22:a Januari - Flyttad!

Hej på er alla! 
Ville lämna lite rader här. Som jag skrev förut så skulle jag göra en uppdatering igen då jag flyttades från intensiven. Och tänka sig - Fick göra det idag! 
Dom satte ut sista medicinen igår. Har trappat ner mediciner sakta och varit övervakad med EKG på hjärta samt kollat blodtrycket ofta. Den sista medicin, som trappades ner var Noradrenalin och den sattes ut igår. Natten till idag var mer bara övervak så man såg att allt var som det skulle och att det inte blev värre igen. 
Vad är det som har hänt kanske några av er undrar? Jo, jag började samla på mig vätska igen i kroppen. Det var det jag försökte säga till sköterskan då för ungefär en vecka sedan här på avdelningen, då jag upplevde att hon inte tog det jag sa och mig på allvar.. Skrev om det här om ni vill läsa.
Nog pratat om det. Läkaren ska prata med personalen här om att dem måste lyssna på det jag har att säga när jag känner mig konstig. Det är ju trots allt jag som känner min kropp bäst. 
 
Anledningen till att jag nu har lättare att samla på mig vätska och att kroppen börjar svikta är för att mitt hjärta inte orkar pumpa runt blodet ordentligt. (framförallt högra halvan) 
Så dem medciner jag nu fick på IVA var för att hjäpa hjärtat att bli starkare igen, samt få någorlunda bra blodtryck så hjärtat orkar pumpa ordentligt och då rinner det bättre i katetern så vätskan i kroppen kom ut. Fick även vätskedrivande direkt i blodet dem första dagarna. 
Nu hoppas jag att det håller i sig och man slipper svullna på sig och slippa IVA. Det var så jobbigt att ligga där ständigt övervakad med någon ständigt i rummet. 
Jobbigast var det då man skulle sova. Hur roligt är det att ha någon som hela tiden kollar på en? När jag sover vill jag ju inte att folk tittar på mig. Sedan var det svårt med all ljud i rummet från alla apparater.
Nej jag är jätte glad att jag är på avdelningen och äntligen ensam i rummet utan någon istort sett okänd människa. 
Nu ska jag ringa efter något att käka innan jag ska fasta. 

Avslutar med en bild på en söt mjukisnalle jag fick idag av Åsa, Dennis och Lina som var på besök. Det vart en överraskning verkligen men det var verkligen jätte trevlig. Så länge sedan jag såg dem och dem är ju så goa. 
Denna fick jag, samt godis och ett halsband som satt runt nallens hals. 
 
Update! Gud vilken snurrig förklaring jag skrev högre upp på vad som gjorde att jag hamande på intensiven. Men vet inte hur jag ska förklara för att det inte ska låta för invecklat. 
Min situation är rätt ovanlig nämligen..
 

Kommentarer
Postat av: /C

Skönt att du mår bättre igen :)

2014-01-23 @ 08:48:20
Postat av: H

Annorluda fråga kanske, men är du rädd för döden? Styrkekramar <3

2014-01-23 @ 13:35:25
Postat av: Maivi

Hej Sara! Du är en stark tjej trots så många motgångar håller du modet uppe <3
Önskar så att du kunde få bli helt frisk.
Sänder universell kärlek och ljusa tankar till dig !
Varm kram / Maivi

2014-01-24 @ 01:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0