Min dag!

Min dag började idag klockan 09:20 ungefär av att assistenten kom. Fixade lite frukost som bestod av Gulaschsoppa och ett glas mjölk. Det är toppen när man inte har lust att käka vanlig klassisk frukost som till exempel smörgås. Dock är det väl inte så jätte mycket näring i soppan. Jag brukar köpa den från märket Knorr, för jag tycker den är jätte god!  
Där efter borstade jag mina tänder och fick sedan hjälp av assistenten att förstärka lite på benstumpen. Det behövde lindas idag och sedan spolade jag min kateter med henne som handräckning. 
Tiden gick verkligen fort idag hemma. Strax efter var det bara att skynda sig att borsta håret medan jag gav min assistent en uppgift om att slå in en julklapp till min vän Carro 
Hon var väl inte jätte lockad till det för att hon tycker det är svårt, men nu fick hon lov att göra det och det gick faktiskt väldigt bra och det blev fint. Taxin kom sedan och hämtade mig. 
 
Lite läskigt var det faktiskt när vi var utanför huset på väg till taxibussen. Vi har lite blött och lerigt här och där på gräsmattan. Taxichaufförens fot gled iväg i leran och han höll på att gå ner i split med benen (Stackars gubbe)
och även jag höll på att åka i backen. 
Tack och lov
 så fick han balansen igen! 
 
Väl framme på sjukhuset väntade jag på att min arbetsterapeut och rullstolsteknikern kom förbi. Det jag inte nämnde i mitt inlägg från i fredags är att jag har fått en ny rullstol till sjukhuset. Så den hade dem varit där och lämnat samt tagit med sig den gamla tillbaka för den är så gammal att det inte längre finns reservdelar till den. 
Var ju bara det att mycket var knas med rullstolen. Han prova den i fredags och det fanns inget nackstöd (eftersom jag sitter lite tippad bakåt för att minska tryck i benstumpen)så blir det väldigt jobbigt att hålla upp nacken och huvudet tillslut, min fotplatta var även för högt up att benet inte kunde vila samt att ryggen var för smal så jag kom inte "in" i stolen. Satt mer "på" den om ni förstår?  Så det fixades idag.. 
Efter att dem varit här så tog jag mina blodprover, och efter det så tog jag mig upp i rullstolen och till huvudentren för Carro väntade på mig där. Vi skulle ses och fika, men det var ju bara det att jag kom på att jag inte hade mitt betalkort med. Det har ju min mamma för hon var till posten i helgen för ett ärende till mig och behövde det då. Både hon och jag har glömt bort att ta det tillbaka till mig. 
Det kändes väldigt dumt men jag fick låna pengar av avdelningen till fika. Så måste ge tillbaka till dem sedan. Don't forget it! 
I cafeterian hade vi det trevligt. Vi passade även på att byta julklappar med varandra  Jag fick ett ljus i uggla och en fin ängel av henne.  

 
Carro vet verkligen vad det är för sorts inredning och prylar jag gillar. Tack vännen min! 
 
Vi satt och snackade hon och jag till runt 17:00 då henne sällskap för kvällen hade slutat jobbet vid lasarettet. Då drog jag till avdelningen för middag och dem drog vidare till sig. 
Det är otroligt egentligen. Även om jag och Carro är vid ett ställe som sjukhuset, så får vi ändå det att bli trevligt. Vi skulle kunna sitta i till exempel ett mörkt rum och få det trevligt. Det är en fantastisk vän jag har! 
Efter middagen så var det dags att duscha inför omläggningen imorgon. Efter det så har jag inte gjort så mycket mer. Bara kollat på Teen mom på TV och käkat lite kvällsfika. Jag har inte fått något blod idag för mitt värde låg på 88 så inget behövdes, det är ju skönt det! 
Nu ska jag avrunda och kolla på dagens avsnitt av julkalendern Piratskattens hemlighet. Missade då jag var i duschen och imorse orkade jag inte titta. 
Följer någn av er den? Vad tycker ni om den? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0