31:a Maj - Trött..

Är verkligen trött i kroppen. Har varit till Erikslund idag och kollat lite i butiker. Hittade inte så jätte mycket. Det var lite på IKEA och en smink produkt från H&M som jag köpte av presentkortet jag hade där på H&M.
Eftersom jag är så trött just nu så orkar jag inte skriva värsta "jätte" texten. Så det får bli lite mer bilder denna gång.

Tog kort på vår ena katt då jag väntade på taxin ute.Passade även på att ta kort på min själv.


Jag var fram först. Mamma jobbar som assistent i helgen och tog egen bil för min bror och lillasyster följde med till Shoppingcentret.
Vi började med IKEA som sagt. Där hittade jag lakan, 2st kuddar och en stor plast låda.
Vid 16:30 så skulle brorsan klippas så jag och syrran gick ut till bilen och lämnade det jag köpte från IKEA. Blir ju lite jobbigt att kånka runt på det i centret. Hehe!
Sedan gick jag till Pressbyrån och köpte dricka och sedan en sväng in på H&M där jag köpte deras egna solpuder. Tycker om den trots det billiga priset. Funkar jätte bra på mig, det där solpudret!
Sedan var dem klara och vi gick till en kebab/hamburgare ställe och åt. Det var första gången och det var faktiskt riktigt gott!
Dem hade dessutom Souvlaki och sålde, vilket jag tog.
Min rätt:


Det är typ kött eller kyckling på spett, för er som inte vet vad det är riktigt. Tror det är en grekisk rätt. Som sagt, det var super gott. Och jag tog fläskfilé med sallad till. Man kan även välja pommes, bulgur eller ris att ha till.
Dock började jag må skumt så fick i mig lite sallad och ett spett, mamma bad om en doggybag som vi packade ner maten i. Hehe!
Klockan var strax innan 18:00 och jag kände bara att jag ville hem. Taxin skulle egentligen komma 18:45 men den gick att ändra om så åkte 18:05 istället.
Hade bra ont i kroppen som rygg och stump när jag kom hem. Dessutom hade jag ont i huvudet och kände mig bara konstig. Nästan lite febrig.
Kom in och kollade tempen och det visade 38;9. Där fick jag ju svar på varför jag kände mig lite konstig.
Mitt köp idag från IKEA: 
(ena kudden hann bli uppackad)


Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Bara tagit det lungt, fått massage, kollat på gladiatorerna och käkat upp resten av min mat. 
Nu ska jag äta smörgås och te samt läsa lite ur senaste Veckorevyn. 
Sedan sova. God natt!

Har haft en rätt trevlig dag trots hög feber. Hoppas ni har haft det trevligt! 


30:e Maj - Fredagsmat på sjukhuset?

Tycker det är så trist att sjukhuset inte kan "festa" till det mer med sin mat när det är fredag.
Detta får jag nu idag:
 
• Falukorv
• (tre ton) persiljemos
• Bostongurka 
• Broccoli
 
 
Kom igen sjukhuset här i Västerås! Tycker att dem borde festa upp maten något iallafall?
Jag menar, många här i Sverige äter faktiskt lite godare till fredagar eller lördag (vissa t.om både och)
Tror det skulle uppskattas av patienterna att få lite festligare mat. För tro mig, det är inte roligt att ligga inne på sjukhuset. Speciellt att ligga inne på en fredagkväll och helg är inte roligt.. 


29:e Maj - Insändare i VLT

Skrev ju förut en insändare i VLT ang Samtrafik. Dit man ringer för att beställa sjukresor och färdtjänst. Jag har blivit så trött på hur många av dem behandlar folk där. Dem är otrevliga som jobbar där. Visst, dem kan ha dåliga dagar dem också som jobbar där men jag anser att: Har man ett service yrke så ska man kunna lägga bort det "dåliga" åt sidan och vara något professinell i sitt yrke.  
Jag vill heller inte dra hela Samtrafik över en kam, det finns nämligen bra personer också, men dem är tyvärr för få. Detta har resulterats med att jag känner mig osäker då jag ringer och ska boka en buss. 
 
Min insändare. Dock såg jag när jag fick kopian på mail att den var lite mesig. Jag var lite för snäll i insändaren och det går ju nu inte att ångra. Men det blev rätt okej ändå. Vad tycker ni? 
 
 

28:e Maj - Min dag!

God kväll på er. Hujedamig vad jag är trött och seg i kroppen just nu. Trött och seg men mycket mycket glad över dagen. Har varit några timmar på stan idag och haft det toppen. Tänkte att jag ska skriva om det.

Dagen börjar med att mamma väcker mig 08:20 och säger att klockan är halv nio. Sover egentligen till ganska sent på onsdagar men idag hade jag tid att passa nere på stan så jag behövde vakna tidigt idag.
Jag fick hjälp att plocka fram kläder och klädde sedan på mig. Sedan käkade jag frukost och fixade mig iordning lite lätt.
Vid klockan 10:00 anlände min assistent "N" hit och hjälpte mig ut.
Mamma jobbade tiden fram till dess.
Taxin kom och hämtade mig 10:20 och vi åkte direkt till frisören Valencia.

När jag kom dit var vi 20min tidiga men hon började locka håret direkt ändå. Efter det blev jag sminkad.
Hon var faktiskt riktig snabb på det hon gjorde. Lockningen och sminkningen tog ca 30minuter tillsammans.
Resultatet:
Efter det så kom en fotograf till frisören och vi skulle ta porträttbilder.
Vi började inomhus där på Valencia, sedan begav vi oss utåt. Fotade lite utanför och sedan följde han med mig och assistenten mot Strike/Torggatan 1 så vi tog bilder ut efter vart vi gick.
Det var kul att bli fotograferad av en riktig fotograf. Dock kändes det lite konstigt då det faktiskt var folk som kollade och säkert undrade vad jag höll på med. Assistenten fick agera assistent även till fotografen då genom att bl.a hålla upp sån där reflektions "platta" och ha koll på hans väska medan han fotade mig. Hahaha! 
Sedan när vi var klara så gick vi in till Torggatan 1 (ovanför Strike) för att käka. Dock var det fullt då vi kom så vi gick några minuter inne på punkt och återvände senare.
Då vi sedan återvände så fick vi bord och även mat. 
Detta käkade jag:
- Potatis ("bakad" i ugn tror jag)
- Fläskkarré (skulle egentligen vara pannbiff men den hade tagit slut)
- Sås till med stekt lök


Som vanligt var det ju riktigt riktigt gott! Dem lagar så himla god mat där.

Efter lunchen satt vi kvar en stund. Vi båda var väldigt mätta.
Sedan åkte vi hissen ner till Strike till bowlingen. Mötte på lite folk jag känner till som jobbar där och jag och assistenten blev så väl omhändertagna. Dem fixade en bana till oss, satte på disco lamporna samt musik.
Fick även fram dricka, nötter och chips.Vi bowlade i ungefär en timme assistenten och jag, dem brukar ha lunch "uppehåll" på strike så hav och assistenten hade i princip hela strike för oss själva samt personalen som jobbar där. 
Jag vann faktiskt mellan oss! Haha! Dock skilde det sig ungefär 10 poäng mellan oss så spöade ju inte henne så super mycket. 
Men både hon och jag tyckte det var grymt roligt och det var första gången för oss båda där på Strike.
När vi var klara hade vi lite tid kvar innan taxin skulle komma så han gå in på Panduro + att jag hittade ett linne på New Yorker innan lunchen.
Linnet: (dock vek jag den nu lite)

Pärlförvaring samt pärlor:


Vid 16:00 åkte jag från stan. Trött men glad!
Kändes lite som en lyx dag, det tack vare en mycket god och snäll vän!
Jag vet inte om jag får nämna ditt namn men jag vet att du läser min blogg. Så tack så mycket till dig! Tacka mannen din för det fina bemötande vi/jag fick ännu en gång på Strike! <3

Avslutar med en bild från fotograferingen. Har inte fått alla än så mer bilder kommer då jag fått fler. Men jag fick fotografens favoritbild idag!
Jag gillar den jätte mycket! 

26:e Maj - Mår inte bra!

Är så ledsen just nu. Det är ett rent helvete i min benstump just nu. Det är så så så blött! Jag blöter ner precis allt på en mycket kort stund. Det blir så blött att man nästan kan vrida ur sårvätskan ur dynorna jag har på extra som ska försöka suga upp allt. 
Hela undersidan av min benstump är täckt med tjocka dynor + att jag sitter på underlägg för annars blöter jag ner det jag sitter på. 
Det är så påfrestande det här och jag känner mig så frustrerad och ledsen över situationen. Jag vill nästan bara skrika rätt ut, stampa i golvet och smälla i dörrar. Är så fruktansvärd frustrerad! Det tar så otroligt på krafterna. Dessutom blir det värre nu när sommaren och värmen kommer. Och sommaren har knappt börjat. 
Det känns så meningslöst just nu. Missförstå mig inte, jag har bra stunder också. Men absolut ingen är värd detta elände som jag får stå ut med just nu... Ibland undrar jag ens hur fan jag orkar?
 

25:e Maj - Morsdag!

Vill gratta min älskade mamma på morsdag. Hon är verkligen någon som finns i vårt och torrt. Min mamma är en människa med hjärta av guld, en riktig stöttepelare. 
Tillsammans med henne har vi tagit oss tillsammans genom eld och vatten. 
Jag älskar dig mamma!

Vill även gratta min syster Pilla på morsdag. Som är en fantastisk mamma till två fina barn.
Älskar er! 


25:e Maj - Köpt på marknaden!

Linne:

Linne:

 
Hallon:


Kola godis och servetter:

Langos: (min är den som är närmast)
25:e Maj - Söndag och slapp dag?

Idag får det bli en slapp dag. Jag är helt slut efter gårdagen. Tror inte jag har berättat så mycket om det men gick på vårmarknaden här i Västerås igår. Hade min assistent med, och gick med min kompis och hennes assistent.
Jag vet inte varför men det tar otroligt mycket på krafterna att gå på marknad. Och det vet jag att många tycker som heller inte är rörelse eller funktionshindrade. Kanske är själva intrycket som gör att man blir så trött? Dessutom hade vi jätte varmt igår på marknaden, det gör ju med att man blir så trött..

Men hur som helst. Hade väldigt trevligt och hittade lite grann att köpa. Linnen, hallon, servetter och kola godis. Köpte även langos och käkade. Det är ju verkligen festivalmat eller vad tycker ni?
För min assistent var det första gången att äta langos. 
Tror hon gillade det också! 
Hittade även en väska jag var sugen på samt, lite annat men köpte inte det. 
Kan kanske lägga upp bild sedan på mitt köp. Nu måste jag käka frukost och försöka vakna till liv. Hehe! 


23 - Maj!

Har varit ner till Strike och ätit och druckit gott med min fina vän Carro. 


Och haft en trevlig stund. Personalen är otroligt hjälpsamma och trevliga där. Blev dessutom bjuden både jag och Carro. Dem ser inte ner på någon och hos dem känner jag att alla är välkomna - funktionshindrad eller inte. Underbart!

Efter gick vi till hemma kväll och köpte dricka, sedan gick vi till ett ställe där man kan köpa mjukglass, satt ute och åt och bara tittade på folk. 

• Underbar mat på ett trevligt ställe med världens finaste vän •
• Skönt väder • 
• Känner nå harmoni och frid i mig själv•
 • Mamma som väntar uppe på att hjälpa mig då jag kommer hem sent • 

- Idag är jag glad, vad mer kan man begära? Just inget <3
Trevlig helg på er!

22:a Maj - Min dag!

God kväll på er! 
Tänkte berätta och skriva om min lilla torsdag. Dagen började med att jag vaknade klockan 11:00, borstade håret och spolade sedan katetern. Det gör jag alltid ungefär direkt då jag vaknar. Iallafall då jag är hemma. På sjukhuset, spolas det när dem kan typ. 
Käkade sedan frukost som bestod av två smörgåsar och jordgubbar vid sidan om. Till det, ett stort glas kall Obo'y. Jordgubbarna var riktigt riktigt stora. Undrar vart dem kommer ifrån? 
Kanske som jag och assistenten skojade om och sa: "Dem är från Belgien! Dem brukar ju göra saker och ting stora. B.la Belgiska jättekaniner". Hahah! Såklart är det ju ett skämt! 
Efter frukosten borstade jag tänderna. Jag förstår inte att fröna från jordgubbar och hallon hallon har en tendens att fastna mellan tänderna? Jag fick kämpa en hel del med att få bort det.. Hm! 
 
Efter tandborstningen så fick jag hjälp att linda stumpen. Det var inte katastrof men det behövdes ändå. Ibland måste man linda för att förebygga så det inte blir katastrof nämligen. Det är svårt att förklara! 
Timmen innan taxin kom så sminkade jag mig och packade med det sista till sjukhuset. Taxin kom som vanligt 15:00.. 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover direkt för jag hade en tid till Habiliteringen att passa idag klockan 16:00, jag blev några minuter sen till sjukhuset idag för dem håller på med vägbygge på E18 här i Västerås och det blir extrema köer. Så har det varit i några dagar men idag var det extremt. 
Jag på väg till Hab. 
 
Trots att jag blev sen till sjukhuset så var jag ändå först dit. 
Gick ut med ledarna till deras innegård och så satt vi och pratade i väntan på dem andra. Jag fick även se blommorna som vi planterade förra gången. Det tar sig verkligen på dem vilket var kul. Det blev alltså ingen misslyckad plantering! 
Efter några minuter så anlände Carro som med går på gruppen. Det kom även två tjejer till som var med. 
Idag var vi inne i deras kök och gjorde smoothie. Jag och Carro gick efter ett recept och dem två andra gick efter ett annat. Det blev faktiskt rätt okej den vi gjorde. Den var dessutom något godare än den andra tjejernas. Det säger jag inte för att det var jag och Carro som gjorde den, utan jag tyckte faktsikt det. Dessutom var den mer slätare i konsistenten vilket jag gillar. 
Strax efter 17:00 så gick vi därifrån. Jag och Carro gjorde sällskap till sjukhuset, för hon tar bussen därifrån. Jag följde med till entrén för kände inte att jag hade bråttom till avdelningen. Personalen och patienterna äter ändå middag runt den tiden då vi var klara. Jag och Carro köpte varsin glass i kiosken och satt ute i solen och käkade. Provade nya 88:an glassen med jurgubbsglass i. 
 
 
Jag hann ta kort på den. Sedan började både Carros och min glass att droppa och så det var bara att kasta i sig glassarna. Haha! 
Måste ha sett roligt ut när vi slafsade i och oss dem, men grejen var att det var så varmt i solen så man hann ju knappt njuta av dem. 
När jag kom tillbaka till avdelningen var det dags att duscha ganska så direkt. Idag var det riktigt skönt att duscha, knappt så jag ville gå ut ur duschen igen. 
Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på datorn och ska nu beställa lakan från Ellos. Såna där dra-på lakan. Jag älskar verkligen dem men har bara ett hemma. Skulle vilja ha mer. Har även hittat lite annat roligt som jag är intresserad av. 
 
Idag har jag haft en fin dag. Ingen speciell krångel med stumpen och ett bra blodvärde igen. Kan man begära mer? 
 
 

22:a Maj - God natt!

Vile bara slänga in en hälsning här. Ska kika klart några bloggar till och sedan försöka sova. Får se om jag lyckas, det är svårt när det är så varmt, får liksom ingen ro utan jag blir bara stressad av värmen. Men förhoppningsvis får jag i mig lite sömn. 
 
Imorgon är det en ny dag. Assistenten kommer vid 11:00 och jag hoppas jag är något utvilad då. God natt med er! 
 
 
 

21:a Maj - Senaste pyssel!

Tänkte visa upp mitt senaste pyssel. Dem gjordes klara för några dagar sedan men gjorde lite justeringar idag på dem. Nu är dem 100procentligt klara.
 
Rosa bandet armband. Har även funderat på att sälja för rosabandet och ge större delen av kostnadssumman dit.
Som ett litet "Till minne" av min moster som har fått sitt liv släkt pga denna hemska sjukdom som började med bröstcancer.
 
Gjorde även ett par örhängen med kors.


Jag blev nöjd och kanske gör fler till försäljning. 
Vad tycker ni om dem?
 
 

21:a Maj - En god nyhet från MedicinklinikenVar ju inte så länge sedan man tog bort lite smärtstillande. Men åh så skönt att få plocka bort ytterligare tabletter!
Skönast är ju om man får ta så lite som möjligt så denna nyhet är så possetiv.

Även om det bara är possetivt att jag inte behöver blodtransfusioner, så mycket smärtstillande och så, kan jag ändå inte låta bli att undra vad det beror på?
Vad är det som händer i kroppen? :)

20:e Maj - I taxin!

Är på väg hem från sjukhuset nu. Kom till omläggningen så sent idag och det innebär att jag kom tillbaka sent. 
Så sent att jag inte han äta nu innan taxin.
Avd är snäll och ger mig färdkost av smörgås och nyponsoppa i petflaska.


Jag kan ju äta när jag kommer hem (vilket jag också kommer att göra) men behöver få i mig något redan nu. Har ju inte fått i mig något på snart 24 timmar..
Borde inte behöva vara så här. På grund av att jag kommer till operation så sent så blir det så stressigt efter på avdelningen. Tyvärr drabbar det inte bara mig. Även dem inblandade personalen blir dabbade...

20:e Maj- Film recension!

 
-----------------------------------------------------------------------
Animerad, äventyr och komedi
Barntillåten
Längd: 1 timme och 48 minuter
-----------------------------------------------------------------------
 
Handling: 
Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en resa, för att hitta sin syster snödrottningen Elsa. Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter...
Under resans gång möter hon på bergsmannen Kristoff och hans ren Sven, dem råkar ut för minst sagt: allt möjligt under resans gång. 
 
Vad jag tyckte:
Jag gillade filmen väldigt mycket. Det jag inte gillade så jätte mycket var dock början och några låtar/sånger som spelades under filmen.
Det drar ner mitt betyg lite. Men annars så är det en familjefilm som har det mesta i sig. Allt från humor, äventyr, sorg till kärlek.. En film jag verkligen rekomenderar! 
 
Filmen får 4 snöflingor av 5.
 

 

20:e Maj - Min måndag!

Jag vet egentligen att det är natten till tisdagen nu, men jag tänkte lämna några rader ändå och skriva om min lilla måndag. Inte för att det hände något speciellt utan, jag vill bara skriva ändå. 
Dagen började med att jag vaknade klockan 09:30 av att assistenten hade kommit, men jisses så trött jag var då! Faktum är att jag sov verkligen super kast inatt, det har varit så så varmt och kvavt. Var verkligen jätte klibbig.Ville ligga naken utan täcke, men det kan jag ju inte göra med tanke på att: tänk om någon kommer in hemma när man sova? Haha, just snygg syn! 
Nåja, jag somnade tillslut runt 03:00 inatt och fick iallafall lite sömn. 
 
När jag vaknade sedan så spolade jag ganska direk min kateter. Vi har börjat försöka få in det mer på rutin att det första jag gör när jag vaknar är att spola katetern. 
Efter det så gjordes det frukost, eller ja, brunch. Makaroner och bacon!  Alltså mumma vad gott det! Sedan ett råt ägg i det och rör om ordentligt, sedan är det bara att slafsa i sig! 
Det är verkligen en måltid man (okej rättare sagt jag) kan äta nästan morgon, luch och kvällsmat. Det är så galet gott! 
Efter min brunch så borstade jag tänderna och borstade håret. Satte även i en rosett i håret som jag tyckte passade okej till min outfit idag. 
Efter det så sminkade jag mig och därefter skulle jag åka - Trodde jag...
 
Men klockan blev 12:35 och ingen taxi hade kommit. Min kommer som några av er kanske vet klockan 12:20 på måndagar. Jag ringde och frågade vart den var och tanten på Samtrafik säger att den är avbokad. Jag förstod ingenting och frågade om det fanns någon bil ganska snart, för jag behövde ju åka in till sjukhuset. 
Fick en bil istället 13:25 och sedan sa tanten på Samtrafik att någon har avbokat taxin sedan 3:e april p.ga sjukdom. Men jag har ju åkt flera gånger mellan sjukhuset och hemmet efter det? 
Har taxin bara kommit och hämtat/skjutsat mig på ren rutin fast ingen bil egentligen varit beställd? Det är en fråga jag inte kommer att få något svar på. 
Det konstiga är att jag ringde redan i torsdags för då skulle jag in tidigare då jag hade en tid till Habiliteringen at passa. Redan då sa en tant på Samtrafik (dock en annan) att taxin var avbokad p.ga sjukdom. Men förklarede då att jag har åkt flera gånger efter det. Då fick jag till svar: "SKIT SAMMA! Nu är resorna öppen igen"
Alltså fixade inte tanten det då, utan var bara enbart rent ut sagt otrevlig mot mig. 
Jag blir så trött på dem och deras uppförande där. Visst, även om det är fruktansvärt jobbigt så kan jag ändå ta en viss del från dem. Men jag tycker inte att man ska uppföra sig hur som helst. 
Jag undrar om dem beter sig lika illa mot äldre som ringer och kanske vill har färdtjänst? Ingen ska behöva ta det, men speciellt inte äldre - Enligt mig! 
Dem har ett service yrke och borde uppföra och bete sig bättre! 

Hur som haver, så kom jag tillslut fram till sjukhuset. Ganska direkt så togs det prover och jag spolade även katetern en andra gång idag. Efter det var det dags för dusch då det ville ta den tidigt idag. Jag hade ändå inget bätre för mig så det gick fint det. 
Ganska direkt efter duschen så blev det middag. Idag blev det kebabbiff, ris och vitlökssås. Den rätten är helt okej för att vara från sjukhuset. Finns inte mycket som är gott här nämligen 
På kvällen fick jag sedan en påse blod påkopplat. Hade blodvärde på 82 idag så jag har fått en påse idag. 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Nu sitter jag bara vid datorn, har betalat räkningar och funderar mer på vad jag ska göra nu. Haha! 
Se på youtube och sedan sova kanske? Jag får helt enkelt se. God natt med er, men ni kanske sover redan? 

19:e Maj - Saara tipsar!

 
Jag vill tipsa om makeup rengöringsservetter från Apoteket. Har nämligen provat lite olika. Har hittills funkat bra med vanliga våtservetter man har till barn oftast. Det har tagit bort makeup hyfsat men jag har fått tagi i lite. Dock är ju vanliga våtservetter rätt billigt. Körde mycket med Ica "basic". 
Men nu tog dem slut och jag var till Apoteket. Såg dessa som jag ville prova. Funkar riktigt riktigt bra och det tar bort makeup enkelt och smidigt. Jag använder en våtservett per gång som jag tar bort smink. Då använder jag hyfsat mycket ändå som till ansikte, ögon och läppar.
Dessutom tycker jag att våtservetter är enklare att hantera och lättare att få med än att behöva plocka med flaskor/burkar och bomullspads. Det är ett tips! 
 
Kostar ca 25kr och i förpackningen är det 24 våtservetter. 
 
 

18:e Maj - Just nu!

Nu blir det att kolla på Talang Sverige och käka sallad.
Heja Jon Henrik och Twisted Family! 
Vilken är din favorit? :)

17:e Maj - Aj, min mun..

Människor från tandvården kom igår och skulle laga tänder innan omläggningen. Alltså var jag sövd en längre stund igår.
Men dem kan ju inte ha varit så försiktiga i munnen?

Har sår och blåsor i hela rummet. Ont gör det också..

15:e Maj - Mår inte bra..

Som rubriken lyder så mår jag inte helt bra. Har fortfarande urinvägsinfektion i kroppen, min kateter krånglar för det vill inte rinna i den. Troligtis ligger den på någt illa sätt i blåsan. 
Och jag har verkligen jätte ont i höften. Har ju en linda runt midjan och just nu sitter den åt ordentligt. Får knappt under några fingrar heller för att lätta på lindan. Ligger just nu och bara jämrar mig av smärta... 
Tror tyvärr min natt blir väldigt lidande nu när lindan sitter så hårt runt midjan. Kommer nog inte att kunna sova p.ga denna smärta.
Jag är så less just nu.. 
Det enda som jag tror hjälper, är omläggning eller att klippa upp lindan helt och hållet men det kan jag ju inte göra. Kan ju visserligen klippa lite, men det värsta är att trycket sätter sig någon annanstans. 
 
Ni anar inte hur mycket jag längtar till omläggningen imorgon. Ska bli så skönt att få lägga om. Dock kommer dem från tandvården först och gör det dem ska, omläggningen blir senare. Jag blir alltså sövd lite längre imorgon. Det kunde ta upp till 3h som längst. Får i värsta fall sova efter på uppvaket om jag inte får någon sömn inatt. Det är tur man inte ska göra något som man måste vara pigg till. 
 
 

14:e Maj - Tack!

Vill visa upp lite fint jag har fått igår och även tacka så mycket, vet att personerna läser min blogg. Men jag nämner inga namn då jag inte vet om det är okej för dem.
På sjukhuset igår fick jag denna fina väska från Victoria's Secret av en jätte snäll undersköterska. 
Hon skulle göra sig av med den och visste om att jag gillar Victoria's Secret produkter och sakerna. Så då fick jag den! Blev super glad! 


När jag kom hem låg det ett paket från min gudmor och gudfar som kommit på posten. Öppnade och fick detta:
Nyckelring som det står Sara på och en liten bok i fickformat med roliga historier och frågor.


Har faktist legat inatt och läst i den innan jag skulle sova. Boken är verkligen liten och söt, nyckelringen är jätte fin! 
Tack snälla till er alla! 💕

12:e Maj

Orkrar inte skriva nå vidare långt inlägg idag. Har ingen lust heller.. Känner mig lite smått besvärad och nedstämd p.ga min kropp. 
I helgen åkte jag på världens urinväginfektion. Eller ja, troligen så är de det, då jag har alla symtom jag brukar har + ugefär 10 gånger värre känslor nu. Vad jag har för symtom behöver vi inte gå in på då det inte är så kul att hela "world wide web" vet det. Hehe! 
Nåja hur som helst, började med att dricka tranbärsjuice i helgen. Så mycket det bara gick för det är typ det enda huskurstips jag vet. 
 
 
 
Tänkte att jag skulle ta upp detta super besvär till läkaren så han vet på ronden. Hoppades att jag skulle ha fått något men han vill inte sätta in något till mig då jag tål så lite antibiotika och det vore ju inte bra att man blir resistent mot det lilla jag tål. Dessutom hade tydligen crp (infektionsvärdet) gått ner från förra gången. 
Vilket jag ärligt tycker låter super skumt? 
Och visst jag förstår honom, men ska man behöva lida? Det gör jag verkligen just nu. B.la med värk + en massa andra symtom. Och det vill inte rinna som det ska i katetern heller nu när jag har urinvägsinfektion. 
Det är så jobbigt och frustrerande just nu, att jag är smått less. Inte nog med att jag känner av en massa från urinvägsinfektionen så känner jag även mig lite småkonstig. Så där som man kan göra när man är sjuk och dragit på sig någon form av infektion i kroppen. Nej det är inte alls kul just nu! 
Tänkte bara ta det lungt ikväll och natt. Läsa bloggar och kanske pyssla lite. Hoppas att ni mår fint! 
 
Tips på huskurer till urinvägsinfektion mottages gärna! - Lämna kommentar! 
 

11:e Maj - Vinnaren avgjord!

 
Österrike - Conchita Wurst
 
 
Bilden lånad [HÄR]
 
 
 
 
 

10:e Maj - Min lilla lördag! (bildbomb)

God kväll! 
Hoppas ni mår bra och har haft en fin dag. Min har varit helt okej. Mått fint idag. Jag har dock inte gjort något speciellt idag utan bara hängt hemma med assitenten. 
Dagen började med att hon kom klockan 11:00 för det är då hon börjar. Dock var jag jätte trött så det tog väl ett tag innan jag kom igång för dagen. Sov jätte dåligt inatt nämligen. Låg och drog mig innan jag skulle spola katetern första gången för idag. Efter det var det dags att käka frukost. Var inte alls sugen...  
Men jag måste ju äta något så det blev en smörgås med "julskinka" på. Det var rätt gott faktsikt!  Och en kopp te till det. 
Efter frukosten så fixade jag mig iordning för dagen. Alltså lite lätt, som att borsta tänder och hår, och sånt. 
Låg sedan och slappade och kollade på TV med assistenten. Vi kollade på I'm having their baby. Det var riktigt intressant. Handlade om folk som adopterade bort sina barn av olika anledningar. 
 
På eftermiddagen så såg vi att det hade vätskat lite på stumpen så förstärkte lite innan jag tog mig upp. Så fruktansvärt tråkigt när det vätskar. Tack och lov var det ju inte mycket men det blir så jobbigt och frustrerande för mig ändå. 
Efter det så satte jag mig upp i rullstolen. Både assistenten och jag började sedan att bli hungriga så vi fixade käk till oss. Hon sin mat och jag provade lite att göra min, med hjälp av henne. De var rätt kul faktiskt. Dock varmt vid spisen vilket jag har jätte problem med. Det är så synd! 
 
 
 
Min rätt jag gjorde. Carbonara á la Saara. En favoriträtt! 
 
 
När vi hade ätit upp så bestämde vi oss sedan att prova att ta oss ut. Jag har aldrig provat det själv med hjälp av assistenten, då det är rätt bökigt att ta sig ut. Det är kanter och väldigt ont om plats, dessutom en del flytt på ramperna och få dem att passa till hjulen. 
Men som sagt det går, och nu hade vi all tid i världen att prova ensama och jag ville se om det gick själva då det troligen kommer att komma tillfällen då jag kanske bara är med assistenten och ska iväg, nu innan min riktiga ramp kommer.. Och vi kom ut efter lite "om och men"! Och lyckades nästan helt själva med mamma på ett litet hörn. Fast hon tittade mest på när vi tog oss ut. Vet inte om hon var lite nervös och osäker att jag ville prova själv? 
(hur vi gjorde när vi tog oss tillbaka kommer jag till sedan) 
Mötte sedan på mammas sambo ute på gården som plockade lite. Han blev jätte glad och tyckte det var jätte bra att vi provade själva! 
Assistenten och jag gick in mot våran väg, upp till stallet och kollade lite. Har faktiskt inte varit dit upp på evigheter, trots att jag faktiskt bor här ute. 
 
 
Söt häst va, med örat rätt ut. Den skulle precis ruska på huvudet! 
 
En bild på mig ute. Som bevis på att jag faktiskt har varit ute på en promenad. 
 
 
Vi gick ganska långt in på våran väg. Såg en del nytt som jag inte sett förut, sedan vände vi och gick tillbaka. Jag bara måste visa vad fint min mamma har gjort vid våran infart till gården. Titta så vackert! 
 
 
Hon har använt sig utav en gammal skottkärra och planterat blommor och växter i. Visst är det fint?  Hon är rätt händig min söta mamma. 
När assistenten och jag kom tillbaka till gården så började det ganska precis att regna. Rätt coolt att vi hann en promenad innan. Mammas sambo Jörgen var med och berättade lite hur vi skulle göra med rampen, vid första trappen. Andra kom mamma ut och hjälpte genom att lägga ut tidningar på rampen. Det fick suga upp det blöta från däcken och även ta lite skit som gegga från däcken. Blir ju lätt så här på landet. Det är ju inget man komme undan.  Även om mamma och Jörgen valde att vara med lite smått då vi provade rampen så tror och vet jag nu att jag och assistenten fixar det själv. Minns hur jag gjorde första gången då jag skulle ut på Joe Labero med mycket hjälp av både mamma, assistenten och Jörgen. Men nu fixade vi det mesta själv och det känns riktigt riktigt bra!  Dock hoppas jag ändå att det kommer en bättre ramp hit snart. Detta sätt är som sag lite kruxigt att ta sig ut på och jag får egentligen inte använda denna ramp jag har just nu till min permobil. Dem menar på att den inte är gjord att bära tyngden av en permobil och människa. Men mig har den fixat nu, vi har dessutom upptäckt att rampen ligger på trapporna under så den böjer ju sig inte heller. Förmodligen är det en regel som Habiliteringen har sagt. 
 
Väl inne sedan så tog jag lite hemmabakad pizza att käka. Åt inte alls mycket för blev mätt av bara några tuggor.  Det är super tråkigt för pizzan var god som mamma hade bakat. Fick ge resten till hundarna. Sedan packade jag upp det jag köpte igår på stan. Har inte lagt upp det bloggen än. Får se om jag gör det eller inte? 
Vid 19:00 så hoppade jag tillbaka till sängen för jag var verkligen helt slut. Har inte jätte mycket ork i kroppen tyvärr. Det kanske är svårt att förstå för er som läser min blogg, men jag orkar inte alls så mycket som jag skulle vilja. Jag blir helt slut i kroppen och så får jag ont. 
Fick hjälp att strecha mitt friska ben av assistenten och efter det fick jag massage. Jag valde att hoppa över träning med hantlarna då jag var så trött idag. Men massagen var skön på kroppen. 
Klockan 20:00 så började Gladiatorerna som vi kollade på en timme och klockan 21:00 började Eurovisin song contest som fortfarande håller på. Får se vem som vinner? Det är ju inte långt kvar nu! 
Det var min lilla dag, ska fortsätta kolla på ESC, dem visar röster just nu.. God natt med er! 
 
 
 
 
 
 

10:e Maj - Video från min promenad.

Var ute och gick en stund på eftermiddagen med min assistent. Fick syn på min katt Doris en liten bit bort från huset. Såg på avstånd en ljus fläck mellan några små träd och sa till assistenten: "Är inte det där Doris?" 

Började sedan att kalla på henne. Då vände hon huvudet och mitt håll och tittade länge på vem sjutton det är som kallar på henne. Sedan såg man att hon såg att det var jag så hon kom fram och började sedan att promenera förbi mig hemåt. Min lilla vän! 

 

10:e Maj - Eurovision song contest!

Ikväll om exakt 7 timmar är det: 
 
 
 
Startordningen ikväll är: 

1. Ukraina: Maria Yaremchuk - ”Tick-Tock”

2. Vitryssland: Teo - ”Cheesecake”

3. Azerbajdzjan: Dilara Kazimova - ”Start A Fire”

4. Island: Pollapönk - ”No Prejudice”

5. Norge: Carl Espen - ”Silent Storm”

6. Rumänien: Paula Seling & OVI - ”Miracle”

7. Armenien: Aram MP3 - ”Not Alone”

8. Montenegro: Sergej Cetkovic - ”Moj Svijet”

9. Polen: Donatan & Cleo – ”My Slowianie - We Are Slavic”

10. Grekland: Freaky Fortune feat. RiskyKidd - ”Rise Up”

11. Österrike: Conchita Wurst - ”Rise Like A Phoenix”

12. Tyskland: Elaiza - ”Is It Right”

13. Sverige: Sanna Nielsen - ”Undo”

14. Frankrike: Twin Twin - ”Moustache”

15. Ryssland: Tomalchevy Sisters - ”Shine”

16. Italien: Emma Marrone - ”La Mia Città”

17. Slovenien: Tinkara Kovač - ”Round And Round”

18. Finland: Softengine - ”Something Better”

19. Spanien: Ruth Lorenzo - ”Dancing In The Rain”

20. Schweiz: Sebalter - ”Hunter Of Stars”

21. Ungern: András Kállay Saunders - ”Running”

22. Malta: Firelight - ”Coming Home”

23. Danmark: Basim - ”Love Cliché Love Song”

24. Nederländerna: The Common Linnets - ”Calm After The Storm”

25. San Marino: Valentina Monetta - ”Maybe”

26. Storbritannien: Molly - ”Children Of The Universe”


9:e Maj - Min fredag!

God kväll på er! 
Ligger just nu, eller ja, jag halv sitter eller halvligger. Beror väl lite mer på hur man vill se på saken?  Hehe!
Haft en fin dag idag och träffat Carro. Mycket trevligt som alltid! 
Det är ganska coolt och häftigt egentligen att man kan träffa Carro var som helst. Det blir liksom ändå trevligt att vara med henne 
 
Min dag började med att sköterskorna kom in strax innan klockan 08:00, jag var redan vaken men låg mest och blundade. Men när dem kom in var det bara dag att ta sina mediciner och sedan var det dags att åka upp på omläggningen. Jag hade tid idag 08:00.. 
Det var riktigt tidigt idag, men idag var det faktiskt skönt, då det inte var så där super duper bra med stumpen.
När jag sedan vaknade upp efter omläggningen så tog det ärligt ett tag innan jag kom på vart jag var. Det var ett rum jag inte brukar vara i nämligen. Vanligtvis hamnar jag på uppvakningen men om jag fattade det rätt så var det utbildningsdag idag och då var det inte många som jobbade, då hamnar man på post op istället. Och där fick jag ligga i några timmar och kom till avdelningen ner på eftermiddagen. 
Bestämde mig sedan att mig ner på stan en sväng och kolla efter lite saker jag var sugen på. Så jag fixade mig iordning och vägde mig innan jag åkte. Det är lite obligatoriskt innan jag får dra från avdelningen. 
Strax efter 16:00 var jag nere på stan och Carro kom som sagt dit. Vi möttes på Panduro där jag kikade omkring lite. Tänkte köpa småförvaringsaskar till mina pärlor men det slog mig sedan att dem har billigare på TGR så köpte inget på Panduro. 
Det är ju synd att dem ska vara så dyra.  Men det är väl just för att dem inte har något att konkurrera mot. Eftersom vi bara har en pysselbutik i stan som Panduro så är det ju ett smart drag av dem att ta dem priser dem tar.  Om ni förstår vad jag menar? 
Efter Panduro gick vi vidare till Clas Ohlson och kollade lite. Jag ville köpa en köksvåg, för hade sett att dem hade billigt på nätet. Och jag känner att kökvåg är bra att ha. Jag brukar nämligen skicka lite tyngre ibland (dels säljes och ibland gåvor) då är det så jobbigt att behöva gissa sig fram, vilken vikt det är. Det har jag gjort hittills  Haha!
Köpte en rosa köksvåg. Dem hade super mycket fina rosa saker. Bland annat till köket. Jag kommer verkligen att shoppa där sedan när jag skaffar eget. Vill nämligen ha rosa i mitt kök! 
 
Efter Clas Ohlsson gick vi mot TGR. På vägen dit så mötte jag på "E", vilket var jätte kul! Har inte mött henne sedan vi gick i skolan och det är ju några år sedan. Stännade och pratade lite och hörde hur det gick för henne med saker och ting i livet.  Men det var jätte kul att se henne igen! 
Carro och jag gick sedan mot Spicy Hot (fast vi egentligen skulle till TGR först och Spicy sedan) Vi kastade om dem turerna av bara farten. Käkade på Spicy Hot först och tog TGR sedan. 
Hann precis dit några minuter innan det skulle stänga. Köpte två förpackningar med askar (6st i varje förpackning) men hon i kassan tog betalt för tre stycken förpackningar. Varje förpackning kostade 10kr. Tänkte först att dem kanske har höjt priset men väl utanför så kollade jag kvittot och hon hade tagit betalt för en extra så gick in och förklarade situationen och fick 10kr tillbaka och hon ville ha en förpackning tillbaka. Men förklarade för henne att då har jag ju betalt för två förpackningar men i själva verket bara har en
Vet inte om hon tänkte fel, men hur som helst så blev det som det skulle sedan och det är väl huvudsaken. Hehe!
Vi gick sedan ner till Gina Tricot där jag köpte en svart "kimono" liknande plagg som jag har tänkt på länge om jag ska ha eller ej. Men nu bestämde jag mig för jag tror den kan vara jätte skön att gå med i sommar. 
Avslutade sedan rundan på stan genom att gå in på New Yorker. Ville kolla efter ett linne som jag gärna ville ha men den fanns inte kvar. Hittade lite annat jag gillade men blev lite osäker på hur det kommer att sitta på mig så jag köpte inget. Ska fundera lite och bestämmer jag mig för att köpa så får jag bara hålla tummarna att det finns kvar till nästa gång 
Hittade iallafall byxor på New Yorker tack vare min vän. Och det blev jag super glad över för jag har verkligen jätte svårt att hitta byxor som passar då mina ben är så olika stora. Jag behöver liksom L eller XL på ena benet men S på andra. (om det inte är riktigt töjbart tyg) och jag skojar inte! 
Kan kanske försöka få till en bra bild på mitt ben och benstump imorgon i ljuset så ska ni få se vilken skillnad och så tror jag ni förstår ännu bättre varför det är svårt att hitta bra byxor. Det är verkligen inte alls roligt när det är sådan skillnad...
Kan även lägga in det jag har köpt imorgon. Tänkte att det kanske är lättare med hjälp av någon annan som kan hålla i plaggen. Jag är super nöjd över mina köp! 
Annars har jag inte gjort så mycket mer. Kollat på Let's Dance och är nu framför datorn. Tänkte nu kolla youtube en stund och sedan sova. Trevlig helg på er! 
 

8:e Maj - Några rader.

Tänkte lämna lite rader här. Blir ingen jätte uppdatering just nu.. Är lite nedstämd på grund av stumpen. Det är jätte svullet, det gör jätte och och lindorna har glidit jätte mycket. Är inte alls glad så känner inte för att uppdatera så väldigt just nu.. 
Kom iallafall ut ur duschen för runt en timme sedan. Det blev en sen dusch idag men det gick väl det också. Dock känner jag mig små febrig och har gjort det hela dagen. För verkligen jätte mycket nu i duschen. Mer än vanligt. Deesutom krånglade det lite där med balsam flaskan. Kan ju berätta för er
Det var ju lite roligt så till och med jag började att skratta fast jag egentligen var nedstämd och trött redan i duschen. Innan jag börjar så kan jag ju berätta att jag har schampoo och balsam från Kicks i reseförpackningar. 
Hade precis schampoonerat håret och sköljt ur. Skulle ta balsam sedan. Bara det att den där flaskan var ju jätte hal så när jag försökte trycka ut balsamet så ploppade den upp i luften och flög iväg. Var bara att plocka upp flaskan och försöka igen - Men den ploppade ur handen igen och flög iväg. 
Sedan fick jag värsta supergreppet runt flaskan och skulle trycka ur balsamet. Men det var så lite kvar så det ville inte komma ut. Snurrade loss själva pipen på flaskan och försökte skaka ut en klick. Efter lite om och med så såg jag att en klick balsam var på väg ut. Men tror ni inte att den klicken hamnade bredvid mig isället för på min hand? jo givetvis! Haha! Så var det med det! 
 
Blev en liten uppdatering iallafall. Jag kände inte riktigt för att skriva. Mår som sagt inte helt okej just nu. Ligger nu bara i sängen här på sjukhuset och dricker te och ser på Eurovision Song Contest som går på ettan. Pratar lite med folk på facebook också. Skönt att inte göra något speciellt ibland 
Kanske ska försöka släcka tidigt till och med? Jag får se om det går p.ga stumpen. Annars kanske jag har en lite pysselstund inatt. Håller på att vika en bok och dekorera den. Kan lägga upp här när den är klar. Det är verkligen jätte lätt och kul och det passar alla i alla åldrar. Jag viker just nu på det lättaste sättet man kan 
 
Funderar på om jag ska ringa efter extra smärtstillande. Jag har verkligen jätte ont. Dels är stumpen jätte tung och svullen. Kan kanske ta gämför bild på mitt ben och stump så ni får se skillnaden. Nu är ju aldrig dem lika stora visserligen men den är ännu större nu. 
 

7:e Maj - Helvete!

Ligger med feber just nu och känner mig påverkad av den också. 
Hoppas verkligen inte man håller på att dra på sig något. Jag orkar verkligen inte det nu. Men det återstår att se...
6:e Maj - Selfies!

Testade mig att sminka mig med rosa och lila nyanser idag. Trodde det skulle bli katastrof då jag sällan använder rosa och lila ögonskuggor. Men detta blev faktiskt rätt bra. 
Jag blev rätt nöjd och tänkte att jag kan lägga upp lite bilder här.Vad tycker ni? Jag tål konstruktiv kritik, så kom gärna med tips på hur man kan bli ännu bättre.6:e Maj - Eurovision song contest kval1.

Ikväll klockan 21:00 så smäller det! Sveriges bidrag är med och tävlar i första kvalfinalen. Tror vårt land går ut som nummer 4:a. Nu måste vi hålla tummarna att länderna gillar Sanna Nielsens bidrag.


Vad tycker ni om Sången?

6:e Maj - Just nu

Sitter uppe i min rullstol och äter jordgubbar. Gott gott! 


Känns konstigt att vara hemma den här tiden på en tisdag. Det är jag ju aldrig. Känns t.om som det är onsdag bara för det, eftersom jag la om igår istället. Dagarna blir verkligen helt fel. Haha! 


5:e Maj - Uppsala inställt!Dem hade fått för mycket akut som måste gå före så min resa dit är inställd. Kommer senare att bli kallad men jag vet inte när. 
Hoppas bara inte det blir att man får en kallelse och så ska man vara där rätt snart efter kallelsen, vilket jag har en känsla av att det kommer bli. Det vart ju så nu..
Men iallafall. Tur i oturen att det blev inställt. Hade verkligen ont efter omläggningen så har legat på uppvaket hela dagen och fått smärtlindring.

Nu är jag på väg hem. Snart hemma faktiskt. God natt med er! 

4:e Maj - Några rader!

Hehe som rubriken lyder så tänkte jag lämna några rader här. Jag är på sjukhuset just nu här i Västerås. Kom hit runt klockan 15:30 idag. Brukar som ni kanske vet inte vara inne på söndagar men nu beror det på att jag åker vidare till Uppsala imorgon sedan på eftermiddagen.  
Omläggningen kommer alltså att redan göras imorgon på morgonen klockan 07:45, istället för tisdag eftermiddag. Sedan åker jag till Uppsala klockan 16:00 på eftermiddagen imorgon. Kan inte åka tidigare för det blir för stressigt för mig då jag i princip alltid har ont mer eller mindre efter omläggningen. Och det gör att jag ligger några timmar på uppvaket minst. Sedan har jag lite plock på avdelningen innan jag åker som vägning och så. Tror även jag skulle behöva ha i mig något att äta lite lätt innan jag åker, då jag faktiskt har fastat hela dagen. Men hinner jag inte få i mig något så får jag väl i värsta fall käka i bussen ute på vägarna. Och sedan köpa mat då jag har kommit fram dit.
Det tar ju ändå runt en timme till Uppsala och jag har ju all tid i världen typ. Min assistent kommer att följa med till Akademiska imorgon för att hjälpa/stötta mig. Sedan kommer mamma tror jag på tisdag morgon. 
Är lite småorolig inför besöket. Eller jag vet inte.. Kanske inte orolig men mycket fundersam över saker och ting. B.la undrar jag en massa saker och jag hoppas verkligen det finns läkare på plats som kan svara på mina frågor jag har. Har kollat med Uppsala idag. Och dem säger det, så nu hoppas jag även att dem håller det. Jag kan ju ärligt säga att jag inte är så sugen på att göra undersökningen om jag inte får träffa läkare innan. 
Är även nervös inför själva undersökningen (Hjärtkateterisering för er som missat) då det står att man ska göra det i vaket tillstånd. Jag vill verkligen inte det. Jag är så rädd att det ska göra ont eller kännas obehagligt. Min smärtgräns är så fruktansvärt låg. 
Tycker det minsta lilla känns eller gör ont. Är dessutom rädd att stumpen hel huxflux kan börja göra ont. Kommer jag att fixa det verkligen? 
Dessutom har jag sår vid svanskotan. Och jag är rädd att det kommer kännas i dem, ryggen och rumpan om jag ska ligga still en längre stund på en hård brits. 
Själva Hjärtkateteriseringen tar ju för sjutton tre timmar (?) Åh jösses! Vill dem inte att jag ska sova så kommer dem att så smärtlindra och droga mig rejält med olika saker. Jag kommer verkligen inte fixa det annars.. 
Ja det är b.la lite orsaker till varför jag vill träffa läkaren + att jag har lite andra saker och frågor, jag behöver ställa och ta upp med den. 
Nog pratat om det. Jag kommer säkert att uppdatera lite från Uppsala också imorgon kväll eller natt. Lär ju inte sova någonting natten till tisdagen. Tänkte försöka lägga mig runt 00:00, senast 01:00 idag och inte runt 03:00 som jag annars gör när jag är på sjukhuset. Behöver försöka vila upp mig.. Men sedan om jag lyckas är en annan femma. 
Ja. Hm.. Jag slapp blod iallafall idag vilket är skönt. Mitt blodvärde låg på 95 vilket var skönt. Det är alltid något!
 
Nu så ska jag avrunda och se på Youtube och kanske webbTV tills jag ska sova. Eller om jag ska pyssla lite? Jag får se. Önskar er en fortsatt kväll! 
 
 

3:e Maj - Min lördag!

Hej! 
Tänkte bara lämna några rader här innan jag ska kolla på webbTV en stund innan jag ska sova. Jag är rätt trött för sov inte alls mycket inatt faktiskt. 
Tror nästan att jag vaknade runt en gång i timmen inatt. Det var verkligen jätte jobbigt! Och mellan klockan 06:00 och 07:00 vart jag verkligen jätte pigg trots att jag inte sov alls mycket inatt. 
Så där låg jag i sängen och visste inte vad jag skulle göra. Haha! 
Men tog mina morgonmediciner strax efter 07:00 och försökte sedan att somna om vilket jag lyckades med till slut. Egentligen ska jag ta mina mediciner klockan 08:00 men jag kände att jag inte ville vakna efter en stund ifall jag lyckades somna så därför tog jag dem lite tidigare. En timme hit och dit gör inte så speciellt mycket. Det är väl värre om man flyttar runt eller missar totalt liksom. 
Nog pratat om det. Låg och drog mig till strax efter 11:30. Sedan fick jag lite frukost av mamma som jag käkade i sängen. En smörgås och en kopp kall Obo´y blev det. Var inte så sugen på något så det var bättre än inget iallafall. Låg och kollade på reprisen från gårdagens Let's Dance. Var ju hos min fina vän Carro igår och hade pysselverkstad. Vi gjorde armband och satt på hennes balkong. Hon bjöd även på Tacos  Därför såg jag inte Let's Dance igår. 
Steffo och Benjamin till final! 
 
 
Det var fatiskt mina två favoriter i Let's Dance. Tycker om dem på olika sätt och tycker båda är värdiga vinnare. Benjamin är ju extremt duktig på att dansa, men jag tycker Steffo har gjort störst förvandling av deltagarna i programmet. Vem som vinner återstår att se! 
Efter jag kollat klart på programmet så började jag att skriva en massa frågor till Måndag och tisdag nästa vecka då jag är i Uppsala. 
Jag har inte berättat det för er och på bloggen men åker till Akademiska sjukhuset på måndag och stannar tills på tisdag, för på tisdag ska jag göra en så kallad Hjärtkateterisering. Har aldrig gjort det förut och jag har massor med funderingar och frågor. Fick min kallelse för inte så jätte länge sedan men direkt när jag fick den så började jag efterlysa en massa svar på mina frågor men jag har inte lyckats så jätte bra. 
Dem i Uppsala är jätte svåra att få tag på. Kom fram till slut men kom då fram till en sekreterare och hon kunde inte svara så där jätte mycket. Har även varit i kontakt med Hjärtmottagningen här i Västerås och fått lite mer information. Hon skulle även försöka få läkaren i Uppsala att försöka ringa mig i fredags men ingen gjorde det.
Och nu kan jag inte söka efter någon läkare något mer, så jag har nu skrivit ner mina frågor och ska fråga dem på måndag då jag ska träffa läkaren. Så får jag väl se vad han säger..
Är inte så jätte orolig just nu men är mer nervös och fundersam över lite saker och ting. Jag tycker det är extremt dåligt att man knappt får reda på någon information alls om det. Och eftersom jag inte har det så funderar jag på om dem verkligen har bra information om mig? 
För visst, undersökningen är inte jätte stor. Men mina problem och besvär kan göra att det blir tuffare och så för mig.  Och det känns ju lite jobbigt. 
På eftermiddagen satte jag mig i rullstolen och satt där i några timmar. Hade lite systertid med min lillasyster. Hon sminkade mig, vilket var jätte trevligt och hon är så duktig.
 
 
Sanna och jag, då hon sminkar mig. 
 
Det är så synd att jag inte umgås med min syster mer. Tycker verkligen det är trevligt och min syster är en jätte snäll och fantastisk tjej. Det är i och för sig alla mina syskon. Är glad att jag har dem! 
Efter det så tog jag nästan bort sminket direkt. Haha! Men grejen var att jag blev jätte sugen på att sätta ansiktsmask i ansiketet. Får såna perioder där jag tycker det är mysigt och kul att hålla på med sånt. Så nu satte jag en peeling mask från H&M med rabarber. Luktade verkligen som det! Dem peelingmaskerna gillar jag bäst, när man bara kan dra av det. Visst, det gör ont och känns men det blir m ycket skönare för huden efteråt enligt mig. 
Fram till klockan 20:00 pysslade jag med mina pärlor. Började på två nyckelringar med kompishjärta på. Ska dela med Carro sedan när dem blir klara. Kan lägga upp bild här sedan när jag är helt klar med dem. Lite småfix kvar som jag får fixa med en annangång. 
Sedan efter 20:00 så har jag bara kollat på Gladiatorerna. Såg att det var en ny gladiator med. Han heter Beast och är jätte stor. Men han är inte så musklad som dem andra. Han har lite samma kropp som ena gladiatorn Thor hade då han var med i förra säsongen. Men den där Beast verkar rätt cool ändå må jag säga!  Hehe! 
Efter Gladiatorerna så har jag fått massage av mamma vilket var super skönt som vanligt. Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Käkat varmkorv till kvällsmat och nu sitter jag här framför datorn. Tänkte kolla på webbTV först men klockan blev nu rätt mycket så jag vet inte? Eller om jag kollar en liten stund. Är rätt trött också och behöver egentligen försöka sova. Ja, jag får se.. 
Har haft en ganska bra dag idag trots att man har haft Uppsala i tankarna...
 
 
 

1:a Maj

God kväll!
Nu har vi gått in i Maj månad. Hoppas ni alla mår bra och har haft en fin valborg, trots vårt busiga väder på många håll i Sverige igår. Vaknade till idag och det var vitt på marken. Hehe! 
Idag sov jag till klockan 11:00 för jag var så trött. Jag hade t.om gärna velat sova längre om jag kunnat och fått. 
Men jag kände att det var dags att vakna till för assistenten kom då och dessutom ska jag till sjukhuset vid 15:00 så kan inte ligga och dra mig hur länge som helst. 
Käkade två rostade limpor till frukost med ost på och två stekta ägg vid sidan om. Rostad limpa är faktiskt jätte gott, har ni inte provat det så tycker jag absolut att ni ska testa det! 
Efter frukosten så borstade jag håret och tänderna. Sedan fick jag hjälp att linda stumpen, då det hade blivit lite löst. Men det var inte så farligt, vilket var riktigt skönt! 
Sista tiden hemma innan 15:00 spenderade jag med att sminka mig och sedan strechade jag mitt friska ben med hjälp av min assistent. 
Jag vet inte om jag har nämnt min strechning så mycket förut? Men jag försöker strecha mitt friska ben varje dag. Under knät och hälsenan. Benet har nämligen blivit stelt och kroknat. Så därfärför måste jag försöka strecha för att mjuka upp och försöka bibehålla den rörelse jag har kvar i det benet. 

Klockan 15:00 kom taxin och jag åkte sedan till sjukhuset. När jag kom fram så tog jag prover direkt och sedan kom pappa och Annabelle. Vi pratade mest och sedan drog dem. 
Jag bestämde mig sedan för att ta mig upp till kiosken en snabbis då jag skulle ta ut pengar samt handla en snabbis i kiosken. Dem hade öppet ett litet tag till där, så jag hade tur. Sedan var det bara att ta sig sedan till avdelningen då sköterskan tyckte jag skulle skynda mig. Berodde väl på att duschen skulles tas + att jag hade dåligt blodvärde så behövde få blodet påkopplat. Dock kom hon efter halv sju (en bra stund senare) och hjälpte mig så att skynda mig från huvudentren och kiosken behövde jag inte göa men nu vart det så. Hehe! 
;Efter duschen har jag pysslat lite. Håller på att göra en prydnad av en bok till mammas jobb. Tror den blir rätt cool. Tänkte lägga upp här sedan när den är klar, men det är ett tag kvar. 
Annars har jag inte gjort så mycket mer. Kollat på Berg och Meltzer i Amerika på kanal5 klockan 21:00. Gillar det, dem är så roliga!  Synd att jag har missat dem första avsnitten, men det kanske man kan se på kanal5 webbTV om jag har tur? 
Ikväll har jag även fått blod påkopplat. Den första påsen har precis gått klart och snart ska andra påsen blod på. Ska nu avrunda. Vi gick precis över på andra maj nu. Började detta inlägg igår. Om ni fattar?  Alltså innan klockan 00:00. Önskar er en god natt! 
 
 
 

RSS 2.0