Måste ventilera mig, är så irriterad!

Alltså, habiliteringen i Västerås går ta mig sjutton på nerverna just nu. Fick ett samtal av min sjukgymnast om att hon skulle komma hem till mig den 16:e oktober. Vi ska prova "kuddar" att ha som stöd till stumpen och så ska en tekniker följa med för att kolla och ändra lite på min manuella rullstol hemma. 
Blev irriterad och förklarade för henne (för 111:e gången) att hur mycket man än ändrar på rullstolen så sitter jag verkligen inte bra och den är jätte svår att ta sig i och ur.. 
Hon sa att att hon "vet, att hon förstår och att dem vill att det ska bli så bra som möjligt för mig".
Sa till henne att: "Nej hon förstår inte" och jag undrar om dem verkligen vill att det ska bli så bra som möjligt?  
 
Det gör mig irriterad. Vill dem verkligen det så tycker jag att dem kan fixa en till elrullstol som jag faktiskt sitter bra i. Sjukgymnasten säger att man bara får ha en. Men det låter mycket skumt tycker jag för det borde faktsikt finnas undantag. 
Mina anledningar är dessutom väldigt goda. 
- Elrullstolen är lätt att ta sig i och ur. 
- Jag sitter bra i den.
- Jag skulle bli mer aktiv.
- Jag skulle bli självständigare.
 
För om jag nu skulle ha setat bra i min manuella så är den stor och alldeles för tung för att rulla själv. Det innebär att jag alltid behöver ha någon vid min sida för att kunna ta mig någonstans. 
Vilket man kanske inte vill! Jag är trots allt 22 år och vill "lära" mig att bli mer självständig och känna att jag klarar mycket. Men det får jag ju ingen chans till om jag ständigt behöver ha någon med mig hemifrån för att putta rullstolen. 
Jag vill te.x kunna dra ut med någon vän och inte behöva ha mamma med mig jämt. Det är inget illa menat till min mamma. Hon är världens bästa men som 22 årig så vill man ju klara sig själv och vara självständig. 
Min sjukgymnast verkar ha lite svårt att förstå det...
 
Jag har kontaktat min kurator som ska försöka hjälpa mig att få min vilja igenom. Hon är verkligen jätte bra och står på min "sida". Hon tycker att jag har alleles rätt! 
 

Kommentarer
Postat av: Moa

Hoppas du får en! Jag förstår dig, även om man tycker jättemycket om sin mamma vill och behöver man kunna vara ute själv. Sjukgymnasten borde förstå det, du är ju 22 år och måste få möjlighet att vara mer självständig. När det finns en rullstol som kan göra att du klarar av att ta dig runt mer själv borde det vara en självklar grej, det är ju orimligt att du alltid ska behöva ha med dig någon hemifrån för att putta på stolen...

2013-10-22 @ 15:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0