30:e April - Inferno!

Här kommer det lite bilder från showen Inferno. Det var svårt att ta bilder med kameran men man ser lite.
Tyckte showen var jätte bra. Han är så sjukt skicklig. Mycket förstod jag inte faktiskt. 
Tyckte även om att det var spänning, humor och att han tog med publiken i showen. 
Skulle lätt kunna gå på fler shower om han fortsätter komma till Västerås.
Här är bilderna:

Dem här gick runt innan showen och var väldigt mystiska.

Scenen innan showen. Allt fler människor kom in.


Under showens gång. Mer vill jag inte berätta.

Han har med en tjej i publiken.Storbilds tv i salen. (Till mindre trick)Joe är inte bara en otrolig magiker. Han verkar vara jätte mån om sin publik. Spelar ingen roll om man är funktionshindad och sitter i rullstol. Utanför salen hade dem byggt upp en liten scen där Joe stod och skulle skriva autografter och ta kort. Kön hade redan börjats bildats när jag kom ut. Försökte sedan ta kort trots att jag inte stod i kön. Hann inte då taxin skulle komma om bara några minuter.
Han får syn på mig, pekar och säger till sin "medhjälpare" att han ska ner och heja på mig.
Här ser ni när han får syn på mig. Medhjälparen är tjejen framför.

Tar en klunk vatten och kommer sedan ner.


Tar mig i handen och pratar lite snabbt. En otrolig upplevelse och minne för livet. Kvällen var magisk! 

Nu är jag jätte trött och ska väl snart sova. God natt! 

30:e April - Trevlig Valborg!
30:e April - Haft möte!

Nu har man haft möte med bolaget. Eller rättare sagt genomförandeplan. Var många frågor att svara på men det gick bara bra. 
Hon hade med sig fina blommor och choklad också.
Så snällt! Tack till er! :)


Nu väntar jag på telefonsamtal från Hjärtmottagningen. Hoppas dem ringer snart. Hade telefontid 13:15-13:30.
Sedan ska jag fixa mig iordning till ikväll.


29:e April - God natt!

Ska nu käka lite och läsa lite. Sedan försöka sova.


Det är viktigt att jag försöker sova nu för dagen kommer bli lång imorgon, först ska jag ha möte hemma med bolaget klockan 10:00 så jag måste gå upp tidigare än vad jag brukar. 
Annars går jag upp klockan 11:00 då det är då assistenten börjar vanligtvis. Men som sagt. Möte imorgon, eller rättare sagt: Genomförandeplan.
Sedan blir det väl att fixa mig och så, då jag ska på Joe Laberos show imorgon kväll här i Västerås konserthus. Han för ju någon ny show som är eldigare och spännande än någonsin.
Så det ska bli jätte kul. Mamma och min 17:åriga lillasyster blir sällskapet <3 
Showen börjar 19:30 och bör väl åka runt en timme innan. Sedan blir jag väl där runt 2timmar. Som sagt, blir nog en lång dag. I värsta fall får jag väl ta en powernap på eftermiddagen om jag blir för trött. Haha!

Nu ska jag käka och läsa. God natt!28:e April - Ont ont ont!

Alltså, just nu är det inte så super bra. Min kateter har börjat krångla igår och har runnit trögt i den till och från hela natten till idag och hela dagen. Det går att spola in med koksalt men det går inte att dra ut det igen, vilket är segt. Det gör mig nervös att den ska börja krångla igen. För det var ju inte länge sedan jag bytte hela i vaket tillstånd och det gjorde så ont! 
Jag vill verkligen inte göra det igen!  
Så nu hoppas jag att katetern tänker funka någorlunda fram till imorgon då jag ska lägga om. Då tänkte jag be dem kolla katetern. Visst, jag kan ju gå på toa och göra mina behov via vanliga vägen. Grejen är att det blir tuffare att gå på toa om det inte är bra i stumpen, vilket det inte är nu. Så jag hoppas verkligen katetern vill fungera till imorgon. 
 
Jag har verkligen jätte ont, stumpen är svullen, lindorna har glidit så det har blivit som en hatt längst ut på toppen på min stump. Det är så jobbigt och jag är så less.. 
Dessutom är jag jätte trött då katetern strejkade inatt så jag har "bråkat" med den inatt och inte heller sovit så mycket för att jag har varit orolig att den ska sluta fungera. 
Tyvärr känns det ju som att även denna natt kommer att bli lidande. Mest p.ga stumpen.. Men jag hoppas jag verkligen kan få sova. Får i värsta fall prova med extra smärtstillande. Även om det troligen är lindorna som orsakar värken så hjälper konstigt nog smärtstillande oftast lite ändå mot denna smärta. Det är rätt skumt det! 
Hoppas det inte gör något att det inte blev något vidare inlägg. Jag ville bara berätta läget just nu och varför jag inte bloggar. Mår jag inte bra så tappar jag istort sett nästan sugen till allt som jag egentligen tycker är ganska roligt. Jag vet att det inte är bra att inte göra något så försöker oftast tvinga mig till att göra något ändå. Dels så man förösker skingra tankarna. 
Jag hoppas ni mår fint iallafall!  Stora kramar!
 
 
 

28:e April - Jag är med och tävlar!

 
.. hos Mileycool551 på facebook. Det är en liten tjej som trots sin unga ålder bloggar och gör en massa videoklipp på youtube. Just nu har hon en tävling där man kan vinna fina priser! 
 

25:e April - Svar på kommentar,Kommentaren:

Svar på tal:
10 år var väl kanske att ta i? Men jag är fullt medveten att jag ser yngre ut än vad jag egentligen är. Det gör att jag inte får glömma att ta med mitt ID om jag vill handla ut något som det är åldersgräns på.
Kan även berätta att jag t.om fått visa upp leg då jag skulle köpa energidryck. Det var 15:års gräns i den affären. När jag då har visat leg och dem kollat åldern så har det t.om hänt att jag har fått ett "hummande" och jaha tillbaka.
Du har helt rätt med att jag blir 23år i år. Men för vissa är det helt enkelt bara så att man ser yngre ut än vad man är, likaså som vissa kan se äldre ut än vad dem egentligen är.

Till er som ser yngre ut än vad ni är: Se det possetivt. Om några år kanske vi fortfarande ser unga och fräscha ut till skillnad från vår egentliga ålder! Haha! 


24:e April - Trött efter en tuff dag..

Vill bara lämna några rader här. Som rubriken lyder så är jag jätte trött och seg efter en rätt tuff dag. 
Grejen var att det var rätt okej fram till lunch då jag och assistenten skulle börja med stumpen. Hon lindade toppen på stumpen först för det hade blivit som en hatt längt ut. 
Det blir så ibland, att lindorna glider ut eftersom min stump är konformad. Då får man liksom ta i med en linda och försöka trycka tillbaka det så det inte blir luft i toppen mellan stumpen och lindorna. 
Sedan skulle hon försöka linda längre ner och och då kände jag efter 1,5 lindningsvarv att huden är jätte skör under. Att assistenten och jag måste sätta någon som skyddar innan man lindar på. Så hon tog upp dessa få varv. Då börjar det blöda någonstans, samtidigt ser jag att jag är jätte svullen. Ungefär som en halv tennisboll - Och jag skojar inte! Värsta svullnaden var det! 
Det är jätte jobbigt och jag blir ledsen. Sedan vet jag inte hur man skulle göra för att stoppa in svullnaden och samtidigt stoppa blödningen.  För grejen var att det kändes som assistenten inte riktigt heller visste hur hon skulle göra för att stoppa blödningen och få in svullnaden samtidigt. 
Förstå mig rätt nu. Hon verkade inte vara rädd för blod. Utan hon höll sig lugn. Men däremot kändes det lite som att vi både inte riktigt visste hur man skulle få till det på bästa sätt.
Så jag valde att ropa in mamma som fick hjälpa till en del, med lite hjälp från assistenten. För mamma fungerar så som vid lite akutare situationer. Eller akut och akut, men situationer där man måste vara snabb - Hon liksom funderar inte. Hon bara "gör". Det går liksom på ren automatik.. Hon är en riktig guldklimp min mamma! 
Vi ville försöka få in mig tidigare än klockan 15:00 som är min ordinare tid. Samt få ambulanstransport till sjukhuset istället för sjukresa. Just för att ifall det börjar blöda, vem ska hjälpa i sjukresan förutom jag själv liksom? Dessutom så brukar inte sjukresa vilja ta emot mig just då jag har blödit, 
När vi försökte få hem en ambulans så sa dem att det är tokfullt, Att alla ambulanser typ var upptagna. Så sedan när Samtrafik kontaktades så tyckte även elefonisten där att jag skulle få åka i en bokad ambulans, så hon på Samtrafik hörde av sig till centralen där dem sitter och tar emot alla samtal från folk som behöver ambulans och tryckte på så det kom en ambulans hem till mig.  Dock drog det en stund innan den kom men det gick bra ändå. 
 
 
 
Dock har jag haft riktigt riktigt ont idag efter min lilla blödning.. Vilket är extremt jobbigt. När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Sedan var det dags att duscha . Dem ville att jag skulle göra det innan maten så det gjorde jag också. 
Efter duchen har jag inte gjort mycket mer. Bara kollat på datorn, Facebook och betalat räkningar. Tänkte nog bara fortsätta att ta det lungt resten av kvällen. Kanske försöka sova tidigt ikväll? Eller ja, tidigt och tidigt. Jag kan annars ibland vara uppe till runt 03:00 här på sjukhuset. Tidigare än så ska jag nog föröska släcka. 
Som sagt, är slut.. Åka ambulans (bokad, men ändå) två gånger på inte ens en vecka. Vad är oddsen liksom? 
Jaja, nu ska jag avrunda och käka upp mina skorpor och sedan bara ta det lungt. Dålig bild togs med kameran på datorn. Orkade inte ta med telefonen! 
 
 
 
 

23:e April - En otrolig berättelse om 7åriga Chen Xiaotian, Vänligen läs!

7 åringen bad son mor om att få dö - Anledningen är otrolig.

Chen Xiaotian var bara 5 år gammal när han fick en cancertumör i hjärnan. Något som skulle ta hans liv. Som om det inte var tillräckligt med dåliga nyheter för hans familj fick hans mamma Zhou Lu också en diagnos – en njursjukdom. De skulle båda behöva kämpa hela livet bara för att kunna överleva.

Så, när Chen blev 7år gjordes ett modigt beslut allt eftersom hans tillstånd försämrades. Han frågade och bad sin mamma om att få dö, så hon kunde få hans ena njure och kunna fortsätta leva sitt liv. Lilla Chen fick sin diagnos väldigt tidigt i livet, strax efteråt fick hans mor sin sjukdom.

De kämpade båda två i flera år, till Chen’s hjärntumör tog över helt och han blev blind och paralyserad.


Läkarna visste om att han inte hade lång tid kvar att leva. Dem fick också reda på att hans njure kunde rädda hans mor, men hon vägrade att lyssna.

Han fick reda på detta och bad sin mor att ta emot njuren.


Tillslut gav modern upp och tog emot njuren av sin son. 

Lilla Chen dog den 2 April och njuret transplanterades in i sin mamma

Ingen visste om hon skulle kunna leva ett normalt liv, men tack vare lilla Chen, blev det en möjlighet.

Strax före Chen’s operation hade läkarna en tyst minut i operationssalen. Inte ett enda torrt öga syntes och de tog alla sin tid för att säga ett sista adjö till lilla Chen. 

Det han inte visste var han han inte bara räddade sin egen mor men också två andra personer, tack vare hans organ.
Och hans mamma kommer alltid ha en liten del av honom i sig.

Chens uppoffring är otroligt modigt!

Källa: dailymail.co.uk


21:a April - Trött!

Huva vad jag är trött! Vill bara att dagen ska ta slut nu och att det blir omläggning så det är nytt och fräscht i stumpen, + att jag kanske slipper ha ont. Jag skrev för någon dag sedan (om jag inte minns fel) att en linda trycker på min höft. Det gör den fortfarande, och det gör så ont! 
 
Jag orkar inte skriva nå vidare inlägg idag då jag har ont och är trött. Kom till avdelningen strax innan klockan 04:00 inatt och somnade inte förrän strax efter 05:00 för att det gjorde så ont
Jag ska bara fördriva tiden genom att kolla webbTV, youtube och kanske spela Runescape fram till jag ska sova.
Hoppas verkligen jag kan det, men just nu är jag tveksam p.ga den lindan som trycker på höften. Grejen är att de går an oftast med den smärtan när man är vaken, men om man ska försöka sova så stör den någon enormt!
Är lite sugen på att klippa lite i lindan så trycket släpper. Men det värsta är att trycket då kan flytta sig till ett nytt ställe och då kommer jag nog förmodligen ångra hårt att jag klippte från första början.  Hm. Ja, jag får nog tänka en stund till.
Om inte annars så lär jag väl somna någongång när man börjar bli lite åt utmattade hållet? 

Jag hoppas ni har haft en fin påsk och ser fram emot ny skolvecka och jobbvecka. Kramar! 
 

21:a April - På Akuten..

Som rubriken lyder så är jag på akuten. Kom in hit strax innan klockan 01:00 nu inatt.
Dem har haft ganska fullt idag här så har fått legat ute i "stora rummet" och väntat på att få eget rum.
Inte förrän nu för ca 20 minuter sedan fick jag komma in på eget rum här. Och har precis träffat läkaren lite snabbt. 
 

Vad är det som har hänt kanske ni undrar? Jag har det kämpigt med stumpen just nu. Tack och lov så blöder det inte men det ska tyvärr krångla på annat vis.. Vilket gör mig orolig och jag har dessutom börjat få mer ont nu.. 
Hoppas bara jag får komma till avdelningen där jag vårdas, och sedan försöka sova.
God natt! 

20:e April

Idag har vi fått besök av mormor och morbror. Dem hade med sig påskägg till oss barnbarn.
Min morbror och mormor är ju så snälla! 


Fick även 100kr i ägget. Som jag har sparat i spargrisen, Det var 10st tior och jag blev jätte glad över det för samlar på tior. Det är bara som en kul grej och inte till något speciellt! 
Har ni fått några/något påskägg? Enligt mig så kan man aldrig bli för gammal för det. Det är samma sak som med julkalender. Det kan man inte heller bli för gammal för. Eller hur? 

Nej annars har det inte hänt så mycket mer idag. Har bara tagit det lungt idag. Har rätt ont i min friska höft och det gör att jag tappar humöret rejält. 
Jag är ju alltid lindad runt höften och midjan. På friska höften så trycker det något enormt av lindan för jag är så benig där. Detta ska jag ha fram till tisdag. Jag är så less! 
Min höft gör så ont! Jag kan ju inte ta någon smärtlindring heller då det är lindan som orsakar smärtan och inte "kroppen".
Hoppas bara att jag får sova lite inatt trots att det gör extremt ont.
Stumpen vätskar även en del vilket med är jobbigt. Söndagar är ingen bra dag alls! 
Men jag hoppas ni har haft en fin helg och en bra dag! Kram kram

19:e April - Med penseln i högsta hugg!

Pyssel time var det här. Länge sedan jag pysslade med något nu. Men det blir det nu till Gladiatorerna!Får se hur långt jag hinner. Om inte annars så får jag kanske fortsätta en annan dag!
Får se om jag lägger upp resultat här? 

18:e April - Tack till personalen på avdelningen!

Detta ägg låg på mitt bord när jag kom ner från omläggningen.
 

Tack till personalen på avdelningen. Vad ni är snälla! :)
Önskar er en fortsatt fin påsk + er alla läsare också! Kramar

18:e April - God morgon!

Usch, jag kan inte sova mer. Har väldigt ont just nu. Jag tänker nu bara fördriva tiden vid datorn fram till jag ska åka på omläggning. Och hoppas verkligen det blir snart!

17:e April - Dag full av krångel..

Jahaja, dagen börjar gå mot sitt slut. Vilket är otroligt skönt! Idag är nämligen en sådan dag där krångel efter krångel, och otur efter otur bara har matats på efter varandra hela dagen. Det är helt sjukt! 
Dagen började med att jag vaknade tidigt tidigt imorse och var kissnödig. Alltså hade det inte runnit som det brukar i min kateter. Men jag fick igång den igen och somnade sedan om fram till 11:00 då assistenten kommer för dagen..
Jag vaknade då och hade inte den blekaste aning om att denna dag skulle bli så här (jag kommer till det sedan) 
Började med att äta bacon och makaroner. Japp! Ni läste rätt! Åt det igen!  Som sagt, jag älskar det! 
Efter min brunch så fick jag hjälp att fixa stumpen med hjälp av assistenten. Det hade vätskat en hel del nu under natten. Blev så less för jag hatar verkligen det, när det är dyngsurt. 
Efter strax en timme då vi var klara så skulle jag spola min kateter. Men det var verkligen totalt stopp. Gick inte att spola in eller dra ut något och jag hade precis tagit extra vätskedrivande. Blev ledsen igen för det blir bara jobbigt när katetern inte funkar och man har tagit extra vätskedrivande på det. 
Eftersom min kateter alltid är öppen så tränas ju inte mina muskler i blåsan. Jag blir kissnödig för minsta lilla och kan knappt hålla mig heller just för att mina muskler inte får träna att "knipa". 
 
När jag kom fram till sjukhuset så testade en undersköterska att spola katetern igen men det är totalt stopp. Det var bara att prata med läkaren och be honom försöka fixa till den. 
Undertiden försökte sköterskan att ta blodprov i min port-a-cath. Men tror ni inte att det är stopp i den också? 
Så det fick läkaren också kolla på. 
Han började med katetern. Jag fick byta alltihop. Det gör så ont att dra ut katetern ur buken. Min hade dessutom fastnat i mig så läkaren fick ta i lite för att få ut den. 
Sen var det bara snabbt få in en ny genom samma hål i buken direkt in i blåsan. Och han lyckades!  Sedan började det att rinna på där i katetern. Vilket är skönt! 
Däremot fick han inte igång port-a-cathen, så den ska dem kolla på imorgon. Undertiden fick jag ta prover med en så kallad "butterfly" i armvecket.
 
Sedan var det bara att hålla tummarna att jag inte behöver blod för då måste jag ju föröska sätta infart. Då man enbart tar prover med en "butterfly".
Medan jag väntade på provsvar så fick jag middag. Var bara det att maten inte alls var god. Jag har så kallad önskekost och ville testa en rätt. Men skulle ta bort den sedan från min önskekost med tanke på att jag inte alls tyckte det var gott. Det var nämligen räk crepés. Men dem hade tydligen inte tagit bort rätten från min önskekost. Fick käka en paj idag, För jag får verkligen inte i mig crepésen. Pajen är inte heller så värst god. Men det fick gå. 
Efter middagen så fick jag reda på provsvaren. Givetvis så behövde jag ju blod..  Det borde jag ju ha förstått så som min dag har krånglat hela tiden. Min HB gräns för blod är 85, och jag hade 84. Jag menar, kunde det inte ha legat på 86 åtminstone?
Då hade jag sluppit blodet och sätta nålen ikväll. 
Sköterskan skulle föröska sätta en nål i handen men misslyckades, så den var det ju bara att dra ut igen. Men hon lyckades på andra handen där den nu sitter.
Sedan var det bara in i duschen och duscha. Det vart rätt sent idag eftersom allt krånglade idag.
 
Nu har jag bara kollat runt på nätet och fått blod påkopplat. Ska få en påse idag och den droppar på nu. Strax ska jag ringa efter kvällsfika. Måste få i mig något innan jag ska fasta inför imorgon. Funderar på att kolla på Youtube eller webbTV. Jag får se vad det blir! 
Efter duschen har det inget krånglat något mer. Kanske ska det ge sig nu? Skit dag!
 
 
 

17:e April - Glad påsk!

Ville bara önska er en glad påsk. Ät mycket godis och ta't lugnt med äggen! 

Världens sötaste "kyckling" <3 
16:e April - Mina pärlor!

Tänkte visa före och efter bild på mina pärlor och förvaring. 
Så här ser det ut. Som sagt. Dem ligger i en Fiskelåda. Det är super smidigt!


Det ligger en hel del pärlor även nere i botten i askar och små burkar. Dem alla fick inte plats i facken.
Jag har även andra material som verktyg, zip påsar osv längst ner.
Älskar hur det är organiserat nu. Det är mycket lättare att arbeta och pyssla med pärlorna nu. 
Visst blev det bra? Älskar verkligen mina pärlor och att greja med dem. Skulle kunna tänka mig att ha hur mycket som helst! 

Fiskelåda är tips för er som har mycket småsaker och inget ställe och förvara just nu.. Tex spik, skruvar osv. 

14:e April - Min dag!

God kväll på er! 
Hoppas ni har haft en fin helg och ser fram mot denna vecka och påsken. Min helg har varit helt okej. Har bara varit hemma med assistenten och städat och plockat.
Fixade även mina pärlor och smyckesverktyg i fiskelådan jag köpte i fredags. Jag ska visa sedan! Det är faktiskt jätte smart att ha småsaker i, som i mitt fall pärlor och smyckesverktygen. 
Glömde dock att ta kort på hur den såg ut tom. För tänkte göra en "före och efter" bild. Men kanske kan googla en tom och sedan visa hur den ser ut nu fylld? 

Nog om det. Tillbaka till min dag. Vaknade halv tio av att assistenten hade kommit. Hon börjar vid den tiden på måndagar. 
Segade lite för jag var jätte trött. Fick brunch av assitenten som bestod av bacon och makaroner. Ni kanske tycker jag äter det jämt men jag älskar det verkligen!  Haha!
Sedan så försöker jag så gott det går att äta något mer matigt än bara smörgåsar på måndagar för jag åker ju alltid till sjukhuset då vid lunch och missar alltid lunchen där. Det går alldeles för lång tid om man väntar ända till strax efter 17:00 då det är middag på avdelningen. Hinner ju hungra ihjäl och oftast så är det ju ingen gott heller så blir ju aldrig mätt då.. 
Efter brunchen så fixade jag bara mig iordning. Försökte sätta upp håret men blev aldrig nöjd hur mycket jag höll på. Tillslut fick det bli två "tofsar" bara. Hade inte så jätte mycket tid kvar innan taxin skulle komma så det fick bli en snabb sminkning idag. Lite puder, bronzing powder, rouge och mascara typ. Det fick duga idag! 
Klockan 12:20 kom sjuktransporten och jag åkte mot sjukhuset. Nu har jag äntligen frikort på sjukresa. Kommer upp hyfsat fort men denna gång kändes super lång, nu innan jag kom upp i frikort. Dem kanske har höjt den konstad man kommer upp i. 
Någon som vet vad som gäller i Västmanland? 
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och efter det begav jag mig till kiosken. Gick utevägen dit för det var så fint väder. 
I kiosken köpte jag två påskkort som jag skrev och skickade iväg. Tror faktiskt dem kommer att hinna komma  fram till personerna nu lagom till påsk! 
Väntade på Carro som skulle komma till sjukhuset. Men hon missade bussen så jag begav mig tillbaka till avdelningen för att hämta min jacka för på något sätt så kände jag på mig att vi inte skulle vara i kiosken tillslut ändå fast det var det som var bestämt. Hehe! 
När hon väl kom så gick vi först dit. Men det var jätte mycket folk och trångt där så vi bestämde oss för att dra till MAX som ligger i närheten av sjukhuset. Dessutom var det så fint väder så det var bara skönt att komma ut.
Väl på MAX så tog jag 6 bitars chicken nugget meny. Vi satt ganska länge på MAX. Efter maten så frågade Carro om jag visse när jag skulle duscha inför omläggningen imorgon. För hon var sugen på att följa med tillbaka till sjukhuset. Men har jag förberedelser som dusch och så, var det osäkert för då är jag ju ändå inte på rummet. Men iallafall. Jag ringde dit till avdelningen och frågade när jag behövde vara tillbaka. Det behövde jag inte riktigt än så vi bestämde oss för att rulla till stan. 
Var bara det att himlen typ öppnade upp sig och det kom världens skur. Först så haglade det och tur som det så kunde vi gå under tak då när haglet kom. 
Men sedan så fortsatte det att regna så jag bestämde mig för att sedan fortsätta mot stan för där kunde vi ju inte heller stå hur länge som helst. Dels så frös jag och Carro för vi stod utomhus under tak. 
När vi väl kom fram till stan så slutade det att regna och solen kom fram. Det blev ju riktigt skönt tillslut. Dock var både jag och Carro dyblöta av regnet.  Det var ju mindre kul, men det torkade rätt fort. 
Vi stannade inte på stan så länge för jag behövde ju som sagt sedan ta mig tillbaka till sjukhuset. Men då åkte jag färdtjänst för jag orkade inte promenera tillbaka. Carro gick hem då när jag åkte där ifrån. 
Nu kanske ni undrar. Hittade du något på stan? Nej det gjorde jag inte. Eller jo. Två-tre plagg jag är lite intresserade av, men inget jag köpte. Ska fundera ett tag till.
 
Det var min lilla dag. Först var det som sagt tänkt med fika i Caféterian på sjukhuset men det slutade med MAX och en snabbis på stan. Mycket mycket trevligt som alltid! 
På sjukhuset tog jag sedan en varm dusch och efter det så har jag bara setat vid datorn. Mitt HB är bra igen! Har inte fått blod på länge och det är ju toppen! 
Dock kan jag inte låta bli att undra vad det beror på? Jag hade ju alltid dåligt blodvärde och fick blod. Men det är ju bara skönt att slippa blod och framförallt Desferalet! 
Nu ska jag kolla Youtube innan jag ska sova. God natt! 

13:e April - Äckligt Willys!

Jag måste bara visa er. Ligger nu och gottar i mig en Äppeldryck som jag köpte i fredags då jag var in på Willys med mamma och handlade. Nu råkade jag slänga en blick på bästföre datumet som står på tetran.
Bästföre är 8:e april. Vad var det i fredags? 11:e? 


Dem säljer alltså tre dagar gammal Festis! 


Nu är jag inte så jätte känslig då bästföre datum har gått ut. Men det finns faktiskt folk som kan bli riktigt dåliga av olika anledningar när dem får i sig sådant.
Det är ju både äckligt och vidrigt. Skärpning! 

12:e April - Just nu!

Nu blir det kvällsmat som består av ägg och räkmackor och lite grönsaker.
Och ligga i sängen och kolla på Harry Potter "Och dödsrelikerna del 1" som visas på tv 4.


Är rätt trött. Sover fortfarande rätt dåligt nu när jag hostar och så. Jag har speciellt svårt att somna då jag fortfarande ligger och hör mig själv knastra och väsa när jag andas. dessutom hostar jag till och från. Hinner lagom somna till jag måste hosta och sedan är man klarvaken igen. Så håller det på och det är så frustrerande!
Nu har jag dessutom blivit jätte täppt i näsan och gränsen till snorig.
Är så rädd att jag ska insjukna igen! 

Önskar er en fortsatt trevlig kväll och en god natt! Kramar

12:e April - Uppe och invigt nya permobilen hemma!

Är hemma och uppe i min nya rullstol. Den funkar mycket bättre än min gamla manuella som jag hade hemma. 
Är så glad att jag är beviljad en till permobil! 
Nu fattas bara en bättre ramp hem. Den jag har hemma nu får man egentligen inte köra på med elrullstol. 

Åh. Vad jag längtar!! Blir så mycket friare, och jag har massor jag vill göra! 
11:e April - Shopping, Erikslund!

Hade omläggning idag 07:45. Det var väldigt tidigt idag men det gick bra att lägga om. 
Efter omläggningen mådde jag så bra att jag på eftermiddagen drog till Erikslund. 
Dock inte till shoppingcentret som jag brukar vara på vanligtvis, utan gick på andra stället där andra butiker finns. Jag har nämligen inte varit där på jag vet inte hur länge. 

När jag kom dit strax innan halv fem, så gick jag först in på Jula. För jag ville ha en fiskarlåda.
Nu kanske nu tänker: "Haha! Vadå fiskarlåda? Vad ska du med en sådan till?"
Men faktum är att dem har ju många småfack i lådorna och jag tror det blir en jätte bra förvaring att förvara mina pärlor  och smyckesverktyg i.

Sedan gick jag vidare till Rusta. Har aldrig varit på Rusta där ute, utan har bara varit på ett annat ställe i Västerås. Lager 157 ligger även där ute som jag gick för första gången i. Jag har hört mycket bra om den butiken. Att dem hat jätte billiga plagg och så. Men ärligt talat så hittade jag ingenting. Tyckte även det kändes konstigt att gå där inne. Det kändes verkligen som en klädesbutik inne i ett stort lager. Hm!
Efter premiären inne på Lager 157 gick jag in till ÖB som också har kommit ut till erikslund. Fast där hann jag bara att gå in och sedan kom mamma och bror så det var bara att ta mig vidare till Pickaboo där vi hade bestämts för att mötas. Jag har inte varit där inne heller och dit ville jag för jag har hört att dem har mycket blandade småplock som kan vara roligt att kolla på. Bla massa olika present"artiklar" och gåvor. Sedan hade dem jätte mycket godis så var tvungen att köpa lite.
Eller ja, lite och lite. Gick på strax under 1kg. Men dem hade såå mycket och det var så himla svårt att bestämma vad man skulle ha, så jag tänkte att jag slår på stort nu så här första besöket.
Jag köpte även ett jätte fint nagellack i silver glitter från märket Technic där. Jag älskar det sminkmärket! Det är rätt billigt också och i bra kvalité enligt mig. Jag har en ögonskuggspalett från det märket också.

Efter besöket på Pickaboo så gick vi till Jula där jag äntligen köpte min efterlängtade Fiskelåda! Jag har just nu mina pärlor i olika askar i en pappväska, men pappväskan håller verkligen på att kapsejsa totalt. Nu tror jag det kommer att förvaras ännu bättre. 
Jag ska visa "före" och "efter" bild sedan i den! 
Så här ser den ut + nagellacket på. I cirkeln ser ni en dålig bild på nyanset på glittret.


Efter Jula så gick vi till Willys som ligger granne. Köpte först korv med bröd innan vi gick in i affären, för jag var hungrig! Dem har tyvärr inte jätte mycket att välja på att äta där ute. Visst så finns det MAX, McDonalds och Burger King där ute + restauranger i shoppingcentret med det ligger lite längre bort och jag hade inte all tid i världen. Så det fick bli vanliga simpla korv med bröd. Två st för 10kr sammanlagt. Haha! 
Sedan på Willys så köpte jag Soup a Coup. Såg att dem hade lite varianter där. Blev super glad för tycker sopporna är så svåra att få tag på. Ser bara Blå bands "Varma koppen" överallt.

Avslutar med bilder tagna av mamma
Nu är jag hemma och tar helg. Ligger i sängen och är jätte trött. Men ska försöka hålla mig sysselsatt till 00:50 för då börjar Ghost Whisperer. Älskar de programmen!
Trevlig helg på er och god natt! 

11:e April - Önskan till omläggning!

Tänkte visa min geniala idé som jag har gjort några gånger då jag har önskningar om saker och ting som dem som lägger om ska tänka på. Jag skriver på stumpen! 


Med sån där tusch man brukar ha till tex skriva på CD skivor. 
Visst är det smart? 
Jag tänker att skriver jag på stumpen så kan dem ju omöjligt missa det eftersom dem som ni förstår måste kolla på stumpen innan dem klipper upp förbanden och lägger om. 

10: April - Min torsdag!

Fick antibiotika avslutat i tisdags och åkte hem igår kväll till idag. Var hemma en kortis men ändå skönt att få komma hem. Låg ju inne strax över en vecka nu med lunginflammation. Men konstig nog så kändes det som jag låg inne längre. Vet inte vad det beror på faktiskt. 
Så igår var jag ner på stan med Carro. Vi käkade asiatiskt och kollade lite i butiker då. 
 
Annars då? Idag, vaknade jag strax efter 11:00 av att assistenten kom. Hon börjar nämligen att jobba klockan 11:00 på torsdagar. 
Käkade brunch som bestod av bacon och mackaroner + ett ägg i. Det är så himla gott och något jag har saknat under min sjukhusvistelse. Så blev glad när jag fick höra att vi hade bacon hemma. Haha! 
Efter brunchen så fick jag hjälp av assistenten med att linda stumpen för det behövdes. Vet inte varför men nu på senare tiden känns lindningen som görs av kirurgerna så lös efter några få dagar. Lindar dom lösare eller ändrar sig stumpen såpass mycket, eller vad är det frågan om?
Måste försöka påpeka det imorgon på omläggning. Kanske skriva en rad på stumpen med tuschpenna, för då kan dem inte missa det. (har gjort så förut) Haha! 
Någon gång kanske man kan skriva en fredagsfräckis eller något. Vad tror ni om det? Vilken genial idé, eller hur? 
Fast det får bli en annan gång. Nu behöver jag skriva lite punkter som dem måste försöka tänka på vid omläggningen imorgon. Kan visa sedan för er hur det ser ut då jag har skrivit klart. 
Nog pratat om det. Åkte till sjukhuset vid 15:00. När jag kom fram så tog man prover ganska direkt och sedan gick jag en vända till kiosken. Dem har en tävling där man kan vinna ett påskägg med godis värt 400kr, som jag ville vara med för skojs skull. Som en rolig grej och man "förlorar" ju inget på att vara med. Man skulle svara på 3st frågor och sedan skriva med max 15 ord vilka/vilken man skulle vilja ge ett påskägg till. 
Tänker inte skriva här exakt vad jag skrev då det lät väldigt löjligt det jag skrev. Men jag skrev ett kort rim om att jag skulle bjuda min familj som jag älskar.  Tänk om man skulle vinna! Värsta coolt! 
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Bara varit på rummet här på sjukhuset. Även om jag har piggnat till en del nu från jag var dålig så känner jag mig fortfarande rätt slut. Sover ingenting om nätterna för jag hostar och så ligger jag och hör mig själv liksom knastra och knarra när jag andas. Det är så extremt frustrerande att ligga och höra på. 
Sedan gör det fortfarande väldigt väldigt ont när jag hostar och tar djupa andetag. Ibland såpass ont att jag kan bli lite kallsvettig.  Tydligen så kan det väl kännas ett bra tag efter om jag har förstått det rätt? 
Jag får fortfarande inhalera koksaltlösning för att det ska bli lite lättare att hosta upp slemmet och tar fortfarande slemlösande. 
 
Snyggt va? 
 
Har ni haft lunginflammation? Tog det lång tid innan ni blev bra och friska igen? 
 

9:e April - Gåva!

Måste visa upp en underlig men väldigt fin gåva jag har fått inatt.
Det är nog den underligaste "sak" som någon någonsin gett mig!
Nämligen en:


Om bergskristallen. Stenen får en att tänka possetivt. Den balanserar energin och löser upp blockeringar. Ökar energin och det andliga medvetandet.
En bergskristall är allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar över hela kroppen. Ger lugn sömn.


Tycker stenen är jätte fin. Dock gör sig bilden inte riktigt med hur det ser ut i verkligheten. Glimmar mycket mer!
Den står nu i mitt fönster. Konstigt nog tycker jag stenar och dess "krafter" är mycket mer intressant nu efter att jag fått denna.

7:e April - Uppdatering!

Ville lämna några rader här och uppdatera läget just nu. Blir sakta ännu bättre och bättre. Så skönt att det går åt rätt håll. 
Tog prover idag. Kollade bland annat infektionsvärde (CRP) och blodvärde (HB) Båda provsvaren var mycket bra och de känns jätte skönt att det är något possetivt idag. Annars har det varit rätt tufft som det brukar så här på måndagar. 
Måndagar är värsta dagen i veckan för stumpen. Det är så blött jämt och man vill bara att dagen ska ta slut och det bli tisdag. Men tiden går ju så fruktansvärt sakta när man önskar och vill något så gärna. 
 
Nog pratat om den och stumpen. Tillbaka till mina värden. Mitt CRP låg på strax över 200 innan och nu låg det på 15 bara. Har svarat jätte bra på anibiotikan, vilket känns jäte skönt. Dock hostar jag väldigt mycket fortfarande och känner av i lungorna och revbenen. Det lär det väl göra ett tag till iallafall då min lunginflammation var rätt kraftig och dessutom dubbelsidig. Men nu har man bestämt att jag ska "äta" antibiotika till imorgon och sedan avsluta. Sedan får jag väl se om jag kan åka hem imorgon eller på onsdag. Jag har även kopplat ifrån syrgasgrimman idag, helt och hållet. Hoppas hoppas!! 
 
Mitt HB låg på 92 så jag slapp blod idag, vilket är skönt! 
Nu på kvällen runt klockan 20:00 till 21:00 så kom mamma, Jörgen och Rasmus hit en stund. Käkade lite kvällsmat från MAX, vilket var super gott! 
Älskar min fina familj! 

5:e April -

Har ganska nyligen kommit tillbaka till rummet från att ha varit i cafeterian och Kiosken här på sjukhuset.
Kändes skönt att gå nu någonannanstans även om det bara var lite över en timme. Det är faktiskt första "promenaden" sedan lunginflammationen slog till. Är som ni kanske förstår inte helt bra men ville lämna några rader och säga att det hår åt rätt håll om dock väldigt sakta.


Plockade med mig lite blommor till rummet. Gick utevägen fram och tillbaka till med mamma och bror. Mamma bjöd korv med bröd till lunch och en lingondricka till  och sedan gick vi till kiosken. Nu har dem precis åkt och jag har blivit "påkopplad" i väggen. Syrgas alltså. Körde med bomb under den lilla trippen men den verkade köra slut. Som sagt - påkopplad i väggen och jag ska försöka sitta uppe en liten stund till
2:a April - Paus från bloggen.

Vill bara berätta att jag nu troligen kommer ta en paus från bloggen. Har troligen åkt på lunginflammation och blir inte bättre. Så det blir lite paus nu här. 
Kram på er så länge! 


1:a April - Vaken än!

Som rubriken lyder så är jag vaken än (på sjukhuset) Jag kan verkligen inte sova. Jag är så svullen på insidan av stumpen. Hostar så mycket så det blir som ett helt annat tryck i stumpen där. 
Ser ut som en fotboll där. Jag skojar verkligen inte och det gör så väldigt ont! Det känns som det ska explodera och sprängas. Är verkligen jätte less! 
Det är så jobbigt att det inte bara blir jobbigt p.ga själva hostan när man är förkyld. Det blir liksom jobbigt för andra delar av kroppen också, i mitt fall stumpen. Vet inte vad jag ska göra heller? Vill bara åka iväg på omläggning och försöka få ny hård lindning på. Ja helst av allt vill jag bara bli av med hostan. Känner mig helt förstörd...
 
Förlåt att jag klagar, men behövde skriva av mig...

RSS 2.0