Saara tipsar!

Är ni precis som jag var, trött på att använda dosa eller kodkort när du betalar räkningar eller överför pengar på internetbanken? 
Då vill jag tipsa om mobilt bankID. Det är en app man tar hem i sin telefon, som man sedan ansluter via internetbanken då man är inloggad på sitt konto. Man fixar även då en kod man alltid har till sitt mobila bankID. 
 
 
I början då man har anslutit mobilt bankID så kan man inte betala eller överföra. Det får man fixa genom att kontakta banken för att få ett kodkort med koder på, så man sedan kan göra tillval i internetbanken till sitt mobila bankID. 
Det kan vara lite kruxigt (men går ändå relativt fort) innan man får igång dem flesta tjänsterna så det fungerar med mobilt bankID men det är riktigt skönt då det är fixat. 
Då det är fixat så behöver man inte tänka på att ha nå kodkord eller bandosa till sin bank. Det enda man då behöver är mobilen. 
När man loggar in i exempel datorn, kommer detta upp och man startar sedan appen och slår sin kod i den, sedan är man inloggad.
 
 
 
Loggar man in med sitt mobila bankID så är de det man använder för att sedan godkänna betalda fakturor eller överföringar. Då slår man sin kod man har valt i bankID och sedan har det godkänts. 
 
 
slipp en massa jobbiga sifferkombinationer som kommer upp på dosan eller olika koder på ett kodkort. I mobilt bankID har du alltid en och samma kod oavsett vad du ska göra på internetbanken (och så länge man inte byter kod givetvis)
 
Skulle mobilen exempel bli stulen och det kännas osäkert att man har appen i telefonen, så går det även att spärra via sin internetbank, så de inte fungerar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0