Önskar er!

En trevlig Valborg! Hoppas ni mår bra och käkar god mat.
Själv så är jag på sjukhuset som vanligt på måndagar. Får se om dem piffar upp middagen med nå gott eller om det är samma gamla vanliga rätter. Hehe!God natt

Tänkte nog läsa en stund och sen sova. Hoppas på en bättre dag imorgon. Har varit då ledsen och orolig idag.
Är det fortfarande... Stumpen har blödigt och det är i stort sett bara skit just nu med stumpen.
Sen en annan jobbig grej är att jag inte vet om jag har omläggning på tisdag? Det är ju röd dag och då jobbar dem bara jour.. Dom har inte sagt något till mig så jag hoppas och även räknar med att det blir omläggning trots röd dag. Åker in som vanligt imorgon.

Nu ska bag avsluta och snart sova trots att stumpen luktar, gör ont lite här och där, är blöt typ överallt och känns obehagligt..
Hoppas iallafall ni mår bra! Kram


Just nu!

Ska nu göra mig klar för att åka till operation och få min omläggning gjord. Alltså byta ut skitiga sängkläder som stumpen har vätskat ner och typ gå på toa så man inte vaknar upp halvt borta i huvudet och är kissnödig.
Vore fan jobbigt läge då! Heh!

Hoppas ni har en fin fredag!


Skriver av mig....

Känns som mitt humör och tålamod är nere på botten just nu.. Är i en period där jag tycker min sjukdom bara är skit. Ser inget bra med det alls och kan inte komma på något heller.
Stumpen känns som en betongklump som gör ont och vätskar något enormt. Jag känner mig äcklig och oerhört ledsen p.ga det.
Och vet inte hur jag ska få upp glädjen igen men jag antar att det kommer?

Men just nu känns allt bara så mysslyckat och värdelöst... Fan!


Orkar inte..

Det blir ingen vidare bra inlägg ikväll. Känner att jag inte orkar. Är jätte trött och har en konstig värk i stumpen. Det känns som det är nå värk som inte vill "bryta" ut helt utan det liksom gnor...
Usch!

Så som sagt, det blir ingen vidare bra inlägg idag. Väntar på att få blod och tänkte läsa runt lite på nätet. B.la om Breiviks rättegång. Vill veta vad man pratar om och vad dom kommer fram till, fast det är så hemskt det han har gjort!

Önskar er en fortsatt trevlig kväll! Kramar!Trötta och slitna jag just nu...

Lillebror!

Min fina söta älskade lillebror!Jag är så stolt över att få vara din storasyster! Älskar dig lillebror!

Tillbaka,,

Nu har kommit tillbaka från omläggning och uppvaket.. Är verkligen super trött men det får man försöka glömma bort att man är!
Nu blir det att packa och fixa iordning för att åka hem. Taxin kommer som vanligt vid 22:00.

Här är en bild på en trött Saara som dessutom efter narkosen alltid blir röd i ansiktet! Haha
Måndag!

Måndag igen då!
Veckan går himla fort tycker jag. Även helgen...
Men det är skönt att det är en ny vecka och nya tag igen även om min dag inte har varit sådär jätte bra.

Det började med att jag vaknade någon minut i 10:00. Det var några minuter tidigare än vad jag brukar. Assistenten fixade med frukosten så jag åt och sen var det bara att fixa sig iordning för att åka till sjukhuset som vanligt.. Denna gång var det skit stressigt hemma och jag vart på rätt dåligt humör.
Jag vet inte om det tog för lång tid att fixa frukosten denna gång. Att det var det som strulade till det. Hur som helst. Det vart stressigt. Så nu har jag gjort en deal med mamma om att jag ska gå upp den tid assistenten kommer nästa måndag. Förstår inte hur jag ska orka men det ska gå!
Sen kl 12:20 åkte jag till sjukhuset. Bärhjälpen kom faktiskt först denna gång! Tänka sig! Vet inte om det var en slump att den kom först eller om Samtrafik och Västerås taxi har skärpt sig efter det som hände mig i torsdags?
Hur som helst så är det ju bra och jag hoppas det fortsätter typ likadant!
När jag kom till sjukhuset så tog man prover ganska direkt och sen låg jag bara och väntade på lymterapeuten som jag trodde skulle komma. Men hon dök inte upp.

Jag börjar bli trött på att man aldrig vet om hon kommer eller inte. Jag åker ju in tidigt till sjukhuset på måndagar just för att träffa henne. Men så dyker hon i stort sett aldrig upp. Visst, jag förstår att det kan hända akuta saker men jag tycker man borde få veta det då. Funderar på om hon ringer till avdelningen och berättar det och sköterskrna här är dåliga på och föra meddelandet vidare till mig (det har skett) eller om hon faktiskt struntar i att ringa?


Jaja.. Låg iallfall och kollade på TV resten av kvällen. Sen fick jag mer och mer ont i jumske och så tills det nästan vart outhärdigt.  Så sköterskan fick testa linda om lite för att se om det hjälpte för den lindan jag hade, hade nämligen glidit en del. Och det vart genast mycket bättre.
Fick sen vila nästan en timme och sen var det in i duschen. Dom sköterskorna som hjälpte mig hade typ aldrig hjälpt mig förut i duschen så dom var som yra höns typ! Haha!
Sen efter duschen har jag bara kollat på TV och nu sitter jag här vid datorn. Har även fått reda på att mitt blodvärde är okej så jag slapp blod. Mitt kalium var lite högt men inte så jätte farligt att det sätter stopp för narkosen. Fick i alla fall en dos Resonium så det kanske går ner lite i alla fall.
Nu väntar jag på kvällsmacka och ska kolla runt lite här på nätet. Det är lite jobbigt med stumpen just nu. Det kladdar och luktar illa därifrån... Blä! Det är så jobbigt!

Pakeet! <3I måndags kom mina senaste paket hem med beställningar jag har gjort. Det stora är från och det lilla från (Klicka på logorna för att ta er till sidorna)Från cocoo: Ett armband och en portmonä.

Från Fokiwa beställde jag lite nya kläder.Hon har så jäkla snygga kläder på Fokiwa!

Torsdag!

God kväll på er!
Torsdag idag. Dagen har varit ganska bra. Låg och drog mig till strax efter 10:00 och sen käkade jag frukost. Assistenten hade ganska nyligen åkt iväg på ett möte som mitt assistansbolag skulle ha. Det var tydligen något obligatoriskt att gå på.
Under den tiden som hon var borta så käkade jag som sagt frukost, samtidigt som jag kollade på TV.
Sen kom hon tillbaka och jag började fixa mig iordning för att åka till sjukhuset. På torsdagar gäller det att vara klar till 15:00 för det är då taxin kommer. Idag kändes det bättre än vanligt hemma. Det var liksom ingen stress eller så och det är ju skönt!

Däremot blir man ju väldigt less på Samtrafik eller Västerås taxi. (vet inte vilken det var för dom typ skyller på varandra typ)
Bårtransporten kom typ i tid. Han fick upp båren själv till mitt rum och jag fick hjälp över till båren i tron om att bärhjälpen är på väg. Men jo tjena liksom... Vi väntade i säkert 20-25 minuter på den. Sen ringer chauffören som kör båren och frågar vart bärhjälpen har tagit vägen och tydligen var den typ missad.
Hon på Samtrafik säger att dom ska försöka skicka ut en bil så snart som möjligt då. Så vi väntar... Men sen kommer aldrig taxin och han ringer igen. Då har dom tagit bort körningen helt så ingen bärhjälp kom ju. Och så höll det på! Och där ligger jag på båren och har skit ont för dom är inte sköna. Jag hoppade aldrig tillbaka till sängen heller eftersom dom hela tiden sa att en bil var på väg.. Så strax efter 17:00 åkte jag hemifrån. Hade alltså legat på båren strax över två timmar.
Även mamma ringde dit och var ganska så arg!

Jag var framme på sjukhuset runt 17:30 och var super glad över att se sängen och få byta plats! Haha! 
Blodprover togs direkt och sen var det bara väntan på dusch. Så det har jag gjort. Mitt blodvärde låg på 85 så jag ska få en påse blod och mitt kalium låg tyvärr på 6,1 så jag ska få lite Resonium för att försöka sänka det för det är alldeles för högt! Hoppas hoppas det går ner till imorgon! Blir smått nervös!
Nu äter jag kvällsfika och blodet. Åt ingen middag för att det blev som det blev med taxin idag så jag är ganska hungrig..

Bjuder på en bild på mig och Rasmus!Förstår inte.

Har precis ätit spaghetti carbonara som syrran har lagat ihop. Det var jätte gott!
Nu är jag trött och seg.
Förstår inte varför jag ofta känner mig så runt denna tid? Jag orkar inte och har inte lust till någonting. Vill typ bara ligga under täcket och blunda typ. Eventuellt annars bara ligga och glo på TV som för övrigt oftast visar nå helt ointressant..
Ibland håller denna trött och segheten fram tills jag ska sova men ibland så piggnar jag till tyvärr.

Jag förstår inte varför jag känner så här. Jag menar, jag sover rätt länge på morgonen och jag gör typ inget speciellt på dagarna.
Jag hade förstått om jag typ hade gått upp vid 07:00 och hållit igång hela dagen. Aja, det är underligt det där...


Mitt senaste..

Tänkte visa mitt senaste paket som jag har fått hem: (Fick visserligen detta i fredags men bättre sent än aldrig)

• Det är en fick spegel, för mina går alltid sönder. Men denna modell var annorlunda så får se om den är bättre?

• Och en ögonmask som jag snart ska börja använda när jag ska sova. Det börjar bli så ljust ute! Inte kul!

Men det roliga är att mina grejer är i hello Kitty! Wiho!


Orkar inte skriva något idag..

Orkar inte skriva något idag. Är jätte trött och ligger och små gluttar på TV.
Inget bra att se på men men..
Sen känns det även jobbigt i jumsken på stumpen. Det gör jätte ont när jag ligger plant. Kan typ göra det i några minuter. Sen måste jag halvsitta.. Blir drygt när man ska sova sen! Hehe!

Önskar er en god natt och bjuder på en bild som nyligen är tagen. Röda ögon och skit trött. Haha!


Just nu! (från mobilen)

Har verkligen jätte ont i stumpen men jag försöker stå ut ändå.
Mamma har gjort nå snabb smörgåstårta med typ taco eller kebab smak som jag äter på nu. Det smakar helt okej men jag tycker orginala smörgåstårtor är allra bäst. Med räkor och sånt! Hehe!
Vi har även lindat om lite och jag sa till mamma att Linda upp båda vita lindorna på stumpen (har oftast två vita och resten är bruna. Dom vita får vi ändra om, om vi vill) men det ångrar jag lite nu att jag sa att jag ville det.
Det var nämligen lite rött på lindan. Alltså blod... Så nu får jag hålla koll på det. Uuuh!

Inte nog med att natten troligen kommer bli jobbig pga smärta, nu ska man vara lite orolig också. Men det sista har jag mig själv att skylla.
En annan jobbig grej är att det är måndag imorgon och det innebär stress stress och åter stress på morgonen.. Sen om man kanske har sovit illa så blir det ännu jobbigare.. Så hoppas verkligen min natt blir någorlunda okej ändå. Önskar er en god natt iallafall!


Blir nog ingen vidare bra inlägg idag...

Som rubriken lyder så blir det nog ingen vidare bra inlägg idag. Har så förbannat ont just nu.
Det känns liksom som om allting rinner ner i stumpen men inte upp igen, så det känns typ sprängfyllt i stumpen. Sen känns det som om jag har en jätte sticka i skinkan som det sticker till och även svider till ibland.
Vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Har tagit extra smärtis men det har inte hjälpt.

För övrigt kan jag även berätta att jag som vanligt är på sjukhuset för förberedning för omläggning imorgon.
Kom hit strax efter halv fyra. Klantiga jag hade glömt bort att tandsköterskan skulle komma och göra min tandbehandling idag, så jag hade glömt den speciella tandkrämen man använder hemma..
Det var ju lite pinsamt!
Hehe! Så han frågade om han kunde komma på måndag och "javisst" säger jag utan att jag tänkte på att berätta att jag har en tid till HAB på måndag.
Så jag försökte ringa till tandvården men kom till någon annan tandvård i Västerås. Sen när jag äntligen kom fram dit jag skulle så hade dom stängt och det var bara en autmatisk röst som prata.. Skit! Men så kan det gå!
Tänkte försöka ge mig på försök att ringa dit imorgon. Även om jag har omläggning och är ganska trött och seg resten av dagen så ska jag väl lyckas att ringa dit?
(Jag har till och med gjort en påminnelse om det och satt i mitten på min fläkt)Satte den där för att jag inte ska glömma bort det. Först tänkte jag att jag skriver en påminnelse och lägger på mitt sängbord. Men eftersom jag inte kan stå så man ser bordet uppifrån så ser man ju inte lappen om den ligger där. Så jag tänkte: "Vart kan jag sätta lappen där man ser den klart och tydligt?"
FLÄKTEN! Den är jag alltid och pillar på typ. Vilken genial plan!

Annars har det inte hänt så mycket. Tagit prover. Mitt HB låg på 79 så jag ska få två påsar blod. Har fått en och den andra är på gång snart.
Nu tänkte jag kolla på en ny film jag har. Den heter Soul Surfer.Det ska handla om en tjej som brinner för att surfa. Men en dag blir hon biten av en haj och förlorar hela armen. Men tjejen bestämmer sig för att försöka leva med det och hon ska upp på brädan igen.

Jag tycker den verkar intressant och bra. Den är dessutom verklighetsbaserad.Här är tjejen som har varit med om det.

Tillbaka till avdelningen!

Har precis ganska nyligen kommit tillbaka till avdelningen och ska nu packa och sen fixa mig iordning för att åka hem. Taxin kommer som vanligt strax efter 22:00.

Sen vill jag säga en annan sak. Jag är så glad för min lillasysters skull. Hon är i Göteborg och upplever en av sina högsta drömmar :) hon kollar på Nightwish live! Smsade med henne lite snabbt för en stund sen. Konserten är lång och jag visste inte när dom har sin paus.
Men fick svar och hon verkar har det jätte bra. Älskade fina lillasyster, det är hon värd!

Tillbaka till mig då: Ser ni vad jag är röd i ansiktet efter omläggningen? Hehe!


Måndag!

Måndag nu då! Påsken börjar gå mot sitt slut och det är en ny vecka.
Tycker det är skönt att helgen är över och så.
Men jag hoppas ni alla har mår bra och har mått bra under påsken och tillbringat den med era nära och kära. Jag har fått varit hemma över helgen och tillbringat påsken med min familj så jag ska absolut inte klaga, men däremot mådde jag lite konstigt i lördags. Vet inte vad det var men söndagen var mycket bättre.
Men tillbaka till idag. Måndag som sagt.. Vaknade strax efter 10:00 och var super trött.. Har inte alls någon lust att vakna då egentligen, men jag måste ju det med tanke på att jag ska fixa mig och så till sjukhuset.
Så därför tycker jag inte om måndagar. Man är trött, man är seg och man får stressa.. Usch!
Men som vanligt så hinner jag blir klar tills taxin kommer trots segheten, stress och tröttheten. Dom som kom och hämtade mig idag var ju riktiga "tomtar"! Jätte snurriga och så.

B.la När han skulle till sjukhuset så började han köra åt fel håll. Sen stannade han och började fundera på om han skulle ha kört åt andra hållet. Så jag sa att "ska du ta E18 så kan du fortsätta åt det hållet du är på väg nu. Men vill du köra andra vägen så måste du vända." (Det säger ju sig självt liksom)
Sen när han kom fram till sjukhuset så stannade han utanför ingången och tänkte ringa avdelningen så dom kunde komma och hämta mig. Så då fick jag säga: Ursäkta? Dom ska inte komma ut hit, det är du som ska köra in mig till mitt rum. Osv...

Men jag kom fram och Pilla och Benjamin kom i samma veva. Han är ju så söt Benjamin. Jag tror han börjar känna igen mig nu. Det verkar så iallafall. Han tittar runt lite när han kommer, tittar mig i ögonen och sen ler. Super gulligt!
Sen på eftermiddagen har jag tagit prover som vanligt och sen lite senare strax efter 15:00 kom mamma, Sanna och Rasmus hit. Det är så roligt att se när dom tittar på varandra och funderar på vilken det kan vara. Tänk om något/några år? Då kanske dom är goda vänner. Vem vet?Pilla leker med Benjamin (ligger nedanför henne) och Rasmus (ligger vid sidan)Mamma och Rasmus som jag tog kort på i smyg. Men jag tyckte den vart fin.  Mamma ser lite drömmande ut, men jag tror egentligen hon kollar på TVn.

Sen den tid jag har varit ensam (efter att alla har åkt) så har jag bara kollat på TV och käkat middag. Middagen var ju lite kul faktiskt
Sköterskan kom in och frågade om jag ville ha mat, och jag frågade vad det var. Hon svarade rökt kalkon med mimosa sallad och potatis. Och jag sa: Gud vad gott!
Sen fick jag ju se det som skulle vara "kalkonen".. Hmm?Haha!  Men gott var det och det är väl huvudsaken. Resten av kvällen har jag bara duschat, fått en påse blod (hb låg på 84) och sen har jag inte gjort så mycket mer.

Nu tänkte jag kolla runt lite på nätet och sen efter det eventuellt kolla på film eller sova. Har inte bestämt mig än. Men jag önskar er en God natt! Kram!

Lördag!

Hej på er!
Hoppas ni mår bra och har en riktig trevlig påsk helg!
Själv så är det helt okej med mig, men det var lite jobbigare tidigare idag. Låg och sov jätte länge och var verkligen jätte trött.
Sen försökte jag sakta vakna till genom att först dra ur öronpropparna ur öronen. Har ju det i när jag sover p.ga min luftmadrass som brummar.. Sen låg jag och blundade och lyssnade på allt ljud här runt omkring. Kan lova er att det kan låta rejält här hemma med en bebis, djur och resten av människorna. Men det kan vara mysigt med all ljud! Sen satte jag på TVn. Det var reprisen av Let's dance som gick. Jag har märkt att jag ofta försöker vakna till på det viset.

Alltså:
1 - Dra ur öronpropparna.
2 - Blunda och lyssna till ljudet här hemma.
3 - Sätta på TVn.

Men det är skönt att strata dagen sakta så. Till Let's dance käkade jag frukost och sen fortsatt min dag att kolla på TV. Fram emot eftermiddagen började jag må sämre. Fick ont i stumpen, ont i huvudet och kände mig konstig i kroppen. Riktigt läskigt alltså!
Så på eftermiddagen tog jag det bara lungt. Vart mest slö titta på TV och så fick jag massage. Men det är jätte bra att jag får det. Inte bara för att det är skönt utan även för att det är då jag slappnar av som bäst och jag glömmer dessutom bort min smärta när jag får massage. Min kropp prodicerar egna smärt endorfiner. Och det är ju bra.

Nu på kvällen har jag fortsatt kolla på TV. Kollade på premiären av Kvällen är din som gick klockan 20:00 på kanal 4. Man blir så glad över folk som gör något bra och som sen får sina drömmar uppfyllda.Nu ska jag kika runt lite på nätet och småglutta på Harry Potter och halvblodsprinsen som började direkt efter Kvällen är din.
Ska även ta något att käka. Har inte fått i mig sådär super mycket idag eftersom jag inte har mått så bra.
Det vart en falukorv och lite pastagratäng till middag. Sen har jag ätit lite choklad nu på kvällen.

Mitt påsk godis:Den övre är från lekterapin och det undre från mammi!


Skärtorsdag..

God kväll på er!
Torsdag idag då. Der inte inte vilken torsdag som helst, utan det är skärtorsdagen idag. Men det hoppas jag att dom flesta vet om?
Även om det är påsk och skärtorsdag så är jag på sjukhuset som vanligt. Jag kom hit strax efter halv fyra.
Var tog lite blodprover som vanligt och väntade sen på pappa och Annabelle som skulle komma hit en stund. Kändes kul att dom kom för har inte träffat honom på jätte länge.
Det är synd att det är så, men jag kan ju inte göra något åt det. Tyvärr känns det som om pappa prioriterar annat än sina barn. Eller känns och känns. Han göra nog det..

När dom var här så frågade jag om dom ville följa med mig till cafeterian. Jag ville käka någon mat, för torsdagens mat på avdelningen är ingen god. Så jag köpte en baguette med salami och brie ost på och en cola till. Den var faktiskt ganska god. Tog även en sväng till apteket innan. Jag skulle köpa salva till läpparna för jag håller på och får munsår. Men jag kom ut ur apoteket med annat (balsam, c-vitamin och ansiktskräm) Det var ju inte riktigt det jag absolut skulle ha men men.. Det jag köpte är ändå bra till mig.

Anledningen till att jag frågade pappa om dom ville med var dessutom för att vi alltid sitter inne på mitt rum här på sjukhuset när dom är på besök. Kan ju vara trevligt att vara på något annat ställe.Så här ser det ut på Västerås sjukhus. Det är ganska fint.

Vi satt där en stund och sen när jag var klar så åkte dom och jag gick vidare till kiosken för att köpa en skvaller tidning och en flaska MER. Har blivit lite smått beroende av dem nu. Det ska vara päronsmaken!
När jag kom tillbaka till avdelningen så fick jag reda på att HB låg på 80 och en påse blod skulle jag få sen.
Sen på kvällen har jag duschat och sen har jag fått blodet påkopplat. Det har precis gått slut nu.
Nu ska jag ta något att käka innan jag ska fasta och så ska jag kolla runt lite på IKEA och JYSK hemsidor och se lite på möbler.

Hoppas ni får en trevlig kväll! Kramar!

Glad påsk!

Önskar er en riktigt Glad påsk!Hoppas ni mår bra och får fira påsk med era nära och kära, äta lite påsk mat och GODIS!

Kramar!

Skriver från mobilen...

Tänkte bara meddela att jag egentligen hade tänkt blogga idag men jag mår inte bra, så kommer nog inte sätta igång datorn.. Det är så att jag har jätte ont och det vill aldrig ge med sig.
Känner att denna natt kommer bli tuff. Men får väl läsa eller pyssla om det blir allt för svårt att sova, fick nämligen lite tidningar och påskpyssel av lekterapeuten som var förbi idag. Sen tog hon med sig en massa saker här som jag inte behöver ha kvar.

Avslutar med en bild på Pilla och Benjamin som kom på besök idag!


RSS 2.0