30:e September - Systerson 3år idag!

Bild lånad från min systers blogg, på Benjamins 1års dag. Tycker den är fin! 
29:e September

God kväll på er! 
Usch så jag börjar känna mig seg i kroppen. Man blir verkligen det tidigt nu när mörkret kommer så tidigt om dagarna. Känner ni med så? 
Men jag måste medge att jag sover mycket mycket bättre om nätterna faktiskt nu när det är kolsvart ute. 
Jag kan ärligt säga att jag annars har rätt svåra sömnsvårigheter. Vaknar flera gånger om nätterna och är aldrig riktigt utvilad då jag vaknar för dagen. 
 
Nog pratat om min sömn. Idag kom min assistent till mig vi 09:30. Vaknade till ganska direkt och blev ganska så imponerad över mig själv. Haha! 
Kollade först min Hayday lite snabbt, för att fixa det som gjordes under natten i spelet. Sedan spolade vi min kateter, och fixade min stump lite snabbt. Bytte bl.a en dyna där det hade vätskat lite till en större dyna för fläcken hade vidgats sig lite. Lindade lite snabbt med för jag kände att det behövdes. 
Då vi var klara med det så gjordes det frukost som idag bestod av smörgås med skinka, som är liknande julskinka. Jag tror denna jag tog var basturökt. Det är jätte gott verkligen! 
Jag skulle verkligen kunna äta hur mycket julskinka och så som helst, om jag inte var tvungen att stoppa och hejda mig. Det är så galet gott! Till smörgåsarna blev det en kopp kall Obo'y! 
Efter frukosten var det bara att borsta tänderna och sedan håret. Därefter kom faktiskt taxin ganska så direkt. Tiden rann iväg där lite i slutet. 
 
Väl framme på sjukhuset så togs det blodprover ganska direkt på mig. Det blev blodprover två gånger idag istället för en gång. Då sköterskan var klar och tänkte skicka iväg proverna så fick dem reda på att ett till prov skulle tas. Nämligen koppar värde.  Någonting jag inte visste att man hade i kroppen. Men har man Zink, Järn osv. Så har man väl koppar! Haha! 
Dem vill se hur det värdet ligger till med det. Jag äter Zink i brusteblett och mår så illa av den Zinken. Varför dem kollar koppar, när det är Zinken jag har problem med. Vet jag inte. Men gissar att det har något samband? 
Kan någon av er det där med koppar och zink? 
Och eftersom jag har mått så illa när jag har tagit mina zinkbrus så har jag ärligt slarvat med dem. Det har dem dessutom listat ut i mina Zinkvärden, för dem är lite låga. Nu har jag önskat annat om det finns än den i brus. Jag sa dessutom att jag tar hellre 10 extra tabletter om dagen om det skulle vara så, samt betalar en hel del extra om det finns något annat. Antingen på Apoteket eller i någon hälsokostbutik. Jag gillar verkligen inte den jag har i brus.. Den är fruktansvärd. 
Jag får väl se vad som visar sig med det där och om det finns något annat som läkarna kan berätta att jag kan ta. Jag vet ju att det finns i kapslar och så nämligen. 
Provet jag tog ska tydligen till Göteborg var det någon som sa här, så svaret dröjer väl ett tag. 
 
Efter provtagningen så tog jag mig till kiosken. Köpte lite ostbollar och Redbull. Jag har verkligen fått en crush på de två. Jag älskar verkligen att suga på ostbollarna och låta dem smälta i munnen. Det är helt galet! Haha!  Får jag inte det, så blir jag nästan lite stressad och så, precis som det skulle vara något lättare form av abstinens. Det är lite läskigt att man kan vilja ha något såpass hela tiden! Jag hoppas det är en kort period och att man snart tröttnar. 
Då jag kom tillbaka så var det dags för dusch gansak direkt och efter det fick jag middag. Idag hade dem glömt beställa mat till mig men tack och lov fanns det ju bricka över. Fick smaka sjukhusets nya köttbullar idag och tänkte "åh nej" för dem har inte varit goda alls. Men jag tänkte att jag kan ge dem en chans och dem var helt okej faktiskt. Tro det eller ej men dem är faktiskt handgjorda nu!  
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Mitt HB ligger på 89 så jag behöver inget blod och jag mår så ovanligt bra för att vara måndag. Detta är någon av dem bästa måndagarna någonsin! Är så glad över det! 
Omläggningen blev så lyckad i fredag och jag tror det är den stora anledningen till att jag mår bra idag. För tro det eller ej, hur omläggningen får för resultat, spelar stor roll!  
 
Tyvärr såg jag inte läkaren idag som la om då i fredags så jag kunde inte berömma honom. Men jag får hoppas jag ser honom imorgon eller att någon annan för det vidare till honom. Dem förtjänar att få höra när jag är så nöjd! 

29:e September - Ett tips på att få bort U2 albumet från din iPhone!

Har du, precis som jag stört dig på det album med U2 som man fick gratis på sin mobil då man uppdaterade till nya operatiovsystemet på din iPhone? 
Då har jag en lösning. Det funkade på mig, och jag fick bort dem låtarna. 
 
Klicka på [HÄR] för att komma till den sidan där man kan få bort det. På sidan kommer det upp en text och klicka då på knappen "Remove album"
 
 
Där efter ska man skriva in sin iTunesID och lösenord. Då kommer detta upp: 
 
 
För mig försvann sedan albumet med U2. Jag hoppas verkligen det fungerar för er med som vill få bort det albumet. Jag tyckte inte alls om att det kom automatiskt med nya uppdateringen. 
 
 
 
 

28:e September - Ett tips på enkelt pyssel!

Nu på kvällen testade jag att fläta ett armband på "kumino" vis. Dock gjordes min kumino platta på kartong. Tänkte visa hur jag gjorde min.   
Dessa armband är även ett exemplar på kompisarmbanden som görs! 
 
Det jag använder är:
- En bit kartong
- Garner i olika färger
- En sax 
 
Så här gjorde jag: 
 
1. Jag började med att klippa till en cirkel av kartongbiten. Min gjorde jag så det blev ca 10cm i diameter. Det blev en lagom storlek. Att den blir lite ojämn gjorde inget för mig. 
 
 
2. Därefter klippte jag 8st jack runt om cirkeln. Jag klippte hela tiden så jacken mitt emot varandra istället för att klippa efter cirkeln. Det blev jämnare då. 
Därefter gör man ett hål i mitten. 
 
 
3. Sedan tar man 7st garnlängder i dem färger man vill ha. Mina gjorde jag ca 50cm långa för jag visste inte riktigt vad jag behövde, men det blev lagom. 
 
 
4. Jag drog sedan alla ändarna genmo hålet på kartongen och sedan gjorde jag en knut, så knuten hamnar under kartongen. 
 
 
5. Trär sedan en garnände i varje jack på kartongen. Ett jack ska vara tomt. 
 
 
6. Nu börjar själva "flätandet"! Jag arbetade moturs och tog den 3:e garnänden från det tom jacket och flyttade dit. (se bild) Sedan fortsätter man så.
 
 
7. Själva flätan blir till under. 
 
 
 
8. Man flätar i den läng man vill ha. Sedan trär man bara bort garnet från jacken och knyter ihop andra änden. 
Klart! 
 
 
Jag är en sån som gärna pillar med något när jag t.ex kollar på TV. Detta var jätte kul och man behöver verkligen inga riktiga verktyg. 
 
 
 
 
 

27:e September - Mys och godnatt!


Nu på kvällen har febern smugit sig på. Ligger nu med ca 38,5 i feber, är dessutom ganska trött. 
Förstår inte varför jag får såna hör febertoppar ibland? Är det något som håller på att pyr i kroppen och snart ska brytas ut eller vad beror det på?

Nu ska jag bara ligga i sängen och mysa med ostbollar som mamma köpt hem, samt citronvatten i termosen. Kör i den för då är det kallt länge. Det är så gott! 

God natt på er! 
27:e September - Kommit från Kalas!

Har ganska nyligen kommit hem från att ha varit på kalas idag. 3års kalas faktiskt! Min systerson Benjamin fyller 3 i början på nästa vecka och hade kalas idag. 
Det var jätte kul att komma dit till Pilla och dem. Jag har faktiskt aldrig varit där förut. Dem har bott så att jag inte har kommit in. Alltså ej handikappvänligt för rullstol. Så då har vi fått ses hemma hos mig eller på sjukhuset. Oftast hemma hos mig då.
Men nu i deras bostad dem har nu så går det att röra sig någorlunda där. 
Jag tog med mina ramper (jag har portabla som assistenten fick bära) som vi ställde vid ytterdörren, där är det en liten kant. Så åkte jag in. Fastnade dock, så fick en "knuff" av Pillas pojkvän Jonnie in. Haha! 
Det funkade bra! Var som sagt trevligt att komma dit och se familjen och släkten på deras sida. Pilla och jag har ju inte samma mamma.
Dem är jätte trevliga och jag gillar dem! 
Vi kom dit strax efter klockan 15:00 och åkte sedan 18:00 hem. 
 
Här kommer lite bilder. Något suddiga tyvärr, men det får gå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte hamnade dem i turordning heller. Hehe! Nu ska jag strecha samt få massage. Sedan blir det fångarna på fortet. Linus Svenning tävlar ju ikväll! 
 

26: September - Video från youtube.

Jag måste bara visa en video jag hittade på youtube. Mitt hjärta smälte nog en aning när jag såg detta. Så galet söt är lille bebisen. Vad tycker ni? 
 
 

25:e September

Okej! Andra gången jag skriver mitt inlägg. Det första försvann spårlöst!  
Nåja, Jag mår inte så bra idag. Jag har tampas med en dyngsur stump och en enorm värk och smärta precis hela dagen. 
Det är så extremt jobbigt och frustrerande för mig. All energi försvinner och det ligger på noll! 
 
Men jag har verkligen försökt tagit mig genom dagen ändå. Men jag har varit väldigt ledsen idag. 
Just nu är jag på sjukhuset precis som vanligt så här på torsdagar. Jag åkte redan 12:40 idag då jag hade tid klockan 15:00 till matlagningsgruppen. Tog lite prover innan och hann prata med läkaren. Tog upp det här med att det är så fruktansvärt blött. Dem måste fokusera på att förstärka mycket på skinkan nu inför helgen. Att det är blött på toppen, det kan jag faktiskt ta. Men jag hatar, eller ja rättare sagt avskyr när man ligger i det och behöver byta var 20:e minut för att det är så blött. Det är så vidrigt! 
Jag berättade även att jag upplever att mina vätskdrivande inte hjälper mer och att jag har slutat svara på dem. Känner mig lite småsvullen i jumskarna. Det gör mig med orolig. Det är dags kanske att se över mina mediciner, sa jag. Just nu svarar jag bäst på det jag får direkt i blodet. Det tog dem tag i för jag har fått prova något annat till kvällen nu. Enligt sköterskan skulle denna tablett fungera bättre än intravenösa medicinen.. Men - Det vette fan om jag håller med. 
Men dem skulle utvärdera, och jag hoppas jag får vara med på ett hörn och att dem inte utvärderar "över huvudet" på mig.. Det är väl ändå mig det ska fungera bra för? 
Nog om det, strax innan 15:00 drog jag iväg till Habiliteringen. Det var faktsikt sisita gången idag så därför kände jag att jag ville försöka gå.  Idag gjorde vi lite snacks. Väldigt enkelt dock. Vi skar lite grönsaker och hade vanliga chips dipp och dippade dem. Säger man så? 
Jag har gjort sådant förut, som dem flesta nog har gjort. Men trot eller ej, vissa hade inte provat på det i gruppen. Det var ju lite kul och dem alla gillade det! 
Strax runt 30-40 minuter innan avslut så kände jag att det blev för mycket. Jag hade så ont och det vart bara extremt jobbigt, så jag valde att plocka bort efter mig och gå mot sjukhuset. 
Jag sa hej då till allihopa och fick med mig en mapp med en bok, lite recepter och annat nädvändig information. 
 
Väl framme på sjukhust la jag mig i sängen, och försökte andas lugnt och fokusera på annat, medan personalen käkade. Fick sedan lite smärtlindring och sedan var det dags in i duschen. 
Var jobbigt att duscha idag, men försökte göra det snabbt så jag bara kunde vila sedan. Fick även reda på mitt HB som låg på 99. Det var det enda possetiva idag ungefär. Mitt HB och det är bra för att vara jag! 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Bara kollat vid datorn. Beställt lite pyssel från Panudro. Lite julpyssel b.la samt från deras rea. Det är ju så mysigt med att pyssla! 
 
 
 
 

23:e September - Just nu och tankar!

Jag har precis ätit lite smörgås. Ska nu alldeles strax sova om jag kan, men jag är så öm i bröstet och ut mot armhålan! Speciellt vid vissa rörelser och när jag lyfter huvudet.
Dem har bytt min port-a-cath idag samt ändrat plats på den vilket jag inte visste om förrän jag vaknade upp efter och hade ont samt såg en infart på min hand.
 
 
 
 
Att jag inte fick reda på något är rent ut sagt förjävligt och jag blir så arg och ledsen på vården. Uppenbarligen så är det ju något som bister rejält när det börjar göras ingrepp på patienter utan deras vetskap?
Det måste helt klart ske en förbättring nu men jag vet inte vart jag ska vända mig och vart jag ska "starta". Är så full av olika känslor samtdigt som jag är en aning förvirrad över allt samtidigt..
 
Uppdate 25/9: Har nu fått reda på att dem såg under själva omläggningen att det inte såg bra ut där dosan var. Dem såg det bästa lösningen då att byta på en gång medan jag sov än att vänta ytterligare, och riskera att få infektioner.

22:a September - Gårdagens pyssel samt steg för steg!

Igår var jag bara hemma och pysslade lite. Jag hade tänkte redan igår att lägga upp vad jag gjorde samt förklara för er hur man gör ifall ni vill göra. Men jag fick feber på kvällen och blev ganska frusen och trött. Så därför valde jag nu att lägga ut det nu. 
Det jag gjorde var en värmeljushållare. Till det använde jag enbart återvunnet material! 
 
 
Det jag använde är: 
- Superlim
- Kartong 
- Tomma värmeljus (antalet väljer man efter hur man vill att resultatet ska bli. Jag använde ca 11-12 stycken)
- Sax
 
 
Så här gjorde jag: 
1. Jag började med att pilla bort det sista av stearinet och den lilla metalplattan där resten av veken är fäst i. Så det bara är aluminiumet kvar. Detta ska göras på så många man väljer att man vill ha. 
 
 
2. När man har gjort det så viker man in sidorna av aluminiumet mot mitten, så det blir platt och liknar ett blad. 
 
 
3. Då det är klart. Så är det dags att klippa en cirkel av kartongen där man sedan ska limma på allt sedan. Jag gjorde min cirkel lite större än cirkeln på ett värmeljus. Fick tyvärr ingen bild på det. 
4. Sedan är det tags att limma på alla aluminiumbitar så det bildas en blomma. Här får man ju gå efter smak och tycke. Jag täckte även kartongbiten med bladen just för att jag inte vill riskera att något stearin läcker genom och kartongen blir varm och te.x börjar ryka eller i värsta fall tändas på. 
 
 
5. När man sedan är nöjd med antalet blad så man man forma till dem lite genom att böja lite i kanten på bladen så det blir som en näckrosblomma. 
 
Sedan är den KLAR!
 
TÄNK PÅ: Att aldrig lämna ljus utan uppsikt! Förvara det så varken barn eller djur kommer åt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20:e September - Kvällspromenad och höstbilder!

Tog en kvällspromenad med mamma och min lillebror här i området jag bor.
Jag tog även en masaa bilder med min mobil. Mamma lånade även mobilen och tog någon bild. Tro det eller ej, men man kan få en hel del fint med enbart mobilen. 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

18:e September - Min dag!

Min dag startade redan idag klockan 07:30 av att mobilen plingade. Det var bara att ta ut öronpropparna och försöka vakna till. 
Jag behövde gå upp extra tidigt idag för jag hade tid att passa på sjukhuset 11:15. Eller ja, tandvården vid sjukhuset skulle jag till. Skickade ett sms till mamma och frågade om hon var vaken. (det blev hennes pass idag för det gick inte med den andra assistenten så tidigt idag så hon sa nej) Fick ett svar att hon var vaken och skulle klä på sig och sedan komma till mig. 
Jag brukar skicka sms eller ringa mamma om jag vill något. Det är ju så att är hon ute eller i någon annan ände av huset så kanske hon inte hör om jag ropar. Därför har det fungerat bra då jag smsar eller ringer henne på hennes mobil. 
Vi började med att spola min kateter. Därefter tog vi och fixade stumpen med på en gång. Min bror låg fortafarande och sov då mamma och jag höll på. Så där kunde vi passa på. 
Sedan hörde man lite skratt och prat, det visade sig att han hade vaknat.  Jag fixade mig genom att borsta tänderna och håret. Sminka mig hoppade jag över. Kände: "Äh fan, orkar inte det idag!"
 
Klockan 09:30 kom taxin och jag åkte till sjukhuset. När jag kom fram så tog man prover ganska dirakt, sedan var det bara att vänta på att klockan skulle bli såpass att man kunde ta sig iväg dit. Klockan 11:15 hade jag som sagt min tid och jag fick komma in strax efter. 
Idag skulle mina visdomständer röntgas. Kvinnan som jobbar där tog fram dem minsta röngenplattorna. När jag öppnade mönnen och människan skulle stoppa in dem utbrast hon: "Oj! Vad långt bak dem sitter!" 
Efter en del lirkande i munnen så fick hon dem på plats och sa att jag skulle bita ihp. Givetvis så tog dem emot överallt så att stänga munnen gick ju inget vidare. Och det måste man ju för att bilderna ska bli bra. 
Kvinnan berättade att dem på Käkkirurgin ska skicka remiss till CT röngen på sjukhuset, så dem får hjälpa få en bra bild. Men det är så synd att det ska krångla så! 
Jag var ju klar efter bara några få minuter på tandvården så jag tänkte att jag kan gå till Skiljebo och shoppa lite på ICA. Behöver ju dels få i mig något. För jag hade inte käkat någon frukost då. Det blev lite soppa med hem, winerbröd, pucko. Jag gick även en sväng till kiosken sedan efter ICA och handlade även där.
Min lunch bestod av: 
 
 
Det var jätte gott faktsikt! När jag hade käkat lunchen så gick jag till Apoteket. Skulle se om det fanns recept på min insomningstablett. Men det gjorde det inte såklart. Men jag köpte istället nässpray och B12 tugummin. Dem är supergoda! 
Jag hade lite tid över sedan innan matlagningsgruppen. Så jag gick till Lekterapin och hälsade på, Har själv inte varit där på evigheter så jag tänkte att jag kan ju heja på dem. 
Kvinnan jag träffade mycket förut var inte där, för hon var ledig men jag fick träffa på den nyaste som kom in. Hon visade mig runt och pratade lite. Det var super trevligt! 
 
Klockan 15:00 var jag på Habiliteringen för matlagningsgruppen. Dem andra var redan där när jag kom. Där pratade vi om mellanmål idag. 
Vi gick även till affären där vi köpte en massa frukter med oss som vi tänkte prova på och se vad vi tyckte. Det var allt fram Mango, grapefrukt, Nektarin, Passionsfrukt os.v.. Jag är så dålig på att testa nytt så det var jätte kul! Mycket var även gott! 
Det var även en fotograf där från Landstinget. Dem ska göra nya broshyrer från Habiliteringen och behövde nya bilder. Så dem tog massor. Det ska bli kul att se om man kommer med på broshyren sedan. 
Efter matlagninsgruppen har det inte hänt så mycket mer. Har bara duschat och ligger nu i sängen. Jag är så trött just nu! Men det blir väl så när man inte sov så mycket inatt och sedan upp så tidigt. Jag är ju inte van med det.  Men det är ändå skönt att veta att man faktsikt fixar mer än vad man tror! 
Jag har även fått reda på mitt HB. Det låg på 87 så ingen blod idag vilket är skönt. Det enda som har krånglat idag är att det är så blött och så har jag ont emellanåt. Men det har gått rätt hyfast idag ändå! Och jag har trots lite krångel haft en ganska fin dag,
 
Nu ska jag avrunda. Jag har precis fått kvällsfika och nu har Idol börjat. Två av mina favoriter sjunger ikväll faktiskt. Philip och Josefin gillar jag. 
Därefter blir det att se Big brother live på webben. Dem har ju livsändning på torsdagarna nu vilket är så synd,. 
 
Resten av kvällen ska jag bara ta det lungt i sängen. Som sagt, jag är så galet trött! 
 

15:e September

Mår inte riktigt helt okej ikväll. Duschade för ca 2-3 timmar sedan. Efter det har jag bara legat i sängen. Jag har ont i stumpen, huvudet, känner mig törstigt och är nu även trött och lite frusen. 
Troligen är det feber på gång. Det känns verkligen som så. 

Jag ska inte göra något speciellt nu. Bara ligga i sängen under täcket och klicka runt på datorn. Känner verkligen att jag inte orkar så mycket mer. Det är så jobbigt att inte känna sig kry..

15:e September - Ni frågar, jag svarar! (Mobilt inlägg)
Förstår hur du tänker. Men samtdigt så är det väl det som Big brother går ut på. Konflikter och massor med drama.
Jag tror det är därför dem valt personerna, för att försöka dra högre tittarsiffror. Det som händer i Big brother är vad många vill se, jag är ärligt en av dem. Det är då det händer lite i huset.
Men jag ser bara det som visas på TV. Har ingen tillgång till 24/7.

Har ingen speciell som jag hoppas ska vinna. Men dem jag gillar lite extra är Julia, Sondre och Anna. 
Av dem från Norge så är Thorbjørn min favorit. 

Gillar du någon lite extra där i huset? 


14:e September - Igår och nu idag

Igår var jag på Erikslund här i Västerås tillsammans med min assistent.
Jag ville till ÖoB och Rusta för det var så länge jag var där. Givetvis gick vi in i andra butiker med, eftersom vi ändå var där ute, sedan promenerade vi till Shoppingcentret som ligger alldeles bredvid.
Det var super trevligt att vi kom iväg och att vi hann med det vi skulle för min taxi var sen. Det var nå strul i den så det var därför.
Han släppte av oss vid ÖoB där vi gick in först. Där hittade jag klorin, kattsticks och en Festis. Tog inte kort på något, känns så ointressant att ta kort på sånt. Haha!
Därefter gick vi till Pickaboo där jag köpte en tändare.


Tycker det är så läskigt med vanliga tändare så vill ha sån med skaft.
Efter Pickaboo gick vi in på Rusta. Där hittade jag en blending mixer som dem hade på REA. En lite mindre i rosa färg.


Vi promenerade även in i Lager 157 som också ligger på den sidan av Erikslund, där jag hittade två tröjor för 100kr tillsammans. Super billigt!
Sedan promenerade vi mot shoppingcentret där vi gick mot IKEA. Assistenten skulle prova ut en assistansfotölj att ha i arbetet hos mig. Vid framför allt längre pass som tex helger. Dem måste ha något dem kan vila upp sig på då. Vi hittade lite som troligen passar men jag sa att hon kan få tänka lite innan hon bestämmer sig. Jag köpte även en ljusbricka och Oranga doftvärmeljus på IKEA.


Vi gick även in på City Gross sedan där jag köpte skicka, godis, soppor och typ kattmat.
Men samma där. Det tog jag inte kort på. Känns så ointressant..
Vi åkte klockan 18:00 därifrån, hemma kollade vi på skräckfilm och strechade benet. 
Fick även feber som låg på 38,5 grader igår. 

Nu till idag, bara varit hemma idag. Känner mig inte helt kry. Tror febern börjar smyga sig på också igen. Ont i huvudet, dåsig, törstig och har ont i stumpen. 
Hade velat åka till Dingtuna skolan för att rösta men jag orkar inte idag.
Därför tänkte jag att jag kan rösta med bud. 


Då hämtar man bud kuvert där allt finns i som man behöver. 
Gör precis som vanligt med valkuverten då man röstar.
(dvs tar tre st, en till varsin röst lapp)
Sedan behöver man vittne som ser att man stoppar ner valkuvertena med rösterna i, ner i budkuvertet. I mitt fall är min assistent vittnet och mamma lämnar budet.
Man fyller i lite uppgifter från väljaren, budet och vittnet på budkuvertet. Sedan är det klart och lämna in. 

Som sagt, mamma fixar de senare när hon ska rösta med min lillasyster. 


12:e September - Just nu!

Har precis kommit hem. Ska nu värma mat som jag fick med från sjukhuset. Jag hann ju inte äta där tyvärr, så undersköterskan som jobbade kväll fixade matlåda med hem.

Hon var dessutom snäll och köpte cheese balls till mig.


Hon skulle till kiosken för att handla godis.
Jag sa: Åh jag vill med dit! Men jag kommer aldrig hinna nu när jag kom ner så sent från uppvaket.

Hon frågade vad jag vill ha. Sedan hade hon köpt till mig. 
Tackade så mycket och sa: Kvällen är räddad nu! 
Det var så snällt av henne! 

12:e September - Min torsdag eftermiddag!

Är på sjukhuset som vanligt så här på torsdagen. Idag åkte jag 12:40 istället för klockan 15:00. Det berodde på att jag idag igen hade matlagningsträff på Habiliteringen. 
Det är det varje torsdag nu i september.
När jag kom till sjukhuset tog man prover direkt på mig.
Vi har lagt upp det så, att man tar prover ganska direkt. Sedan tar jag mig upp i rullstolen. Jag måste ligga ner för att ta prover eftersom jag har en port-a-cath. Det kan bli problem med flödet annars. 

Som sagt, efter provtagningen tog jag mig upp. Plockade fram plånbok, ett brev jag ska skicka, mitt röstkort till valet, samt en bok. 
Sedan tog jag mig till huvudentrén för att posta brevet. Bestämde mig sedan för att ta mig in i kosken och handla lite för jag var ju ändå där och så nära. 
Köpte en Redbull, liten påse med "ostbollar", halstabletter och nå "kaka" gjord av olika frön och nötter. Det var rätt god faktiskt! 
Sedan tog jag mig till röstnings stället här på sjukhuset. Tänkte att jag kunde förtidsrösta idag. Kollade så jag hade IDkortet med mig, vilket jag såklart inte hade. Kom på att mamma har mitt IDkort till ett ärende hon måste hjälpa mig med. Så det var bara att strunta i det. Surt kändes det, att varken mamma eller jag tänkte på att hon har det. 
Får se om hon hinner lämna det imorgon så kanske jag hinner rösta efter omläggningen. Dem har öppet i stället här på sjukhuset till klockan 18:00 nämligen. 
Jag gick därifrån och tog mig tillbaka till avdelningen där jag satt en stund i mitt rum innan jag skulle iväg igen till Matlagningsgruppen som började klockan 15:00. 
På vägen dit så lämnade jag en bok ute. Med flit såklart.  Det finns nämligen ett evenemang och en grupp som startat nyligen där man ska lämna en bok någonstans ute i allmänheten. Te.x på bussen, busskuren, tunnelbanan, tåget, vårdcentralen. Ja alternativen är många! 
Sedan får någon ny kanske ha en trevlig läsning.  Jag lämnade min ute under tak på väg till Habiliteringen som sagt. 
 
 
Väl framme på habiliteringen och matlagningsgruppen så pratade vi lite om luch och middag nu idag. Det var en dietist som pratade som var med i början. 
Sedan fick vi börja göra två olika rätter. Jag gjorde en vegetarisk rätt på linser. En linssoppa och dem andra gjorde fisk i ugn. Jag skulle ha gjort maten med en tjej men hon kom inte så jag fick hjälp tillsammans med en av personalen. Hehe! 
Hoppas tjejen kommer nästa gång. Rätterna vi gjorde var faktiskt helt okej. Tror det var första gången idag jag käkade linser. Var lite skeptisk men det var som sagt helt okej. 
Vid 17:35 ungefär så var vi klara och jag gick tillbaka till sjukhuset. Gick förbi där jag la boken tidgare och den var upp plockad. Det var super kul tycker jag och man blir nyfiken på vem den har hamnat hos! Hehe! 
 
På avdelningen var det bara att vänta till personalen hade ätit. Sedan fick jag hjälp in i duschen och kunde duscha. Fick även reda på mitt HB som var bra. Idag låg det faktiskt på 87 så behövde ingen blod idag heller. Så så skönt det är att slippa en massa slangar! 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Bara surfat runt lite och kollat på en massa Big brother avsnitt online. Jag älskar Big brother men det går inte att se när jag är på sjukhuset så det händer att jag missar. För dem har inte dem kanalerna. 

Gillar ni Big brother? Ärligt nu!  
 
 

10:e September - Svar på tal!
Jag ska försöka förklara för dig så du förstår lite mer.
Jag lägger inte om i narkos enbart för min rädsla. Det är inte bara ett sår jag har, utan det är flera. Och det är inte små sår jag pratar om heller i mitt fall. Utan det är riktiga bensår/köttsår som jag har. 
Att lägga om är extremt påfrestande för mig. Det gör så fruktansvärt ont att lägga om i vaket tillstånd och behöva ligga still så länge.
Och klart rädslan är stor också men det är betydligt större orsaker som spelar in i varför jag gör det i narkos.
Ärligt talat så la jag om mina sår förut i vaket tillstånd. Det gör extremt ont och är väldigt påfrestande som sagt både psykiskt och fysiskt. Ett flertal gånger har jag varit med om blödningar där blodet sprutar ut i strålar från mitt ben. Lugnande och smärtstillande fick jag då varje gång jag la om, som tyvärr inte alltid hjälpte.
Jag tyckte det var en pina rent ut sagt av att lägga om i vaket tillstånd. Kunde må så dåligt tiden innan omläggningen och ha stor ångest över att man ska behöva utstå så mycket. 
Att jag lägger om i narkos nu är jag bara glad över. Det gör att jag kan leva med mina omläggningsdagar. Jag slipper få den enorma ångesten, smärtan och obehaget som alltid kom vid omläggningarna som redan kunde smyga sig på en tid innan.
Även om narkosen tär på min kropp. Så får jag välja mellan pest eller kolera och det är det bästa alternativet för mig just nu.

Angående kbt, det har jag fått mot min rädsla för blod. Och det har blivit mycket mycket bättre för mig. Jag var ständigt orolig hemma och gick och tänkte: "Tänk om det blöder hemma?"
Jag vågade mig knappt heller ut när jag var hemma. Men har nu börjar utmana
mig mer.
Kbt skulle inte lösa så jag fixar mina omläggningar i vaket tillstånd just för att jag lägger om i narkos av fler orsaker än så..9:e September (mobilt inlägg)

Mår mycket bättre nu. Men är jätte trött i kroppen efter dessa tuffa dagar.
Jag har fått betydligt mer smärtstillande i mig än vad jag brukar ta och har sovit jätte dåligt nu i två nätter. 

Inatt var jag vaken fram till 4-5, sedan låg jag bara och "slumrade". Men fick aldrig till den där djupa sömnen som man faktiskt behöver någon gång under natten.
Tidigt på morgonen vid 08:00 tog jag mina morgonmediciner och försökte somna om. Ögonen gick i kors ungefär och jag var så trött. Men jag låg ärligt och grimaserade av min värk.. 
Tillslut ringde jag på sköterskan och bad om mer, det gick verkligen inte att stå ut..

Efter en stund så lyckades jag somna om tills läkaren kom in tillsammans med sköterskan och frågade hur det var.
Jag förklarade så gott jag kunde att ingenting var bra och jag berättade varför.. Han sa att dem skulle försöka göra det bättre under nästa omläggning för att försöka förhindra att det blir så igen.
För er som inte förstår så ska jag försöka förklara. Samma dag som omläggningen (efter förstås) och dagen efter omläggningen mår jag som bäst. Sedan vänder det oftast och blir så att ju längre jag går med omläggningen desto jobbigare blir det. Lindorna ändrar sig och flyttar sig, och materialen och dynorna på stumpen tar ju upp så mycket sårvätska de kan. Men sedan släpps det ju igenom materialen då dynorna har gjort sitt och inte kan suga upp mer.

Jag lyckades iallafall somna om igen efter dem hade varit här inne. För jag var verkligen utmattad.
Sedan vaknade jag runt 12:30 av att det kändes som någon högg mig med kniv. Det kom så plötslig och jag gallskrek rätt ut. Jag skojar inte, det gjorde så ont! 
Jag försökte först ändra läge, massera osv, medan tårarna rann.
Men det gick verkligen inte och jag ringde sköterskan igen. En undersköterska kom in och svarade på min ringning. Sa att jag har ont och behöver smärtlindring, strax efter kom sköterskan in och frågade hur det var. Så jag svarade igen: "Jag har ont! Snälla! Hämta bara smärtlindring nu!"

En stund senare kom hon tillbaka och jag fick både intravenöst och i tablett form.
Just då hade jag fortfarande inte hört något om omläggningstid och jag var så ledsen av smärtan. Den vägrade ge med sig och då var den som värst.

Runt 13:30 skyndade sig två av personalen in och sa att jag skulle upp till operation för omläggning. Det var SÅ skönt när jag fick höra det. Dem kopplade loss sängen från väggen och hjälpte mig i sängen dit.
Dem gick verkligen i rask takt genom korridorerna för jag misstänker att dem ville att jag skulle komma upp fort
Väl framme på operation så var jag fortfarande väldigt ledsen för att jag hade så ont. Fick smärtlindring direkt av personalen där.
Sedan togs jag in i operationssalen där jag lägger om. Jag hade turen att narkosläkaren kom. Jag vet inte vad han gav mig men det var någon väldigt väldigt stark smärtstillande. Han sa att det ges till riktigt svåra smärtor och eftersom inget annat hjälpte mig så gav han det en chans. 
Jag dåsade till och sedan var det precis som om något sög mig bakåt och jag såg omgivningen på nå jätte konstigt sätt. Ni vet hur det kan bli om man kollar i en kikare åt fel håll?
Det blir typ smått och konstigt. Så vart det samtidigt som det kändes som jag svävade. Jag kände mig så lätt i kroppen.
Men smärtan försvann! Äntligen! 

Sedan sövdes jag och dem kunde lägga om.
Efter omläggningen låg jag på uppvaket till ungefär 19:30. Har sedan kollat på idol, vägt mig och lite så. Nu mår jag bättre och det är skönt. Det var jobbigt det där. Nu är jag i taxin, på väg hem. Skriver från mobilen just nu.
Hemma ska jag bara käka något, läsa och sedan försöka sova. Jag behöver det verkligen känner jag.


9:e September - Vaken än...

Som rubriken lyder så är jag vaken än. Jag har fortfarandre så fruktansvärt ont. Dessutom har alla lindor kanat ut på stumpen lite centimetrar så allt hänger på halvstång typ.. 
Känns som allt ska lossna när jag rör mig och det är dyngsurt.. Just nu är det tufft och jag mår inte alls bra pga detta. Väntar just nu på att få smärtstillande intravenöst och lite muskelavslappnande i tablett. 
Det bästa tror egentligen är omläggning.. Väntan är lång.. 

8:e september

Usch vad jobbigt jag har det just nu, det gör så ont.!
Det gör mig fruktansvärt ledsen och det är så frustrerande att känna smärta. Det gör heller inte ont på ett ställe Utan det ör fler.
Hemma tog jag alla smärtstillande som jag kan göra och är ordinerad, men ingenting hjälpte mig.
Så nu när jag kom till sjukhsuet så berättade jag om smärtan och jag fick extra direkt i blodet.
Det har hjälpt lite men jag vill bara att det ska försvinna NU!!

Dessutom är jag jätte trött för jag sov inte speciellt mycket inatt då värken smög sig på redan då. Men nu blir den värre och värre..
Kvällen, natten och tiden framför omläggningen kommer att bli lång...

8:e September - Ni frågar, jag svarar (mobilt inlägg)

Eftersom jag inte kan sova just nu, av fysiska skäl. Så tänkte jag att jag kan köra en:Tack för din fråga. Den är mycket intressant och jag tänkte att jag ska försöka svara så gott jag kan!
Dem tankarna om att amputera mer av benet har läkarna haft. Dem funderade på om det var ett alternativ för att få det att bli bättre för mig med benet och såren.
Men efter lite mer funderingar så misstänker dem att om man amputerar mer av benet så är det med sannolikheta resultat att man bara flyttar upp "problemet". 

Så dem tanken och funderingen har man lagt ner lite, pga det.
Men samtidigt är det inget helt säkert som vet hur resultatet skulle bli. Min situation är så ovanlig. Detta är bara något dem misstänker..

7:e September!

Oj oj, klockan har redan passerat 00:00. Dessutom för ett tag sedan. Hehe!
Jag måste nog strax sova så jag orkar upp imorgon och inte sover bort halva dagen. Kanske ska läsa en liten stund iallafall tror jag? 
Nog om det, jag hade iallafall mycket trevligt hos Carro tillsammans med våra assistenter. Jag är glad att vi har assistenter som fungerar bra ihop och att vi dessutom gillar varandra. 
Man kan skoja mycket till varandra vilket är roligt att det är så!

Jag och assistenten var framme hos Carro strax innan 18:00 ungefär. Släpptes sedan in genom porten och så gick vi upp.
När vi kom så fixade vi mat ganska direkt som ikväll bestod av Tacos. Jag hackade lite gurka. Det var min del, men jag tyckte Carro och hennes assistent fixade fram de så bra så dem kunde fortsätta! Haha!
Min assistent gick till Pizzerian där hon skulle skaffa mat.

När vi var klara så dukades det upp på Carros balkong. Hon har en inglasad och ganska stor balkong så där gick de bra att sitta.


"Carros händer i bild, hehe"

Vi käkade sedan och det var super gott. Samtidigt som vi alla pratade och hade trevligt. Det var dessutom första gången våra assistenter fick träffa varandra men det gick jätte bra.
Jag tryckte i mig två tacos"rullar" och en med 3/4 ungefär. Sedan tog det tvärstopp!
Hos Carro blandade vi vitlök med gräddfil och hade som dressing. Vilket jag kan tycka är godare än att man har tacosås och så. 
Hemma kör vi med någon ostsås och tacossås men jag mår alltid så illa efter en stund. Jag vet inte.., Men det känns som det blir för mycket typ med ostsås och så, även om det med kan vara gott.
Efter maten så plockade vi bort och bara pratade en stund. Började även kika på ett pussel Carro hade börjat lagt men det verkade ju jätte svårt så jag gav upp lika fort som jag började ungefär.
Ganska precis efter jag gav upp (ca 10 min) så började Fångarna på fortet som vi tittade på tills jag skulle åka hem 20:55.
Det var tur jag och assistenten gick ut i tid för taxin var redan där. Det är en chaufför som alltid kör så förbaskat fort.
Så jag sa till assistenten: "Med honom som kör, är vi hemma på nolltid"! 
Hon bara skrattade.

Mörkret hade lagt sig ganska rejält då vi kom hem. Eftersom jag bor på landet så kan det bli riktigt mörkt här ute om man inte har gårdslamprna tända. Vilket vi inte hade!
Vet inte hur man sätter på dem heller så fick använda lysena på permobilen och ta mig till huset.
Sedan kom nästa moment: Rampen upp i mörkret.


Vi löste det med den geniala planen om att sätta på ficklampan på våra mobiler + lysena från permobilen. Det gick rätt smidigt, och jag åkte inte ner i backen idag heller.
Inne strechade vi lite på mitt ben. Sedan lite småfix innan hon åkte hem.
Det var egentligen inte hennes dag idag men hon jobbade extra idag. 

Efter så har jag bara kollat på tv. Det var en skräckis som ganska precis gick slut. Gabska bra faktiskt! 
Men minns inte var den hette. Nej fasen, nu måste jag nog avrunda. Blir nog ingen läsning nu längre. Klockan är hur mycket som helst. 


6:e e September - Just nu!

På väg till min fina vän Carro för att umgås lite samt käka. Sitter just nu i taxin och har med mig assistenten.
Allt på topp just nu! Önskar er en trevlig lördagskväll! 

4:e September - Några rader.

Usch vilken envis smärta jag har i både stump och höften. Ingenting verkar hjälpa heller. Bara mot värken i stumpen. Där försvinner smärtan en kortis när jag får smärtlindring men inte i höften där smärtan är som starkas. Det gör så fruktansvärt ont! 
 
Så, så mår jag just nu... Annars då? Jo har haft ont till och från hela dagen. Det startade smått på morgonen. Sedan har det bara blivit värre och värre. 
Jag hade dessutom tid till Habiliteringen här i Västerås idag - En matlagningsgrupp för rörelsehindrade. Men jag visste inte ens om jag orkade att gå för att jag kände hur smärtan blev värre då det kom i perioder. 
Men jag tänkte sedan att jag försöker ta mig dit. I värsta fall får jag väl avbryta och så säga som det är att jag inte mår bra. 
Matlagningsgruppen startade 15:00 och vi höll på fram till 17:30 och jag stannade hela tiden tills gruppen tog slut för denna gång. Nästa gång är torsdag igen. 
Jag tycker det var ganska trevligtt rred gruppen. Det var fyra stycken där inklusive mig. 
 
Nu gjorde vi lite olika frukostalternativ för att insperera oss att göra frukost, och framförallt att käka frukost. 
Dem som har träffarna har gjort så att första gången (idag alltså) så ska vi prata och laga frukost. Nästa gång blir det lunch/middag. Därefter blir det mellanmål och sist snacks. Gruppen är 4gånger nämligen så dem har delat upp vad vi ska göra på dem fyra gångerna. 
 
Som sagt, vi blev klara runt 17:30. Tog mig tillbaka till sjukhuset. Fick helt plötsligt jätte ont när jag kom fram till mitt rum här. 
Så jag fick både smärtstillande i Tablett och i nålen (intravenöst). Väntade sedan en liten stund och sedan duschade jag. 
Fick även reda på att jag behövde blod idag. Mitt blodvärde låg lite lågt. En påse har precis gått in och det är den mängen jag ska ha idag som sagt. 
 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer. Bara vilat för jag har som sagt fruktansvärt ont. Längtar så till imorgon när det är omläggning. Jag har fått tid 08:15 till operation. 
Men tills dess så måste jag försöka härda ut. Kommer tyvärr inte kunna sova som det är nu. Denna natt kommer bli lång... 

4:e September - Mitt senaste pyssel!

Jag tänkte visa mitt senaste pyssel, den gjordes igår faktsikt.. Jag har nämligen länge tänkt att jag måste skaffa ett hållbart bokmärke till mina böcker då jag läser. Men jag har hela tiden varit inne i det stadiet att jag ska köpa ett bokmärke i exempel en bokaffär eller så. 
Men sedan igår eftermiddag/ikväll under tiden då jag var själv hemma, (min assistent jobbar delad tur på onsdagar) kikade jag i min fiskelåda där jag har alla snören, kedjor, pärlor, berlocker och så till min smyckestillverkning. 
Såg sedan till min glädje att jag faktiskt har delar så jag kan göra ett alldeles eget bokmärke. 
Plockade ihop det jag ville ha som kedjor, bokstavspärlor i rosa, en uggle pärla och ett hjärtpärla i glas. Samt lite tillbehör så jag kunde "koppla" ihop allt. 
 
Så här blev mitt resultat: 
 
Jag blev jätte nöjd över mitt lilla pyssel. Och nu känns den bok jag läser lite pimpad.  Man ser dessutom vem boken tillhör (så länge bokmärket är i förstås) 
 
Vad tycker ni? 
 
 

3:e September - Uppdatering!

God kväll på er. Jag har varit lite dålig på att blogga nu på några dagar.
Men jag har bara varit hemma och inte gjort något speciellt alls så det har inte funnits så mycket att skriva om dessa få dagar.
Jag åkte ju in till sjukhuset i söndags och fick min omläggning i måndags istället för tisdagen. 
Det var då så himla blött i stumpen och det var så kämpigt för mig. Så jag är så glad att jag fick läggas om på måndagen där.
Jag fick även tid direkt på morgonen i måndags vilket förvånade mig något oerhört. Men som sagt, det var så skönt!
Sedan åkte jag hem på måndagkvällen ganska sent.
Så efter det har jag bara varit hemma och som sagt inte gjort något speciellt alls. 
Faktum är att jag har fått må ganska bra denna gång och det har varit så oerhört skönt för mig. Jag har varit så rädd att det ska vätska mycket nu ur stumpen. För även om det bara är vätska så är det fruktansvärt frustrerande och krävande för humöret, att behöva känna att man bara blöter ner allt på så kort tid att man ofta behöver byta hela tiden det yttersta på benstumpen. Jag tror knappast det är bra för huden heller att vara dyngsur?

Nog pratat om det. Jag har precis stoppat i mig kvällsmacka samt insomningstablett. Ska läsa lite snart och sedan försöka sova tidigt. 
Assistenten kommer till 10:00 imorgon istället för 11:00 för har en tid att passa till Habiliteringen imorgon klockan 15:00. Så ska till avdelningen först och ta prover och sedan ta mig till dit.
Det är en matlagningsgrupp för rörelsehindrade. Jag tror det kan bli skoj och ser fram emot det! 

Men som sagt, det är imorgon. Natten först. Hoppas jag kan somna. Har ont. Det var därför jag tog hjälp av piller denna gång. 
Natten till idag somnade jag inte föränn 03:00-03:30 och det är för sent, ja tok för sent! 
Nu ska jag avrunda. Ville bara nämna några rader här. 
Önskar er en god och fin natt! Hoppas nu får sova gott!

RSS 2.0