28:e Augusti

Min dag startade plötsligt runt klockan 08:00 - 08:30 av att jag hade jätte ont i magsäcken. Ropade på mamma för jag trodde hon var vaken då. Sedan smsade jag henne. Jag brukar nämligen göra det om hon inte hör mig. För då kan hon vara i en annan del av huset eller kanske snabbt ut på gården. 
Men fick inget svar då heller så ringde upp henne. Det visade sig att hon sov tror jag så hon hade inte hört. 
Berättade att jag har jätte ont i magsäcken och det dessutom har spridit sig till ryggen i samma höjd. 
Det gjorde så klart super ont och jag blev orolig att jag har fått magsår eller t.om hål i magsäcken, så magsaft och sådant läcker ut i kroppen. Jag har haft både magsår och blödande magsår förut. 
Får man magsår så det istortsett har gått hål, får man skit ont att man bara skriker: "skjut mig" för man vet verkligen inte vart man ska ta vägen av smärtan. 
I morse hade jag inte så ont. Men det gjorde ändå rätt ont, mer än magkatarr kan kännas. Så jag vet faktsikt inte vad som hände i magtrakten. Tog smärtlindring extra (vilket jag vet egentligen inte är det smartaste valet om det är magsår eller så på G) men jag ville bara få slut på smärtan. Mamma gav mig ett glas fil som jag fick smutta på samt värmde vetekudde i omgångar som jag låg med. 
Sedan efter ett tag som kändes som världens längsta stund så började det att avta. Somnade sedan om och sov till assistenten kom vid 11:00 då hon börjar för dagen. 
 
Började lite med morgongos med katten mig. Hon är så go när hon vill mysa. Min fina fina flicka! 
 
Vi spolade sedan katetern och där efter gjordes min frukost iordning. Det bestod idag av kokt ägg på smörgåsar med majonäs. Till det så blev det en kopp te. 
Därefter borstade jag tänderna och vi kollade om det behövdes göras något med stumpen. Idag behövdes ingen lindning för det var okej. Däremot behövde vi sätta på lite extra dynor för det hade vätskat igenom en del. Det var så skönt att slippa lindnigen idag. Haha! 
Kunde sedan fixa iordning mig lite mer genom att borsta håret och sminka mig lite. Såg då att jag var glittrig i hela ansiktet. Haha! 
Jag hade sovit med pyamasen jag fick av min syster Pilla med familj igår. Den hade glittrat av sig massor, så det fick jag roa mig med att ta av först så gott det gick. 
Sedan fixade jag mig iordning och åkte till sjukhuset. 
När jag kom fram så tog jag prover direkt och strax efter kom pappa en stund. Han hade även med sig mat från Max, vilket var gott. Vi pratade lite allmänt, sedan började vi prata om politik. Haha! Det var intressant att diskutera det med honom, då vi inte var helt överens på det ämnet. 
Ca 30 minuter senare så stack han. Så han stannade inte alls länge idag... 
 
Sedan var det dags för middag men eftersom jag precis hade ätit så väntade jag bara på att personalen hade ätit klart så jag kunde få hjälp med duschen. 
Tog en selife! 
 
 
Strax efter halv sju fick jag hjälp till duschen. Det var skönt att få det gjort. Fick även redan på att jag behövde blod så det har jag med fått påkopplat nu under kvällen. Idag ska jag få en påse blod. 
 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Jag är trött och vet inte varför. Men skulle tro att jag känner av för att jag var uppe så länge i sträck igår. Det är egentligen alldeles för jobbigt för min kropp, vilket jag dessutom kände i slutet, ca den sista 1,5 timmen. Då började kroppen att värka och så. 
Det är så jobbigt att det är så, jag vill ju egentligen så mycket mer. Men jag måste ju såklart lyssna till kroppen också och vad jag orkar och inte. 
 
Nåja, ska avrunda nu och kolla på youtube samt måndagens avsnitt från Idol på tv4 play. Jag missade det då, jag kollade på ett annat program som är precis samma tid. 
Imorgon har jag omläggning och jag har fått tid 08:15. 
 
 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0