Torsdag!

God kväll på er alla!
Hoppas ni har det bra så här på kvällen. Jag har det helt okej. Dock är jag väldigt trött. Har inte sovit alls bra på två nätter. Det beror troligen på att man har ändrat tider på en av mina smärtstillande mediciner.
Tar ju Oxycontin b.la och förut tog jag den klockan 12:00 och 00:00. Men nu har dom ändrat så jag tar den 08:00 och 20:00. Jag kan rent av säga att dem tiderna suger!
Enligt mig så håller inte tabletten från 20:00 till 08:00, alltså tolv timmar. Den håller i några timmar och smärtlindringen hinner lagom gå ut tills jag ska sova.
Dom två senaste nätterna har jag haft jätte ont och jag har inte somnat förrän mellan 03:00-04:00...
Tar jag medicinen gamla tider, d.vs 00:00 då verkar den bättre än vad den gör nu. Jag kommer nog fortsätta på mina gamla tider med dem smärtstillandena.
Dom flesta av mina mediciner ligger i en så kallad apodos. Det är lite drygt att Oxycontinen är i klockan 08:00 och 20:00 påserna. Då måste jag förvara dem på något annat ställe fram till mina gamla tider.
 
 
Så här ser en apodos ut. Det är som en rulle med små påsar med tabletter i. Min räcker för två veckor. Fast denna hittade jag på google så den är inte min. Ganska fiffig grej egentligen! Slippa en massa tablettburkar..

Nog pratat om det. Torsdag idag. Blev väckt vid tio på morgonen av assistenten. Jag var verkligen helt borta typ. Var såå trött! Men det var bara att försöka piggna till. Hade jag kunnat, så hade jag sovit lite till. Haha!
Till och med assistenten sa idag att jag såg helt slut ut. Hehe!
När jag hade ätit upp frukosten så stretschade jag mitt friska ben med hjälp av assistenten. Mitt friska ben är ju krokigt så måste stretscha för att det inte ska bli ännu krokigare. Sen efter det fick jag massage. Det är så himla skönt!
Sen var det dags att packa och göra sig iordning för att åka till sjukhuset.
När jag kom fram så kom pappa hit. Han stannade i ca 50 minuter, sen åkte han. Han lovade att han skulle fixa svamp till mig. Får se om han kommer ihåg det?
När han åkte så kom sköterskan in och tog lite prover. Mitt HB låg på 89 så jag slapp blod! Wiihoo!! Det är skönt det! Och en annan sak - Jag tror mitt kaliumvärde var ganska bra/ok det också för jag har inte fått något Resonium mot det. Toppen va?

Sen på kvällen har jag bara duschat och kollat lite på TV. Följer ju Robinson. Folket som är med vill ju ta revansch! Vilken hejar ni på i Robinson? Jag hejar på Anna!
Hon har förresten blogg också. Upptäckte det nyss! Klicka på bilden för att komma dit!
 
 
Nu ska jag kolla runt lite på nätet.. Bland annat se om jag hittar något roligt virkmönster gratis. Det får dock inte vara för svårt. Är inte expert - än!


 
 
 

Skriver från mobilen!

Ville mest bara önska er en god natt! Jag ska kolla klart på invigningen av Paralympics och sen försöka sova.
Hoppas min natt blir bättre än förra. Släckte halv tre på morgonen då för jag hade så ont. Det ville aldrig ge sig!
Usch ja!

Annars får jag väl läsa eller något. Men önskar iallafall er en god natt!


10% Rabatt till er!

I ett samarbete med vinylahem så vill jag ge er en rabatt på 10%
 
Ange koden -
- När du gör ditt köp.
 

Kanske har du en tråkig vägg i ditt hem som behöver piffas upp? Det kan du enkelt göra med snygga och stilrena väggtexter och väggord från vinyla hem.
Dom har texter som passar till allt från barnrum till vardagsrum, hall och kök. Eller varför inte sätta upp fönsterfilm att piffa upp fönsterna med? Samtidigt blir det ett snyggt insynskydd!
 
Vinyla hem har massor med olika väggtexter och ord.
I varje köp man gör så får man alltid intruktioner på hur man får upp väggdekoren. Dom är enkla att få upp på väggen och dom lämnar inga spår efter sig ifall man skulle vilja ta ner väggdekoren igen.
Att piffa till en väg med texter eller ord, är både enkelt och billigt.
 
Vinylahem har något för alla!
 
 

Måndag!

Hej på er!
Måndagen börjar gå mot sitt slut vilket är jätte skönt. Är inte så där jätte förtjust i måndagarna. Då är det oftast som värst. När man vaknar på måndag mornarna så vill man bara att tiden ska gå jätte fort så jag kan åka till sjukhuset.
Jaja nog pratat om det. Vad har jag gjort idag då? Jo, assistenten väckte mig halv 10. Det är en super bra tid att gå upp i på måndagar tycker jag.
Käkade lite frukost samtidigt som jag kollade på TV och packade sen för att åka till sjukhuset.
Sen har jag bara virkat i väntan på taxin. Håller på med en överraskning till en person men kan inte säga vem eftersom den läser min blogg. Hehe!

Just ja. Kan även berätta en "fortsättning" efter den där taxi incidenten som skedde i fredags. Mamma ringde till polisen i helgen som var och hörde hur det är med lagar och så i trafiken.Hon var verkligen jätte arg!
För frågor och och mindre akuta saker, kan man ringa 11414!
Dom sa b.la att alla färdtjänstbussar inte ens får ta permobilar. Vet inte riktigt vad dom menade med det men jag antar att det har med vikt och så att göra?
Sen så sa dem även att det är klart att permobilen ska vara fastspänd. Det räcker inte med ett bälte. Tror även dom tyckte vill skulle göra en anmälan på detta.
Idag ringde mamma till Samtrafik som har sjukresor och färdtjänsten. Hon ringde även till chefen på Sandarna som taxibolaget heter.
Hon berättade om händelsen och berättade att jag vart rädd. Jag ska ju inte behöva vara rädd när jag ska åka färdtjänst nämligen. Man ska ju känna sig trygg!
Då hade han sagt att jag inte behövde oroa mig. Att han inte kommer vara kvar där. Det är trots allt ett service yrke han har och att inte spänna fast rullstolar är inte bara en fara för den som sitter i, utan även för honom och eventuellt om det hade varit andra personer i bussen. (Vilket det inte var nu)
 
När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Mitt HB låg på 75 så jag har fått två påsar blod idag. Mitt kalium låg på 5,1 så jag fick en dos Resonium mot det.
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kollat på TV och duschat nu på kvällen och sen vart det TV;n igen. Och nu tänkte jag sitta här vid datorn en stund eller ett tag. Beroende på vad jag kommer på att göra! 
Har oftast ändå sen omläggning på tisdagar så då kan jag ju sova på förmiddagen typ.
 
 
 
 
Så här ser min armbåge ut idag. Vart inte så blått som jag trodde det skulle bli. Jag tror nämligen knölen man har i sidan tog emot mest när den klämdes. Men det gjorde verkligen jätte ont! Jag skrek t.om till!
Nu är jag bara öm om man petar eller kommer åt på den sidan. Men det ska väl ge sig snart hoppas jag?
 

Fredag och marknad!

Efter omläggningen drog jag ner till Västerås årliga höstmarknad. Tycker sånt är jätte kul!
När jag kom dit så letade jag upp mamma, Sanna och Rasmus som kom dit och höll mig sällskap. Sen gick vi runt lite där och kollade. Tyvärr kom världens regn skur sen. Men jag bestämde mig för att vara kvar tills taxin skulle komma ändå.
Sen lite senare mötte jag på Carro som gick med oss där på marknaden. Stackarn blev helt dyblöt! Hehe!
Jag fick låna paraply av mamma så även hon blev väldigt blöt. Tack för att jag fick låna det!
Klockan 17:55 åkte jag därfifrån. Detta vart mitt köp:
 
 
 
 
Köpte även älgkorv men det tog jag inte kort på!
Chauffören som körde mig därifrån var ju verkligen bakom flötet. När jag hade kört in i bussen med permobilen så frågar han om den är bromsad. Jag trodde han menade avstängd så jag svarar ja.
Sen tänkte jag inte mer på vad han gjorde förrän han börjar köra iväg. När han ska svänga ner på E18 så vrider sig hela permons bakdel in mot bilens vägg i en himla fart. Jag var inte beredd så jag fick ju min armbåge emellan permobilen och väggen. 
Skrek till för det gjorde fruktansvärt ont! Han stannar bilen på sidan och börjar sen skylla på mig att jag sa att permobilen var bromsad. Så jag sa: IDIOT du måste ju spänna fast den ändå! Det spelar ingen roll! Den ska vara fastspänd! Sen skyllde han även på att däcken var blöta.
Jag vart jätte förbannad och även ledsen. Det gjorde så ont i armbågen!
Han spände fast permobilen sen. Dock inte ordentligt och fortsatte sen att åka.
 
Jävla chaufför alltså!

Mina presenter.

Detta fick jag när jag fyllde år. Tack allihopa! 
 
 
Från barn och ungdomskliniken. 
 
 
Boken till vänster fick jag av Johanna.
Boken "Hello Kitty måste dö" fick jag av min gudmor och gudfar från Skåne. 
Presentkort av Carro.
 
 
Vattenflaska av Sanna och Rasmus.
Miranda nallen av Pilla, Jonnie och Benjamin.
Lilla "knippan" av mormor och morbror.
 
 
Köks set av mamma och Jörgen.
 
 
Pyssel av avdelningen.
 
Tack så jätte mycket alla! Det var verkligen jätte snällt av er allihopa! 

21 år idag!

Har vänner på besök och väntar på att stora syster, hennes kille och systerson ska komma.
Även mormor och morbror!


Boss! :D

Vill visa en video på vår hund Boss, som jag tog igår. Tyckte det vart coolt med ögonen! 
 
 
 
Haha! Boss då! 

Bakat idag!

Idag har jag bara varit hemma. Har t.om fått nå vettigt gjort idag - nämligen baka. Jag fyller ju år på onsdag!
Assistenten fick springa mellan köket och mig och langa grejer. Har svårt att vara uppe men det gick ju det också!


Dimma, så vackert! (kortet taget tidigare idag)

Tog kort på åkern utanför mitt hus. Dimman börjar smyga sig på men dock gör sig inte riktigt bilden rättvis med verkligheten men ni ser iallafall det vita?
Tycker dimma är vackert! Ser så stilla, fridfullt och nästan lite spöklikt ut. Nästan så man vill ut och dansa i dimman! Om man kunde! Haha!


God natt!

Min fina familj var hit för ca en timme sen med mat från McDonald´s.  Så har ätit kvällsmat därifrån. 
 
Nu ska jag kolla lite på webbTV och sen kanske försöka sova. 
Önskar er en god natt och tack för maten mamma (som läser min blogg) 
 
Och så håller vi alla tummarna att min omläggning blir hyffsat tidigt så jag kanske kan komma upp och ta mig ut på en promenad efteråt. Innan jag åker hem! 

Kort inlägg, mår inte alls bra..

Hej och god kväll på er! 
Som rubriken lyder så blir det ganksa kort inlägg idag. Jag mår inte bra men kände ändå för att skriva några rader här. Jag hoppas ni alla mår bra och har haft en bra torsdag! 
Jag har haft det tufft. Mycket ont och mycket obehag har jag känt av. Det kladdar något enormt från mina sår. Jag hoppas det blir en bättre lösning på omläggning imorgon nu eftersom det sen blir helg. Men det visar sig...
En enda possetiv sak idag är att mitt blodvärde låg bra så jag slipper blod denna gång! 
 
Det är ju alltid något. Nu ska jag nog kolla lite på webb TV, läsa lite bloggar eller eventuellt kolla på någon film. Vet inte riktigt vad jag vill men jag känner att jag kan ju lika gärna vara vaken länge inatt. Då sover jag på förmiddagen fram till det är min tur till operation. 
Fick reda på att en annan är före mig. Tyipskt att det alltid ska vara så! Att när man mår dåligt och absolut vill ha omläggning, då får man det alltid senare. Men mår man bra, då får man det alltid tidigt. Knepigt va? 

Måndag!

Hej på er och god kväll!
Hoppas ni alla har haft en fin dag! Min har varit helt okej faktiskt. Näst intill bra! 
Jag åkte in till sjukhuset igår istället för idag för jag hade så himla ont och det smärtstillande som jag har hemma hjälper ju inte alltid. Som igår till exempel. 
Så när jag kom in igår fick jag morfin ganska direkt och sen har jag bara tagit det lungt eftersom det har gjort ont.  
Idag på morgonen kom en sköterska in och skulle ta prover och dessutom kom en läkare med. Han frågade lite hur det var och jag sa att det är tufft. Sen sa han att han skulle se om det gick att göra omläggning idag stället för imorgon. Jag tänkte bara "YES YES YES"!! 
Men sa bara lite kort: "okej, men då vet jag". Hehe! 
Så jag duschade och gjorde mig iordning för omläggning. Kvart över två på eftermiddagen fick jag tid så det var jätte skönt! 
På eftermiddagen har jag bara legat på uppvaket och försökt piggna till och bli så smärtfri som möjligt för att sen kunna åka tillbaka till avdelningen. 
Nu på kvällen har jag bara kollat på TV lite och sen har jag setat lite vid datorn. Är rätt trött efter narkosen så får se om jag släcker tidigt. Men det blir väl alltid så att jag alltid kommer på vad jag ska göra då jag ska släcka. Hehe! 
 
Ska nu fortsätta kolla runt på nätet. 
 

Packar ihop mina saker och är lite små ledsen...

Har ganska nyligen ätit lite isterband. Det var inte sådär jätte gott men det gick att få i sig.
Nu ska jag väl packa för ska hem klockan 20:00.
Är lite små ledsen. Omläggningen blev sådär. Eller den blev bra på de mesta ställena men inte på ett ställe.
Se min ritning:
 
 
 
På ett ställe satte dom dynan så nära sår kanten. Inte precis kant i kant men inte långt ifrån tycker jag. Det är det jag tycker är jobbigt. För ofta nu på helgerna brukar det kladda därifrån eller t.om blöda. Men mest kladda. 
Då sa jag till att dom skulle skjuta ner dynan som är över det såret för att om det ska kladda så det finns chans att dynan kan suga upp lite. Förstår ni?
Det är det jag är lite ledsen över. Men jag hoppas att helgen ska gå bra och att det håller. 
 

Jag undrar?

Jag undrar lite saker angående rundvirkning. Någon som vet?
 
1. Hur man gör en fast maska och sen en ökning?
 
2. Hur man virkar ett enkelt varv?
 
3. Hur man gör en fast maska och sen en minskning?
 
Om det finns någon som kan, berätta gärna eller länka till någon bra sida. Jag har försökt letat men hittar inte. Har även böcker hemma men jag förstod inte riktigt dem grejerna i boken.

Torsdag!

God kväll! 
Tänkte försöka ge mig in på att göra ett videoinlägg men det började strula så jag gav upp. Får fortfarande inte ner VAIO camera grejen. Det står att det programmet inte svarar och så har det nu stått i 40 minuter. 
 
 
Typ så ser det ut. Men det stänger väl ner sig sen när jag stänger ner datorn om det nu inte vill göra det innan. 
Det blir ett skrivet inlägg som vanligt. Hade jag lyckats fått denna video på bloggen så skulle det ha varit min första video inlägg. Men försöker en annan gång. Nog pratat om det! 
Torsdag idag, hoppas ni alla har haft en fin torsdag och att ni mår bra. Jag mår just nu helt okej men har haft en jobbig kväll. 
Vad har jag gjort idag då? Jo jag sov till typ 11:00. Vaknade jätte trött och satte på TVn på lite halv hög volym, drog ut öronpropparna och försökte vakna till. 
Det var bara assistenten hemma när jag vaknade. Dom andra hade dragit till Furuviks djur park. 
Jag käkade, fixade mig iordning och pratade lite med assistenten om saker som jag tycker är lite jobbigt och så. Känns bra att man kan ta upp saker med henne så hon förstår och berättar hur hon tänker och tycker. Det är jätte bra att det fungerar bra och att ingen tar illa upp. Istället försöker man göra det bättre och kanske på ett annorlunda sätt.  Vid klockan 15:00 åkte jag till sjukhuset. Såg fram emot att åka dit idag. Pappa, Annabelle och Pilla och Benjamin skulle komma idag. 
Både Pilla och Pappa hade med sig lite gott att äta till mig. Pilla kom med Mozzarellasticks, Cola, Kinderägg och en Redbull. Tack så mycket! Jag har världens underbaraste syskon! 
Pappa och Annabelle hade med sig kantarell mackor. Allt var verkligen super gott! 
Alla stannade till ungefär halv sex. Efter det har jag bara kollat på TV i väntan på dusch och provtagning. Vanligtvis tar man ju prover direkt när jag kommer för att det ska gå så fort som möjligt med blod om jag behöver det. Men nu vet jag inte vad det var som drog ut på tiden? 
Eftersom det blev så sen så vet jag inte hur det blir med Desferalet imorgon. Om det hinner gå klart ens innan jag åker hem på kvällen? 
Jag vill inte stanna kvar längre för att dom var sena...  Hade man dessutom tagit det mycket tidigare så hade jag eventuellt kunnat tagit mig upp efteråt och åkt ut en sväng med permon eftersom jag har en tidig omläggning imorgon.. Men det går ju inte nu... Skit! 
På tal om omläggning. Tycker det är super tråkigt att alla semestrar börjar ta slut och alla kommer tillbaka - Okej, det är inte tråkigt men det jag tycker är tråkigt att nu när alla kommer tillbaka från semestrarna och så, blir det vanliga rutiner igen. Alltså sena omläggningar på tisdagarna. Blir ledsen av bara tanken... Tycker det är fruktansvärt jobbigt att tisdagarna är sena eftersom det går en dag extra mellan fredagens omläggning och tisdagens. Än tisdag och fredag. En dag gör så OTROLIGT mycket, det kan hända så himla mycket i stumpen på en dag. Jag önskar så att det kunde fortsätta som det gör! Men jag vet.. Det går inte.. 
 

Mitt senaste iPhoneskal! :)

Tänkte visa mitt senaste iPhoneskal och även tipsa om dem! 
 
 
Mitt skal beställde jag HÄR.
Det är jätte smidigt, man går in på sidan. Sen väljer man en bild på sin dator som man vill ha och justerar den efter modellen som visas på sidan. Dem meddelar även om bilden är för dålig och så. 
Efter det så går man till kassan och gör sin beställning och får hem den i brevlådan. 
Jag fick mitt skal efter två dagar. Det går fort! 
Jag är hur nöjd som helst med min 
 
Klicka på bilden för att komma dit eller på länken ovan.
 

Video från i helgen!

Bjuder på en video från helgen. På lilla Rasmus. Den som matar honom är Sanna och jag filmar! 
 
 
Så himla söt är han. Älskade lillebror! 

Rubrik var det här!

Det blir ett kort inlägg idag. Jag mår inte så bra nämligen. Har jätte ont i stumpen. Det bränner, sticker, hugger och molar. En riktig jobbig blandning med andra ord. 
Jag vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Sitta? Ligga? Ligga på sidan? 
Det finns inget läge som känns bättre än nå annat. Åh! 
Jag vill bara att stumpen ska kännas torr och vara smärtfri. Det skulle vara så skönt! 
Men nu - Det är tvärt om.. Denna helg har det vätskat mer än normalt ur mina sår så det är jätte blött. Jag blöter ner allt p.ga stumpen.. Och så har jag så ont!
 
Sen en annan sak. Jag ber om ursäkt att bloggen är rätt tråkigt just nu och att jag inte skriver sådär jätte ofta. Det känns som det inte finns så mycket att skriva om. Är nog inne i en period just nu att jag känner mig lite nere. 
Stumpen krånglar i stort sett hela tiden och det gör mig verkligen jätte ledsen. 
Men jag kommer inte sluta att blogga för den känns bra att ha. Kunna ventilera lite och dela med mig av hur jag har det till andra. Den är som en dagbok för mig ungefär!
 
Hoppas ni alla mår bra!  Stora kramar! 
 

Moa Lignell <3

Moa Lignells nya låt. Den är så himla bra!
 
 
 
Någon som vet när hennes album kommer ut?

T O R S D A G !

God kväll!
Är riktigt irriterad just nu. Jag får blod och sköterskan klantade sig med blodet och det kom på lakanet så nu måste dom byta lakan i sängen. Är så irriterad för samma grej hände idag tidigare också av en annan sköterska! Det verkar bara vara otur med droppen.
Ni kanske tänker nu: "Men det är väl bara att sätta dig i din rullstol medan dem byter?"
Har man ont och det är jobbigt med stumpen, så är det inte så "bara" tyvärr... Som sagt, är väldigt irriterad och sur!
Nog pratat om det.
Torsdag idag då. Dagen börjar gå mot sitt slut. Förutom att jag har haft det lite jobbigt med stumpen så har jag annars haft en väldigt bra dag.
Var ju hemma onsdag till torsdag natten och det var faktiskt skönt. Idag hemma, har jag bara packat och gjort mig iordning för att åka till sjukhuset. Sen när jag kom fram så tog man blodprover ganska direkt och sen kom Pilla och Benjamin hit. Pappa och Annabelle kom någon minut efter. Himla trevligt att alla kom idag. Känns som jag inte har sett dem på ett tag. Benjamin blir bara större och större, när man ser honom så kan han dessutom mer och mer. Han var så himla söt när Pilla la ner honom på golvet och han ålade. Det påminde om en knubbsäl bebis som tar sig fram för första gången. Jag kunde inte låta bli att skratta! Haha!
Pappa och Annabelle stannade till halv sex ungefär, Pilla och Benjamin nästan en timme längre. För sen var jag tvungen att duscha, så dom åkte. Duschen gick bra men jag tror sköterskorna fick svettas lite där inne. Hähäh! Dom står ju i plastförkläden som har ärmar också. Så det blir nog rätt kvavt med dem på. 
Får blod idag för blodvärdet var väldigt lågt. Det låg bara på 71 idag. Så jag får nog två eller tre påsar blod. Mitt kalium verkar ha legat okej för jag har inte fått någon Reconium idag. Toppen att något är bra!
 
Nu ska jag vänta på att få kvällsfika så jag kan äta lite innan jag ska fasta. Sen blir det väl att byta det där förbannade lakanet. Själv så tycker jag inte att fläcken är super stor så får mig skulle det inte göra något om det råkar vara där men dom är rätt kinkiga här så jag måste nog byta.. Suug!
 

RSS 2.0