Svar!

 
 
Hej på dig! Jo det finns emla att få, men den emla dem erbjuder här tycker jag inte fungerar alls.
Dem har bara emla kräm och sen sätter man plast över. Det känns inte som emlan åker in i huden, utan ligger mer på huden eller kryper ur genom plasten..
Jag gillar bättre dem färdiga plåster med emla på som jag ofta fick då jag var barn. Jag vet inte om man har slutat sälja dem eller varför dem inte finns här?
Sen är jag kanske mesigare? Hihih! 
 
 
 
 

Liten uppdatering..

En liten uppdatering såhär mitt i natten.  Är på sjukhuset just nu. Åkte som sagt in för jag hade hög feber. Nu får jag antibiotika direkt i blodet 3ggr/dag mot urinvägsinfektion. 
Fick min första dos antibiotika natten till söndagen och jag reagerade jätte konstigt då. Det kändes som antibiotikan gick upp i ansiktet på mig. Brändes, sen mådde jag illa och jag fick ett tryck för bröstet, mitt hjärta började ticka på snabbare och jag fick svårt att andas. 
Hyperventilerade verkligen och hade panik. Skrek åt sköterskan att hon skulle hjälpa mig snabbt! Egentligen blir det ju inte bättre av att man får panik och stackars sköterskan visste väl inte riktigt vad hon skulle göra först. 
Men jag fick syrgas masken på och det blev sakta bättre. Men jag är fortfarande andfådd och hfår fortfarande syrgas. Andfådd var jag redan lite innan jag kom in till sjukhuset och mitt hjärta slår fortfarande konstigt och det är samma sak där. Det gjorde det också innan jag kom till sjukhuset. 
Jag har haft några få korta pauser då hjärtat har slagit normalt. Men annars har det slagit oregelbundet, snabbt och slagit volter. 
Det känns som något har hänt i kroppen.. Men jag vet inte vad? 
 

Feber feber..

På väg till sjukhuset nu.. Febern vill inte ge med sig...


Feber....

En febrig Saara.. Usch!


Mitt första IDkort någonsin! (Tidsinställt)

Fick mitt IDkort igår. Tro det eller ej, men det är mitt första någonsin.
Kände mig genast mycket äldre med det i handen! Haha! 
 

 

Video från musikmässan!

Här kommer två video från musikmässan i kyrkan 
  
 
 

Min torsdag!

God kväll på er läsare! 
Torsdagen börjar sakta gå mot sitt slut. Hoppas ni har haft en fin torsdag och kunnat varit ute i det fina vädret. Jag har faktiskt haft en ganska bra dag idag! 
Det började med att mamma sa att jag skulle vakna strax efter 10. Jag var verkligen jätte trött men det var bara att lyda. 
Tyckte inte min natt blev någon höjdare. Somnade sent och sov dåligt på morgonen. Tyckte mamma var in i mitt rum typ hela tiden. Kastade in tvätt och jag vet inte vad hon gjorde. Hehe! 
Nåja. Fixade iordning mig och sen fick jag hjälp av mamma att linda stumpen. Efter att vi hade gjort det så åkte hon och hämtade lillebror på dagis och sen käkade vi. 
Det blev mat från Dingtuna Pizzeria idag. Det var super gott!  Tycker om deras sallader. Dem känns så fräscha! Men det skulle inte förvåna mig om det egentligen är raka motsatsen. Haha! 
Nej men... Efter det så packade jag och sen var det bara att vänta på taxin till sjukhuset. 
När jag kom fram så frågade jag om jag fick gå på musik mässa i kyrkan här alldeles vid sjukhuset. Trodde jag inte skulle "få" det eftersom jag brukar duscha ungefär då mässan var. Duschar jag så ska jag helst inte röra mig ute och borta eftersom jag använder bakteriedödande medel på kroppen. 
Måste ju vara ren inför omläggningen sen. 

Men jag fick gå på mässan! Tog lite prover innan och sen kom pappa förbi en sväng till sjukhuset. Annars har jag bara väntat på att få dra dit. Fick tjata lite på mamma att hon skulle komma med. Hon sa väl först att hon inte hade tid. 
Då hade jag inte heller sen så stor lust att gå. Det är ju ingen kul att gå själv och lyssna på någon. Känns lite random.. Eller vad tycker ni? 
Men hon kom sen till kyrkan och hade även med mina småsyskon. Eller ja, Sanna är väl inte så liten längre..
 
Detta var det jag ville på: 
 
 
Klockan 18:15 ringde jag efter sköterskan och bad om att få hjälp upp i rullstolen. Sen började jag rulla sakta. Även om kyrkan bara ligger 500-600 meter ifrån sjukhuset så tar det 10-15 minuter att åka permobil. 
Men går man i rask takt så kanske det tar 5 minuter. Permobilen tar som sagt längre tid.. 
Kom dit ca 5 minuter innan Mattias skulle börja sjunga. Mamma tände ljus för våra änglar som inte finns längre. 
 
 
19:00 Började han att sjunga. Han körde lite blandade låtar som sina låtar, EMDs, Dannys låt Amazing, Erik och Tones låt som dem körde med i Melodifestivalen och andra covers.
Det lät jätte bra! 
Bilder som Sanna tog:
 
 
 
 
Jag kunde tyvärr inte stanna kvar till slutet utan jag var tvungen att dra lite tidigare från kyrkan. Hade gjort upp en deal med avdelningen om att jag skulle vara tillbaka där runt 20:00 för att jag skulle hinna bli klar med dusch och så innan rapporteringen till nattpersonalen skulle vara. 
Men jag är glad att jag kom iväg en liten stund och att mamma kunde komma med! 
Lägger upp två videosar sen när jag har fått upp dem på Youtube. 

Annars har jag inte gjort nå mer idag. Sitter nu vid datorn och kollar lite. TJOFLÖJT!! Hah!
 

Jag vill ha! (tidsinställt inlägg)

Kollade lite på fyndiq.se på mobilskal. Hittade en del fint som jag gärna kan tänka mig att ha på min mobil.
Vad tycks om dem? 
 
 
 
 
 
 
 
Finns hur mycket fint som helst på sidan. Inte bara till mobil, utan smink, böcker, pyssel m.m. 
 
 

Segt var det här...

Denna eviga väntan på omläggning gör mig snart galen.. Varför är det alltid så att när man verkligen vill något som i mitt fall lägga om just nu. Då blir det typ så sen omläggning som det bara går..

Just nu + några rader om dagen!

Hej på er alla! 
Förmodligen sover ni men nattugglan här är vaken. Det vill säga - jag!  Nej men ärligt. Är på sjukhuset just nu och har himla svårt att sova här och det är väl inte sådär jätte kul alltid. Fast måndag till tisdag natten gör mig inget. 
Då kan jag sova tisdag förmiddag, fram till jag ska åka på omläggning. Skulle jag vara vaken så skulle tiden så gå enormt sakta... 
Nåja. Just nu kollar jag på Andra Avenyn på datorn + att jag söker efter en usb sladd till min telefon. Har bara en sladd just nu och vill gärna ha två. För då slipper jag frakta med den till och från sjukhuset. Är alltid så himla rädd att jag skulle glömma den någonstans och gör jag det så kan jag inte ladda min mobil. 
Annars då? Det var måndag igår. Har varit på sjukhuset hela dagen. Har inte gjort något alls. Bara varit inne på mitt rum här och fördrivit tiden. 
Det har inte varit bra alls. Jag har visserligen inte haft ont, men det är verkligen jätte blött från stumpen. 
Nej, omläggningen blev inte så lyckad i fredags. Jag hoppas han verkligen lyssnar på mina klagomål (även mammas) skärper till sig och gör omläggningen bättre. För så här som det är nu, ska det inte behöva vara. 
Fast nu har jag hört rycktes vägar att min favorit kirurg är tillbaka. Jag hoppas innerligt att det stämmer! 

Ni frågar, jag svarar!

 
 
 
Hej! Precis, det är helt okej att ni ställer frågor. Är ganska öppen med min sjukdom. Nu svar till din fråga. Det finns så lite kunskap i världen om denna situation så det är svårt att gissa. Jag har trots allt kämpat med stumpen och såren i snart 9 år nu. 
Men på senaste tiden har det börjat se bättre ut. Det har kommit fram ny underhud och det tror man är tack vare en behandlingsmetod där man "klistrar" och stänger igen vissa blodkärl. Dock kan man inte göra det så ofta för jag mår inte bra efter i övriga kroppen. 
Men jag får nog räkna med att ha sår några/flera år till.

God natt!

Ville önska er en god natt! Ska kolla lite på webbTV och sen försöka sova. Jag är på sjukhuset redan nu. Det är kämpigt med stumpen så det är därför jag redan är inne. 
Kom in strax innan 21:00 idag, annars skulle jag ha åkt in i morgon klockan 12:20. 
 
Bortsett från stumpen så har jag haft en fin dag igår! Träffat min fina vän Johanna idag som kom hem till mig. 
 

Rasmus!

Rasmus efter att ha tagit en tupplur i sin vagn 
 

Fredagens köp!

Var på stan i fredags med min fina vän Caroline. Det var ett tag sen vi sågs så det var jätte kul att komma ner till stan på en shoppingrunda med henne! 
Vi möttes inne på Leklust "Zetterlunds" där jag köpte födelsedagspresent till en annan fin vän 
Sen gick vi in på H&M där jag köpte lite saker jag behövde. Efter H&M gick vi vidare upp till shppinggallerian som heter Kvarteret Igor. Gick in på Kicks där jag även hittade lite som jag var ute efter, och sen i andra butiker men hittade inget. Behövde en nessecär som jag kollade efter men hittade inget. 
Så vi gick in i lite butiker i en galleria som heter Punkt. Tillslut hittade jag en stilren nessecär på The body Shop som jag köpte. Älskar deras produkter!  Tycker dem är jätte bra. Synd bara att mycket är så fasansfullt dyrt där. Kollade på sminkborstar som jag verkligen vill ha men dem var jätte dyra!  Så jag får väl se...
 
Detta vart iallafall mitt köp: 
 
- Liquid eyeliner
- Lipgloss
- H&Ms Bronzing powder
- Bomulspinnar
- Nagellack
H&M
 
- Hårtofsar
- Små "gummisnoddar" till håret
- Vitt nagellack från Depend
Kicks
 
- Nessecär
- Läppbalsam
The Body Shop
 
- Örhängen
Glitter
 
Avslutar detta inlägg med en bild på mig. Det var då jag väntade på taxin till stan. 
 

Trailer

Tycker ni som jag om The Hunger Games? Alltså att filmen är jätte bra. Så kanske denna trailer är något för er. Det är nämligen trailern till andra delen i triologin. Den heter The Hunger Games - Catching Fire.

Jag tycker trailern verkar vara väldigt spännande och jag hoppas filmen är lika bra som ettan. Men det återstår att se när den kommer ut. 
 
 
 
Jag har faktiskt inte läst böckerna. Men jag har triologin i en enda tjock bok hemma i bokhyllan som väntar på mig. Får kanske börja med den efter att jag har läst ut den jag håller på med nu. 

Mår inte bra..

Kommer inte att blogga för jag mår inte så bra. Jag har jätte ont i stumpen och inget hjälper som jag får..
Jag hoppas ni alla mår bra! Kram

Mitt senaste paket!

Beställde ett mobilskal till nya telefonen förut och idag kom det hem. Jag beställde även ett fint armband med seglar motiv. Jag vet inte varför och vart det har kommit från men jag har börjat gillat marinblått och seglar/sjö tema mer och mer 
Allt beställdes från Cocoo. Klicka på bilden för att komma dit.
 
 
 
P:S! Förresten, har ni kik? Jag heter Saara91 där. Ni får gärna kontakta mig! 

Just nu!

Är på sjukhuset fortfarande. Skulle egentligen ha åkt hem igår men jag hade så himla ont efter omläggningen så jag blev kvar på uppvaket hela kvällen och natten igår för jag behövde stark smärtstillande.. 
Åkte till avdelningen runt 07:30 imorse. 
 
Är jätte trött nu. Natten blev så konstig nu när man hade ont. Man liksom vaknade när smärtlindringen började försvinna. Sen fick man mer smärtlindring (ibland även något som gör att man somnar) och sen somnade man om. Sen vaknade man när smärtindringen började försvinna.... Bla bla bla.. Så höll det på typ hela natten
Nåja.. Håller på att packa lite nu. Ska hem om ca 40 minuter. - JAG LÄNGTAR! Yeah! 

Mitt senaste pyssel!

Har gjort en portmonä i tovad ull och sytt dit lite rosor. Sen har jag även sytt fast satinbandet ena sida i insidan på portmonän och gjort en tofs i andra änden. 
Det rosa satinbandet fungerar som ett lås genom att man virar runt några varv. 
 
 
Är jätte nöjd över denna. Den har en perfelt storlek och den vart jätte söt. Lite romantisk..

Ugglan Markus!

Vill visa upp en ny grej jag har köpt. Nämligen ett mjukisdjur  Nu kanske ni tycker: "Eh, jaha?"
Men faktum är att jag har velat ha något gulligt mjukisdjur på sjukhuset. Dels för att sängarna och sängkläderna är så fruktansvärt tråkiga. 
Ja, ni som inte vet hur det ser ut. Så kan jag säga att det mesta är vitt, vitt och vitt.. En tråkig färg som gör att man ser sjukare ut än vad man redan är 
Sen en annan anledning till varför jag skaffade den är för att jag tycker att man aldrig blir för gammal för nå gulligt mjukisdjur. Alla har nog något hemma. 
 
 
Kvinnan som gör ugglorna kallar sig Zinnus. Varje uggla hon gör, ger hon ett namn och en personlighet. Detta stod det på mitt kort jag fick: 
 
 
Klicka HÄR för att komma till hennes sida, och klicka HÄR för att komma till hennes facebook sida. 
Hon syr även jätte söta barnkläder. Kanske är något att kolla på för er som har något/några barn i er närhet. 
Finns en massa fina bilder på det hon har gjort, kika in vet jag! 
 
 
Jag och Markus på sjukhuset!  Han har flyttat in nu. 

Just nu!

Ligger och kollar på Fångarna på fortet som precis tog slut. Nu blir det att se Irene Huss resten av kvällen. 
Dem är riktigt vara dem filmerna. Brukar annars ha rätt svårt att se kriminalare som Beck och sådant. 
Mamma håller på med kvällsfika som vi snart ska äta. Det blir hemmagjorda räkmackor :) 
Det blir nog gott! 
 
Jag önskar er en fortsatt lördag kväll! 

Omläggningen idag..

Idag på omläggningen la jag inte bara om mina sår utan dem bytte även plats på min port-a-cath "dosa" som man har inne i kroppen.
Dem bytte plats från vänster sida på bröstet till höger. Och det gör så väldigt ont efter! 
Min högra arm känns 50% rörlig nu istället för 100% rörlig.. Det jobbiga är att det nog kan kännas ett tag efter.. Huja!!
m

Min kisse!

Här kommer en liten kort och snabb video på min lilla katt. Hon är världens mysigaste! 
 
 
Älskar henne. Vad skulle man göra utan djur egentligen?  Dem är underbara!
Ger man kärlek till dem, så får man dubbelt så mycket tillbaka! 

Ägare till en iPhone 5 <3

Precis som det står i rubriken så är jag nu ägare till en iPhone 5!  
Jag är så glad! Den är jätte snygg! 
Nu längtar jag bara tills nästa vecka då mitt nya simkort kommer så jag kan använda telefonen till 100%! 
 
 

Jag tipsar om handkräm!

 
 

"Sense & Care Rich Care Hand Cream är en rik och närande handkräm med naturlig mjukgörande olja av raps och flera fuktbindande ämnen som gör händerna mjuka och lena. Rapsolja är naturligt rik på vitamin E och krämen är berikad med antioxidanten Q10 som skyddar mot frika radikaler."

..Parfymerad och med 21%fetthalt..

Jag ville bara tipsa om denna kräm för jag tycker den fungerar jätte bra. Händerna blir mjuka, lena och salvan åker snabbt in i huden och blir inte så kladdig som salvor kan bli.. Ett stort plus är att den dessutom luktar gott! 


Målning!

Mitt senaste pyssel projekt som har blivit klart. En liten träskiva som jag har målat med vanlig hobbyfärg. 
 
Jag har börjat gillat ugglor. Dem är söta! 
 
Blev nöjd över min lilla tavla. Ska bara komma på vart jag ska ha den? 

Måndag!

God kväll på er!
Ny vecka igen då. Jag vet inte exakt vad jag ska skriva. Jag har lite "torka" i huvudet just nu. 
Hehe! Nåja.. 
Jag kan ju skriva lite om min dag. Vaknade mellan 09:00-09:30 idag. Jag typ klädde på mig och borstade håret. Sen låg jag och blundade till 10:00. 
Fick frukost av mammsen och det var ju super gott. Det vart såna där.. hm.. fyrkantiga "rost"mackor med julskinka på. Eller ja, jul och jul. Men sån skinka man har på julen typ. 
Det är som sagt förbaskat gott! 
När jag käkade så kollade jag samtidigt facebook och jag såg att någon kille hade svarat på en sökes annons om iphone5 som jag är ute efter. 
Det fräcka var att en tjej började fråga om den. Då kände jag liksom: "Men skriv en egen annons om du ska ha en iphone hörru!"
Jag menar. Ser jag att någon söker något som jag också är sugen på och kanske vill ha. Inte börjar jag att skriva på någon annans annons då. Så gör man INTE! 
Men sen hörde killen av sig och berättade priset och då tackade jag nej. Heheh! Så den där fräcka tjejen kan ta den ändå.. 
Nog pratat om Facebook och fräckheter. När jag hade ätit fixade jag mig iordning och packade för att åka till sjukhuset som vanligt. Taxin kom 12:20. 
När jag kom fram till sjukhuset började jag att pyssla lite i väntan på att pappa skulle komma. Tänka sig att han kom ensam denna gång. Han hade med sig mat också från MAX. Det var ju super gott!  Vi kollade på Smartare än en femteklassare och pratade lite. Sen löste han lite på ett korsord som jag hade fastnat på i en Knep&Knåp tidning medan sköterskorna försökte få blod ur min port-a-cath.. 
Jag kan ju säga er att det inte gick sådär jätte bra. Dom ville ta ut nålen och sätta en ny och då vart jag ledsen för jag hatar att sätta in en ny nål när jag är vaken. 
 Annars byter dem alltid på tisdagar då jag är sövd, men eftersom dem behövde ta prover och sen om jag behöver blod så var det därför dem ville det idag. 
Och att sätta in en ny nål i porten gör ganska ont. Den som sticker en måste sticka med ett "hugg".. 
Men sen kom läkaren och skulle testa. Och ärligt! Jag vette sjutton hur han gjorde - men han lyckades få igång porten någorlunda så det gick att ta prover ifrån. Halleluja! 
Sen mellan 16:00-17:00 så har jag duschat och efter duschen har jag fortsatt med mitt pyssel. 
Och nu sitter jag här vid datorn. Kollar lite på youtube och spelar på min bigfarm samtidigt. 
 
 
Jag ska väl snart ringa efter lite kvällsmat innan jag ska fasta. Känner att jag börjar bli hungrig nu. 
Jag avslutar med en bild på mig: 
 

Bok recension

 
”...jag trodde att jag skulle bli psykotisk av den intensiva panik jag kände. Jag kunde inte andas och hjälmen tryckte mot huvudet. Jag hade alltid tvångshandskar samtidigt som jag var isolerad, så jag kunde inte göra någonting alls. Det kändes som jag blev utsatt för tortyr.” 

..Linda..
 
Handling: 
Boken handlar om ett par kvinnor som utvecklat allvarliga självskadebeteenden. Dem har inte blivit dömda för någora brott och dem utgör inte någon hot eller någon fara för andra. Men i stället för att få vård spärras de in på rättspsykiatriska högsäkerhets- kliniker, tillsammans med mördare och våldtäktsmän. Dem utsätts frekvent för tvångsåtgärder som isolering, tvångshandskar, hjälm och bältesläggning, ingripanden som långt ifrån alltid har lagen på sin sida. Varken de själva eller deras anhöriga kan påverka situationen - de är rättslösa.
 
Vad jag tycker: 
Jag tycker boken var bra. Väldigt intressant faktiskt! Den kan vara väldigt "tung" på ett hemskt sätt att läsa ibland. Man fårstår inte att det kan vara så i ett land som Sverige som det fram kommer i boken.
Jag tyckte nog att första halvan av boken var bäst. Sen vart den lite småseg mot slutet. Det är ingen bok för yngre personer enligt mig. 
 
Boken får 4 av 5 blommor. 
 
 
 
 
 

Stark bror!

Dem här hantlarna lekte min bror lite med på golvet i mitt rum. Rätt som det är så lyfter han upp ena hanteln med en hand. Den väger 2kg! 
Min bror är 14 månader. Snart känns det som att han är starkare än mig! 
 
 
Vem vet, kanske blir det lillebror som kommer skydda sina storasystrar? 

Nymålade naglar

Vill lägga ut mina nymålade naglar. Testade någt nytt idag som faktiskt vart rätt coolt! 
Vad tycks?
 
 
Jag har målat hela naglarna i en blå färg. Sen har jag använt tandpetare till att göra "streck" av. 
Det man måste tänka på att ha om man är sugen på att göra, är nagellacksborttagning. Det är väldigt lätt hänt att det kommer färg på fingrarna nämligen.

Tisdag! (bild bomb)

Eftersom omläggningen tack och lov vart på morgonen idag och mitt blodvärde var bra igår så kunde jag dra iväg ut sen efter. 
Annars brukar omläggningen allt mellan 12:00-15:00 och det brukar bli stressigt på kvällen sen innan taxin hem.
Så jag blev riktigt förvånad när jag fick komma till operation så tidigt! 
Nåja, på stan stannade jag i ca 3 timmar. Jag gick med mamma och mina två småsyskon. Detta vart allt mitt köp:
 
- Pyssel
Panduro
 
- Läppstift
-Sminkborstar
- Ringar
- Nagellack
- Puder
- Sminkväska
Gina Tricot
 
- BB Creme
- Fickspegel
- Ögonskuggspalett
Kicks
 
T- shirt
New Yorker
 
 
- Milkshake (tyckte den skulle vara med på bild för den var super god, hehe)
Squeezed up
 
Sist vill jag även ta med en present jag fick av en sjuksköterska. En sån där massage grej man kör på huvudet. Den är super skön! 
 
 

Tips!

Ska du någon gång göra te till någon du känner så vill jag komma med ett gulligt tips. Det kan vara till ditt syskon, förälder, partner eller kanske vän? 
Skriv ett gulligt meddelande på ett papper (se mitt exempel) och limma dit på den lilla pappersbiten som sitter på tepåsens snöre.
OBS!! Se till så att pappersbiten du skriver på täcker den pappersbit du sen ska limma på.
 
Nu gjorde jag bara ett snabbt exempel för att visa er, men vill man göra det ännu finare kan man använda färgpapper, eller varför inte t.om färgpennor. 
Jag lovar att den som får det lilla meddelandet blir garanterat jätte glad! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni frågar, jag svarar!

 
Hej Eva! Jag är ca 160 cm lång. Svar an.g vikten kommer jag inte skriva ut här. Jag har egentligen inte ett jätte stort problem att skriva ut min vikt men jag gör inte det till hänsyn av andra som kanske tycker vikt prat är ett känsligt ämne. För jag väger så lite.
Skulle vilja gå upp minst 3-4 kg. Lyckas jag med det. Kanske jag kan komma ut med min vikt...

Igår söndag!

Igår sminkade min 16åriga syster Sanna mig. Jag har i stort sett aldrig smink så det kändes ovant men väldigt kul 
Nu måste jag bara samla på mig lite eget smink. Jag har nästan ingenting eget..  Bara en mascara, läppglans och concealer. Och några nagellack, räcknas det? 
Nu fick jag låna Sannas. Fint vart det! 
 
 
 
 
 
På dem tre sista bilderna satte Sanna även upp håret på mig med en hårnål och så fick jag prova mammas röda läppstift. 
Jag har faktiskt aldrig haft ett eget läppstift någonsin. Men det ska det ändras på hoppas jag! 
 
 

RSS 2.0