Torsdag!

God kväll!
Ligger i sängen här på sjukhuset och dricker varm choklad. Jätte gott! Har precis ätit smörgåsar men är lika hungrig ändå. Hihih!
Har varit här sen klockan halv fyra ungefär. När jag kom hit så tog man prover som vanligt. Mitt HB låg bara på 71 denna gång. Förra gången låg det på 92 om jag inte minns fel. Tänk vad det kan variera?
Jaja. Hur som helst så får jag blod nu.

Det här med blod.. Gud vad bra att folk ger blod! Tänk om det inte var folk som ville det? Jisses! Hur skulle det då gå?
Jag är så tacksam att folk ger blod. Varenda bloddroppe man ger behövs verkligen. Det ska ni veta!

Blodvärdet var som sagt lågt. Men mitt kalium var högt och det är inte bra. Så ikväll har jag fått medicin som heter Reconium mot det. Det är nämligen så att är mitt kalium alldeles för högt så vill dom inte söva mig och det innebär ingen omläggning för min del.  Så hoppas det har sänkts så att dom gör omläggning imorgon!
Det är inte kul när man ser fram emot omläggningen och sen får man veta strax innan att det inte blir av. Man blir rätt ledsen då. Men samtidigt förstår jag.

Jaja.. Nu ska jag läsa lite nyheter och läsa lite bloggar till innan jag ska sova.

Natti natt på er fina människor!!

Trött!

God kväll!
Har ni haft en trevlig dag? Min har varit helt okej. Syrran fyllde som sagt 15 år idag. Hon börjar bli stor nu. Men hon kommer alltid att vara min lilla hjärtrumpa 
Jag vaknade skit tidigt idag för jag hade så ont i mitt knä. Mitt friska knä t.om.. Det började göra ont igår efter omläggningen. Sen har det gjort ont till och från. Vet inte vad det är och varför det gör ont. Men men. Jag har ju kontraktur på knät. Kan kanske vara därför? Men förstår inte varför det gör ont nu. Jag menar kontraktur har jag haft bra länge.
Jaja. Sen kom Sanna hem efter att ha sovit borta. Jag var skit trött och la knappt märke till att hon kom. Höhö! 
Sen gratta jag och vi käkade lite tårta. Har inte köpt present än men ska göra det. Det var okej för henne att få i efterskott.
Tårtan var förresten god! Typ hallon, choklad, chokladpudding och så. Den var inte så där sliskig som tårtor kan bli ibland. 
Vi fick besök av mormor, morbror, Sannas kille och hans familj idag. Så de var trevligt för Sanna tror jag! Sen blir det kanske att fira henne någon annan dag om jag förstod det rätt?
Så har min dag sett ut. Har bara tagit det lungt. Det har varit så varmt idag. Uuj!! Blir så trött då + att man sov dåligt för jäkla knät.. Har rätt ont nu igen där. Drygt, men vad ska man göra? Bara att gilla läget typ.
Ska nog fråga efter något att äta och sen kanske försöka sova. Om knät "tillåter" det?
Födelsedagsbarnet!

29 Juni!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min lillasysters födelsedag!
Hon blir 15 år idag!  Så vi ska fira henne med lite fika och så. skoj skoj!
Grattis älskade syster!

Min dag!

God kväll!
Har ni haft en bra dag? Min har varit okej. Dock är jag väldigt trött. Vaknade halv 11 för att göra mig iordning och sen åka till sjukhuset, men sjävlklart hade jag velat sova längre.
Men det går inte. Måste äta, packa, m.m och det tar sin lilla tid när man är jag. Hihi!
Sen är det ju akönt att inte stressa. Allt för många människor gör ju det i dagens samhälle. Eller hur?

När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover på mig och så efter kom lymfterapeuten och jag fick min massage. Super skönt!
Mitt HB låg på 92 så ingen blod behövdes! Yes! Men kaliumet som strular lite vet jag inte vad den låg på men antar att det är okej för ingen har sagt något?
Sen på eftermiddagen kom kuratorn och vi pratade i lite mer än en timma. Hon har gått på semester nu så kommer inte se henne nu på.. Vad sa hon? Typ 3 timmar.. Tror jag..

Min dator har nu lämnats in hos en dator reparatör. (Höll på och skriva dator doktorn) Men i alla fall. Om jag uppfattade mamma rätt så ska dom kolla skadan och sen höra av sig och berätta hur mycket dom tar för det. Och sen eventuellt laga. Hoppas allt går så jag får min älskade dator tillbaka! Saknar den så mycket.
Nu är Sanna och mamma snälla som lånar ut sina, men det är inte samma sak som att sitta med min egna.
Heja heja heja!!

Hihih.. Jaja, annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Duschat, käkat kvällsfika som det så fint heter här och så har jag bara tittat på TV.
Dom har tagit bort kanal 3 för flera månader sen. En riktig förklaring till varför har jag inte fått, men vill gärna veta. Det är ju en bra kanal men bra program. Riktigt störande! Jag hoppas den kommer tillbaka.. 
Nu ska jag avrunda. Ska käka någon frukt nu och titta klart på nätet innan jag ska sova. Har omläggning klockan 8.00 imorgon. 

Önskar er en ritkigt god natt!! Kramkram 

God natt!

Ska försöka sova snart. Hittade lite gamla Witch tidningar när jag rensade bland tidningarna idag. Tänkte att jag ska läsa dem. Gör annars inte det längre men det kan väl va kul och titta i. Hehe! 
Det är synd att jag har ont till och från idag... Mamma har masserat lite och det är super skönt! Så tack till dig mammsen!  Hoppas mina klockan 00.00 mediciner hjälper så jag får en lugn natt.
Ska upp tidigt imorrn. Ska ju till sjukhuset igen som vanligt. Ska få min massage! Skönt! 
Hoppas man kan kolla upp om min dator går att reparera imorgon? Usch att det hände. Är fortfarande ganska ledsen men men..  Finns inget att göra. Hänt är hänt typ. Eller hur?
Hoppas ni har haft en fin helg och midsommar trots det halvdåliga vädret och får en fin start på veckan!
Natti natt! Kramar till er

En fråga till er...

Nu blir det ett inlägg om datorer och min tanke om det.
Jag har en fråga till er: 
Är det någon som vet om det går att laga en dator skärm och hur mycket dom tar för det på ett ungefär?
Jätte snällt om någon vet och vill svara. Men förstår att det kanske är svårt att veta.
För helst av allt så vill jag ha min dator kvar. Tycker om den så mycket och har så många roliga saker på den som filmer, musik, spel och så. Ja ni kanske förstår?
Så först och främst ska jag ta reda på om den går att laga och går det att göra det så köper jag eventuellt en mindre dator och har i reserv och eventuellt ha med den mer till sjukhuset.
Går min dator inte att laga så får jag köpa en ny bra dator. Men jag hoppas verkligen min dator går att laga och jag är i stort sett beredd att betala vad som helst för att få den tillbaka.

Lördag - Midsommardagen

God kväll!
Hur har ni det. Jag känner mig smått nere och har ont. Alltså jag inte deprimerad men är inte så glad heller. Men det är väl normalt att känna så tror jag?
Hoppas ni har haft en bra lördag?
Min lördag har gått ganska sakta. Har flera gånger under dagen velat sätta igång min dator. Se på film och så. Men det går ju inte. Och jag funderar fortfarande på hur den kan ha gått sönder. Det är ett mysterium! Verkligen!
Jaja. Vad har jag gjort idag? Har gjort en hel del. Målat, sorterat mina kläder, tittat på tv och så.. Allt för att försöka få tiden att gå. Men det är svårt.
Sanna kom hem från ridlägret idag. Hon har haft skoj och det är ju bra! Kul att ha henne hemma igen tycker jag.
Nu ska jag kika runt på elgiganten, onoff och nån mer och titta efter dator. Det är svårt att hitta en man tycker om. Men jag måste ha en ny. Men vad vet jag inte. Usch så svårt!
Sen efter titten av dator så ska jag nog försöka sova. Är ganska trött och tyvärr kryper det i kroppen. Ungefär som när kroppen är orolig. Vet inte hur jag ska lugna ner mig. Hoppas jag kommer kunna somna. Usch!
Min uppdatering kanske inte är så bra nu när jag inte har egen dator. Men jag kommer tillbaka! Så ni vet!
Hoppas ni har haft en fin midsommarafton och en fin midsommardag! Kramar till er!

God natt!

Hej!
Skriver snabbt nu innan jag ska försöka sova. Hoppas ni har haft en trevlig midsommarafton. Min kunde ha varit bättre. Var på sjukhuset till klockan 20.00. Sen åkte jag hem.
Det enda som var skönt att jag hade en tidig omläggning. Åkte inte dit 08.15. Det var klockan 09.00 istället.
Omläggningen gick bra!
Efter så sov jag en stund. Var så himla trött. Sov dessutom dåligt natten till igår.. Vart på några timmar. Had så fruktansvärt ont.
Så igår slappade jag typ bara. Och så har jag ätit! Hihi jösses alltså!
Dock var sjukhus maten inte god. Det stod att det skulle vara rökt kalkon och jag tänkte "det är säkert gott".
Men när jag väl fick se kalkonen så var det typ smörgåspålägg. Haha! Några skivor.
Ser ni? det var några skivor.
Inte så man blev mätt. Men mamma hade köpt en bakelse som jag åt. Ville först inte ha den men den var riktigt god så jag käkade upp den :) Hihi!
Mums!
När jag kom hem käkade jag MAX som chaffisen bjöd på. Han var snäll och ville det. Han sa att eftersom det är midsommar så kanske han kunde få bjuda? Först svarade jag att det inte behövdes. Men han ville och jag tänkte okej då. Det kan ju vara gott!
Och det var det! Men mamma hade även grillat hemma till mig. Käkade upp allt så jag är proppmätt nu. Tänk att det vart både utemat och grillat inom ca 2 timmar. Inte illa pinkat för en hund! ;) Nej då. Men det var bra gjort av mig. Gott var det!
Värst denna dag var ju att jag såg att min dator är trasig. Jag förstår bara inte hur den kan ha gått sönder? Den funkade så bra igår då jag hade den. (Det var sista gången) Och nu skulle jag sätta igång den hemma och skärmen är trasig. "Skärmluckan" är böjd och displayen är trasig. Och jag har inte ens rört datron idag föränn jag kom hem.. Det är konstigt! Jag är så fruktansvärt ledsen. Tror inte det går att laga. Måste troligen köpa en ny.
Har hela mitt liv på datorn typ. Bilder, musik, många filmer massa spel och så.. Men vad ska man göra?

Glad midsommar :)

Vill önska er en glad och trevlig midsommar. Jag kanske är sent ute med det men strunt samma. Hihi! Hoppas ni käkar mycket gott och är glada. Och ni som dansar runt stången har sluppit regn! Själv så är jag på sjukhuset. Kommer hem ikväll. Kram på er! <3

Godkväll!

God kväll på er!
Är på sjukhuset. Gör inte mycket just nu mer än att äta godis. Var till Skiljebo centrum idag och handlade lite. Är så trött på kiosken här på sjukhuset. Finns ju lite mer att välja på, på ICA.
Så jag tog mig dit idag när jag hade kommit till sjukhuset. Låg en stund i sängen då och funderade på om jag vågade och orkade. Sen ringde jag på en sjuksköterska och hon hjälpte mig upp. Kändes ganska bra att utmana sig själv idag faktiskt! Hehe!
Vädret har inte varit så bra heller men jag hade tur. Det var ingen regn då jag tog mig dit. Däremot tog det sin lilla tid. Det går saktare att åka permo utomhus än innomhus tycker jag. Vet inte varför men det kanske har med att vägen är sne att göra? Då är det liksom inte bara att styra "joysticken" rakt fram som det är innomhus.
Ja som sagt det tog sin lilla tid. Människorna som skulle till affären med gick ju om mig hela tiden! Haha!

När jag väl var framme så gick jag först in i kiosken och sen in på ICA. Det är så fruktansvärt trångt i butiken! Har man rullstol, rullator eller barnvagn så är det ta mig fan inte lätt att ta sig fram må jag säga! Politikerna borde tänka på det. Att göra det (ännu) mer enklare för oss rörelsehindrade att kunna ta oss fram och kunna röra oss fritt. Vi är faktiskt människor vi också och lika mycket värda som alla andra!
Tyvärr är det inget man tänker på om man som människa kan gå. Men det är inte lätt. Hoppas det blir en skärpning!!
Tur det var en snäll gubbe som hjälpte att flytta på lite grejer i butiken så jag kom fram. Såna människor är guld värda!
Sen när jag gick ut så såg jag en gubbe som satt på en bänk och drack mjölk direkt ur en mjölkförpackning! Har sett honom förut och kallar honom för "Mjölk Nisse". Tycker det ser ganska kul ut när han sitter på sin plats och dricker sin mjölk som han precis har varit inne och handlat. Måste ha en riktig bra benstomme av mjölken!! Hihi!
Han är säkert jätte snäll men jag tycker han är lite läskig och mysko.

Jaja.. Sen drog jag tillbaka till sjukhuset. Det hann bli ganska kallt. Isch!
Då jag kom tillbaka så käkade jag men maten var inte god.. Det var chickybits. Ska man fritera så tycker jag det ska vara lite krispigt. Men det var inte den här kycklingen. Åt bara två bitar och sen var det bra för mig.

Annars har jag inte gjort något annat idag. Duschat och fått blod. Mitt HB låg på 85 så jag har fått en påse. Nu ska sköterskan koppla bort blodet och jag ska väl ta något att äta och sen försöka sova.
Har omläggning klockan 08.15 imorgon. Skönt att det är tidigt så man slipper vänta halva dagen.



Mitt köp! + en tidning



Svarta klumpen är en figur från Barbapapa. Tycker dom är så söta!



Julia tidning.

God natt!

Dom flesta kanske redan ligger och sover? Om inte annars så önskar jag er en god natt! Och ni som läser detta när ni har vaknat: Hoppas ni har sovit som kungar! Hihi! Kram till er alla!


(Bild från Google)

Trött.

God kväll!
Jisses! Är så trött.. Eller mer åt seg hållet. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra heller så jag skriver lite snabbt här.
Idag är det onsdag och dagen har gått ganska fort faktiskt. Vaknade dock ganska tidigt av att jag hade ont. Var smått grinig på morgonen och stackars mamma fick stå ut med det. Förlåt mammsen!
(Hon vet i och för sig om att jag inte menar något illa)
Somnade om en stund sen på förmiddagen och sen väckte mamma mig med lunch. Fick Spaghetti Carbonara av mamma. Mums! Ville ha det! Åt två portioner typ. Bra gjort!
På eftermiddagen har jag varit själv en stund. Mamma följde med Jörgen till Bålsta. Tog det bara lungt med att vila, titta runt på nätet och målat. Det är avkopplande att måla tycker jag. Har även haft ont på eftermiddagen igen.

Vad tycker ni kan vara avkopplande? Berätta!

Vet ni? Jag har tjuvstartat med midsommar mat! Mamma fixade ihop lite idag. Det är så gott!
Sillen smakade däremot "urk". Mamma tyckte jag skulle smaka på den och det gjorde jag. Jag säger bara: ALDRIG MER! (Usch) Så jag gav lite sill till hunden. Den hunden äter ju allt. Hihih!
Jag är ju på sjukhuset på fredag för omläggning så får se hur det blir med mat då. Vi brukar inte fira så mycket mer än att äta så kallad midsommar mat.

Haha nu fick jag en bild i huvudet. Vad det skulle se roligt ut att se någon åka permo runt en midsommar stång medans alla andra "hoppar och skuttar" 

Jaja, annars har jag inte gjort så mycket annat idag. Tittat på TV. Kollade på Sommarlovs "morgon" som gick på barnkanalen ikväll. Dom hade indisk tema i programmet och dansade Bollywood. Så himla coolt verkligen! Man blir så glad av det. Och så är det så fina färger!!


Svar:



Fick lite frågor som jag ska svara på så gott jag kan. Börjar med frågorna från "Fotej".
För er som inte ser texten så frågade hon:
1. Vad min sjukdom innebär.
Svar: Kortfattat kan man väl säga att dom som har Klippel trenaunay syndrom har mycket mer blodkärl än normalt. Sjukdomen är en kärlmissbildning som är medfödd (alltså, man föds med det).
Vanligtvis sitter syndromet i arm eller ben.
2. Varför mina sår inte läker som det ska.
Svar: Jag kan inte svara med 100% säkerhet på varför min stump inte läker som den ska. Men min stump är så otroligt svullen. Huden är tunn och det är svårläkt b.la..


Kajsa undrar:
1. Hur ofta jag är på sjukhuset.
Svar: Jag är på sjukhuset två nätter i veckan. Måndag till tisdag. Torsdag till fredag. Om det inte är så att något inträffar som att jag måste ha antibiotika och sånt.
2. Om jag kan göra normala saker som folk gör.
Svar: Vet inte riktigt hur jag ska svara för att det inte ska låta snurrigt.. Men ska försöka. Tanken är att jag ska kunna göra det mesta som "normala" gör. Men är inte uppe i rullstol så ofta just nu. Det beror på rädsla och värk. Rädslan är värst och den försöker jag övervinna. Har setat uppe i korta stunder när jag har varit på sjukhuset. Har börjat komma upp där. Det jag inte har kunnat gjort sen jag har amputerat mitt ben
(p.ga såren) är att bada. Nu får ni inte tro att jag inte tvättar mig för det gör jag! Haha! Duscha går bra för då blir stumpen inte blöt. Men bada går inte.
Det där med ork är väl lite olika.. Har jag infektion eller dåligt blodvärde så kan jag ha mindre ork.
3. Om man kan bli bättre.
Svar: Man kan blir bättre genom att genomgå operationer/behandlingar. Jag har klistrat igen blodkärl tillexempel. Sen gäller det att träna!
4. Om jag alltid kommer att behöva vara på sjukhus.
Svar: Jag kommer nog alltid behöva ha någon kontakt med sjukhus. Men hur ofta är något jag inte kan säga.
Det kan vara operationer, behandlingar, antibiotika och få blod..

Hoppas ni fick någorlunda bra svar på frågorna. Har ni frågor så tveka inte att ställa! Försöker svara så gott det går!




God natt!

Ska nu sova. Släcker tidigare nu för tiden och det är väl bara bra. Nu kanske ni tänker: Vadå tidigt? Klockan är halv tolv?
Men det är tidigt för mig! Brukade annars släcka vid ett-två.. (Inte bra)



Hoppas min omläggning blir bra imorgon och att jag får komma iväg den tid dom har sagt!

Måndag!

Måndag. Ny vecka!
Är på sjukhuset just nu. Har precis tittat på Teen mom och kollat lite kläder på nätet. Rensade ut igår i garderoben. Det behövdes.. Är så mycket som jag inte ens använder som bara tar plats.



Mamma la allt i sängen och så kollade jag igenom (på bilden är det en liten del)



Hittade en tröja som Jenny använde som jag har sparat. Försökte lukta om det luktade "Jenny". Men nää..

Jaja.. Tillbaka till idag då.. Vaknade vid 10.30. Åker tidigare till sjukhuset på måndagar som ni nog vet. Så jag har fixat mig iordning och sen åkte jag. När jag kom fram så tog man prover. Mitt HB var lågt så jag har fått två påsar blod.
Sen kom lymfterapeuten en stund och masserade. Det är så fruktansvärt skönt. Synd att det känns som tiden går så fort när hon håller på! Hihih!

Pappa och Annabelle kom förbi en sväng också. Dom ska till Fillipinerna snart så då kommer vi inte ses på bra länge. Till typ mitten av juli.
Annars har jag inte gjort något mer. Tittat på TV och duschat inför imorgon.
Har omläggning på tisdagmornar nu istället för efter lunch. Det är nu över sommaren. Troligen för att det är semestertider och så. Tycker det är super skönt för då slipper jag vänta halvadagen till omläggningen. Det är skit jobbigt för tiden går så sakta och så blir man både hungrig och törstig. Uuh! Så glad är jag! Hehe!

Brukar ju skriva hur jag har mått idag. Har mått ganska bra. Haft lite ont en tid idag men inte så fraligt länge och inte så ont. Så det har varit bra. Mindre bra är väl att jag har haft feber idag. Vet inte hur det är nu. Men tidigare på eftermiddagen låg det på 38.4. Tror inte jag har någon feber. Det känns inte som det. Men det gjorde det inte tidigare heller för den delen. Hehe!
Nu ska jag väl hitta på något, frågan är vad? Tjillevipp!!

Sådan mor, sådan dotter?

Hittade en bild från när mamma var liten:



Och här är en bild på mig när jag var liten:



Ville visa er! Är vi inte lika? Älskade mamma!

Tack!



Vill tacka för dom fina kommentarerna jag får av er.

Ni är så fina allihopa! Glöm aldrig det!

Recension

Red riding hood



Handling:

När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen...

Min åsikt:

Filmen var mycket bättre än vad jag trodde. Jag gillade den väldigt mycket. Den var mystiskt, hade bra handling och inte så läskig. Det är lite Twilight stuk över det hela tycker jag. Med varulv, skog och så. Jag rekomenderar er att titta på den. Den är från 15 år. Yngre kan se den men inte allt för unga tycker jag.


Helg!

Nu är det helg!!
Men det var inte det jag egentligen skulle säga. Lördag nu då. Men skriver lite om min fredag. Jag har haft omläggning som vanligt.
Fick en tidig tid. Halv 9 var jag på operation. När jag kom dit så tyckte dom där att jag kom tidigt. Då hade dom tydligen tiden klockan 9. Hihi! Men det gick bra ändå.  Och denna gång kom dom från tandvården samtidigt och fixade tänderna b.la lagning samtidigt under narkosen.. Vi har gjort så förut och jag tycker det funkar jätte bra! 
Det där mojset dom lägger på tanden för att laga ihop allt (det som stelnar) Tror dom inte fixade till det ordentligt för biter man ihop så passar den inte ihop med alla andra.
Ja ja. Det är ingen jätte skillnad så det gör egentligen inget. Men gud vad jag har ont i ena sidan av läppen. Har även varit svullen där.  Kom efter då dom har hållit på.
Efter omläggningen var jag så himla trött. Mamma kom och hjälpte mig för att sen fara vidare dit hon skulle.  Sen har jag bara sovit på eftermiddagen. Skönt att sova "bort" narkosen.

Annars har jag inte gjort så mycket annat idag. Packat och åkt hem från sjukan. Har varit trött idag, men det är ju sånt som man är till och från. Jag har inte haft så ont idag och det har ju varit super skönt! Däremot har jag lite ont i halsen och är smått slemmig.  Men det kanske bara är nu efter narkosen? Nu ska jag ta mina 00.00 mediciner och sen titta på film eller sova. Är sugen på och se Trassel!
Men samtidigt behöver jag sova för måste vakna ganska tidigt om jag behöver hjälp av mamma imorgon
(eller idag då) För hon ska jobba på förmiddagen. Kanske är bättre att kolla på filmen imorgon då? Äh tittar lite nu. Hihi! Synd bara att ljudet är så lågt på filmen. Även om jag har den på högsta så måste jag verkligen koncentrera mig på vad dom säger.

Torsdag.

Gud vad jag är trött. Vaknade kvart över sex imorse. Det är fruktansvärt jobbigt. Jag behöver verkligen min sömn. Men men.. Anledningen till att det vart så tidigt idag var mötet jag skulle på, på sjukhuset. Men när jag väl kom dit som var jag inte ens med på mötet. Jag var så sur!
Va skulle jag där och göra när jag inte ens var med. Då hade jag kunnat åkt gamla vanliga tiden till sjukhuset, det vill säga 14.55.
Jag satte mig i permon och drog ifrån avdelningen. Var så fruktansvärt tråkigt. Gick till kiosken och köpte glass och godis.
Sen gick jag till baka till avdelningen för att ta lite mediciner. Sen drog jag igen. Till lekterapin. Ville dit och se hur dom har det. Dom vart överraskade när jag kom. Hehe!
Pysslade lite där. Vet inte vad materialet heter men det är som frigolit nästan. Som man fuktar och sätter ihop i varandra så det blir någon figur. Jag gjorde blommor.



Så vart dem! Ganska söta faktiskt!

Sen träffade jag kuratorn. Vi pratade i ca en timme. Tycker om att prata med henne. Glömde berätta om att jag har fått tid till någon ångestmottagning. Skulle ha frågat vad hon tyckte om det. Jag tänker absolut inte gå. Känner inget behov av det.
Det var så att innan jag träffade kuratorn så frågade man här på avdelningen efter en kurator på psykiatrin. Men det tog sin tid så då började jag träffa kuratorn på sjukhuset istället. Och hon är jätte bra. Så nä.. INgen ångestmottagning ska jag till, det får dom glömma. Jag trodde t.om att man hade sagt ifrån till psykiatrin, men tydligen inte?
Pappa och Annabelle kom på eftermiddagen en snabbis. Gick väldigt snabbt. Kändes som om dom kom och gick. Jaja, den pytte stunden var trevlig iallafall!
Sen har jag duschat och bara tagit det lungt. Funderar att titta på film och ta den lungt nu när jag är så trött. Trassel eller Narnia 3. Det visar sig.

På smärtfronten har jag haft ganska ont på eftermiddagen kvällen. Hade så ont att jag inte ville duscha men dom typ tvingar en. Det känns som att går jag inte in frivillit så skulle dom säkert dra in mig.. Usch!Känns inte som om dom lyssnar ibland. Men men..

Nog skrivet. Hoppas allt är bra! Kramar

Ett inlägg i repris (igen)

Jag kör ett "repris" inlägg om min sjukdom till er nya läsare som undrar! Ni andra kan hoppa över att läsa det.


KLIPPEL TRENAUNAY SYNDROM

Nu kommer det fakta om min sjukdom för er som är nyfikna och undrar. Hoppas ni får lite svar på det ni undrar, annars är det bara att fråga och så ska jag försöka svara på det så gott jag kan!

Klippel-Trenaunays syndrom är en sjukdom som är medfött. Det kännetecknas av hudförändringar, kärlmissbildningar i blod- och lymfkärlssystemet och även förstorade mjukdelar (stödjevävnader som inte består av skelett eller brosk) och skelettförändringar med begränsad utbredning. Svårighetsgraden kan variera ganska mycket mellan olika personer med Klippel-Trenaunays syndrom.

Internationellt anges att 2-5 av 100 000 nyfödda har Klippel-Trenaunays syndrom. Översatt till svenska förhållanden skulle det innebära att i Sverige varje år föds 2 till 5 barn med syndromet och det är lika vanligt hos flickor som pojkar.


Symtom

Kärlmissbildningarna är medfödda (alltså man föds med det) och kan finnas i de blodkärl som för blodet tillbaka till hjärtat (venerna), i lymfkärlen och i de tunna blodkärlen (kapillärerna). Vanligast är att de missbildade kärlen finns i ett ben eller en arm, och de leder ofta till en ökad tilllväxt av kroppsdelen. De kan ibland dessutom finnas i huvudet, i bukväggen och bålens inre organ eller i hela ena sidan av kroppen. En del missbildningar upptäcks inte vid födseln utan kan visa sig och ge symtom först senare under uppväxten, de kan inte sprida sig till andra delar av kroppen.

Det mest synliga tecknet på sjukdomen är medfödda hudförändringar av varierande storlek, så kallade portvinsfläckar. (jag har mina fläckar på ena skinkan) De orsakas av missbildningar i de tunna blodkärlen i huden och hudförändringarna kan vara alltifrån ljust röda till mörkt rödbruna och antingen helt släta eller lätt upphöjda.  Även andra symtom, som åderbråck, celluliter, ökad svettning, värmeökning och ökad behåring kan förekomma och vara besvärande.

Missbildningar i lymfkärlssystemet kan också förekomma och orsaka svullnad (lymfödem). Missbildningar kan även finnas i kärlen i inre organ, som till exempel i urinvägarna eller tarmväggen. De kan då orsaka blödningar som visar sig genom blod i urinen eller avföringen.

Eftersom symtomen varierar mycket mellan olika personer kan sjukdomen få alltifrån lindriga och knappt märkbara konsekvenser till mer omfattande funktionsnedsättningar. Både fin- och grovmotoriken samt rörligheten kan påverkas av kärlmissbildningarna och att en kroppsdel blir förstorad. Att leva med en förstorad kroppsdel kan också medföra svårigheter både praktiskt och psykologiskt. Det kan till exempel vara svårt att hitta passande kläder eller skor.

Diagnostik

Diagnosen baseras på de synliga förändringarna. Det anses att minst två av följande tre kriterier måste vara uppfyllda för att diagnosen ska kunna ställas:

  • hudförändringar (födelsemärken eller ”portvinsfläckar”)
  • missbildningar i blod- och lymfkärlssystemet
  • förstorade mjukdelar och/eller skelett (hypertrofi) med begränsad
    utbredning.

Det finns ett liknande syndrom heter Parkes-Webers syndrom och den är allvarligare. Men den vet jag inte så mycket om.

Behandling

Det går ännu inte att bota Klippel-Trenaunays syndrom, utan behandlingen inriktas på att lindra symtom och förebygga funktionsnedsättningar. Eftersom omfattningen av symtomen och funktionsnedsättningarna varierar mycket mellan olika personer måste behandlingen utgå från de individuella besvären och behoven. En del klarar sig helt utan någon behandling.

Vid begränsade kärlförändringar kan ett kärlretande ämne sprutas in i ett kärl (skleroserande injektionsbehanding). Den ärrbildning på kärlets insida som då uppstår gör att det täpps till, och blodflödet stoppas. Dessa behandlingar kan minska obehagen och blödningsbenägenheten, men de måste oftast upprepas ett flertal gånger och är inte botande.


God kväll!

Usch tog precis en äcklig medicin mot hög kalium.. Ett pulver som luktar vanlij men smaken påminner om grus (?) Eeuk!





Aja.. Onsdagen börjar närma sig sitt slut. Jag ska alldeles strax sova. Ska upp med tuppen imorgon typ.
Ska vara möte på lassarettet som jag måste till. Är ganska nervös ärligt talat.
Jag har inge problem med att vara bland folk, men när det är ett möte där det bara handlar om mig är jobbigt.. Åh!
Ja, jag hoppas det går bra.

Min onsdag har bestått av att ta det lungt mest. Har setat vid datorn och kollat runt på lite bloggar. Det är nästan det enda jag gör vid datorn. Sen har jag tittat på filmen Red riding hood. Den var bättre än vad jag trodde faktiskt! Kanske ska skriva en recension om den sen någongång.
Jag har även fixat syrrans hår inför imorgon. Hon har skolavslutning då. Kan knappt förstå att hon ska börja nian. Jösses! Hon börjar bli stor! Älskade lillasyster :) Och hon vart jätte fin i håret. Krusade det och hon vart som ett troll! Hhihih! Så söt så!

Jaja, ska avrunda.. Blev lite snabbt nu bara. Kommer åka redan 08.50 imorgon istället för 14.55.. Suck! Hatar att gå upp tidigt. Är trött och blir extra kinkig då.. aja...

Ett litet paket jag fick!

Fick ett litet paket igår av "L" och "A"!



En skyddsängel!





Jag tycker dom är så söta! Ska titta om jag har en kedja eller något fint snöra jag kan sätta fast den i och ha som halsband eller mobilsmycke.

Tack så mycket till er!

Jag är med och tävlar!

Det pågår en tävling just nu där man kan vinna en juicy couture väska fylld med juicy couture skönetsprudukter. Man kan tävla via sin blogg, twitter eller facebook.
På tävlingssidan finns det 4 olika personligheter. Det enda man behöver göra är att välja vilken juicy couture tjejs personlighet som passar en bäst och sen skriva en motvering.
Mer står på sidan!



Min motivering:
Jag är nog mest en Peace Love girl! Visst tycker jag det kan vara kul att shoppa, absolut. Men jag är nog mest en såndär livsnjutare som älskar att bara filosofera, slappa och ta det lungt och ta dagen som den kommer. Ett plus om det vore på något fint ställe som för mig är en strand eller en blommig äng med något lätt att äta.
Jag är mig själv och går inte efter något speciellt mode. Änvänder det som är skönt och som jag är tycker är snyggt! Det är viktigt för mig!


Min dag!

God kväll på er!
Måndagen börjar lida mot sitt slut. Hoppas ni alla har haft en riktig trevlig helg och att veckan blir bra!
Min måndag har varit jätte bra. Har dock varit väldigt trött idag.
Somnade så sent. Sen har jag vaknat till och från hela morgonen fram till kl 11.30. (om man räknar bort att jag var vaken tjugo över sex till sju ungefär)
Mamma och Sanna skulle in till jobb och skola så det var därför.

När klockan väl ringde så ville jag verkligen somna om. Men taxin kommer 12.20 så behövde lite tid att fixa iordning mig innan jag far till sjukhuset.
När jag kom fram så togs det prover. Mitt HB var lågt och kalium lite högt.
Vid klockan 14.00 kom sjukgymnasten. Vi hade bestämt att ta en tur till cafeterian. Jag hade jätte ont och inte så stor lust att ta mig upp. Men sen så sa jag: "Kör du fram permon? Jag vill testa ändå!"
Vad alla blev glada att jag kom upp! Hihih!



Tog bort lite från sidorna. Mina armar är så fruktansvärt smala och jag tycker inte om det. Men ni ser min enorma glass med Tutti-frutti strössel! Gott!!



Hihih!

Efter våran glass stund så tog vi oss tillbaka till avdelningen för lymfterapeuten skulle komma vid tre. Den massagen har jag längtat efter! Ååh så skönt det var att få massage efter att man hade setat uppe. Höll till och med på att somna.
Hon höll på i ca 40-50 minuter.

Sen fick jag reda på att jag skulle ha blod. HB:t låg på 78. Denna gång skulle jag få 3 påsar blod.
(Väntar på den sista)
Vet inte varför det vart tre påsar, brukar vara två. Men det kanske är lika bra att "ladda" på? Kanske.



Annars har jag inte gjort så mycket annat idag.. Somnade till när jag skulle titta på Teen mom. Vart sur på mig själv för ville verkligen inte missa det programmet. Tycker det är bra. Men ja, missa det mesta gjorde jag. Så vet inte riktigt vad som hände. Jaja..
Hoppas jag kan sova sen bara. Nu när jag har sovit menar jag. Men har i och för sig inte sovit så länge.

På smärtfronten så har jag haft lite ont idag men dom gångerna har inte varat så länge och det är ju skönt! Sen har det varit ganska skönt ute. Toppen!
Nu ska jag ringa efter något att äta och dricka innan jag ska fasta. Är ganska mätt efter min kebabrulle jag käkade tidigare idag. Men det är lika bra att äta för annars blir jag väl hungrig när jag inte får äta? Hehe!



God natt!

JA äntligen kom jag in på bloggen!!
Är så fruktansvärt irriterad just nu. Skriver bara ett kort inlägg nu. Det är så att mitt internet modem började krångla när åskan va i Hallsta på besök..
Jag drog ut laddaren till datorn och fortsatte kolla runt på nätet.. Det var inte så smart. Efter det så har inte det modemet fungerat och jag köpte en ny idag. Men denna fungerar ta mig fan skit dåligt + så har dom gjort om modemet i utseendet på både den och hur det ser ut på datorn.
Förstår inte varför det nya modemet ska krångla så mycket när det fungerar så bra på familjens dator? Och deras modem funkar på min. Hur det kommer sig fattar jag inte alls!
Problemet är att komma in på en sida tar så fruktansvärd lång och när den nästan har laddat upp sidan kan det komma upp att den inte finns, inte får nå respond (engelska) eller så blir sidan helt vit. Det gör mig VANSINNIG!



jaja,, nog pratat om det. Ska nu försöka sova (orkar inte med internet just nu). Det har varit en bra dag idag. Värmen har varit någorlunda bra faktiskt. Det är ju fortfarande varmt men man har stått ut nu och det är skönt! Sen har jag inte haft så ont idag heller. Skönt det med!

Nu ska jag nog släcka! Natti natt!

Smycken jag vill ha! :)

Hittade lite fina smycken hos COCOO som jag vart hel förjust i!

Titta bara!







Rosett i guld är också fint!




Länk till hennes nätbutik finns i min meny! (I love cocoo) bilden!

Någon kunnig?

Jag har ett stort problem. Eller stort och stort. För mig är de det. Så jag tänkte höra med er om någon av er är kunnig.

Det är så att när jag för över videosar jag har filmat till datorn så går dom inte att öppna. Jag får bara upp sidan Widows media center hela tiden.



(Typ så)

Hur gör man för att få upp videosarna och även kunna lägga ut dom på youtube? Det funkar ju inte alls..



Sån symbol blir det på datorn där video filen är. Det är bara filmade videosar och inte mina bilder eller musik.

Jag vill verkligen jätte gärna kunna kolla på mina videosar och kanske kunna dela med mig av dom till er. Men jag vet inte hur! Sen vill jag kunna titta på videosar på programmet "Windows media player" där mina gamla videosar spelas upp. Men inte dem nya..

OBS! Jag har försökt att leta efter programmet och avinstallera (om det skulle funka) men hittar inget program där som heter "Windows media center"

Saara tänker till..



Okej.. Jag har en känsla av att detta inlägg kommer bli ganska snurrigt, men då får det bli det. Jag vill ändå skriva känner jag.

Först måste jag säga att jag är så stolt över mig själv för att jag satt uppe i fredags innan omläggningen! Satt uppe i nästan en timme med två sjukgymnaster som sällskap. Vi gick ut och jag fick känna på det sköna vädret. Ja, det var skönt så länge jag var i skuggan. Hehe!
Sen gick vi utevägen vidare till kiosken. Köpte lite godis inför helgen. Kan vara bra att ha när man är sugen.
Efter visiten i kosken promenerade vi vidare till sjukgymnasternas kontor för att heja på min lymfterapeut och sen vidare till avdelningen. Jag började få ont i rumpan.

Som sagt, jag känner mig väldigt glad när jag har setat uppe och är väldigt stolt över mig själv. Men det är just det innan som jag tycker är så fruktansvärt jobbigt!
Är så rädd för att det ska börja blöda. Den där rädslan är fruktansvärt jobbig. Jag skulle göra mig av med den om det gick... Det kan säkert gå att komma över sin rädsla, men frågan är hur? Jag hatar verkligen rädslan. Jag vill göra så mycket mer än vad jag kan idag. Men rädslan verkar "älska" mig!
Min rädsla beror nog på att jag har blödit så många  gånger förut. Dom minnena kommer upp direkt när det inte känns bra. Det är ju inga fina minnen alls. Det är fruktansvärt och jag känner mig så liten då det blöder. Igentligen vet jag vad jag ska göra när det blöder men då när det väl händer så känner jag mig bara så hjälplös mot mig själv.

Innan jag kom upp igår kom en läkare in till mig och sa att jag måste sitta upp mer och pratade lite. Jag minns inte ordagrant vad han sa men jag upplevde det som att dom inte förstår ett dugg hur det känns och hur min rädsla verkligen är. Minns att han sa: "Det är ju samma sak för dem som är flygrädda! För att dom kanske har sett att ett flyg har störtat någonstans och sen sätter dom sig på ett plan."

Jag själv tycker att det finns stora skillnader på olika rädslor. Sen uppfattade jag det som om han verkar tro att jag vill ligga i sängen. Jag vill jätte gärna komma upp. Men det är rädslan som jag måste försöka göra mig av med. Rädslan över att det ska blöda, göra ont och så.. Men dom förstår mig inte tror jag. Dom verkar tro att det är som att trycka på en knapp och sen "Wips" så är det borta! Men det är så mycket svårare än så!
Den ända som förstår mig är min mamma tror jag. Hon känner mig så bra. Hon skrev ett jätte bra inlägg om hur det är för mig (hittade bra ord och uttryckte sig bra)

INLÄGGET



Jag minns...

Igår tog folk stundenten i Västerås. Jag vet inte hur det är i andra delar av Sverige. Men i alla fall. Min allra första vän någonsin tog studenten igår. Jag är verkligen jätte glad för hans skull och hoppas han hade en fin dag igår!
Tyvärr var jag inte där själv, men mamma och Sanna var där. Jag fick gratta honom på ett annat vis!

Den sista student jag var på var min syster Jenny. Hon gick på Ösby i Sala då. Jag minns den studenten så väl. Det var en varm dag och alla var glada. Jenny var jätte fin i sin vita klänning, studentmössan på huvudet och en massa nallar med band omkring halsen. Från sanna och mig fick hon en student kudde (hjärtformad) där det stod en text ur en student sång.



Ja, ingen av oss kollar in i kameran. Minns inte vad vi gjorde. Sanna var självklart också med i studentfirandet men inte på denna bild.

Sen minns jag något som Jenny sa. Hon hade haft "skruvar" i håret över natten till hennes student dag för att få lockar i håret.
Men när vi kom dit så hade hon inte det.

Mamma: Varför tog du bort lockarna?
Jenny: Det vart kort och krulligt. Typ.. Som en pudel i håret!

Heheh! Ja, det var en fin dag det! Verkligen!

Grattis till er alla som har tagit studenten eller ska göra det!!

God natt!

God kväll bloggen!
Skriver lite snabbt nu innan jag ska sova. Har precis ätit. (Ja nu blev det igår eftersom klockan är efter 00.00. Nu fastar jag)
Har ätit 3 hårda smörgåsar och 2 mjuka. Jisses vad jag är hungrig!
Aja..
Torsdag igår då.. Skönt att det äntligen kom lite regn. Inte mycket men ändå. Det var lite coolt hemma.
Ja sa: "Det luktar regn!". Och mamma sa: "Vad bra, då kanske det blir det". Och det vart regn! Rätt som det var så kom det en pytte skur. Inte mer än så.. Men var är den där åskan alla pratar om?

Jaja, nog pratat om regn. Åkte till sjukhuset som vanligt vid 15.00. Sen träffade jag kuratorn en snabbis. Vi pratade bara lite snabb för skulle få besök. Eftersom det har varit lite helg dagar så frågade hon hur jag har mått och så. Jag sa som det var att stumpen strular och det är skit varmt.
Efter kom pappa, Annabelle och Pilla på besök. Mycket trevligt. Vi pratade lite, tror alla tyckte det var lite varmt! Och så tog jag prover.
HB:t låg på 88 så ingen blod behövdes. Gud vad nice! Slippa dropp!

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Tittat på TV och duschat. Gud vad det var skönt med dusch!  Nu när det är så varmt och fuktigt så blir man ju nästan klibbig vid minsta lilla rörelse ju. Sen fick jag frysa en stund när jag var blöt och det var också skönt! Höhöh! Jag fryser ju i stort sett aldrig. Det är verkligen skit skumt.
Stackars sköterskorna som stod i plastförklädern vart varma.
Jag sa till dom att nu vet dom hur jag känner mig när det är varmt! Hih!

Nu måste jag avrunda och ta mina kvällsmediciner. Klockan börjar bli mycket. Har omläggning på morgonen vid 09.00 trodde man. Hoppas det blir då.


Pyssel!

Pyssel som jag inte har visat upp än. Tänkte att jag gör det nu!

Tycker den blev ganska bra. Är nöjd! Tror jag ska ge bort den om hon fortfarande vill ha den.



En pappersask målad med hobby lackfärg. Från Panduro!

Ett just nu inlägg!

Uh! Jisses vad det är varmt!  Flyter snart bort!

Försöker svalka mig så gott det går. Med ett glas kall cola och en mojäng som står på golvet.



En sån! Som blåser kall luft. Ungefär som en AC men inte lika bra. Men den duger!

Hoppas ni kan njuta av värmen och inte tycker den är så jobbig som jag tycker!


Någon som vet när det ska bli regn?

Sveriges nationaldag!

Hejsan!
Ny vecka och nya tag. Idag är det den 6:e juni och Sveriges nationaldag.

Någon som har firat det?


Själv så har jag inte firat.. Har åkt till sjukhuset som vanligt 12.20.. Vaknade till strax efter kl 10.00 hemma av att mamma kom in med en bunke smet som blev kvar av hennes bakning. Hehe!! Gott var det!
Men hade varit vaken till och från ganska länge.. Försökte verkligen sova men min madrasspump låg troligen lite konstigt så det mullrade hela tiden.
Till slut vart jag så trött på det ljudet att jag tog en kompress och klippte sönder den, rullade två korvar och stoppade i öronen som provisoriska öronproppar. Jag har inga så det fick duga. Det stoppade inte ljudet helt men det vart bättre!
Sen har jag bara gjort mig i ordning och sen åkt till sjukhuset. Jag höll på och krivera idag av värmen.. Det är så fruktansvärt jobbigt.

När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och mitt HB låg på 85 så jag har fått en påse blod. Och nu tickar desferalet på. Det blir klart imorgon kväll ungefär.
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Bara tittat på TV. Trodde pappa skulle komma men tror det var något med hans bil så det vart inte så. Han skulle statsa på att komma på torsdag. Hoppas!

Jaja,, nu tittar jag på MTV. Det är någon gala. Men ska nog ringa efter något att äta innan jag fastar. Det är fortfarande väldigt varmt. Men har fläkt här så det funkar någorlunda.
Hoppas ni har haft en trevlig dag! kram kram!









5 Juni

Idag är det våran ängels födelsedag. Hon skulle bli 22år idag.



Gjorde en bild på oss två. Tänkte dela med mig av ett minne från när Jenny och jag var små.

Vi hade plockat undan grejer i vardagsrummet så att det blev en stor tom rektangel på golvet. Som vi kröp runt i och lekte ridskola. Jag minns att ibland kom jag för nära henne att jag blev typ nockad i hakan av hennes häl. Ibland började det t.om att blöda för att jag bet mig själv i munnen och så.. Jag blev ledsen och hon blev alltid sur för att jag kom så nära.

Ja det var grejer det. Men nu kan jag bara skratta åt vad vi har gjort. Fina minnen!!

Älskade syster! Saknar dig så mycket!

Lördag!

Hejsan!
Det är lördag idag och bloggar nu från datorn hemma. Kom hem igår kväll. Det hände inte mycket på sjukhuset när jag kom in i onsdags natt med ambulans. Det var skönt att dom hade koll på en men trots det var jag väldigt rädd.. Var rädd så fort jag skulle röra mig. Usch det var jobbigt!!



Fick även höra att det blödde under omläggningen. Har hört rykten om att det pratas om att göra en sån där "klistring" av kärl, där det blöder. Det kanske är bra att göra det?

Jaja, När jag kom hem igår var jag faktiskt fortfarande lite nojjig över att det kändes som om det skulle blöda och så men det är bättre nu.
Idag är det lördag. Men det vet väl dom flesta om? (Hoppas jag) Jag har inte gjort så mycket alls. Det har varit så fruktansvärt varmt. Jag lider verkligen av värmen. Usch! Och så har jag haft mycket ont.
Och som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det är tyvärr något jag får räkna med i sommar. Att ha ondare. Kärlen svullnar ju upp av värme så jag tror b.la att det är det som är orsaken.

Idag har jag typ sovit. Vaknade väldigt tidigt och var vaken och läste. Sen tittade jag på reprisen av Talang 2011. Tycker det är så bra! Tror det var någon kille som löste rubiks kub som gick vidare till finalen som är nästa vecka. Haha jag gillar inte alls dom där kuberna. Klarar aldrig att lösa en sådan. Skulle jag lyckas lösa en sån på en dag så skulle jag känna mig som en KUNG!  Medans han löser den på mindre än 20 sekunder... Haha! Jaja.. Efter det så somnade jag till ett tag. Gud så skönt det var!
Men nu är jag vaken och tänker vara det tills jag ska lägga mig. Ska titta lite på TV senare.
B.la "Kvällen är din" som går på kanal 4. Handlar om människor som får sina drömmar uppfyllda. Blir smått sur att jag inte nominerade mammsen. Hm.. Men kanske om det blir en andra säsong?

Jajja, Hoppas ni har det bra och kan njuta av värmen. Själv så försöker jag hålla mig så sval så möjligt. Just nu genom att dricka milkshake som mamma har gjort!



Hallonsmak!!


Kort inlägg

Hej! Tänkte bara skriva ett inlägg lite snabbt. Blir så idag för har inte Internet. Måste fylla på sen. Just nu så käkar jag och får blod. Mitt Hb låg på 76 igen. Kom in till sjukhuset igår redan för de började blöda hemma. Fick åka ambulans. Det var ingen jätte blödning men de vart ambulans för att vi var osäkra på om sjukresan skulle ta mig pga blödningen och för att ha lite koll ifall något skulle hända på vägen. De va jätte länge sen jag åkte ambulans. Insåg va trångt de är i dom. Jaja.. Kom som sagt in igår och sen har jag bara tagit det lugnt. Har sovit i stort sett halva dagen idag. Sov skit illa i natt för att de kändes som de kändes. Hoppas de blir bättre denna natt. Måste säga att de är skönt att vara här, dom har koll på en. :) Nu ska jag läsa lite. Hoppas på en tidig omläggning imorrn. Kram

Gratisbio!

Jag skulle vilja tipsa om GRATISBIO för er som gillar att samla poäng och få gratis grejer!
Det tar snabbt att registrera sig och fram för allt - Det är gratis!

Jag själv är medlem och samlar poäng då och då genom att besöka hemsidor, vara aktiv på sidan, värva och tipsa sina vänner m.m..
Man kan även handla och få större poäng vilket är jätte bra! Sen när man har fått tillräckligt med poäng så kan man byta in det till gratis presentkort, bio biljetter m.m..

Känner du att det är något för dig? Varför inte bli medlem? Gör det idag vett jag!! Klicka på bilden så kommer du dit!! GRATIS ÄR GOTT!!

Blir du medlem så får du jätte gärna bli vän med mig där och skriva mitt namn som värvare men det är frivillit! Jag heter godizgrizeen där!!




Jag vill ha! <3

Hittade lite söta saker på cocoo som vanligt! Check it out!!



Mobilficka som jag skulle vilja ha till mobilen. För att skydda min tutch skärm.



En portmonä som man kan ha pengar i då man ska handla (Då man inte alltid behöver ha med hela plånboken)



En liten väska som man kan ha det viktigaste som mobil, nycklar, pengar så man slipper ha med en större väska.



Hårklämma!!

Det finns så mycket fint som jag vill ha! Ååh!!

RSS 2.0