Saknar!

Saknar min lilla flicka hemma! 
 

Just nu...

Ligger och kollar på filmen Klara. En helt okej svensk Häst film. Den är efter Klara och Sigge böckerna.
 
 
Mår så sjukt konstigt just nu. Huvudvärk, illamående och kallsvettningar som troligen beror på dålig sömn. Sover jätte dåligt och får ingen ro om nätterna. Ja, inte dagar heller för den delen.. Har inte fått i mig något heller idag för jag mår så konstigt och inte är sugen på mat. Bara vatten och halvt avslagen cola..
Vill så gärna må bra! 
 
 

Tips?

Klockan är hur mycket som helst och jag är fortfarande vaken.. Är hur trött som helst, men jag får ingen ro till att sova. INGEN ro alls! Helt dött på den fronten!!
Har ni något huskurs tips mot "själen" så tipsa gärna. Vill dock inte ha tips om att jag ska prata ur mig allt. Sure, det kanske hjälper det med men jag behöver typ något som lugnar kroppen typ.. Desperat!!

Saara som skriver

Hej! 
Ville lämna någon rad själv och skriva bara att jag är på bättringsvägen. Väldigt matt än i kroppen men jag kämpar på! Tack för alla fina kommentarer, ni är ju för söta! 
Tänkte nu bara tillbringa kvällen/natten med att kolla på en massa webb-TV. Ta hand om er sålänge så hörs vi längre fram! Varma kramar!
 

Idag Söndag,ett gäst inlägg

Först, tack alla ni fina för kommentarena. Saara fick reda på det nu, då mamma läste dem åt henne.
Jag är hennes yngsta syster, Sanna, som skriver nu.
Saara orkar inte ta tag i datorn och blogga än.
Hon  har nu idag kommit till avdelningen, från intensiven. Fredag till lördagnatten så var det väldigt oroligt, Saara var så dålig att hon svävade mellan liv och död.. 
Hon fick andningshjälp nästan hela natten för det var så tungt, hon orkade inte. Läkaren ringde in mamma så hon satt vid Saara hela natten.
Sakta men säkert blev hon lite bättre och fick ta bort respiratorn, som hjälpte henne att andas.
Vi var jätte oroliga..
  kram och tack alla <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På sjukhus

Hej,Det är Pernilla "Saaras syster" som bloggar hos Saara idag
Saara mår inte så bra just nu och är på sjukhuset.
dem gjorde en klistring i fredags och efter det så fick hon hjärsvikt, hon har mycket vätska i kroppen och det gör att hon ser dåligt, vi vet inte hur länge det kommer att vara så här.
Saara kommer själv höra av sig när hon blir bättre, eller så hör jag av mig eller någon annan i familjen.
 
"sluta aldrig hoppas, 
sluta aldrig be,
sluta aldrig önska,
ett under kan ju ske"

God natt!

Tänkte bara skriva några rader innan jag ska sova. Är trött så ögonen går i kors nästan. 
 Tänkte berätta att jag fortfarande är kvar på sjukhuset. Åkte aldrig hem igår för dom tog prover på mig och så visade sig att mitt blodvärde bara låg på 77 så jag behövde blod. Efter det så behöver jag Desferal som tar en evighet att gå in. 
Sen började jag vela hit och dit: "Ska jag åka hem söndag till måndag, eller ska jag stanna och satsa på att åka hem på tisdag som vanligt?" 
Jag menar, hade jag åkt hem så hade det i stort sett blivit över natten och sen är man tillbaka hit igen.
Nej, jag valde att stanna och dessutom måde jag inte bra.
 Hade jätte ont i halsen, typ längst ner i början på nacken. Sköterskorna här pratade om att det eventuellt vr en förkylning på G. Men så där ont har aldrig haft då jag har börjat blivit förkyld. Hade så ont att jag grät av smärta. Jag vet inte vad det var men det gav med sig på kvällen. Och eftersom jag hade så ont i stort sett hela dagen, och sov hela dagen igår (på grund av all tung smärtlindring jag fick fredag-lördag netten på IVA) så har jag inte fått i mig så jätte mycket vätska och föda så nu får jag vätskedropp (tror jag det heter? 
Så har min helg sett ut. Jag hoppas jag slipper det där onda i halsen när jag vaknar. Det var ta mig sjutton inte kul. Önskar er en god natt.. 
PS: Nu skrev jag "igår" och "idag" precis som det fortfarande skulle vara söndag fast det egentligen är måndag. Tänk på det! 
 

118800

 
Skickade för skojs skull och vilket roligt svar jag fick tillbaka av vem - och vad det nu är som ger svar.. (?)
Någon som vet hur 118800 fungerar?
 
 

Alla hjärtans dag!

Hoppas ni har haft en alla hjärtans dag och att ni har fått vara med era nära och kära. 
Min har varit helt okej. Som vanligt med andra ord. 
 
Mamma kom med en bakelse till sjukhuset. Tyckte den var jätte fin och den var god också! 
 
 
Bilden gör sig inte riktig rättvis dock... 
Jag orkar inte skriva nå mer idag. Ska kolla på webbTV eller film och sen efter det, sova. Imorgon är det klistring av kärl igen. Alltid lika spännande att se hur man mår efter..
Önskar er en fortsatt god kväll och en god natt! 
 
 

Kvar..

Åker egentligen hem tisdagkvällar men just denna gång är jag kvar på sjukhuset till imorgon. Ska träffa Neurologen imorgon för första gången. Jag gjorde en röntgen av huvudet i slutet på förra året. För jag hade ont i huvudet i en vecka och den blev bara värre och värre att jag till slut kände mig spyfärdig.. Och jag har två enorma bulor i huvudet så jag tänkte att det kanske hade något samband?
(Minns att jag låg här på sjukhuset i sängen med en spypåse bredvid mig. Usch! )
Men i alla fall. Jag fick svar att det fanns inget i huvudet som kunde ha orsakat huvudvärken och bulorna vet jag fortfarande inte vad det är. 
Men däremot såg dem något jag inte visste om. Nämligen att jag har en väldigt lindrig Chiarimissbildning i hjärnan som jag tydligen har haft sen jag var liten.
Det innebär att det är strukturella brister i lillhjärnan.
Normalt är lillhjärnan och delar av hjärnstammen plerat i ett indraget utrymme i nedre, bakre delen av huvudet, ovanför foramen magnum (en tratt-liknanade öppning i ryggradskanalen). 
Men när en del av lillhjärnan ligger nedanför foramen magnum, kallas det för Chiarimissbildning
På grund av det så ville neurologen träffa mig. Så jag får väl se vad hon säger. Ska bli intressant. 
 
Nog pratat om hjärnor. Haha! Ska ringa efter något att äta för jag är jätte hungrig. Sen ska jag fortsätta kolla på Den lilla sjöjungfrun 2.  Ni kanske tänker: What? 
Men jag tycker såna tecknade barnfilmer är mysigt och det var så länge sen jag såg den. Kollar på swefilmer. Det är ju gratis och en skitbra sida. Länk [HÄR]
 
 
Samtidigt spelar jag Bigfarm. Är det någon mer som spelar det när ni sitter vid datorn? Det tycker jag är rätt kul att klicka och spela med samtidigt som jag gör annat på datorn. 
 
 
Länk till deras sida -> [HÄR] Det är på svenska och är jätte lätt att förstå tycker jag! 
Nu ska jag avrunda och fortsätta med mitt. Ska försöka kolla lite surfplattor som jag har blivit tipsad om av SIBA och elgiganten. Ska försöka hinna med det innan jag ska sova. 
God natt iallafall till er!  Kram!

Svar!

 
 
 
Svar: För det första så vill jag säga att det gör inget att du frågar. Nu till svaret. Jenny var min syster.
Eller "var och var". För mig är hon fortfarande min syster fast hon inte finns i livet. Hon är min änglasyster 
Jenny hittades död hemma i februari 2010 av min mamma endast 20 år gammal. Hon valde att lämna jordlivet och varför vet jag fortfarande inte. Det tror jag ingen vet helt och hållet. Svaret tog min syster med sig.
 
Hur hon dog vill jag inte gå in på och det hoppas jag att ni respekterar. 
Ta hand om varandra där ute! Varma kramar till er! 

Måndag!

Måndag idag då. Som vanligt tycker jag att det är rätt skönt att helgen är över. Men jag antar att dem flesta tycker tvärt om? 
Jag har haft en hyffsad bra dag. Packat och gjort mig iordning på förmiddagen och åkte till sjukhuset som vanligt vid lunch. 
Vägen dit var jätte dålig. Det var som att åka på en tvättbräda ute på landsvägarna. Usch! Bort med snön nu och hit med vår. Eller vad säger ni? 
Jag hade tur att chauffören var så förstående och kärde lungt på "tvättbräde" vägen.
 
När jag väl kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och efter det så väntade jag på Pilla och Benjamin. 
Mamma, Sanna och Rasmus kom i ungefär samma veva. Mamma hämtade ut mina mediciner idag.Eftersom jag inte har leg än så kan jag inte hämta ut så mamma har fullmakt på Apoteket. Men ett leg är på G tack och lov. Det måste försökas firas med krogen för första gången! 
Det var förresten jätte kul att alla var här samtidigt. Benjamin och Rasmus var lite blyga mot varandra till en början men sen tror jag det gick bra. 
Vid 17:00 gick alla och för mig var det dags för middag. Det blev Chili corn carne till mat. Den är faktiskt hyffsat god tack och lov. Så åt upp allt för en gångs skull! 
Mellan 1900-19:30 så var det dags för dusch för mig. Denna gång provade "vi" att duscha med bara en ur personalen istället för två. Det gick faktiskt jätte bra. Den ena gör nämligen inte så mycket i duschen, utan den står mest. Så därför försöker vi nu bara med en person som hjälper. 
Efter duschen så har jag inte gjort så mycket mer. Fått blod påkopplat som har gått klart och nu tickar desferalet på. Mitt blodvärde låg på 84 så det vart en påse blod idag. 
 
Nu är klockan typ 00:00. Jag ska kolla på Familjen Annorlunda och sen efter det kolla på datorn en stund innan jag ska försöka sova. Är jätte trött men det är svårt att finna ro att sova här tyvärr..  Därför blir det ofta att jag somnar när jag somnar och det kan vara allt mellan 02:00-05:00. 
Men jag känner att måndag till tisdag natten så gör det inte så mycket. Tisdagens omläggning blir oftast jätte sen och då får jag ändå bara vänta tills det blir dags. Istället för att vara vaken och tiden går skit sakta så sover jag oftast och då går tiden fortare. Eller den känns fortare.
Men nu ska jag avrunda och fortsätta med mitt. Jag avslutar med två bilder från idag på mig: 
 
Hade en inbakad fläta som "diadem" typ som mamma hade gjort. Det var skönt att få bort håret från ansiktet!
 
Så här såg jag ut då jag hade tagit ut flätan inför duschen: 
 
Förresten, det kommer komma svar på en fråga som jag har fått imorgon. Håll utkik! 

Söndag! Lite ego pics! :)

 
 
 

Hm?

Ni som har katter.. Äter dem popcorn? 
 
 
 
Det gör min... Hm?

Stan igår med mamma!

Jag var på stan igår med mamma och lillebror efter min omläggning. Detta vart mitt köp: 
 
 
En mini plattång från Mist Stockholm. 
 
 
En uggleberlock, Hello Kitty - stryka på märke och nyckelringar från Panduro.
 
 
WII spel från GAMES. 
 
Det var jätte kul att komma ut på stan med Mamma (och bror då). Mamma och jag gör inte så mycket ihop annars. Då har det oftast något med vården/vård att göra. Så som sagt, detta var jätte kul!  


Tidsinställt!

Min senaste virkade figur. En cup cake! 
 

Snart sova..

Ska strax stänga ner och sova... Är helt slut i kroppen men inte på det sättet att jag vill sova, utan är bara seg. Det berodde väl på att min torsdag blev rätt händelserik än vad det brukar.
Det började på förmiddagen då det kom en fotograf från Hallstahammar hem och tog kort på mig. Ska äntligen fixa leg!  Ska bli så kul att få ett legetimation. Man känner sig mer vuxen med sån och så kanske jag äntligen kan få gå ut på krogen för första gången nu i början på sommaren eller under sommaren?  Haha!
Fotot gick iallafall jätte bra att ta fast jag var i sängen. Det var tur att jag hade vitt lakan. Bakgrunden till såna kort ska ju vara vita som ni vet. 
Det är en grej som har hänt idag. Andra grejen var ett möte på sjukhuset som vi hade idag. Jag tyckte det var skit jobbigt innan och under mötet. Dels var det så mycket folk och fokuset var ju på mig. Det hade varit annat om man hade pratat om... Ja inte vet jag, vädret? Nej men ni förstår nog. 
Dem som var med på mötet var två doktorer, min ansvariga sjuksköterska, mamma, handledaren på assistansbolaget och avdelningschefen. Som sagt mötet var jobbigt. Men det kändes bättre efter  det var gjort. Nu har man fått pratat ut..
Efter mötet så var det dusch ganska direkt och efter det har jag virkat en liten stund. Tänkte virka en liten nyckelring. Liten fågel med glada färger. Ingen direkt fågel som finns utan det blir en fantasi fågel. '
Har mini nystan som jag har fått av mamma. Dem är jätte söta! 
 
 
Jag har faktiskt virkat klart en cupcake ganska nyligen. Den fick min lillebror på sin 1års dag. Jag lägger upp ett tidsinställt inlägg med bild på den som är uppe då jag är på omläggning eller på uppvaket. Jag har fått tid till 08:30. Hoppas verkligen det blir bra nu när det blir helg och så. 

Ny lampa!

Fått upp min nya lampa idag. Min gamla assistent råkade ha ner min förra fönsterlampa så jag fick välja en ny och så står assistansbolaget för kostnaden. Tycker den är jätte fin. Lite puttinuttigt sådär! 
Dock var den rätt stor, så får se om den kommer få stå på TVbänken eller om den ska få stå kvar i fönstret. 
 
 
 

3 år sen...

 
Bild taget av Jennys vän...
 
 
 
Tre år sen idag jag förlorade min syster. Jag var bara 18 och hon 20 år.
Det är tre år av en enorm saknad. Familjen blir aldrig hel igen. Det gör så ont! 
 
Älskade ängel vad jag saknar dig!
 
 

Ingen inlägg

 Blir inget inlägg idag. Är verkligen jätte trött och har ont i huvudet och stumpen.
orkar inte göra någonting På grund av min trötthet..
Vet inte varför jag är så trött heller för CRP och mitt blodvärde var hyffsat bra. Men det kanske är på väg... Usch!!Hoppas ni mår bra!
 
kramar

Rabatt kod!

Eftersom det snart är alla hjärtans dag så har caseapp en liten rabattkod som en liten alla hjärtans dag present 
 
 
Är du sugen på att skaffa en personlig toutch på din iPhone så passa på innan 14:e Februari.
Du anger: caseapplove i rabattkod rutan och då får du 25% rabatt på ditt köp.
 
Detta gäller t.om 14:e februari
 
 

Rasmus 1år idag!

Idag fyller min lillebror hela 1år! 
 
 
Grattis vårat lilla hjärta! 

RSS 2.0