får inte röra mig
Mamma var hela tiden med och stöttade mig. Hon sa vad läkaren gjorde osv.
Dem beslutade sedan för att jag skulle sova ändå och det lugnade mig lite.
Vaknade sedan vid 13:00 vid nå ställe som liknande intensiven. Man hamnar tydligen där efteråt när man sövs. Jag låg där i ca tre timmar. Sedan fick jag åka till avdelningen här när jag piggnat till lite.
Käkade lite middag. Sedan åkte mamma hem och jag väntar på att få åka jag med men skjutsen kommer aldrig. Men jag hoppas den gör det så jag kan komma till sjukhuset i Västerås snart.
Undersökningen då? 
Jo den hade gått bra. Åkte på cirkulationsrubbningar då man förde in katetrarna mot hjärtat. Läkaren pratade även om hjärtflimmer att jag åkte på det. 
Hjärtlarm gick akut och jag fick även på plattor på bröstet som kunde ge stöt och knuffa igång hjärtat med. 
Men jag tror inte dem behövdes användas. Att det gick bra ändå! Och det är skönt!
Insticks stället. Är lite öm och har svårt att lyfta huvudet men det ger väl med sig.

Utsäkta om texten är lite osammanhängande men jag är jätte trött just nu efter dagen. Orkar inte skriva snyggt. Hehe!

RSS 2.0