Rubrik..

Fint namn på rubrik va?  Nej, men jag visste inte vad jag skulle skriva där.
Jag har ganska nyligen käkat lite brunch. Det vart McDonald´s! Det är inte helt fel ibland!

Nu ska jag skicka iväg ett mail och sen vet jag inte vad jag ska göra. Men jag känner på mig att det blir en bra dag!

Det hoppas jag ni också har! Kram sålänge!




Jag tävlar...

 







Om en GOODIEBAG hos Zasata 



Det är produkter från:

Meandi.se
MyKidoo.se
Mecco.se
Dagispåsen.se
Amvina.se
Pierrerobert.se
Dermoshop.se
StickIn.se
Libero.se
Pino.se
DonkenDesign.se
Mecco.se
Babybarn.se
Tefrossa.se

Måndag!

God kväll på er!
Hoppas ni mår bra? Själv så har jag det fortfarande tufft men det går. Dagen började med att mamma väckte mig vid halv 9 för assistenten var sjuk och jag behövde bli klar med det jag behöver ganska tidigt för mamma skulle till BVC med Rasmus. Jovisst, jag hann få på mig kläder och började på min frukost. Sen känner jag hur det börjar rinna något varmt över magen.
Först tänkte jag inte på det för jag brukar känna så konstiga känslor ibland men detta var lite konstigare.
Så jag kände efter och fingret vart rött.. Ropade på mamma direkt och sa att det blödde men jag tror inte hon trodde mig till en början för jag brukar kunna säga " Det känns som det blöder " fast det inte ens gör det. Så jag förstår ju mamma.
Hon förstärkte så gott hon kunde. Ringde sen in till avdelningen och sa att jag kommer tidigare idag. Jag åker ju annars som vanligt kl 12:20.
Sen beställde hon ambulans åt mig.



Stör mig lite på dom som skickar ut ambulanserna.  Dom verkar göra allt för att inte skicka ut någon bil. Hon började fråga om jag inte kunde ta egen bil os.v..
Tänker på det man har läst på nyheterna. Personer som har dött för att dom inte får någon bil och kommer in till sjukhuset i tid. Nu finns det ingen risk att jag skulle ha dött men ändå.. Det är sjukt!

Nog pratat om det. Resan i ambulansen gick bra. Dom var jätte mysiga personer som tog hand om mig där.
När jag kom fram så fick jag hjälp direkt. Dom förstärkte lite till och sen sa dom att man skulle hålla koll på hur det ser ut under dagen. Och det har sett bra ut även om det känns totalt tvärt om...
Efter att dom hade förstärkt så tog man prover direkt. Mitt HB låg på 86. Det hade alltså inte hunnit komma så mycket blod, för jag hade 86 när jag åkte hem i lördags. Det är ju skönt! Även om HB låg på 86 så skulle jag få en påse blod. Det kanske är bra att tanka på lite?

På eftermiddagen kom även lymfterapeuten hit en sväng och masserade. Hon fick ta det lite försiktigt eftersom jag är så omlindad och så. Men jag sa att hon får jätte gärna massera där hon kommer åt för det är ju så skönt. Och slappna av i min spända kropp.
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på TV och duschat. Ska nu kolla runt på nätet lite och efter det försöka sova. Kan jag inte det så kollar jag nog på en film.

Sen får jag hålla tummarna att omläggningen inte blir allt för sen imorgon. Helst så tidigt som möjligt vill jag ha!



Från mobilen

Tänkte bara skriva någon rad här och berätta att jag inte mår så bra just nu. Därför jag inte har skrivit något. Har haft en jobbig dag och kämpat med oron och obehag. Att veta om att det har blödit en del under omläggningen sätter sig i psyket. Minsta lilla känsla av att det rinner i stumpen så tror jag att det blöder. Det känns som att jag är tillbaka till ruta ett med min rädsla... Önskar er en fortsatt trevlig kväll och hoppas ni har haft en fin helg. Snart ska jag kolla på Big Brother. Ta hand om er så skriver jag här snart igen. Troligen imorgon! Kramar

Fredag...

God kväll!
Skriver lite här nu innan jag ska kolla vidare på nätet. Är fortfarande kvar på sjukhuset. Varför kommer jag till lite senare. Mamma och Rasmus var ganska nyligen hit med chips och dricka.



Så här sent på natten kom hon. Har man inte en underbar mamma? Tack mamma!

Tillbaka till hur min dag har varit.
Hade omläggning 08:30 men råkade komma upp lite senare. Skönt var det iallafall att jag fick omläggning. Trodde inte det med tanke på att blodvärdet och kaliumet inte var bra.
Efter omläggningen vaknade jag upp och hade jätte ont. Dessutom hade jag blödit en hel del så jag fick blod. Det är fruktansvärt jobbigt när det har blödit för jag får en sån enorm oro.
Tänker nästan hela tiden att nu har det blödit under omläggningen, nu är risken större att det kommer blöda i helgen... Fast det behöver igentligen inte vara så.. Men ändå intalar jag mig det.. Det är inte lätt det här!

Jag var på uppvaket i stort sett hela dagen efter omläggningen. Fick även reda på att jag inte skulle få åka hem som vanligt idag. Mitt blodvärde är fortfarande lite lågt. Men jag tror det är lika bra det.
Så denna natt så kommer jag få en påse blod till och så får jag även blodplasma.



Visst ser plasman konstig ut?  Tror det är första gången jag får det.
Jaja. Så ser som sagt natten ut. Sen ska man ta nya prover och se hur värdena är. Hoppas det blir bra snart!

Nu ska jag kolla runt på nätet en stund. Det var så segt igår med bara en arm. Men nu är jag av med nålen på armen!

God kväll!

God kväll med er!
Hoppas ni har haft en fin dag?
Min har inte varit sådär jätte bra. Vaknade strax efter 10:00 och gjorde mig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt. Taxin kom som vanligt 15:00. Jag var framme strax efter halv fyra. Pappa och Annabelle skulle ha kmmit idag men jag sa ifrån eftersom jag var så fruktansvärt trött.
Och det tror jag var bra. När jag kom hit så tog man prover ganska direkt på mig och sen somnade jag.
Sov i några timmar om man bortser att jag vaknade några gånger emellan åt.
B.la så kom sköterskan in och skulle ta nytt blodvärde för det dom tog visade sig at det låg på 59 och man trodde svaret var fel.
Men framåt kvällen då det var dusch dags så fick man ju nya svaret från proverna och blodvärdet var lågt. Det låg på 57 denna gång och det är verkligen super lågt.  Inte undra på att jag var så trött igår och idag.
Men iallafall, blod kopplades på och givetis så ska min port-a-cath krångla. Alltså där jag får t.ex blodet igenom. Så då började man prata om att ta bort nålen och sen sticka mig på nytt. Jag tycker det gör skit ont så jag vart ju jätte ledsen.  Sa att jag hellre blir stucken i armvecket än i dosan för det gör inte lika ont. Så jag fick en nål i armvecket och det är bra men dock så är den väldigt lägesberonde så nu när jag skriver så gör jag det med en hand och dessutom vänstra. Jag är högerhänt



Det går verkligen jätte sakta när jag skriver. Hehe!  Måste få skratta lite trots den jobbiga situationen..
Just ja! Ska berätta om en annan sak som jag kom på nu på kvällen. Eftersom jag har haft det lite konstigt med magen och så himla lågt blodvärde så började jag fundera på om jag har en blödning i buken. Jag har haft det förut så det var därför jag kom på det.
Nu skulle jag få två blod påsar och sen skulle man ta om blodvärdet. Sen får man väl se vad dem säger.

Jaja.. Ska fortsätta kolla runt bäst det går med en arm. Sen blir det nog film när jag tröttnar på att använda en arm..


God natt med er! (från mobilen)

Precis kollat på Big Brother och gjort mig i ordning för natten. Är verkligen jätte trött så tänkte släcka ner redan nu. Först ta mina natt mediciner bara. Orkar inte skriva så mycket mer än så, mer än att jag har haft en bra dag. Ja bortsett från att jag har inte ont, men obehaglig känsla i magen. Antar att den inte riktigt kommit igång efter narkosen i tisdags? Aja. Hoppas jag får sova bättre nu i natt än förra. Kände mig mycket orolig i kroppen och hade alla möjliga konstiga känningar i stumpen. Önskar er en god natt iallafall! Stora kramar!

Jag är med och tävlar!



om en virkad drake värd 250kr hos Johanna - Hantverkskollektivet



Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Måndag!

God kväll på er!
Mår inte sådär jätte bra men tänkte skriva några rader ändå.
Är på sjukhuset. Kom hit strax innan ett ungefär. Mådde inte sådär jätte bra då heller, men det gick.
Pilla och Benjamin kom några minuter efter min ankomst. Fick en Hello Kitty tidning av henne. Tack!
Blev förresten lite överraskad när jag läste tidningen på eftermiddagen. En grej som jag har skrivit till tidningen har kommit med. Det var ju lite kul!



Nog pratat om det.
Lymfterapeuten kom också en sväng. Hon var inte här förra veckan så det var verkligen super skönt att hon kom denna gång! Ibland får dom ju akuta grejer i vägen så man förstår att dom måste ta prioritera det först. Det var det som hände förra veckan.
Tog även prover som vanligt!
När hon hade varit här så pratade jag och Pilla lite. Benjamin försökte så gott det går. Han är ju en riktig charm knutte! Så himla söt när han skrattar! Ja, det är han ju annars också förståss men man blir så glad över hans skratt. Och jag kan lova er att han charmar varenda personal här på avdelningen också! Hihi!





Här fick han ligga en stund på en filt på golvet. Oj! Vad han är duktig på att röra sig! Han kan rulla runt från ryggläga till mage. Men det går inte att rulla tillbaka då. Det såg lite roligt ut när han hade legat på mage en stund och vart trött i nacken. Då blev han lite sur. Heh! Min fina systerson!

Pilla gick även en sväng och storshoppade i både kiosken och restaurangen här till mig, för jag var så hungrig men kände att jag inte kunde komma upp. Hon är så snäll Pilla!
Min sena lunch vart Mozarella sticks, MER tetra" och en räk macka. Riktigt gott!



Mums!
Sen kollade vi på TV en stund och efter det så skulle dom två åka. Så jag har bara kollat på TV fram till duschen jag gjorde nu på kvällen. Fick reda på att mina provsvar var bra. Eller ja, iallafall blodvärdet. Det låg på 88 eller 89 så jag slapp blod. Men - Kaliumet.  Det är högt. 5,7 låg det på så jag har fått resonium mot det.
Hoppas det inte blir krångel till omläggningen imorgon.

Jaja.. Nu ska jag börja avrunda och ska nu kolla runt lite på nätet och sen kanske kolla på film. Antingen så blir det Apflickorna eller så blir det Livet är en schlager.
Har det lite jobbigt med stumpen just nu. Det kladdar och vätskar. Dessutom sipprar det blod från ett ställe men det har stannat just nu tack och lov. Men är på helspänn att det ska börja igen.
Denna natt kommer nog bli lång. Tur jag har en massa filmer på datorn som jag kan kolla på!



God morgon!



Har precis vaknat och assistenten är här. Nu ska jag käka frukost och vänta på att reprisen av Gladiatorerna ska börja. Missade det igår eftersom Melodifestivalen gick och jag kollade på det.

Ha en fin dag alla!

Min lördag!

God kväll med er!
Till att börja med vill jag önska er en

Min lördag har varit helt okej. Vaknade strax efter 12:00. Var verkligen jätte trött. Hehe! Var det t.om när jag vaknade, men jag kan ju inte ligga och sova hur länge som helst.
Fick lite frukost i mig och har sen bara kollat på TV.

Strax innan 15:00 kom Carro hit!  Det betydde jätte mycket att hon kom. Har inte sett henne på evigheter och jag har saknat henne så mycket!
Det var faktist första gången hon har varit här. Eller okej, hon har varit här en gång förut men då var vi ute bara.
Men som sagt, det var jätte kul att hon kom. Vi gjorde inget speciellt utan pratade bara. Men det är mycket trevligt ändå. Att bara ha henne som sällskap. Hon fick dessutom träffa Rasmus.



Söta killen!

Sen vid halv sju på kvällen så kom taxin och Carro skulle hem. Men då vart det ju självklart krångel. Det är ofta att det blir det med taxin.
Taxi chauffören började köra långt upp på vår gräsmatta fast vi har såna där oranga pinnar som finns på sidan av vägarna som markering att man inte ska köra där. Jörgen gick ut arg och sa till honom att man kör inte på gräsmattan os.v! Dom har nämligen förstört både gräsmattor och trädgårslampor här på gården.
Sen vet jag inte vad som hände men han körde iallafall här ifrån och Carro var fortfarande kvar på gården.
Vilken jäkla chaufför! Så gör man ju inte! Visst, chauffören kanske blev sur på Jörgen men man kör väl ändå inte ifrån den man ska hämta?
Så Carro fick komma in igen och vänta på en ny som kunde komma och sen åkte hon hem.

På kvällen har min mormor och morbror varit här. Dom har tydligen varit i Finland och gav mig och mina syskon lite godis och så därifrån. Tack snälla!

Jag fick:





Strumpor, "Kaffe väska" Alltså den är gjord av typ kaffepaket, kinder choklad, laktrits pipor,
små kex choklad med blåbär i (är den god?), påfyllnad till mobilen och sen en jätte fin mugg med lock.
Man kan sätta på locket om man t.ex dricker te. Så håller sig värmen! Jag är oftast seg med mitt te så det är ju fiffigt!

Nu på kvällen har jag kollat på Melodifestivalen och nu vet jag inte vad jag ska göra. Kanske läsa lite Hänt extra tidningar som mormor kom med? hm!

Min söta fina lillebror :) <3


Min torsdag.

God kväll med er!
Är på sjukhuset som vanligt så här på torsdagar. Kom hit strax innan 16:00.
Det togs prover på mig ganska direkt. Dom vanliga proven jag tar + några prover som dom ville ha inför mitt besök på hjärtmottagningen imorgon.



Sammanlagt 6 rör (såna på bilden) tog man. Det känns som det är ganska mycket men jag tror egentligen inte att det är det.
Efter provtagningen så skulle jag även ta EKG. Det är också något dom ville ha till imorgon.

För er som inte vet vad EKG är så är det en undersökning då man kollar hjärtat. Man mäter hjärtats elektriska aktivitet. Helt ofarlig undersökning som inte heller gör ont.



Så ser det ut. Ni ser att det går "slangar" ner till fötterna? Eftersom jag bara har ett ben så sätter man istället "slangarna" vid höfterna ungefär.

Sen nu ikväll så har jag kollat på TV, duschat och så har jag fått blod. Mitt HB låg bara på 77 idag. Det är konstigt vad det kan sänkas fort. Jag menar, hade 90 i måndags?  Aja..

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på Sveriges värsta bilförare och setat vid datorn. Alltså dom som kör i det där programmet, dom kör ju jätte konstigt?! Förstår inte hur dom kan ha fått körkort?
Nu ska jag avrunda detta inlägg och spela lite Runescape innan jag ska sova.

OBS!! Bilderna är tagna från google!

God natt!

Ville bara önska er en god natt!




Jag ska nog försöka släcka nu innan jag kommer på något mer som jag bara "måste" göra innan jag ska sova. Hehe!

Sov gott allihopa!

Min lillla onsdag!

God kväll med er!
Hoppas ni har haft en fin onsdag?
Min har varit helt okej. Har inte gjort något speciellt idag men det kan ju vara rätt okej ändå.
Dagen började med att assistenten kom hit 09:20. Men jag orkade inte vakna just då så halvsov en stund till. Vaknade till sen av att assistenten petade på mig. Antar att hon tyckte jag skulle vakna Hehe! Så jag gjorde det och sen kom mamma med lillebror Rasmus och la honom hos mig. Sötpluppen!

Det var en fin start på dagen!

Sen efter lunch ringde jag till Hjälpmedelscentralen an.g min permobil. Ena hjulet är det troligen pys punka på och jag har kört med dålig luft ett tag så hjulet har typ blivit snett.

Varnar er! Har ni dålig luft så pumpa DIREKT!

Men iallafall. Kom fram till deras växel och berättade som det var. Människan skulle skicka medelandet vidare till Teknikerna där och så skulle dom ringa upp mig. Och jag tänkte att "Jaha! Nu kommer detta att dröja!".
Men nej då, dom ringde typ upp mig en timme senare. Det är ju super bra att man får hjälp fort!
Han undrade om han kunde komma på fredag förmiddag och fixa mitt däck men jag fick förklara som det var att jag har omläggningar och så. Men han skulle höra av sig ändå och kolla om jag var där. Min permo är nämligen på sjukhuset.

Nog pratat om det. Ringt det samtalet har jag gjort idag. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Tränat lite med assistenten och sen har jag istort sett kollat på TV hela eftermiddagen. Jag är en TV nörd, jag vet! Måste bara berätta en sak till som är kul för mig. Jag har inte haft ont idag och jag har mått bra! Jippi!
Nu ska jag kika runt på nätet och sen läsa min FRIDA tidning som har kommit i bervlådan!



Tjoho!

Önskar er en:



Hoppas ni får en fin dag med era nära och kära. Själv så är jag på sjukhuset fortfarande och väntar på omläggning. Kommer hem till min fina familj ikväll! Sänder även en tanke till vår fina ängel i himlen!

Ta hand om varandra!

Kväll här på sjukhuset..

God kväll med er!
Hoppas ni har haft en fin dag? Jag har haft det helt okej.
Kom till sjukhuset strax innan ett och kollade på TV. Trodde min lymfterapeut skulle komma men hon kom aldrig.
Runt 14:00 kom Pilla och Bejamin på besök. Det är super kul att se dem och Benjamin har blivit så stor!
Men det är ju klart, han är ju redan 4 månader nu!
När dom var här så fikade vi lite för dom hade med fika, sen pratade vi lite och kollade på TV, tills dom var tvungna att åka. Benjamin har ju blivit döpt i lördags så Pilla och Benjamin berättade lite om det. Eller ja, när han pratade så lät det typ: aaaooööh! eeööaa! Det är lite kul att lyssna på. Låter ju så kul!

På eftermiddagen tog man även prover och då fick jag reda på att lymfterapeuten hade fått förhinder så hon skulle komma nästa måndag. Längtar!
Den tid jag har varit ensam nu på kvällen så har jag bara fördrivit tiden genom att kolla på TV och duschat. Har inte haft så ont idag och det har varit rent ut av sagt: skit skönt! Mer såna stunder!

Nu är klockan snart 00:00 och jag har precis kastat i mig lite kvällsfika eftersom jag nu fastar. Ska kolla runt ett tag på nätet nu innan jag ska sova.

Bjuder på bilder på min kisse:





God morgon!

God morgon på er!
Nu är det en ny vecka och det innebär nya tag. Hoppas ni alla är ut vilade och mår bra. Själv så är jag inte så värst utvilad. Känner mig nästan aldrig det på morgonen. Hehe!
Är trött och vill egentligen sova en eller två timmar till. Men det går inte. Assistenten är här och jag måste nu käka frukost och sen göra mig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer 12:20!



Önskar er en god natt!

Tänkte skriva lite kort här nu och önska er en god natt!

Jag ska nog spela lite Runescape eller läsa någon timme innan jag ska göra mig iordning för natten och försöka sova. Är ganska trött och imorgon är det en ny dag.
Hoppas ni har haft en bra helg och att ni har mått bra? Min har varit helt okej och jag har även mått rätt okej!


Dom tävlande i Melodifestivalen ikväll




Lördag!

Hej på er!
Har inte skrivit nu på ett tag så jag tänkte lämna några rader här.
Lördag idag då, det innebär helg! Fast någon av er kanske måste jobba?
Jag har iallafall helg och det är skönt att slippa vara på sjukhuset. Hade det lite jobbigt igår efter omläggningen.
Omläggningen tror jag gick bra men jag hade så fruktansvärt ont efter så jag låg hela dagen på uppvaket igår och visste varken ut eller in typ.  Minns att jag såg på klockan flera gånger och såg hur det vart senare och senare. Visste inte om jag skulle orka ta mig tillbaka till avdelningen och åka hem. Jag har ju min taxi stående klockan 20:00 varje fredag och jag var nog tillbaka till avdelningen strax efter 18:00.
När jag låg på uppvaket så kände jag sen att jag måste försöka ta mig tillbaka och försöka åka hem. Strunta i smärtan och hoppas på att den går över. Jag vill inte stanna kvar ännu senare eller tills på lördagen.
Eftersom jag redan har legat en dag mer denna vecka.
Men det gick bra och nu är jag som sagt hemma.

Tillbaka till idag.. Lördag idag då. Assistenten har precis kommit och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.. Blir nog att ta det lungt och kolla runt lite på datorn kanske.
Ikväll är det ju melodifestivalen som gäller!

Önskar er en fortsatt trevlig helg!


Skriver från mobilen

Tänkte bara skriva lite kort och säga att jag mår bättre nu. Har inte haft feber på hela dagen och är hemma. Pratade med läkaren idag och han sa att troligen så reagerade jag på att få feber för att dom har hållit på i såren under omläggningen igår. Eftersom jag har en massa bakterier i stumpen. Och det kan nog stämma det han sa för jag vet att jag har haft feber förut efter omläggning. Men inte så högt. Då har det typ legat på 38,4. Jaja. Nu ska jag läsa eller försöka lösa kryss.

Fasen...

Är kvar på sjukhuset just nu tills imorgon iallafall sen får man se.
Det är så att på kvällen så skulle jag kolla om jag hade feber, för jag sa att jag fryser lite och har ont i huvudet. Då låg det på 40 grader! Vet inte hur det är nu men det känns iallafall bättre.
Har aldrig haft så högt förut! Trodde febern skulle ligga på typ 38,2 - 38,3 typ. Men så fel jag hade!

Nu är jag som sagt kvar. Får vätskedropp och så, sen får det väl visa sig hur det är imorgon. Om jag eventuellt måste ha antibiotika eller något. Jag tror nämligen det är stumpen som spökar. Fasen!

Nu ska jag avrunda och kolla på webb TV. Blir troligen datorn hela natten. Ska väl inte säga något i förskott men förut när jag har fått vätkedropp så har jag fått gå på toa stup i kvarten på nätterna.

"Hinner precis somna innan det är dags att gå på toa igen. Sen ska man somna om lagom tills man blir kissnödig igen os.v.. För vaknar jag på nätterna så tar det inte någon minut innan jag somnar om. Det handlar om flera minuter och i värsta fall någon/några få timmar..."

Hoppas verkligen inte det blir så inatt!!


Måndag!

God kväll med er!
Måndagen börjar gå mot sitt slut och jag tänkte skriva lite här.
Åkte till sjukhuset 12:20 som vanligt. Jag var framme strax innan ett.

När jag kom fram så tog man prover ganska direkt och efter det så kom lymfterapeuten och jag fick min massage.
Den är alltid så efterlängtad. Det är ju så skönt att få den. Massagen är ju det bästa jag kan få om jag har ont. Brukar för det mesta hjälpa mer än tabletter. Tänk om man kunde få massage varenda gång man  har ont? Vilken dröm!
Sen strax efter 15:00 så kom kuratorn en stund. Hon ville prata lite och så. Det var ett tag sen jag träffade henne nu så hon ville höra hur jag mår och hur det går. Och jag sa att det går bra, det har hänt så mycket bra grejer nu men nu ska det väl inte hända så mycket mer vad jag vet.
Kuratorn och jag fick avbryta samtalet sen för att pappa och Annabelle kom. Dom hade med sig mat som vi käkade. Eller det var faktiskt jag som köpte min mat. Han la bara ut så länge och jag fick betala sen. Han är lite snål ibland.. Hehe! Det vart från MAX hamburger resturaung. Hamburgarna där är ju så himla goda! Älskar dem verkligen!

Fick reda på mina provsvar också. HB låg på 85 så jag fick en påse. 85 är egentligen på gränsen. Ibland får jag blod då och ibland inte, men det kanske var lika bra?
Kaliumet vet jag inte vad det låg på men jag fick resonium mot hög kalium så jag antar att det har legat lite högt då?

Sen på kvällen har jag duschat. Det gick väl så där. Jag har det så fruktansvärt jobbigt med stumpen idag och var så rädd i duschen. Det liksom rinner och kladdar i stumpen.  Eftersom jag blödde i torsdags så känns allt ännu värre. Blödningen sätter sig liksom fast i psyket några dagar efter.

Nu är klockan snart 00:00 och jag ska avrunda. Ska kasta i mig kvällsfikat innan för jag fastar sen.


2 år sen nu...




Tiden går så fort. Men jag minns dagen som om den vore igår.
Tänker på dig ofta älskade syster, och jag önskar såå att du kan komma tillbaka.
Vi försöker gå vidare här hemma för jag vet att det är det du vill.
Men vi blir aldrig hela utan dig igen! 

Fredag!

God kväll med er!
Fredag och nu är det helg!  Det är super skönt men jag är fortfarande kvar på sjukhuset. Brukar åka hem klockan 20:00 på fredagarna men det var så att igår kväll började det att blöda ur stumpen helt plötsligt.
Det var något jag verkligen inte hade räknat med för det hade känt så pass bra under dagen.
Så natten till idag sov jag verkligen nästan ingenting.  Jag var så rädd och hade så ont. Dom få gångerna man somnade och vaknade nästa gång under natten så tänkte man "Åh vad skönt att få sova en stund!" och sen när man kollar på klockan så inser man att man bara har sovit i 5-10 minuter.. Så höll min natt på.. Det var jätte jobbigt!



Så här såg stumpen ut efter sköterskorna satt på tryck. Detta låg jag med över natten.

Och klockan 06:00 tog man blod prov och kollade mitt blodvärde snabbt innan jag skulle iväg på omläggningen eftersom det hade blödigt. Är det för lågt så vill dom inte ta emot mig eftersom det kan blöda undertiden man lägger om och då blir det ju ännu lägre
Omläggningen hade jag i alla fall tidigt idag. Fick blod pålopplat för att värdet var lite dåligt och strax efter 08:00 var jag uppe på operation. Dom tog in mig direkt för att jag sa att det är fruktansvärt jobbigt och jag behövde inte vara vaken länge tills jag blev sövd. Det var skönt! Annars kan man få vänta i ett så kallat "förberedelserum" upp till 30 minuter. Vilket är rätt värdelöst.  Speciellt i denna situation.

Efter omläggningen vaknade jag med en ENORM smärta i stumpen. Det var fruktansvärt! Bara låg och kved, vände och vred på mig. Kunde inte ens komma tillbaka till avdelningen förrän sent på eftermiddagen, början på kvällen. Annars när jag åker upp till operation så tidigt så är jag tillbaka till lunch.
Men det är skönt att jag får stanna kvar där om jag vill och känner att det faktiskt är bäst för mig just då. Dom har bättre smärtsillande och lungnande där vilket jag verkligen behövde då. Men skönast är nu. När jag är smärt fri!

Anledningen till att jag hade så ont var för att läkaren hade dragit åt lindorna så mycket. Han var upp och pratade med mig när jag låg på uppvaket. Han sa även att det inte hade blödigt något speciellt mycket. Och det är ju skönt!
Nu ska jag avrunda och fylla på min mobil. Annars glömmer jag väl det. Baj baj!

Välkommen!

Idag föddes min efterlängtade lillebror!



Välkommen lilla bamsing till världen!


RSS 2.0